Hétfőn utcára vonultak a tanárok és a diákok, hogy tiltakozzanak a státusztörvény ellen. Beszédet mondott Hadházy Ákos és Pankotai Lili is, és egy jövő heti tüntetést is bejelentettek. A tüntetők a beszédek után a Belügyminisztérium épülete elől átvonultak Budára, a Karmelitához, ahol Hadházy Ákos és a Momentum újabb kordonbontásba kezdett. A rendőség még könnygázt is fújt a tüntetőkre. Hadházy Ákost és Gelencsér Ferencet a rendőrök földre teperték. Végül Hadházyt négy rendőr cipelte el a helyszínről.

A rendőrség Hadházy Ákos szerint a szokásosnál is keményebben lépett fel hétfő este, miután a státusztörvény ellen tiltakozó tanárok és diákok a Karmelitához mentek, ahol a független képviselő és a Momentum kordont bontottak – írta meg a 444.hu.

Kordonbontás volt a Karmelita előtt hétfő este, a rendőrség könnygázt vetett be

Ahogy hétfőn este mi is megírtuk, Hadházy Ákos és társai szerszámokkal érkeztek a Várnegyedbe, és ismét nekikezdtek a Karmelita körüli kordon bontásának. A kivezényelt rendőrök azonban közbeléptek, a kordonbontás nem sikerült.

A rendőrök megbilincselték és elvitték a politikusokat

A politikusok és a rendőrök között dulakodás alakult ki, Hadházy ekkor feküdt rá egy kordonra. A Lőcsei Lajossal és Gelencsér Ferenccel együtt elvitték. Hadházy felkiáltott, amikor hátrafeszítették a karját, hogy

ne törjék azt el.

Végül négy politikust, Hadházy Ákost, illetve Gelencsér Ferenc mellett a szintén momentumos Sebők Évát és Lőcsei Lajost állítottak elő. 

Gelencsér szerint Hadházy rosszul lett, megütötte magát, mentőt is hívtak hozzá, de a képviselő nem kért ellátást. Ő maga nem tudta megmondani, hogy megsebesült-e, az inge mindenesetre elszakadt, mondta a sajtónak – írta meg a Telex. A rendőrök pár perc után őt is átcipelték a kordon külső oldalára.

Igazoltatásuk és elengedésük után Hadházy Ákos azt mondta, a kordon továbbra is a hazugságnak a cinizmusnak a jelképe, újra és újra megkísérlik lebontani majd. 

A legutóbbi alkalommal azt mondta Dömötör Csaba propaganda-államtitkár, a demokrácia bizonyítéka, hogy engedték elbontani a kordont. Nos, a jelek szerint eddig tartott ez a demokrácia nevű valami, ma már kimutatta a foga fehérjét a rendőrállam. Egy rendőrminisztert állítanak csatasorba a nemzeti közoktatás ügye ellen, a fogdmegjeikkel pedig minden áron megvédik a törvénytelen kordont és a hatalom központját.

Nem a kordonbontás a lényeg, az csupán szimbóluma ennek a mocskos rendszernek. A lényeg, hogy felhívjuk a figyelmet arra a hét pontra, amelyet megfogalmaztunk. A hét követelés teljesülése nélkül nem beszélhetünk szabad választásokról és szükség szerűen el fog bukni minden kezdeményezés, így a tanárok és a diákok mozgalma is. Én bízom benne, hogy sikerülni fog kiharcolni a szabad választások feltételeit, de nagyon hosszú út áll még előttünk!

- írta Facebookon Hadházy Ákos független képviselő hétfőn este.

A helyszínen a 444.hu készített riportot:

Frissítés:

A Budapesti Rendőr-főkapitányság azt közölte, hogy a Karmelita kolostornál be nem jelentett gyűlést tartottak. A rendezvény több résztvevője agresszívan lépett fel a rendőrökkel szemben, ellenük könnygázt vetettek be.

60 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Qqberci
Tombol a demokrácia. Félti vikkancs a szaros seggét...
Béla333
Lehet, hogy én vagyok figyelmetlen, ezért nem tudtam, hogy megkísérlik lebontani a kordont, mert ha ezt tudják az emberek, akkor biztos hogy sokan kimentek volna segíteni.
Tudom, hogy ezt valahol titokban kell tartani, mert még az Olajossanya is kijönne a rendőrök számát szaporítani, de azért úgy gondolom a józan, becsületes, a maffia államot megszüntetni igyekvő emberekből még több van, mint a maffiát szolgáló és védő rendőrökből.
Próbálják ki egyszer: hirdessék meg hogy jöhetnek segíteni az emberek és lássuk meg mi lesz!
almalibre
Nincsenek gondolatok, nincs mondani való, nincsenek egyéniségek, nincs tekintély, marad a hiszti, a provokáció...
Szarházy Mákos
Mentelmi jogát azonnal felfüggeszteni! Rendkívüli ülést a parlamentbe össze kell hívni! Nem méltó a képviselői mandátumára!!!
Ilyen ember mutat példát? Ne csoda, hogy a mai fiatalok olyanok amilynek!
csipetke
@Bástya Béla Elvtárs: 09:29 Téves lájk!
gina
Igaza van egy sz@r retkes cigány hatalmát kell védeni, a jogállamtól messze van ez az ország, ki kell söpörni a fidesz és kormány patkányokat, eleget élösködtek a népen..
kulabombaafityiszre
Vajon melyik orbán az igazi?A kordonbontó?A kordonépítő?
Esetleg mindkettő,mert egy kezelésre szoruló skizofrén,kezelésre szoruló beteg elme?
gina
@Bástya Béla Elvtárs: Beteg egy nulla vagy, remélem az összes fidesz szemétnek kicsavarják végre a retkes nyakát,, közel ez az idö...
gina
@Szarházy Mákos: Mocskos fidesz söpredék
csipetke
@Béla333: 09:34 Valamikor orbán ugyanezt csinálta a bandájával, akkor jogszerű és törvényes volt. Mára ezt a két jelzőt elfújta a szél. Sajnos a legtöbbünk fotelforradalmár, bár ha Hadházy egyszer adna egy konkrét időpontot,hogy na most gyertek,és álljatok mögém, biztos,hogy én is mennék,csakhogy eggyel többen legyünk.Gondolom,vannak még így jónéhányan. Az ellenzékből egyedül Hadházy az,aki konkrétan csinál is valamit. Az instára.és a twitterre naponta több dolgot tesz fel,ami a fidesz csalásairól,nyílt lopásairól szól. És mindennapra jut 2-3 dolog.
csipetke
@KisTehen: 09:47 Akkor még létezett a jogállam,és a demokrácia.
kereső
@Shikari: Ezt éppen te pofázod, 2006 tükrében? Ott és akkor 398 rendőr sérült meg, és azokról ne is beszéljünk, akikre rágyujtottátok a rendőrautót. Az "szabadságharc" volt(egyébként meg álllamcsiny kisérlet)- és rendőrterror, ez meg itten - mert tüntetés, és kordon bontás orbán nyomában, az meg "garázdaság"...
Clavigo
@Szarházy Mákos: Szarházi vagy Mákos...Ha a levegőt az orrodon veszed,,érezheted a szagot is magad körül.
Clavigo
@Shikari: Alapból buta vagy...mint a rosseb.
Yoda69
Mocskos rendőrállam, banán köztársaság egy tahó gecivel az élen.
csak úgy....
és 0rbán az állítólagos utcai harcos nem szégyenli a pofáját, aki állítólag egy jogállamért harcolt és most egy jogtipró államot vezet? csaucseszku sorsára fog jutni a faxi ,hiába is védelmezik itt a hibbant, seggnyaló hívei!
Csizmás Kond
Ilyen képviselők mellett milyen rendet képzelt el a baloldal ?
Clavigo
@Csizmás Kond: Köszönjük érdeklődésedet.. Apropo,,miért is jöttél el " Csocseszku apád " birodalmából..?
csak úgy....
Továbbra is mennek el az orvosok
2019-ben 748;
2020-ban 702;
2021-ben 733;
2022-ben 789 orvos számára adtak külföldi gyógyításhoz igazolást
444.hu/2023/04/24/tovabbra-is-mennek-el-az-orvosok
akiknek esze van azok lelépnek 0rbanisztánból,ti meg csak símogassátok és éltessétek tovább a semmire sem jó viktorotokat! :)
Clavigo
@Shikari: Csitora van Bugsy.. ( egyébként is bunkó vagy .) Ne ugass bele a felnőttek beszélgetésébe,,muszka.! Örülj neki,,hogy befogadtunk..
csak úgy....
@Shikari: tibi,te lófaß vagy csak nem magyar!
justhpeter
Az akciók felgyorsulnak és a bukás felé vezető út lerövidül.
Alfa
@Shikari: @Shikari: és társai a kibaszott kommunista-keresztény-fasiszta fidesz-ner szekta bérencei... narkós kecskebaszók
Galway
@csak úgy...: A "Nagy Utcai hArcos" elküldte a frusztrált rendőreit verekedni!
Edebácsi
Orbán Viktor 2006.-ban kordont bontott a ÍKossuth téren
... és még ők beszélnek sze,kilövetésről!!
kereső
@Shikari: Nem keverek én össze semmit. Volt 2006- az államcsiny kisérllet. És van 2023 egy nagyon fontos- a jövő szempontjából nagyon fontos társadalmi csoport tüntetése, amelyen "polgári engedtlenség keretében" lebontották a törvénytelen karmelitai kordont. Ha, 2007-ben törvénytelen volt a Kossuth téri kordon, és azt polgári engedetlenség keretében le lehetett bontani- a biróság megitélése szerint: " a cselekmény társadalmi veszélyessége kicsi", akkor most miért ez az aránytalan rendőri fellépés? Mert az történt
Szóval, jobb ha most meg sem szólalsz- nektek nincsen jogotok 2006/2007 után itt és most véleményt mondani.
csak úgy....
@Philip Marlowe: te egy kibaxottu buta ember! hát ez van!
kereső
@Shikari: Ami meg "gyurcsány hazudozását" illeti- éppen ti hazudtatok a legnagyobbat, és folyamatosan toljátok azóta is a hazugságokat. Csak a gyenge elméjú-és az aki nem olvas, azt tudjátok már csak a hazugságokkal elkábitani. Riogatni a "patással". Mást már nem.
kereső
@m73: Ez egy echte az 1956-os tutsek vérbirót követő náci.
balos
@Macuska: nedveske!magácskának a jelen rendszar az élményfürdője,csak erre tud ejakuálni,mert a geci kiadta az írányt a nemi.szerveinek!Köztük önnek és jól beépített családjának!Remélem a mi gatyánk mozgalmárok jól megmagyarósítják a feleséged ahogy a nyilasok tették anno a horti alatt megtették nem ös megyeriekkel!
Csizmás Kond
@Clavigo: ...romániai létedre hogy nem szégyelled ilyent kérdezni egy magyartól ?
Szarházy Mákos
@Shikari: Hogy izgulnak! Szar libernyákok!!!
CsipkeRózsa
Évekkel ezelőtt nem lehetett még igazoltatni, vagy megszondáztatni sem egy o.gy. képviselőt! Most már lehet megbilincselni is, a semmiért?? Még jó, ha a rendőrök nem mennek el a csuklótörésig.
Rockxy
szólni kell a tanaraknak, hogy másért kellene felvonulni, amit egyik oldali mocskos firkászbanda se említ sose.
-nincs köztársaság
-nincs alkotmányunk
-népirtás folyik évek óta
-nálunk is ez van: www.bitchute.com/video/9Zli51uALOku/
-hazaárulók ülnek a parlamentben
-sőt, idegenek is ülnek a parlamentben
kereső
@Shikari: 13:13 Ha értenéd "öszödöt", akkor nem lennél agy nélküli , kockás papirról felolvasó/irogató náci.
kereső
@Shikari: Kivéve a "gyevi birót", meg Téged...
Toller Béla
MInden jogi lépést meg kell tennie az ellenzéknek, Ungárt vágja valaki pofán ha ellenkezik ! És igen, valami kell tenni is ez ellen az erőszak ellen !
balos
@Bástya Béla Elvtárs: anyádét,mikor keféled?
balos
@Maccska: Pedig jó páran megkefélték anyádat,csak 1 ilyen szart ellett,mint magácska!
jáger laszló
Betyár gyerek ez a Hadházy!!
Ezt a kordonbontást és következményét/bilincsbeverést ,még Rózsa Sándor is büszkén vállalta volna...
csak ennyi barátilag
J.L.
teuton
@Szarházy Mákos: Na te pont jo peldaja vagy a tanarhianynak! Minden sorodban 2 helyesirasi hiba! Mi mas is lehetsz, mint egybites fideszbirka...
Szarházy Mákos
@teuton: Én legalább nem játszom meg magam! PONT OLYAN VAGYOK MINT AZ EREDETI!
Ja, használj ékezeteket! Talán hitelesebb leszel! Talán?! Vagy maradsz olyan FACEBOOK cigány, akit az Ómagyar Mária-siralom ihletett meg! Téged inkább a Halotti beszéd és könyörgés, ami kicsit régebbi magyar nyelvemlék! Lesz még itt könyörgés...
NKF
Helyezzék már azt a kurva kordont máshová!Mondjuk egy múzeum elé! Kivácsi lennék,hogy ez köcsög Szarházy,meg az a kis nyipák ribanc mennének oda is bontani?
Mikor lehet megvonni a mentelmi jogot?
szaboria1
Kíváncsi lennék ha egy Fideszes bontana akárhol egy kordont akkor vele is így lépnének fel?
pl. A Fidelitás ellen sem léptek fel mikor a Méhlegelőt lekaszálták. Pedig kint volt a tábla.
Igaz nekik már nem friss levegő kell a sok kivágott fák miatt hanem az bódító idea.
ómió
"Szegény", Hullaházy efftárs! Amikor ő még a szemkilövetéshez van szokva!
Szarházy Mákos
@ómió: Csoda, hogy az övét akkor nem lőtték ki!
teuton
@Szarházy Mákos: Szarhazi taknyos! Talan TE tanulj meg magyarul HELYESEN irni es fogalmazni! Az en ekezethianyaimnak nincs köze a te primitiv es helyesirasilag helytelen vakarmanyaidhoz, mivel en több nyelven naponta több orat kommunikalok, ahol nincsenek ekezetek. A te kedvedert pedig nem allitok at semmit, ha nem erted, ne olvasdd!
Szarházy Mákos
@teuton: Ne a gépet állítsd át! A hülye agyadat!
csak úgy....
@KisTehen: kidet tároltad ott te éjszakás hazúg féreg ? :)
terlasz
Hadházyék akciója éppúgy garázdaság, mint annak idején Orbánéké.
Abbahagyhatnák már végre, mielőtt nagyobb bajt hozó reakció követné.
ómió
@Szarházy Mákos: Biztos, otthon lapított, mint szar a fűben!
bence
@Szarházy Mákos: ! A mai fiatalok olyanok , amilyenné a kormány formálja őket ! Lopni sajnos nem tudnak , mert azért nekik büntetés jár ellentétben a kormány főrablóival !
Szarházy Mákos
@bence: Dr Hadházy mióta a kormány?! Nem volt, nem is az, nem is lesz az!
bence
@Szarházy Mákos: ! Valóban nem a kormány , DE ! Hogy valaha nem is lesz az , arra azért mérget ne vegyél ! Ami a képviselői mandátumot illeti , egyetlen fideszes sem méltó rá ! A kormányfő főleg nem !!! Az egész társaság csak azért jár be a parlamentbe , hogy meglegyen a havi pármillió apanázsuk !
Szarházy Mákos
@bence: Ákos is az volt, Fideszes! Mit keres ő a parlamentben a te logikáddal???

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.