Fontos elveket áldozott fel a Fidesz annak érdekében, hogy a saját politikai narratíváját tudja hangsúlyozni és olyasminek a megszavazásával vádolhassa az Európai Parlamentet, ami egyébként nincs benne az elfogadott szövegben.

A Fidesz nem szavazta meg a női nemi szervek megcsonkítását tiltó állásfoglalást – mutatjuk, mire hivatkoznak

Fotó: pixabay.com

Napok óta azon pörög a kormánysajtó és a fideszes politikusok egy része, hogy az Európai Parlament megszavazta: a férfiak is szülhetnek – írja a hvg.hu.

“Gyurcsányné, Cseh Katalin, Ujhelyi és társaik lelkesen megszavazták az Európai Parlamentben azt az őrültséget, hogy a férfiak is szülhessenek, miközben az európai baloldal, az európai liberálisok és a brüsszeli bürokraták mindenféle szemenszedett hazugságokat szajkózva, egymásra licitálva támadták a magyar parlament által elfogadott gyermekvédelmi törvényt”

– olvasható például Deutsch Tamás Facebook-bejegyzésében.

De miről van szó tulajdonképpen? – teszi fel a kérdés a hvg.hu EUrológus rovata.

Az Európai Parlament nemrég elfogadott egy állásfoglalást, ezzel a címmel:

“A szexuális és reprodukciós egészség és jogok helyzete az EU-ban a nők egészségével összefüggésben”.

A Fidesz A 89 ezer karakterből álló anyagból 293 karakternyi szöveget kifogásol, amely a következőképpen szól:

Mivel bizonyos körülmények között a transznemű férfiak és a nem bináris személyek is teherbe eshetnek, és az ilyen esetekben részesülniük kell a terhességgel és szüléssel kapcsolatos gondozásra vonatkozó intézkedésekben, a nemi identitásuk alapján való hátrányos megkülönböztetéstől mentesen.

Erre hivatkozással – egyebek mellett – a következő rendelkezéseket nem szavazta meg:

* az úgynevezett „tamponadó” (a női higiéniás termékeket terhelő forgalmi adó) eltörlése,

* a tényeken alapuló, életkornak megfelelő, nem ítélkező szexuális és reprodukciós egészséggel és jogokkal kapcsolatos oktatáshoz való hozzáférés,

* az olyan káros gyakorlatok azonnali felszámolása, mint a női nemi szervek megcsonkítása, valamint a korai és a kényszerházasság,

* a nemi erőszak háborús fegyverként való alkalmazása elleni küzdelem, a szexuális és reprodukciós egészségügyi szolgáltatásokhoz való hozzáférés a nemi erőszak áldozatai számára,

* az egészséghez, és különösen a szexuális és reproduktív egészséghez fűződő jog alapvető eleme a női jogoknak és a nemek közötti egyenlőségnek.

Forrás: hvg.hu

Címlapkép: pixabay.com

45 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Emmersson71
Pedig a Fidesz képviselők javát apa szülte...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Emmersson71
Pedig a Fidesz képviselők javát apa szülte...
Pokróc
Ösze vissza szavaznak és érthetetle mikot mit igen és mlért ? És mikor mit nem és miért . Szeretném hinni hogy jól teszik, de nem !
Eladott Ország
"A fejlett nyugati országok progresszív emberi jogi környezetében - különböző kritériumokkal tarkítva - lehetséges a nem jogi elismerésének, azaz a transz emberek születésükkor megadott nevének és nemének hivatalos megváltoztatása. Az Emberi Jogok Európai bírósága 2001-ben mondta ki a Christine Goodwin kontra United Kingdom per ítéletében, hogy a transzneműek nemváltoztatása az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozatából levezethető alapvető emberi jog, mely nem tagadható meg, továbbá azt is kimondta, hogy az államnak biztosítania kell minden állami szintű azonosító (például személyi szám, TAJ szám) cseréjét. Bizonyos államokban harmadik nemű besorolás is választható. (Magyarországon 2018-óta akadályozza az illetékes kormányhivatal a nem megváltoztatására irányuló kérelmek jóváhagyását.)"

Tudomásul kell venni, mert tény, hogy vannak emberek akik valamelyik nemhez tartozóként születnek biológiailag, de akár hormon eltérés, vagy egyéb okok miatt nem érzi jól magát a saját nemében, nem tudja teljes értékűen abban leélni az életét.
Néro
@Emmersson71: Hááát apjuk volt az biztos mert a falon a nap ki keltette őket. Hisz anya ilyeneket nem szül igy valszeg igazad lehet.
RonaGyuri
Hiába no a szellemi fogyatékos Tompika a Fidesz ikonikus alakja! =))
Csizmás Kond
Most akkor mi a baj ha nem szavazta meg...szerintem ha a metélés elfogadott akkor a nők is oda csonkíthatják a sajátjukat ahová akarják. Amúgy szerintem minden ilyent kötelező kezelésnek kéne alávetni, mert aki önmagát képes megcsonkítani az mást is igen.
Csizmás Kond
@Mirabilis: ...szerintem elment az eszed...
RonaGyuri
@Mirabilis: hagyd ez a barom nem os fogja fel, hogy miről van szó! =))
Emmersson71
@Csizmás Kond: Egyrészt, a clitoris csonkítása a legtöbb esetben nem önkéntes, másrészt igencsak más a funkciója és a hatása is a fityma eltávolításának, mint előbbinek!
Csizmás Kond
@Emmersson71: Nem önkéntes...mert a kisgyerek fitymaeltávolítása önkéntes mi ?...egykutya marha aki ezt űzi.
Toller Béla
Egyszerűen nem értették meg ! Meg lett tiltva nekik, azt kellett mondani, hogy "nem", bármi is van a szövegben ! Majd csak elege lesz Európának ebből segg csapatból !
Lepényleső
Lehetne célravezetőbb jó példával elöl járnia azoknak akik kígyót békát kiabálnak másra,
ők maguk pedig a legkisebb hajlandóságot sem mutatják a tíz parancsolat megtartására?
justhpeter
Valószínű, hogy:
a) a fideSS-kdnp csak olyan embereket küldött ki Brüsszelbe, akiket itthon semmire nem tudnak használni, pedig az itthon használtak sem hasogatják az istrángot az értelem területén...
b) a kiküldöttek még annál is szerényebb késességekkel rendelkeznek mint az itthoniak legrosszabbjai és egyszerűen nem értik ami előttük le van írva...
Nessy
@Csizmás Kond: Ez két különböző dolog . A clitoris csonkítás a lányok szexuális életének a tönkretétele. A cirkumcízió régen higiénés célt szolgált. Ma is előfordul nem is ritkán, hogy letapad, és ilyen műtétre van szükség a fájdalom mentes szexhez. Egy napos sebészeti beavatkozás.
simmering73
@Csizmás Kond: Kár volt hozzászólnod, mert hülyeséget írsz. Előtte tájékozódj. Gugli a legjobb barátod.
Csizmás Kond
@Nessy: Ki minek akarja annak veszi, viszont én nem az egészég megőrzése végett végzett műtétről beszélek mert akkor beszélhetnénk a végtagcsonkításokról is hanem a vallási vagy bármilyen más hóbortból elkövetett csonkításokról...kiemelve azt a nagyonbuta értelmezést hogy a nemiszervek megváltoztatása lévén valaki nemet is válthat...na ezek a hülyepiramis csúcsai.
Csizmás Kond
@simmering73: A következőben majd megkérdezlek hogy mit írjak jó ?
Emmersson71
@Csizmás Kond: És a csecsemők keresztelése sem önkéntes :P (lemegyek a szintedre)
Csakhogy a fityma eltávolítása a későbbiekben nem okoz szexuális problémákat, míg a clitoris csonkítása igen!
Pipás
@Csizmás Kond: Tudod mit? A kurva anyádnak magyarázd, hogy a szar valójában méz!
Csizmás Kond
@Emmersson71: Ha nálatok a keresztelés testcsonkítással jár akkor azok is barmok...mármint a te szinteden, viszont a fitymaeltávolítás szintén okoz közözsülési és más problémákat csak utána kéne olvasgatni és nem itt döngetni a mellet csakhogy okosnak lásd magad.
Gauntlet
egyre nyakatekertebbek a magyarázkodások !
Pipás
@Csizmás Kond: You can't unring a bell.
Csizmás Kond
@Horizont: Amennyire érdekelt tájékozódtam, amúgy semmi tájékozódás és orvosi képzés nélkül biztosra állítom, hogy nem lehet született nemet változtatni tökéletesen, csak mímelni, és a hülyéből még hülyébbet faragni...erről ennyit mert a többi csak süketelés. Ami meg a főnökömet illeti zavarban vagyok mert most nem tudom melyikre gondoltál a románra vagy a magyarra mert neked hol ez hol az vagyok...pontosíts ha lehet vagy ha tudsz...de szerintem ez is csak a szokásos nagyotmondásaid egyike. ...és segg...bármekkora vagyok mint segg akkor sem cserélnék veled...
Csizmás Kond
@Pipás: gondolod hogy nincs fordítóm ?
Emmersson71
@Csizmás Kond: Látom, hozod a fideszes "félreértelmező" vitaformát :)
A keresztelést az önkéntesség/beleegyezés példájaként írtam. A fityma eltávolítása vallási okokból vagy egészségügyi problémák miatt történhet. Nem okoz semmilyen problémát. Olvass utána!
Csizmás Kond
@Emmersson71: Nemérdekel...allah hatalmas csak az alatvalói hülyék.
Málna
@Horizont: 18:39 Mint az egyértelműen kiderül a cikkből, nem a tamponadóval volt a problémájuk. Tehát feleslegesen rugózol ezen.
Nessy
@Emmersson71: Én feladtam . Ha nem tudja valaki megérteni, vagy nem akarja a két beavatkozás közti különbséget nem lehet mit tenni. A letapadás miatti beavatkozás egy fájdalmas problémát old meg.
Csizmás Kond
@Horizont: Lehet hogy mondta, nem eszem a szavait és szerintem ezzel csak példázódott hogy vannak ilyen hülyék...amúgy a ki az ilyesmit pártolja az sem áll messze tőlük.
Csizmás Kond
@Horizont: Vagyis te úgy fogadod el, hogy azok a gyerekeidet a saját meséikkel etessék, hogy belebeszéljék az ők ferdeigazságaikat stb ?...mert ez szerintem nem tolerancia hanem deviancia. Eddig is mindenki elfogadta és azt csinált amit akart a négy fal között sőt azok akik tényleg valami általam érthetetlen okok miatt nem tehetnek a kényszermániájuk ellen azok nem is ágálnak vagy flangálnak az utcákon és nem nyafogják tele a médiát a valaguk fájdalmaival hanem csendben elvannak, és azokkal mindig is mindenki toleráns volt. Tudják ők is hogy ez mánia és hogy nem az a célja a zuniós tolásnak sem hogy ők jól érezzék magukat hanem épp az ellenkezője, hogy a mániájuk legyen a megfogható szabadságuk...amúgy ez most csak egy elterelő szarság, mert ha tényleg figyeled a zunió sorsát ott egészen más dolgok vannak készülőben és ez csak etetés hogy megóvják magukat a sárgamellényesféle zavargásoktól...de nem fogják tudni
jesz
a női nemiszerv megcsonkítása világméretű probléma...évente milliókon végzik el többnyire vajákos asszonyok...a műtétbe százezrek halnak bele

Ez ellen nem tiltakozni? pffff...
Csizmás Kond
@Horizont: aki nem tud magyarul annak van fordító,
T-Boly
Az alábbi konstruktív javaslatom van: Heréljük ki a @shikari: barmot és etessük meg a lottyadt tökeit a @durbincs: nevű másik barommal nyersen!
amaramaistanna
Újabb aljasság a Fidesz részéről cinizmussal vegyítve. Szégyellje magát minden nő aki rájuk szavaz, mert ez azt jelenti, hogy nincs méltóságuk és önértékelésük a bánya béka alsó fele alatt van. Nő és férfi mindegyik ember és nem alázzák meg egymást egy normális társadalomban. A nők is sokat tehetnének ezért.
gina
Ami emberséges, és normális azt nem szavazza meg ez a mocskos proli banda, de ha a pénz lopásról van szó azt rögtön, aljas patkányok
Pipás
@Csizmás Kond: Vannak ilyen igazságok, mint például akinek nincs esze az fideSSnyik.
Yoda69
Mi mást is várhatnánk egy olyan párttól, amelyik polgármesterré avanzsál egy asszonyverő idegbeteget?
ómió
Az "aberrációs csokorból" a Fideszre-mutogatáshoz, ráhazudáshoz tényleg ki kellett ragadni egyet efftársilag!
vacsi
Hallott már valaki itt, Magyarországon ilyenfajta csonkításról?!
Ez az EP egy agyalágyult banda...
NKF
OK!vacsi!Magyarországon ilyen soha nem volt!Ez a sok fasz meg hiába rúgózik,jövőre mennek a
levesbe!Ennek a buzi bandának teljesen mindegy miről van szó!Annyi eszük sincs,hogy maguk alatt vágják a fát!Olyan hülyék mint segg!Jaj uram bocs,a segg okosabb ezeknél!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.