Az aszódi kettős gyerekgyilkosság áldozatainak édesanyja bejelentést tett a rendőrségen, de nem vették komolyan. Ugyan kimentek a lakáshoz, de csak kopogtak az ajtón. A gyerekek azonban már napok óta nem éltek.

Nem vette komolyan a rendőség a meggyilkolt aszódi gyerekek édesanyjának segélykiáltását

Fotó: Rtl.hu

Egy 46 éves férfi egy évvel ezelőtt gyilkolta meg 14 és 16 éves lányát Aszódon. A meggyilkolt lányok édesanyja, Lipták Zsuzsanna az RTL Klubnak részletezte, miként hogyan hagyta cserben a rendszer.

A volt férje egy vasárnap délután nem vitte vissza a megbeszélt időre a lányokat, a nő még aznap este felhívta a gyöngyösi rendőrkapitányságot és elmondta, hogy az ideiglenes bírósági döntés értelmében az apának 17 órára haza kellett volna hoznia a lányokat – írja a 444.hu.

„Az ügyintéző vitatkozott velem, nem vett komolyan, és azt kérdezte, hogy vajon mit gondolok, mi a rendőrség feladata” – emlékezett vissza a nő.

Hétfőn az aszódi rendőrkapitányságon tett bejelentést, hogy a gyerekek sem haza nem értek, sem az iskolába nem mentek. A rendőrök megígérték, hogy kimennek az aszódi házhoz, később telefonon értesítették az édesanyát, hogy a ház előtt nem láttak autót, és a gyerekek valószínűleg nincsenek ott.

„Azt, hogy nem mentek be csak kopogtak, nem ellenőrizték le, hogy tényleg mi van odabent, azt én nem tudtam” – jelentette ki Lipták Zsuzsanna. A nő még hétfőn részletes bejelentést tett a hevesi rendőrkapitányságon is, ami alapján feltételezte, hogy elkezdik keresni a gyerekeket, ám ez nem történt meg. Kedden a gyöngyösi rendőrkapitányságról hívták, neki pedig újra el kellett mondania a történteket. Ekkor jelezte, hogy a gyerekei veszélyben lehetnek, ezért szeretne bejelentést tenni. Állítása szerint azonban az ügyintéző erre mindössze annyit mondott:„nincsenek veszélyben, mert az apjukkal vannak”. Szerdán Zsuzsanna a gyöngyösi rendőrségre ment, ahol állítása szerint az egyik ügyintéző vitatkozni kezdett vele. Ekkor segítséget kért egy rendőrtől, akivel már korábban is beszélt, kérte, hogy kezdjék el keresni a gyerekeit, mert addigra már három napja nem jártak iskolába, és négy napja nem tudott róluk semmit. Ekkor végre felvették az adatokat, ám a nő emlékei szerint lekezelően bántak vele a procedúra alatt.

A gyerekek holttestét végül csütörtökön találták meg, állampolgári bejelentésre érkezett ki a katasztrófavédelem, miután egy ott lakó szerint "furcsa szag" kezdett kiáramlani a házból.„Ott volt meghalva a két gyermekem péntektől kezdve. Vasárnaptól kerestettem és felhívtam a rendőrkapitányságot. Csütörtökön a katasztrófavédelem tört rá a gyerekeimre, nem a rendőrség. Ezt onnan tudom, hogy elmentem, és megkérdeztem. Az ott lakók mondták, hogy a bűz miatt kihívták a katasztrófavédelmet, és onnan tudták meg, hogy ott van a két gyermekem” – mesélte Lipták Zsuzsanna. Az édesanya még azelőtt panaszt tett a Gyöngyösi Járási Hivatalban, hogy megtudta volna, gyerekei meghaltak, és jegyzőkönyvbe mondta, hogy sérelmezi a rendőrség hozzáállását, mivel úgy érzi, hogy nem keresik a lányait.

A rendőrség kivizsgálta az ügyet, és azt válaszolta, hogy megszüntették az eljárást, mert nem merült fel kiskorú veszélyeztetésének megalapozott gyanúja.

Az RTL Klub kérdésére Gulyás Gergely miniszter közölte: vizsgálatnak kell kiderítenie, hogy ebben az esetben mulasztás történt vagy rossz gyakorlatról van szó.„Ha mindenki csak azt teszi meg, amit a lelkiismerete megkíván, nem itt tartanánk” – jelentette ki a meggyilkolt gyerekek édesanyja.Amennyiben Ön vagy gyermekei erőszak áldozataivá váltak, a NANE Segélyvonal ingyenesen és anonim módon hívható a 06 80 505 101 telefonszámon.

Forrás: 444.hu

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Sziszifusz
@Shikari: 13:16
Nem tűntek el, megölték őket.
Az anyai ösztön, aggodalom nem szempont.
" Szolgálunk és védünk." ??? ... kit ???
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Sziszifusz
@Shikari: 11:05

A rendőröknek, minden gyerekkel illetve öregekkel kapcsolatos eltűnési esetben AZONNAL(!) mozdulni kell.
Még akkor is ha az alulfizetett, utcai állomány létszámhiányos. Az irodában tengő-lengő jól kereső főnökök is rendelkeznek intézkedési joggal ők is mehetnek a bejelentésekre.
Jaaaa, hogy akkor már kockázatot vállalni kell ?
Havanagi
@Sziszifusz: Ebben az országban SENKI nem számít.A kormány minden egyes cselekedetéből ez világosan látszik.Itt tartunk,agyalágyultak: dicsőség orbánnak.
Sziszifusz
@Shikari: 13:16
Nem tűntek el, megölték őket.
Az anyai ösztön, aggodalom nem szempont.
" Szolgálunk és védünk." ??? ... kit ???
nemkati
@Shikari: Ne menj rendőrnek, legfeljebb iskolarendőrnek, de még arra se vagy alkalmas. Az nem lehet kifogás, hogy a lányok akkor már nem éltek, hiszen ezt a rendőrök nem tudhatták. Egy másik esetben meg lehet, hogy még életben vannak a veszélyeztetett gyerekek, tehát megelőzhető a gyilkosság az azonnali kereséssel.
Sziszifusz
@Shikari: 13:50

Tények: - első bejelentés vasárnap gyöngyösi RK.
- második bejelentés hétfő aszódi RK.
- harmadik bejelentés hétfő este hevesi RK.
- kedd gyöngyösi RK. telefonja
- szerda gyöngyösi RK adatok felvétele.
- katasztrófavédelem csütörtökön feltöri a lakást ahonnét hullaszag érződött
nemkati
@m73: Van egy adó, az ID csatorna (Investigation Discovery Channel), ami főleg amerikai bűnügyeket mutat be. Itt minden alkalommal elmondják a rendőrök, hogy gyerekek esetében (de végülis minden eltűnés esetén) az első 24 óra döntő fontosságú. Egyrészt mert addig még lehet esély, hogy az eltűnt esetleg életben van, másrészt ha bűntény történik, akkor az áldozat, vagy az elkövető, vagy mindkettő megtalálásában. Itt magyarországon akkor sem avatkozik be a rensőrség, ha valaki mondjuk családon belüli erőszakot jelent be, a jelszó: amíg nem folyik vér, addig nem avatkozunk be.

Majd ha az áldozatnak már elfolyt a vére.
szegfue
@nemkati: Az azért külön "érdekesség", hogy az orvos szakértő mikorra teszi a gyermekek halálát? Nagy szarban lesz a rendőrség, ha azt állapitja meg, hogy hétfőn haltak meg. Ez majdnem olyan, mint egy cserbenhagyásos gázolás... szerintem.
nemkati
@Shikari: Ha annyira hülyék mint azok, akik mentegetik őket, akkor tényleg meg se fordult a fejükben. Itt az ideje hogy valami más munkát keressenek maguknak, mert életveszélyesek. Ennyi ésszel persze nehéz lesz.
justhpeter
Elolvastam a cikket és meghallgattam az rtl videót. Még nem tértem magamhoz.
Clavigo
@Shikari: Miért vagy te ilyen fájdalmasan kretén ?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.