.. Kegyetlen módon gyilkoltak le ismeretlen tettesek majdnem száz wallabyt, vagyis kicsi, kenguruféle erszényest az ausztráliai Queensland északi részén - számolt be róla hétfőn a helyi média. Kegyetlen tömeggyilkosság történt Ausztráliában Fotó: Reuters A mareebai lovasklubhoz kiszálló hatóságok számos sérülést, ütésnyomokat és nyíllal okozott sebeket találtak a wallabykon - mondta Berth Stern, egy helyi állatvédő. "Már hetek óta folyhatott az állatok leölése, de csak pénteken szereztünk róla tudomást. Csaknem száz állatot mészároltak le" - fűzte hozzá. A mareebai lovasklub illetékese elmondta, hogy egy hónapja kenguruvédő kerítést építettek a pálya köré, és a tettesek ezt használták arra, hogy csapdába ejtsék a wallabykat. atv.hu/MTI

Forrás: atv.hu
Feltöltő: durbincs
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Biztos a migráncsok voltak.
Végig kellene az óceán partját építeni egy jóféle Orbán-ketreccel.
Valamelyik haver biztos el fogja vállalni ott is.
karma1
@namihami: Naja,... Magyar sajto,... Aki viszont nem tudja, hogy a wallabik milyen szaporak, es milyen tempoban eszik le azt a keves novenyt is, amit talalnak,- es a vetemenyest sem kimelik -, azoknak ez egy oriasi hir.
Dehat ra lehet fogni barkire - egyebkent valoszinu, hogy a farmerek csinaltak egy ritkitast... Szoktak...
(Nalunk husvetkor nem veszik a nyuszit, hanem vadasznak ra, mert merhetetlen karokatg tud okozni az uregi nyul az allatallomanyban: tele vajjak a foldet alagutrendszerrel, legeles kozben az 5-700 kilos tehenek alatt beszakad a talaj, kitorik a labukat, es le kell oket loni, mert serult allatot nem vesz at a husuzem. Termeszetes ragadozo egyik orszagban sincs, sem Ausztraliaban,. sem Uj-Zelandon.
( A cocky nem tud mindennap tobbszaz hektart bejarni, hogy az elhullott allatokat osszeszedje, es ez sajnos effektiv kart okoz nekik. Egy ilyen joltejelo tehen ara 1500-1800 dollar kozott van, es egy-egy gazdanak 600-1200 allata van. Kb 300 ezer forint erteku egy tehen. A wallabik meg a legelokon eszik ugyanazt, mint a tehenek. Szoval ha tul sok van, ritkitani kell.)
Aki Én
@durbincs: miért, hogy szól az eredeti sztori?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.