Az Isten azt akarja, hogy a magyarok kiválasztottak legyenek és benne legyenek az élet közepében – mondta Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere a romániai Bere (Berea) felújított református templomában szombaton.

A politikus, református lelkész igehirdetésében szorongató érzésnek nevezte, hogy a magyar nemzet az idők folyamán az "élet közepéről" a történelem szélére került, ezzel pedig a Partiumban élő magyarok is a periférián, Magyarország és Románia közé szorulva érezhetik magukat.

A Partium neve az önismeretre és az alázatra vall, de azt üzeni számára az ige, hogy ez a vidék akkor is középen van, ha csak egy résznek is érzi magát, azaz "kézbe van véve" – fogalmazott Balog Zoltán.

A miniszter szavai szerint "ha követjük az Isten igéjét, akkor rájöhetünk, hogy a magyarok sorsát, sodortatását nem a történelem alakítja", nem Washingtonban, Moszkvában, Bukarestben vagy Budapesten intézik, hanem ott, ahová a templomnak a tornya mutat.

Azért mutat felfelé, hogy "tudd, hogy a te sorsodat ott intézik Jézus Krisztus által" – mondta a miniszter, hozzátéve, "a te sorsod a megtartatás, a te sorsod az élet, a te sorsod a megmaradás".

Balog Zoltán szavai szerint az egyháznak az a küldetése, hogy egyfajta felemelt mutatóujjként, figyelmeztető jelként ott legyen a világban, a tágabb és szűkebb közösségekben és rámutasson arra az igazságra és teljes üdvösségre, ami nélkül az élet nagyon keveset érne. Az egyház szolgálata mellett Istennek és a Bibliának a szava is egy mutatóujj – folytatta –, egy igazodási pont, amely egyedül az üdvösség szerzőjére, a szabadítóra, Jézus Krisztusra mutat. Ez a rámutatás azonban nemcsak például a papok, hanem "mindannyiunk dolga".

Ezért figyelni kell az Isten által elmondottakra, mert ha nem így teszünk, akkor elsodródunk a célunktól – figyelmeztetett Balog Zoltán.

Az összefogás fontosságára utalva Balog Zoltán jelezte, "ha együtt vagyunk és együtt maradunk, akkor nagy baj már nem történhet."

A magyar-román határ mellett, Nagykároly (Carei) közelében fekvő Bere református műemlék templomát a Magyarország-Románia Határon Átnyúló Együttműködési Program keretében, mintegy 100 ezer euró költséggel újították fel. A munkálatok során a templom falain páratlan, Zsigmond-korabeli freskókra bukkantak.

A szentelési ünnepségen Balog Zoltán mellett részt vett és beszédet mondott Csűry István, a Királyhágómelléki Református Egyházkerület püspöke, Seszták Oszkár, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei közgyűlés elnöke, illetve több világi és egyházi méltóság is.

88 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Mobil123
"A politikus, református lelkész igehirdetésében szorongató érzésnek nevezte, hogy a magyar nemzet az idők folyamán az "élet közepéről" a történelem szélére került.." -komolyan kiengedted ezt a szádon??? Amíg ti vagytok a hatalmon vaze addig még a szélét sem érjük el.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
coni
"Isten azt akarja, hogy a magyarok kiválasztottak legyenek"
Sajátságos Biblia-értelmezés.
Mobil123
"A politikus, református lelkész igehirdetésében szorongató érzésnek nevezte, hogy a magyar nemzet az idők folyamán az "élet közepéről" a történelem szélére került.." -komolyan kiengedted ezt a szádon??? Amíg ti vagytok a hatalmon vaze addig még a szélét sem érjük el.
F_Viktor
@Mobil123: De, sajnos nagyon perifériára szorultunk, kezdem megszokni, hogy amint Orbán megszólal, a kulturált civilizáció azonnal a legnagyobb diktátorokhoz hasonlítják.
Mobil123
@F_Viktor: Azért írtam hogy még azt sem érjük el, és a legnagyobb gondom hogy ezzel a marhával és társaival egy kalap alá veszik az itt élő teljes magyarságot :-(
Senara
Az Isten azt akarja, hogy a magyarok kiválasztottak legyenek . ... kiválasztott... honnan loptad ezt kifejezést esztergályos csuhás , ? Mi jön még Isten nekünk ígérte ezt a földet ?
silber13
Hát persze Balog úr, Isten maga mondta ezt önnek! Tudom, hiszen a múltkor már elkotyogta a Teremtő . Meg azt is, hogy magával tervei is vannak! Hát én is tudom ám, de csak akkor mondom meg, mik a tervei a nagyy Légnemúnek, ha beveszi szépen a gyógyszerét és hajcsizni fog!
m.macskosz
Az, hogy Balog nem normális, azt tudjuk jól, de ki volt az a másik abnormális, amelyik meghívta Romániába?
Grafix69
Végtére is volt egy pár vezető ember aki azt hitte kiválasztott pl Adolf Hitler is.
nyanya001
És hol mondja mindezt ez a félkegyelmű ? Romániában !

Az Isten azt akarja, hogy a magyarok kiválasztottak legyenek és benne legyenek az élet közepében - mondta Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere a romániai Bere (Berea) felújított református templomában szombaton.
Dr. Felipe
Jól van ketteske, megnyugszik a beteg.

Na ez az idióta is szép még lehet de okos már nem. Azért arra kíváncsi lennék hogy a csuti castingon milyen szempontok alapján szedi őket össze vicctor.
JAJMÁR
Ez a vég kezdete, amikor egy ember azt képzeli, tudja, mit akar Isten!
(Édes Istenem, add, hogy megmaradjon ez ember a valóság talaján, és inkább azt próbálja meg kitalálni, mit akarunk mi :))) )
Mobil123
@Pálinkafőző Rézüst: Qrva jól kezdődik :-))) "Mint energiacellával termelt fény az éj sötétjébe..." :-)))
Toby
Nem értem ! A fideszes gengszterkormányban csak minősített, ön - és közveszéles hülyék kerülhetnek a főhatóságok élére ?
Ez a harangozó színvonalú Balog régen megérett egy elme-elvonóra !
joopapa
Te Balog ha olyan messze laknál amilyen hülye vagy sose érnél haza :-)) Nem tudom hogy te istened mit szól ahhoz a sok "jó téteményhez" amit elkövettetek te és tettestársaid az általad kiválasztottnak nevezett magyar nép ellen! Remélem a pokol tűzén égtek, de előtte letöltitek a jól megérdemelt börtön éveket!!!
Pálinkafőző Rézüst
@Mobil123: a szervilizmus abszolút felsőfoka! Hungarikum!
Mobil123
@Pálinkafőző Rézüst: Ne csináld hogy védettek mint Hungarikum! Még a végén eltemetni sem lehet őket , azt kiállítani kell őket mint Lenint.
gibgab
@nyanya001: Tuti!
Néhány nappal korábban meg ezt találta mondani:
"Az iskolák az egyházak virágoskertjei. Vagy talán inkább zöldséges kertjei, mert a zöldség mégiscsak haszonnövény. Igen ám, de ha így neveznénk őket, az félreérthető áthallásokra adna alkalmat. Azt hihetnénk, hogy káposztafejeket nevelünk benne. És hogy zöldségeket tanítunk nekik."
Egy tökfej a virágoskertben! :))
Kamcsatka
@Mobil123: Hogy lehet az hogy a csúti keresztapa ilyen biztos kézzel válogatja ki az elmeroggyantakat? Ezek miatt szégyellem hogy magyarnak születtem, meg a félázsiai szavazói miatt. Még alig kezdődött el a XXI. század, de mi már az elején mély sötétségbe merültünk.
pbalage
@JAJMÁR: épp most próbálta meg, nem jött be.
m.macskosz
@nyanya001: ma, 17:26 IGEN.@Proli: ma, 17:34 IGEN@volvós: ma, 18:41Ja.
Törölt felhasználó
Isten azt akarja, hogy ne intézményesítsék a vallást és ne dögöljön meg egy csomó élőlény azért mert egy-két elmbeteg a saját íze szerint értelmezi a világmindenséget...
Mobil123
@Kamcsatka: Mert hülyét hülyék vesznek körül . Normális , magára valamit adó ember nem keveredik ilyen bandába ! Azt soha ne szégyelld hogy magyar vagy , mert a politikusok jönnek mennek és mind csak a maga pecsenyéjét sütögeti és egyszer mind megkapja a maga büntetését . Ki így ki úgy bármit is tett . Abban sajnos igazad van hogy igen nagy sötétség vesz körül bennünket, de egyszer ki kell derülnie az égnek és ennek sok baromnak csak leáldozik. Szerintem a fanoknak is kinyílik a szemük majd első megszorító csomagnál amit kapunk a nyakunkba a választások után.
miazavalami
Hm. Eddig úgy tudtam a zsidók a kiválasztott nép.
bencemacska
Már megint sikerült nekik úgy elámítani, hogy tárva maradt a szám.
Ennyire összenőtt az állam és az egyház: most papként tett politikai szónoklatot a szószékről, vagy politikusként hirdetett igét a szószékről. Tudtommal mindkettőt tiltja az egyház! (Vagy ez már múlt idő)

Soha nem gondoltam volna, hogy a románok ilyen humánus béketűrő emberek!!!
Eltűrik ezt a sok ...!!!
tivoli
@miazavalami: ma, 19:40
Ők azok a magyarok, akik ki lettek választva.
miazavalami
@tivoli: Ne idegelj már! Akkor mi mentünk át a tengeren, csak nem Isten választotta szét a vizet hanem a sámán?
ancika
@bencemacska: Keresztény fundamentalizmus.
Cicamama55
Jobban tenné, ha az eredeti hívatását gyakorolná...Régen rossz, ha egy miniszter minden nyilatkozatában az Isten emlegeti! Vagy már ő is csak benne bízik?!
tivoli
@miazavalami: ma, 19:57
A magyarországon született zsidók a magyarok, a népesség többi része csak mindenféle jöttment nemzetiségi meg félázsiai szerzet.
keresztapa
Érthetetlen sok személynek a "kiválasztottság", pedig ha gondolkozás nem egysíkú lenne akkor tudatába jutnának annak a zsidósításnak ami az országban folyik. A kiválasztottak bekebelezték a jogot, hogy ők határozzák meg a kiválasztottakat, ez van jelenleg az országban!
miazavalami
@tivoli: Na várjál már! Akkor én jöttment vagyok?
Én aszittem magyar...
lajospapa
@Grafix69: Sajnos nemcsak néhány kiválasztott hitt Hitler kiválasztottságában. A diktátorok soha nem egyedüliek, nagyon sok segítővel jutnak hatalomra, akik őszintén hisznek benne, számításból mellé állnak, vagy elkábítva, lebutítva, megvéve üveggyöngyért, félelemből, lustaságból nem tesznek semmit. És lesz 2/3.
bencemacska
@keresztapa: Szerinted OV. meg Balog a kiválasztott? Hüm, hüm.
Én pedig nagyon tisztán emlékszem arra, mikor az egyik Fidesz alapító szó szerint ezt mondta 1989-ben: "Keresztények is vannak köztünk"
Nil
Van valaki aki megőrizte az ép eszét ebben a kormányban?
Tényleg azt hiszi ez a jó ember hogy Isten egy hosszú fehér szakállú öregember és ott csücsül a felhőkön jobbján Jézussal?
Persze mit várunk ha a pápa üldözi a materializmust miközben minden anyag - mert hát az energia is az
pityuka
@joopapa: A lámpavasra már megérettek.
keresztapa
@bencemacska: Igen mindketten a kiválasztottak egyedüliségét mutatják. A kiválasztottak választották kiválasztottnak őket, a világon csak nekik van joguk az önvédelemre mindent alávetve saját akaratuk kivitelezésére.
bencemacska
@keresztapa: Neked sincs jogod "önvédelemre"?!

No, akkor imádkozzál, hogy ne találkozz velem!!!
Dr. Felipe
Bizony az időszámításunk előtti időkben, a primitív civilizációkban szentként tisztelték az ilyen futóbolondokat.
Nem akarom elhinni hogy már ennyire visszamentünk az időben. Arról volt szó hogy csak az illiberális szotyialista feudalizmusig megyünk vissza.
bencemacska
@Dr. Felipe: Hát nagyon gyorsan haladunk, a múlt héten már a Rákosi korban éreztem magam!
karma1
@Kamcsatka: 19.19-re: Nem kell oket kivalasztani: orban mindig csak a szobatarsait hozza magaval Grazbol...:o))))
naaki
Persze, Isten azt is akarja, hogy együgyű birkák legyünk. Ez mekkora baromság. A XXI. században ilyen szarságokkal machinálnak. És az istenadta nép meg áhítattal néz ezekre a kufárokra. Meg is érdemeljük, hogy ilyen szent szarokat toljanak elénk, mert csak bámuljuk a köldökünket, amíg ezek a butaságunkra építenek és jól meg is élnek belőle.
Desischado
@joopapa: Ez engem is érdekelne! De még inkább kérdezem, hogyha az isten létezik, akkor ezek hogy nem bűnhődnek a számtalan bűneikért?
Tulipánfa
Ez az ember tökéletesen alkalmatlan a beosztásával járó feladatra. Arra választotta ki a "bölcs nemzetvezető", hogy hozzá hasonlóan, egy másik területen hülyítse az egyszerű embereket, és hatalma megtartása érdekében végrehajtsa aktuális ötleteit.
Dr. Felipe
És akkor Isten mondá a hetedik napon, a Golgota tetején meg meg állva.

Legyen kiválasztott nép a madzsarok népe. Ott legyenek az élet közepében beszorulva a madzsari és román határ között az idők végezetéig.

Ámen.
Senara
Propeller sem semmi esztergályos tiszteletes cikke alá , találó cikket tett :-)))
Sopron46
A hülyéket Isten már kiválasztotta, ott ülnek a kormányban!
keresztapa
@Sopron46: Igazad van, a mély tudatlanok meg az összefogásban.
JAJMÁR
@keresztapa: 21:13 Azt hittem, ez a hozzászólásod vicc, csak lemaradt szmájli. (Egy kicsit még mindig ebben bízom)
Isten kiválasztottjai - a próféták - vagyonukat szétosztották a szegények között, és mindent hátrahagyva magányukba vonultak, és hirdették a próféciát.
Isten, amikor lejött földre mint Jézus, nem gyűjtött vagyonokat, mezítláb és szegényen hirdette a kereszténységet...
JAJMÁR
@keresztapa: 20:05 Félreérted...
ami nem baj, de még osztod is...
mate03
@tivoli: Te szerencsétlen!Megint itt vagy?Megint zsidózol?Gondolod hogy Balog úrnak,van istene!A Fidesz ,farmergatyás korában,azt üvöltötte az Ország házában (TÉRDRE IMÁHOZ CSUHÁSOK)!Ma ők a legnagyobb keresztények?Ideje volna eltűnnöd az oldalról,mint(TAVASZI)!
Cicamama55
@Tulipánfa: Igen ez igaz! A vallásos emberek hisznek Istenben, főleg vidéken! Balog úr -foglalkozásából adódóan-gondoskodik naponta arról, hogy prédikációnak is felérő interjúiba beleszője a Jóistent, hogy a templomba járó, csak a közmédiából értesülő ember meghajoljon előttük! A kétharmad megszületésének története és fenntartása ebben van beágyazva! 2010-ben jómagam is a KDP szavazója voltam, akkor még reménykedtem, hogy az igaz kereszténynek hitt emberek nem hazudoznak a szemünkbe, s az őket megválasztó emberek megélhetőségéért mindent megtesznek! Nem "nyóc!", de 4 év alatt bebizonyosodtam róla, még többet ártanak nekünk, s valóságosan hülyének néznek minket, annyit hazudoznak! Már maguk is elhiszik...
joopapa
@Desischado:Ezek nem hisznek istenben, ezért nem is félnek tőle! Csak az a probléma hogy tőlünk választóktól sem félnek, mert van egy biztos szavazó bázisuk( a birkák) akik rájuk szavaznak!
verőce21
Nem a kiválasztottság, a megmaradás a tét. Megcsömörlöttem Petőfitől. A bölcs, öreg Arany, a zseniális őrült Vörösmarty a háttérben kucorognak, a kutya sem beszél róluk. Petőfi mindenütt ágál, illegeti magát, hordóról rikoltoz.
Nem inkább Aranynak, Tompának volt igaza? Ők tudták, hitték, hogy egy nemzet akkor cselekszik történelmien, ha megmarad. Petőfi azt hitte, a nemzet akkor marad meg, ha cselekszik.
A nemzet akkor cselekszik helyesen, ha önállóságát feladva Brüsszel irányítását fogadja el? Vagy ha önállóan, saját útján járva megmarad? Az idő most is dönt, ebben a percben.
silber13
Balog Zoltán szavai szerint az egyháznak az a küldetése, hogy egyfajta felemelt mutatóujjként, figyelmeztető jelként ott legyen a világban.
Jól van Zolika, de meséld már el, ti az egyház . a mutató ujjatok helyett miért a középső ujjatokat emelitek fel? Netán ezt üzeni az Úr, onnan a magasból? Hogy az a miénk?? Fene nagy bőkezűség!
nusika
Balogh beszélt" az 'Istennel? Vagy már van egy istene, aki neki utasítást ad.Azt meg tudjuk, hogy ki!!
tivoli
@mate03: ma, 09:48
Magánügy.
Tán érintett vagy?
eberti
Csak az nem világos,hogy miért pont Balogot választotta ki az Isten,hogy ő közölje: a magyarok a kiválasztottak??
Elég szegényes lehet a "kiválasztottak" köre...
mate03
@tivoli: Téged kereszteltek,sakter késsel?
keresztapa
@JAJMÁR: Legközelebb hogy értsd mindig kiírom, hogy az Isten kiválasztott népéről, a zsidó népről szól a történet. A prófétákról kitaláltak a mese kategóriába tartozik, amit a megtollasodott igehirdetők hirdetek az elbutítottaknak. Ugyancsak az isteni igazságszolgáltatásnak is a mesében van helye. Az élet igazságtalanságok gyűjteménye még az igazság eladó, pénzre cserélhető. Az nem fáj senkinek ha te a prófétáknak hiszel, maradjál is hívő!.
pbalage
gyerekkoromban azt gondoltam, hogy fényéveket kell majd utazni ahhoz, hogy idegen civilizációkkal találkozhassunk. Most, hogy felnőttem már tudom, hogy elég a sarki kocsmáig lebotorkálni, vagy a KDNP közleményeit olvasgatni.
human
Ez a Balog beírta magát a történelembe azzal, hogy luxusétterembe vitte a szegény gyerekeket, hogy jobban átérezzék mennyivel is jobb azoknak akik szerencsésebb helyre születtek.
Fradigege
1. Ez elég nyálas duma.
2. Mondtam, hogy zsidó.
3. Te vagy az én párom.
4. Észnél légy!
5. Oláhval nem közösülünk.
stb., stb., stb...
tivoli
@mate03:ma, 14:10
Mi az a "sakter késsel"?
Nem értek külföldiül.
Vasárnapiiskolás
Ilyen a medveállatka. Szinte elpusztíthatatlan.De ha kiválasztaná isten, szólítsa is magához.
tivoli
Bárkinek ajánlható elolvasásra ennek a kis szemnyitogató csatornának a cikkei, akit egyáltalán érdekel a világ mai helyzete. Tanulságos, mert a fösodratú média pont az ellenkezőjét próbálja sulykolni az átlagpolgár tudatába.
hir.ma/kulfold/ukrajna-helyzete-nem-mas-mint-egy-vegjatek-video/208156
Cicamama55
@human: Belegázolva a lelkivilágukba, tudatosította bennük azt, hogy mennyit érnek szüleik. A "stadioni pszichiátrián" lesz kiket gyógyítani Kubatov úrnak!
JAJMÁR
@keresztapa: 14:49 Az a magánügyem, hogy kinek hiszek. Az meg a tied, hogy a "mesék" közül egyedül a kiválasztott nép maradt meg benned, ez ugye nem mese? Mert ezt elhiszed :-D

Arról sem nyitok most vitát, hogy kik is az "elbutítottak", csupán arra akartam felhívni a figyelmet, hogy a "kiválasztott" mit is jelent valójában.
No meg arra, hogy ez az egy szó, hogy "kiválasztott", képes indulatokat gerjeszteni ma, ebben az országban, és szerintem nem is véletlenül lett ez a szó használva.

.Nem is az a lényeg már, hogy ki mondta, és miért, és hogy egyáltalán milyen célból.
Jó is, hogy nem mi, mi dehogy, mi csak áldozat vagyunk, mert minden bajunkért hibás ama kiválasztott nép, no meg a Gyurcsány és a Bajnai :)

Ja, hogy mi az igazság? Az, amiben hiszel, a saját értékrendedhez igazodva, a saját elveidből kiindulva!
Nil
HA belegondolok mi lett a zsidókkal mint Isten kiválasztott népével, akkor inkább nem szeretnék kiválasztott lenni
Klara Erdelyi
Valaki szólhatna már Balognak - hogy ébredjen fel, mert a bilibe lóg a keze ... ezt a fenenagy küldetéstudatot biztos Orbán atyuskától plagizálta át - bár lehet hogy az anyja méhétöl fogva ilyen eszement idétlennek született ...
mariaberta
És ott marad Romániába? Ott nagyobb szükség van rá, mi nem érdemeljük meg Őt!
mariaberta
@Senara: Ez ugye nem meglepő, ha valami kényesebb témáról van szó, ki írják: NEM KOMMENTELHETŐ!
Itt viszont olvashatjuk, Balog Úr beszédes viszonyban van Istennel, és az Úr neki mondja el miként intézkedett velünk kapcsolatban.
tivoli
@szandokan: ma, 00:59
ÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓh!!!
Köszi :-))
Azt kérdi a drága lélek, hogy engem ilyen keresztelt-e?
Na menjen mostmár! Nem egy helyre járunk.
tivoli
@mariaberta: ma, 07:49
Ha azt olvasod, hogy a cikk nem kommentelhető, akkor hottziher, hogy zsidó téma forog fenn.
Vadlaci
@tivoli: A zsidók már egyre kevésbé akarják azt a jelzőt, hogy ők a kiválasztott nép. Ha mi vagyunk, akkor a zsidókhoz tartozunk? Oké, rendben, de miért mindíg a csóró zsidóhoz?
Balog vitéztől kérdezném, hogy rajtunk kívül más is tudja, hogy mi vagyunk a kiválasztottak?
Továbbá. mire is vagyunk kiválasztottak? Ezek azért fontos kérdések a megfelelő küldetéstudatunk kialakításához.
tivoli
@Vadlaci: Törje a fejét ezen a problémán a küldetéstudatos kiválasztott, meg a Balog miniszter.
silber13
Figyelj, te bukott esztergályos: " Már Jeremiás prófétánál panaszkodott az Úr a hamis próféták ellen: „Nem küldém a prófétákat, nem szólék nekik, és mégis prófétálának.” (Jer 23,21) Mivel ezek nem azt tanítják, amit az igaz próféták. " Tehát legjobban tennéd, hogy az őrültségeidet, nem nyervognád a népnek, sunyi rókamosolyoddal körítve, hanem vissza sunnyognál egy esztergapad mellé, ahol tán Istennek és embereknek is tetsző hasznos munkát végezhetnél!:-))
Vadlaci
@tivoli: Én is tőle várom a választ.
eberti
Az Istent gyakran emlegették/emlegetik a hétköznapokban-de ilyen összefüggésben amit a miniszter mondott-nem...
esdi
Bennem csak az az apró kérdés fogalmazódik meg, hogy B. úr egyáltalán látja-e a körülötte levő világot?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.