A Fidesz szerint akár adójogi szabályokat is módosítani kell, hogy ösztönözzék a nyugdíjasok munkavállalását a hiányszakmákban – mondta Tuzson Bence kedden Budapesten az Országgyűlésben napirend előtt.

A nagyobbik kormánypárt országgyűlési képviselője közölte: olyan ösztönző rendszert kell Magyarországon kidolgozni, amely miatt a nyugdíjasoknak érdemes lesz – főleg a hiányszakmákban – a munka területére visszatérni.

Tuzson Bence azt mondta, évekkel ezelőtt még az jelentette a problémát, hogy a fiatalok bizonyos munkaköröket nem tudnak betölteni a nyugdíjasok miatt, most viszont pont fordított a helyzet: vannak olyan hiányszakmák, ahol szükség van a nyugdíjasok munkavállalására is.

61 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
Persze, bagóért !
Hívjátok vissza azokat a fiatalokat akik kénytelenek voltak más országba munkát vállalni
és fizessétek meg tisztességesen !
Ne a Kövér meg a hozzá hasonló naplopó keressen több milliót !
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
JAJMÁR
Kapkodnak összevissza, HOL VAN hát az a híres szakképzési terv? ! Lyukakat dugdosnak be, aztán keletkezik egy nagyobb, akkor azt is. Nem lehet már győzni, szakadozik...
nyanya001
Persze, bagóért !
Hívjátok vissza azokat a fiatalokat akik kénytelenek voltak más országba munkát vállalni
és fizessétek meg tisztességesen !
Ne a Kövér meg a hozzá hasonló naplopó keressen több milliót !
coyote3
Ez egy nagyon jó gondolat. Egyrészt, mert a nyugdíj az éhen haláshoz elég csak. Másrészt a nyugdíjasok tudnának állami adóbevételt generálni, hogy lehessen még nagyobb házakat venni. Harmadrészt, hogy még több nagyképű, hozzá nem értő arrogáns idiótát lehessen alkalmazni nagy fizetésért államtitkárnak.
Már csak egy a gond. Nevezetesen ehhez munkahelyek kellenének...
bencemacska
Hiány szakma? :)))
Szerintem csak arra kell a törvény, hogy ne mindenkit kelljen nyugdíjba kényszeríteni, a csókosok maradhassanak!
lópicigáspár
Már alig várom, hogy újra dolgozhassak! Ismerve jelen mentális állapotomat, jó esetben két órán belül a kórházba küldeném nyolc napon túl gyógyuló sérülésekkel a nekem ugató nyikhaj munkahelyi vezetőt.
leszúrt rittberger
Fogadjunk, ha visszakérdezne az újságíró, egy ilyen hiányszakmát sem tudna mondani ez a baromarcú...

Mint ahogy a boltok vasárnapi bezárását sem tudnták a mai napig épeszű érvekkel megindokolni. De hát így születnek nálunk a törvények...
Kofoka
Semmire nem készítenek hatástanulmányt... utána meg kapkodnak fűhöz, fához...
human
Esetleg mag új szakmát is kell majd tanulnia a nyugdíjasnak, ha amiben addig dolgozott már nem hiányszakma?
Clavigo
Szerencsére államtitkárokban nem szenvedünk hiányt...
klepi
"lopicigáspár" nagyon igazta ír! Az egyetemet végzettek kijönnek az iskola padból és azt hiszik Ők sz...k a Spanyol viaszt. Felülakarják bírálni és meg akarják megmutatni az "öreg szakinak" mit, hogy kell csinálni? Na ezt én sem tűrném el!
kumming
@Kofoka: dehogynem készítenek. A századvég megcsinálja pár száz milláért, csak az szart se ér
lópicigáspár
@Clavigo: Inkább szerencsétlenségünkre! Milyen jól mutatnánk államtitkárként! :-))
troppauerhumer
Igen?? Akkor 2013-ban miért hoztak olyan törvényt, mely szerint közalkalmazott nem dolgozhat nyugdíj mellett??!! Nyilatkozni kellett, hogy nyugdíj vagy állás!!
Na és a FideSS mikor fog dolgozni az ország érdekében? mert eddig csak ellene tette... "azannyukköcsögit"
És a 30 éves ember 2 gyerekkel meg rágja a küszöböt, mert nincs meló...ráfogjátok ,hogy a nyugdíjasok miatt!
Orbán is a társadalmat ugrasztja egymásnak, hogy ott és ne őbenne keressék a hibát a társadalom bajaira! Látom,FideSS frappánsan rátalált a gazdasági probléma gyökerére= a nyugdíjasok a baj okai!
Ha birnak , dolgoznak szivesen, ha van hol... jól jön az a kis plusz pénz (mert remélem, nem ingyen képzelitek) a gyerekek, unokák (akinek van) támogatásához. De előbb talán az aktiv korúakat kellene munkahelyhez juttatni, amely által a megélhetésük biztositva lehetne. Meg a jövendő nyugdijuk... most meg még adót is fizetnének, amiből Ti még jobban élhetnétek... Majd szóljatok, hol kell munkára jelentkezni!!! Ja, a munkahelyi felszerelésből a járókereteket ne felejtsétek el!
Aztaaaaa jó édesanyukáját dolgoztassa aki megszülte ezt a fattyút
Még végén munkához kötik a nyugdíj kifizetését a szemétládák. .
Gemüs52
Most akkor kellünk vagy nem kellünk ?! Ez megint csak egy kidolgozatlan és átgondolatlan valami! Egyszer azt mondják ,öreg vagy nem kellesz most meg a nagy hősök úgy csinálnak ,mintha figyelnének ránk !
Kofoka
@kumming: Na jó én speciel nem az olyan tanulmányokra gondoltam, ami betükből áll és nem gondolatokból :D Olyan pikk - pakk én is össze tudnék állítani, sokkal olcsóbban, de hát én nem vagyok sem a Századvég kiemelt munkatársa, vagy pedig fideszes rokon, barát, ismerős...
Equilibrium
Hiányszakma a helyettes államtitkár???
lópicigáspár
@Gemüs52: Olyanok vagyunk, mint Amerikában az indiánok! "Csak a halott indián a jó indián!"
Róka Rudi
Mi lenne, ha az OGY. képviselők dolgoznának felváltva. Úgy sincs ott a fele sem a helyén. Nekik még fizetést sem kellene adni, mert az OGY. munkaideje alatt dolgoznának! A nyugdijasok csekély belépődij ellenében megtekinthetnék az ilyen munkavégzést Az állam duplán jól járna, mert nem lenne munkabér, és nem sokáig kellene nyugdijat sem fizetni, mert azt a munkavégzést látva a nyugdijasok halálra röhögnék magukat!
36
Jelen állás szerint, én középkorúan már csak 70 évesen mehetek majd nyugdíjba. Vagyis, soha nem mehetek majd nyugdíjba. Még a jóléti államok közgazdászai is bevallják, hogy az aki ma dolgozik, a járulékait a szülei nyugdíjkifizetéseire fordítják. Tehát. Én tartom el a nyugdíjas szüleimet. De, hogy engem ki fog eltartani majd?!
gödörben
@troppauerhumer: Az ötleteléssel vigyázzunk, mert lenyúlják!!!
Dr plágium
Naaaaaaaaaa! Hiszen a nyugdíjas nem dolgozhat mint közalkalmazott, pedig nővérből bizony qrva kevés van!
Yoda69
Ha nem lenne felmillio kozmunkas rabszolga, akkor most rekord szinten lenne a munkanelkuliseg Magyarorszagon. Gondolom a nyugdijasokat is kozmunkasnak toloncolnak ezek a dilettans idiotak.
csa-csa
először a munkanélküliket kéne alkalmazni a hiányszakmákban nem?
ha velük nem tudják betölteni a fennmaradó helyeket akkor jöjjön a nyugdíjas!
Törölt felhasználó
Megnézném azt a nyugdíjast, aki megélte a nácikat, a komcsikat és most egy 19 éves fideszes, trafik király gyereke az aputól kapott bmw-ből utasítgatja, hogy hogyan jól végezni a közmunkát.., "de ha nem tetszik haza is mehetsz zsemlét majszolni te szatyor"
Toby
Orbán ! Apád szeresse meg a kőfejtő fizikai munkát, segíts neki, hogy érvényesüljön e téren ! Recsk adott...neked is áll a zászló !
lajospapa
@36: Majd a Selmeczi Gabika! Őrá bízták a nyugdíjadat, őrzésre.
nezelodo
Nyikhajkám! Akkor most eleszik a nyugdíjasok előletek a jövőt, vagy nem, mert a Vezéred fiatal demokrataként ezzel riogatta a fiatalokat a parlamentben!?
mariaberta
Sokkal jobban tennék, ha azoknak biztosítanának munkát. akik egyrészről pályakezdők, fiatalok és gyermekeik vannak, akiket fel kell nevelni, eltartani, gondoskodni a munka képesekről, amíg el nem érik a nyugdíjkorhatárt, aztán jöhetnek a nyugdíjasok, akik még képesek a munkára.
Ne a közmunkások létszámát gyarapítsák éhbérért. A hiányszakmák pedig nem a szomszédok miatt alakult ki.
döndödöm
Az idén küldtek el, 64-dik évesen nyugdíjba. Meg sem fordult a fejemben, hogy eljöjjek, de nagy nehezen tudomásul vettem, mert -igaz más szakmákban-, de pályakezdő fiatalokat vettek fel. Az meg logikus, hogy az életben nem szerez a fiatal gyakorlatot, és meg sem tanul dolgozni, ha nincs munkahelye. 18,5 éves korom óta dolgozom és szerettem is csinálni a munkám.
Most akkor mi történt, hogy mégis csak az "elavult" munkaerőre lenne szükség?
36
@lajospapa: Ahogy a képeken nézem, fogat csináltatott a nyugdíjpénzemből.
kamazuka
Én ismerek egy hiányszakmát melyben a nyugdíjasok dolgozhatnának!Tisztességes nyugellátásnak hívják.
Nem csalás nem ámítás.Nagyon kevesek mondhatják el,hogy a szakma szépsége,és az elhivatottság érzete vitte őket sírba!
m.macskosz
@bencemacska: ma, 11:20 Nyitott kapukat teccccccccccccel döngetni:
Fónagy , Harrach, Turi-Kovács, Klinghammer, Hoffmann...
Dr plágium
@Yoda69: A probléma az, hogy a közmunkások 99 %-a szakképzetlen, esetleg még a 8 osztálya sincs meg...
Január
@Dr plágium: Nem akartam plagizálni, ezért olvastam végig a kommenteket, s talán így elkerülöm az ismétlést.
Lassacskán nyugdíjba mennek/ kihalnak azok a szakemberek, akik értették a dolgukat. Újakat nem képeztek, mert eladták a gyárakat, üzemeket. Az új tulajok pedig megszüntették azokat, csak a piacunk kellett. Ezért ma nincs számottevő iparunk, ezzel nincs a szakemberek gyakorlati képzésének bázisa sem.
Akik valamihez is értenek, tudnak és szeretnek dolgozni már régen más országban élnek.
Itthon pedig nincs szakember, mert a politika nem gondolkodott időben.
Ezért most mentenék a menthetőt, még jogszabályt is módosítanának, hogy az ország szakember gondját, ha átmenetileg is, de megoldják.
radios45
@Dr plágium: még hogy szakképzetlen, ez nem igaz, mindössze a 35-40%.uk, az aki szakképzetlen, és a 8általlános iskola szinte mindenkinek megvan, ráadásul több mint 100ezer fő végzett el valamilyen tanfolyamot, kisgépkezelő, esztergályos, heggesztő, stb, de munkahelyet rendes állást továbbra sem találtak.
Ez nem a melos+közmunkás, és/vagy közmunkanélküli hibája, hanem inkább rendszerhibák, tönkelege.
Ráadásul a kereslet nem mindig találkozik a kínálattal, lásd munkaerőpiaci igények.
Linna
@döndödöm: Nem tudom, mi volt a foglalkozásod, de feltételezem, hogy Te nem gyártósori szalag mellől jöttél, vagy valami ilyesmi. Gondolom, inkább orvos, meg más hasonló magasabban kvalifikált munkaerőre lenne szükség. Ahhoz pedig engedni kellene több fiatalt tanulni (persze nem százezreket fizettetni velük), meg úgy kellene megfizetni, hogy itthon is maradjon! Néhány forintért a nyugdíjas sem megy vissza!
kkalman
Bence fiam! Sorolj már fel legalább egy hiányszakmát, ahová nem találni fiatal munkaerőt! Nem kellett volna elüldözni a fiatalokat külföldre, hanem munkahelyeket kellett volna biztosítani nekik legkevesebb két-háromszáz ezer nettóval.
Ja, hogy ti ilyen nem tudtok? Akkor meg békén lehet hagyni a nyugdíjasokat, és nem visszakényszeríteni őket a nem létező munka világába.
bakegya
@36: hát amennyit köszörüli rajtunk-nem is csodálkozom ha töri a nyelvét a protkó.
ÉVTIZEDEK ÓTA ÖNKÉNTES ALAPRA HELYEZHETTEM A MA IS HIÁNYSZAKMÁM MINDEN TAPASZTALATÁT-ÖNGONDOSKODÁST IS MEgLÉPNI VOLT LEHETŐSÉGEM-és többek közt ezen a jogon mondom-Ez a cölöpteknős egész életébe csakkk a szájtépésből élősködött e hazában-a jogvégzettségét is csakkk házilagosan gyártott játszmák kivitelezésének módszertanára használta-még a lengyelek XX.századi szabadságharcába is belepancsolt a szakdolgozatával kitáblázott BÉKAMENETELTETÉSÉVEL és még akadt olyan hülye aki ezekre a jogállamok mindegyikében köztörvényellenes bűncselekményeiben megtámogatta és tehetik ezt ma is bűnpártolás terhe mellett is.
A FOGÁRA VALÓ- nyugdíját is ezután fogja kapni-úgy mint kegyeltje smityipali,tököspüspök...??? -MI VAN ITT HA NEM ORBÁNDIKTATÚRA?
mate03
@döndödöm: Tudod ebben az a szomorú hogy azok a 30-40-évesek akik egy egy szakmában ,már rutinnal rendelkeztek,itt hagyták ezt a szar országot! 74-éves vagyok.70-évesen adtam vissza az ipart,amit csak másodállásban csináltam!De a volt munkahelyemre,még ma is vissza hívnak,ha az automatikában olyan hiba van amivel nem boldogulnak! Szívesen megyek segítek ott ahol tudok!Akiket ott betanítottam,már régen,Németországban dolgoznak!
világlátó
Azokat is értem, akik azt mondják, hívjuk haza fiataljainkat.
A legfontosabb szempontok mérlegelésekor a kereset az első. A szomszédos Ausztriában egy édesség gyártó cég csomagoló gépsora mellett végzett szinte automatizmussá váló könnyűnek számító munka éves , könyvelt nettó eredménye 6 millió Ft. Itthon , felsőfoku gazdasági informatikus végzettséggel, már több éves gyakorlattal, a 3-400 főt foglalkoztató német cég teljes ismeretével, már perfekt német nyelvhasználattal az éves nettó 2 millió Ft.
A víz, gáz vezeték szerelő kisiparos nyugdíja 70 - 90 ezer Ft./hó.Eszköztára, szerszámkészlete, már alig alkalmas a mai víz, gáz szerelvények cseréjére, javítására. Átnéztem a hazai szakmai listát. Nagyon sok szakmát tartalmaz. Ehhez háttér képző tanintézetek , képzett, friss szakmai információkkal felvértezett oktatók , gyakorló kabinetek, szimulátorok, felműszerezett mérőpadok stb. szükségesek. Az öreg szakik persze még csaknem mindent tudnak, de ha a számítógép vezérelt eszközökhöz már alig .értenek.
Az inasképzéshez, a mai 16 - tól korú fiatalok motiválásához, a szakma szeretet kialakításához, a kézimunka ezer apró fogásaihoz, a balesetek elkerüléséhez, nagy valószínüséggel nem éreznek komoly elhivatottságot.
A kemény munka rávilágít az emberek jellemére: egyesek nekigyűrkőznek, mások fintorognak és van aki a közelébe sem megy. Sam Ewing fogalmazta ezt meg.
Ha a nyugdíjas mesteremberek számára kedvező pénzügyi feltételeket teremtenek, ha az inkubátorházakat feltöltjük kikölcsönözhető/ megvehető szerszámokkal, műszerekkel, eszközökkel, ha ott a bérleti és rezsiköltségekhez hozzájárulnak a kamarák, szakmai szervezetek, akkor a nyugdíjasok szívesen visszatérnaek a szakmájukba, vállalják az újdonságok megismerését célzó utóképzést is. A természetes kiválasztódás kiemeli az oktatókat , akik mellé már odaállítható néhány arra érdemes fiatal. Az ő további sorsuk nem lehet közönbös az ország számára, úgy mint eddig. A fiatalok alkotó kedve kapjon lehetőséget.
csa-csa
Azért mielőtt döntenek a kérdésben, feltétlenül széles körben fel kéne mérni a nyugdíjasok egészségi állapotát mielőtt újra munkába állnának! Egy 35-50 közötti munkanélküli ugyanolyan intenzitással ellátna egy munkakört boldogan!!! Szerintem alig várják normális fizetésért!
Ezek után talán a szakképzett, iskolázott hajléktalanok között is szét kéne nézni nem??
Cicamama55
Kormánybiztosi és államtitkári állásra gondoltak ugye?!
Csolovek
@radios45: Csak részben van igazad. Egy szakmát (amit felsoroltál ) nem lehet megtanulni egy tanfolyamon.Egy jó szakmához elhivatottság kell és legalább 5-6 év gyakorlat,hogy szakembernek lehessen mondani a tagot. Most a Ratkó korszak gyerekei tartják fent a rendszert és sajnos (az ilyen senkiházi kormányok miatt) utánuk nagy űr van.
Nil
Talán ha a munkaügyi központok képzései - amit az eu támogat - végre olyan lenne amire az országnak szüksége van akkor a nyugdíjasok pihenhetnének, nekem meg lenne munkám - má régen
abban a hülye eu-ban ezt úgy csinálják hogy arra képzik az embert amiben aztán el is tud helyezkedni- két azt nézik melyik haver milyen képzést tud csinálni - aztán ennyi
Knapp75
A nyugdíjba vonuló háziorvosokat pl. nehéz pótolni, főleg a kisebb településeken, de ők most is dolgozhatnak nyugdíj mellett. Lehet, hogy hamarosan a haláluk után is dolgozniuk kell majd néhányaknak...
csa-csa
@Knapp75: de csak azért mert a sok kis tetű pénzéhes doktorocska nem alacsonyodik le pesten kívülre gyógyítani!! úgy gondolják ott nem emberek élnek! na meg nem kapnak (elég) jattot a csóróktól!
qxy
Én meg a Fideszt dolgoztatnám meg . Nem eleget dolgoztak már az öregek??
Miért nem csavarodott a nyakára a köldök zsinór az ilyen szemeteknek akik el lopják az emberek pénzért és még munkára is akarják fogni őket?
Tudja Orbán hogy kevesebbért is akasztottak már fel embert. " Ja embert" Orbán kivétel.
Knapp75
@csa-csa: Nem ítélném el őket ezért...
Ha elmegy egy valóban kis településre háziorvosnak, akkor a saját családjával, a saját gyerekivel cseszik ki.
Óvoda, iskola, szórakozási-, bevásárlási lehetőségek, orvosi intézmények, partner munkába járása,,, Ez mind-mind probléma lesz.
Szerintem a nagyvárosokban sem annyira divat már a háziorvosnak jattolni, na ez sem teszi vonzóbbá ezt a pályát. :)
radios45
@Csolovek: csak részben lehet igazad"na ez az, 1-2szakmát meg lehet és meg is kell tanulni az embernek az életben, még akkor is ha utánna munkanélküli lesz,/válik/,mert az elektromosság mindenütt jelen van, tehát a villanszerelés, a műszerészkedés odahaza is megtérűl, főleg ha van mellette pár barkácsgép, műszer, akkor szinte mindent megjavít elkészít magának az ember,kortól függetlenül is,akár.
De ha nincs ami motíválja, akkor bizony nem megy el x.vállalkozóhoz, vagy céghez kft.hez, havi 66-74ez.ft.ért, amikor egy iskolában is megkaphatja, karbantartóként a havi 66ez.ft.ot, és meleg helyen van, nem kell megszakadni, ha fiatal +tanul nyelveket és simán kimegy Angliába, Irországba, németbe, 10xr annyit keres mint idehaza, ráadásul sokminden új dolgot megtanul, tapasztalatokat szerez, amit későbbiekben hasznosít.
A nyomorult közmunkásokbak hiába van 2-3szakmája, meg 1-2tanfolyam min.tapasztalattal, nem sokba nézik öket, és a pénzük sem lehet több havi 65ez.ft,nál.
A többi csak maszlag, üres duma, főleg amit a közmédiában, tv.ben leadnak.
gulyasgyula
@világlátó: Egy jól kalifikált nyugdijas számára egy számitógép kezelés elsajátisása nemjelent problémát .. Ma is keresnek külfödre rajzott olvsni tudó szakmunkásokat . A mi képzésünkbe még volt müszaki rajzolvasás , ma nincs .KI segitene -kinek ??
világlátó
@gulyasgyula: Ismerek valóban jól kvalifikált nyugdíjas szakembert és olyat is, aki keresett öreg szaki, aki mindent tud a fémről és olyat is, aki a fához. Ők lehet, nem tudnak a számítógépes rajzoláshoz, tervezéshez, metszetek készítéséhez szólni.Biztosan megoldható lenne a továbbképzés esténként , és/ vagy az inkubátorházak modernebb műhelyeiben, ez nem kérdés.Számomraez a lehetőség többszörös eredmény,mert jövedelem a nyugdíjak mellé, a lakossági szolgáltatások javíthatóak lesznek, ha pedig ezt a kezdeti tapasztalatok igazolják, tovább lehet lépni a jelenlegi áldatlan állapotban lévő szakmunkás képzésben is. A minőségi, biztonságot nyújtó, megfizethető javító, karbantartó, felújító munka szükségessége mellé lassan , de biztosan felzárkóztatható lehet annak tisztessége, becsületének és tisztes rangjának a javulása is. Ma Németországban rangja, elismertsége van a szakmunkásoknak, kamaeráik gondoskodnak a minőség állandó javításának, a felszerszámozottságnak, a munkára kivonulás és a munka végeztével a tiszta, pedáns helyszín hátrahagyásának a lakosság megelégedésére. Ott egy festő-mázoló csapat fehér overallban, cérnakesztyűben dolgozik és nem barmolja össze a lakást, a bútorzatot, a belső környezetet. Ez már nálunk uis felfedezhető, ami örvendetes.
A mai szakmunkás képzés visszaesésének fontos oka, a háttéripar eltűnése. Ahol élek, a bútoripari üzemben önálló egység volt a tanuló képzés, együttműködve a tanintézettel. Ma sem bútorgyártó üzem, sem gyakorlóbázis, sem asztalosképzés. Azaz van egy kicsi ahol a vizsgamunka - úgy mint 30 - 40 évvel ezelőtt - egy hokedli, vagy kistestvére egy -ahogy erre mondják - samedli. Azt hiszem lépni kellene már egy nagyot. Nem tudom , vajon van e műbútor asztalos képzés , faszobrász képzés, ahol a kastélyaink és Európa kastélyai fából készült mestermunkái, szobrok, épületelemek, lépcsők, korlátok szebbnél szebb faragványait készítik, felújítják? A Díszkovács mesterség is , épületszobrász képzésünk vajon van - e ?
human
Az a baj, hogy Orbán elhiszi saját hazugságát is, konkrétan, hogy nő a gazdaság és így a munkahelyek száma is. Erre akar építkezni. Olyan ez mint alapozás nélkül házat építeni. Attól még, hogy odahazudjuk az alapot a megrendelőnek az a ház még meg fog repedni, majd összedől.
csa-csa
@Knapp75: "Óvoda, iskola, szórakozási-, bevásárlási lehetőségek, orvosi intézmények, partner munkába járása,,, Ez mind-mind probléma lesz."
Akkor a vidéki emberek dögöljenek meg? Az nem lesz probléma? Ők nem emberek?? Ilyen alapon egyetlen orvos sem menne egy kis faluba! És ha nem kap jattot na és! fizetést kap nem? Persze! Kell a szórakozás, bevásárlási lehetőség stb.. De ha nincs vagy csak két faluval odébb, akkor mi van? Megcsinálja a bejárónő! Az az igazi probléma, hogy idős betegek nem képesek utazgatni bármilyen panaszuk miatt, vagy akár csak egy gyógyszer felírásért!
Knapp75
@csa-csa: Szerintem mindenki eldöntheti, hogy hol szeretne élni és dolgozni, Mindenki a saját életéért felelős, ezért nem illik abba belepofázni, hogy ki hova menjen dolgozni. ;)
Vagy te már jelezted az Állatkertnek és a Nagycirkusznak is, hogy törődjenek a vidéki emberekkel és menjenek inkább falura?

Hja, "ilyen alapon" nem is mennek az orvosok kis faluba, mert a fizetésük messze nem kompenzálja a hátrányokat.
Ha te két hely között választhatnál, ahol ugyanannyi pénzt kapsz, akkor hol dolgoznál szívesebben, ahol neked és a családodnak jobb vagy a másik helyen?!

Nem csak az idős embereknek probléma ám az utazgatás, hanem mondjuk annak az orvos családnak is, aki két különböző helyre hordja óvodába és iskolába a gyermekeit minden nap.
m.macskosz
@csa-csa: tegnap, 17:04
Te elmennél bányásznak a lakóhelyedtől 240 kilométerre havi húszezerért?
Na, ugye, hogy nem! Az orvos tanult közel húsz évet, élete végéig képeznie kell magát, a felelőssége óriási! Hadd ne menjen már le Alsó-csajágaröcsögére havi nettó százezerért!
Toby
Épül az új mukásosztály, de most nem proletár - hanem oligarcha diktatúra jön !
kukac50
Van egy kérdésem, bírnak még dolgozni a nyugdíjasok,vagy már egészségügyi okokból nem? Ezt figyelembe veszik?
csa-csa
@m.macskosz: akkor "Alsó-csajágaröcsögén" dögöljön meg mindenki mert a tisztelt doktorúr/asszony nem hajlandó gyógyítani? ha nettó százért hát annyiért! Tanulják meg már végre hogy ők vannak értünk és nem fordítva!!! Pesten sem kap sokkal többet, mert belekalkulálják a jattot! Csajágaröcsögén legalább a kajája megvan nem? Bár már az sincs vidéken. Esetleg rendben tartják a "portáját" De mindegy, lényeg hogy ne hagyják már felfordulni az embereket csak mert jászkarafaszán élnek a pénzéhes curva anyjukat!
m.macskosz
@csa-csa: Ha a kormány másképp bánna a közvetlen környezete apanázsával, több jutna a házi orvosoknak. Nem kéne két milliót kapnia egy senki államtitkár-helyettesnek, mindjárt lenne miből eltartani az orvosokat. Nem az orvosokat kellene trágár szavakkal illetned, hanem azokat az Orbán nyaloncokat, "akik" már azt sem tudják, mire szórják a pénzüket!
"Te elmennél bányásznak a lakóhelyedtől 240 kilométerre havi húszezerért?"

Erre miért nem reagálsz?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.