A veszélyes nemzetközi környezet ellenére a japán R&I hitelminősítő megerősítette Magyarország BBB+ besorolását – közölte a pénzügyminiszter a Facebook-oldalán hétfőn.

Fontos bejelentést tett a pénzügyminiszter a pénzügyi rendszer stabilitásával és az államadóssággal kapcsolatban
Varga Mihály pénzügyminiszter beszédet mond a Merkbau Zrt. új üzemének átadásán Kiskunhalason 2023. április 14-én. MTI/Rosta Tibor

Varga Mihály kiemelte: az intézet pozitívan értékeli a magyarországi pénzügyi rendszer stabilitását és az államadósság csökkentését.

A hitelminősítő szerint a magyar gazdaság idén elkerüli a recessziót, jövőre pedig visszatérhet a magasabb ütemű növekedési pályára – tette hozzá.

A pénzügyminiszter emlékeztetett arra, hogy a japán elemzőintézet mellett a három nagy nemzetközi hitelminősítő is befektetésre ajánlja Magyarországot, és két osztályzattal magasabb besorolást tartanak érvényben most, mint 10 évvel ezelőtt.

A kormány az idén tovább javítja az egyensúlyi mutatókat, csökkenti a költségvetési hiányt, mérsékli az államadósságot

- szögezte le Varga Mihály.

Forrás: MTI

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Nessy
Majd kiderül, ha kiderül, mi lesz a valóság.
simmering73
S&P Global Ratings, Fitch Ratings és a Moody's Investors Service ezek ismerősek. De miaf@szom ez a japán R&I?
Sámannus
Sokára ér oda a pillangó szárnycsapása.
Onnan vissza mégtovább tart.
Misu ha nem veszel levgőt te is megdöglessz, nem csak a gazdaság. A nyomorbadöntés nem gazdasági siker te kretén szarhézi.
Béla333
Mi az a qxxxra fontos bejelentés?
Hogy valami ismeretlen hitelminősítő nem minősített még le bennünket? Már ez is olyan fontos, hogy külön cikk szól erről?
Eladott Ország
Amíg a fidesz van hatalmon, Magyarországnak harangoztak! A piac az egész kormányt/maffiaállamot már régen beárazta! Az eredmény ismert, de ez még korántsem a gödör alja! A dagadt román cigánnyal és bandájával nincs visszaút Európába!
Eladott Ország
Hogy a háziasszonyok is értsék: BBB = Biztoslehetsz Benne, hogy Bóvli. Felminősítés esetén “már a sorosista elemzők is kénytelenek beismerni az egyértelmű javulást” Jó kis szokásos terelés, de mi a BB felé tartunk, a szlovákok mag A-ra vannak megerősítve, és az a rontás, hogy nem AA... Borús lett a paradicsom nem sárga... Egy lépésre a bóvlitól és lehet még lejjebb.
pcdn.hu/articles/images-o/h/i/t/hitmin230206-581710.png
Elképesztő mértékű a drágulás. Ausztriához képest minden sokkal drágább. A cigaretta egyáras, de a többi sokkal rosszabb! Már rég pl. a német árak felett van minden és a bérek meg a béka segge alatt. Németbe sokkal olcsóbban be lehet vásárolni egy Lidlibe, mint otthon. Nem értem az árakkal, miért nem emelkednek a bérek is? Magyaroszágon szinte a legkisebb a bér, de az árak vetekszenek a leggazdagabb országok áraival.
Eladott Ország
A háttérhatalom által irányított kapitalista karvalytőke megtámadta szeretett hazánkat! Orbán: „ütnek, vernek, rúgnak, harapnak bennünket!” El akarják pusztítani a nemzetünket hogy átoperáljanak minket migránssá!
uploads.disquscdn.com/images/4779ea02eaf4c22f5f876a8363d1b15772008b74d1dab03e636164ce4090d0cf.jpg?w=600&h=718
ómió
Szóval, államcsőd sehol a láthatáron, mint a Böszme érában!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.