Felháborodott az egészségügy átszervezésén Sátoraljaújhely fideszes polgármestere. Szamosvölgyi Péter a Facebook-oldalán nyilvánosságra hozott posztban szörnyülködik az Erzsébet Kórházban kialakult helyzeten. 

Csalódottan vettem tudomásul, hogy az adott szónak – bizonyos embereknél – semmilyen ereje nincs 

– ezekkel a kemény szavakkal kezdődik az a nyílt levél, amelyet Szamosvölgyi Péter, Sátoraljaújhely fideszes polgármestere osztott meg a hivatalos Facebook-oldalán.

A miskolci kórház főigazgatója „gyakorlatilag semmilyen ígéretét nem tartotta be, és tudatosan félretájékoztatott. Az általa meghozott vezetői döntések következetlenek és egyáltalán nem a zempléni betegellátás ügyét szolgálják”

- tette hozzá szerdai közleményében Sátoraljaúhely fideszes polgármestere.

A levél arról szól, hogy dr. Révész János, a miskolci székhelyű vármegyei kórház főigazgatója és Szamosvölgyi hiába tárgyaltak az év elején, a megyei kórház fenntartásában lévő sátoraljaújhelyi Erzsébet Kórházban nemhogy jobbra fordultak volna, de romlottak a dolgok.

Elavult röntgengépek, orvoshiány, sokszor nincs ügyelet a szülészeten: Sátoraljaújhely fideszes polgármestere kiakadt az egészségügy átszervezésén

Fotó: Pixabay cco

Az itt élők nem másodrendű állampolgárai az országnak. Nekik is megvan a joguk a megfelelő fekvőbeteg ellátáshoz. Mióta azonban az újhelyi kórház a vármegyei intézmény alárendeltje, nem hogy fejlődésre, de még szinten tartásról sem tudunk beszámolni

– közölte nyílt levelében Szamosvölgyi Péter.

Sátoraljaújhely fideszes polgármestere ezután hosszú felsorolásban írja le, milyen rossz állapotban van a kórház:

- Havonta több mint tízszer nincs ügyelet a szülészeti osztályon.

- Havi több mint tíz alkalommal nincs se traumatológiai, se sebészeti ügyelet a kórházban.

- A mentősök rendszeresen kénytelenek a több mint nyolcvan kilométerre lévő Miskolcra „taxiztatni” a betegeket.

- A kórház röntgengépei elavultak, folyamatosan meghibásodnak.

- A kórházban egyébként sincs radiológus szakorvos.

- A ct-készüléknek megszűnt a gyári háttértámogatása, ha elromlik, nem tudják megjavítani.

- Egyre kevesebb egyébként is az orvos és a szakápoló, mert a megyei kórházból hiányzó orvosokat és ápolókat Sátoraljaújhelyről pótolják.

- Mióta a gazdasági és a műszaki feladatokat Miskolchoz rendelték, a sátoraljaújhelyi kórházban az ezekkel foglalkozó helyi szakemberek is felmondtak.

Szamosvölgyi végül azt is felrótta Révész Jánosnak, a miskolci kórház főigazgatójának, hogy orvos végzettséggel nem rendelkező vezetőt nevezett ki Sátoraljaújhelyen, miközben „a nem orvosi szakmák irányítása közvetlenül kivétel nélkül Miskolchoz tartozik”.

A polgármester szerint annak ellenére, hogy nem az önkormányzat a kórház fenntartója, elvárható lett volna, hogy tájékoztassák a döntésről, mégsem tették.

Forrás: rtl.hu, 444, Telex

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nessy
@jesz: Aztán miből? Ez a vármegyei ispotályokhoz csatolás egyik "eredménye", hogy a náluk hiányzó személyzetet egyszerűen "átveszik", a még használható berendezéseket, műszereket szintén! Ez már egyszer megtörtén a közel múltban amikor egy, két kórházat összekapcsoltak. Egyik kórház sem járt jól, mert az orvosok nem vállalták a "máma itt, holnap ott" helyzetet, és elmentek a csatolt intézetből. A betegellátás végképp megsínylette, hogy ma x. doki vizsgálta, és írta elő a kezelést, másnap y doki kezdte előlról, vagy bírálta felül x kolléga döntését. Pár nap után a beteg elveszett a rendszerben.
vacsi
Hány gyerek fog a miatt meghalni, hogy késleltetik a születését?!
Kovács Máté
Na legalább így már,tagadni sem lehet.De így is megvan az X!
Hahahaha
nejlontacskó
@ómió: érzed, hogy kevés lesz ez ide, ugye?
Pedig itt és most, a te gerinctelen énedre van óriási szüksége, a Nemzethy fake news rohadalomnak!
Nagyon meg kellene hazudnod, hogy ami itt folyik, az tulajdonképpen jó a magyar társadalomnak!
Hajrá!!!
balos
@nejlontacskó: A mai tömeggyilkosok ösei küldték halálba a gitler mellett a szüleinket és nagyszüleinket!89 óta a helyzet annyira jót tett a tömeggyilkosainknak,hogy újra visszállítják a közép kori állapotokat,amikor is a társadalom fenntartói a napi megélhetésért botot kaptak!Előre a zuri világba!Kitartás éljen a geci és párt-családja!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.