Szánthó Miklós mert nagyot álmodni a Washingtonban zajló konzervatív gyűlésen.

A konzervatívok nemzetközi együttműködése is témája volt szombaton Washingtonban a CPAC konferenciájának magyar résztvevőként Szánthó Miklóssal, az Alapjogokért Központ főigazgatójával – olvasható az MTI hírében.

A kormányközeli Alapjogokért Központ főigazgatója szerint Magyarország mutathatja az utat a konzervatívoknak a világban

Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ főigazgatója beszél az Alapjogokért Központ, Magyarországról: A szabadság utolsó európai fellegvára elnevezésű rendezvényén Budapesten 2023. február 21-én.

Fotó, címlapkép: MTI/Soós Lajos

Az amerikai konzervatívok hagyományos gyűlésének zárónapján a nemzetközi együttműködésről szóló pódiumbeszélgetésen a budapesti CPAC alapítója úgy fogalmazott, hogy a magyarországi konzervatív reneszánsz utat mutathat a konzervatívoknak világszerte.

Kiemelte, hogy Magyarországon az alkotmány is tartalmazza az Isten, haza, család hármas egységét, és az alaptörvény ennek jegyében nyújt védelmet a gyerekeknek.

Az Alapjogokért Központ vezetője az egykori kommunista időszakhoz hasonlította a nyugaton tapasztalható társadalmi-politikai jelenségeket, mint az eltörlés kultúrája (cancel culture), a kritikai fajelmélet, a szélsőséges politikai korrektség, valamint az LMBTQ-ideológia terjedése, amelyek célja – a magyar szakértő megfogalmazása szerint – az emberek elhallgattatása, megfosztásuk legalapvetőbb szabadságjogaiktól, illetve nemzeti identitásuktól.

Szánthó Miklós hangsúlyozta, hogy a nemzeti erők hatékony európai összefogásához a CPAC Hungary is hozzájárul, amelyet idén májusban is megrendeznek Budapesten.

A pódiumbeszélgetésen Jay Aeba, a CPAC japán konferencia elnöke arra hívta fel a figyelmet, hogy a konzervatívok a legutóbbi időkig elsősorban befelé fordultak, saját nemzetükre szűkült le a figyelmük, míg a baloldal, a globalisták és kommunisták régóta nagyon hatékonyak a nemzetközi együttműködés építésében és közös fellépésben. Kifejtette, hogy Abe Sindzó korábbi japán miniszterelnök tavalyi meggyilkolása komoly csapás volt a japán konzervatív mozgalomnak.

Andrew Cooper, a CPAC ausztráliai alapítója beszámolt arról, hogy országában 2019-ben tartották az első eseményt, ami komoly ellenállást és tüntetéseket is kiváltott a radikális baloldal részéről. Úgy fogalmazott, miközben konferenciájuk ellen utcára vonultak, addig a konzervatívok "túl udvariasak", és nem tüntetnek a szintén Sidney-ben tartott marxista konferencia ellen.

A CPAC-et (Conservative Political Action Conference), a Konzervatív Politikai Akció Konferenciát először 1974-ben tartották meg az Amerikai Konzervatív Unió szervezésében.

Az idei eseményen az amerikai konzervatív politika vezető képviselői kapnak szót, választott politikusok, elemzők, aktivisták, újságírók, de felszólalt a korábbi brazil elnök, Jair Bolsonaro is. A záróbeszédet Donald Trump volt amerikai elnök mondja helyi idő szerint szombaton este.

Forrás: mti.hu

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Törölt Nick
A fasiszta a konzervatívnak a lánykori neve, vagy mi a pöcs?
Mert a magyar kúrmány erősen fasiszta jelleget öltött. Rossz hírem van faszszopó fideszjogokért központ. A világ józanabbik része szerencsére nem arrafele halad.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
human
Lopj! Csalj s hazudj! És a haza taccsra kerül.
Törölt Nick
A fasiszta a konzervatívnak a lánykori neve, vagy mi a pöcs?
Mert a magyar kúrmány erősen fasiszta jelleget öltött. Rossz hírem van faszszopó fideszjogokért központ. A világ józanabbik része szerencsére nem arrafele halad.
amortizáltok
oda is tán 3 katonai géppel repültetek igaz 3 a Magyar igazság pénzt keresni ostobák vagytok költekezni meg zsenik. az utmutatáshoz csak a seggetek adja az irányt oda kell belerugni.
Yeromos
Útmutatás a konzrvatívoknak, lepaktálás a kommunista országokkal orosz, kína. Az ország teljes kirablása, orbán, mészáros, rogán, tiborc, stb. gazdagodása. Végrehalytói kamara működése. Egészség ügy helyzete. stb
jáger laszló
Kérdezem
Kik a tagjai az Alapjogokért Központnak és hányan vannak úgy zusammen az akolban!!!??
csak ennyi
barátilag
J.L.
colibri
Ezt az utat senki ne kövesse a világon. Ez az út nagy mélységbe vezet, hiába a szólam: előre megyünk, nem hátra. Ez az alapjogos vezír is annyit tud magából felmutatni, hogy szépen kerekedik a pofája, mint a jóllakott óvodásnak és már jól láthatóan feszül a gomb a zakóján! Pontosan ugyanúgy, mint a gazdájának. Búsásan vannak fizetve az aljas eszméikért, amibe rántanák bele az egész világot.
leszholnapis
a rendszerszintü lopás lenne a helyes és követendö út?? Kétlem...
Nessy
Tisztelt Szántó Miklós!. Mint az Alapjogokért intézmény vezetője, illene tudni, hogy Magyarországnak nincs Alkotmánya, csak tízszer módosított "gránit szilárdságú" Alaptörvénye! Ez nem igazán példa értékű!
Eladott Ország
Orbán. Az ember aki kitart elvei mellett. A fiatal KISZ titkár, az EU párti liberális, a keresztény polgári, a szélső jobboldali. A kommunista időkben nemcsak KISZ titkár volt, hanem besugó, KGB ügynök is. Filmszerepe is volt. Abban egy olyan kisebbségit játszik, aki más tulajdonát a sajátjába helyezi. Ma már jobb (?) dolgokat talált ki, a közvagyon más (környezeti, családi ) kezébe helyezésére .
scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/273142244_2009429595928431_4964783598847533752_n.jpg?_nc_cat=108&ccb=1-7&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=9-v8pFUwM20AX8GCwMu&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=00_AfA9MMBFBix1_Qwl9cXD4WCdwcTlvYMogNf1sk3MwvXypg&oe=64095F11
Keresztény gyökerek, nemzeti alapok, családközpontú jövő. Ezeknek kell meghatározniuk a magyarok jövőjét. Gyökérnek ugyan gyökér, csak keresztény nem volt soha a bolsevik megyei agit-prop Kommunista Ifjúsági Szövetségi iskolatitkárából lett csuhásozó, Soros-ösztöndíjas libsiből lett fasiszta nagytőkés. És ugye a kormány sárba tapossa a vélemény nyilvánítást és a sajtószabadságot!
scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.6435-9/181620543_1102378730242033_5717249607989662895_n.jpg?_nc_cat=105&ccb=1-7&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=K-JApMWqt90AX92WZXU&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=00_AfBTDoVFSs_yYBU7wboBvZa08vp8Yn0pronn2JtrYK6ASw&oe=642BC83E
Micsoda különbség. Zelenszkij a filmszerepében elnököt játszot és az is lett. Orbán a filmszerepében tolvajt játszott és tolvaj is lett.
scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/277770194_1314871255659445_5900121807045349326_n.jpg?_nc_cat=107&ccb=1-7&_nc_sid=8bfeb9&_nc_ohc=QV0_LRvLjaAAX8QkgVN&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=00_AfCFO9oJSjdIFR_HOaZ9dCOtd2BLR5i_c8qblBLRLVEN4A&oe=6409AA16
Nyírfa
A feudál-vadkapitalizmus utolsó bástyája Európában, ez így helyes, "főigazgató úr"!
Momentán furja az oldalam, mikortól kell méltóságosnak, kegyelmesnek, tekinetesnek szólítani a NER-lovagokat.
Nem mintha nem lenne így is elég idióta a kormány, de tudnak ők ennél is cifrábbakat. Nemzetileg. Tényleg, az elmegyógyintézeteket hívjuk ezentúl nemzeti hülyék kiállítótermének.
Nyírfa
@Eladott Ország: 10.14

" Micsoda különbség. Zelenszkij a filmszerepében elnököt játszot és az is lett. Orbán a filmszerepében tolvajt játszott és tolvaj is lett. "
Ez lényeges különbség! :))
Egyébként már gondoltam rá, hogy Orbán azért haragszik annyira Zelenszkijre, mert az ukrán elnök színésznek is, államférinek is tehetséges, míg szegény Viktornak izzadságszaga van az erőlködéstől.
Nyírfa
@Nessy: 10.08

Nincsen Alkotmányunk,mégis lépten-nyomon erre hivatkoznak, nincsen köztársaságunk, de van elnöke, nincsen jogállamunk, mégis fennen hirdetik. Tovább is van a nincsenlista, de egyszerűbb a vant említeni: van az egész országot letaroló dilettantizmus.
kereső
@Nyírfa: 10:35 Orbán is kipróbálta a "szinészetet"- a Szegény Dzsoni és Árnika (1983) c. filmben tolvajt játszott. Zelenszkij államelnököt játszott szinészként-és lám az lett, sőt államférfi. Orbán meg egy útszáli , balkáni lókupec tolvaj.
Józsipapa
szánthó elvtárs úgy, hülye ahogy van...
ezt az alapjogokért központot fel kell számolni,
semmi szükség rá...
csak költik az adófizetők pénzét...
kereső
Milyen "alapjogokért" van ez a közpénből múködő(pénzmosoda???) központ? Meg tudja ezt mondani valaki?
Lehetséges lenne, hogy ők dolgozzák ki a fideSS nyelvújitást? "Konzervativ"= félfeudális fasiszta ,fidess újbeszél nyelven.Közben meg üressé válnak olyan fogalmak-mint: szabadság, emberi méltóság, szolidaritás...
Nyírfa
@Józsipapa: 10.50

De már majdnem kackiás a bajsza, ez neked semmi?
drrotf
A vak jelentkezett, hogy vezetné s világtalanokat!Olyan ország akar itt vezető szerepet betölteni, ahol a saját országban sincs idili , nyugodt állapot és hogy szövetségesei ne ugatnák meg úton útfélen.Azt gondolja ez a bajszos pali,Szántó M., hogy akad majd olyan ország aki azt szeretné, hogy olyan ország vezesse őket akik az utolsó években Magyarországot majdnem a legszegényebb országgá tették az EU-ban, ahol az ország állandóan harcban áll képzelt ellenségekkel,akiknek nem célja az euró bevezetése az országban, mert az egy kicsit szigorúbb pénzügy politikát követel, ahol az oktatás finanszírozását egy szövetségre bízná a kormány mert szerinte az nem az országnak a gondja és dolga, ahol az egészségügyet egy főrendőr irányítja, és az egészségügynek olyan gazdája van amely állandóan szűkíti a dolgozók jogait ,a pedig béremelést az EU-tól várja, és a törvényben biztosított betegjogok állandóan szűkíti és egyre elérhetetlenebbé válnak a betegek számára amikor arra szükségük van.Az adott szónak, írásnak semmi jelentősége nincs, mert azt sec-pec alatt 24 óra elteltével a Parlament módosítja.Azt, gondolhatná ez a bajszos ember ,ha gondolkodna,hogy attól hogy még bajsza van, ő nem egy vezér, és a jövőbe látását is zavarja a felperdült bajsza !Kancsalul , és tévesen látja hogy ilyen vezetőre van szüksége a világ bár mely országának ahol a vezető már minden volt , csak halott ember nem, minden politikai irányzatot kipróbált már, mert ő az érdekek rabja, nem ismeri azt ,hogy úgy ahogy az emberek között , úgy az országok között is a működésben nagyon fontos dolog az erkölcsi rend ami néha ütközik az érdekekkel, és ilyenkor az erkölcsnek kell felülemelkedni!!Az ilyen "képességű "emberek mind a történelem szemét dombján végezték, mert ezek az emberek a diktatórikus hajlamaikat élvezik ki az ország népén.Sajnos a mi vezetőnk nem alkalmas más országok vezetésére, mert a a mi országunkat is igen gyenge színavonlon vezeti, s ezt jobb ha előbb látjuk be mint utóbb!
simmering73
Ahogy a képet nézem, még ő is jót röhög a hülyeségén.
Nessy
@Qqberci: Azon már rég túl vagyunk!
Dr. Proktor
A kleptokrácia mióta konzervativizmus?
Orbán iránytű maximum az olasz maffiának lehetne...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.