Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter bejelentette, hogy a költségvetési kiadásokat a következő években mintegy 1700 milliárd forinttal, azaz a GDP 5,5 százalékának megfelelő mértékkel mérséklik – írja a Napi.hu, amely szerint azonban az ügyben október 15-ig teljes kommunikációs tilalom van érvényben.

Varga Mihály a Napi Gazdaság konferenciáján arról beszélt, hogya 45 százalékos célt nem egy lépésben, hanem fokozatosan érnék el a ciklus végére. Azonban még az is bőven évi 500 milliárd forintos kiadáscsökkentést jelent. Varga itt nem a hiány csökkentéséről beszélt, hanem egyenesen a kiadások csökkentéséről, ami a leginkább piacbaráti lépés – írja a lap.

Évi 500-600 milliárd forint kiadáscsökkentést nem egyszerű keresztülverni a büdzsén a tétel nagysága miatt. Csak a közmédia éves költségvetése 80 milliárd forint az idén, de ha a teljes stadionépítési és -beruházási program is "csak" 130 milliárd forint körül van – vagyis ezek esetleges elhagyása is csak a költségcsökkentés töredékét adná ki.

99 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
coyote3
Ahogy ismerem ezeknek a gazdaságpolitikáját ez újabb adók, járulékok és különböző tranzakciós díjak bevezetését jelenti...
1magyar
@coyote3: Dehogy, a politikusok nem csalhatnak majd és leveszik a fizetésüket 4-500 ezer ft-ra.
volvós
Misike !!! A Horváth András (NAV) zöld dossziéjában is kb ilyen nagyságrendü
összegröl van szó...Nem hallottál még erröl, picinyem ??? Inkább azt
szorgalmazd...
joopapa
Biztos nem magukon spórolnak! És ez nem megszorítás, ez kérem kiadáscsökkentés! Ezt megint a kis embereken fogják behajtani :-(((( Lesz itt még kérem stadion építés!
Dr. Felipe
Pontosabban "nem megszorítást" jelentett be, mert már ennyire jól teljesítünk.

Október 11 román-magyar
Október 12 önkormányzati választások
Október 13 "nem megszorítások"

Éljen a párt.
Strong
Most borítékolom: az ostor vége mindig a hétköznapi embereken csattan..aki dolgozik

Ugyanis ha nem épül meg 1-2 stadion, az ok, - vagy nem költözik be a várba a Viktor (100 MRD) az is ok..

..de szerintem nem enged a kormány ezekből az agyatlan hóbortokból -végigcsinálja mindet, a szegények száma pedig ugrik ebben a ciklusban akár 10-20%-ot...

persze ne legyen így...
Boszi27
Dübörgő gazdaság, Mo jobban teljesít, meg kell védenünk a rezsicsökkentést, Gyurcsány-Bajnai tette tönkre az országot az "emút nyóc" alatt! Ezt még elhiszi valaki? Keresem @tavaszit és társait!
Nil
MAgukat kellene mr mérsékelni, meg a stadionépítést befejezni.

CSak azért eb-t rendezni hogy a botlábúak bejussanak a rendező jogán bűn - úgy is mondhatnm - htha megértik ogy ördögtől való.
kata53
@nyanya001:Én is remélem,de ebben a felállásban a baloldal megint bukni fog, legalábbis a főpolgármestert illetően!
nyanya001
@kata53: Sajnos !
Főleg az új választási rendszer miatt !
AHHA
@Nil: Azért mert elnyerték a rendezési jogát, vagyis azt, hogy 4 meccset itt játszhatnak még automatikusan nem jár az indulás joga!!!
Bástya Elvtárs
Fussa a magánnyugdíjunk, még marad belőle 1300!
dr. prédikátor
Mit hallok miskulancia!!!csökken a fütyi-sz bagázs fizetése!!!Már éppen ideje volt a megszorításokat magatokra is kivetni!!!Vagy rosszúl értelmeztem a megszorítást???
almosd
Vihetjük a nadrágszíjat megint lyukasztani vagy három likkal arrébb, hogy legyen mit húzni rajta.
Igazi Trebics
Eljutottunk oda, hogy a kreativitás sem segíti a költségvetést több bevételhez jutni! Magyarán, már a fiúk sem mernek újabb "nem megszorítást kitalálni". Akkor viszont más megoldás nincs, mint a kiadásokat csökkenteni!!
Akinek, ill. amire ezután jelentősen kevesebb pénz jut, pozitívan álljanak hozzá és örüljenek, hogy kapnak még valamit egyáltalán!
Hajrá Marinéni!!
Január
Már nem is titkolják, hogy megszorítás következik. Hiszen Varga még a nagyságát is számszerűsítette.Kérdés, kivel/kikkel fizetteti meg az 1700 milliárdot, ez jelenleg titok.

Igy megyünk a helyi választás elé. Minden választó "ismeri" a jelenlegi polgármesterét, gondolkodjon el róla, hogy kell-e neki az illető, törődik-e megfelelően a rábízott helységgel, vagy csak protokoll feladatokat lát el, és munkája kimerül a lázas semmittevésben, de azt jól adminisztrálja. Hogyan fejlődött a lakóhelye, mondjuk 3 évig semmi változás, aztán a választás előtt gyors iramú út/épület felújítások kezdődtek, amiket még a választás előtt a polgimajesztró nem felejt el félkészen átadni.
A választó ismeri a jelenlegi képviselőjét is, ezért eldöntheti mennyiben képviselte a választási körzetét, mennyire állt a választók rendelkezésére. Ha nem ismeri gondolkodjon el rajta, miért is nem ismeri?
Tehát ez a választás most a lakóhelyünkről szól.
Azt tudjuk, hogy a nagypolitika természetesen ebbe is bele szólna... Pedig az a polgármester is tud a helységéért tenni és nem is keveset, aki ellenzékben van, avagy független jelöltként indul.
Vasárnapiiskolás
Jaj de jó!!! már alig vártam.Gondolom ez jó lesz nekem...
m.macskosz
@nyanya001: Mi van, már annyira fosnak, hogy olajszőke legényeiben sem bíznak?!
Féljenek is, rettegjenek, amíg nem jön az enyhet adó sitt az összes gazembernek!
human
@Strong: Hát tényleg kíváncsi leszek, hogy Orbán a nehéz gazdasági helyzetre hivatkozva lemond-e a várba költözésről.
human
@Nil: Ha befejeznék a stadionépítést, akkor 0 lenne a gazdasági növekedés, amire eddig oly büszkék voltak.
Grafix69
Olvasom és nem is csodálkozom, főleg azon nem ,hogy előtte jelentette be nem lesznek megszorítások . Igen nem lesznek ,azért el lehet gondolni ha minden évben 2600 milliárd megszorítást kell eszközölni a kormánynak akkor mekkora gáz lehet a gazdaságban. Persze ezt is azok fizetik (droidok) akik dolgoznak és valós jövedelmet állítanak elő.A gazdag réteget ez hangyányit sem érdekli . A forint úgy elfog szállni mint a győzelmi zászló. Tőzsdével ügyeskedő politikusok meg halálra keresik magukat a többi szerencsétlen meg rohadjon meg a járulékok, adók, fizetési terhek stb miatt . Sokan írtátok a stadionokat ami totál felesleges beruházás , persze csak nekünk bér jövedelemből élőknek mert bizony azoknak akik a TAOT felhasználják búsás haszonnak ígérkezik. Katasztrofális helyzet elé nézhet mindenki aki próbál megélni rendes termelő érték teremtő munkával.
Bástya Elvtárs
@human: Mese a borbélyról
Egyszer bement egy virágárus a borbélyhoz nyiratkozni. Amikor a fizetésre került sor, a borbély azt mondta: „Én nem vehetek el tőled pénzt, mert ezen a héten én ingyen, társadalmi alapon nyírok”. A virágárus megköszönte neki és elment. Másnap reggel, amikor a borbély sietett kinyitni az üzletét, az ajtó előtt talált egy köszönő levelet és egy tucat rózsát.
Azután betért nyiratkozni a pék, de amikor fizetésre került sor, a borbély azt mondta: „Én nem vehetek el tőled pénzt, mert ezen a héten én ingyen, társadalmi alapon nyírok”. A pék megköszönte neki és megelégedetten elment. Másnap reggel a borbély talált az üzlet ajtaja előtt egy köszönő levelet és egy tucat süteményt.
Eljött nyiratkozni a képviselő is, és amikor fizetni készült a borbély ismét csak azt mondta: „Én nem vehetem el a pénzt, mert ezen a héten én társadalmi alapon nyírok”. A képviselő megörült és elment.
Másnap, amikor a borbély megérkezett az üzletébe, az ajtó előtt egy tucat képviselő, tíz kormánytag, tizenöt tanácsos, a polgármester és több miniszter, a polgármester felesége és hat gyermeke – mind az ingyenes nyiratkozásra. Hát ebben, kedves barátom, rejtőzik a különbség az egyszerű emberek, és a „becsületes” emberek csoportja között, akik minket irányítanak…
Kérlek, a legközelebbi választásokon figyelmesen és tiszta lelkiismeretedből szavazz. Te döntesz.
1. Az egyszerű tolvaj tárgyakat lop: pénzt, órát, ékszereket, autókat, mobil telefonokat, és számtalan más ostobaságot.
2. A politikus tolvaj többet lop: egészséget, tetőt a fejed felől, az oktatást, a nyugdíjadat, pihenésedet, munkádat, sőt, a lelkiismeretedet.
1. Az első tolvaj téged választ.
2. A másikat te választod.
Gondolkodj el ezen. Minden jót!
Dr. Felipe
1700 milliárdos "nem megszorítás". Na végre borul a szaros kártyavár.
human
@Bástya Elvtárs: Köszi. Szép példázat volt. Élni a lehetőségekkel és visszaélni azokkal valóban nem ugyanaz.
tivoli
@Horizont: ma, 18:41
Pedig a megbocsájtás szép erény! Legalább a jó szándékot értékeld. :-))
Mobil123
@Boszi27: tavaszit keresd aloe név alatt!!
Szimba
@joopapa: Pedig épp azt akartam írni, hogy biztos a stadion építéseken - márhogy nem építenek újakat - spórolnak. Nagy valószínűséggel tévedtem volna.
Szimba
@Bástya Elvtárs: De ha nem, jöhet az önkéntes magánnyugdíj pénztárak lenyúlása.
hattorihanna
Még nagyobb lehet a gebasz a büdzsé körül mint hittük,ha ezt már így és most beletolták az arcunkba.Bele se merek gondolni mi következik...
Szimba
@human: "miniszterelnöki vízió alapvetése: hogyan lehet úgy átalakítani az egyes rendszereket – különösen az egészségügyet, oktatást és a közigazgatást –, hogy a jövőben csökkenteni lehessen az „államból élők arányát"- ebben nem olvasok a várba költözés lemondásáról.
human
@Szimba: Ok akkor a költözés marad. DE ha az "államból élőkön" akar spórolni, akkor mi a fenének tömte százmilliárdokkal Simicskát eddig. Még a jobboldali újságírók is elismerik, hogy Simicska az "államból élt".
köhögő bolha
A csúti teknyővájó táborát semmi érv nem tántorítja el ,életben tartja szavazatával a purdét még akkor is,ha nincs mit zabálnia!
Szimba
@human: Ismerjük a mondást: kivéve a gyevi bíró(ka)t
Fradigege
Tipikus. Választások előtt erről nem csacsogtak. 2015-ben szívatás, elnyúlik 2016-ig. Aztán enyhíteni kell, mert közeledni fog 2018. 2018-ban mézesmadzagokat kell húzogatni, aztán 2019-ben jöhet az újabb pippantás.
A megszorítások eddig nem vezettek semmi jóra. Nem hiszünk a megszorítások politikájában. Ezzel etetett a felcsúti romagyerek 2010 előtt.
pityuka
Azt magyarázzák meg ezek a mocskos nemzetrontók, ha mi vagyunk Európa példaképe, messze a legjobban növekszik a gazdaságunk, ha így fejlődik a magyar ipar, az első helyet is megszerezhetjük (by "sosemhazudtam"), akkor mi a qrva jó ...toknak kell megszorítás. Amikor már ez is hazugság, hisz ez nem a megszorítások rablókormánya.
human
@Fradigege: Olyan megszorítással egyet tudok érteni, ahol végül valódi eredmények születnek és nem stadionok, unortodox közgázképzők, eltitkolt luxusutak és közpénzből kitömött újgazdag réteg.
Szimba
@human: "Olyan megszorítással egyet tudok érteni, ahol végül valódi eredmények születnek " - kérlek, mondj legalább egyet.
human
@Szimba: Úgy értettem, hogy ha már felemelték az szja-t akkor legalább valódi munkateremtő programra költenék.
Szimba
@human: milyen szjat emeltek fel? lemaradtam vmiről?
human
@Szimba: Köszi, elírtam. Nem az szja, hanem az áfa nőtt.
coni
A Bokros féle megszorításnak volt eredménye, csak az utána jövő kormányok elcseszték.
Most a 3000 Milliárdos MNYP után a hasonló nagyságú orosz hitellel ellenének még vagy 4 évig, de az oroszok elleni szankció közbeszólt. Legalább nem adósítják el még az ükunokáinkat is. (Bár nem világos miért sokszorozták meg az államtitkárok számát ha "cut" van?)
JAJMÁR
Ez várható volt. Az furcsa, hogy bejelentették a választások előtt, de sajnos ennek sem lesz hatása. Kész, kába a nép! Ez van emberek, ezt kell szeretni, vagy nem szeretni, de lesz még rosszabb is.
Hellcat
Mondtam, hogy jön a fekete leves...arra nem gondoltam viszont, hogy már választások előtt elsütik...nesztek fanok lehet tapsolni.
petike
@human: De, felemelték. Ha nem tudnád, megszűnt a 0%-os adókulcs. A minimálbéres is adózik, csak a cégekből kikényszerítették a kompenzációt.
Viszont a másfél minimált keresők bérét már nem volt kötelező kompenzálni, így azt nem is tették. Így lett az igazságosnak köszönhetően az én fizetésem egy tízessel kevesebb.
Meg más hasonló okosság miatt összesen kb 30-cal.
pbalage
@Hellcat: felettébb nagy lehet a gond, ha ez így ki merték jelenteni már most. A miértek eltitkolásának kidolgozási folyamata van most készülőben.
A zeemútnyócév nem lesz elég, pedig elég erős főnév volt, valami új szlogen kell, például a "jó úton járunk", vagy esetleg a "jobban élünk, mint 4 éve".
Desischado
Én is remélem, hogy még ebben a ciklusban dőlni fog a kártyavár. Igaza van Plabagénak, ha ezt most bejelentették, akkor nagy lehet a gond. Én csak abban bízom, hogy a fidesz fanok és a birkák is részesülnek belőle. Jól mondta nyanya, lesz itt olyan "nem megszorítás", hogy arról koldulunk! De remélhetőleg megint veszítenek a szavazóikból, és egyre többen ébrednek fel. Lehet, hogy az ellenzék ezért nem is töri magát annyira?
Fradigege
@human: Kapásból nem fognak tudni nyugdíjakat kifizetni. Gyorsan össze kell rá szedni a lóvét.
szaboria1
@nyanya001: Én a választás megnyerése után egy percig sem hittem, hogy nem lesz megszorítás. Szinte tudtam meg várják az őszi választást, utána jön csak az igazi meglepetés.
m.macskosz
Lehet, hogy nálam ez már paranoia, de nem lehet, hogy akkora baj van, hogy Orbánék nem is akarják megnyerni az okt.12-i választásokat, üres kasszát szánnak az ellenzéknek, amiből
nem tudnának azok sem kikecmeregni másként, mint ennek az 1700 milliárdnak a két-háromszorosával. Hadd kaparják ki a gesztenyét, ahogy tudják, a nép újból besokall,
ezért 2018-ban megint rájuk szavaz, a viszonylagosan helyrepofozott helyzetet meg újból
kihasználhatják?
nezelodo
Első pillantásra azt hittem bűnbánatot gyakorolnak majd, és visszaadják a MANYUP pénzt, pedig nem, még többet akarnak lopni! Az egyre növekvő adót tűzzel-vassal beszedni, és közcélokra semmilyen körülmények között nem visszaadni! Éljen az Orbán kormány minden tagja, 47 ezerből!
Bástya Elvtárs
@Szimba: Inkább utoljára lesz önkormányzati választás!!!
human
Ismeritek a viccet, mikor a zsidó szalad a rabbihoz.
- Rabbi! Hiányzik a kasszából 100 dollár. Mi tévő legyek?
- Tedd vissza fiam.

Nem hinném, hogy Simicska és társai - látván, hogy roskadozik az ország kapzsiságuk miatt - visszafizetnék az eltett milliárdokat.
mate03
@Mobil123: Tudtam hogy vissza fog, sunnyogni! Kíváncsi vagyok,mivel fogja magyarázni,a vezére újabb megszorító intézkedéseit!?
Mobil123
@mate03: Hát olvasd végig a alpári , mocskos szövegét amit már itt megersztet. Persze a kommentelőket gyalázza mert a cikkekhez normális magyarázata , szövege stb nincs.
Hellcat
@Boszi27: tegnap 16:50 Ilyenkor sehol sincsenek a fanok...sőt már úgy általánosságban is eltűntek...legalábbis egyre kevesebbet látok mostanában...
Hellcat
@nyanya001: tegnap 16:58 Ez is egy nagyon jó példa arra, hogy amit tagadnak azt megcsinálják...aki erre még nem jött rá ebben az országban az nem tudom hol él..
Hellcat
@coni: Azt nefeledd hogy a 3000 orosz hitel a szar forint már valahol 3100 és a kamat és futamidő miatt kb 7000 lesz belőle...
Hellcat
@volvós: Nem úgy értem. Egyszerűen kevesebb kormányseggnyaló hozzászólást látok. Ha vannak is egyszerűen nem írnak.
volvós
@Hellcat: Pedig idönként beleröfögnek a témába, aztán kussolnak utána !!!
Hellcat
@volvós: Igen néha beleszaladok 1-2 hozzászólásba. Viszont az áprilisi időszakhoz képest iszonyatosan megcsappant a számuk. Ez csak azért fura számomra mert ismét választás előtt állunk...azt vártam, hogy majd újra jönnek gőzerővel fröcsögni a fizetett trollok...de nem. Attól félek valami nagyon csúnya mutyi van a háttérben...nincs szükség trollokra...a megszorítást is be merték jelenteni...nagyon biztos a dolgában a fidesz valamiért...és ahogy ismerem őket valami tisztességtelen dolog lesz a háttérben. Majd október után megízlelheti a sok agymosott fanatista barom a qrbán szeretetét a megszorításokban. Aztán lehet menni békemenetelni.
volvós
@Hellcat: én már nem megyek le a " szintükre "...
söt, ha megtalálnak valamiért, nem is válaszolok,
ez a legjobb módszer !
Hellcat
@volvós: Vitaképtelen idióta mindegyik :D Nem nehéz őket összezavarni...a tények sajnos mindig magukért beszélnek.
hattorihanna
Bajnainak végül igaza lesz,vissza fog jönni válság kezelni...Nem értem a csúti taplókat,azért gondolhatták volna hogy véges a kisemberek szivornyázása.Hogy honnan fogják lenyúlni a pénzt a kiigazításukhoz,gőzöm sincs.Itt jön a képbe az is,hogy talán nem kellett volna elüldözni azt a lassan már 1 milliónyi magyar dolgozót,akik most külföldön adóznak a bérük után.
Vadlaci
Az állami kiadások jelentős mértékű csökkentésének módja, az Orbánék által létrehozott járások megszüntetése. Semmi szükség rájuk, egyébként pedig az államot hozták közelebb-mint erőszakszervezetet- a néphez, nem pedig közigazgatási szolgáltatásokat.
kata53
@JAJMÁR: Ahogy mondod! Nem lesz hatása! Sajnos!
kata53
@Hellcat: Mindegy mikor sütik el, ha a baloldal nem fog össze, megint ez a bohóc Tarlós nyer!
spu00
Még fogalmuk sincs, hogy milyen változást kívánnak bevezetni, már előre sírnak. Miért nem sírtak, mikor felvették az ominózus 8 évben a 14-16.000 milliárd hitelt, s bele gondolva annak vissza fizetésig történő terhek országra történő hatását? Mennyit éreztek belőle, semmit.Pedig Önök ugyan olyan felelősek voltak, mint a felvevők, mert Önök szavazták meg őket, s még sem lettek számon kérve.Önök valahogy fordítva gondolkodnak, élnek.Önök hozsannáztak az évi 2-300 milliárdos vesztességet okozó Simornak, melyet a költségvetésből kellett finanszírozni, s a pozitív egyenleget hozó Matolcsyt a pokolba kívánják.Legalább néha próbáljanak meg a földön járni.
aremy
ennyit a 4 millió munka helyről és adózóról akkor miért nem nő dzsidipipi?
Szóval megint HAZUDNAK.
F_Viktor
@spu00: Azok az igazi, filmekben még látható 50-es évekbeli porszívó- és lexikon ügynökökhöz tudnálak hasonlítani .-)
Ugye, fogalmad sincs mi történik körülötted, mi zajlik ebben az elcseszett országban?
Desischado
@F_Viktor: Megy a fényezés ezerrel, de akkor minek a megszorítás, pardon, "kiigazítás"? Egyébként üdv újra köztünk, Viktor! Már nagyon hiányoztál!
F_Viktor
@Desischado: Szia! Nekem nem hiányzott ez a magyar politika :-( 3 hét politikamentesség után túl tömény ez a moslék ami ebben az országban folyik, újra csak hányingerem van az egésztől.

Milyen fényezésre gondolsz? Varga annyira biztos a választási sikerben, hogy ilyen elszólás is belefér, de azért még pár hétig titkolják, hogy kikről húznak le újabb bundát, s kik lesznek a haszonélvezők.
De egy ilyen nagy, 1 700 milliárdos megszorítás esetén nincs sok lehetőség Varga kezében, nem nyúlt nagyon mellé a baloldal a találgatásaival.
Desischado
@F_Viktor: Ha látnád, hogy a köztévében hogy fényezik magukat, behalnál. Amúgy meg igazad van, nagyon el vannak már szállva maguktól, túl magabiztosak. Remélem, sajnos, csak reménykedni tudok, hogy felébrednek egypáran. És az biztos, hogy megint velünk tol ki, a zsírmore, jószokásához híven. De remélem, a fanok, meg a birkák is kapnak végre belőle!
F_Viktor
@Desischado: Rácuppantál a közmédiákra? :-))
Több rádióban hallottam, hogy mily nagyot cselekedett a kormány az elszámolási törvénnyel...
Január
@F_Viktor: Ennek az elszámolási törvénynek pedig várjuk meg a végét, nehogy nagyobb legyen a füstje, mint a lángja. A média nem hazudtolja meg magát most sem. Még a bankok állásfoglalását nem ismerjük - a legutolsót - , mivel az Eu-ig szaladtak panaszukkal.
F_Viktor
@Január: Úgy tűnik most nagyon elkötelezte magát Orbán, hogy víz alá nyomja a bankokat, miközben építgeti saját oligarchái bankrendszerét, akik minden kontroll nélkül jutnak hitelekhez (semmi gond, majd a Zemberek pénzél lehet konszolidálni őket jövőre).
De előtte még vár rá egy "kísérlet", hogy nem megszorítás gyanánt mit lehet még letolni a Zemberek torkán, hogy Orbán csókra nyújtott kezébe még ne harapjon bele a 2 millió agymosott troll.
qxy
Meg szorítás? ! Tudod kinek a nyakát szorongasd.
167 milláért egy ház?
Meg luxus fa@m? meg milliós fizetés?
Hol a Magyar törvény uraim? ez a törvény?
Na , isztok ti még reszketve.
Desischado
@F_Viktor: Cuppant rá a halál! Csak a nagynéném szokta a műsört nézni a saját tévéjén, és onnan hallottam, de nevettem is rajtuk!
F_Viktor
@qxy: A törvényt már ötödik éve ők, a 2/3 hozza kényük-kedvük szerint. Ki is használják ezt a lehetőséget.
mariaberta
Remélem a megszorítások elsősorban a stadionok építésének megszüntetésére irányul, no meg annak a sok kártevőnek a fizetésére akik semmi munkáért hatalmas fizetéseket vesznek fel. A pór népen már nem sokat lehet megszorítani, vagy úgy gondolja a kizsigerezés még segít ezen a kormányon?
Talán csökkenteni kellene az államtitkárok számát, azt a sok marhaságot, amiket Kerényi elvtárs -lelkünk, szellemünk épülésére kiad, a Várkert Bazár sokadik átadását, A MNB költekezését, és még sok minden mást, mert a népnyúzásból már igazán elegünk van.
Desischado
@mariaberta: Mariaberta kedves, sajnos, tévedsz, bár teljesen igazad van. De ha annyira elege van a népnek, akkor miért lett az áprilisi szavazás ilyen? Vagy esetleg talán végre elegük lesz, és végre bukik a rezsim? (reménykedik)
micfild
@Desischado: Miben!??
olyan szépen kifesti a nép narancssárgára az önkormányzatokat, hogy csak pillogni fogunk.
Kövérkötelesfenyegetőzése, a választási körzetek olyan átrajzolása, ahogy nekik a legjobb, a fásultság és a félelem..ebből megint nem sül ki semmi jó.
A megyémben van olyan település ahol egy polgármester jelölt van. Az is narancssárga. Miért nem mert elindulni más is?
4 éve a mi két háztömbünk egy másik városrészbe kellett menni szavazni önkormi választáskor. az ok az volt, hogy a szomszédunk, akit sokan ismertek képviselőjelölt volt.
és ez már alapból legalább 40 ember szavazatát hozta volna az mszp-nek.
De igy sokan el sem mentek.. mert vasárnap ritkán járnaka buszok.. és akinek nincs autója, az nem biztos, hogy át akar mászni a városon, hogy szavazzon.
amugy a rendes szavazókör egy utcányira van csak. 4 éve tudom, ezért, hogy ők pontosan tudják, ki milyen szimpatizáns egy egy körzetben és aszerint rajzolgatnak, hogy mindenhol meglegyen a többség.

Most meg talán elmegy majd 40-50% ? szavazni.. és annak a fele megint a narancsokra szavaz.
Elkeseritő
mariaberta
@Desischado: Mai divatos mondatot vagyok kénytelen használni, -bár nem szeretek-, de a "remény hal meg utoljára" félek , ha így haladunk megelőzzük ezt a REMÉNYT
Desischado
@micfild: Sajnos egyet kell értenem. Nem tudom, mi kell még, hogy felébredjenek.
Desischado
@mariaberta: Dum spiro, spero. (Amíg élek, remélek.)
troppauerhumer
"Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter egy Bokros-csomag méretű kiadáscsökkentést jelentett be kedden, a Napi Gazdasági által szervezett konferencián. Az eddig nagy titkolózás övezte, 2015-ös költségvetési tervről elmondta: csökkenteni kell az újraelosztási rátát (ez a kiadások bruttó hazai termékhez viszonyított aránya). Nem is kevéssel. A tervek szerint a tavalyi 49,8 százalékhoz képest idén a GDP 50,6 százalékát fogják kitenni a kiadások, ezt szeretnék lecsökkenteni 45 százalékra. A napi.hu számításai szerint az 5,5 százalékpontos csökkentés azt jelentené, hogy összességében 1700 milliárd forintot kell spórolni a kiadásokon.
Bokros Lajos volt pénzügyminiszter (b) és Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara konferenciáján, 2013-ban. Forrás: MTI/Soós Lajos

Bokros Lajos volt pénzügyminiszter és Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter üdvözli egymást egy 2013-ban rendezett konferencián. Forrás: MTI/Soós Lajos



Ekkora összegből közel négyszer fel lehetne építeni a négyes metrót. De mit jelent ez a szám a kiadáscsökkentés nyelvén? Varga arról nem árult el részleteket, hogy pontosan hogyan szeretnék elérni a tervezett 45 százalékos célt, de arra utalt, hogy azt nem egy lépésben, hanem fokozatosan szeretnék megtenni. Ha a megtakarítani kívánt összeget a kormányzati ciklus 2015-2017 közötti három évére osztjuk el, több mint évi 560 milliárd kiadáscsökkentést kell teljesíteni.

A 2014-re előirányzott adatokból kiindulva kiszámoltuk, hogy körülbelül milyen drasztikus kiadáscsökkentő lépésekkel tudná elérni a kormány a tervezett célt:

ha a következő három évben egy fillért sem költene a közszolgálati műsorszórásra (70 milliárd forint), abból a kiadási cél egy nyolcadát tudnák fedezni
ha lemondana a teljes stadionépítési programról (130 milliárd forint), meglenne az egy évi kiadáscsökkentés negyede
ha eltörölnék az összes gyógyszer támogatását (évi 290 milliárd forint), már összejönne a kiadáscsökkentés több...
pityuka
Közmédiára 80 milliárd. Na ezt a tételt ki lehetne húzni. Semmi szükség rá.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.