Bár Orbán Viktor pénteken azzal haknizott a Kossuth Rádióban, hogy "egyre közelebb jutunk ahhoz, hogy békefenntartó csapatokat küldjenek az európaiak Ukrajnába, és gondolati szinten ez megjelent", Tarjányi Péter szerint ezt az állítást semmi nem támasztja alá.

A biztonságpolitikai szakértő Facebook-oldalán felidézi: Oroszország volt elnöke és miniszterelnöke Medvegyev abszolút elhitte hazánk kormányfőjének agymenését és trágár szavakkal kezdte ostorozni a Nyugati vezetőket, figyelmeztetve mindekit, hogy koporsókban fognak sokan hazakerülni az egyébként senki által meg nem erősített, nem létező EU- s misszióról…

Annyira jó, hogy az amúgy is feszült háborús helyzetet ilyen megfontolt és átgondolt nyilatkozatokkal igyekszik csökkenteni országunk kormányfője. Láthatóan sikerül is neki, hiszen a halállal, gyilkolással való fenyegetőzés az orosz politikai elit részéről teljesen megszokott és nem kell komolyan venni…Jaaaa, de!!!

- írja Tarjányi.

A szakértő emlékeztet: "az ilyen békefenntartó missziókat nem lehet egyoldalúan megszervezni és végrehajtani. Csak akkor lehet ilyet működtetni ha Ukrajna ÉS!!!! Oroszország IS!!! egyszerre akarja. Ezek alapján itt meg is dőlt a pénteki nyilatkozat komolyan vehetősége". 

Forrás: Facebook

32 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Péter2
Akkor megint , mint midig átb@szták a híveket , mint sz@rt a palánkon , megvolt a mantra , azt hallatták velük, amit hallani akartak . Így járnak a tudatlan, buta , beszűkült látókörrel , egy oldalról tájékozódott irányítható , gondolkodást 100% mellőző emberek .
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
NKF
Én a Nógrádinak hiszek a többi csak kontrás!
Péter2
Akkor megint , mint midig átb@szták a híveket , mint sz@rt a palánkon , megvolt a mantra , azt hallatták velük, amit hallani akartak . Így járnak a tudatlan, buta , beszűkült látókörrel , egy oldalról tájékozódott irányítható , gondolkodást 100% mellőző emberek .
kereső
Ez azért egy nagyon lájtos kivonata az orbán beszéd következményeinek.
"Meglátjuk, mi lesz később. Mindenesetre nagyon remélem, hogy ha Magyarország csapatai be is vonulnak, akkor csak Kárpátaljára” - ezt már Anatolij Wasserman, a Duma képviselője nyilatkozta a Pravdának. Wasserman elmondta, Kárpátalja történelme során általában Magyarországhoz tartozott, az ott élő orosz többség megtalálta az együttélés formáit – írja az rtl.hu. „Mi majd megbeszéljük a magyarokkal, hogyan biztosítjuk a magyar kisebbség és a régió orosz többsége érdekvédelmét.”

Az ISW szerint nincs semmi arra utaló jel, hogy európai politikusok békefenntartók Ukrajnába küldéséről tárgyalnának. Valószínű, hogy Medvegyev Orbán túlzó kijelentésébe kapaszkodva igyekszik a Nyugatot, mint a háborút eszkaláló szereplőt bemutatni."

Orbán , aki előző nap megszavaztatta játszóházában a "békepárti határozatot"- tudatosan háborúba akarja sodorni az országot, és teszi ezt aljas ocsmány módon, miközben ezzel az "ellent" vádolja. Orbán nyiltan haza-és Európa árulójává vált. Orbánnál nincs olyan, hogy amit mond, az nincs "meggondolva".
kereső
"Míg Vlagyimir Putyin szóvivője pénteken óvatosan fogalmazott, sőt még azt is felvetette, hogy előfordulhat, hogy Orbán csak csúsztatott, addig Medvegyev a tőle megszokott stílusban reagált:„Meglátjuk, hogy Európa készen áll-e békefenntartók koporsóinak hosszú sorára”– írta Telegramon."

Orbán háborúról álmodik, és a békével takarózik./fideSS újmagyar nyelv/.
izéke
@kereső: lám,azért csak kiderül,hogy putyinék még a háború előtt orbánnak ígérték Kárpátalját. Hogy is írták? Magyar és lengyel békefenntartók vonuljanak be Nyugat Ukrajnába,majd az évekig tartó otttartózkodásukat véglegesítsék. Orbán felmelegíti a tervet,gondolja így vagy úgy,de megpróbálja megszerezni Kárpátalját. Remélem,nem sikerül neki!
kereső
@Maccska: Ezeréves Vajdaság van most szerb megszállás alatt. Te NER hülye...
Toller Béla
Most van az a történelmi pillanat amikor orbán meg a külügyére orcával lapra zuhantak. Most kellene kirekeszteni őket mindenféle nemzetközi érintkezésből. Ezek ugyanis a tűzzzel játszanak, nem marad semmi titokban, ami előttük hangzik el. Sőt, kitalálnak híreket, hogy még nagyobb zavart keltsenek a világban. Meddig tűri ezt a világ ? Ha már a magyarok annyira bénák ! Nem beszélve arról, hogy a nemzetközi békefentartás mennyire vidékies tahóság egy olyan fél esetében aki azonnal koporsókkal válaszol !
Béla333
Ki kellett valamivel tölteni a pénteki rádiós interjú műsoridejét, hát ezért beszél ez minden hülyeséget, ész nélkül.
Az is hülye, aki meghallgatja milyen agymenése van péntek reggelente...
jáger laszló
A Kremlben is vannak naivak is!!??
csak kérdezem
barátilag
J,L,
kereső
@Béla333: Nem veszitek komolyan- ahogyan eddig semmiféle "agymenését" sem, és lám mi lett a következménye. Orbán semmit sem mond meggondalatlanul, semmit sem "véletlenül",- ennyit már tudni kéne róla. Bármennyire is "agymenésnek" túnik egy józan gondolkodó számára , orbánnak ez a "valóság"-és igy ez lesz a valóság a hiveknek /és érdekembereknek is.
Igy lett "páriává" a civilizált világban az ország- mert akiknek kellett volna,hogy felismerjék orbán "agymenéseinek" valódiságát- azok elbagatellizálták azokat. Most is ez történik- és ennek beláthatatlan következményei lehetnek. Orbán nem tud "háború" nélkül létezni- jóvoltából az ország egy puskaporos hordón ül, amely bármikor robbanhat.
Menőmanó
Orbán egy rohadt sz@rkavaró.
Előbb semmire való békenyilatkozatot eröltet át a 135 faszszopóval, aztán kárpátaljai bevonulásról álmodozik. Ennek már tényleg elmeosztályon lenne a helye.
Ilyen bornírt baromságokat talál ki azért, hogy elterelje a gondolkodást a valódi problémákról. Mi meg rágjuk az elénk vetett gumicsontot kifulladásig, miközben kikerülnek valódi, fontos témák a közbeszédből.
Ezt szolgálják pl. Demeter Szilárd hülye kijelentései is. Ha nagy a valódi szar, kitalálnak valami sokkal nagyobb hazugságot, amitől elsikkad a valódi probléma, és napokig lehet témázgatni róla.
nemkati
Erről a gazemberről én már mindent el tudok képzelni. Még azt is, hogy az "egyes EU vezetők", akik békefenntartókat küldenének, nem léteznek, de ha bedob egy ilyen ötletet (ami a saját elmeszüleménye), össze tudja vele ugrasztani a nyugati országokat, az ENSZ-et az oroszokkal. Ez a förmedvény egyenesen reszket a háborúért, azóta minden vágya a harc, amióta belépett a politikába, és harcol is naponta a fakardjával a maga képzeletszülte ellenséggel. De egy valódi háborúban a magyar népet küldené előre, miközben ő Hatvanpusztán olvasgatná a könyvtárhodályában nagy hadvezérek történeteit.
Csizmás Kond
Újabb szakértői hazugság. Orbán nem azt mondta hogy küldeni fognak, hanem csak azt hogy ha a zunió ebben az ütemben szervezi tovább is az ukránok megsegítését mindenféle fegyverrel akkor az is eljöhet, hogy embereket is fog küldeni...de biztos vagyok benne hogy sokan bedőlnek az ilyen felültetésnek.
Nessy
@nemkati: Szavakban nagy utcai harcos, miközben nála abban áll a harc, hogy mindenkit mindenkivel összeugraszt, sz@rt kavar, tudatosan valótlanságokat állít. Még a kolostorbeli irodáját is kordon, rendőrök,TEK védi. A kérdések elől a függöny, vagy a TEK mögé bújik. Lelkesen hivatkozik a háborús vészhelyzetre, egyedüliként Európában, egyedül kormányoz, felelősség nélkül!
fergeteg
Ez megint egy kurva nagy judeobolsevista-náci csúsztatás.
Egyébként orosz-magyar két jó barát együtt issza meg a vodkát.
Nessy
@Maccska: Az lehet, csak épp nem vállalja!
szép új világ
A fejében lévő sok értelmetlen és zavaros gondolatból most éppen ez csúszott ki a hazug száján...
Másra sem volt jó, mint hogy tovább élezze a szembeálló felek közötti ellentétet.
Törölt Nick
Ne felejtsük el, hogy az ukrán háború úgy kezdődött, hogy Putyin BÉKEFENNTARTÓ ALAKULATOKAT küldött Ukrajnába tavaly február elején.
Most Orbán akar küldeni békefenntartókat Ukrajnába. Hadköteles korúak jobban teszik, ha elhúznak amíg lehet.
nyuggerpasi
Ahoz,hogy legyenek békefenntartók,előbb békének kell lenni.Ugye milyen egyszerű?
justhpeter
Orbán olyan mint a falusi bögre, aljas és nagyfülű. Azt sem lehet elhinni, amit kérdez. Ha kinyitja a száját nem lehet eldönteni, hogy ennyire ostoba-e vagy csak primitív módon provokál.
ómió
Na, majd Tarjányi efftárs "teríti a píszí efftársi vélelmeket"!
Gregoryx
Az Egyház mikor kéri már vissza a Karmelitát???!!!
Persze csak szorosan a Parlament után.
balos
@Gregoryx: A fegyházi atyákra gondolsz?
jáger laszló
Vigyázat!!
A győztes nem mindig mond igazat!!
Akkor sem ,ha kérdez!!!
csak ennyi
barátilag J.L.
csipetke
Ez komoly? Van még ember,aki elhiszi orbán egy szavát is?Akár itthon,akár ruszkiországban. Bár ebben hasonlítanak egymásra, orbán és a ruszkik. Hinni egyiknek se lehet
Németh István
@csipetke: Hülye kutva, az anyád a hibás aki avilágra szűlt te vén ribi!@Gregoryx: @balos: @jáger laszló: @m73: @Péter2: > ugye mivel gondolkozni képtelenek vagytok most a legújabb cél az oroszokat hangolni ellenünk! Ez mindíg a moslék aljas népség fegyvere! >>" barártságtalan ország" Hát persze, hogy azok vagyunka moslék nyugattal szemben és amégmoslékabb usa-vak szemben! és mindaddig azok is leszünk amíg el nem takarodnak Eupa területéről a seggnyaló szemetek és amolyan indián módra meg nem lesznek skalpolva! Dögöljenek meg ! És éljen a Putyini elme!
csipetke
@Németh István: Anyáddal szórakozz,te agyatlan tapló debil
Havanagi
@Péter2: Nem az az ok,hogy megtévesztett emberek,hanem az,hogy IGY SZÜLETTEK!!
sunoge
@Németh István: Мы рады, что вы с нами, ждем вас в понедельник в Мавзолее Ленина. Мы и вас туда поместим, такой бычок стоит сохранить.
Németh István
@Péter2: az agynélküli @csipetke: a seggagyú; @Havanagi: agy nélkül élni nehéz, bizony nehéz, ki vantéve az embernek fia a hülyék befolyásának! @sunoge: Drasztvútye tovaris > du bist nicht alain >> megfertőzött barom >>gyógyíthatatlan kilőni!! Davaj!
A lényeg, hogy a rohadék usa-nató armada takarodjon Európából, és az Eu.vezetése a börtönbe - akasztásilag!
Németh István
@csipetke: a szókincsed a támához való magas szinten van! A többiek pesze veled együtt valóságos agyi trotylik > azért is mert azt hiszik, hogy megtanultak beszélni a szavakat nagyjából összerakni, akkor ők már politikusok! Tévedés szar moslkékok akik csak lötyögnek a moslékos vederbe, és ontják a bűzt! A poltikusi gondolkozás és ama sajátos gondolatvilágból való megnyi-latkozás számukra rébusz! Tanúlni nem akarnak a spontán szar-okáddás az igazi énjük, énetek! Ennyi!
De a lényeg >> az usa-nató moslék-tesótok armadája takarodjon Európából, és az Eu. vezetése a bitófára rohadásilag!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.