A kormány úgy döntött, hogy visszahívja a bankból a kormányzati delegáltjait – értesült hiteles forrásokból a Világgazdaság.

Döntött a kormány: Magyarország kilép az orosz kémbankként működő Nemzetközi Beruházási Bankból
Fotó: IIB

Szerda délután David Pressman amerikai nagykövet Budapesten bejelentette, hogy az Egyesült Államok szankciós listára tette a magyarországi központtal működő NBB-t, illetve három vezetőjét. 

Az orosz kémbankként működő NBB-ről korábban itt írtunk!

A nagykövet szerint Washington arra kérte többek között Magyarországot, hogy vegyék komolyan Oroszország ukrajnai jelenlétét, ezért információkkal látták el a magyarokat, és tájékoztatták őket arról, hogy az oroszok a szomszédban való jelenlétüket nyomásgyakorlásra használhatják fel.

A nagykövet szerint továbbra is fontos Magyarország és az USA kapcsolata, és reméli, hogy a kormány megérti a "kémbankkal" kapcsolatos aggályokat. Mint mondta, muszáj kezelni azt a helyzetet, hogy NBB-s tisztségviselők diplomataútlevéllel rendelkezhetnek, ugyanis ez egy probléma.

David Pressman hangsúlyozta: dolgozni kell a magyar-amerikai kapcsolatokon.

A Világgazdaság úgy tudja, a kormány megvizsgálta az NBB körüli kérdéseket, és arra a döntésre jutott, hogy nem képviselteti tovább magát a nemzetközi pénzintézetben.

Forrás: atv.hu, vg.hu

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
Jo nagy pofont kapott O1G, remélem tanult belőle, es nem kell elvenni a nadrágszíjat az USA-nak.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Yoda69
Jo nagy pofont kapott O1G, remélem tanult belőle, es nem kell elvenni a nadrágszíjat az USA-nak.
Pálinkás Pál
befosott a kevlárgatya...most rosszba kötött bele../ USA/...nála nagyobb diktátorokat " elintéztek már.../ PapaDoc /...!
drrotf
A pénzt is kivesszük belőle, vagy emberbaráti okok miatt ott hagyjuk az oroszoknak?
Péter2
Itt az ékes példája , hogy a kormány , tudja nagyon jól , hogy ki a " főnök " -(addig húzkodták az oroszlán bajszát , még az felpislantott )-, még szép , hogy nem tűri el az usa , és a szövetségesei , szinte egész Európa , hogy a szövetségese egyike támogat egy agresszort , aki területszerző háborút vív egy másik országgal szemben . Legalább most már tisztán látnak a fideszben , hogy az usa ha akarja , úgy hazavághatja a magyar, amúgy is gyenge gazdaságot , hogy lehet belőle akkora népelégedetlenség , hogy takarodni kellene a kormánynak , ezért kaptak észbe ez 100% , viszont ez meg azt jelenti , hogy az usa befolyása sokkal nagyobb mint az oroszoké , csak az usaának egy picit határozottabban kellett fellépni a fideszel szemben , erőből ahogy a fidesz szokta, mert csak abból értenek ! Na ez egy újabb tockos olt !
kulabombaafityiszre
Pávatánc.A legnagyobb baj az amit el is mondtak,az orosz kémbank magyarországi jelenléte.Tehát amikor orbánék kilépnek,utánna marad a bank a különleges státuszu alkalmazottakkal(kémekkel),ugyanis rájuk nem vonatkoznak a magyar törvények.
Magyarul semmilyen magyar hatóság nem járhat el velük szemben,sőt az épűletbe be sem léphetnek.
Na ez az igazi probléma.
Kovács Máté
Az MTVA bunyósa egy nap alatt,szögre akasztotta a kesztyűt.
Hahahaha
Havanagi
@kulabombaafityiszre: Igen. Ugyanerre gondoltam én is.Paterolja ki a ruszki bankot,ha meri de nem fogja megtenni.Sőt,szerintem már mindent elrendezett körülötte,volt rá elég idő, folytathatja tovább a bank zavartalanul a kémtevékenységet.Ez eddig csak félmegoldás.
simmering73
@Maccska: Vicces négylábú vagy. HAHAHA
Terminátor
@Maccska: : a fidesz egy maffiaállam. Ne védd őket.
Yeromos
Ezen is buktunk néhány milliárdot, köszönjük viktor.
kereső
"Nesze semmi, fogd meg jól"- igy döntött a kormány. Hé, utcai harcos- állj ki aHősök terére és MOST!!! zavard ki az oroszokat. Tudod: ruszkik haza!!!
gina
Ez az állandó cirkusz, elöször harcol ez az elmebeteg utána mindent elfogad , ez egy proli cigány,, micsoda borzasztó utolsó egy balkán lettünk, ez kellett az embereknek,, hányinger ez a fidesz moslék banda , miel9bb be kellene tiltani és elzavarni melegebbre mindet
gina
@KisTehen: Te elmebeteg, hát nem vszed észre hogy az imádott cigusod játszik egy vigjátékban, elöször harcol aztán behúzza a farkát ami nincs és ti tapsikoltok egy elmebetegnek, hát a te IQ is csak 10 es te szerencsétlen, jobb ha kussolsz...menj te is tüntetni Alavju
nemkati
Az USA (és sokan mások) már 2019-ben, amikor az oroszok betolták Európába a trójai falovukat - és hova máshova, mint Putyin puszipajtásához, 0rbánhoz - , hogy ez a bank tele van volt KGB-s emberrel, és veszélyes, hogy ezek itt mindenféle mentességeket kapnak, és szabadon mozoghatnak. De 0rbánék tagadtak minden nyilvánvalót, ahogy szoktak.
nezelodo
Na ennyire nem számít a dakotának az USA véleménye. Persze a kilépésük ellenére ne várjon meghívást a jenkikhez, legfeljebb a Trampli celatársaként élhetne ott.
verőce21
Eddig tartott szíjgyártó pjotr "nincs az a nyomás..." - kezdetű kijelentése?
ómió
Efftársak! Benyalni a jenki efftársaknak! Start!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.