A külügyminiszter szerint csak technikai kérdés, hogy luxusrepülőt béreltek neki.

Szijjártó Péter miniszter reagált az őt ért vádakra a luxusrepüléseivel kapcsolatban az ATV Egyenes beszéd című műsorában. Felmerült az az értesülés is, miszerint 264 millió forintba került három Szijjártó-utazás, amit egy holland magángéppel tett meg. A miniszter azt mondta, „ez technikai kérdés”, neki megmondják, hol legyen, mire szálljon, aztán repül általában.

Szijjártó: „Biciklivel nem tudom megjárni New Yorkot”

A külgazdasági és külügyminiszter reagált az utazásait ért vádakra    Fotó: Facebook/Szijjártó Péter

„Nem kergettek gyerekkoromban az asztal körül, hogy üljek fel egy magángépre” – tette hozzá. Ez munkaeszköz, ráadásul még kihúzni sem tudja magát a fedélzeten, „biciklivel nem tudom megjárni New Yorkot” – érzékeltette nehéz helyzetét.

Szijjártó azt sem érti, miért került több millió forintba az étkeztetése a kairói útja során a fedélzeten. Szijjártó Péter arra a kérdésre, miért volt erre szükség, úgy felelt, egyértelműen azért, hogy odaérjen. Szerinte a honvédségi gépeket sokan luxusgépként emlegetik, de neki ezen nem abból a szempontból fontosak, hogy hogy néznek ki, ezek munkaeszközök, nem szórakozni járnak vele, hanem dolgozni.

A kairói úttal kapcsolatban azt mondta, sokszor zsemle, szalámi, paprika és paradicsom van a tányéron, nem tudja, "mit hova könyveltek", ez az összeg nagyon sok. Hangsúlyozta, ő kevés helyen alszik ott, éjszaka utazik általában, azt kérte a cikk írójától, próbálja ki, szerinte ezen nincs mit szégyellni.

48 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
Még egy ilyen mocskos, cinikus görényt. És ez Magyarország külügyminisztere. Szégyen.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Qqberci
„biciklivel nem tudom megjárni New Yorkot”

Azért vizibiciklivel meg kellene próbálni...
Annak idején én utaztam együtt menetrendszerű járaton Németh Miklós miniszterelnökkel Münchenbe...
Giovanni Alba
Talán ha a "puritán kormányzat puritán minisztere" megpróbálkozna a menetrend szerinti járatokkal, akkor lenne összehasonlítási alapunk. Más országok külügyesei is különgéppel utaznak olyan helyekre is, ahová nem szükséges feltétel a személyes jelenlét? A covid alatt milyen derék propaganda képek készültek a video konferenciákról, mostanság már nem lehet? Csakis személyesen, csakis repülővel. Röhej.
Béla333
"Szijjártó: „Biciklivel nem tudom megjárni New Yorkot”

Pedig ha így tenne a hülyeúr, akkor kevesebb kár érné Magyarországot! Legjobb lenne, ha Moszkva felé indulna el...
Pusztai
@Béla333: ÉN A KÖZTEMETŐT AJÁNLOM EZEKNEK A BÉLFÉRGEKNEK!
5 m mélyre!
Horizont
Nyugodtan feltehetnéd a girizd rühes seggedet egy menetrendszerinti járatra.
Ja akkor hová ülne az 52 TEK-es mi???
Mennyire öntelt, beképzelt, cinikus pofa.
Ezek már úgy elrugaszkodtak a földtől, hogy le nem lehet őket rángatni.
Ide jutottak ellensúly, ellenfék nélkül.
Kösz ellenzék.
nemkati
De jó lenne, ha biciklivel bejárná egész New Yorkot, és addig haza se jönne!
verőce21
Nincs abban semmi szégyellnivaló, ha valaki bérelt repülőgéppel utazik az USA-ba.
kereső
De menetrend szerinti járattal igen pjotr. Anno hogy óbégattál , te személy szerint, amikor gyurcsány egyetlenb alkalommal bérelt géppel ment egy Spanyolországban tartott találkozóóra. Te már nem a Földet kerülöd meg hatszor, hanem reggelizni is rendőrségi helikopterrel járst haza reggelini. Van a pofádon vastag bőr. Nem kérte még a NASA, hogy azzal boritsák úrhajóik külső köpenyét, mert még azt is kibirná ? Megáll az eszem, és ezt a dögevőt követik 410 ezren, és imádják B+.
RonaGyuri
technikai kérdéstechnikai kérdés?? Neked, mert mi fizetjük
Aki Én
@verőce21: ,,Puritán plebejuskormányzásra van szükség, mondta Szijjártó, majd miniszterként elment luxusjachtozni"

,,„Az embereknek elegük van a luxuskormányzásból. A Fidesz szerint az emberek számára fontos döntéseket hozó, a puritán elveket szem előtt tartó plebejuskormányzásra van szükség, és a limuzinszocialisták helyett felelős döntéshozók kellenek a parlamentbe és a kormányba is”
– az Inforádió akkori tudósítása szerint ez volt a véleménye Szijjártó Péter külügyminiszternek a „limuzinszocialista” „luxuskormányról” még 2006 márciusában"

,,SZIJJÁRTÓ EGY PÁR VIRSLIT ESZIK, ÍGY TILTAKOZVA AZ ELLEN, HOGY A BALOLDALI KORMÁNY FEJENKÉNT 7340 FORINTOT KÖLTÖTT EGY SZÁZFŐS EBÉDRE SÖJTÖRÖN!"
,,AZ EGÉSZ FIDESZ-KORMÁNY OLYAN LUXUSBAN ÉL SZIJJÁRTÓVAL EGYÜTT, HOGY A VIRSLIZŐS KÉPET JOBBNAK LÁTTÁK ELTÜNTETNI.'
Sakk Matt
Pedig csak idő és akarat kérdése, Kakadu Peti ;)
rücsü41
Ha nem mondja Szíjgyártó hogy nem tudja megjárni Amerikát biciklivel, el sem hiszem!Micsoda észkombájn?Nem értette a kérdést hogy miért luxus repölővel, vagy annak árán utazgat a világban, mikor Ausztria miniszterei olyan repülővel tudnak utazni, amely annyiba kerül mint egy átlagos repülő út ára a köznépnek.Mi ez a nem keveredés a köz néppel, amikor azt éneklik hogy "egy vérből valók vagyunk!"
Pusztai
@Aki Én: nekem még mindíg az a csúcs amikor Jépa Jobival felmentek Szemlőhegyi útra, becsöngettek Gyurcsányékhoz és meglepetésükre egy tál sütivel Dobrev Klára jelent meg és békésen köszöntötte őket beszélgessenek!
A két fasz úgy megijedt, hogy azonnal rohamléptekkel elhúzták a csíkot.
- volt erről video os fenn a neten,..
-----
Tökéletesen kibújt az egész jellemük.
dr. prédikátor
Zselés kakadú a kurva anyádat!!! menj bringával!!! Ne az adófizetők pénzén röpködj!!!
Pusztai
@rücsü41: nem véletlen, ezek nem mennek sehová be, még anno Pokorni állt fel és Schmitt szólította fela fideszt, ne menjenek be ellenséges médiába.
Akármikor bemennek valahová, égetik magukat.
ATV az egyedüli ahová azért néha bemerészkednek vagy Hont féle ocsmány bújtatott vigyorgó fideszes szerepelhet napi szinten Ceglédivel
jáger laszló
Szijjártó +ígéri
biciklivel továbbra sem megy New Yorkba hiába szeretné Karácsony!!??csak ennyi
barátilag
J.L.
simmering73
Még egy ilyen mocskos, cinikus görényt. És ez Magyarország külügyminisztere. Szégyen.
Nessy
Drága külügyérünk! Nem hallott még menetrendszerű járatokról? Esetleg egy egyszerűbb gép bérléséről?
Állandóan azt harsogják, hogy a fideszt mindenki imádja, kiváltképp Orbánt, meg magát! Akkor miért félnek az emberektől? Annyi testőr veszi körül magukat határon innen és túl, hogy külön repülő kell nekik, ha valahova mennek! Nagyzási hóbortban szenvedő gyáva népség! Persze közpénzből!
Dr. Proktor
Biciklivel tényleg nem, de ez csak terelés, viszont más állam és kormányfők nem röstellnek menetrendszerinti járatokkal utazni...
Azokon is van luxus, az első osztály, de mégse kerül ennyibe!
Maccska
@Nessy: te is közpénzből közlekedsz,mama
Csizmás Kond
@Dr. Proktor: ...persze...elképzelem ahogy a svéd miniszter felül egy fapadosra és úgy érkezik egy másik országba hivatalos megbeszélésre...minden reklámdumának nem kell bedőlni...példaként ott a klímaegyezményes repülőssztori...
Maccska
@Dr. Proktor: a legtöbb kormánynak van saját flottája .Ha meg van,akkor használják is .
A probléma általában a pilóták kevés repült óraszáma szokott lenni
telegdilaci
@dr. prédikátor Volt szerencsém látni ennek a nyikhajnak az ostoba vergődését,annyira izgága zavarban volt hogy neki muszáj volt külön géppel repülni mivel neki rengeteg munkája van és ha egész éjszaka repülne másnap nem tudna dolgozni,és hogy hány milliárdos befektetést hoznak ezek a repkedések az Országnak,a több millió ft-ba került étkezésről fogalma sincs lehet volt egy zsemle között 2 szelet szalámi,és egy kis paradicsom ami a piacion talán 1000-ft-ba kerülne ez egy hantaboly sokkal többnek gondolja magát mint amennyi,a Beiden kritikájáról is próbált hazudni,nem azt mondta hogy Orbán azt mondta hogy nem szereti a Demokráciát,hanem tényeket közölt,hogy Orbán nem szereti a Demokráciát,és Autokráciát akar építeni Magyarországon ez volt a véleménye Orbánról,viszont sok mindenről nem beszélt csak magukat mentegette hogy az USA-kritizálja a Magyar kormányt és kizárólag ők a felelősek a fagyos viszonyért,arról már nem beszélt hogy nem voltak hajlandóak fogadni egy kongresszusi küldöttséget,a Magyar kormány részéről,valahogy azt sem értem hogy vannak Országok akik gazdagabbak mint Magyarország és ezeknek az Országoknak a kormánytagjainak nem szégyen hogy menetrendszerinti járattal repüljenek tárgyalni külföldre,a Magyar kormány Miniszterelnöke és külügyminisztere a rongyrázástól már el veszítették a józan eszüket,nem kellene nagyzolni hány lukat be lehetett volna tömni az Országban ennek a magán gép bérlésének az árából,úgy látszik minél jobban kint van a seggünk a gatyából annál jobban rázzuk a rongyot,volt egy pillanatnyi felvétel a magán gép belsejéről mondhatom hogy igen nagy a luxus volt az asztalon málna és mindenféle déli gyümölcs,bármennyire is sok és sürgős dolga van a külügyérnek,illene szerényebbnek lenni!
Dr. Proktor
@Maccska: Már megint csak tudatlanságodat fényezed ezen a fórumon!
Ha nem csak mantráznád a mantrázni valódat, akkor tudnád hogy KÜLFÖLDI, mondom KÜLFÖLDI luxusgépet béreltek neki az útra és nem a kihasználatlan kormánygéppel ment!
Aki Én
@Csizmás Kond: a szomszéd faluba is helikopterrel megy, te ostoba fajankó.
Ijesztően buta, és ezt nem félsz bizonygatni.
Igazi gyogyós.
Dr. Proktor
@csak úgy...: Moszkváig nyelvén csúszva is!
Dr. Proktor
@Csizmás Kond: "..persze...elképzelem ahogy a svéd miniszter felül egy fapadosra és úgy érkezik egy másik országba hivatalos megbeszélésre...minden reklámdumának nem kell bedőlni...példaként ott a klímaegyezményes repülőssztori..." monbdod!
Csak egy példa: a csóró osztrákok kancellárja menetrend szerinti járattal vonszolta el magát Marokkóba, a belügyminiszterével együtt. Pedig Ausztria sokkal jobban áll anyagilag mint kis hazánk!
Csizmás Kond
@Dr. Proktor: ...kifelejtetted hogy magánlátogatásra...vagy van valami amivel bizonyítod ?...amúgy amikor Orbán vonattal utazott akkor sokan azért akadtak ki...hátizsákoztak telitorokból...
Dr. Proktor
@Csizmás Kond: Ne ragaszkodj mindig a van kalapja - nincs kalapja álláspontodhoz, néha nézz körül nyitott szemmel!
Ártani nem ért de néha használ...
Cherry
Nagyon felvitte az Isten (OV) a dolgát ennek a meleg kis senkinek,,,,
Horizont
@Csizmás Kond: Magánlátogatásra utazott az osztrák kancellár??? Tényleg?
És orbánod??? Toszkána a lányához és Tramplihoz Amerikába a lányával??
Billibácsi
Húúúú! Pedig Brooklynba bekarikázhatnál est 10 után!
Csizmás Kond
@Horizont: ...tudodmit ?...fújd fel az egészet...hátha akkor lenyugszol...
Csizmás Kond
@Dr. Proktor: ...próbáljunk kiegyezni abban hogy nem érdekel sem a te sem a senki semmilyen vonzódása senkihez semmihez és ha valamire véleményt írok akkor a kérdezés vagy válasz is annak fügvényébe történjen ne személyeskedéssel mert tőlem ha magadévá teszed az egész Orbán családot vagy a kormánytagokat akkor sem érdekel...tehát téma, vélemény a témáról személyeskedés nélkül ha lehet, vagy sehogy.
Dr. Proktor
@Csizmás Kond: Személyeskedtem volna? Én csak azzal aki velem, nem vagyok híve a "ha megdobálnak kővel..." bíztatásnak.
Horizont
@Csizmás Kond: Mikor nem tudsz mit válaszolni akkor így menekülsz. Hajrá, bravó.
Csizmás Kond
@Dr. Proktor: ...sem a kormány sem Orbán nem rokonaim vagyis csak annyira az enyémek mint a tied...és ne vitassuk azt hogy miért utazott egyik ezzel amásik azzal mert sem nekem sem neked nincs ráhatás...ezt próbáltam elmesélni...
balos
@Dr. Proktor: Elképzeltem ahogy a biciklivel teper az Oceánon át!Besírtam!Mindenesetre jó kabaré lett volna a drukkereinek!Azért érdekes,hogy a nyuggerek a hibásak,hogy szétlopják ilyen munkanélküliek az adónkat!Hiába a here az még a Lónak is here!
Dr. Proktor
@Csizmás Kond: Elfogadom amit mondasz, csak azt bnem értem hogy miért nbem sajnálod azt a pénzt, amit tőled is elvesznek a luxusukra? Ha több maradna - több jutna...
Dr. Proktor
@balos: A herevere pedig még a luxusgépen is herevere...
Sakk Matt
Petike!

Javaslom a vízibiciklit...rohaggyámeg!
Menőmanó
Mondjuk nem is volt ott semmi keresnivalótok Pötyi. Se repülővel, se biciklivel. Ha Biden idejönne a fidesz ellen uszítani, meg az ellenzéknek kampányolni, magatokon kívül lennétek rohadt tahók.
Csizmás Kond
@Dr. Proktor: Azt a pénzt eddig is elvették és mind el is költötték, csak most sokakat az idegesíti hogy elmondják mire költik holott az sem biztos de van egy ok amiért rágja a körmét...
Csizmás Kond
@Horizont: Mi a lószart válaszolhatnék amikor neked az volna a kedvedre ha veled együtt csépelnék valakit...nekem az nem szokásom vagy csak részben az, és minek csinálnám én amikor te annyira értesz hozzá ?
Horizont
@Csizmás Kond: Nem csépelek senkit, nem várom el hogy velem együtt egy véleményen legyél. Győzz meg a sajátodról. Nem szokásod??? Biztos vagy te ebben??? Óhhhh édes istenem!
Csizmás Kond
@Horizont: ...soha senkit nem szeretnék meggyőzni, ugyanis én nem térítő vagyok hanem csak egy független véleményformáló. Te vagy aki agitálsz, győzködsz, orrolsz, erőszakoskodol ha valami nem az ami neked ínyedre való...ebben különbözünk.
...és szerintem nincs is Istened...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.