Feladta magát a rendőrségen a 12 áldozatot követelőt párizsi terrortámadás három gyanúsítottjának egyike – írja az AFP.

Szerda este 11 óra körül feladta magát a Párizstól északkeletre, a belga határnál fekvő Charleville-Mézières rendőrségén a 18 éves Hamid Mourad, annak a három gyanúsítottnak az egyike, akiket korábban a Charlie Hebdo szatirikus lap elleni, 12 áldozatot követelő szerdai támadással kapcsolatban azonosítottak – közölte az AFP hírügynökség.

A férfival és a történetével kapcsolatban azonban még kérdések merültek fel, egyes hírek szerint scak azért adta fel magát, hogy bebizonyítsa, nem volt ott a támadásnál, hiszen abban az időben iskolában volt.

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

73
Ez még csak a jéghegy csúcsa!Nagy sok un.alvó sejt van világszerte.Attól tartok,hogy szép lassan belépünk egy teljesen újfajta háborúba.Nem a csatatéren fognak harcolni,ha nem a metróban,a buszon vagy épp a lelkünkben.Sajnálom azon muszlimokat,akik úgy akarnak élni,mint bár ki más a világon.De az ilyeneket,csírájában kell kiirtani a föld felszínéről!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Sziszifusz
Miután kiderült a kiléte, inkább feladta magát, minthogy menekülés közben agyonlőjék.
73
Ez még csak a jéghegy csúcsa!Nagy sok un.alvó sejt van világszerte.Attól tartok,hogy szép lassan belépünk egy teljesen újfajta háborúba.Nem a csatatéren fognak harcolni,ha nem a metróban,a buszon vagy épp a lelkünkben.Sajnálom azon muszlimokat,akik úgy akarnak élni,mint bár ki más a világon.De az ilyeneket,csírájában kell kiirtani a föld felszínéről!
világlátó
Ma még nem tudjuk mvé fajul a közel kelet háborúja. Az iszlám állam és a többi terrorszervezet, mint a Hamasz, vagy a Boko Haram és a libanoni , szíriai, jemeni kisebb nagyobb terrorcsoportok terrorja még nem jutott el a hatalma, ereje bizonyításának csúcsára. Kell hogy legyen egy agyközpont, ahol a világ minden térségére kiterjedő terrorcselekményeket megtervezik. El akarnak jutni egy olyan szintre, ahol már a világ másik fele kénytelen engedni. Mi az engedmény? Bizonyára a korán és a nyugati világ által elkövetett mérhetetlen kifosztása, gyarmatosítása a közel kelet sok országának politikája ellen kialakult " felszabadító " vagy az olajmultik elleni " megszabaduló " politikai és terrorista, katonai módszerekkel való függetlenné válás. A külföldi beavatkozásoktól való függetlenedés, majd Izrael állam felszámolása, Az arab félsziget vallási rendezése, Egyenrangú partnerként regisztráció a világszervezetekben, a világgazdaság piacain, az iszlám vallás terjedésének segítése mindenütt, vallási befolyás a világpolitika alakításában, stb. Ha ez valahol ellenállásba ütközne, ott a helyi terrorcsoportok majd gondoskodnak az ellenérzések megtöréséről. Mindezek a pesszimista forgatókönyv részei. A kérdés most az, mit lép a " művelt, civilizált, nyugati kultúrát képviselő " világ. A szélsőjobb , szokása szerint nekiront mindennek, ami iszlám. Felrobbantanak néhány mecsetet, megölnek néhány vallási vezetőt, tovább vegzálják és gúnyolják Mohamedet. Ez a legrosszabb változat. Leállítják a bevándorlást, kiutasítják az illegális migránsokat, agyba főbe ellenőrzik a legálisan ott élő mohamedanokat, mozgásukat ellenőrzik, családtagjaikat minden módon visszatartják az Iszlám Államhoz való csatlakozástól, civil nyomozók, megfigyelők ezreit készítik fel a napi élet állandó megfigyelésére, Az arab származású állampolgárok mindennapi élete válik élhetetlenné. Ha munkát kapnak, az, ha nem akkor az lesz a problémája a munkaadóknak. Vagy adjuk elő a lehető legnaívabb megoldási Folytatom
világlátó
Folytatás . lehetőségeket. Az egyik ilyen az iszlám - keresztény világtalálkozó. Ennek nagyon hosszú a története, visszanyúlik Mohamed próféta életéhez. Nem maradhat ki a keresztesháborúk évszázados története.A zsidóság története sem kihagyható. A két világvallás / a sokféle kisebb világvallások segítséget adhatnak vitás kérdések megoldásában, mint a budhizmus, hinduizmus és mások /kell hogy megállapodjon, hogy azután a megállapodások átkerüljenek a politika asztalára. Az emberiség számára nem marad más lehetőség a békés életre csak a megegyezés, az is a lehető legnagyobb egyenlőség kialakítása mellett. A katonai erő , mint látjuk nem eredményes, legfeljebb arról kapunk híreket, hány iszlámista halt meg. Arról kevesebb a hír, hány katona és hány ártatlan civil pusztult el. A katonai megoldás azért sem jó, mert vagy mindenki odateszi az öklét és egy szálig elpusztítja a terrorista hadsereget, vagy az együttműködés hiánya miatt időtlen ideig pusztítják egymást, szinte követelő módon növelve a terrorista sereg létszámát a velük szolidaritást vállaló főleg fiatalsággal. A szolidaritás nem más, mint az iszlám vallási tanokkal azonosuló fiatal alig képzett, vagy félig képzett emberek együttérzése, akik úgy látják, hogy a 21. szd. legmodernebb pusztítóeszközeivel gyilkolják azokat, akik megelégelték az USA és a nyugati világ elnyomó, kizsákmányoló, gyarmatosító politikáját. Az arab világ menekült táboraiban élők megsegítése, országaik végre szabadulása, értékeik feltárása, normális életük biztosítása, vallásuk tiszteletben tartása elérése vonzó minden fiatal ember számára. Ez egy világméretű állapot és folyamat, amit csak az oktatás-nevelés végre tisztességes módon történő átadásával, a legfejlettebb és a legkevésbé kompromittálódott országok példamutatásával lehet rendezni. Nem lehet vallási és emberi gyűlöletből politikát csinálni. Az iszlám és a kereszténység világméretű küzdelmét egyik fél sem nyerheti meg. Politikusok szavazatokat nyerhetnek, ez igaz.
tivoli
Úgy kezdődött, hogy az európaiak elindultak világot látni. Nemcsak Amerikát fedezték fel, ahol az őslakosokat kíméletlenül irtották, hanem "meghódították" közel-keletet, távol-keletet, Ázsiát, Afrikát, amerre jártak, mindenütt vér és pusztítás.
Megszálltak minden lehető területet, ahol csak gazdasági hasznot szimatoltak, tűzzel vassal irtották a helyi lakosokat, kultúrákat, vallásokat. S ha azok az ostoba elnyomottak védekezni próbálnak, rögtön terrorizmust kiáltanak, s egész Európa összezár a terroristák ellen.
És Amerika segítséget kínál.. (!) Na ettől mentsen mindenkit az Isten!
www.origo.hu/nagyvilag/20150108-obama-segitseget-ajanlott-hollande-nak.html
világlátó
Amíg a palesztin menekült táborban örömteli eseményként, puskaropogással üdvözlik a párizsi terrorcselekményt, addig szinte megállíthatatlan és megoldhatatlan ez a helyzet.
Most, talán elfogadható az a szándék, hogy ne adjunk lehetőséget újabb terrorcselekményre. Ez viszont ugyanúgy megoldhatatlan. Két rendőr is " vigyázta " a szerkesztőséget. Mindketten áldozatul estek. A terrorista van kezdeményező helyzetben, mert szabadon kiválaszthatja a célpontot, az időt és a módot. Milliós nagyvárosban feltűnés nélkül tervezhet, cselekedhet és tűnhet el. A francia hatóságok gyorsak voltak, feltárták az elkövetők kilétét, miután egy személyi igazolvány a kezükbe került. A két elkövető így most láthatóvá vált. Kétséggel fogadom ezt a gyors eredményt. Mégis, remélem előbb mint utóbb kézre kerülnek. A bizonyítási eljárás még vissza van.
nena
Így mártír lehet belőle, olaj a tűzre..
Csizmás Kond
...vagyis feladta magát...na és akkor most hogy a büdös francul tud eljutni a paradicsomba ?
Szerintem ez egy beépített terrorista volt...
tivoli
@Csizmás Kond: ma, 12:55
..vagy simán provokátor..
S azt, hogy "feladta" magát, enyhítő körülményként fogják értékelni.
picike
@Csizmás Kond: ők előre elfogadják a mennyet és utána ölnek ilyenek olvastam egy helyen ez az ő vallásuk a hitük a terroristáknak igy kerülnek a mennyországba a paradicsomba, nagyon is tudják ha elkövetnek bármi ilyet meghalhatnak csak belenyugszanak és előre el fogadják . ezt a világon a legnehezebb megakadályozni !!! Sajnálom az áldozatokat én is
36
A másik két támadó pedig, úgy össze fog égni, porrá hogy a hatóságok nem tudják majd őket azonosítani. Mint Bostonban. Így. Minden muszlim gyanús. Határ lezár. Katonák és rendőrök mindenhol. A francia polgár pedig, könyörög az államnak, hogy védje meg. Szerintem, Németországban és Olaszországban is rendeznek egy ilyen cirkuszt. Magyarországon a cigányok ellen hergelik az embereket. Rikárdó ügy. Rendőri védelem?! Aki ezt benyalja, már kételkedik és talán félni is elkezd. TEK! Kérlek, védj meg! Na ez lesz ebből.
KERKA
Két vallási fanatikus elvakult ember, Így akartak bosszút állni a 2006-os gúnyképért, ami Mohamed prófétáról készült és ez a lap leadta. Már jelentették egy benzinkútról, hogy hol látták őket. Már csak órák kérdése és elkapják őket.
verőce21
Vajon Fletó felveszi a Charlie nevet is most? :)
tivoli
@36: tegnap, 14:01
Vettél sorsjegyet? Nyerő napod volt!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.