Már az elitnek számító gárdaezredekben is gond van a morállal.

Tömegesen tagadják meg a harcot az orosz katonák Ukrajnában

Fotó: SERGEY BOBOK / AFP

Már többször is beszámolt az ukrán hírszerzés az Ukrajnát támadó orosz csapatok morállal kapcsolatos problémáiról, most azonban az ukrán hírszerzés azt állítja, hogy a „70-es számú gárda gépesített gyalogsági ezrednél” komplett alegységek tagadják meg a parancsot és követelik, hogy szállítsák vissza őket Oroszországba.

Az ukránok szerint az orosz vezetés ezeket az ügyeket próbálja eltussolni, sőt, inkább a frontvonalra küldik azokat a katonákat, akik parancsmegtagadásra próbálják inspirálni bajtársaikat. Őket az ukránok szerint az FSzB és besúgók segítségével azonosítják.

Az ukrán hírszerzési információk szavahihetőségét némelyest rontja az, hogy úgy tűnik, összemosták a 70-es számú gépesített gyalogsági ezredet és a 70-es számú önálló gárda gépesített gyalogsági dandárt. A 70-es számú számú önálló gárda gépesített gyalogsági dandár ugyanis egy szovjet-afgán háborúban alakult, majd feloszlott, rövid életű katonai formáció volt, a 70-es számú gépesített gyalogsági ezred pedig nem gárda alakulat.

Forrás: portfolio.hu

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Sziszifusz
@Shikari: 10:08
"Nem felejt a világ normális része !" ... DE NEM ÁM !
Szerinted a világ hányad része áll az oroszok és hányad része az ukránok mögé ?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Sziszifusz
@Shikari: 10:08
"Nem felejt a világ normális része !" ... DE NEM ÁM !
Szerinted a világ hányad része áll az oroszok és hányad része az ukránok mögé ?
Sziszifusz
@Shikari: 10:17
Az újonnan beiktatott, Köztársaság Elnökünk megmondta, hogy ki az agresszor ! Az orosz !
Nem abból bajod, hogy te másképp gondolod ??
csak úgy....
@Sziszifusz: egy elmebetegtöl sose kérdezz nehezet!
7577
@Shikari: Még mindig moszkvából kapod a fizetést elvtárs? Munkásőr ruha és felszerelés a pincében be van molyirtózva?
Vörös fényt neki mert lassan lehet elővenni ha bevonulnak újra az elvtársaid.
rokker33
@Sziszifusz: van igazság abban amit @Shikari: állít! A nyugati sajtó többnyire,csak az oroszok bukását veszteségeit hozza le, de arról nincs sok információ, hogy ukrajna mit veszitett eddig! Az oroszokat ellenségként állítják be a sok marha meg elhiszi ezeket a hazugságokat! Csúnya vége lesz ennek, ha putyin tényleg bedurvul és nem szabad lenézni az oroszokat,mert annál fájdalmasabb lesz a bosszú! A zsidó zelenszkij meg röhög a markában, hogy most mindenki rá figyel és hőst akar magából csinálni a háborús bűnös!
Sziszifusz
@rokker33: 12:19

Az oroszok tényleges veszteségeit ugyan úgy nem ismerjük mint ahogy az ukránokét sem.
Az orosz katonák lépték át az Ukrán határt nem pedig fordítva.
Az ukránok is "megérik a pénzüket", egyik sem különb a másiknál, de ez nem adhat Putyinnak jogalapot arra, ami ott történik, a tulajdonképpen unokatestvéri háborúra.
Az orosz katonai mentalitásról, a háborúk megjárt nagyszüleink sokat meséltek. ( nők megerőszakolása, a zabrálás, priitív oktalan rongálások atb.) Ez most is jellemző.

A NATO belépési fenyegetettségre hivatkozás csak mondvacsinált casus belli . Ezzel az indokkal meg kellene támadniuk a svédeket és a finneket is.
jesz
ezt a háborút a Putyini vezetés nem veszítheti el...mindent megtesznek, hogy így vagy úgy, de ne kelljen vesztesen elkullogni...a nagy háború győztesei még emlékeznek a sok vérre, verítékre, aminek Berlin elfoglalása volt a vége...most meg vert sereg lesznek? azt nem hagyják...bármi áron(amit Európa fog megfizetni)
csak úgy....
@rokker33: "Az oroszokat ellenségként állítják be a sok marha meg elhiszi ezeket a hazugságokat!" gyerek,te megérdemelnéd az arany fözökanalat! :)
rokker33
@Shikari: Ezt jól megfogalmaztad! Hány ártatlan gyerek nő és civil halt meg a közelkeleten,ahol amerikai katonák a demokráciát akarták elvinni, de távozáskor csak a pusztítást hagyták maguk mögött!!?? Észak Koreában nap mint nap rengeteg ember hal meg vagy Etiópiában Madagaszkárban stb oda miért nem teszi be a lábát a nagy békét akaró usa??? Mert ott nincs semmi amit elvehetnének azért!! Az oroszoknak meg 50 100 évre elegendő gáztartalékuk van meg kőolaj, de azt nehéz lesz elvenni azért kell legyengíteni őket!A mocsok buzivédő nyugat ezt jól kitervelte csak Európa és ukrajna fogja ezt megszívni, de ezt kit érdekel???
rokker33
@Sziszifusz: azért azt ne felejtsd el hogy a nato és az oroszok ellenségek és nem kell elfogadnia Oroszországnak, hogy a nato tagországok vegyék körül! Ukrajna az 1997 es egyezményt felrúgta mert nekik fuggetlennek kellett volna maradniuk de inkább európa és a nato felé húzott és ebből indult ki az egész konfliktus! @csak úgy...: ja ha te mondod!
Csizmás Kond
...háááát persze mindenki akkor szokta feladni a harcot amikor nyerésre áll...és most nem is arról van szó, hogy ki milyen baromságot ír le, inkább arról ezeket ki hiszi el...mer azokból van elég ám...:)
Sziszifusz
@rokker33: 15:51
... és a vége mi lesz ??? Rengeteg halott és egy szétbombázott ország. Ennek a háborúnak két vesztese van, lesz, az orosz és az ukrán nép.
A romeltakarítás és az újjáépítés bizonyára sok hasznot hoz majd valakiknek. Nem az oroszoknak. Úgy, hogy ismét a gaz kapitalisták járnak jól, hála a rombolást végző orosz katonáknak.

Szerintem Putyin nem tudja megakadályozni Ukrajna EU-hoz való közeledését és az oda történő belépését . Igaz ahhoz még sok idő kell.
A NATO belépés, a konfrontáció elkerülése miatt, kizárt.
rokker33
@Sziszifusz: majd az eu ad pénzt meg itt fog közbelèpni az usa is! Majd kapnak hitelt dollárban euroban stb,de azt mi fogjuk vissza fizetni vagyis mink meg a gyerekeink az unokáink és az unokáink unokája is ezt fogja fizetni...Az usa jól jár mert sokszorosan fizetjük nekik vissza a tartozást meg a nato is mert csatlakozik a szövetséghez 2 új ország nem is egy hanem egyből kettő ! Mi ez ha nem tiszta haszon??
gybognarjr
Emelem a kalapomat és tisztelem az Ukránokat, becsülettel, hazaszeretettel és kötelességtudással ellenállnak az Orosz agressziónak és sikeresek is. Kevés más nemzet volna ilyen önfeláldozó és megérdemelnek minden segítséget, mindnyájunkért harcolnak, halnak meg, a mi szabadságunkat is védik! (Megvetni való viszont, a zsaroló, opportunista Orosz-barát kormánynak álcázótt korrupt rablóbanda, ami megosztja az EU-t és a NATO-t.)
csak úgy....
@rokker33: a "mink" az a tik? -egyszer azt nyilatkoztad,hogy neked sosem lesz gyereked...
kotos
@rokker33: Amerikai barátom kérdezte: Tudod, hogy miért nincs demokrácia Amerikában? (???) Mert már mind exportáltuk.
teuton
@rokker33: Es kinek köszönhetö ez a "tiszta haszon"? Egyebkent pedig aruldd mar el nekem, hogyan kehet egy haborut provokalni, ami az agressor szerint, aki a haborut kezdte, nem is haboru? Mit szolnal esetleg ahhoz, ha a roman hadsereg betörne Kelet.magyarorszagra, elfoglalna Bekes-megyet arra hivatkozva, hogy a roma(n) kisebbseg erdekeit vedi, mert a magyarok zaklatjak öket? Az eröviszony ugyanaz, mint orosz-ukran viszonylatban 1:4. A roman hadsereg volt mar Pesten is, de a magyar csak a Partiumig jutott...
magyar1
Amíg Putyin nem az ukrán parlamentet lövi,bombázza szét Zelenszkijjel együtt addig nincs hitele.
A népet lövi aki szinte semmiről nem tehet csak áldozat.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.