A magyar nemzeti érdekeket szolgálja, hogy Orbán Viktor miniszterelnök 24 óra alatt kiléptette Magyarországot az "orosz kémbankból" – jelentette ki a Jobbik – Konzervatívok elnöke szombaton Budapesten sajtótájékoztatón, értékelve a kormány csütörtökön bejelentett döntését, miszerint Magyarország kilép a budapesti székhelyű Nemzetközi Beruházási Bankból.

Szorongatják Orbánt: hozza nyilvánosságra, hogy az orosz elnök "hogyan bírta rá, hogy Putyin-párti politikát folytasson"
Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Gyöngyösi Márton elmondta: bár óriásplakátokon hirdeti a kormány, hogy a szankciók nem működnek, a maga példáján mégis azt bizonyítja, hogy vannak olyan jól célzott szankciók, amelyek jó hatással vannak Magyarországra is.

"Reméljük, a magyar kormány rászolgál a "drúzsba" díjra és a kilépésen túl a magyar adófizetők pénzét vissza is szerzi onnan, mert magyar tőkével járultak hozzá a bank üzemeltetéséhez"

- fogalmazott.

Emlékeztetett arra, hogy ezt a bankot még a szocializmus idején hozták létre a KGST országok finanszírozására, és Magyarország az első Orbán-kormány időszakában már egyszer kilépett, majd a 2010-es években egy újabb Orbán-kormány idején visszalépett.

A politikus szerint a szövetségesek bizalmának visszaszerzése érdekében nem elég most kilépni, ezért felsorolta pártja követeléseit. Ezek között említette, hogy

Orbán Viktor hozza nyilvánosságra, hogy a 2009-es szentpétervári találkozóján Vlagyimir Putyin orosz elnök "hogyan bírta rá, hogy Putyin-párti politikát folytasson".

Deklarálja a kormány – szólított fel az ellenzéki politikus –, hogy az igazságos béke pártján áll, aminek egyik feltétele, hogy az agresszor Oroszország elhagyja Ukrajna területét.

A követelések között említette azt is, hogy Magyarország minél előbb ratifikálja Svédország NATO-csatlakozását.

Gyöngyösi Márton szerint ha az általa megfogalmazottakat teljesíti a magyar kormány, akkor visszaszerezheti a bizalmat az Európai Unióban és a NATO-ban.

Forrás: MTI

46 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Terminátor
@Maccska: Putykó mivel zsarolta mög O1G-t agyarország főmaffiózóját?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Nyírfa
A bizalmat visszaszerezni már nem fogja, de talán megtűrik az országot a szövetségekben. A renoménk javítása csak egy új, demokratikus kormánnyal érhető el.
Terminátor
@Maccska: Putykó mivel zsarolta mög O1G-t agyarország főmaffiózóját?
kereső
Márton! A kilépés az IIB-ből, nesze semmi fogd meg jól- vissza kell vonatni a privilégiumokat, a diplomata útleveleket, a bankot ki kell utasitani az országból. Ez szolgálná az ország érdekeit. Te is csak a lényegről nem beszéltél...pedig ezt kellene követelni az orbán/szijjártó tandemtől.
csak úgy....
@Maccska: nektek trolloknak a levegövétellel kéne leállnotok, mert a csöppnyi agyatokba kerülö oxigént úgy sem gondolkodásra használjátok, tehát kár belétek!
csak úgy....
"hogyan bírta rá, hogy Putyin-párti politikát folytasson" :) hát bizonyítékokkal, amik sosem fognak kiderülni,ha csak putyin nem dobja a hüséges szolgát...,esett ki már ott más rendes ember is az ablakon.
Béla333
A hülyemagyar maffiahívőket nem zavarja hogy a maffia főnök össze-vissza beszél, hazudik és szélkakas módjára forog arra amerről előnyt remél.
Mocskos hazaárulók, hazug szemét banda!
qunta
érdekes lenne megtudni, hogy gyöngyösi milyen szolgálatokat tett a ciának, hogy így honorálták.
qunta
@Béla333: most az egyesült ellenzékről és magadról beszász ?
namihami
@Maccska: 18.45: Szokás szerint, roppant udvariasan kérdem, hogy miért kellene a brazil, kínai vagy indiai elnököt zsarolnia a Putyulinak? Az vajon nem lehetséges, hogy (akár pénzért, haditechnikáért vagy szimplán fegyvereket---mindből sz@rul áll) olajat szállít neki? Talán olyan áron, hogy megérje ezeknek a vezetőknek!?!?! Hiszen még a ""szijjártói ár"" is homályban lehet? Talán sose tudjuk meg a valós vagy a ""gránitos"" árat!
csak úgy....
@Maccska: kecskés,te álandóan mellébeszélsz mert kibaxottu hülye vagy !
neked csak egy célod van, mentegetni a segglukakat, amiket te szívesen nyalsz! :)
csak úgy....
@Maccska: tibim, te fölényesen és kibaszottu ostoba! :)
Terminátor
@Maccska: A világnak Ukrajna nem ér annyit amibe kerül, de nekünk, akiknek egy garasába se kerül, rengeteget ér!
Nem lessz szomszédunk Oroszország!
Tudod!
Jobb egy amcsi a tanyádon, nint egy ruszki az anyádon!
qunta
@Terminátor: 1dolog sokszor bebizonyosodott: akinek az usa a barátja annak nem kell ellenség.
kulabombaafityiszre
@Maccska: ma, 19:42
meséld már el a semlegest nato tagként hogyan működne.
Sámannus
csak idő kérdése mikor dönt úgy, hogy inkább menedéket kér egy tágas hágai cellába.
kereső
@Maccska: 19:42 Nem hiszem, hogy tisztában vagytok a "semlegesség" fogalmával.
Ad 1/ a semleges ország vezetője nem gúnyolódik, nem ócsárolja és nem tekinti "ellenfélnek" a megtámadott ország elnökét és népét.
Ad2/ semleges ország nem dobja sutba az emberi jó érzést, és nem mentegeti az agresszort, nem áll ki nemzetközi plénumon mellette.

Magyarország semlegessége orbán által olyan, hogy nem a kútba x@rik, csak a kávájára.
Magyarország az eu tagjaként, és nato tagként nem is lehet semleges- mert az ebben az esetben egyértelmúen az agresszort támogatja- azzal, hogy a vétők, a megtorpedózott intézkedések gátolják, megakadályozzák egy szerződésszegő rábirását a a megtámadott ország elhagyására, a területi és állami szuverenitás helyreállitására.
Az a gyalázatos öklendezés meg, amit ti itt és más fórumokon is megengedtek magatoknak Ukrajnával szemben az teljesen hiteltelenné teszi a "semlegességet", és orbán béke halandzsáját- hisz mindezt a legfőbb goebbelsi/rogáni hivatal ötli ki, és vezényli.
kereső
@Maccska: 18:21 Őszintén- brazilia Európában van? Mert a háború itt zajlik kapun belül. az USA meg az 1994-es Bpesti szerződésben vállalt kötelezettséfét teljesiti- úgy túnik brazilia nem csatlakozott ehhez a szerződéshez. Vagy nem is tud róla. És nincs tisztában azzal, hogy ki támadott meg kit-és ki folytat agressziót egy másik állam ellen.
qunta
@kereső: a bp-i 1ezményt felülírta a minszki egyezmények ukrán, német és fr szabotálása.
jáger laszló
Orbán azt hiszi,hogy most a Damaszkuszi úton jár!!??
Pedig felfoghatjuk Canossa járásnak is!!!
csak ennyi
barátilag J.L.
human
Ez magáért beszél:

"Orbán most sem mondta el, miért nem esett át soha nemzetbiztonsági átvilágításon"

hvg.hu/itthon/20181029_Orban_most_sem_mondta_el_miert_nem_esett_at_soha_nemzetbiztonsagi_atvilagitason
gina
Szemét putris még az Anyját is eladná a hatalomért, biztos megigérte hogy Magyarország egy része is orosz terület lesz... ettöl a zsiros pojácától minden kitelik...
terlasz
@Maccska: "a háború az usa érdeke"
Aszondod Főkandúr, hogy Putyin az USA érdekében támadta meg Ukrajnát? Nincs itt valamilyen logikai bukfenc?
simmering73
"Meglett tehát az eredménye annak, hogy Orbán inkább az oroszokhoz dörgölőzött, aminek hatására teljesen nevetségessé vált a magyar külpolitika. Nem nagyon hiszem, hogy van még olyan, nyugati értékeket valló ország a világon, de legalábbis Európában, amely komoly partnernek tekintené a magyar kormányt. Amikor lényegében a teljes világ az ukránok mellé állt ebben a szörnyű háborúban, akkor a magyar kormány – a magyar társadalom jó részével a háta mögött – inkább úgy döntött, hogy az árral szembe megy, és a végsőkig kitart a Putyin vezette Oroszország mellett. Mert az ugyan igaz, hogy Oroszország egy fontos partner sokak számára, de mint ahogy azt az elmúlt időszakban a legtöbb ország megmutatta, igenis kiváltható. Sikerült csökkenteni az orosz energia iránti függőséget és egyre több európai állam volt képes részben, vagy teljesen leválni az orosz energiahordozókról. És lehet, hogy az oroszok most Kínával próbálnak szövetséget kötni, de senki se gondolja úgy, hogy nem Kína az, amely diktálja a feltételeket, és nem Oroszország lesz az, amely kénytelen lesz elfogadni ezeket a feltételeket."
kolozsvaros.com/2023/04/15/a-magyar-tarsadalom-mikor-ebred-fel-a-csipkerozsa-almabol/
Menőmanó
@Maccska: És miért nem engedik meg a ruszkik Ukrajnának, hogy NATO tag legyen? Csak nem azért, mert akkor nem mernék megtámadni? Te vadbarom véded a primitív, vérszomjas, gyilkosokat? Szarember vagy.
Nem is vagy ember, csak egy geci hulladék.
kereső
@Maccska: Baromarc. A NATO=Észak atlanti szövetség egyik alapitója Amerika- amelynek célja Európa megvédése. Nem mellesleg mindig elfelejtkeztek egy "apró" tényről Ukrajna kapcsán. 1994!! Budapest- ottan három nagyhatalom irásban kötelezettséget vállalt Ukrajna területi épségének, területi integritásának , állami szuverenitásának garantálására. Az oroszok eztet 2014 ben megszegték. 2022-ben meg felrúgták a szerződést, amikor is totális megszállást terveztek. A qrva életbe már- hányszor kell még leirnom a tényeket???
ómió
Bolsevista-nyilas efftárs! Hazudj nekünk egy Magyarországra "jó hatással" levő szankciót! A delíriumaidat meg feledd el, mert csak még idiótább leszel!
kereső
@Maccska: Nem mellesleg orbán külpolitája az ország alatt fúrészeli a fát. A háború eredményeként létrejött/létrejön Európa legütőképesebb , legharcedzettebb, és legösszetartóbb hadserege. Nekünk meg itt lesz a mi kaszinókirályunk operett hada. Amely a NATO nélkül már Nyirlugosnál le tenné a fegyvert.De, ha Ukrajna a maga hadseregével a NATO tagja- és ezzel Európa védelmi képességét erősiti- akkor a földrész már is nyert, és benne mi is. De a kiskirályok kora ezzel akkor le is áldozott. Orbánod is azt mondja, hogy Európának közös haderő kell önvédelmi célra. vagy ez csak a szokásos altatás?, miközben arra vágytok , hogy magyar-orosz határ legyen.
Eladott Ország
@ómió: ma, 10:09 ☻ A bűnöző és hazaáruló román cigányt Putyin megvette kilóra mint egy hízott libát, ráadádul be is szervezte, KGB-s ügynök!
Kolostorgeci! Hol harcoltál te, amikor az orosz maffia pénzelt.Tudod ki ugye? A Száva bácsi! Kicsit feledékeny vagy Viktor, téged Szemjon Mogoljevics pénzelt, a vörös maffia feje, aki Putyinnal is nagyon jó kapcsolatokat ápol. A pénzt pedig Dietmár Clodo kézbesítette, amit fel is vettek. Ezzel a videó felvétellel zsarol téged Putyin, meg a hatos kartonnal, mert a valódi III/III-as akták azok ott pihennek Moszkvában.
uploads.disquscdn.com/images/0bc462872d38c5d5ff613aed89de736516b2cf58e1024a49e6e7e30c2b768e35.png?w=800&h=1035
kereső
@qunta: Melyik történelemhamisitó NER fa@xból szerzed be ezeket az értesüléseket? Trombitás kristóf maga mondta? Vagy honnan?
balos
A fideSSEs tömeggyilkosaink a BIZALMAT a TISZTELETET ÉS az ELLOPOTT MILLIÁRDÓKAT SOHA NEM FOGJÁK VISSZAADNI!AHOGY A KURMÁNYZÁSUK ALATT MEGGYILKOLTAKAT SEM TÁMASSZÁK FEL!
terlasz
@Maccska: Szuverén állam, oda lép be ahová akar. Ha a ruszkiknak sikerül elfoglalnia Ukrajnát, akkor hány NATO-szomszédot kap pluszban? Persze nem akarlak meggyőzni semmiről csak leírtam a véleményem.
namihami
@Maccska: 19,42: Tévedsz! Mi egyértelműen egy Putyin-párti politikát folytatunk. És annak is a leggusztustalanabb formájàt! Tagja lettünk egy közösségnek--önként s dalolva--aminek csak a pénzét látja és teszi el az orbáni elit, de a szabályai alól folytonosan menekülne! Amikor beleverik az orrukat, akkor még fintorog és sértődött! Ez nem babaruha, itt nincs csak az, ami a családi kasszának kedvező. Egy évtizedig vártak, mára megunták és megmutatják, hogy ki az úr és fizető!
Tetszik, nem tetszik--ki lehetne lépni, de az pedig a saját és vazallusaik bukását jelentené!
(lásd Causescu--pedig ez lenne a jó megoldás)
karma1
Biztosan eleg volt egyetlen mondatot sugni orban fulebe arrol, hogy az ex KGB-s milyen papirokat oriz a Kreml szefjeben rola - orban maris becsicskult - ahogy azonnal lefekudt Pressmann-nak is! (Azert ez a Pressmann is tudhat valamit, ha kevesebb mint 24 oran belul az amerikai szankciokra valaszul orban es Magyarorszag kilep a kembankbol, amire a komplett ellenzek keptelen volt ravenni akkor, amikor bevonultak Magyarorszagra!)
Eladott Ország
@karma1: ma, 01:34 ☻ Sajnos az ellenzék a sok magas labdát amit a fidesz ámokfutása adott az elmúlt évtizedben nem tudta kihasználni. Ezt a hazaáruló bűnbandát nekünk kell elzavarni, az USA csak segíthet, és az elmúlt bő 30 évet meg lehúzhatjuk a klotyón. A bizalmat nehéz lesz visszaszerezni.
Dr. Proktor
Hogyan, hogyan, hát pénzzel, sok pénzzel...
Dr. Proktor
@Eladott Ország: Az ellenzék lapul, mint barna maci a fűben...
Várják a sültgalambot!
ómió
@Eladott Ország: Putyin gazdátokat azért hazudnátok másra, bolsiék fajkreténje, mert ő Böszme efftárs gazdátokkal már nyelves pajtás!? Ettől ez az új "vadhajtás" is a bolsi hazugságfiókban?!
szegény hazám
@kereső: Minek írod le neki? Én már meg lettem győzve, hogy le kell sz..ni, figyelmen kívül hagyni, mert ész érvekkel nem lehet meggyőzni. IQ-ja tényleg annyi, mint a macskának, és ezzel még fel is értékeltem.
szegény hazám
@Eladott Ország: No..No. Van itt egy nagy tévedés: ez nem hízott liba, hanem kövér ronda disznó. A többivel egyet értek.
szegény hazám
@karma1: " - orban maris becsicskult - ahogy azonnal lefekudt Pressmann-nak is! (Azert ez a Pressmann is tudhat valamit, ha kevesebb mint 24 oran belul az amerikai szankciokra valaszul orban es Magyarorszag kilep a kembankbol," Teljesen nem csicskult be, mert a hírek szerint orbán lőrinc kilépet, mészaros viktor meg belépet.
Dr. Proktor
@Terminátor: A pénz, sok pénz, mióta zsarolás? Az csak vásárlás... kilóra, ami a képet elnézve jó sok lehetett!
Juhász István
Ha ÉN TUDNÉK RÓLA VALAMIT, amit " titkolni " szeretne, de NAGYON... pl. valamiféle néhai titkos szervezetbe történt ÖNKÉNTES belépése, a megfelelő dokumentumokkal is alátámasztva... akkor most én lehetnék a TÁRCA NÉLKÜLI MINISZTER felelősség nélkül, de jó pénzért. Vlagyimir nyilvánvaló, hogy BIRTOKÁBAN van ilyesfajta dokumentumoknak. A baj csak az, hogy ELŐBB-UTÓBB minden nyilvánosságra kerül. Eddig mégMINDÉG igy történt...
Macskaszem
@Juhász István: Fotók bizonyítják, hogy az egyik legnagyobb orosz maffiózó a fideszeseknek csak Szeva bácsi, táskákkal hordta a pénzt nekik, hogy szemet húnyjanak az itteni tevékenysége felett. Orbán már akkor is bevédte a jól tejelő bűnözőket.
Olajszőkítésben üzlettársak voltak. Ő volt a 90-es évek-ben a szervezett bűnözés egyik legfelső szintű gengszterfőnöke.
Jelenleg nem mer kimozdulni Oroszországból, mert mindenhol körözött bűnözőnek számít.
Macskaszem
@Maccska: Nem nálam vannak, nem én zsarolom vele a Csutkányt.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.