Szép új világról, a magyar jövőről ült le vitázni, de rögtön az elmúlt tizenhárom évről és a 2010 előtti időkről kezdett el beszélni Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója és Bedő Dávid, a Momentum országgyűlési képviselője az ország legfideszesebb fesztiválján, a Tihanyban tartott Tranziton – írja a Telex.

A Fidesz kommunikációs igazgatója egy szóval reagált mindenre: GYURCSÁNY
Kép: Facebook/Tranzit

Olyan rossz a helyzet, hogy a miniszterelnök már kénytelen új szavakat kitalálni, mint egy Wishről rendelt Kazinczy: most nemrégiben a pozitív nulla kifejezést hozta be a köztudatba

– mondta a momentumos politikus. Orbán Viktor pár hete ugyanis arról beszélt a Kossuth rádióban, hogy a reálbéreknél az év végére pozitív nullát akar elérni.

Hollik minderre a gyakran hangoztatott érvével reagált: Gyurcsánnyal. Szerinte 2010-re Magyarországot „csődbe vitte a Momentum legfőbb szövetségese, Gyurcsány Ferenc”, a Fidesz-KDNP meg ezután olyan országot akart létrehozni, ami erős, szuverén, és amit tisztelnek. „Annyit tudok jelenteni, hogy bár voltak nehezítő körülmények, ehhez a célhoz közel kerültünk. (...) A magyar emberek büszkék lehetnek arra a teljesítményre, amit az elmúlt tizenhárom évben elértünk”.

Bedő szerint az új rekord, hogy Hollik már a vita első három percében elért Gyurcsányig, majd azt mondta, szerinte a kormánynak nincs megoldása a jelenlegi gazdasági helyzetre.

Azt azért nem akarja eltagadni, hogy 2010 óta a koronavírus-járványig volt fejlődés, de szerinte a kormánynak „nem sikerült tartalékolnia arra az időszakra, amiben most vagyunk”.

További részletek a Telex cikkében olvashatóak.

Forrás: Telex

35 hozzászólásarrow_drop_down_circle

tothjani
13 év után az elmebeteg barmok még mindig beveszik, hogy Gyurcsány a hibás.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
tothjani
13 év után az elmebeteg barmok még mindig beveszik, hogy Gyurcsány a hibás.
Nessy
@tothjani: Csak nem gondolod, hogy beismerik, hogy a kormány? Csak azt nem értem, ha mindenért Gyurcsány felel, akkor az elmúlt három évben már rendeletileg kormányzó Orbán, a miniszterekkel együtt, mi az ördög fülit csinál immár 13 éve???
Kovács Máté
sok gyapjasnak eleg amit a hollik hajasbaba tol elejuk a ner szeanszon basod
csagyi
Lassan 15 év óta nincs hatalmi pozícióban.
Ennyi idióta szöveget már fogcsikorgatva is nehéz meghallgatni.
Ameddig a hívők becumizzák addig gügyögik az értelmetlen és összefüggéstelen baromságaikat.
Szánalmasak.
csak úgy....
hollik fiát fölhívja a történelem tanar, - na kis hollik,mikor volt a mohácsi vész?
mire a gyerek,- gyurcsány!
Péter2
Én mikor meghallom , hogy Gyurcsány , azonnal eszembe jut a 244 forintos euró , a 220 forintos kenyér , a 280 forintos benzin , a 75 forint / köbméter gáz és a 37 forint / kw áram ára !
kereső
Hogy tud egy nemzet ennyire igénytelenül élni, hogy képes elviselni egy ilyen elvetemült, ócska kormányt?"
csak úgy....
@Philip Marlowe: kár érted! :) téged 10 év múlva spirituszban fognak mutogatni ,mint a leg butább és leg bunkóbb fideszest!
Nessy
Tessék mondani milyen milyen kommunikációs igazgató az, akinek mindenre egyetlen érve van, egy 15 éve nem kormányon lévő, a kormányzásra semmilyen ráhatással nem bíró politikus nevének az emlegetése? Milyen főnöke van egy ilyen alkalmatlan "kommunikációs igazgatónak"?
Béla333
@kereső: 19.23
Tudom, neked nem esik útba Budapest, de azért egyszer sem olvastam tőled egy soron következő tüntetésen való részvételre való felhívást!
Nem tudom miért ugrik be nekem az a mondás, hogy: "Fogjuk meg és vigyétek!"?
kereső
@Béla333: Én konkrétan messze lakom, Bpesttől- de megyeszékhelyi tüntetésen ott voltam- a tanárokkal, diákokkal. Oda minek csőditsek itt a fórumon, van annak más csatornája. Most akkor kötözködni akarsz, vagy mi a lófütty bajod van? Mi nem tetszik- hogy egy teljesen más témánál érdeklődsz? Hanyagolj, ha csak ennyi fér bele.
Ezodabasz
" A Fidesz kommunikációs igazgatója"...Ezt nem kell ragozni, mindent elárul:))
simmering73
"A magyar emberek büszkék lehetnek arra a teljesítményre, amit az elmúlt tizenhárom évben elértünk”. Ja. Mára szégyen magyarnak lenni. Elmentek ti a k... a...ba.
Ezodabasz
@Philip Marlowe: 19:29 Te vagy az egyik főidióta a sok közül! Te nem látsz a szemedtől?
A büdös kurva anyátokat hisztis fideSSbirkák! Nincs már min lovagolni te seggfej? 80-as évek bár elmúltak, de fehér ember nem felejt ugye ? Akkor hasonlítsd össze elfogulatlanul az elmúlt néhány évtizedet! 2023 van tahókám! A most számít ma már és nem a múlt! Ki viszi ma csődbe az országot? Nna ki?...találós kérdés egy agyhalott agymosott zombinak!
rücsü41
Olyan bőbeszédű, mondhatnám szószátyár ez a Hollik, vagy inkább egy papagáj, aki megtanul egy szót, de nem tudja mit jelent és csak azt ismételgeti!Nagy szellemi teljesítmény az az Hol-likunktól!
jáger laszló
Ez a Hollik beszéd már lassan +felel a pozitív 0 elvárásnak és tart a lim(f)= 2.0 határértékhez!
Nincs is mit hozzátenni,mert ez kvázi lehetetlen,nem lehet überelni!!??
csak ennyi
barátilag
J.L.
gina
Az egész fidesz elmebeteg barmokból áll. 13 éve az ö szemét politikájukat hozzá nemértésüket élvezhetjük, hol itt Gyurcsány retkes férgek???,Mindenki hibás csak ez a tolvaj banda nem ,,
szegény hazám
@jáger laszló: Ez jó volt Laci. Ez egy szép hozzászólás. Le merem fogadni, hogy van egyetemi végzettséged. Kár, hogy a bégető nyáj ebből még semmit nem ért meg. A malac oktatási rendszere után, még kevésbé fogják érteni az ilyen hozzászólásokat. A birkanyájnak elég annyi ismeret, hogy eltudják olvasni a számlát, és be tudják fizetni amit a malac követel. Utána jön a békés legelés, és a boldog bégetés, ima a főnökért.
kereső
@sgl: Ne mérgelődj már! Azt irja a nagyon független HVG-"Karácsony erősödik Gyurcsánnyal szemben...". érted? Na, akkor miért is kérsz számon bármit is az "ellenzéken", hogy gyűrje vissza a x@rt a fideSS-be, és szembesitse a hazugságaikkal. Nem a fideSS és orbán a legyőzendő ellen, hanem Gyurcsány.
Pálinkás Pál
azt azért remélem mindenki tudja hogy rejtett fideszcsicskák indultak ellenzéki színekben...komoly ellenzéki politikus nem ment el, mert a fidesz vitaképtelen,..velük faéknél komolyabb dologról értekezni, olyan mint disznók elé gyöngyöt szórni...
simmering73
@Philip Marlowe: A büdös retkes kurva anyádba tetves fidkány.
ómió
Szóval, volt Holliknak összehasonlítási alapja!
telegdilaci
@tothjani:Ezeknek a maffiózóknak Gyurcsány fóbiájuk van, valahogy Orbán nem vitatkozott senkivel,csak egy hithű fideszes X@RZSÁK-firkász kérdezhette,egyébként Nem csak Gyöngyösi Márton irt alá mindent az EU-ban hanem Orbán is tájékoztassa már valaki ennek a nemlétező párt,kormányszóvivőjét!
namihami
Kinek lehetne szélesebb látóköre, gazdagabb vitaprogramja és minden felvetésre azonnali érve, mint egy fideszes kommunikációs igazgatónak? Hiszen ez a hivatása!
Hogy ez mindössze annyi, hogy ""Gyurcsány"" ? Logikus---fideszes!
Yoda69
Hollik hazudik. 2010-ben nem volt csod Magyarorszagon, sot prosperitassal jottunk a 2008-as nagy gazdasagi vilagvalsagbol, ami minket sem kimelt. Teny hogy a Gy. kormany IMF hitelt vett fel, pont azert hogy elkerulje az allamcsodot. Ez a hitel vegul nem lett felhasznalva, egyfajta biztositek szerepe volt, amely megnyugtatta a piacokat, es nem shortoltak szet az orszagot. Ezert is tudta az O.kormany visszafizetni azonnal, amikor hatalomra kerult mert ott volt a penz es rendelkezesre allt.
Hollik arrol viszont melyen hallgat, hogy jelenleg technikai allamcsodben vagyunk, hiszen az O.kormany honapok ota nem fizet kozmucegeknek, korhazaknak, iskolaknak, es nem tudja az allami cegek tartozasait sem rendezeni, mint ahogy a 2000 milliardos MNB adossaggal sem tud mit kezdeni. Egy hajszalnyira vagyunk a tenyleges allamcsodtol, amikor mar a kulfoldi hitelezoket sem tudja fizetni.
Ezodabasz
@Őrnagy: Menjél inkább huszárnak, Kristófkáék nagyon várnak Gyurka papagáj! Védd meg a főispánok vérmegyéit!
Te két hete még libsiztél, tegnap meg már független liberális okoskodónak vallottad magad! Biztos hogy vannak becsületes, értelmes politikusok, akik nem sík hülyék és nem velejéig romlottak már mint a vén fideSS maffia, 0rbánnal az élen!
Választást nyerni ebben a csalafinta rendszerben becsületes értelmes párt/politikus nem tud, mert lehetetlen!
~110 milliárd kormánypropagandára??? Ez esélyegyenlőtlenség!
Ezodabasz
@Őrnagy: Engedd el a múltat gyagyás! Ma mi van arról szónokolj! Nálam még van ingyenes oktatás minden érdek nélkül!
Érted ezt gyagyás? Egy egyszerű kérdésre tudsz válaszolni? Ki a libsi és libernyák? Ezek a szavak vagy fogalmak valahogy mintha új értelmezést kaptak volna, mint a kommunista, szocialista, stb...
Azt írtad nemrég hogy független liberális vagy! Mi a különbség?
Ezodabasz
@Őrnagy: Ezt írtad Gyurkahuszár :"A fideszt csak 1989 óta nem pártolom," Ki a faszt pártolsz?
Yoda69
@Őrnagy: Felfogtad egyáltalán, amit írtam, gyagyas? 2008-ban NEM volt allamcsod, de azt egy szoval se irtam hogy nyugat minkt irigyelt volna. Akkor volt a gazdasagi valsag, amibol szerntem a korulmenyek kepest jol kijottunk, es 2010-re egy prosperalo gazdasagot vett at az O.kormany. Ha van memoriad, akkor meg emlekszel arra is, hogy O. meg is dicserte a B.kormanyt e remek valsag kezelesert.
kereső
Na, akkor végképp tisztázzunk valamit. 2008-és "államcsőd". Volt akkoriban egy Gyurcsány által generált pénzügyi!!! világválság. Kérek tételes felsorolást arra vonatkozóan a 2008-2010-es időszakból, amely azt bizonyitja, hogy az állam nem teljesitette fizetési kötelezettségeit. Kérem -az államcsőd9t hirdetők sziveskedjenek leirni tételesen, hogy mi lett a 20 milliárdos IMF hitel sorsa- mennyit hivott le ebből 2010-ig a magyar állam, és a lehivott összeget mire forditották. Mi lett a sorsa a le nem hivott összegnek- ki és mikor használta fel.

És akkor most beszéljünk a jelenről. 2022-ben, éves átlagos 15%-os infláció mellett a költségvetési hiány a gdp 6,1%-át tette ki. Az mnb 400 milliárdos veszteségét nem tudta kifizetni az állam, miközben prolongálta a megvásárolt energia (gáz, olaj) világpiaci ár fölötti részének kifizetését, a mai napig nem lehet tudni, hogy ez az összeg mennyire rúg, és végül mennyi lesz a kamatteher- miután a 15 éves szerződés adatai nem ismerhetők meg. (halasztott fizetésben állapodott meg az orosz energia szállitókkal- kamat fizetés mellett), A jegybank az 1990-es évek elejét idéző alapkamatot vezetett be- 13%(amelyhez 18%-os irányadó kamatláb társult- az egyhetes kereskedelmi bankok által lekötöttt betétekhez).Miközben tovább folytatódott az oligarcha kör hitelezése.Elkezdődött a gazdaság recessziója...
2023. Amit tudunk- a 2023 -as költségvetés tervezett hiánya junius 30-án az éves terv 85%-ánál tartott.Ez június 30.ig 2900 milliárd Ft. Ebben nincs benne az MNB felhalmozott hiánya.
A 2023-ra várható MNB veszteség : 2000-2300 milliárd forint(ez nem kummulált veszteség, csak a 2023 évi), melyet a kormány -már kommunikálta- nem fog kifizetni/mert nem tudja kifizetni.Ez azt jelenti, hogy az MNB saját tőkéje 2023 év végére meg fogja haladni a minusz 2600 milliárdot (a mnb jegyzett tőkéje 10 milliárd forint).
A magyar kormány 2022.ben megsértette a jegybankról szóló törvényt, amely kötelezi a kormányt a veszteség megtéritésére .
kereső
A magyar kormány úgy készül elrejteni a csődhelyzetet, hogy az MNB eddig felhalmozott veszteségét- 5 évre elhatárolni kivánja, azaz évi 520 milliárddal terhelné meg a következő 5 év költségvetését. Ehhez módositani kell a jegybank törvényt- amelyhez szükségeltetik az EKB (európai központi bank) hozzájárulása.

Kérem, hogy az jelentkezzen, aki a 2022-2023-as adatokhoz hasonlót tud mondani a 2008-2010-es évekből, mert akkor elhiszem, hogy a patás csődbe vitte az országot.

Akkor volt "csőd", vagy most vetül a magyar államra a csőd árnyéka- a magyar állam nem tudja teljesiteni fizetési kötelezettségét, az infláció vágtat, a gazdaság 4.negyedéve- azaz egy éve negativ eredményt produkál- azaz recesszióban van.
Innen lesz szép győzni...bár ez a magyar Cipollának nem fog nehezére esni, két gyurcsányozás között gyózelemként eladni ezt az egész romhalmazt.
Még annyit: 2008-as költségvetési hiány a gdp -hez viszonyitva 4,9% volt. Ennyivel adta át 2009 áprilisában a kormányt Bajnainak Gyurcsány, amelyet a Bajnai kormány megtartott-és ezzel az adattal adott át orbánnak 2010-ben.
A többi meg már csak történelem, és városi legend.
Szép hetet mindenkinek-és jó gyurcsányozást.
kereső
Egyetlen dolgot "elfeletettem még"- a fideSS szlogenjét" Gyurcsány eladósitotta az országot!).
A tények ezt mutatják: 1989-ig az "átkos " felhalmozott 10 ezer milliárd államadósságot.
1990-2010-ig. az összes kormányok feltornázták ezt 20 ezer milliárd forintra(valamivel kevesebb, de hagyjuk)
2010-2023 az orbán kormány felhalmozott 33 ezer milliárdnyi államadósságot(miközben beéérkezett az eu-tól 22 ezer milliárd forintnyi támogatás).
Magyarország jelenlegi adóüsságállománya 53 ezer milliárd forint- amely több, mint Magyarország egy éves GDP-je.
Na, akkor ki is adósitotta el az országot, miközben ki is fosztotta- köz vagyonok ezer milliárjai vszitették el "köz" jellegüket.

Tessék, csak tessék- szabad a pálya, szabad a gyurcsány préda.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.