Öt magánnyugdíjpénztárban mostanra már csak mintegy 60 ezer ember 200 millárd forintnyi vagyona maradt, miután 2011-ben az előző Orbán-kormány az államadósság csökkentésének ürügyén 3000 milliárd forintot magához ragadt – vagy hát az akkori retorika szerint "megmentette" a nyugdíjvagyont.

A Nemzetgazdasági Minisztérium egy előterjesztése szerint 2015. január 1-től most ezeket a jelenleg még működő magánnyugdíjpénztárakat is végelszámolásra köteleznék, így a magánnyugdíjpénztár mellett többször is makacsul kiálló tagok vagyona végül mégis az államkasszába vándorol – írja közleményében a Horizont Magánnyugdíjpénztár.

A javaslat szerint az összes Magyarországon működő magánnyugdíjpénztárnak vége lehet. A jogszabályhely szerint „a Pénztár jogutód nélkül végelszámolással megszűnik, ha a tagdíjfizető tagok száma a megelőző hat hónap átlagában legalább kettő hónapon keresztül a taglétszám hetven százaléka alá csökken”.

A magánnyugdíjpénztárak az elmúlt időszakban szinte kizárólag támogatásokból működtek, melyeket vagy a tagok, vagy külső támogató szervezetek nyújtottak számukra, vagy korábban felhalmozott vagyonukat élték fel.

A Horizont Magánnyugdíjpénztár a napokban készített felmérése szerint a magánnyugdíjpénztári tagok 95 százaléka ma is helyesnek tartja azt a döntést, hogy a magánnyugdíjpénztári rendszerben maradt, és ragaszkodik a tagságához.

Ezek az emberek a törvényjavaslat jelenlegi értelmezése szerint automatikusan visszakényszerülnek a társadalombiztosítási rendszerbe és vagyonuk az államkasszába vándorol.

132 hozzászólásarrow_drop_down_circle

F_Viktor
Ez nem lesz olyan egyszerű, mert a NANYUP-ban maradt 60 ezer ember azok a nem birka népség akiket 2011-ben nem sikerült Orbánnak befenyítenie, megzsarolnia.

Ennek az NGM előterjesztésnek örülök, mert:
- nem kismértékben gyarapítja az "Orbán takarodj" tábort,
- elgondolkodtatja még a birka népséget is, hogy e padlássöprés után a bankszámlákon lévő pénz sem biztos, hogy biztonságban van.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
pbalage
@Clavigo: ha van otthon süteményed, gyorsan edd meg, mielőtt még odamegy a fidesz rekvirálni.
F_Viktor
Ez nem lesz olyan egyszerű, mert a NANYUP-ban maradt 60 ezer ember azok a nem birka népség akiket 2011-ben nem sikerült Orbánnak befenyítenie, megzsarolnia.

Ennek az NGM előterjesztésnek örülök, mert:
- nem kismértékben gyarapítja az "Orbán takarodj" tábort,
- elgondolkodtatja még a birka népséget is, hogy e padlássöprés után a bankszámlákon lévő pénz sem biztos, hogy biztonságban van.
Yoda69
Meg ezt a "kis" penzt is ellopjak a rohadt szemetek. Ez utan vajon mihez fognak nyulni? A szemelyes megtakaritasokhoz? Mert a naszad az sullyed.
1magyar
Még még még kell a gazdagoknak a lóvé.
Clavigo
Orbán elvtárs ,,legyen egy nagy ünnep Nálatok,,mindenki álljon,csak Te feküdjél..Közben az @nyád sírva adja Rád a fehér inget,meg a papírcipőt.
Toby
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
Don Quijote
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
Hellcat
Üdvözlök mindenkit a rendszervisszaváltásban!
miazavalami
Baccák + !
Mi a fenét pofáznak akkor hogy mindenki "takarékoskodjon" a nyögdíjas éveire? He?
Hát azé' me' kell nekik a píínz!
Clavigo
Legalább meg van a lóvé az új Puskás stadionra...A Csúzliszájú nekünk építi..
Grafix69
Minek szaroznak emeljék fel a melósok nyugdíj korhatárát 120 évre a politikusokét meg 62 re aztán kész , járulékot meg fizetni kell nem tudom mire mert a koholmányból kivették tehát nem is jár a nyugdíj csak a pofám.
mariaberta
Na és? Ezt már megtette egyszer, és mindenki belenyugvóan tudomásul vette,
Bizonyára így lesz ez most is.
Nekem pedig a nyugdíjpénztáram a dunyhaciha lesz. Ott biztosabb.
Szimba
Fidesz kormány=lenyúlás magyar emberektől kormány, saját jólétük, érdekében lenyúlás kormány. Csak a fidesz! Gazdagodjon élén orbán sertés és marha telepével strómanja mőgé bújva.
nezelodo
Vezérünk, nem kell a pávatánc, azt hagyd a pécsi helytartódnak, és ne vacakolj, vidd ami van, a cihából is forgasd ki a maradékát, hogy mindenki jobban járjon!
F_Viktor
@nezelodo: Idő kérdése és megteszi. Ha hagyjuk!
Szimba
A fidesz kormány mindent elvesz a magyar emberektől. A megspórolt pénzét nyugdajas éveidre, elveszi, cserébe nem ad nyugdíjat.
Ami maga orbán:
"Kedves barátaim, drága sertések! ""Azért gyűltem ma össze, hogy felavassam kedves barátom, szomszédom és drukkertársam heroikus önfeláldozással létrehozott beruházását, amely az egyébként szabadtartást igénylő mangalicákat tereli polgári keretek közé. A sertéseken kívül köszöntöm a szomszédomat és a televíziómat is. Büszkén jelenhetem, mindannyian uniós, valamint közpénzből vannak itt. Vagy ott, ahol."
gepnarancs.hu/2014/11/kedves-barataim-draga-sertesek/
gibgab
@Szimba: Nagyon jó!
A címhez találtam egy jó kis mondatot: "Nekem semmi nem elég, ha szeretett népem javáról van szó! "
Manhattan
Azzal fenyegettek eddig, hogy nem fogok nyugdíjat kapni, ha ragaszkodom a magánnyugdíj-pénztári tagságomhoz. Ragaszkodtam. Jelenleg kb. 60 ezer honfitársammal együtt vagyok már csak magánnyugdíjpénztár tag. Most olvasom, hogy ez az útonálló, gazember kormány annyira lealjasodott, hogy már az eddigi állításai sem érdeklik. 2015. január elsejével minket is végleg kifoszt. Azon csodálkozom, hogy akiket már régebben kifosztott, azok még hisznek nekik és támogatják őket. Pedig ezek csupán közönséges rablók! "A Nemzetgazdasági Minisztérium november 21-ei előterjesztése alapján 2015. január 1-től az összes jelenleg működő magánnyugdíjpénztárt végelszámolásra kötelezi, így a magánnyugdíjpénztár mellett többször is makacsul kiálló tagok vagyona végül mégis az államkasszába vándorol.
F_Viktor
@Manhattan: Részvétem!
Ez év közepe táján kiderült, hogy a MANYP-ak nem rossz befektetők, nem áron felül MOL részvénybe és E.On-ba fektették a rábízott pénzeket, hanem szép nyereséget termeltek tagjaiknak.
A több nyereség több pénzt is jelent, ami nem a fityesz-maffia zsebét gyarapította. Ezért vetett rá szemet a törpe-diktátor. Azt már nagyol jól tudjuk, ami neki(k) megtetszik, azt meg is szerzik.
Desischado
Jól mondtam, a választások után jön a feketeleves! Ez a rabló hazug az utolsót is szemrebbenés nélkül elveszi, hogy tömhesse a saját és a haverjai feneketlen zsebét! De meddig még, könyörgöm?! Mikor fognak már végre megbukni?!
Hellcat
"Nyakkendős 'urak' a tv-ből néznek,
Sok-sok mindent megígérnek.
Amíg ők lesznek, minden marad,
Hazudik mind, ne hagyd magad!"

www.youtube.com/watch?v=8oLC49sfsAQ
lajospapa
@Manhattan: Most mondhatnám dögöljön meg a szomszéd tehene is. Ha rá kerül a sor. De tényleg dögöljön meg, ha a szomszéd hagyja! Mióta ez a párt van hatalmon néhányszor voltunk szavazni, ( vagy nem voltunk, mindegy) és ez lett belőle. Most már minek a háborgás? Lassan döglik mindenki tehene.
Knapp75
@F_Viktor: Sajnos, ezzel nem szerez újabb ellenséget magának a Fidesz, mert az a 60,000 ember már eddig is utálta őket és röhögött rajtuk (mondjuk a röhögésnek most vége) a másik 10 milliót meg eddig sem érdekelte, hogy ha éppen mást szívattak.
(sőt, lesz majd, aki kárörömmel fogadja majd, hogy a bátrabbaknak/értelmesebbeknek sem lesz nyugdíja)

De ezek a patkányok tényleg mindent elvesznek, amit látnak. 4 évig királykodhattak az ellopott 4000 milliárdból (a pénztárakba be nem fizetett összegekkel együtt legalább ennyit nyúltak már le), de elcseszték és most mennek a maradékért!
Mi lesz jövőre vagy 3 év múlva?
egyeneskifli
Most miért nem jönnek a fidesznyik trollok kommentelni.
Desischado
@egyeneskifli: Jó kérdés! Ilyenkor bezzeg eltűnnek. De én már hallod azon bámulok, hogy mi mindenre van szeme a maffia bandának. ez nem normális! Azon gondolkodom, kiket nem nyúltak még le a saját bandájukon kívül?
szandokan
@egyeneskifli: Talán mert nem minden "fidesznyik" itthoni bankokban tartja a pénzét, vagy nem is bankban tartja, hanem értékesebb dolgokban. Látom, a metal zenét szereted, nagy kár, hogy éppen úgy is viselkedsz, amiért annak idején, amikor még én is fiatal voltam, sokan elítélték ezt a műfajt. Pedig a rock örök, és elpusztíthatatlan a mai napig, és az is marad. Legalább van valami, amit mindketten szeretünk:-)
szandokan
@Hellcat: Jó kis szám volt ez! Az új lemezük elég jó lett végre, egy ideje csak árnyékuk voltak önmaguknak.
F_Viktor
@Knapp75: Írod:
"Sajnos, ezzel nem szerez újabb ellenséget magának a Fidesz, mert az a 60,000 ember már eddig is utálta őket és röhögött rajtuk..."

Véleményem szerint a 60 ezer ember többsége fityesz szavazó, ők azok akik jól jártak az egykulcsos adóval, ők azok akik igénybe tudják venni a családi adókedvezményeket. Mert ők azok, akik úgy gondolták, hogy az állam biztosította nyugdíj nélkül is meg fognak majd élni idős korukban is.

Gondolatom másik része az, hogy most lehet, hogy sokaknak első olvasatra tényleg a szomszéd tehene jut eszükbe, de aztán elgondolkodnak, mennyire van biztonságban saját pénzük?
Knapp75
@F_Viktor: Biztos van közöttük Fidesz szavazó, aki ért a gazdasághoz, de a többségük "lázadó" liberális, aki dacból és/vagy az állami nyugdíjrendszerről kialakult véleménye miatt maradt.
Maga a nyilatkozat arról, hogy maradni kíván az ember a nyugdíjpénztárban, már eleve egy csendes demonstráció volt.
Mondjuk azóta az akkori nyilatkozók közel fele már az államnak csenget.
karma1
@F_Viktor: Kiegeszitenem talan azzal, hogy Manhattan baratunk mintha nem lenne fityiszes, csak megprobalt bizni... Es a fityiszeseknek ugyis nyitva allnak a kulflodi bankok (lsd Szandokan), akkor meg minek sporolgattak volna itthon?

Hol van csizmas, spu, meg a tobbiek?

Ezek szerint van meg egy honap arra, hogy mindenki kivegye a penzet, es belevarrja a parnacihaba, vagy belerakja a fagyasztoba, lekvarba, barhova, csak nem bankba, vagy ahol nem eri el ennek a k@csognek a keze...

Hogy meri meg ezt is lehuzni ennyi botrany, tuntetes ellenere???

Igaz, vannak szereptevesztok is, akik osszetevesztik a hulyeseget a batorsaggal... na ezek ok...
Knapp75
@F_Viktor: Hja és sajnos, mikor 3 millió embert érintett, melyből 2,5 nem nagyon akart átlépni az állami rendszerbe (előtte volt lehetőség önként átlépni!!), akkor is gond nélkül benyeltük a dolgot, most akkor sz@ros 60,000 emberen miért akadjunk ki?!
A fidesznyik trollok meg most azért pihennek, mert még nem kapták meg a kommunikációhoz szükséges anyagot, mely kifejti, hogy mindenkit meg kell védeni attól, hogy eltőzsdézzék a pénzét az extra profitra hajtó külföldi pénzintézetek! :)
Knapp75
@szandokan: "2015, 2017...:-)"
Ha a kétharmad úgy dönt, akkor jövőre lehet 2011 vagy 2016 is, ezt jól jegyezd meg!
Erre kaptak felhatalmazást és kész.
agnes200
És ha ezt is ellopták, akkor mi következik?

Amúgy tényleg nem találok szavakat arra, amit művelnek. Nekem amúgy csak kb. 4 millió forintomat fogják ezzel eltulajdonítani. Helyette meg majd kapok állami nyugdíjat. Csak nem akkorát mint az orbán viktor.
agnes200
Valaki kérdezi, miért most csinálják a tüntetések ellenére? Hát most még gyorsan szétosztják, sietni kell! Most lehet hőbörögni, mert lementek a választások. Most kell, hogy aztán a választások előtti évre elfelejtsék a fideszes választók az ilyen dolgokat.
ozs
@karma1: Ezt a penzt nem lehet kivenni. Atmegy az allami kasszaba, ha ezt elfogadjak. Es amilyen mocskok, meg az arfolyamnyereseget sem fogjak kifizetni, amit a tobbieknek kifizettek. Teljesen jogellenes az egesz. Ha volna egy korrekt alkotmanybirosag, akkor ezt nem lehetne megcsinalni.
soljanka
Ha én most leírnám, hogy mit gondolok, akkor az egész webről lesöpörnének.
Így hát csak visszafogottan:
Lexarlak benneteket.
kkalman
@ozs: Teljesen korrekt, fitymasz hű alkotmánybíróságunk van. Orbanisztánban alkotmánybíróság nélkül, vagy avval, mindent meg lehet csinálni, ha hívő vagy. Azaz. hiszel az egy istenben, Orbánban.
karma1
@ozs: Szia Kedves ozs, koszi az informaciot, en ezt nem tudtam, na akkor ennel nyiltabb es nagyobb rablast meg nem kovettek el Magyarorszagon...:o((

Ha erre sem emeli fel a szavat valami fuggetlen, vagy akar unios birosag, akkor nincs igazsag a Foldon...:o(((
karma1
@agnes200: Szia, en kerdeztem, es @ozs valaszaval mar tudom, hogy miert merik megtenni: mert nem rohanhatnak a bankba az emberek a sajat penzukert, mert ha most mindenki kivenne a penzet, akkor Magyarorszag meg karacsony elott osszeomolna.

Istenem, minek kell meg jonnie ahhoz, hogy ez a sopredek eltunjon a kozeletbol? (Csak onnan, mert azert egy jol vedett bortonben szivesen viszontlatnam oket, teljes vagyonelkobzas utan, a kovetkezo 30-35 evre!)
coyote3
Ez hazugság!!! Megmondta a legigazmondóbb , hogy mindenki jól jár és egyéni számlák lesznek...
silber13
Oh, leleményesek ezek a gazemberek! Ott leszenek a lakossági betétek. Micsoda préda lesz! Mert ezek gátlástalanok, ne legyen igazam, de hozzá fognak nyúlni és akkor huss a pénzecskéknek!
Sziszifusz
Elvtársak, Fidesz hívők, az irány helyes ! Folytatjuk utunkat az előre kijelölt Lenini, akarom mondani Orbáni úton. A Fidesz sodrában minden a miénk, még ami a tiétek az is !
Mobil123
Nem 200 milliárdot nyert az MNB a devizhitelezesen? Amit el is költött mint hogy befizette volna az állami kasszába?
m.macskosz
@silber13: Engem ugyan nem nagyon érint,
ezért nem izgulok, de ezt nem merik megtenni.
Nem azért mert erkölcsi gátlásaik lennének, de
azért mégis csak Európa Unió-s ország vagyunk.
silber13
@m.macskosz: Olyan nagymérvű ennek a hordának a gátlástalansága, rabl, harácsoló ösztöne, hogy bármit meg mernek tenni. Ezekkel csak az erőszak nyelvén lehet értekezni, kutyakorbáccsal, meg a 9 farkú macskával nyomatékosítva!
Zsuga
Azt már jól tudjuk, hogy ezeknek semmi sem szent - Orbánt leszámítva. A legpofátlanabb módszerekkel, mutyit mutyira halmozva építik és erősítik Orbánisztánt, míg a lakosság valódi kétharmada egyre nyomorultabbá válik. Erdélyből jött barátom mondta, hogy Csauseszku diktatúrája pontosan így hatalmasodott el. Én nem csodálkozom már azon sem, hogy az ellenzék nem is kíván gőzerővel harcolni ellenük most még. Vagy már? Ezek ugyanis rövid idő alatt olyan mértékben behálóztak mindent, eluralták az országot, meghülyítették, megosztották a népet, hogy ellenzék legyen a talpán, amelyik most elég rövid idő alatt kitakarítana itt úgy, hogy közben az orbánisták ne lehetetlenítsék el őket ismét. A lakosság nem képes összefogásra, annyira megosztott és különböző nézetű, hogy ettől az egységtelenségtől nem is várható semmi jó. Megkezdődött az elmúlt 25 évezés, ami azt mutatja, hogy sokaknak egyaránt nem felelt meg a rendszerváltás óta egyetlen kormány sem. Ez pedig azt jelenti, hogy jobb híján a jobbikkal próbálnának kísérletezni, pedig az legalább olyan bizonytalan, sőt! Az egykor csóró Viktorhoz nagyon is hasonlóan igyekszik szűz pártként babérokra törni, hogy végül maga is megszedhesse magát. Amit mondjuk nem is sajnálna tőlük az ember, ha azt tisztességes határokon belül tennék és valóban hasznára válna az országnak, a szegényebb rétegeket is beleértve. Csakhogy ebben sem hisznek nagyon sokan, talán nem ok nélkül. Így marad az erősen megosztott nép, amit Orbánnak ügyesen sikerült elérnie. Mert sajnos valóban birkanyájként tudja kezelni ezt a népet, míg azok nem lesznek képesek az összefogásra egy meghatározott cél érdekében.
mate03
@ozs: Van egy lehetőség! Ha nem Magyar bankban van a pénzed,akkor átkel utaltatni az anyabankhoz! Ahhoz próbáljon hozzányúlni ez a görény!
nusika
@Zsuga: Ezt írom és mondom, hogy Ceausescu is így kezdte, de amikor "felébred" a nép, akkor nem lehet már megállítani ezt a lavinát. Ezt látjuk , most is azt csinál(nak), amit csak akar(nak)!
Zsuga
@mate03: Na látjátok, mennyivel kevesebb gondja van annak, akinek nem kell idegeskednie a bankban elhelyezett tartalékaiért!
magyarbakancs
Magyarország jobban teljesít.
Ezért kell minden guba,dudva,zsé,lé,lovetta.
tivoli
@magyarbakancs: ma, 09:52
De egy az Isten, a neve PÉNZ!
Strong
várható volt..hogy:

Vagy kivérezteti őket - ami nem sikerült. (még így is nyereségeket tudtak realizálni)

vagy:
lenyúlja ezt is...

..hát az utóbbi...
ozs
@coyote3: ja tenyleg! Es hol vannak az egyeni szamlak? Es ha lennenek, az sem jelentene semmit, mert a nyugdijtorvenyt folyamatosan lehet modositani, es egyre lejjebb vinni a nyugdijszamitasnal alkalmazott %-os aranyt. A magannyugdij azert tetszett, mert a tolem levont nyugdijjarulek osszege gyult es kamatozott az en szamlamom, es ezt kaptam volna meg, mikor nyugdijba megyek.
ozs
@karma1:de volt ennel nagyobb rablas, amikor az elso utemben megzsaroltak a magannyugdijpenztari tagokat, hogy ha onkent nem lepnek at az allamiba, akkor nem fognak allami nyugdijat kapni, es ettol valo felelmeben lepett vissza az a talan 2 millio ember, es engedte at a 2800 milliard forintjat az allamnak. Aztan azt hiszem az alkotmanybirosag kimondta, hogy megsem zarhatok ki a penztarban maradok az allami nyugdijbol, de addigra mar keso volt, mert visszaleptek az allami rendszerbe.
karma1
@ozs: Igen, sajna, ismerem ezt a hirt - akkor az is verlazito volt, es ha most ezt meglepik, az mindennek a teteje lesz... De remelem, erre mar nem marad eleg idejuk...
sentinel216
Nem működhetnek olyan nagyon rosszul a magán nyugdíjpénztárak, ha kisgömböcnek kedve támadt azokat is felfalni. Ha nem lenne mit ellopni feléjük sem nézne a maffia.
egyeneskifli
@szandokan: Nem csak a metal zenét.
Mindent szeretek amit hangszerrel játszanak.
Figyelj majd ha látok egy kritikát tőled akkor beszélgethetünk.
A mostani baloldal nem a Rákosi rendszer.
De a fidesz a legjobb úton van felé.
egyeneskifli
@Desischado: Vagy mert gyávák.Mint akik fizetik őket.
egyeneskifli
@szandokan: Jaaa és csak veletek viselkedek így.Ugyanis ti a pökhendi nagyképű 2/3 pont így viselkedtetek ahogy én.
egyeneskifli
@Desischado:Nem fogjuk megvárni a január másodikát.
Aki megunta az elmúlt 24 év hazugságait az utcán lesz.
Zsuga
@herczeg0210: Azért bátorkodtam így írni ezt a becses nevet, mert számos cikkben láttam már ebben a formában is.
Mobil123
@m.macskosz: A visszamenőleges törvényeknél is az EU-ra vártunk és ?! Sajnos nekem is van olyan érzésésem hogy hamarosan jönnek a betétek és ki tudja mi még. ( A lányomnak is tettem kicsit félre és és nekem is van és nem beszélve az önkétes nyugdíjpénztári számlákról!!)
m.macskosz
@Mobil123: Okos választ ebben az ügyben tőlem ne várj, kérlek, dunsztom nincs. :(
Zsuga
@egyeneskifli: Az eemúthuszonnégy év...
Arra lennék már kíváncsi e most divattá váló mondatot szajkózóktól, hogy mégis kit szeretnének Orbán helyére ültetni? Mert ha szerintük mind egyformán szar és hazug volt, valami alternatívának csak kellene lenni, ha fenekestől borítanák a jelent a teljes múlt elsöprésével együtt, egy tökéletes kormány és ország létrejöttének érdekében? Mert valakiben azért már látni kéne azt a tuti garanciát, hogy azt képes lesz megvalósítani.
Mobil123
@m.macskosz: Semmit nem csinált az EU! És ha lesepri a setét vezír a padlásunk akkor sem fog csinálni.:-(
m.macskosz
@Mobil123: Felül kell vizsgálnom az álláspontomat, igazad lehet, sajnos.
A padlást viszont már nagyon le kéne söpörni, vajon azt akkor is bevállalná
a kormány, ha elhallgatnám, hogy nincs fönn semmi?! :)
Mobil123
@m.macskosz: Nyugi, mert ők találnának rajta valamit. Pl. a tetőt és gerendákat...
m.macskosz
@Mobil123: Az tök jó lenne!
Rogyjon rájuk, a biztosító meg fizet,
úgyis kellene már egy új tetőszerkezet! :)
Mobil123
@m.macskosz: Ja ?! Akkor írjál mán Heimnek egy levelet:-)))))
m.macskosz
@Mobil123: Persona non grata az ürge az USA szemében,
csak nem képzeled, hogy ilyenekkel szóba állok?! De azért
mit Te szólsz ahhoz, hogy elintéztem a mukit?! Most mehet
Hawai helyett Mallorcára! He-he-he! :)
Mobil123
@m.macskosz: Na majdan lesz egyszer időm megsajnálom a muksot (de nem lesz:-D) és az egész Századvég bagázst. Kíváncsi leszek Mellár Tamást vajon feljelentették? Volt e hozzá pofájuk?! (bár biztos volt, de nem hinném hogy Ő meg minden bizonyíték nélkül beszélt volna az ország füle hallatára)
coni
Túl nagy a kontraszt, a MNYP-i hozamok nagyon jók, ellenben a 3000Mrd hatalmas bukta volt. Így nincs más hátra mint erőszakkal megszüntetni.
m.macskosz
@Mobil123: Szerinted megütheti-e a bokáját a századvég, amíg sok milliárdos állami támogatást kapnak, azaz Q.va jól fekszenek a kormánynál. Továbbá: kell-e félniük,
amíg pintér a belügyér és Polt a legfőbb ügyész.
Na, tippelj, ha feljelentik, ki lesz a huny, Mellár vagy a századvég?! :(
Fradigege
Jártam már Felcsúton. Megnéztem ezt-azt. Van baltám is. Eddig csak fát aprítottam vele. Lámpavas is van Felcsúton. Rossz, aki rosszra gondol. Én csak a Magyarságot féltem. Voltam katona. Tudok lőni. Vannak egyesek, akik nem voltak katonák Felcsútról. Nem tudom mi van, de valami van. "Azért vagyunk ezen a világon, hogy jól érezzük magunkat benne." De, ha valami nem úgy történik, akkor van itt minden kézzel fogható dolog, amivel ezt elég jól meg tudjuk oldani. És aztán jól érezhetjük magunkat benne.
m.macskosz
@Fradigege: Amit felvázolsz, az sajnos pont azokon nem csattan majd, akiken kellene!
A patkányok mindig időben elhúznak a süllyedő hajóról. :(
Mobil123
@m.macskosz: Lehet hogy nem lesz bajuk de akkor is jobban járnak ha kussolnak.
m.macskosz
@Mobil123: Egyelőre szemmel láthatóan nem félnek:
lásd az újabb stadion-tervezési 2,567 vagy 2,465 vagy hány MILLIÁRD forintnyi
TERVEZÉSI díj,
skiccpaja kitüntetése,
a segélyek tervezett megvonása,
az újabb mázsányi adó megszavazása...
Mobil123
@m.macskosz: tehát visszatértünk a padlás seprésre , betétekre stb.
egyeneskifli
@Zsuga: Civileket akik pl. tudják mennyibe kerül 1kg. kenyér, 1l. tej,vagy egy BKV vonaljegy.
Mert akik nem tudják azok be merik nyögni,hogy 47000 forintból meglehet élni.
bencemacska
@silber13: ma, 06:21

Ha van megtakarított pénzed, hogy kiegészítsd a megvédett nyögdíjadat, akkor nem 16% adót fizetsz a hozam után - ha van - , hanem 22 %-ot. az egyenlő arányosság jegyében.
Ha eladsz valamidet, keményen befizeted az adót, de nem rendelkezhetsz az egy százalékról sem, mert nem munkával szerezted.
Zsuga
@egyeneskifli: Azért ez nagyon nem ilyen egyszerű. Hány civil jelölt van most pl. az önkormányzati választásokra, amivel akár meg lehetne dönteni a 2/3-ot? Ki az a konkrét civil személy, akit Viktor helyére akarnál ültetni? Egyáltalán, mi a módja annak, hogy egy civil kormány váltsa le a fideszt? Na és mi a garancia, hogy ha ez sikerülne is, nem lenne-e számukra éppolyan felejtős egy idő után, hogy mibe kerül a kenyér és a tej? Egyezzünk meg abban, hogy az embereknek mindig lesz bajuk a vezetéssel, mert olyan egyébként sem létezik, hogy mindenkinek egyformán kedvezzen. Nekem pl. azemútnégyévnél az azt megelőző emútnyócévem sokkal békésebben, nyugodtabban telt, viszont ennek a kormánynak az aljasságai már jóval túltesznek bármelyiken.
egyeneskifli
Akik mögött felsorakozott az ország az elmúlt hetekben szerintem jók lennének vezetésre.
Persze,hogy lesz baj a vezetéssel mindig,de a Horn Gyuláék elindultak egy irányba (tudom Bokros csomag) erről csak azt tudom mondani,hogy átvettek 94-ben egy üres államkasszát és egy szét rabolt országot.Az alagút vége már 97-ben látszódott aztán megválasztották a fideszt.
Teljesen egyet értünk.
De mindenki jobb lenne ennél a pökhendi Grazban kezelt baromnál.
Akinek előrébb való a stadion mint az éhezők,aki lenyúlja a magánnyugdíjakat.
Akinek a külpolitikája kimerül abban,hogy diktatórikus országokat jelöl meg követendő példának.
szandokan
@egyeneskifli: Tudod, az sem baj, ha nem társalgunk. Valahogy én nem vagyok az a fajta ember, aki azonnal ugrik egy olyan hírre, amit belöknek csak úgy, sokszor elferdített formában. Amennyiben az emberek 70 % - a nem fizet régóta tagdíjat, akkor eleve veszteségesek ezek a megtakarítások, és nem lesz aki ki is fizesse majd azt a pénzt sem az embereknek, amit eddig betettek. Persze, hogy mindenki lelke megnyugodjon, én hoznék a Fidesz helyében egy olyan törvényt, hogy mindenki kivehesse az eddig betett pénzét, és akkor megláthatnánk a valós helyzetet.
egyeneskifli
@szandokan: De ezt a jelenlegi kormány nem fogja megtenni.
Ugyanis kell nekik az a 200 milliárd amire még nem tették rá a kezüket.
szandokan
@egyeneskifli: Miért kellene nekik? Ez nem olyan nagy pénz országos viszonylatban nézve. Az utóbbi idők történései után meg kizártnak tartom, hogy 60 ezer ember pénzét törvényesen ellopnák. Egyszerűen buta és értelmetlen lépés lenne a részükről. Nekem nem áll ez a kép úgy össze, mint azoknak, akik a baloldalon állnak, és biztosak abban, hogy minden, ami szemétség ma történik az országban, az a Fidesz műve. Megmondom őszintén, vannak olyan számomra jelentéktelenebb dolgok (vasárnapi zárva tartás, a Nemzet sportolója cím, stb.), amikkel nem teljesen értek egyet, de igazából nem is érdekel, mert sok jelentősége nincs, számomra legalábbis biztosan. Mondjuk a KDNP - t nem szeretem egyáltalán...
nyanya001
@szandokan: Én fogadok veled, hogy elveszik a 200 milliárdot !
Ami szerinted nem olyan nagy pénz !
Csak nézd meg milyen összegekből tevődik össze az 1700 milliárdos
megszorítás !
Sokkal kisebb összegek is szerepelnek !
szandokan
@nyanya001: Nem tudom. Majd figyelem a történéseket.
egyeneskifli
@szandokan: Pont ugyan azért amiért a 3000 milliárdra is rátették a kezüket.
soljanka
@F_Viktor:-" nem kismértékben gyarapítja az "Orbán takarodj" tábort,
- elgondolkodtatja még a birka népséget is, hogy e padlássöprés után a bankszámlákon lévő pénz sem biztos, hogy biztonságban van."

- Az a hatvanezer eddig sem volt Viktor párti, tehát nem gyarapodik a tábor sajnos
- A birka népség 2010-ben sem gondolkodott el, hiszen odaadta a megtakarításait. Én 80 fős munkahelyen dolgoztam : ketten!!! voltunk, akik maradtak a Manyupban. ( persze voltak, akik koruknál fogva eleve nem voltak tagok, kb 20%)
Szóval jó lenne, ha neked lenne igazad, de én nem bízok az ébredésben (:
bencemacska
@szandokan: tegnap, 22:57

Ne felejtsd el, másként látja a világot, aki még MANYUP tag, és másként az aki a partvonalról nézi!
simmering73
@egyeneskifli: Egyenes beszéd. Ment a lájk.
agnes200
Jól emlékszem? Ez kb. akkora összeg, mint amennyit a Matolcsy küldött a saját alapítványának! Miért nem azt tulajdonítja el a kormány???
egyeneskifli
@simmering73: Köszönöm.
Örülök,hogy egyet értünk.
Január
Ezen az alapon bármit el vehet a kormány bárkitől, végül is azt csinálják az elmúlt 2x4 évben. Elvesznek, - újraosztanak a klientúrának mindent.
spu00
Ez hasonló eredményt hozná, mint a devizahitel, örömmel vették fel, csak vége lett gyászos, s mégy meg is vannak sértődve. A manyupos emberkék a nyugdíj 30%-t kapnák az államtól a többit a saját jogon fizetett pénztártól. Számolják ki, hogy ebből milyen ellátmány születhet. A deviza téma 20 év alatt 4x-re nőt, s ezt sem vették figyelembe.
szandokan
@egyeneskifli: Amiből ki is fizették az embereket, és érdekes módon nem tiltakozott ellene senki, hanem örültek a több százezer forintnak. A pénzét mindenki megkapta, a többi már részlet kérdés.
egyeneskifli
@szandokan: Milyen több százezer forintnak?
Megint terelsz.
Megint azzal foglalkozol amivel nem kéne.
szandokan
@egyeneskifli: Szerintem meg nincs igazad. A nejem is benne volt, és nem keveset kapott kézhez. Sokan lázasan azt számolgatták, hogy így mennyi pénz üti majd a markukat egyben.
A mostani kissé más felállás, mert itt nincs szó kifizetésekről.
szandokan
@m.macskosz: Köszönöm, bár számomra nem sokat mond ez a mogyi.
egyeneskifli
@szandokan: Nem az a lényeg,hogy most ki mennyi pénzt kap,értsd már meg!
Hanem arról,hogy lesz e nyugdíjuk ezeknek az embereknek?!
Az állami nyugdíj a mostani kifizetésekből kiindulva nyögdíj.
A te nejed gondolom nem minimálbérért dolgozik.
Mi van azokkal akik kénytelenek annyiért dolgozni?
szandokan
@egyeneskifli: A nyugdíj eddig sem volt sok, ha valaki nem keresett jól aktív életében, és ez most sem lesz másként. A magánnyugdíjpénztárak pedig nem jelenthettek hosszú távú befektetést, mint ahogyan az állampapírok is zárhatnak veszteséggel, jó esetben tőke védettként az ügyfél visszakap ugyanannyit, amennyit befektetett. Már én is jártam így az egyik számlámmal. A nyugdíjak soha nem voltak alap esetben magasak, és ez nem 2010 - től van így. Amit én esetleg megrovásként hoznék fel, az az, hogy a számlák nyomon követését nem tették lehetővé, holott megígérték, így biztosan nem tudhatjuk, hogy minden pénz az IMF hitel törlesztésre ment e el.
JAJMÁR
@szandokan: 22:49 Nehéz elhinni, hogy örült a nejed, hogy kifizették neki az addigi hozamot? Egy picit se gondolkodtál el, hogy ha - 15-20 év hozama szép pénz - és közben a tőke sokat nőtt, akkor mennyi hozamtól esik el, és így a nyugdíjtól is emiatt? Ráadásul ez így már nem is örökölhető.
Még akkor is, ha úgy gondolod ez nálatok nem oszt, nem szoroz, nem érzed megkárosításnak?
egyeneskifli
@szandokan: Na végre!
Kezdesz észhez térni?
A manyup pont ezért lett volna jó.
S én még nem hallottam arról,hogy valamelyik pénztár becsődölt volna.
Egyébként az Ossian témához egy megjegyzés.
Nem kötekszem,de a mostani jobban tetszik mint a régi Ossian szöveg és zene szempontjából is.
Pl. a Sörivók számukat nagyon nem szerettem. :)

Ők szerintem nagyon jók:

www.youtube.com/watch?v=V8oi4h9iUDE
szandokan
@egyeneskifli: Az új lemezük valóban az egyik legjobb anyaguk lett, de éppen hajaz kicsit az Ítéletnap lemezükre, ami számomra etalon volt akkortájt. A Sörivó vagyok-ot, meg úgy általában az első lemezüket el lehet felejteni...
A Triász dalt ismertem, szenzációs. Nekem most az új magyar albumok közül leginkább a Wisdom és a Mobilmánia ütöttek elég nagyot.
szandokan
@JAJMÁR: Valahogy így, igazából nem bánta, mert nem az élete függött rajta, ráadásul akkoriban én elmagyaráztam neki, hogy így legalább megmarad a pénze, mert a csúnya magánpénztárak úgyis csak elherdálták volna az egészet:-))
Yoda69
Mocskos rablobanda. Hol vannak az egyeni nyugdijszamlak amit beigertetek?
A penz az allami kasszaba vandorolt, azaz legyen akarmekkora megtakaritasa valakinek, azt sosem fogja tobbe viszontlatni.
Persze megertem, kell a penz szijarto budai luxusvillajara, rogan szuperapartmanjaira, kosalajos Uj-zelandi kiruccanasaira na meg persze orban megaloman otleteleseire.
JAJMÁR
@szandokan: Szóval a valóban megkapott hozamból találtad ki, hogy elveszne a tőke, ezért bedobtad a tőkét és a jövő hozamát egy feneketlen kalapba?
(Nem rovom föl, nem hagytak más választást. Csak a tisztán látás kedvéért...)
pbalage
@JAJMÁR: én nem tudom miért érzem úgy, hogy nem valami sok esze van ennek a szandokannak, viszont marha nagyokat lehet csodálkozni rajta, ez a pozitív benne.
szandokan
@pbalage: Benned meg maximum a HIV lehet pozitív...
szandokan
@JAJMÁR: Akkor még úgy gondoltam, most viszont már másként vélekedek az egészről. A mostani magánnyugdíj elvétele már nem szól kifizetésekről. Tisztában vagyok azzal, hogy ugyan 1,5 millió volt akkor a nejem számláján, amiből azt hiszem, olyan 140 ezret kapott vissza, de akkor még elhittem, hogy a rendszer úgyis becsődöl egyszer, és jobb ez így. Az utóbbi idők történései kezdenek néha gondolkodóba ejteni, valahogy rossz érzésem van néha, de eddig még mindig megmagyaráztam magamnak, hogy mi miért történik. Valahogy inog a bizalmam kissé olykor, de azt azért fenntartom, hogy ennek a népnek semmi nem lenne jó, csak ha mindent ingyen adnának, munka nélkül.
pbalage
@szandokan: és az eseményhorizonton túl mi van, komám? Látszik ott valami?
JAJMÁR
@szandokan: 23:26 Elég nagy a káosz, és szerintem még nagyobb jön. A kételkedés jó, mindig meg kell nézni a dolgok fonákját is, bár lehet, hogy én meg abba a hibába esek, hogy túl bizalmatlan vagyok, de sajnos úgy látom, hogy okom van rá.
Azt hiszem, most csak az a biztos, akik ott vannak körülöttünk, a közvetlen család.
A nép nagyon vegyes, tényleg vannak olyanok, akiknek semmi sem tetszik, és olyanok is, akiknek semmi sem elég. Nagyon sokan vannak olyanok, akiknek a panasza jogos ! Az "ingyen mindent" szöveget azok mondogatják, akik nem tudják megoldani a gazdasági és társadalmi gondokat.
dzurinda
@szandokan: "de akkor még elhittem, hogy a rendszer úgyis becsődöl egyszer, és jobb ez így"

Tudsz arra példát mondani, hogy külföldi országokban ez megtörtént, mármint a becsődölés? OK, hogy a Fideszes politikusok ezt jósolták (nem nagyon támasztották alá érvekkel emlékeim szerint), de csupán azért, hogy könnyebben lenyomják az emberek torkán a pénzek elvételét.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.