A magyar miniszterelnök vissza akarja állítani a halálbüntetést és munkatáborokat akar építeni a bevándorlóknak – ilyen címmel írt cikket a The Guardian Orbán Viktorról. A brit lap kiemelte, hogy a halálbüntetés ellentétes az európai uniós joggal, az új nemzeti konzultáció pedig egy bevándorlásellenes manifesztum, ami egyenlőségjelet tesz a bevándorlók és a terroristák közé. Orbán a bevándorlókat arra is kényszerítené, hogy táborokban dolgozzanak – idézte a hvg.hu szemléje.

A Guardian azt is részletezte, hogy Orbán rendszeresen kritizálja az EU-t, míg Vlagyimir Putyint példaképének tartja; a halálbüntetés témáját pedig egy fiatal nő meggyilkolásával kapcsolatban hozta elő.

Az újság emlékeztetett: Magyarország 1989-ben törölte el a halálbüntetést, az EU-vezetők pedig már szerdán arról beszéltek, hogy ha Magyarország visszaállítja a halálbüntetést, akkor megkurtítják uniós jogait.

A lap arról is cikkezett, bár a Fidesznek nagy többsége van a parlamentben, Tapolcán veszített a Jobbikkal szemben, így Orbán szélsőjobboldali retorikával próbál szavazókat átcsábítani a Fideszhez.

61 hozzászólásarrow_drop_down_circle

zöldszem
Adolf Hitler is így kezdte.

Világuralmi törekvés, kommunistaellenesség.
Kormányra kerülve felszámolta, a jogállamiságot, a német állam föderális jellegét, az ellenzéket.
Külpolitikájában nem elégedett meg a versailles-i békerendszer felszámolásával, hanem a gyakorlatban is meg akarta valósítani világuralmi elképzeléseit.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Hellcat
Durvul a dolog ahogy gurul a gyógyszer...
zöldszem
Adolf Hitler is így kezdte.

Világuralmi törekvés, kommunistaellenesség.
Kormányra kerülve felszámolta, a jogállamiságot, a német állam föderális jellegét, az ellenzéket.
Külpolitikájában nem elégedett meg a versailles-i békerendszer felszámolásával, hanem a gyakorlatban is meg akarta valósítani világuralmi elképzeléseit.
verum
@zöldszem: - és még mindig nem látja a többség!
Hályog van az emberek szemén... :-(
zöldszem
@verum: Én csak attól félek borzalmasan, hogy békés úton nem sikerül Orbánon túladni:(((
A XXI században Európában, az EU tagjaként, véres pártváltás van kilátásban. Tragédia!!!
verum
@zöldszem: - igen, ettől én is félek. Meg attól, hogy még úgy sem lehet...
coni
Ha nem lenne alkotmány és uniós jogellenes a halálbüntetés akkor is józan ész ellenes, itt egy témába vágó példa:
444.hu/2015/04/29/orban-a-mori-bankrablas-utan-lett-halalbuntetesparti/
bakegya
Terel bennünket!-9,9 milliárdot helyezett ki a strómannak, gátépítésre-aztán ill a berek -nád a kerek!
MI MAGYAROK-mondta a minap az EU-menekült ügyi konferenciáján-SZUVERÉN -BÍZZA RÁNK A MENEKÜLT ÜGYET az EU-minden tagállam maga rendezze le,NYILATKOZTA A TEKNŐS-már ezen fennakadhattak volna.Valójában közös megoldás keresésén röffentek össze-és akkor a mi teknősünk,már vissza is köpött!!!QUESZTORBÁN A MI JOBBIKUNKON TÚLTESZ(Kriminelll,Verbecher)
KERKA
Én meg attól tartok, ha ez így marad 2018-ig, hogy a Fidesz a Jobbikkal karöltve tönkreteszik az országot. Ha az a célja a Fidesznek, hogy a jobbikkal akar kormányozni, nem mi szakadunk el az EU-tól, hanem páros lábbal rúgnak ki onnan bennünket.
dodo571031
@zöldszem: Csak Hitlert követte a népe kétlem,hogy Viki után annyian nyomulnának.
KERKA
@dodo571031: El vagyunk mi átkozva :))
Macskaszem
A munkatábor még jól jöhet egyszer, amikor ezt a gennyes rablóbandát elítélik. A recski kőbányában van még kő bőven, az orbán horda legalább megtudja mi fán terem a munka.
simmering73
Nemzetmegvezetőnk pávatáncol. Azért áll ki a halálbüntetés mellett, hogy kifogja a szelet a vitorlából. Miközben nagyon jól tudja, hogy nem lehet visszaállítani a halálbüntetést, mert eu-s jogba ütközik. Így majd lehet megint mutogatni az EU-ra. Mi akartuk, de azok nem engedték.
m.macskosz
@coni: "A Fővárosi Bíróság 2009. november 6-án Kaiser Edét felmentette a móri bankrablás vádja alól, egyéb bűncselekmények miatt 18 év börtönbüntetésre ítélték."
hu.wikipedia.org/wiki/M%C3%B3ri_bankrabl%C3%A1s
Kaiser esetében a justizmord ugyan fennállt egy jó ideig a konkrét esetben,
de nem volt egy ártatlan bárány előtte, tehát nem véletlenül került képbe.
Lehet megkövezni, kedves kommentelők, de az ő példája tipikusan az az eset,
amikor--ha kivégezték volna, --a móri mészárlásban speciel ártatlanul, nem egy
tisztességes, becsületes állampolgárt végeztek volna ki. Elég sokáig vizsgálgatják
az ilyen súlyos bűncselekményeket, de ha tudnák, hogy visszafordíthatatlan az ítéletük, nyilván százszor jobban meggondolnák a nyomozás és az ítélkezés precizitását.
Mennyi lehet a járulékos veszteség? Tíz ezrelék, száz ezrelék?
Sajnálom, de az áldozatok családjára nem kellene tekintettel lenni inkább?!
Tökéletesen egyetértek azzal, hogy ártatlanok soha ne bűnhődjenek, de azért a gyermekgyilkosoknak, a rablógyilkosoknak ne adjunk már esélyt többször!
lajospapa
Sok évszázadon át volt halálbüntetés, méghozzá nyilvános és kegyetlen. gyilkosság mégis volt. Ha nem törölték volna el, ki mondja meg, hogy azóta kevesebb lenne? Ha nem törölték volna el, mivel kedveskedünk Azerbajdzsánnak?
Proli
Nem ellenzem a visszaállítást, ha velük (kormány, fidesz) kezdik!
hunmaja
Miért is csodálkoznék azon amit egy "politikus" mond, pláne ha a "királypárt" jelese az illető?!
Csak a választók "idiótának" nézése a tuti,...kellene nagyon a felemelkedés a fityiszeseknek, ezért semmi sem drága.
Pláne azután, hogy viki már eljátszotta " RDOLFÓ-t",...picit sántítva. - nem az számít amit mond, hanem amit tesz !
Méghogy kockáztatná az EU-ból való kirúgatást ???
Miből élnének az "urak" kánaáni életet ennek utána ???
A hazugságaik a hazai "jobbanteljesítre" nagyon kevés lenne,...
kkalman
Addig mondja a baromságait, amíg az EU meg nem unja, és Mo-t kizárják az unióból.
legacy
"Orbán halálbüntetést és munkatáborokat akar"

Mert náci.
Ezt lehet szépíteni, meg jól megmagyarázni, de a lényegen nem változtat semmi!
Sics
@m.macskosz: Hadd kezdjem azzal: eleve fájdalmas dolog avval érvelni a halálbüntetés ellen, hogy a jogrendszerünk annyira béna, hogy rendszeresen ítél el ártatlanokat, és ezért nem volna szerencsés visszaállítani a halálbüntetést...

Justizmord valszeg minden jogrendszerben elkerületetlenül előfordul ... ugyanakkor ennek hazai gyakorisága úgy tűnik meghalad egy normálisnak tekinthető és többé kevésbé elfogadható határértéket.

Jön ehhez az a több mint megalapozott állampolgári gyanú, hogy a hatóságnak bizony olykor (nem ritkán) furcsán mér a mérlege: bizonyos esetekben az ordító tények ellenére sem indít eljárást sem, más esetekben viszont légbőlkapott és később tényleg tévesnek bizonyuló dolgokra alapozva komoly koncepciós ügyeket kreál.

***

Ami a "móri ügyet" illeti: Kaiser ügye bizony durva justizmord volt!

Mindenképpen egy, az adott cselekmény elkövetésének tekintetében ártatlan embert ítéltek el és ültetek le. FÜggetlenül attól, hogy számos más cselekményt elkövetett, amikért nagyon is megérdemli a hosszú büntetést - de azt az egyet, amiért elítélték, pont hogy nem követtel el ... És ennek ellére, meg ellenére annak, hogy a Kaiser elleni "bizonyítékok" minden józanul gondolkodó és a témának utánaolvasó ember szemében legalábbis kétségesnek látszottak, a bíróság csont nélkül ítéletet hozott...

Ehhez jön még pár idevágó gondolat.

Hogy Kaiser börtönbe került, az végül is nem baj ( de baj, mert nem azért került börtönbe amit elkövetett..) ami azonban még nagyobb baj: a hatóság örült mint majom a farkának, hogy eredményesen lezárta a nyomozást, és nem is kereste tovább a valódi elkövetőt, elkövetőket ... akik (sokszoros gyilkosok mindahány) ennek örömére szabadon kószáltak közöttünk békés polgárok között. Hadd ne gratuáljak már ehhez a hatóságnak...

Másik kínos és sokszor elfeledett (emlegetni is elfeledett) "apróság": Kaiser alibije az volt, hogy a cselekmény elkövetésének időpontjában pont a barátnője szüleinél tartózkodott... akik alibit...
zoró
A halál büntetést azokon kell kezdeni aki a trafikot ki találta és megszavazta ,mert ugyan olyan bűnrészes.De a munkába tölti el az idejét a az emberek akkor nincs eszébe rablást tervezni,,, Persze rendes munka bért kapjon ,,Na és ezek után legyen halál büntetés,mert akkor tényleg csak annak az embernek nincs helye a társadalomba aki nem dolgozik (nem akar) csak bűnözni,,,De még a mély szegénység van addig a bűnözés is van.
bakegya
@Sics: ---és VÁRADI ANDRÁS--vele,ki-kik hogyan és mit tett-tettek annak a kiválóan fejlődő Fejér megyéjében questorbániának?-
m.macskosz
@Sics: Ahhoz nem tudok hozzászólni, vajon a magyar hatóságok (rendőrség, bíróság, ügyészség) nemzetközi viszonylatban mennyire hatékony, egy biztos: a halálbüntetés visszaállítása a mai kormányzás esetében nagyon veszélyes, mivel bizony-bizony a mai jogrendszer finoman szólva nem elfogulatlan. Azt azonban joggal sérelmezik az emberek, hogy az utóbbi idők brutális cselekményeit elkövetőit ne kényeztessük már évtizedeken keresztül olyan körülmények között, amilyenekben sok tízezer becsületes, tisztességes adófizető állampolgárnak nincs része. Nem vagyok bosszúálló típus, még elviekben sem, gyakorlatilag egy legyet sem tudok lelkiismeret-furdalás nélkül agyonütni, de valamilyen retorzióval mégis élni kellene, hogy legalább megpróbáljuk elrettenteni a pár ezer forintért idős embereket brutálisan bántalmazó, kirabló, meggyilkolókkal szemben.
nena
Megölted a Fajtársadat : Kötél !!!
Anna Mária
@m.macskosz: Nem, egyáltalán nem "joggal" sérelmezik az emberek a halálbüntetés tilalmát. Ugyanis nem tudják azt, hogy a halálbüntetésnek nincs visszatartó ereje. Az elkövetők nem úgy indulnak gyilkolni, hogy meggondolnák: na, ezért halálra is ítélhetnek, sőt, semmiféle büntetés lehetőségével nem számolnak. Abból indulnak ki, hogy ők lesznek a kivételek, akik megússzák. Ez a "gondolkodásmód" egyébként általában jellemző minden bűnelkövetőre.
Ha a halálbüntetésnek lenne visszatartó ereje, akkor azokban az országokban, ahol alkalmazzák a halálbüntetést, nem fordulnának elő súlyos bűncselekmények.
A büntetésüket töltők "kényeztetése" pedig mítosz, a büntetésvégrehajtásban nincs senkinek "jó dolga".
eszegfu
@Anna Mária: Több szakértői véleményt is olvastam, ill. hallottam, akiknek a hsz-del hasonló a meglátása... és én is ezt gondolom.
mate03
@Macskaszem: ! Orbán papa kőbányája is nagyon meg felelne,de gépek nélkül,úgy igazából kalapáccsal és vésővel !
m.macskosz
@Anna Mária: Te bennfentes vagy igazságügyi téren, látom,
én meg laikus, egy jó adag igazságérzettel, azt hiszem. Ezért valószínűleg nem fogjuk tudni meggyőzni egymást. Azért a bűnözőket, akiket jogszerűen ítéltek el, hadd ne kelljen már sajnálnom! Nem ragaszkodom én a halálbüntetéshez, de azok, akik napi 10-12 órákat dolgoznak éhbérért, hogy eltarthassák a családjukat vagy csak önmagukat, fizethessék a rezsijüket, törleszthessék az esetleges hitelüket többre tartom. A börtönökben még arra is kínosan ügyelnek, hogy nehogy napi nyolc óra munkánál többet kelljen dolgozniuk. Joguk van az ingyenes orvosi ellátáshoz, még a fogorvosihoz is, ami a civil életben nincs ingyen. Joguk van a napi háromszori étkezéshez...
Rendben van, ne legyen halálbüntetés, na de a jogvédők azt sem engedik, hogy kalapáccsal követ törjenek, holott a bűntelenek ezt teszik Érpatakon...
Anna Mária
@m.macskosz: Senki nem várja tőled, hogy sajnáld a bűnözőket.
Sok mindent felsorolsz, amit a börtönélet előnyének gondolsz, de elfeledkezel arról, hogy a büntetésvégrehajtásban az emberek be vannak zárva.
Nem hiszem, hogy ez a tény elhanyagolható és van olyan szabad ember, aki erre vágyna.
Soha nem hallottam, hogy a "jogvédők" ne engednék, hogy az elítéltek kalapáccsal követ törjenek. Ha egy linket dobnál ezzel kapcsolatban, megköszönném.
Freewolf
Egy- egy borzalmas gyilkosság után, mikor a részletek is napvilágra kerülnek, a közvélemény egy emberként áll ki a halálbüntetés mellett. Magam épp annyi empátiával fordulok a gyilkosok felé, mint azok az áldozataik felé. Érdekes lenne látni egy statisztikát, hogy az emberölések száma miképp változott a halálbüntetés eltörlése előtt és után! Azt hiszem lenne meglepi! Biztos, hogy van visszatartó ereje! Netán, aki ezzel nem ért egyet, azt gondolja, ha nem ítéljük el a tolvajt, nem lesz lopás, mert a börtönnek úgy sincs visszatartó ereje? Érdekes logika!
Mellesleg, a demokrácia nagy fellegvárában, az USA-ban sem törölték el mindenhol. A júropérek miért nem szankcionálják az USA-t és miért nem szörnyűlködnek naponta ezen, míg nekünk, szerintük, még beszélnünk sem szabad erről?
Érdekes dolgok ezek és lehull az álságos EU-ról a lepel!
KERKA
Lényeg a lényegbe, a Fidesz 3 csapás elmélete megbukott.

Az ellen pedig én sem tiltakoznék, hogy a kivételesen kegyetlen gyilkosok akár kőfejtőben edzék az izmaikat. Aggódom értük, hogy a magánzárkában elsorvadnak az izmaik.
m.macskosz
@Anna Mária: A jogvédők nem tiltakoznak, mivel ilyesmi eleve nincs nálunk. Ha bevezetnék, azzal az átlagemberek valószínűleg egyetértenének. Az, hogy a bűnözők be vannak zárva, azt annak köszönhetik, hogy bűnöztek. Most ez érv akart lenni amellett, hogy egy gyilkosnak milyen sanyarú a sorsa, mert nem szaladhat ki péntekenként egy diszkóba? Bűnöztek, a minimum, hogy bezárják őket, a tisztességes állampolgárokat megkímélendő és a tettüket honorálandó.
m.macskosz
@Freewolf: Sőt, az USA-ban volt olyan állam, amely visszaállította a halálbüntetést.
m.macskosz
@Anna Mária: "...a büntetésvégrehajtásban az emberek be vannak zárva.
Nem hiszem, hogy ez a tény elhanyagolható és van olyan szabad ember, aki erre vágyna."
Bizony, az emberek nagy többsége nem vágyik rá, hogy bezárják őket, ezért NEM IS BŰNÖZNEK.
Freewolf
@m.macskosz: Akkor, hogy is állunk ezzel a kérdéssel? A "jogvédők", a "demokraták", a "liberálisok" és a "civilek" hol vannak ilyenkor? Tessék már kiszaladni a szoba közepére, mint ahogy Csui nem mert a Dzsungel könyvébe! Tessék kiállni jogot védeni kérem, nem csak trágárkodni és szidalmazni azt, aki rámutat erre!
Anna Mária
@m.macskosz: Oké, akkor amit az előbb állítottál, hogy a "jogvédők" tiltakoznak a kalapáccsal való munkavégzés ellen, az csak egy feltételezés részedről, nem tény.
Biztos elfelejtetted hozzátenni, hogy feltételezésed szerint.
Az tény, hogy az elítéltek be vannak zárva. Jeleztem, hogy erről a tényről elfeledkeztél, amikor azt ecsetelted, hogy a büntetésvégrehajtásnak mennyi az előnye.
m.macskosz
@Freewolf: Az élet kioltása bűn, ezért tkp. a gyilkos halálra ítélése is az lenne elvileg, de ha a gyilkos nem vált volna gyilkosság, őt sem kellene kivégezni. Röviden szólva első az ember joga ahhoz, hogy ne gyilkolhassák meg...minden más csak utána jöhet. Mindamellett ismétlem önmagam: nem ragaszkodom a halálbüntetéshez, de kell egy elrettentő megoldás.
Anna Mária
@m.macskosz: Az emberek többsége nem követ el bűncselekményt. De nem azért, mert nem akar börtönbe kerülni, hanem az erkölcsi érzékük nem engedi meg nekik, hogy a bűn útját válasszák.
m.macskosz
@Anna Mária: Ahogy a jogvédők kardoskodnak a fő/nm miatt, habzó szájjal tiltakoznának a kőtörés ellen is. Igen, ez csak feltételezés a részemről, de nem alaptalan. Azt meg megismétlem, hogy a minimum, hogy a bűnözők be legyenek zárva!
Freewolf
@m.macskosz: Attól függetlenül, hogy erkölcsileg vállalhatónak tartom a halálbüntetést, a jelenlegi viszonyok nem kedveznek a bevezetésének! Farba rugathatjuk magunkat az Unióval, de csak akkor szabad meglépni ezt, ha másnap már ki is lépünk. Ellenkező esetben tessék már jogászkodni ott a kormányban, mert sok mindenre tud megoldást egy értelmes ember!
m.macskosz
@m.macskosz: "gyilkos nem vált volna gyilkosság"
helyesen: gyilkos nem vált volna gyilkossá
Anna Mária
@m.macskosz: Ismételgetheted, akárhányszor csak akarod, de attól még senki nem vitatta, hogy a börtönben igenis, legyenek bezárva a bűnelkövetők.
A fő/m2 pedig uniós elvárás, ami nem meglepetés, hanem lehetett előre tudni, hogy meg kell neki felelni.
m.macskosz
@Freewolf: A kormány úgy hoz törvény pillanatok alatt, ahogy akar, de tudják ők nagyon jól, hogy ez nem megléphető. A jogászok általában lenézik a laikusokat, pedig az állampolgárok nagyon nagy százaléka több igazságérzettel rendelkezik, mint a jelenlegi törvényhozók. Márpedig azt nem lenne szabad lebecsülni, ha egy ország lakosságának túlnyomó többsége rengeteg törvénnyel nem ért egyet!
m.macskosz
@Anna Mária: Nem én hivatkoztam rá, de nem óhajtom tovább folytatni ezt a meddő vitát, ne haragudj.
Freewolf
@m.macskosz: Sajnos a törvényhozásban a kapkodás, az ötletelés és az átgondolatlanság ütközik ki a legélesebben. Nem akarok én nemzeti konzultációt, csak egy kicsit átgondoltabb törvényhozást. Be kell lássam, a kétszeri kétharmados felhatalmazás számlájára írható ez a hatalmi arrogancia! Amennyiben kompromisszumokkal kellene kormányozni, nagyon más lenne a helyzet. Nem gondolom azt, hogy ott fenn nincsenek tisztában az emberek elvárásaival, de sokszor az aktuálpolitikában is az érdekek felülírják a logikát. Szóval, lenne min változtatni!
soljanka
@KERKA: nepszava.com/2015/04/velemeny/kertesz-akos-a-bukas-anatomiaja.html

"De egy ponton túl nem megy már a dolog. Most a Jobbik még tiszta, még nem került a húsosfazék közelébe. De ha egyszer a hatalom birtokába jut, szabad lesz az út a húsosfazékhoz is – és ha odakerül, borítékolhatom, hogy nem lesz képes ellenállni. Abban a fészekben, ahol a tojásból kibújt, nem tanult morált.
De ezt a szakadékot, amibe az Ország került nem lehet átugrani. Le kell zuhanni a szakadék legmélyére, hogy a túloldalon föl lehessen belőle kapaszkodni.
Annak, aki túléli a zuhanást…"
KERKA
@soljanka: borotva élen táncol az Orbán, de majd megvágja magát. Mongyuk hazaengedi a baltás gyilkost, itthon fölröppenti a halálbüntit. Munkatábort emlegetni nem szerencsés.Mint ahogy nem szerencsés akasztott ember házában kötélről beszélni!
Sics
@m.macskosz: Én elviekben halálbüntetés párti vagyok ... tudom hogy nincs visszatartó ereje, de én azért jobban aludnék ha kivégeznék az "ilyeneket" :D ... viszont a gyakorlatban most Magyarországon szerintem se volna jó ha lenne.. pont a jogrendszerünk khm... furcsaságai miatt.

Egy fontos gondolat még ide: nem érdekel, hogy az elkövető halálbüntit kap-e vagy csak tényleges életfogytot ... a lényeg az hogy megfogják! :D
Sics
@Anna Mária: Én úgy gondolom, bizonyos cselekmények elkövetői megérdemlik a halált. Tudom hogy a halálbüntinek nincs visszatartó ereje ... és nem érdekel :) .. nem azért kapja hogy visszatartsa őt a bűnismétléstől ...nem is azért hogy a hasonszőrűeket elrettentse .. egyszerűen azért mert megérdemli! ... sokan jobban aludnának ha egynémely állatnak inkább embernek kevésbé minősíthető elkövetők megkapnák azt amit megérdemelnek.

Sajnos a jelenlegi jogrendszerünk annyira magas hibaszázalékkal dolgozik, hogy nem lenne jó ötlet bevezetni ... de elvben bizony támogatom :D
keresztapa
Jelen törvényünk a gyilkost védi, a gyilkosnak joga van élni, a meggyilkoltnak nem volt joga az élethez, mert a gyilkos úgy döntött, hol itt a törvény igazsága, vagy csak a paragrafusban van minden embernek joga az élethez, mióta billen ez a mérleg a gyilkosok javára? Van egy örök igazság amit az élet gyakorlati egyen jognak fogad el, minden embernek annyi joga van az élethez, mint amennyit ő ad a másik embernek. A mérleg serpenyője akkor egyenlő, amikor az elkövető ugyanazt kapja a társadalomtól mint amit ő adott az áldozatnak!
panellproli
Brüsszel is mehet a :::: Mi az hogy nem rúgja már seggbe ezt a rothadék garnitúrát !
Avokado
AZ Antal-kormány 1992 nov.11.én aláirta az Európai Tanács tagjai által Rómában 195o.nov.4-én aláirt " Egyezmény az Emberi Jogok és Alpvető Szabadságjogok Védelméről" szóló egyezményt,majd ezt követően az Egyezmény 6.kiegészitő jegyzőkönyvet 1992.december 1.én.A Hatodik Kiegészitő jegyzőkönyv 1.cikke rendelkezik a halálbüntetés eltörléséről.Az Egyezmény 65.cikk (1) A magas szerződő felek az Egyezményt csak 5 évvel azt követően mondhatják fel,amikor annak részesei lettek. A Hatodik
Kiegészitő jkv.hatálya 1997.december 1-ével lejárt!!! Tehát a halálbüntetés vissza állitható! Ezzel a kormány élhetne az 1993.évi XXXI.tv. 3 & alapján!
Az EURÓPAI TANÁCS 32 TAGÁLLAMA KÖZÜL A HALÁLBÜNTETÉS ELTÖRLÉSÉT NEM IRTÁK ALÁ A KÖVETKEZŐ TAGÁLLAMOK: Belgium,Bulgária,Ciprus,Anglia,Észtország,Görögország,Lengyelország,Litvánia és Törökország.( 1994.október 15-i kimutatás az Emberi Jogok Európai Bizottsága által.) Tehát hazugság ,hogy M.o.tagállamként nem hozhat döntést a hallbüntetés visszaállitására!!! Köszönöm!
Nil
munkatábor az egész ország- éhbérért nagyon sokat kell dolgozni-és akinek nincs munkahelye az is ezt teszi. itt csak büntetés van ha öreg vagy (40 feletti), ha beteg vagy, ha kevés a pénzed, ha nem a fidesz a kedvenced, stb

halálbüntetés: az emberek nem mennek el orvoshoz mert féltik a munkahelyüket, ha elmennek, sokuknak nincs pénzük gyógyszerre - szabadon lehet megfagyni, éhen halni

egyelőre mindenki a saját barakkjába mehet haza - már ha van, de egyre több a hajléktalan és a szállók többsége elég embertelen

ha kinézek az ablakon három (?) sor zajvédőfalat látok - mintha gettóban lennék
Vizual
@zöldszem: ne haragudjál de egy kicsit kiegésziteném.. Hitler a mintát a munkásmozgalmaktól vette. az 1929-s választásokon a Kommunista majd a szocdem párttal probált koalícióra lépni. Mindkettő elutasította mert akkor már ismerték a "Mein Kamfot" Mint ahogy a szocdemek a Nemzetiszocialista párt előretörésének okán sem kötöttek szövetséget az 1932-s választásokra a kommunistákkal. Eredmény ismert 51 millió halott. Bocs.csak kieg. De ha nem ad le az ellenzék az arcából nyitva lesz ajtó ablak...
zöldszem
@Vizual: ma, 09:45
"De ha nem ad le az ellenzék az arcából nyitva lesz ajtó ablak..."
Ha lett volna, lenne ellenzék, talán nem tartanánk itt.
Az elmúlt 25 évi, és jelenlegi politikusainknak csak az számított/ számit, hogy a milliós fizetésüket megkapják. Ha a jövedelmük van napirenden, egységes a szavazás.
Az, hogy Orbán nem jó felé halad, megszűnőben a demokrácia, szegénység van...stb, abban a magasságban, ahol ők vannak nem érzékelik, nem látják. Azt hiszik amit nem látnak, éreznek az nincs. Milliárdosként, milliomosként, nem érdekes az emberek sorsa, hol ott, Ők emelték oda őket. A 80 egynéhány ellenzéki(ha az egyáltalán), sajnos kevés, a rezsim megdöntéséhez. Demokratikus út szinte lehetetlen:(((( Szavaiddal élve, ajtó ablak nyitva...
kérdés mikor szakad le a zsanér is!!
DogAdventures
"Ember legyen a talpán, aki azután is megmarad normálisnak, hogy hatalmat adnak neki emberek fölött."
Szilvási Lajos

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.