Jelentem, Magyarországon rend van – mondta Pintér Sándor kedden, a Belügyminisztérium (BM)évértékelő értekezletén.

Pintér: Jelentem, az egész országban rend van

A miniszter nemcsak a tárca és a hozzá tartozó szervezetek múlt évi tevékenységéről beszélt, hanem az évértékelőt a kormányzati ciklust lezáró értekezletnek nevezte.

Pintér Sándor úgy fogalmazott: a közrend és a közbiztonság az ország teljes területén szilárd, ami nemcsak a Belügyminisztérium megállapítása, hanem közvélemény-kutatások is alátámasztják.

A belügyminiszter ismertette: a tárcához tartozó tizenkét terület közül a legszélesebb körű feladatot a 3177 önkormányzat jelenti. Ezen a területen 2010 óta az autonómia, a demokratikus működés kialakítására koncentráltak, az önkormányzati törvénnyel pedig azt célozták meg, hogy ne keveredjenek az állami és az önkormányzati feladatok, továbbá megkísérelték a feladatfinanszírozás bevezetését.

Az önkormányzatok korábbi alulfinanszírozottságáról szólva azt mondta: az adósságállományuk 1 247 milliárd volt, amihez még hozzájárult 300 milliárd forintnyi kifizetetlen számla. A kormány döntése alapján 2011-ben a megyei önkormányzatok adósságát 196 milliárd, 2012-ben az 5 ezer lakosúnál kisebb települések adósságállományát 83 milliárd, tavaly az ennél nagyobb településekét 603 milliárd forinttal csökkentették. Idén február 28-áig pedig teljes egészében kiváltják az önkormányzatokat ebből az adósságteherből – mondta.

A tárcához tartozó második legnagyobb területen, az építésügyben elérték, hogy a szabályozás rugalmas, közérthető, az ügyintézés pedig gyorsabb legyen – közölte a miniszter.

A kulturális örökségvédelemmel kapcsolatban hangsúlyozta: a cél történelmi örökségünk feltárása, megőrzése, továbbá az, hogy az identitástudatunkat befolyásoló leletek ne vesszenek el, ugyanakkor a fejlődésünket biztosító, életműködésünket javító beruházások ne szenvedjenek csorbát ettől.

A vízügyi és közfoglalkoztatási helyettes államtitkárság munkájáról szólva azt mondta: ezen a területen a gyakorlatban kellett megmutatni a felkészültséget. Már 2010-ben bizonyítottak a Sajó és a Hernád áradásakor, a tavalyi dunai árvíz idején pedig kiemelkedő teljesítményt nyújtottak. 28 ezer kilométernyi állami tulajdonú csatorna kezelését kezdték meg, és kiemelt feladatot jelent idén a várható aszály – ismertette.

A közfoglalkoztatásról szólva azt említette meg, hogy a 2011-ben indított programra akkor 153 milliárd forintot fordítottak, idén már 183 milliárdot. Míg 2011-ben 35 ezren, tavaly már 407 ezren dolgoztak a közfoglalkoztatásban. Ezen a területen a fejlődés irányát az önellátó szociális szövetkezeti forma kialakításában határozta meg.

A bevándorlási és állampolgársági ügyekkel kapcsolatban Pintér Sándor hangsúlyozta: a struktúra megmaradt, de a szemlélet megváltozott, befogadta a nemzeti együttműködés rendszerének elveit. Kiemelkedőnek nevezte a kettős állampolgárság bevezetését, a honosítási és visszahonosítási eljárások kezelését, hangsúlyozva, hogy az állampolgársági eskütételek száma elérte az 515 ezret. Komoly teherként említette az illegális migrációt, amely Szerbia felől a 21-szeresére nőtt.

A rendőrségről azt mondta: 2010-ben közbiztonsági deficittel vette át a szervezet irányítását az új kormány, 3500-an hiányoztak az állományból. Azóta több mint 4200 embert vettek fel, és ma 3573-mal több rendőr szolgál, mint a ciklus elején. A nap különböző fázisaiban, de minden településen minden nap van rendőr – fogalmazott.

A technikai fejlesztések közül a gépkocsivásárlásokat emelte ki, szólt a bűnügyi-technikai fejlesztésekről, a bűnügyi térképrendszer kialakításáról és a 112-es segélyhívó jelenleg is zajló fejlesztéséről.

Szemléletváltás történt, "szolgáltató és nem uralkodó rendőrséget képezünk ki" – jelentette ki.

A bűncselekmények száma 2010-ben 428 ezer volt, 2013-ra ez 358 ezerre csökkent. Kevesebb lett a közterületi bűncselekmény is: 115 ezerről 92 ezerre esett vissza, ami az állandó rendőri jelenlétnek köszönhető. Csökkent továbbá a rablások és a közlekedési bűncselekmények száma is.

A büntetés-végrehajtással kapcsolatban szólt arról, hogy több a fogvatartott, hogy a parlament elfogadta az új büntetés-végrehajtási törvényt. A törvények ma az áldozatokat védik és csak ezt követik a bűnelkövetők jogai – hangsúlyozta. Cél, hogy a társadalmat megszabadítsák a bűnözőktől, illetve visszavezessék őket a társadalomba, ehhez be kell vinni a munka társadalmát az intézetekbe. A fogvatartottak 75 százaléka dolgozik, ezen még van mit javítani – mondta a miniszter.

Úgy vélte, a legaktuálisabb teher a katasztrófavédelmet nyomja, amely most is küzd a megkésett téllel. Felidézte: a 2010-es áradás mellett a vörösiszap-katasztrófa,majd az újjáépítés jelentett kiemelt feladatot. Emlékeztetett arra, hogy 2012-től átszervezték a katasztrófavédelmet, és a döntést igazolta a dunai árvíz kezelése. A megelőzésről szólva kiemelte: 2011-ben 25 ezer tűzeset volt, 2012-ben 32 ezer, 2013-ban viszont ez a szám megfeleződött. Megfontolónak nevezte ugyanakkor a szigorú büntetési rendszer felülvizsgálatát.

A Terrorelhárítási Központ minden túszt sikeresen kiszabadított, tavaly 338 bevetése volt, és mind sikerrel járt – emelte ki.

A hivatásos állomány kifogástalan életvitelét ellenőrző Nemzeti Védelmi Szolgálat tavalyi 159, intézkedéssel zárult vizsgálatából mindössze 13-ban kellett az érintett munkatársat a testületből eltávolítani.

A BM múlt évi jogalkotási munkáját ismertetve a miniszter elmondta: 20 törvényjavaslatot, 200 kormányrendeletet, 81 miniszteri rendeletet, 37 miniszteri utasítást, 55 kormányhatározatot, 4 közigazgatási államtitkári utasítást és 30 kormányjelentést készítettek.

Pintér Sándor a tárcájához tartozó két titkosszolgálati szervről nem beszélt, azt mondta, zárt körben fogja értékelni a munkájukat.

73 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Mobil123
Az a baromarcú ...hülye ...töketlen...idióta!!!
És közben karddal mentek neki a TEK.nek:-)))
varirmag
Na ja ! Mit nevez rendnek ??? Érden kardokkal mentek neki a rendőröknek, a Tek-nek
Mondjuk az érdi rendöröket már jónéhányszor megtámadták,elverték, megrugdosták.
Mire számíthatnak a megrabolt,meglopott családok Érden vagy Sóskúton ha a rendöröket is megtámadják.

Ja, ha Pintérnek ez a rend !!!
hattorihanna
Sanya bácsi szemszögéből minden bizonnyal.Egy átlagemberéből már kevésbé...
lajospapa
Rend van. Megkérdezték Pista bácsit akinek úgy vették fel a bejelentését, hogy már megint "elkóborolt" egy biciklije.
bundi
ahogy elnézem, nem csak nekem tünt fel, hogy közvetlen pintér úr öntömjénezése alatt ez a szalagcím áll...
Karddal mentek a TEK-eseknek
A pilisi parkerdő erdésze feljelentette őket falopásért, aztán jött a TEK.
de utána is lehet nézni a bankrobbantós szalagcímet,
vagy itt alól:
"Lezárták ezek az egész várost" - szökevényt kerestek a..."
ez az amikor a kommunikáció jobban teljesít mint a való élet...
hallgatag
Igen, sanyibá´,minden rendben van...
Legalább is a bankszámlád, a vezír
vagyona...lehet menni sorszámot kérni
a rendelöben...:(
világlátó
Ha kimondjuk hogy rend van, akkor rend van.! Hogy közben mi történik az utakon, a településeken, a határokon, az most nem fontos. A miniszterelnök úrnak azt kell jelenteni, hogy rend van.Ha azt jelentjük neki hogy rend van, akkor az egész országnak jelentjük hogy rend van. Ennek megítélése pedig a belügyminiszter feladata. Ha ő úgy ítéli meg hogy rend van, akkor rend van. Van még kérdése? Nincs! Lelépni !
varirmag
Neki a közbisztonság teljes hiánya a "REND" !!

Nem értem miért nem rúgják már fenékbe ??? Hát nincs ebben az országban egy
rátermett rendőr aki végre rendet csinálna ???
varirmag
""a közvéleménykutatók is ezt mondják, de ezen kívül megkérdezték az önkormányzatokat, az iskolákat és a szülőket is,és mindenhonnan ezt az egyértelmű választ kapták. ""

Na ezt hívják színtiszta hazugságnak !!!
Hellcat
2 hét helyett 4 év? BTW ha akkora nagy rend van...mutasd már meg ki robbantotta a bankot!
gomez
Végül is igaza van. A kérdés az hogy mit nevezünk rendnek! Az hogy a rendőri vezérkar fele benne van a Vidovszki féle maffia ügyben, a kapitány úr lepisilhatja a rendőrségi épületet, majd részegen autót vezet , ezek piti dolgok. Velünk állampolgárokkal valóban minden rendben van, hisz lenyelünk minden békát türelmesen, ha van! bejárunk rendesen dolgozni saját és nem alapítványos autónkon, nem köpködjük le a békemenetet,had menjenek ha ez kell nekik! Mi nem hiszem hogy fogunk visszamenőleg még a választások előtt 10ezreket kapni, de nem is kell egyszerre kiáltanunk hogy erőt egészséget!
verőce21
Sajnos, hogy kimondjuk, rend van attól még nem lesz önbeteljesítő jóslat!

(Sohasem értettem, mit keres ez a tehetségtelen ember Orbán mellett? Valamit nagyon tudhat róla.)
vukkocska
Lehet, hogy még nem kapta kézbe a jelentést a 79 éves emberről, aki 3 szem krumplit ellopott.
Dr. Felipe
Én don pinyő elvtárs, bolseviktor elvtársnak jelentem az egész országban rend van. Magyar csapataink rezsiharcban állnak.

Aki hallja adja át.
karaj
Talán elfelejtette, hogy két hét alatt rendet tett ?
Vizual
Ehhez a kormáyhoz megfelelő a szaktudása. A pofánkba tud hazudni ő is. És, hogy miért áll Orbán mellette ? Ez is egy vizsgálat kérdése, bár mi sejtjük.
(Valahol értekeztünk a maffia államról. 10 ezer Ft. -s kérdés.)
MR.Dagadék
"Pintér: Jelentem, az egész országban rend van"

..hö?
JAJMÁR
Igen, rend van, és ő ezt biztos onnan tudja, hogy bármikor, este 9-kor, vagy éjfélkor futni jár, (őrizet nélkül) és sétálgat egyedül a parkban :)
(Virágra azért vigyázni, nem ám a gomblyukba tűzni :) )
JAJMÁR
@Horizont: 16:22 Nem tudom :) de olyan szépen nézne ki :)))
JAJMÁR
@Horizont: 16:28 Az a valószínű, de ha a rendért felelős kimondja, hogy rend van, akkor tegyen bizonyságot ... na, mindegy, csak úgy elképzeltem, ahogy fut :-xd :)))
bakegya
@ila51: ezt irták,neki,elő-nem nyomoznak,mert felesleges,egész addig míg nem a mienket veszik-viszik vissza-mondta neki is a nagyfőnök!
ila51
@bakegya: na ugye ? ilyesmire tippeltem én is :(
bakegya
@JAJMÁR: jajmár,még jó hogy fut.Futtatja a kisputyin már évtizedek óta-nem kis előnnyel-amilyen rusnya-neki csak a markát kell tartani...
Most is csak azért szólalt meg,megerősíthesse-hű-de-azért a pénzért milyen faxa gyerek vagyok.Halálra biztosítást köt ránk,csak tudnám melyik bankkon keresztül?
m.macskosz
@verőce21: ma, 12:23 Nem nevezném tehetségtelennek azt, aki 38ezer forintos nyugdíjasból többszörös milliárdossá vált...:(
JAJMÁR
@bakegya: Igazad van! Most még jobban szeretném, hogy esténként konkrétan is fusson egy kört,őrizet nélkül pl. a Duna parton :)))
coyote3
Valóban. Néha robbantgatnak, autókat lopnak, nácik randalíroznak, pár ezer betörés és rablás van. De alapvetően rend van :))))
varirmag
Pintér "ÚR" !! Költözzön ki Sóskútra néhány hétre ! (kiséret nélkül ! )
Ismerősök mesélték hogy az elmúlt hetekben taroltak a betörök,rablók ! Vittek mindent,amit nem azt ripityára törték,zuzták.
Amig jó idő volt naponta égették a lopott kábelekről a műanyagot. Az se tünt fel a rendöröknek. Talán azért nem mert elkerülik azt a környéket ahol naponta többször is járörözniük kellene. Nem találják a betöröket,tolvajokat ? Talán keresni kellene !!!
Talán megvárják hogy meggyilkoljanak néhány embert a betörök ???
Pintér "ÚR" ! Hol van rend ?
szablyafűrész
Köszönjük Sándor...elfelejtettél lapozni az 1987-es éves közbiztonsági beszámolód írásos anyagában !
Nem tűnt fel, hogy "Kedves elvtársak" a megszólítás ?
kata53
Naaaaaaaaaa!!!Hát ez a f@sz is a Lipótra való!
pikandero
2 órára adják a keezmbe. Meg fogja mondani mit tud a felcsuti csüngőhasúról
nezelodo
Sanyi Bácsi, elég fapofa, ha ezt röhögés nélkül fel tudta olvasni.
palika
Rend van ám a kurva anyátoknál, ott van! Minden hétre jut egy trafik rablás, minden napra jut egy cigány bűnözés, minden nap hazudnak a politikusok...minden napra jut 6 öngyilkosság...!!! Ti meg kiálltok a nép elé és a szemükbe hazudtok...!!! Igazuk van az Ukránoknak, vér nélkül nem lesz rend...! Választáskor aki a fideszre vagy az mszpre szavaz, ugyanolyan szarházi bűnöző, mint ezek a majmok!!!
bukfenc
Sunyi Sanyi sóvár sompolygó,
síboló sakál - sarlatán samesz... :))
bukfenc
Elnézegetve a füleit és az orrát, mondhat amit akar!
Azért kapaszkodik két kézzel a pulpitussal nehogy hanyatt baxxa magát attól a hazugság sorozattól amit kedves vezérének "muzsikál...
Bár, don pintért nem kell félteni, van annyi "titkos anyaga" zsírdisznó orbánc dinasztiáról",
hogy biztonságba érezze magát ideig-óráig!!
bukfenc
@pikandero: ma, 18:27

Kevés! Én nyakig temetném egy gödörbe,... aztán... kapna egy vödör tűzhangyát...
bukfenc
@varirmag: ma, 17:26

Hol él? Burokban! Jól őrzött kastélyban...
Igazi nyalonc karrierista!
Ha arra gondolok, hogy MSZMP-s korszakában is ugyanilyen elvtelen bérenc volt, akkor már azon sem csodálkozom mitől oly kedves orbánc Nérónak!!
pacsni
a Dallas sorozat kuty fa@a se volt ezekhez kèpest.
verőce21
Csak ez a P. Sanyi ne lenne a pakliban! :)

(Csányi is elbaxta. Nem találja az utat a fideszesek fenekéhez. Ellenségként kezelik.)
nezelodo
"bukfenc
@pikandero: ma, 18:27

Kevés! Én nyakig temetném egy gödörbe,... aztán... kapna egy vödör tűzhangyát..."

Vigyázz, mert gyanúba keveredsz, már volt ahol megesett, a hatalomhoz közeli, de az alvállalkozóinak fizetni nem akaró hirtelen meggazdagodott vállalkozóval.
m.macskosz
@verőce21: Olyan fura, hogy a jelenlegi minisztereknek valahogy közük volt az OTP-hez, kvázi Csányihoz: Németh Lászlóné, Pintér Sándor...
www.kormany.hu/hu/belugyminiszterium/a-miniszter/pinter-sandor-eletrajza
www.kormany.hu/hu/nemzeti-fejlesztesi-miniszterium/a-miniszter/eletrajz
nezelodo
m.macskosz

Hát még a macisbankhoz milyen közel álltak, még a betörésjelző sem szólalt meg...
feri57
Pintér: Jelentem, az egész országban rend van, Már csak a szélsőjobboldal náci fasiszta Vona féle bűnözőket kell bebörtönözni, hogy rend legyen.
Ámorh
rend van? hol? rend az amikor betartják a szabályokat, törvényeket,stb.
dömdödöm
Ja persze ! Rend . Napi szinten rabolgatnak ki nemzeti dohányboltokat , futó nőket gyilkolgatnak ,tanárok footballvezetők öngyilkolgatják meg magukat , cigányok támadnak meg szórakozásból hazaigyekvő nőket ,ámokfutó szlovákok száguldoznak piásan az autópályán ,csalók tolvajok szabadon járkálnak az utcán ,elmebetegek ki vannak engedve és grasszálnak a normális emberek között ,villamosvezető üti az utast , nyugdíjas bácsit a sofőr elkűdi a picsába mert középen szállt fel ,fél ország félig a kukában túr , Bankot repítenek a levegőbe , évi több milliárdot csalnak el gazdasági bűnözők . Az persze működik hogy jól begb@sznak mindenkit aki nem fizet a parkolásért
. egyébként rend van persze . :-((((((((((((((((((((((((((((((((((((
DR Eric CARTMEN
Kérje meg a püffedt pávatáncost, legközelebb vigye magával Grazba !!
herczeg0210
Pintér elvtárs! Nyugodtan kérjen engedélyt távozni! "Oszt? Jónapot!"
herczeg0210
Gyilkosok sétálgatnak közöttünk, akik még kaptak 20 milliót is mikor szabadlábra kerültek, aztán bankot is robbantgatnak itt, meg gyilkolnak az utcán fényes nappal, tinédzserek rabolnak idős hölgyeket, stb. stb. de itt minden rendben van! Persze: Magyarország jobban teljesít! Csak én nem látom!?
nezelodo
Biztos forrásból tudja Pintér úr, hogy rend van. Mostanában nem jártak a Narancsék a Bács-hegyi tanyán, vagy két rendőr áll az ajtóban?
verőce21
@m.macskosz: (07:38) Pintérről nem tudtam, hogy OTP-s igazgatósági tag is volt, mindig rendőrként tudtam róla, ill. biztonságisként.
Némethnét még az Artex-től ismerem. (Két lányismerősöm is volt az Artexből) :)
varirmag
Ezt a "rendet" imádják az öregeket gyilkolók,a rablók akik a nyilt utcán, fényes nappal rabolnak ki,rugdosnak meg embereket,azok akik most már lazán bemennek a házakba rabolni. esetleg a tulajt is agyonverik ha nem találnak megfelelő zsákmányt.
Imádják a pintér-rendet a jó kocsikkal lopni rabolni járó bandák akiket ha véletlenül megfognak akkor a vajszívű bíró úrak majd szépen kiengednek.
feri57
Postát, bankot rabolnak, robbantanak bankot,lemészárolják egymást az emberek, öngyilkosok tucatjával, kérem azért rend van.

Ahhoz, hogy rend legyen mindenkinek, de mindenkinek legyen tisztességes munkája, tisztességes fizetése, ne közmunka, ne segélyből éljenek emberek milliói!
Vissza áll a rend, ha van munka rendőrre nem is lesz szükség!!!
m.macskosz
@verőce21: No, akkor mesélj, kérlek: van-e, volt-e érettségi bizonyítványa a hölgynek!
Hónapok óta nem alszom, mert az a gyanúm, hogy csak bedugták oda a jó elvtársai.
Ha nem csalódom, az Artexhez bekerülni legalább olyan nehéz lehetett, mint más külker cégekhez vagy egy-egy minisztériumba. (Felsőfokú végzettség és nyelvtudás nélkül pláne.)
De lehet, hogy tévedek.
m.macskosz
@verőce21: Első körben olajszőkepintérsanya meg ugyi
"Kezdetben a Belügyminisztérium gépkocsivezetőjeként dolgozott."
Tényleg szép karriert futott be.
A részletekbe ne menjünk bele!
Gemüs52
Nagyon férfias volt ,ahogy Pintér felolvasta a jelentést ! Utána Orbán szintén felolvasta a beszédét ! Aki tud az tud ! Valakivel megíratták és így csak olvasás az ő feladatuk ! Ilyenek nálunk a vezetők !!!
Nil
ebből is látszik hogy mindenkinek mást jelent a rend. HA otthonában olyan rend van mint Magyarországon akkor Augias istállójához lehet hasonló
anti
Sanyikám! gyere már ki a VIII-kerbe a Horváth Mihály térre,úgy este 9-10felé! De ne a TEK-kel,hanem csak úgy egymagad!Csak 10 percet sétálj,megváltozik a véleményed!!!Lehet,hogy a lakásod környékén rend van,de ne ebből indulj ki!Neked azt kell mondani amit az elmebeteg főnököd mond!
Tisztesség
Dél-Alföldön ezért nem derül ki a cserbenhagyásos balesetek tettesei, mert a rendőrök csak polgárőr szerepét töltik be!
verőce21
@m.macskosz: (15:33) "A részletekbe ne menjünk bele!" - Pintérrel kapcsolatban tényleg ne, egy gyengekezű, tehetségtelen ember, nekem sohasem volt a kedvencem. (És akkor még finom voltam.) - Tudod Lucky Luciano is remekül eligazgatta az alvilágot, de a fehérgalléros világban - ahol azért a törvények látszatára azért adni kell -, nem állta meg a helyét egy percig sem, ha érted. :)

Némethné más eset. Az Artex mindig is kádernevelde volt, de nem tudnám megmondani biztosan, hogy van-e érettségije.
Valószínű, hogy megvan azért, mert éppen az az időszak volt, amikor szakmával két év alatt le lehetett tenni levelezőn az érettségit, ami két telet jelentett, október végétől február végéig. Egyébként nem mehetett volna foxi-maxira, ami a felsőfokút adta neki, amíg érvényes volt. :)
Mangu
Erre, tényleg nem lehet mást mondani, mint: Ja!
Desischado
sanya bának elgurult a gyógyszere már megint! Nem tudja valaki, van még hely Grazban?
feri57
Már ahhoz képest van rend, hogy még nem tört ki a polgárháború.
A komcsik és a szélsőjobb ellen, esetleg magyarok és a magyar cigányok között.
feri57
A Magyar gárda akarja a cigány-zsidó- kommunisták ellen-jobbikos náci háborút.
varirmag
@feri57: Na, rátok mondják hogy " van az a pénz..."
Legalább megkérted az árát ??? Te szegény
Vizual
@verőce21: A foxi-maxi érettségit is adott. Kezdetben. Nézd meg egy régebbi cikkben.
feri57
varirmag
@feri57: Na, rátok mondják hogy " van az a pénz..."
Legalább megkérted az árát ??? Te szegény

Persze, hogy van pénzem, de ez a cikk másról szól, figyelj oda jobban.
aremy
kinek mert én egy sms-t vagy levelet sem kaptam hogy mi is van

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.