Lemondott Aida Hadzialic, a balközép svéd kormány szakképzési és felnőttoktatási minisztere, miután ittas járművezetésen kapták rajta.

A 29 éves miniszter asszony, akit a svéd szociáldemokrata párt nagy reménységének tartanak, szombati stockholmi sajtóértekezletén közölte, hogy csütörtökön a rendőrség igazoltatta és megszondáztatta a Dánia és Svédország közötti hídon, és vérében 0,2 ezrelék mg/l alkoholt találtak. Elmondta, hogy előzőleg egy vacsorán vett részt, ahol két pohár bort ivott.

Hadzialic mély sajnálatát fejezte ki az ügy miatt, amelyet élete legnagyobb hibájának nevezett, és közölte, hogy még pénteken benyújtotta lemondását Stefan Löfven kormányfőnek, aki ezt elfogadta.

Két pohár bort ivott, lemondott a svéd oktatási miniszter

A miniszter Boszniában született, családjával 1992-ben, ötéves korában menekültként érkezett Svédországba. 2014-ben az ország történetének legfiatalabb minisztereként, 27 évesen lett az akkor alakult svéd kormány tagja.

67 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
@Csizmás Kond: Lássuk csak. A svéd kormány minisztere képzetlen, ezzel szemben a mienk csak primitív, ostoba, szervilis és korrupt.Valóban nagy különbség. Az Unió fejlettebb tagállamainak kormányai nyilvánvalóan tele vannak alul iskolázott bunkóval, akik azonban annyival magasabb szintre tudják juttatni az országaikat, hogy az itthon tisztességesen dolgozó, normális megélhetést nem találó embereink az itthoni fizetésük 5-10-szereséért vándorolnak ki oda. Ha pedig ez igaz, nincs más megoldás, mint hogy az itthoni 2-3-4 diplomás kormánytagjaink apránként vigyék vissza amit elloptak és talán itthon is lesz háromszoros fizetés és talán csak a fele nép menne külföldre.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
ágimami
Ilyen nálunk létezne??? Nem hinném!!!
Páran példát vehetnének róla!!!DDD
Csizmás Kond
A 0,2 ezrelék ugyan lehet két pohár bor eredménye de az a pohár legaább félliteres kellett hogy legyen...
Csizmás Kond
Ja és még ami érdekes, az ilyen menekült, fiatal és képzetlen miniszterek a legjobb példái a zuniós bábkormánynak...nem csak ez hanem végignézve az egészet.
36
És ráadásnak, nem ment haza Boszniába?!

Valóban példát lehet/ne venni róla, a sok muszlim barbárnak.
cs.n.
@Csizmás Kond: Ne viccelj már, ha valaki benyom egy liter bort, attól nem csak 0,2 lesz a szintje.
Eriksson
@nemfideszes: Lehetne találni még jó pár képet/videót magasabb rangú dülöngélő politikusokról is.
oncogito
A Parlament büféjéből mindenkit sofőr visz haza vajon...?
Peller Anikó
@oncogito: jajj, ki látott már ilyet, a vajnak nincs kereke, nóóormááális?
F_Viktor
@Csizmás Kond: Írod:
"A 0,2 ezrelék ugyan lehet két pohár bor eredménye de az a pohár legaább félliteres kellett hogy legyen..."

Lehet, hogy a román havasokban a medvevizelet fokozza a hülyesége(de)t, de pl. nézz meg egy véralkohol kalkulátort ( orvosilexikon.hu/wrap.php?file=veralkoholszint.html ), le fog esni az állad, hogy 2 pohár bor elfogyasztása után egy órával 0,8 ezrelék körüli értéket mérhet a rendőr.

Írod:
"Ja és még ami érdekes, az ilyen menekült, fiatal és képzetlen miniszterek a legjobb példái a zuniós bábkormánynak..."

Az nem érdekes számodra, hogy ezek "a zuniós bábkormányok" milyen életszínvonalat tudnak teremteni állampolgárainak és gazdasági menekültjeik számára?

orbán seggtörlőjeként is csak állom marad számodra egy svéd polgár életminősége!
Peller Anikó
Valamit nagyon benézhettél vektor, mert egy nóóoormáális borospohár az olyan 1-2 decis.

Így 4 deci borral számolva is egy 55kg-os nőnek az alkohol csúcsa (= a fogyasztást követő fél óra múlva) 0.03%. Tehát nem 8. A 8 egy liter borra vonatkozik.

Viszont ha csak másfél decis borospohárral számolsz, akkor is lesz egy cirka fél órás intervallum amikor megüti a 0.02 % -ot a véralkohol szint, ekkor még nem kellett volna autóba ülvezetve élvezni valóban.

Minden attól függ mennyi idő telik el az élvezés és az élvezetés között.
Peller Anikó
Ja és azt sem tudjuk miféle bort ivott a picinyem, így természetesen az is befolyásolja az eredményt, magyarul szinte semmit sem tudunk róla csak azt, hogy 0.2ezreléket mért a szaki és ez ténylegesen lehetséges 2 kisebb-nagyobb pohár borral.
justhpeter
@Csizmás Kond: Lássuk csak. A svéd kormány minisztere képzetlen, ezzel szemben a mienk csak primitív, ostoba, szervilis és korrupt.Valóban nagy különbség. Az Unió fejlettebb tagállamainak kormányai nyilvánvalóan tele vannak alul iskolázott bunkóval, akik azonban annyival magasabb szintre tudják juttatni az országaikat, hogy az itthon tisztességesen dolgozó, normális megélhetést nem találó embereink az itthoni fizetésük 5-10-szereséért vándorolnak ki oda. Ha pedig ez igaz, nincs más megoldás, mint hogy az itthoni 2-3-4 diplomás kormánytagjaink apránként vigyék vissza amit elloptak és talán itthon is lesz háromszoros fizetés és talán csak a fele nép menne külföldre.
Eriksson
Ránk is ránk férne néhány ilyen magasan képzett menekült, akik alkalmasak volnának akár országvezetésre is. Ám nekünk csak a menekültek kiválogatott a maradéka jut, s azok esetleges kiképzett szaporulata 20-30 év múlva nem biztos, hogy minket akar majd szeretni.
nemfideszes
@Csizmás Kond: Neki legalább van diplomája, nem úgy mint a csuti egykori miniszterének Némethnének, és még csak nem is plagizált, mint a helyesírás "doktora" snittPaja. Amúgy csuti legfőbb tanácsadója Árpika, milyen végzettséggel is osztja az "észt"?!
nemfideszes
@Eriksson: ... hát nem a németek és nem is a többi nyugati ország tehet róla, hogy a képzett "menekülteknek" eszük ágában sincs maguktól itt maradni.És igen, jó látod, azoknak a gyerekei akiket most esetleg idetelepítenek, elsők között fognak innen elhúzni ha lehet nyugatra, de ha az nem lehetséges akkor haza, csak el innen.
Peller Anikó
@Eriksson: Igen, a kérdés az, hogy honnan jön és valóban menekült-e.

Egy boszniából menekült nőt a magam részéről nem kevernék össze a határainkon tízezresével betörő iszlámon nevelkedett arab hordával. Mert utóbbi -ahogy mondod- sem most, sem 30 év múlva nem fog minket szeretni.
Eriksson
@Peller Anikó: Bizony, muzulmán és muzulmán között óriási lehet a különbség.
koszpeko
A Janinak lehet példát venni.
Ő nem 2 pohár bort ivott meg hanem blokkolót használt.
Eriksson
@nemfideszes: @Peller Anikó: Azért 30 év nagy idő, addigra már régen más lesz itt a világ. Főleg ilyen előzmények után, ami mostanság folyik Európában. Lehet, hogy addigra már nem is lesz echte fehér ember
Hofipisti
Ilyen erkölcsi szint mellett nálunk már a portás kutyája lenne a miniszterelnök, mert előle már mindenki kikopott volna. No hát ezért nem ehhez tartják magukat az "elvtársak"! (névsort nem kezdek írni, mert a mintegy 1800 szabad karakter csak töredék lenne!)
nemfideszes
@Eriksson: Azért ebből a szempontból nem kellene ennyire sötétnek látni a jövőt, legalábbis nyugati szomszédainkét. Egyre jobban szigorítják a letelepedés és a szociális ellátások feltételeit. Már most vannak akik maguktól elindultak vissza a hazájukba. Ennél sokkal aggasztóbb, hogy a két sértődött diktátornak Putyinnak és Erdogannak mi lesz a következő lépése az EU gyengítésére. Erdogan most készül a nyakunkba küldeni (űzni) a kurdokat. Putyin pedig Ukrajnába keveri a sz@rt, aminek szintén lehet következménye egy menekült hullám, és örülhetünk ha mi is, és az EU is megússza csak ennyivel.
Csizmás Kond
@F_Viktor: Süket vagy fiam...és lüke. Ezek azok a tehetségek akik csak protokolként vannak odatéve...mert gondolom még a román medve is tudja, hogy egy 28 éves boszniai csaj nem az eszétől lett svéd miniszter...ja és életszínvonal...hát persze ők azok akik létrehozták azt na meg a nemtelenséget...gondolom neked is inkább az tetszik mert magadról sem tudod megállapítani fiu vagy-e vagy lány.
nemfideszes
@Peller Anikó: Azért nem kéne általánosítani, vannak közöttük szép számmal rendes emberek is, én már többször jártam arab országban, van közöttük aki előbb halna meg, hogy megvédjen mint egy keresztény. A normális muszlimok ugyan úgy szenvednek a radikális iszlamisták miatt, sőt...
Eriksson
@nemfideszes: Amiről írsz, annak jószerével már nincs is jelentősége. Akik már itt vannak, azok bőven elegen vannak Európa átszínezéséhez.
Erdogánnak és Putyinnak is valahol igaza van, mert mindkettő saját országának az érdekeit szolgálja. Mit érdekli őket a németek nyomora, akik inkább Amerikához húznak.
Európa viszont egy impotens alakulat, amely ki tudja milyen megfontolásból hagyja magát (aki nem hagyná azt kötelezi rá) a végletekig megalázni a keleti horda által.
Csizmás Kond
@nemfideszes: neki van...neked van-e ?...mert ha volna nem mással példázódnál...
nemfideszes
@Csizmás Kond: Szargyártó 32 évesen lett külügyi államtitkár nulla, azaz nulla diplomáciai végzettséggel és tapasztalattal. Amúgy a diploma nélküli futsalosok mit is keresnek a külügynél?
A Romániából "menekült" bölcsész végzettségű Csepreghy Nándika 29 évesen lett a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára.
A jogi végzettségű Bitay 31 évesen lett a Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkára.

Az életszínvonalnak mi a f@sz köze van a nemiséghez te szerencsétlen?! Vagy csak a szokásos fideszes retorika "terelünk" majd "támadunk", csak a tényekkel ne kelljen szembenézni,,, szánalmas!
feco fero
@Csizmás Kond: Nem csalódtam benned! Te továbbra is tartod a KÖCSÖG mivoltod!
feco fero
Ha ez a példa ragadós lenne, náluk mindenkinek le kellene mondania!
Lehetséges, hogy azok már a demokráciába élnek, üveg zseb nélkül?
Csizmás Kond
@feco fero: és az ki nem szarja le ?...mitől vagy te más ?...hacsak nem attól, hogy minden előzmény nélkül leköcsögözöl valakit ?...mert ugye nálad ez a minimum.
nemfideszes
@Csizmás Kond: Több mint 25 éve dolgozom mérnökként, állami beruházások területén. Tehát, nem csak hogy van diplomám, de közelebb is vagyok a "tűzhöz", azaz többet látok, hallok mint az átlag polgár.
Most te jössz. Milyen végzettséggel is osztod itt az észt?!
Csizmás Kond
@nemfideszes: Mégegyszer elmondom lassan...a fiatalkori miniszterség mindenhol csak paraván. ott mindig van valaki a mögötte láthatatlanul és a fiatal csak a neki betanított színjátékot játssza el.
Hogy jobban megértsd negyven év alatt nagyon kevés ember van aki előrelátóan tökéletes határozatot tud hozni...és azok nagyon ritka esetben miniszterek.
Csizmás Kond
@cs.n.: egy liter 12%-os bot 0,12 ezrelék alkoholt tartalmaz. Az embernek kb öt liter vére van...számolj...
Csizmás Kond
@nemfideszes: ma, 1220:57-re
gondoltam is hogy itt mindenki mérnök meg igazgató...én nem vagyok egyik sem, de nem is cserélnék egyikőtökkel sem észt sem végzettséget sem foglalkozást sem.
nemfideszes
@Eriksson: Tehát amikor Putyin katonái Szíriában civileket bombáznak, Ukrajnába azaz egy szuverén országba küldi katonáit, ahol utasszállítókat lőnek le orosz rakétával, akkor a hazája érdekeit szolgálja? Erdogan pénzért, EU-s tagságért, vízummentességért zsarolja az Uniót, akik cserébe a menekültek feltartásáért elnézik még azt is, hogy halomra gyilkolja politikai ellenfeleit, vagy a török területen élő kisebbségeket? Semmi mást nem csinál ez a két rohadék mint, hogy zsarolja az Uniót és védi a hatalmát? Nekik lenne igazuk?Kétlem.

Amúgy az 500 milliós EU-ban élő muszlimok száma, az utóbbi években érkezett 1.5 millióval együtt sem sem éri el az 50 milliót, azaz a 10 százalékot. Az már más kérdés, hogy a fejlettebb országokban élő emberek gyerekvállalási kedve alacsonyabb, és ez hosszabb távon okozhat problémát. Bár az itt élő második és harmadik generációra már nem igazán jellemző a sok gyerek. Ha másban nem is de ebben már azért asszimilálódtak.
cs.n.
@Csizmás Kond: Te is számolhatnál. 12 százalék az 12 százalék, nem 0,12 ezrelék. Vagyis 1,2 dl. Ezt oszd el 5 literrel (ami inkább több, de mindegy, maradjunk ennél). 2,4 ezrelék jön ki, ami kissé több, mint 0,2.
nemfideszes
@Csizmás Kond: Akkor rosszul gondoltad. Nem mindenki mérnök és igazgató. Amúgy az IQ sem diploma függő.
Ha ez megnyugtat, mi sem cserélnénk veled.
Perwool
Lengyelországban a gazdasági miniszter lemondott miután a vagyonbevallásában nem tüntette fel az 1.4 millió ft értékű órát...
Egy dán képviselőnő lemondott mert rossz kártyával fizetett a boltban és az állam költségvetésének a terhére vette a gyermekének a babapelenkát...
Csizmás Kond
@cs.n.: kissé több de a szervezet is dolgoz fel belőle és nem is azt akartam bizonyítani, hogy kötelezően egy litert kellett megigyon...
nemfideszes
@Csizmás Kond: Elárulom neked a politikában mindenki mögött van valaki. Nyilván egy idősebb ember több tapasztalattal rendelkezik, és ezért bölcsebben is hozhat döntést, de önmagában a kor erre sem biztosíték. És azt se felejtsd el, hogy a mai felgyorsult világban, a számítástechnika világában már egész más képességekre van szükség, mint régen. Nem tudom mennyire kíséred figyelemmel a világban történő dolgokat, de egyre több sikeres milliomos, milliárdos vállalkozó fiatalt láthatsz, akik valahol, valamikor hoztak egy jó döntést, kitaláltak valamit és sikeresek lettek.
Eriksson
@nemfideszes: Ebből csak annyi tartozik ránk, hogy az európaunió vezetése lefejezi a nemzetállamokat, mert valamiért az lett a fő cél, hogy senki ne értsen senkit, örök háborúság legyen a különböző világnézetek miatt.
Csizmás Kond
@nemfideszes: A felgyorsult világ csak a reflexeket ösztönzi gyorsaságra...a tapasztalat az a korral jár nem a számításmicsodával.
és milliomos...soha egyetlen rendszerben, világban nem lehetett egyik napról a másikra meggazdagodni csak csalással...pedig voltak ennél gazdagabb rendszerek birodalmak és emberek is...amúgy példa erre Gyurcsány...
Perwool
@Csizmás Kond: A lényeg nem azon van, hogy hány ezrelék meg a t...tudja.
Ittas vezetésen kapták, lemondott! 100%, hogy gerinces!!!
Ellenben itthon, kábítószereznek, feleséget vernek, sikkasztanak, @váznak 5*szállodákban...képünkbe röhögnek és semmi következmény!!
Csizmás Kond
@Perwool: ...gerinces..gondolom azért ivott és vezetett...nem mindenkinek ez a gerinc.
és bárkivel összehasonlítva nem lesz gerincesebb.
nemfideszes
@Csizmás Kond: Nem az a lényeg, hogy mennyit ivott, hanem, hogy a "hibájáért" vállalta az erkölcsi felelősséget , és lemondott... azaz 28 évesen, a te szavaiddal élve, hozott egy "tökéletes határozatot". Ezt a mi idős és "bölcs", ámde velejéig korrupt politikusaink, minisztereink mikor fogják követni?
nemfideszes
@Csizmás Kond: Ittas vetésnek semmi köze a gerincességhez. Az maximum felelőtlenség lehet. Ne keverd a fogalmakat.
nemfideszes
@nemfideszes: Természetesen vezetés és nem vetés. Már fáradok, meg az asszony is morog, úgyhogy mindenkinek jó éjszakát!
Csizmás Kond
@nemfideszes: az lett volna az igazi korrekt döntés ha nem iszik vezetés előtt.
a mi vezetőinkből is van aki iszik és gondolom ha kiderülne ugyértve szondázná a söndör akkor annak is mennie kéne.
Amúgy amint látom neked a más hibája dicsőség és ahhoz hasonlítva próbálsz mást ok nélkül hibáztatni...aminek nem értem a lényegét.
cs.n.
@cs.n.: Az iménti számolást elb.tam egy tizedesjeggyel, de én legalább beismerem. :)
kkalman
Az MTI jelenti: Magyarországon kiürült a parlament és a minisztériumok. A képviselők és a miniszterek a közvetlen beosztottjaikkal együtt egyszerre mondtak le. Van aki csak az ittas vezetést mondta indoknak, de sokan a lopást, a korrupciót, a becstelenséget, a gerinctelenséget jelölték meg lemondásuk indokaként.
Ja, hogy ez csak álom, és ilyen nálunk nem történhet meg? Pedig álomnak nagyon szép.
Hari
Még szerencse, hogy kis hazánkban ilyen nem fordulhat elő, mégha radarblokkolóval járjuk utainkat is, mert papirhiány törne ki.
Peller Anikó
@kond: 21.05, "egy liter 12%-os bor 0,12 ezrelék alkoholt tartalmaz"

Ez milyen bor, tablettás?
telegdilaci
A mi mocskos patkány politikusainktól,akik kilopják alólunk az Országot soha nem érjük el hogy lemondjanak,annyira ragaszkodnak a húsos fazékhoz! ezeket,csak el kergetni lehet!
herczeg0210
És a bort biztos nem lopta mint az a rogáns Tóni a pénzeket...
F_Viktor
@Csizmás Kond: Írod:
"Ezek azok a tehetségek akik csak protokolként vannak odatéve...mert gondolom még a román medve is tudja, hogy egy 28 éves boszniai csaj nem az eszétől lett svéd miniszter..."

Jújj, ebbe nagyon belenyúltál!
Mesélj, a mai magyar kormányban melyik tag rendelkezik szakmai képesítéssel, s mennyien dilettánsok a szakmájukhoz?
Még te is ülhetnél bársonyszékben a kupola alatt, ha orbánnak nem a seggét kényeztetnéd, hanem szemből szeretnéd! Akkor láthatná milyen kis féreg vagy, s biztosan beléd szeretne... Így csak a maga mögött elszórt morzsákat csipegetheted fel...
Csizmás Kond
@F_Viktor: ...mi a büdös izéért akarsz te folyton másról beszélni mint amit a cikkben megadnak ?
nem hat a gyógyszer vagy mi a lószar ?
a téma a migráncs részeges huszonéves miniszter...na erről krákogj.
F_Viktor
@Csizmás Kond: Írod:
"...mi a büdös izéért akarsz te folyton másról beszélni mint amit a cikkben megadnak ?"

O'szt ki tért el a témától? Ki írta, hogy:
"Ezek azok a tehetségek akik csak protokolként vannak odatéve...mert gondolom még a román medve is tudja, hogy egy 28 éves boszniai csaj nem az eszétől lett svéd miniszter..."??

Hozzászólásomat azzal kezdtem, hogy újra csak saját kardodba dőltél, mert rossz fityeszes szokás szerint saját sárotokat dobáljátok másokra!
Ha nem lennél fizetett troll, akkor neked ehhez a cikkhez meg sem szabadott volna szólalnod!
Csizmás Kond
@F_Viktor: ...fiktor...most mi a lószart akarsz ???
F_Viktor
@Csizmás Kond: Mit akarok?
Megmutatni minden fórumolvasónak, hogy milyen hazug, mocskos féreg egy igazi fityesz imádó/szavazó
Csizmás Kond
@F_Viktor: De azt mér mindenki tudja...csak rád kell nézni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.