A világ ment előbbre a magyarok forradalmai által, történelmi távlatban igenis győztek a forradalmaink, legyen szó akár 1848-49-ről vagy 1956-ról – jelentette ki az építési és közlekedési miniszter kedden Makón.

Lázár János szerint Brüsszelből és Washingtonból zsarolják Magyarországot
Lázár János építési és beruházási miniszter interpellációra válaszol az Országgyűlés rendkívüli plenáris ülésén 2022. július 4-én. MTI/Bruzák Noémi

Lázár János a makói önkormányzatnak az 1848-as forradalom évfordulója alkalmából rendezett megemlékezésén azt mondta, 1848 jó példa arra, hogyan lesz egy vesztes ügyből nyertes fordulat. Nem sokkal a forradalom és szabadságharc leverése után a kiegyezéssel a magyarok megnyerték a jövőt – fogalmazott.

Kiemelte, a deáki kiegyezéssel a márciusi 12 pontból legalább tíz megvalósult. Néhány területet leszámítva Magyarország önálló állam lett, saját, választott parlamenttel, kormánnyal és kormányfővel. Az ország megbontott közigazgatási egysége helyreállt, visszatért Erdély és a Partium, sőt Fiume és a Magyar Tengermellék is – közölte a térség országgyűlési képviselői posztját is betöltő politikus.

Területileg Magyarország azzá vált, ami évszázadokon át lehetett: közép-európai nagyhatalommá. A következő emberöltőben pedig újra az lett gazdasági és infrastrukturális értelemben is – hangsúlyozta a miniszter, hozzátéve: ez annak volt köszönhető, hogy össze tudtuk egyeztetni a haza és a haladás, a nemzeti szuverenitás és a polgári fejlődés programját.

Túlnyomórészt 1867 és 1918 között épült ki az a Magyarország, amelyet ma ismerünk, és "melyet mi, konzervatívok meg akarunk őrizni", a többi közt azzal, hogy Széchenyi és Baross példáját követve ma önálló minisztériumot szentelünk a közlekedés és az országépítés ügyének – mondta Lázár János.

Kiemelte ugyanakkor, hogy az országépítés és a polgárosodás korszakaihoz nemcsak forradalomra, hanem békére is szükség van. Béke kellett a 19. század második felében, és béke kell most a kortárs Európában is.

Lázár János leszögezte, béke kell a szó szoros értelmében néhány száz kilométerre, Ukrajnában, és átvitt értelemben az európai politikában a nyugati és a keleti országok között.

Az Európai Uniót mi, magyarok – minden ellenkező híreszteléssel szemben – egyben tartandó és gyarapítandó értéknek tartjuk. Azért ösztökéljük változásra a mai Európát, mert gyönge, és egyre csak gyengül

- közölte a politikus.

A miniszter azt mondta, Európa hagyja, hogy Oroszország és az Egyesült Államok konfliktusának árát az európai polgárokkal fizettessék meg. Szerinte Európa az erejét nem a tagországok érdekében, hanem azok ellen használja fel, nem áldoz a tagországok védelmére és gazdaságainak megerősítésére, hanem elvesz azoktól.

Kijelentette: Európa megerősítéséhez a tagországok támogatására van szükség, azok kirekesztése és megbélyegzése helyett, a Magyarországot megillető források azonnali folyósítására, azok visszatartása helyett. Az európai élelmiszer- és energiaárakat szem előtt tartó gazdaságpolitika kell az orosz gazdaságot hizlaló szankciók helyett, és mindenekelőtt békepárti politika a háború eszkalációját eredményező lépések helyett – hangsúlyozta Lázár János.

A miniszter úgy fogalmazott, Magyarországnak több mint másfélmillió oka van arra, hogy békét akarjon mindenáron. Hiszen ennyi férfi, nő, gyerek, katona és civil veszett oda a 20. század három nagy magyar háborújában: az első világháborúban, a második világháborúban és a vészkorszakban, valamint 1956-ban.

A magyar nép a lélekszámához képest nagyobb véráldozatot hozott az elmúlt emberöltők konfliktusaiban, mint a mai európai nemzetek sokasága. Ez a nép, különösképpen az Alföldön élők, a saját fájdalmán tanulta meg, hogy a háború a legfőbb rossz a világon, ezért mindenáron és minden eszközzel meg kell azt akadályozni – mondta a politikus.

Lázár János leszögezte: a háborúpárti politikusok fenyegetéseit, zsarolásait látva úgy látszik, nekünk, mai magyaroknak az ország békéjéért nagy árat, politikai támadásokban, szövetségi konfliktusokban, fejlesztési források megvonásában mérhető árat kell fizetnünk.

Mi azonban akkor is kitartunk a béke mellett, ha minden nap zsarolnak bennünket Brüsszelből vagy Washingtonból

- jelentette ki, hangsúlyozva, ma békét, fejlődést és gyarapodást kíván a magyar nemzet.

Forrás: MTI

33 hozzászólásarrow_drop_down_circle

gina
Még egy elmebeteg állat hiába a fidesz banda mind ilyen beteges barom...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
gina
Még egy elmebeteg állat hiába a fidesz banda mind ilyen beteges barom...
drrotf
A világ ,az igen, ment előre, miközben mi meg hátrafelé haladtunk!Eljutottunk odáig, hogy inkább a megalkuvást választja a nemzet nagy része és nem az olyan magatartást melyet Petőfi megvetetett s azt írta, hogy Sehonnai bitang ember, ki most ha kell ,halni nem mer, kinek drágább rongy élete mint a haza becsülte!Holnap Kiskőrösön egy ilyen ember mond beszédet , emlékezik meg a magyarok szabadságharcáért és a világ szabadságharcáért meghalni is kész emberről.Az ilyen megemlékezés lenullázása az 1848-as magyar szabadságharcnak, ,mert olyanok éltetik Petőfit és az 1848-as szabadságharcot akik nemet mondanak a szabadság harcra, a szuverenitásért folytatott harcra!Nem akarják észrevenni hogy itt egy nagy ellentmondás van?
Nessy
Lázár egyet elfelejt! A kiegyezéshez kellett Deák Ferenc, a Haza Bölcse! Ő nem egymás ellen uszított, hanem a megbékélést egyengette! Ma nincs egyetlen, még csak hasonló politikus sem a láthatáron!
Totem
Patológiás, történelem hamisító nagyotmondás "A világ ment előbbre a magyarok forradalmai által..," és patológiás üldözési mánia keveredik a ravasz róka Lézer-Lázár ünnepi szónoklatában. Végül is a hitleri elveket követte: „A tömeg befogadóképessége nagyon korlátolt, értelme kicsiny és éppen ezért nagyon feledékeny. Ezekből a tényekből kifolyólag tehát minden hathatós propaganda csak néhány pontra kell, hogy szorítkozzék. Ezt a néhány pontot és néhány tételt addig kell vezérszavakban ismételni, amíg az utolsó is megérti ebből a szóból azt, amit akarunk." (Hitler: Mein Kamp)
Nyírfa
És ő akarta váltani Orbánt. Nohiszen...
levarosbukta
Janikám ennyire nem lehetsz hülye. Akik itt zsarolnak azok az oroszok és a főnöködet, sokan mit nem adnának ha tudnák mivel tartja Putyin sakkban.
jáger laszló
Lázár Makón bejelentette,hogy 1848-bam és 1956-ban is győzött a forradalom történelmi távlatból tekintve!!!???
Olyan boldog vagyok,hogy na!!!
Most akkor ezt a nagy győzelmet ünnepeljük és nem a z L bukott forradalmat!!!
Azt a kiskésit ...
Hogy kiokosodtam!!???
csak ennyi
barátilag
J,L
Rockxy
hát már elég régen, de a láz ár még csak most merte kimondani
szegény hazám
@drrotf: Ez az idézet nagyon helytálló, nagyon helyénvaló, de nem teljesen igaz. Az ember szó helyébe a malac, vagy zsírosbödön, tolvaj, rabló stb. jobban illene, de hát ha a költő nem látott a jövőbe ezért el kell fogadni az "ember" szót.
dr. prédikátor
ÚGY LÁTSZIK HOGY AZ ÖSSZES GENETIKAI HULLADÉK A A FITYMASZBA GYÜLT ÖSSZE!!!
Pálinkás Pál
te büdös görény...ti már rég elvesztettétek a jogot arra hogy bárki emberként tekintsen rátok...
ágimami
Mi van??? Egyre nagyobb baromságokat hord össze ez a lázárjani!! Igaz, valamivel el kell vonni az emberek figyelmét az itthoni döntésekről és bejelentésekről!
Terminátor
@Shikari: Igazad van!
A belső ellenséggel kellene kezdeni!
A kommunisták átfordultak konzervatívokká, álkeresztényekké! De azért maradtak, mint voltak, kommunisták.
Na ővelük kellene kezdeni!
Ők süllyesztették le Széchenyi országát Bulgária szintjére, Putyin szolgáivá!
A hatalom megtartása, mint 1990 előtt, hazugsággal, az egyszerű emberek átb...szásával folyik.
Merülünk a szarba!
Eladott Ország
Ti is őket küldenétek az oroszokm elleni harcba? Meg külön mozgómosodát a szarosgatyáknak. Hol van az alezredes úr?! Frissen él még benne az öthetes kiképzés! Még hasznunkra válna! Bahmut csak rájuk vár! Nem kár értük!
scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/330375405_648390567297694_2498089104664574022_n.jpg?_nc_cat=109&ccb=1-7&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=tX6dru3IXH0AX8-7Q6S&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=00_AfBpF7JJ4cLyKW8X_59JRLO7fdr90-BcF3X_iCOOlj-3rQ&oe=64158911
Eladott Ország
Janó az nem tetszik, hogy nem tudtok eleget lopni?!
Lázár János:
miniszteri fizetés 5 millió
kuratóriumi elnökség 1 millió ... ez bedölt
képviselő 1,5 millió
ménfő igazgató 2 millió
felügyelő bizottságok, 3-4 millió
cigibiztos 1,5 millió
Plusz még egy kis baksis. Az a legnagyobb tétel. Birkák száma: 3 millió. Sunyi egy vigyora van az tuti. "Mint Toldi Miklós rókalelkű bátyja, ki Lajos királynál fenn a tányért váltja"
uploads.disquscdn.com/images/7e982a617cf98a455be60e1116a4505701aa0cc33a6a7934c572c0ac065ded46.jpg?w=800&h=543
Lázár: Nelünk talpig becsületes fideszes, józan, fajtiszta fideszeseknek kell a brüsszeli kokós gazemberekkel megküzdeni a pénzünkért. Hát hol élünk? Válasz : A hülyék maffiaországában . próbáljatok becsületeseknek lenni, aztán számolj be, hogy sikerült -e. Ti talpig becsületesek vagytok, de talpon felül már egy utolsó szélhámosok, akik meg sem érdemlik, hogy a nap rájuk süssön! Hát az a kevés a tiétek, ami a gatyátokban van Jancsika, te fedezőmén. A Salzburgi kuplerájban is szájhős voltál gondolom.
scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/319325586_554301972784690_2111421693918974606_n.jpg?_nc_cat=106&ccb=1-7&_nc_sid=8bfeb9&_nc_ohc=jAnL1T0cy-gAX81xYOb&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=00_AfDN6hE89V8JA7rz5ZOHp_Jz2SK4s1Q9dyz6Ux4_2DHSVQ&oe=64171593
Macskaszem
Aki Orbánnál pofátlanabbul tud zsarolni, olyan nem létezik. Most éppen a leendő NATO tagok felvételét akadályozza, így akarván kizsarolni az uniós pénzt.
Még mindig reménykedik, pedig az unió már megtanulta, hogyan kerülheti meg ezt a szemétláda zsaroló és vétózó művészt.
szegény hazám
@Macskaszem: de ez a zsírosbödön annyira hülye, hogy még most sem érti meg, taktikáját, ocsmány viselkedését megismerték, és a ló nemi szervét kapják miatta a magyarok, nem pedig a támogatást.
Eladott Ország
@Maccska: ma, 07:31 ☻ Az egy dolog, hogy a csuti geci és bandája nem szavazta meg a NATO és az EU tagságot, de a nagyar nép népszavazással döntött! Ha nem tetszik akkor takarodjatok a ruszkikhoz kipcsakföldre és a magyar embereket hagyjátok békén! Menjetek a 3,14 csába parazita gecik! A II. világháború után a ruszkik kifosztották az országot, mindent vittek amit nem szégyeltek. A magyar élelmiszert a záhonyi határon visszafordították, mintha az oroszoktól érkezett segély lett volna etc...
szegény hazám
Az egész beszédről meg az a véleményem hülye vagy jani!!!
icegygenabro
Tévedés hogy zsarolnának Tolvajgecinek tartanak bennetek így elzárták a lóvé csapját. Ennyike...
csipetke
Annyitisér jankó megint fordítva ül a lovon. Aki zsarol,az a gazdája,viktor putyinovics. Vajon a svédek-finnek NATO csatlakozását miért halogatják?Egyfolytában nyomják az avas rizsát a békéről, de megoldást nem tudnak,---esetleg annyit,hogy Ukrajna adja oda a területeit----, ez az egész falka felülhetne a luxusrepcsire,amit előszeretettel használnak a mi pénzünkön magáncélokra, és mennének el a puttyoshoz rávenni,hogy takarodjonazannyába Ukrajnából,és lesz béke. De baromságokat is mond dögivel,pl hogy közép-európai nagyhatalom lettünk. Sajnos a fidesz alatt Európa szegényháza lettünk, erre telt orbán tehetségéből a közel 13 év alatt. Valaki szólhatna orbánnak,hogy ne ásson tovább, elértük a gödör alját.
csipetke
@dr. prédikátor: 05:53 A szemetet általában egyhelyre fújja a szél...
szegény hazám
@Eladott Ország: Így igaz. Azt a szerelvényt a nagy bágyám fordítata vissza, aki a határszakasz parancsnoka volt alezredesi rangban a megalakult új Magyar hadseregben. Horti hadseregéből vették át, mint megbízható hozzáértő szakembert. A szerelvény megfordítása után 24 órán belül leszerelték, de mire le akarták tartóztatni már Szlovákiában volt felesége rokonainál. Amikor ott keresték, már Magyarországon tartózkodott. Ez így ment 1957-ig. Akkor törvényesen felmentették, és lakatosként el tudott helyezkedni az egyik borsodi bányánál. "Gonosz ember lehetett", mert nem hagyta, hogy az oroszok falják fel a több vagon kaját az éhező Magyarok elől.
kereső
@csak úgy...: Melyik nem az? GG,lázár, rogán-alegnagyobb-novák, vargaX2 , nagy márton...
Havanagi
1848-ban 1956-ban az ilyen hazaárulókat felkoncolták.
ómió
Ezt a napnál világosabb tényt ennyire kell hangsúlyozni? A zombibolsija úgysem érti!
csak úgy....
@kereső: lázár különösen a bögyömben van a bécsi hazudozásai miatt, amit az ott élö magyarok többszörösen megcáfoltak! -ennek ellenére a @vacsi: féle buta magyarok mindent bevesznek nekik!
balos
@csak úgy...: A nemzethy cöfös polgári ökrök,már mindent segget fénysítettek,így most rászorulnak a muszka seggre újfent!"Az ismétlés a tudás anyja"!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.