Jobb külön-külön cselekedni, mint együtt tétlennek maradni – fogalmazott az illegális bevándorlás európai uniós kezeléséről szólva Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.

Orbán: nem csinálunk Európát Magyarországból

Hangsúlyozta: Magyarország volt az első nemzetállam, amely önállóan cselekedett, ezért ma Magyarország a legvédettebb állama az EU-nak.

A kormányfő az interjúban érthetetlennek nevezte, hogy Görögország miért tűrte, hogy Törökország felől milliószám lépjenek át a területére ellenőrzés nélkül. Az is érthetetlen szerinte, hogy a szigetekre érkezőket a görögök miért szállították tovább a szárazföldre.

Orbán Viktor úgy összegzett: Görögország megsértette a schengeni megállapodást, mégis "valakik", például a németek, állandóan megvédték.

Orbán ezek után rátért arra, hogy a migránsok Magyarországra nem léphetnek be ellenőrzés nélkül. "Itt nem lesznek kerítésáttörések, nem fognak vadászni mindenfajta bandák feleségeinkre, lányainkra". Orbán szerint ha ennek a jelét látják, "a csírájában el fogják fojtani".

Nem csinálunk Európát Magyarországból

- jelentette ki a miniszterelnök, majd hozzátette, hogy "ebből a szempontból nem csinálunk Európát".

Orbán a kerítésről azt mondta, hogy egyszerre készül a kormány a határzár megerősítésére és új szakasz kiépítésére. Ha a macedónok nem bírják tartani a saját határukat, akkor Magyarországnak meg kell védenie a saját határait. Nem tudjuk, hogy a románok meg tudják-e állítani a migránsokat, így a kormány két-három hét alatt fel tudja húzni a kerítést a magyar-román határon, az anyagokat már megrendelték ehhez.

43 hozzászólásarrow_drop_down_circle

magyarbakancs
"Orbán: nem csinálunk Európát Magyarországból."
Európát nem csinálunk Magyarországból.
Akkor mit csinál belőle Balkánt ,vagy maffia államot?
Milyen jó lenne ha egy szer már hazánk Európához tartozna.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Peller Anikó
"Itt nem lesznek kerítésáttörések, nem fognak vadászni mindenfajta bandák feleségeinkre, lányainkra. Orbán szerint ha ennek a jelét látják, a csírájában el fogják fojtani."

Remélem most az egyszer nem hazudnak. Úgy legyen.
Szókrakész
Viktor!

Az rendben van, hogy migránsügyben Magyarországból nem csináltok Európát.
De akkor más szempontokból, pl fizetések, nyugdíj, betegellátás miért teszitek ugyanezt?

Amilyen gyorsan előteremtettétek a pénzt, felhúztátok a kerítést, törvényt módosítottatok, ugyanolyan Speedy Gonzales lehetne a kormány a fizetés és egyéb ügyekben is.
Kicsit vissza kéne venni a stadionokra és a "választási" kopasz verőlegényekre szánt pénzből, az Eltolcsy alapítványokból és máris meglenne a forrás.
leszúrt rittberger
Ne is, 'szom se akar jobban élni.

Stadionok, náci-szobrok, fideszes földesurak, szétvert közintézmények nélkül olyan unalmas ország lennénk mint Svájc.
magyarbakancs
"Orbán: nem csinálunk Európát Magyarországból."
Európát nem csinálunk Magyarországból.
Akkor mit csinál belőle Balkánt ,vagy maffia államot?
Milyen jó lenne ha egy szer már hazánk Európához tartozna.
human
Az európaiságot Orbán főgeci más területen is kiírtotta már az országból. Én európainak születtem és mindig is az maradok. Akkor is ha Orbán a baltás gyilkos főnökével bratyizik.
propeller.hu/nagyvilag/3197761-ket-napra-azerbajdzsanba-utazik-orban

Valamiért Orbán pont azokban az országokban keresi a gazdasági partnereit akik a világ korrupciós listájának élmezőnyében vannak.
zöldszem
Semmi kétség, egyenlőre(vagy talán soha) nem is leszünk Európaiak!
Köszönjük! Hazaáruló lettél! Eladtad az országot az oroszoknak! Szar szemét láda. 2 év (addig még talán fizet az EU) és a határra az lesz kiírva Új-Ukrajna! Befejezed Trianont!
Már a fél világ haragszik ránk miattad! Az én nevembe ne beszélj!
Befejezhetnéd a riogatást!!!
Magyarország a jól teljesítés ellenére sem végállomás egyetlen migránsnak sem.
Még a magyarok is a veszélyes hanyatló nyugatra távoznak!
Semmit nem tudsz felmutatni, az egészségügy az oktatás a szociális szféra romokban hever, miközben a kancsal bankár, ellenőrizetlenül talicskázhatják ki a közpénzt. Hétről-hétre mindig ugyanaz a mondandód, migráns, migráns...1000X migráns.
Nézz tükörbe... csodálkozni fogsz mennyit romlott az állapotod, ha egyáltalán még feltudod fogni. Keresd fel sürgősen a grazi orvosodat!
verum
Azt tartom a legnagyobb tragédiának, hogy egyetlen ellenzéki párt sem (a Jobbikot nem tartom ellenzéknek) változtat migráns-témában. Úsznak az árral és meglovagolják az Orbán-ellenességet.
Pedig tényleg invázió folyik és mire észbe kap a jónép, már késő.
karma1
@magyarbakancs: 10.33-ra: Mindkettot, ebben a sorrendben...:o))
Jozefina
Elég szarba lesz, ha az EU-n kívül találja magát egykoron!!!??
nyanya001
Nem bizony !
Sok esetben már kivezettétek az országot Európából
már a balkáni országok is szinte előbbre vannak mint mi !
Közelítünk Észak-Koreához !
bakegya
AkKor leszel vicctor-viktorovics igazán szarba,ha a TÖRÖKÖKET BEVESZIK AZ EU-BA-minket pedig miattad a kétpofára szabott NACIONALIZMUSOD OKÁN KIBAXNAK-
EZEKET A SZEMÉTRE SE JÓ FIDESS KDNP-haverjaid,összelopott állampénzből arisztokratát játszó pereputtyod és strómanjaid lecsapják a fejüket az ISZLÁM NEVÉBEN ÉS IGAZUK LESZ,MERT TE MÉG A TÍZ PARANCSOLATOT SE TANULTAD MEG A BIBLIÁBÓL.
nezelodo
Igaza van a Kegyelmes Úrnak, nem is fenyeget ez a veszély. Autokrata vezetőket inkább kipöckölik maguk közül, az országukkal együtt. Aztán meg azért kiabálnak, hogy nekik mi jár a közösségből.
Prof. Dr. hab. Phd. Farkas F.
Fönökur aztat szeresse legyünk mini-India, úgy othon érzi magát. Nekem is is teccik!
JAJMÁR
Na, most rajta van, hogy a magyar behiggye, mennyire rossz Európa, és még örüljön is, hogy esélyünk sincs odatartozni.
Mindez ez a migráncs, a migráncs, semmi másról nem mernek beszélni, ez az egy témát ütik, mint a meleg vasat.
(Csak nehogy kasza legyen belőle!)
JAJMÁR
@JAJMÁR: Fura lett a mondat, mert már kimondottan idegesít, hogy "hülyének" néznek minden magyart. (Szó se róla, van olyan is.)

Szóval ezt akartam írni fönt: Mindig ez a migráns, a mingráns, semmi másról nem mernek beszélni, ezt az egy témát ütik, mint a meleg vasat.

A kasza stimmel!
human
@zöldszem: Már rájöttem miért alacsonyak a bérek Magyarországon és miért épül diktatúra. Ezzel védekezünk a migránsok ellen.
zöldszem
@Prof. Dr. hab. Phd. Farkas F.: Na de "kéhlekalásan", ahhoz a "hömlöködön" kell a pöttynek lenni, és nem a valagadon! Neked hol a pötty?
preparátor
Olyan szívesen tenném be ezt a pár migráncssajnálgató széplelkűt pár ezer integrálódni vágyó közé csak egy éjszakára! Aztán folytatnánk a polémiát!
preparátor
@Horizont: Én gondolkodom, de ott deficitet érzek!
pan
orbán, te néppusztító, meg foglak ölni.
Nem egy ember, hanem ezrek halála szárad a lelkeden.
Gyilkos vagy, és a gyilkosokat megölik...
A lovakat lelövik, ugye?

Halnod kell, hogy mások... sokan mások élhessenek.
Egy ember halála megéri, hogy sokan élhessenek?
IGEN!!!
preparátor
@Horizont: Szerinted ez a részemről enyhe volt? :-))))))))))) Eltévedtél kiscsillag! Merkelnek nem nyalt be, csak tudod ezt úgy nevezik, hogy : diplomatikus! Gugliban keress rá!
eugen4402
Ha tetszik, ha nem, Magyarország MÁR Európa része. Pont.
Egyetlen ellenzéki polgár sem akar utcai zavargásokat, sem nemi, sem másféle erőszakos cselekményeket, ki az a hülye, aki ezzel vádolja a kormányhiszti ellenzőit? Szilveszterkor Kölnben sem lett volna balhé, ha a rendőrség észnél van. Ugyanis a rendfenntartás az ő feladatuk, nem csak Európában, hanem más kontinenseken is.
micfild
Végül is vityka igazat mondott... a hatalmának megtartása érdekében ki fogja vinni az országot az unioból ... helyette lepaktál megint a ruszkikkal... meglátjátok hamarosan azt üvölti majd.. ruszkik gyertek. .. elmebeteg miniszterelnöke van az országnak és mi hagyjuk, hogy elmebeteg miniszterelnökünk legyen.
Dr. Felipe
"Nem csinálunk Európát Magyarországból"

Hát ezt már észrevettük g..i. Egy lepukkadt kis gyűlölködő fasiszta országot csináltál.
Desischado
Nem is. Mert lassan Észak Korea leszünk, hála neked és a parazita bandádnak! Hazaáruló, hazug, és tolvaj vagy!
Hari
Ez már régen köztudott, húznak is el mellettünk a tobbiek ! Egyes hírek szerint ma már Szlovákia csábítja a képzett magyar munkaerőt, jó pénzért, jó pár éve ez fordítva volt !
Hari
@micfild: nem viszi ki, mert akkor egyszer a szavai és tettei egybevágnának, és oda a nimbusz, másrészt mind az a pénz, amit legombolunk odaveszne az országgal együtt. Vegyük tudomásul ő egy mezei vásott gyerek, aki kedvtelésből megy minden és mindenki ellen, amíg nagyot nem huppan, és csodálkozik, hogy senki sem siet segítségére. Csakhogy ezzel egy országot ránt magával, de mit neki !
nezelodo
Látom valaki diplomatikusnak titulálta Orbánt. Legalább van egy kellemes röhögős napjuk a diplomáciához értőknek. A Vitya meg próbáljon ott kezet csókolni, ahol tilos megérinteni a nem hozzá tartozó hölgyet, és a hozzátartozót sem sallerral, mert ő aztán akkora diplomata, mint elefánt a porcelánboltban.
JAJMÁR
@Peller Anikó: Ha a menekültek át akarják törni a kerítést, áttörik. Mit kezdenének 12 ezer feltorlódott menekülttel a mi embereink?
Mutass egy megállapodást, valamelyik eu-s országgal, akiknek valóban van haderejük! Ez lenne a lényeg, az együttműködés. Az összes többi a te parasztvakításodra lett kitalálva.
Fradigege
mészáros és mészáros kft. csinálunk, kedves elvtársak,...höhöhöhöhőőő
kukac50
Sajnálja a saját Népétől az európai béreket életszínvonalat!
Orbán Putyin országot akar létre hozni Unós támogatásokból!
Ehhez már alávaló pofa kell!
Grafix69
Olyan okosan lopja,lopatja ki az emberek pénzét az országból ,hogy Európa előbb megszabadul tőle mint ő azt valaha is gondolná. Persze erre is utazik ő de még a maradék Uniós forrásokat el kell lopni 2018 -ra kész lesz ez is utána a jó Isten mentse meg a magyar népet és a himnusz első sora soha nem lesz annyira aktuális mint akkor .
kamazuka
@magyarbakancs: Magyarországból egy kis királyságot csinál!
Minden nap imádkozom.
Jöjjön el a te országod!
pan
orbán, felfognád végre, hogy ide senki nem akar jönni?
orbán, felfognád végre, hogy a kerítésed nem védi meg Európát?
orbán, felfognád végre, ha Európa elbukna, te és Magyarország is elbukik?
orbán, felfognád végre, hogy Európa nem fog elbukni, csak kizárnak téged, és veled együtt Magyarországot, így végül mi fogunk elbukni miattad?
orbán, felfognád végre, hogy ha Európa bezárkózik, mi kívül maradunk, és az összes migráns itt ragad, vagyis kontra produktív vagy?
orbán, felfognád végre, ha 150 ezer ember ragad az általad épített kerítés túloldalán, úgy romba döntik, mint a szél, és nem lesz ember, aki ezt megállítsa?

orbán, még sok mindet meg kéne értened, de szerintem a fentieket sem érted meg, ezért nem folytatom.

orbán, emlékszel, téged elmebajjal kezeltek, ami önmagában nem volna baj, de te semmit nem változtál, vagyis a kezelés sem segített rajtad.
Ez mit jelent?
Hogy leszel te még nagyobb hülye is, mert bírsz nagyobbat... nagyobb hülyeséget álmodni.
bakegya
A mi kis teknősünk már annyira szédül a cölöptején,hogy A JOBBIK ÉNJÉT NYOMJA!
1magyar
Merkel diktátor leigázza Európát a muszlimjaival, tehát ne hagyjuk! Igaza van!
verum
@1magyar: - azért diktátor országába ritkán szoktak menni emberek a jobb megélhetés miatt.
Érdekes módon magyarok is.
Diktátoroktól menekülni szoktak, mint pl. innen...
verőce21
Egy dologtól zárkóztunk el, az ellenőrizetlen beáramlástól.
Jelenleg is nyitva vannak a kapuk, be lehet lépni. Hányan érkeznek a kapukon? Nulla. Inkább átvágják a kerítést a kapuktól párszáz méterre.
1magyar
@verum: Mivel ráerőlteti a saját népére és a többi eu-s államra a muszlimokat majd fognak menekülni, csak idő kérdése. Még a magyarok is hazajönnek, mert nap mint nap nem lesz biztonságban az életük.
verum
@1magyar: - azt el tudom képzelni, hogy onnan eljönnek a magyarok, de hogy nem haza jönnek, azt igen nagyon erősen feltételezem.
Mert egy külső inváziónál egyáltalán nem jobb egy belső diktatúra.
1magyar
@verum: A belső diktatúra vagy enyhül vagy tesz a nép ellene.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.