Ami nem olyan meglepő, mert a Fidesz már akkor is a legnépszerűbb párt volt köreikben, amikor még nem is intézte el a kettős állampolgárságot. A kutatási eredmények szerint az erdélyiek 25 százalékának nincs preferált pártja, a maradék 86 százaléka a Fideszt, 6 az MSZP-t, 4 a Jobbikot, 2 százaléka pedig az Együtt 2014-et támogatja. Ennél fontosabb, hogy a kutatások szerint 70-80 ezren szavazhatnak majd a jövő évi választáson. Ez ugyan a Magyar Nemzet szerint legfeljebb egy képviselői mandátumra elég lehet, valójában ennyire sem. Ahogy most állunk, a kormánypártok és az ellenzék is agresszív, mozgósító kampányt tervez, így hatvan százalék fölötti, akár hetven százalék körüli részvételre is számíthatunk.

Forrás: 444.hu
Feltöltő: scandináv
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

48 hozzászólásarrow_drop_down_circle

dr. prédikátor
Erdélyiek!!!Ha szavazni akartok akkor dolgozzatok itt, adózzatok itt, termeljetek értéket itt,viseljétek el a fütyesz mindennapos mocskát.Ha ezt nem teszitek akkor a nevetek K U S S!!! Magyarország N E M a ti hazátok!!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
dr. prédikátor
Erdélyiek!!!Ha szavazni akartok akkor dolgozzatok itt, adózzatok itt, termeljetek értéket itt,viseljétek el a fütyesz mindennapos mocskát.Ha ezt nem teszitek akkor a nevetek K U S S!!! Magyarország N E M a ti hazátok!!!
coni
Furcsa érzés az itt élő magyaroknak, hogy olyanok döntik el a választást, akiknek nem kell együtt élniük a rossz döntés következményeivel.

Akikkel beszéltem Erdélyben erről a témáról, mind azt mondták, azt nem tudják, hogy Mo.-nak jó e Orbán, de nekik jó mert azóta sok pénzt kapnak.
taglo
Még ha matematikailag ,meg is lehetne nyerni a választást a fidesz ellen, (Cak magyar országi magyarokkal ) a román ,,testvéreink " átt húznák a számításainkat ,a voksaikkal !! (köszönjük erdélyi testvéreink )
qxy
és ez nem csalás? kedves Viktor? ?
Miket is írok , " kedves" ? ? kihez? ?
és ez törvényes Viktor?
illetve csak Viktornak törvényes? a népnek, nem! ! ! ez ám a szabadság kérem. !
Nakimaga
Zavaros politikusok a zavaros eszmékkel !
mariaberta
Nyilvánvaló, hiszen nem itt élnek, mégis kapnak támogatást, a mi szegényeink rovására. Költözzenek ide, és élvezzék az Orbán kormány minden előnyeit. Rájönnek arra, hogy ezt a kormányt csak a szavazataik érdeklik.
Nem vagyok ellensége a "külhoni" magyaroknak, de miért nem jönnek haza? Itt igazán mindent megkaphatnak, amit az Orbán kormány ígér! Ha van magánnyugdíjuk, azt a fent nevezett kormány megvédi, ha rokkantak, elküldi őket felülvizsgálatra, pozitív eredmény birtokában, megemeli a nyugdíjaikat, támogatja a tanulmányaikat, meg még sok ,-Romániában Szlovákiában, Horvát országban ,sőt Ausztriában élő külhoniaknak -
is igen sok jóban lenne része, tehát kezdődjék meg a betelepülés.
Szívszorongva várom az eredményt.
Csak úgy mellesleg, kintről könnyű be kiabálni. de legyenek részesei annak a jónak, amit az Orbán kormány nyújt nekünk, itt élőknek.
coyote3
Van saját hazájuk ott szavazzanak, ott döntsenek. Leginkább a saját sorsukr
ól...
anonymouse
"Az a magyar állampolgár, aki abból a célból, hogy a Magyar Köztársaság függetlenségét, területi épségét, vagy alkotmányos rendjét sértse, ... külföldi szervezettel kapcsolatot vesz fel vagy tart fenn, bűntettet követ el, és öt évtől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő."
...
"(2) A büntetés tíz évtől tizenöt évig terjedő vagy életfogytig tartó szabadságvesztés, ha a hazaárulást
...
b) állami szolgálat vagy hivatalos megbízatás felhasználásával
...
követik el."
Dr. Felipe
Rohadjon le annak a románnak mind a két keze amelyik a fideSSre szavaz.
soljanka
Jó néhány szavazatot hozna, ha végre fel merné valaki vállalni, hogy nincs szavazati joga annak,aki nem él és adózik az országban min. 10 éve. Azért nem jut a magyar iskolákra, hogy a kintieket támogassuk?
Azért veszik el sokaktól a rokkant nyugdíjat, hogy a jusson a kárpátaljainak nryugdíjra?
Azért csökkenjen az utazási kedvezmény,hogy a friss állampolgár és pereputtya ingyen utazhasson?

Tököm tele van ezzel qrva nagy "magyarsággal". Az meg nem magyar, aki ledolgozta az életét az elmúlt rendszerben, asszisztált az új politikai elit megjelenéséhez, fizette/fizeti az adót, dolgozott/dolgozik, nem lopott/nem lop, nem kapott/kap semmit, mindenért meg kellett/kell dolgoznia, nos az ma már harmad-negyedrangú állampolgár.
1. politikusok
2.határon túli, szegény trianon kárvallotjai
3.romák
4. magyar állampolgár
Sede
Erdélyiek! Szavazzatok ott, ahol éltek, ahol adót fizettek, ahol vásároltok, ahol a gyerekeitek iskolába járnak - Romániában.
Ha annyira tetszik a fidesz, át lehet települni Magyarországra.
De addig, amíg ezt nem teszitek, otthon voksoljatok!
bretagne
Az a baj, hogy az egészet azért csinálják, hogy nyerjenek. Azzal nem számoltak, hogy ebből mekkora balhé lesz. Miért kell az ottani és az itteni magyarokat összeugrasztani? Mert az lesz. Utálni fogjuk őket.
adrenalink
@Sede: Dehogy települjenek ide! Vigyék magukkal Viktor Istent!
silber13
Te csúti parazita! Ez volt a célod? Hogy a saját hatalmad megtartása érdekébemn népeket, magyar ajkót a magyarral összeugrassz? Mert azt csinálod, te grazi szökevény, sikeresen meggyűlölteted az itthoni magyarokkal az erdélyi népet! Belepofázol egy szuverén állam belügyeibe, egyik népcsoportjának mindennapi életébe? Szégyelld magad!
hallgatag
Most akkor a lovari, vagy a oláh nyelv tanulása lesz kötelezö ???
Bútorszövetkosztümös Hoffmannrózsika még bevezeti...
utolsó gaztettként ???...
SwordFish
@dr. prédikátor: legalább annyira a hazájuk, mint a tiedé! :-)
SwordFish
@taglo: ne románozd az erdélyi magyarokat!
SwordFish
@coyote3: A hazájuk a történelmi Magyarország. És ott van is helyük, de itt is. Az elszakadásról nem ők tehetnek. :-)
dömdödöm
Jó nagy kötözni való barmok ha a fideszre szavaznak :-( :-( :-(
SwordFish
@anonymouse: Az erdélyi magyar nem külföldi, hanem magyar ! :-) Az állampolgársága
ellenére is. Gyenge magyarázkodás ez a részedről, szánalmas és aljas is!
(mivel már sokan közűlük már magyar állampolgárok is, és hogy eddig nem lehettek azok, a ti pártjaitok 2004, dec 5. eredménye)

Közlekedjetek a szőnyeg alatt, balosok!
miazavalami
@SwordFish: Igazad van! Az Erdélyi magyarok sokkal inkább magyar állampolgárok mint mi!
Joguk van egy olyan országban szavazni ahol nem élnek. Joguk van az ingyenes felső oktatáshoz , míg a mi gyerekeinknek nincs. Joguk van külföldön magyarként munkát vállalni , holott sose dolgoztak sose adóztak egy napot sem az országnak, joguk van az ingyenes tankönyvhöz , a mi gyerekeinknek nincs. Joguk van elmondani a véleményüket , nekünk nincs
Ezzel együtt . Semmi bajom az Erdélyi magyarokkal. Sokkal inkább a honfitársaimnak érzem őket mint a rejtett erőforrásokat. De! Ha majd kis hazánkban nem lesz éhező gyerek , nem lesz olyan gyerek aki azért nem tud tanulni mert nincs rá pénze, nem lesz közmunkás , munkanélküli..., na majd akkor előveheti a kormány az erdélyi magyarok támogatását. Amit mellesleg az én , és sok más magyar adójából finanszíroz. Holott van itthon is kire költeni! Mi itthon már csak harmadrendű állampolgárok vagyunk.
silber13
@SwordFish: Jó lenne, ha visszabújnál az akváriumodba és hallgatnál kicsi potyka!
miazavalami
@SwordFish: Ja! Volt egy kérdésem hozzád, de nem válaszoltál. Felteszem még egyszer.
Tudod mit jelent az autonómia?
A Tündik bündije
A nem létező tököm tele van már ezzel a témával. A magyarság összetartása egy igazán felemelő dolog - lenne! - ha nem kizárólag a szavazatszerzés célja állna mögötte. De nagyon unom már, hogy mindenki előbbre való ebben a rohadt országban, mint a saját állampolgárai. Szavazzanak csak nyugodtan a határon túliak, de akkor adózzanak is ide, és ne kapjanak semmiféle plusz pénzeket a semmiért.

@SwordFish: Felhívnám a figyelmed egy apróságra. Adva van például Franciaország, amire nem lehet mondani, hogy ne lenne demokratikus ország, mivel a demokráciát cirka 1789 óta gyakorolják. Van nekik egy tengerentúli területük, Francia Polinézia néven a Csendes-óceánon, kb. 300 ezer lakossal. A polinéz őslakosságra tekintettel a terület részleges autonómiát kapott, ám a törvények, az adózási rend, az oktatás stb. mind-mind francia (még a rendszámok is), az ott élők is FRANCIA állampolgárok. Ettől függetlenül szerinted szavazhatnak például a Franciaországi országos választásokon? Segítek a válasszal: lónak a faxát. Állampolgárok, Párizs törvényei érvényesek rájuk nézve, mégsem tehetik, mert polinéz területen élnek, adóznak stb.
coyote3
@SwordFish: Akár igazad is lehetne, ha 1920-at írnánk. Tudomásul kell venni, hogy az ő hazájuk-még annak a gfényében is, hogy nem ők döntöttek a hovatartozásról-Románia. Mint ahogy annak a 400 000 magyarnak is Ausztria...
sport50
@SwordFish: kettős állampolgár,tehát román-magyar!!!és sokan székelynek vallják magukat elsősorban nem magyarnak!!!és igen is amíg én sem szólhatok bele az ők választásaikba,nem itt élnek ,nem érinti őket a 27%áfa,a rengeteg megszorítás stb.addig ne is szavazzanak!!!attól még lehetnek román-magyar állampolgárok !!
mariaberta
@SwordFish: Ez igaz, de lehetőség van az áttelepülésre és módjukban van élvezni azt a sok jót, amit mi is élvezünk.
szablyafűrész
Valamelyik nap a Népszaván nyilatkozott egy erdélyi csávó, aki azt írta, hogy nem mindenki fideszes, vannak normálisok is Erdélyben !
mariaberta
Helyes, de akkor miért nem viszik magukkal?
silber13
@mariaberta: Bolondok is lennének áttelepülni,mikor a törpe csúti Belizár akaratából otthon kapnak meg tőlünk mindent. Hát akkor dehogy települnek át. Csak egy ikszecskét vár el mindössze a csúti szélhámos! És ird már meg, mi az a sok jó, amit mi élvezünk
mariaberta
@silber13: A" sok jót "idézőjelbe kellett volna tennem, most pótolom. Gondolom, most már érthetőbb vagyok.
magyarbakancs
@SwordFish: Summásan nem a hazájuk a bVVdös székelyeknek MAGYARORSZÁG!
anonymouse
Itten határvita van emberek és mi fogunk harcba szállni ha a viktátor úgy dönt. Kinek van kedve román golyók elől pattogni hevenyészve kiásott lövészárkokban? Csak az jöjjön aki ilyet szeret.
Boszi27
@mariaberta: Inkább ne költözzenek ide, vigyék haza O.V-t meg a haverjait.
magyarbakancs
Sok székelyt ismertem és segítettem nekik a 80 években.
Csalódtam bennük addig kell az ismeretséged,barátságod nekik míg kitud használni.
Ha már nem-tud felhasználni arra is képes ,hogy letagad,hogy ismert is valaha.
silber13
@magyarbakancs: Hja? A legendás " Székely góbé menrtalitás"!:-))
anonymouse
@SwordFish: Szavazzanak a történelmi magyarországon akkor.
pacsni
itt szerintem a balodali pàrtnak kène vègetvettni az ilyen kamu szavazàsokna, mert ez szerintem nem torvènyszeru!ez a moslèk megveszi a szavazòkat, nemtudom elkèpzelni, hogy a szvazòi bizpttsàg ezeket nem làtja? nekik kène kozbe lèpni, de ugylàtszik nioncs nekik se bàtorsàguk, mert elvesztik az àllàsukat.
Egyettèrtek Heller Aginènivel.
silber13
@SwordFish: Majd éppen egy havasokban élő pakulár mondja meg nekem hogy itt mi legyen a jó! A szerelmetes vezéred gátlástalanul összeugraszt népeket a hatalom érdekében!Ez a csúti majom jobban tenné, ha bebetonoztatná magát a gyönyörűséges magán stadionjába!
JAJMÁR
@SwordFish: Az erdélyi magyar is magyar, nemzetiségét tekintve nincs különbség. A különbség abban áll, hogy az erdélyi magyar egy másik államban él, a mi törvényeink ott nem érvényesek, vagyis nekik mi adhatunk, de tőlük mi nem követelhetünk. Mi=magyar kormány. Tőlük a román kormány hajtja be az adót, ők a román állam működését kell, hogy segítsék. Rossz ötlet volt ezért a szavazás kiterjesztése, mert ez megint csak feszültséget kelt a magyar nemzeten belül. Igaz, a kormány dönt a nekik adó segítségekről, de azt mi mind, mindannyian adjuk, mégis a jobboldal magáénak érzi. Nyilvánvaló a politikai haszonszerzés, és ez nagyon szomorú :(
taglo
@SwordFish: Megfogadom a tanácsodat ! Egy zokni árus SZÉKELY ,átkurt ezer forintal , leállítottak SZÉKELYEK ,hogy adjak benzint ,és közben megloptak , A szomszéd nőt két SZÉKELY agyonverte , Igy jobban hangzik ???
silber13
@SwordFish: Azt dünnyögd el, hogy megismerve az erdélyiek jövő évi szavazását, hány szivesen látott székely lesz kicsiny hazánkban és hány persona non grata!?Na okoska???
Csizmás Kond
Nahát gyerekek nagyon nagy itt a visítozás...:)
Mobil123
Akkor tessék már magukhoz venni a fidesz politikusokat! Azt lehet velük segrepacsizni!!
silber13
@Csizmás Kond: Tudomásom szerint még nem korlátozták a visitozáshoz valo jogot.
Csizmás Kond
@silber13: Ki is élitek magatokat benne...:(
taglo
@silber13: Idáig úgy elvoltam ,,velük ,, de már nem szivessen ,,bratyizok " olyan magukat Magyarnak mondó emberekkel ,akik ártani akarnak nekünk MAGYAROKNAK !!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.