Hamarosan nyugati árakon tankolunk Magyarországon is.

Lassan az üzemanyagárakban is vezetők leszünk a térségbenMTVA/Bizományosi: Róka László

A magyar üzemanyagár a harmadik legmagasabb a térség nyolc államának rangsorában – szemlézi a penzcentrum.hu a Népszava cikkét. És ez még nem minden: január 1-től valószínűleg a 41 forintos jövedékiadó-emelés várhatóan még tovább emeli majd a hazai árakat a rangsorban. A múlt héten nálunk egy liter benzin 624, ugyanennyi gázolaj pedig 633 forintba került átlagosan. Eközben:

41 európai állam közül a mostani magyar benzinár a 17., a gázolajtarifa pedig már a 23. "legolcsóbb". Azaz immáron mindkét termék ára a középmezőnybe tartozik.

Eközben Szlovákiában a 95-öst több mint 30 forinttal drágábban, 656 forinton mérték, de Ausztria is érdemben drágábbnak számított. A legkedvezőbb tarifán, 499 forintért, Ukrajnában tankolhatunk. A második helyezett Románia 557 forintos literárral, utánuk következik sorrendben Szlovénia, Horvátország és a mintegy 13 forinttal olcsóbb Szerbia.

A gázolajpiacon viszont átlag 653 forintos tarifájával Szerbia számít a legdrágábbnak, de Ausztria csak 2 forinttal marad le. A legolcsóbb a dízel piacán is Ukrajna, amelynek 493 forintos átlagdíja literenként 110 forinttal kedvezőbb a hazai szintnél. A második legolcsóbb ez esetben is a nálunk körülbelül 60 forinttal olcsóbb Románia. Utána Szlovénia, majd Szlovákia és Horvátország következik, ahol literenként szintén foghatunk körülbelül 23 forintot a dízelvásárláson.

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
nyugati árak-keleti bérek! leheljetek csókot 0rbán seggére,ti ütödött fidernyákok...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
ómió
@Aki Én: A tetvesbolsi fajtád, efftársi elmebetegként, épp a "személyedben", épp most hazudja, hogy más lop, miközben alig bír előmászni a lopott vagyon alól!
namihami
De hiszen megmondta! Ugye, hogy megmondta? Na ugye!
És ismét bebizonyosodott, hogy ő (bocs, Ő) sose hazudik! Most se...
Aki Én
@ómió: "Mindegy, hogy mit mondol, Viktor, úgyse fogjuk fel!"
ómió
@Aki Én: Hát, tényleg így van ezzel a tetvesbolsi klánod minden reprezentánsa! Veled együtt!
Aki Én
@ómió: "Mindegy, hogy mit mondol, Viktor, úgyse fogjuk fel!"
ómió
@Aki Én: Hát, a tetvesbolsi fajtád tényleg így van vele!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.