Orbán Viktor szerint a devizában felvett fogyasztási hitelekről a bankoknak és a devizahiteleseknek kell tárgyalniuk, ebben az ügyben a kormány közvetítő lehet. A miniszterelnök a Kossuth Rádió Vasárnapi újság című műsorában arról is beszélt, hogy harcolni kell azért, hogy Brüsszelben megváltozzanak a menekültekkel kapcsolatos, életidegen szabályok.

Az autóhitelesekkel és a személyi kölcsönt felvevőkkel összefüggésben a kormányfő azt mondta, szerinte most kifejezetten tárgyalásos helyzet van, a bankoknak és a devizahiteleseknek tárgyalniuk kell, a kormánynak mediátor, közvetítő szerepe lehet, de nem lehet ügydöntő.

Közölte: a kormány megoldotta a devizában felvett ingatlanhitelek kérdését, a bírósági ítéletek is egyértelmű helyzetet teremtettek, de a fogyasztási hitelek egy másik ügykörbe tartoznak. Felhívta a figyelmet arra, hogy a bírósági ítéletek kimondták: az árfolyamkockázatot a hitelt felvevőnek kell viselnie.

Arra a felvetésre, hogy a nyugati lapok – amelyek korábban kifogásolták a kormány devizahitelekkel kapcsolatos intézkedéseit – most egyértelműen dicsérik a magyar kormányt, Orbán Viktor úgy fogalmazott: "ilyenkor kell szerénynek lenni, mint az ibolya".

Úgy folytatta, nem lenne helyes, ha a kormány dicsérgetné magát, akiket elismerés illet, azok a választópolgárok, akik 2010-ben és 2014-ben hatalmas "közbizalmat és felhatalmazást" adtak a kormánynak. A kabinet pedig unortodoxnak mondott, szokatlan, rendkívül sok pénzügyi érdekcsoport és bank húsba vágó pénzügyi érdekével szemben is képes volt arra, hogy az emberek javát szolgáló döntéseket hozzon – fejtette ki.

Orbán Viktor elismeréssel beszélt a jegybankelnökről, Matolcsy Györgyről, mert, mint mondta a Magyar Nemzeti Bank közreműködése és nagyon bátor lépése nélkül nem lehetne eredményekről beszélni. Ezt azzal indokolta, hogy hiába fogadta volna el a parlament a forintosításról szóló törvényt, ha ezután a nemzeti bank nem biztosított volna azonnal devizát a magyar bankoknak, hogy fedezzék a többletkiadásaikat.

A bevándorlásról szólva az unión belüli mobilitás és az unión kívülről érkezők közötti különbségre hívta fel a figyelmet.

A miniszterelnök azt mondta, az EU-s tagállamokon belül szabadon lehet mozogni turistaként, vagy munkavállalóként, így az Európai Unióhoz tartozó országokon belül nem beszélhetünk sem bevándorlásról, sem kivándorlásról, hiszen "egy, közös akarattal létrehozott gazdasági téren belül mozgunk". Ezért abszurd, amikor Magyarországon politikai felhanggal arról beszélnek, hogy Magyarországról kivándorolnak Németországba vagy Londonba – tette hozzá.

"Nem vándorolnak ki, hiszen mi magunk akartuk, hogy egy közös gazdasági tér jöjjön létre, ahol szabadon lehet munkát vállalni" – fogalmazott.

Orbán Viktor felhívta a figyelmet arra: bevándorlásnak azt nevezik, amikor az unión kívüli országokból érkeznek emberek az EU-ba.

Elmondta, az uniós szabályozás alapján ha valaki engedély nélkül lép be Magyarországra, és azt őt igazoltatónak papírt mutat fel és azt mondja, politikai menekült és menedékjogot kér, akkor őt többé nem lehet úgy kezelni – ami egyébként a valóságnak megfelelne – , hogy ő egy megélhetési bevándorló.

A miniszterelnök szerint "tömegesen kiképzett emberekről van szó", szemben a korábbi állapottal most már ügyvédek, jogászok által felkészített emberek érkeznek, akik pontosan tudják, mit kell tenniük azért, hogy ne tiltott határátlépők, hanem menedékjogot kérők legyenek.

"Ez egy keresztény ország, van a szívünkben irgalom, nyilvánvalóan aki üldözött, annak segítséget kell nyújtani" – fogalmazott, majd úgy folytatta: a megélhetési bevándorlóknak azonban nemet kell mondani, és világossá kell tenni számukra, hogy itt nem fogják megtalálni a megélhetésüket.

"Itt Magyarországnak az Európában szokásos politikai korrektségtől eltérően világosan és egyenesen kell beszélnie, meg kell mondani az igazat: nem akarjuk, hogy a megélhetési bevándorlók célországa legyen Magyarország" – hangsúlyozta.

Ismertette, hogy Magyarországon 2014-ben a menedékjogi kérelmet benyújtók száma elérte megközelítette a 43 ezret, ami duplája  a korábbi adatoknak. A tendencia riasztó – tette hozzá.

Orbán Viktor szerint Brüsszel ezzel a gonddal szemben nem fogja Magyarországot megvédeni, ezt a magyaroknak kell megoldaniuk, meg kell magukat védeniük. Harcolni kell azért, hogy Brüsszelben megváltozzanak a szabályok és ne életidegen szabályokat erőltessenek ránk – közölte.

83 hozzászólásarrow_drop_down_circle

m.macskosz
"Nem vándorolnak ki, hiszen mi magunk akartuk, hogy egy közös gazdasági tér jöjjön létre, ahol szabadon lehet munkát vállalni" – fogalmazott."
De! Bizony, hogy kivándorolnak. Ugyanis nem Magyarországon élnek ezentúl, hanem más európai vagy tengeren túli országokban. És nincs annyi Túró Rudi, amiért visszajönnének, te ibolya szerénységű
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
m.macskosz
"Nem vándorolnak ki, hiszen mi magunk akartuk, hogy egy közös gazdasági tér jöjjön létre, ahol szabadon lehet munkát vállalni" – fogalmazott."
De! Bizony, hogy kivándorolnak. Ugyanis nem Magyarországon élnek ezentúl, hanem más európai vagy tengeren túli országokban. És nincs annyi Túró Rudi, amiért visszajönnének, te ibolya szerénységű
troppauerhumer
Szándékosan a forint gyengülésére játszottak, abban reménykedve, hogy ez fokozza az ország versenyképességét, és ez vezetett oda, hogy a devizahitelek terhei megemelkedtek. Azért voltak előrelátók, mert a bajt alapvetően ők okozták. Az csak egy véletlen, hogy a Svájci Frank árfolyama magától is elkezdett emelkedni.
Miután a probléma már évekkel ezelőtt látszott, és a megoldás is jóval korábban megvolt, a kormány kifejezetten későn cselekedett.És folytatja csak hazudik és hazudik de mit is csodálkozok mást nem is tudnak!Nem tudtam még eldönteni, hogy hazudik, mint egy tipikus politikus, vagy olyan húzósan elmebeteg, hogy ezeket az állatságokat el is hiszi...Tessék mondani : Az Ukrán Nugdíjas (Vásárolt Magyar Állampolgárságért !!!) --aki még magyarul sem tud ( Mert Ukrán ,Orosz -csak volt pénze !!! ) Az nem gazdasági bevándorló !!Évek óta tud róla mindenki : Semjén ,az ügyészség ,a rendőrség ,de semmit se tesznek ellene --Mi van fosnak az ukrán maffiától???---Ja kérem Ők nem a magyar birkák.
human
A szerénységet már megfogadta 2010-ben is. Nem sikerült betartania sem neki sem a kormánytagoknak. Mikor büszkélkedni akar valamivel akkor egyes szám első személyben beszél és mikor támadják a politikáját akkor a nemzet mögé bújik, hogy már megint a magyarokat támadják.
lópicigáspár
Milyen ibolya, nem tán a majmozó pécsi még mindig képviselő?
1magyar
Ha ezt nem tették volna becsődöltek volna a bankok és az ország is. De nem a nép érdekében tették az biztos.
Mert az autóhiteleseket gond nélkül szarban hagyták. De meg is érdemlik, aki
hitt a fidesznek.
Cicamama55
Úgy tudom, hogy a strucc politika nem azonos az ibolya szerénységével ugye?
nusika
Most már a "szerény ibolyával" elterelő hadgyakorlat folyik! Pl: a szegénységről, az ingatlanbotrányról, a közalkalmazottak fizetéséről, az útdíjról, ...vagy...
fn.hir24.hu/gazdasag/2015/01/14/orban-viktor-is-reszesul-a-milliardos-orosz-gazuzletbol/
nyanya001
Orbán meg szerénység olyan messze van egymástól, mint Makó
Jeruzsálemtől !
perfekt
Hmmm:? Új musical mákvirágtól-ibolyáig.
73
Most fosom össze magam!Az orbán meri ezt mondani?!Tudtam,hogy vastag bőr van a pofáján,de hogy ennyire?!Ez most már engem is megdöbbent!2 millió birka még hisz is neki,ez a legszomorúbb.Sajnálom a nemzetünket,de ezek szerint ezt érdemeljük.
nusika
Az unió nem szól semmit, hogy OV pénzért adja a letelepedési engedélyt? Kiváncsi lennék, ha lenne statisztika erről, hányan maradnak a magyar területen egy pár év múlva? Ceausescu is pénzért engedte ki a szászokat és a zsidókat. Talán innen az ötlet? Az eddig a legtöbb fizetett letelepedő, mind kinai és ukrán.
Fradigege
Ehe: "Orbán Viktor elismeréssel beszélt a jegybankelnökről, Matolcsy Györgyről, mert, mint mondta a Magyar Nemzeti Bank közreműködése és nagyon bátor lépése nélkül nem lehetne eredményekről beszélni."
Gyurika Lőrinckéhez hasonlóan forgatja a mi kis vajdánk pénzét a bőjti időkre.
Senara
@lópicigáspár: Milyen ibolya, nem tán a majmozó pécsi még mindig képviselő? ... milyen -milyen hát a rokony a lakatus Ibolya .
Január
Mindegy, hogy mit mond Orbán.
A devizahitelezés bevezetése az országban Ő nevükhöz fűződik.
A hitelfelvevők alul tájékoztatása az Ő nevükhöz fűződik.
Az ország lakóinak a bankok felé való kiszolgáltatása, a banki törvények változatlanul hagyása, - amire a bankok mindig hivatkoztak "betartjuk a magyar törvényeket" - és a hitelesek adósrabszolgasorba való taszítása az Ő nevükhöz fűződik.
A saját klientúra mentése 180, Ft/CHF végtörlesztéssel az Ő nevükhöz fűződik.
A lakáshitelesek mentése 265 Ft/CHF forintosítással az Ő nevükhöz fűződik.

A többi devizahiteles - autós, személyi hitel - cserbenhagyása az Ő nevükhöz fűződik.

Jobb is, ha hallgat, mint a bokorban az ibolya...
verőce21
@Január: Hagyjad már ezt a süketséget, hogy "a Fidesz vezette be a devizahitelezést". Sokkal hamarabb volt devizahitelezés, mint az első Orbán kormány!
Az viszont igaz, hogy 2004-től vált tömegessé az elterjedése, a labanc bankok által. Amit El-Qúró Rikárdó kormánya nem gátolt meg. (Pedig akkorra Ausztriában már betiltották Erstének és társainak.)
papa.49
Az igazság az hogy végig azt hajtották az okt. önkoris választásokig ,,minden devizást megmentenek,, hát akkor most az autó, meg a szabad felhasználásúak becsődölnek...
Az ,,igazmondó soha nem hazudó,, LEGÚJABB HAZUGSÁGA, MIKOR A CHF. AZ EGEKBEN VAN, NE MONDJA SENKI AZ A PATKÁNY TUDTA ELŐRE AZÉRT ROHANGÁLT SVÁJCBA!!!
Most meg ,,szerény, mint az ibolya,, menj a 3.14,ba!!!
szandokan
@verőce21: Soha nem fogják megérteni. Azt meg pláne nem tudják értékelni, hogy a kormány ezzel a lépésével a legtöbb felelőtlen lakáshitelest megvédte. Az a rögeszméjük, hogy a Fidesz miatt ment fel a svájci frank ára. Aki pedig nem bírt magával, és kellett neki a több milliós új autó, az pedig inkább hallgasson most.
verőce21
@szandokan: (15:07) A szocialista kormányok kifejezetten magasan tartották a forint jegybanki alapkamatát, hogy a devizahitelek kapósabbak legyenek.

m.blog.hu/te/tenytar/image/jegybanki%20alapkamat.png
szandokan
@verőce21: Én tudom, de sokan még ennek a grafikonnak sem hinnének. Orbán az oka minden rossznak. Tény, csinál hibákat is mostanság, kicsit mintha kapkodna, vagy te nem így látod? A KDNP nagyon nem az én esetem.
JAJMÁR
Nem kell keresni a valóságtartalmat ebben sem. Nem az a lényeg. Ha holnap más jellegű beszéddel lehet célt érni, akkor azt fogjuk hallani. Na, jó, abban igaza van, hogy a Matócsi bátor... -mint a vak ló- !
Mindenki tudja, hogy a devizahitelesek -beleértve az autósokat is- megmentésének mikéntjéről mennyiféle változat hangzott már el.
Igaz, a nagy bajból nem lett még nagyobb, de ezt köszönhetjük a jó Istennek, és a véletlen szerencsének, mintsem a gondos kormánypolitikának. Ha pedig mégis tudatos és kiszámított volt, akkor
ezután a sajátjával a csalánt.. (és még mindig nem lehet tudni, hogy akkor hogy is lesz az a megmentés !) Az ország pengeélen táncolt, és táncol még most is.
Persze, a szakadék szélén még mindig jobb, mint a szakadékban ! (Mondom én szerényen... :))
verőce21
@szandokan: (15:19) Sajnálom hogy így kellett felnőnie a magyar lakosságnak az elmúlt 50-60 évben.
Senki nem mondta el nekik: "A fenntarthatóságba fektess, ne a fogyasztásba!"
1magyar
Úgy tűnt mintha a lakáshitelesek fulladásának megelőzése lenne, de a bankok jobban örülnek neki.
papa.49
@verőce21: Na idefigyelj te ,,okoska,, ki is volt a MNB. elnöke 2002. től vagy 4 éven keresztül, vagy már nem emlékszel, valami Járai Zsigmond ez ki is hát a fütyisz kormány pénzügyminisztere volt 2001. ig még mindig nem világos, akkor reménytelen vagy...
Az MNB. függetlensége volt a hazugovics meg népizenekara vesszőparipája, ezt szajkózták éjjel, nappal, a kormány törvényesen nem tudta leváltani a fütyiszes xarjankót, ezért volt a forint kamat az égben...
Úgy látom az ,,igazmondással neked is bajod van mint a ,,vezérednek,,!!!
human
@verőce21: A szocialista kormányok tartották magasan a forint alapkamatát???
Járai Zsigmond neve ismerős?
1998-2000-ig a FIDESZ pénzügyminisztere
2001-től 2007-ig az MNB elnöke.
Már csak Járai miatt is az MNB független volt a kormánytól. Ezért hülyeség a szocikra fogni a magas forint kamatokat.
human
@papa.49: pár perccel megelőztél :) Azért meglepődtem, hogy @verőce21: ennyit sem tudott.
verőce21
Független, hogy ki a jegybankelnök, az nem mentesíti El-Qúró kormányát attól, hogy ellenezzék, szigorítsák, vagy megtiltsák a devizahitelek felvételét, mint az osztrák kormány tette! @papa.49: @human: Inkább elősegítették a pénzkiáramlást is az országból, stb.
----------------------------------------------------
De nem kell olyan hülyeséget írni - már vagy 300-szor -, hogy "az Orbán kormány vezette be a devizahiteleket", mert én erre válaszoltam.
papa.49
@verőce21: Rendben van ,,kis fartúró,, te csak hidd ezt rajtad kívül nem nagyon van aki ezt a mesét így beszopja...
Azt azért elmondom neked hogy amikor választani lehetett hogy milyen hitelt vegyél fel, akkor nem volt mindegy hogy 12% a kamat, vagy 4-5%, idáig érted, remélem...
Azt pedig hogy ki vezette be megint nem vita tárgya hiszen azt 1998-99. ben a hazugovics első kontár kurmánya vezette be, pontosan hogy kifogja az osztrák bankok vitorláiból a szelet, tudod akkortájt lehetett kint a sógoroknál is felvenni eurós hitelt, és képzeld el annak a kamata ,a költségei mit se változtak, nem úgy mint itthon...
Az osztrák kormány semmi ilyet nem tett akkor se sőt megsúgom neked még a mai napig is vehetsz fel jelzáloghitelt Ausztriában az itthon levő ingatlanodra...
Ne verd magad a földhöz, mert még összetörsz!!!
verőce21
@Horizont: (17:16) Szóval legkevesebbet a lakosság vesztette szerinted.

(Ez a kreálmány viszont vastag hazugság!)
verőce21
@papa.49: (17:21) Jól összeszedted ezt a hazugságözönt! :)

(Mert egyetlen megállapításod sem igaz.)
Január
@verőce21: @szandokan: Tudod önmagában a devizahitel az egy hitelfajta, mindegy is, hogy ki vezette be. Csak az nem mindegy, hogy hogyan kezelte az országvezetése, hogyan szolgáltatta ki az állampolgárait a bankoknak - ez utóbbi egyáltalán nem mindegy.
human
@verőce21: A 2001-ben lefogadott 2001. évi XCIII. törvény tette lehetővé a lakosság számára is a devizahitelek felvételét. A fidesz kormány teremtette meg a lakáshitel támogatását. 2 év alatt 50-szeresére nőtt a lakáshitelezés. Sem Orbán sem Medgyesi sem Gyurcsány nem korlátozta hatékonyan a devizahitelezést.
verőce21
@Január: (17:28) Erre írtam és neked, hogy alapvetően a szoc. kormányok a hibásak a devizahitelek elszabadulásában, és engedélyezésében!
Mert "nem mindegy, hogy hogyan kezelte az országvezetése, hogyan szolgáltatta ki az állampolgárait a bankoknak" :)

pl. Miért szüntették meg a fideszes kamattámogatott hitelt?
papa.49
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
verőce21
@human: (17:30) Az a törvény csak a forint konvertibilitásáról szólt! :)

De örülök, hogy kezded úgy látni a dolgokat, mint én!
verőce21
@papa.49: (17:34) Mi van elszakadt a cérna?
human
@verőce21: Azért ne túlozzál. De ugye frissítetted a tudásod Járai és a magas forintkamat ügyben?
papa.49
@verőce21: Tőled nehogy azt képzeld hogy miattad majd ideges leszek, álmodj királylány, NA CSÁ!!!
gibgab
@verőce21: 16.59-re:
"Az első Orbán-kormány: kár is tagadni, a devizahitelt 2001-ben az I. Orbán-kormány engedélyezte. Ehhez még hozzájött a lakáscélú kamattámogatási rendszer, amely révén beindult a hitelezési boom Magyarországon. A költségvetés számára ez egy nagyon drága tétel volt, így az MSZP-kormány beszüntette azt. A hitelezési boom viszont nem fagyott be, kamattámogatás hiányában a fogyasztók az alacsonyabb kamatú svájci frank alapú hitelek irányába fordultak."
Forrás:tenytar.blog.hu/2013/10/03/devizaalapu_hitelezes_ki_a_felelos
Látom, ezt a portált hitelesnek tartod-én is!-, hát böngészgesd! Sok okos, tanulságos dologra lelhetsz!
verőce21
@papa.49: (17:39) Neked viszont nem kellene már "álmodni", akár magadhoz is térhetnél. :)
verőce21
@gibgab: (18:13) A devizahitelezést nem az I. Orbán kormány engedélyezte!
Már előtte korábban is létezett a devizahitel. :)
verőce21
@Horizont: (17:34) Ehhez van egy linkem (hivatkozásom), majd egyszer beollózom. Ha röhögni akarok mindig bekapcsolom. :)
gibgab
@verőce21: "Meglepő? A devizahiteleket 2001. nyarán az I. Orbán-kormány engedélyezte, a „2001. évi XCIII. törvény a devizakorlátozások megszüntetéséről, valamint egyes kapcsolódó törvények módosításáról” című jogszabállyal."
privatbankar.hu/penzugyek/111-kinos-tenyezo-a-devizahitelekkel-kapcsolatban-260735
"A devizaalapú hitelek (devizahitelek) hazánkban az ezredforduló tájékán jelentek
meg, és váltak egyre népszerűbbé. A magas állomány kiépülésének három fő állomását
különböztethetjük meg (Balás T.–Nagy M. [2010]):
● 2000–2003: a devizahitelek megjelenése a gépkocsi-fi nanszírozásban;
● 2004–2005: a devizaalapú lakáshitelek elterjedése az állami lakáshitel-támogatási
program megszüntetéssel egyenértékű szigorítása után, majd a szabad felhasználású,
devizaalapú jelzáloghitelek elérhetővé válása;
● 2006–2008: a devizahitel-állomány legnagyobb mértékű növekedése."
www.bankszovetseg.hu/wp-content/uploads/2012/10/33-43-holmar-krisztina.pdf 35. old.

Tudod mi a funkcionális analfabétizmus? Mert vagy nem olvasod el a tényeket, vagy az említett probléma állhat fenn nálad.
papa.49
@verőce21: Szóval látom téged a tények nem érdekelnek, engem viszont az ilyen manusok nem érdekelnek, befejezhetjük a meddő vitát, hagyjál lógva Vászka!!!
spu00
Azért érdemes tudni, hogy 2002-ben csak 20 milliárd volt a deviza hitel felvétel, olyan cégek részéről akik deviza bevétellel rendelkeztek. 2004-ben indult be a deviza hitel felvétel, mert megszüntették a lakáshitel kamat támogatásával az ilyen irányú hiteleket, s ezzel átterelték a reklámozott deviza alapú hitelek /4-5%-s kamat/ felvételére, melyet Svájci bankok 1%-ért adtak. Az Osztrák bankok csak annak adhatott deviza alapú hitelt, akinek a bevétele az adott deviza nemben volt, s tudta igazolni, ettől függetlenül élt az árfolyam biztosítás, melyt minden ügyfélnek felajánlottak. Érdekes módon M.o-n alig egy két embernek volt ilyen.
Különben a kamatokat az infláció alapján állapítják meg, s ha megnézik adott kormányok alapján alkalmazott kamatokat egyértelműen megmutatja gazdasági hozzáértésüket./ infláció 98-14%, 2002- 5,7%, 2010-7,8%, 2014-1%/ . Tényleg, 2010-ben O.V milyen devizahitel intézkedést örökölt?
verőce21
@gibgab: (18:40) Ezzel szemben én tudom, hogy 1998-ban már volt devizahitelezés!
(Sok igaz van benne, de téves az összeállítás)

"A devizahitelezést nem az I. Orbán kormány engedélyezte! Már előtte korábban is létezett a devizahitel."
verőce21
@papa.49: (18:41) Fájdalommal közlöm veled, amiket te írogattál 17:21-ben az mind csak féligazság, mert sajnos nagyon hiányosak az ismereteid. Tényleg elmehetsz, nem vagy vitapartner.

(Figyelmedbe ajánlom @spu00: 18:41-es hozzászólását, sokat tanulhatsz abból is.)
volvós
Kedves Vitorka !!! Melyik " Ibolyáról beszélsz ??
A Lakatos Ibolyáról, vagy a Kolompár Ibolyáról ???
GeoCravker
"szerinte most olyan szerénynek kellene lennie, mint az ibolya. Ez ugyanis egyértelmű szóvirág. Még akkor is, ha feltételezem: ismeri az ibolyát. Mint olyan kis, liláskék virág izét, amit jól nevelt férfiak olykor csokrétában adnak a hölgyeknek. Szóval: elhiszem, hogy Orbán Viktor látott már ibolyát. Legalább fényképen. De a „szerénység” az ő esetében csak leírt karakterek halmaza, amit a nyilatkozat kedvéért kimondani is megtanult. "
propeller.hu/itthon/3049382-orban-egyedul-is-ketten-tancolnak
JAJMÁR
@spu00: 18:41 Kihagytad drága a világgazdasági válságot. Csak az a baj, hogy a valóságban nem maradt ki.
Ja, és kihagytad a 2010 utáni forintgyengítő akciókat is.
JAJMÁR
@Horizont: 20:22 Tudom, én is csak ritkán írok neki - egy kis bosszantásképpen - :)
Desischado
A devizahitelezést valóban az első orbán kormány vezette be. Az egyik ismerősöm is akkor vett fel devizahitelt. Hiába minden mentegetés, ez a felelőtlenség az orbán banda bűne. És kik is döntötték be majdnem a forintot? Mintha valami kóser alajos, meg szíjas pétör neve derengene fel! És minő érdekes, elsőkörben ezek a derék "honatyák" tudták villámgyorsan kifizetni a hitelüket, súlyos millákat megtakarítva maguknak! És kitört rajtam a röhögőgörcs! a victátor meg a szerénység?!
Neki fogalma sincs arról, hogy a szerénységet eszik e, vagy isszák! Van vastag bőr a képén, az biztos!
papa.49
@verőce21: Idefigyelj fütyi nem muszáj neked itt óberkodni a spu00, (WC) menjetek oda ahonnan jöttetek, nem veszed észre hogy senki osztja a ,,nézeteidet,, !!!
orogordog
Fizetés legyen felvehető kifizethető a munkahelyeken a bank meg dögöljön meg. Bankszékházat meg meg kéne igazítani a 320.as CHF ért. Meg Budapestet is megbénítani 2-3 napra. Görög módra mivel másképp nem érti a kormány.
papa.49
@orogordog: Amit mondtál abban van igazság, a nyers erőből értenek csak...
abacs62
Látom ismered az ibolyát. Szagolgasd is sűrűn, de alúlról,,
verőce21
@papa.49: Majdnem reménytelen nevelni rajtatok kicsit is fószerkám, de szeretem helyrerakni fejetekben a dolgokat és világosságot gyújtani pl. a te fejedben is.
Tudod, szerényen, mint azibolya. :)

(Az eltömegesedett világban két lehetőség maradt csak egy erős egyéniség számára: az eretnek, vagy a diktátor életformája.) :)
Desischado
@Horizont: Drága felejthetetlen nagyikámnak az ibolya volt az egyik kedvenc virága. Szóval ezt a kedves virágot ne sértsük meg azzal, hogy a felcsúti rémhez hasonlítsuk! És én is sokat gondolkozom rajta, hogy miféle unikum vastag bőre lehet ennek? Szerintem a rinocéroszok sort állhatnának érte, a krokodilokkal és az orrszarvúakkal együtt!
pbalage
@verőce21: Egyébként azoknak a kis gombóckáknak milyen íze van mostanában, amik a mi Bölcs Vezetőnk Hátvágányának Hosszú Szőrein tobzódnak?
Kolbászos-e vagy Töltött káposztás?
papa.49
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
verőce21
@pbalage: A kóstolást csak Ön után Alfonz! :)
kamazuka
Pedig itt az idő színt vallani!
A svájci valuta erősen csökkenő tendenciája kb egy hónapon belűl érezhető lesz.Ők még erre nincsennek felkészűlve,de érezni fogják majd!
Uriember a biztosra nem fogad,ahogyan a mondás tartja.Ám könnyen kiderűlhet,vannak e magyar szálak a felértékelődés mögött!
gibgab
@verőce21: Magadat idézted? Ami nem a te állításodat támasztja alá, az hamis? Egyszerű logika.
eszegfu
Ha O.V. olyan szerény, mint az ibolya, akkor én vagyok a Gobbi Hilda!
eszegfu
@papa.49: Kérlek, uralkodj magadon. Nem lenne jó, ha itthagynál bennünket.
papa.49
@eszegfu: Tudod már túltettem magam ezen, nem idegeskedek egy ,,bérbeíró barmon,, egyszerűen nem éri meg...
Knapp75
Érdekes a fogyasztási hitel meghatározás...
A szabad felhasználású jelzáloghiteleket is simán közéjük lehet sorolni, hiszen azok is nagyrészt "fogyasztást" finanszíroztak.
(autóvásárlás, tartós fogyasztási cikk vásárlás, egyéb fogyasztási hitelek kiváltása)
Célban, devizanemben tehát egyeznek a most "megmentett" hitelekkel, csak a fedezet más.

@verőce21: "Majdnem reménytelen nevelni rajtatok kicsit is fószerkám, de szeretem helyrerakni fejetekben a dolgokat és világosságot gyújtani pl. a te fejedben is. "

:D
Szerintem te max. a gatyádban tudnád helyrerakni a cerkád, máshoz nem értesz.
Csak olyankor égsz be mindig, ha konkrétumok kerülnek szóba, de észre sem veszed , annyira elvakult vagy.
verőce21
@Knapp75: Te sokmindenhez nem értesz Kis-Knapp, de a gazdasághoz néha imitálod a tudálékosságodat. Kevés sikerrel. :)
Knapp75
@verőce21: Az a különbség, nyomikám, hogy nem a jobboldali lapok kamu gazdasághíreihez igazítom a világról kialakított képemet, ezért nem fogsz a személyeskedésen túl konkrétumokkal megfogni. :)
Te meg vergődhetsz, mikor rápörögsz egy témára, aztán pár nap múlva azok is meggondolják magukat, akiknek tövig nyaltál.

Hagy ne emlékeztesselek a devizahitelesek - szerinted - 25-30%-os törlesztőrészlet csökkenésére, ami a forintosítás (!) következménye szerinted! :D
Oké, ezt olvastad, elhitted.
De legalább tanulnál belőle...
rakoczi
Sajnos nagyon sok embert meg tudnak téveszteni mindenfajta propaganda szöveggel, aminek nem más a célja, mint a félre vezetés, amit a köznyelv "parasztvakításnak" is szokott nevezni. Ezek közé tartozik ez a deviza adós mentés, illetve a hozzá fűzött propaganda. Mert nézzük meg, hogy miről is van szó. Magát a hitelkonstrukciót eleve nem szabadott volna az államnak ilyen formában engedni, mert a veszélyeit az állam által fizetett szakembereknek látniuk kellett volna és nem a laikus hitelfelvevőkre bízni ennek elbírálását, akik vagy kényszerhelyzetben voltak, vagy a megtévesztő banki propagandának ültek fel. Hol voltak, mit csináltak a pénzügyi szervezeteket ellenőrző hatóságok??? A kármentéséről az államnak meg annyit, hogy valójában ténylegesen csak a végtörlesztést igénybe vevőknek segített, akikről tudjuk, hogy az anyagi helyzetük miatt nem is voltak veszélyeztetettek, főleg nem egzisztenciálisan, főleg nem úgy mint az a megmaradt több százezer család akiknek az életének a munkáját vitte el ez a kapzsi pénzügyi manipuláció. Nos ezeknek a károsultaknak a helyzetét egyáltalán nem oldotta meg az agyon dicsért intézkedés halmaz, mert ugyanúgy bajban vannak, mint előtte. Ami pozitívnak mondható az az, hogy a gyomorforgató kamatokkal való manipulációktól megszabadították a károsultakat, és ez által csökkent a fennálló törlesztő részletük, de koránt sem olyan mértékben, hogy azt tudják fizetni. Az sem megoldás, hogy az állam felvásárolja a bankoktól ezeket a lakásokat féláron, majd utána piacinak mondott bérleti díjért benne hagyja a tulajt bérlőnek, majdnem olyan díjért, mint amennyi a törlesztője volt. Gyakorlatilag átveszi az állam a lakásmaffiák szerepét. Igazában csak akkor segítettek volna a károsultakon, hogyha az árfolyam vesztést nem engedték volna a hitelfelvevőkre teljesen ráterhelni, hanem annak meg kellett volna osztódni a pénzintézet és a hitelfelvevő között és mentesnek kellett volna lennie a törvénytelen manipulációktól. Az meg, hogy Orbán Viktor most a saját...
verőce21
@Knapp75: (16:14) Abból neked lesz tanulnivalód!
(A többire pedig itt válaszoltam.) :)
eszegfu
@Knapp75: Kár az energiádért! Szerintem nem akar semmit sem elfogadni, ami nem egyezik meg a véleményével. Nincsenek ész-érvei, csak "vagdalkozik".
Bercifiu
Szerény, mint a pécsi képviselő csaj.
nemjoezigy
Azért lassabban miniszetelnökúr ezzel a kijelentéssel: "Közölte: a kormány megoldotta a devizában felvett ingatlanhitelek kérdését, a bírósági ítéletek is egyértelmű helyzetet teremtettek,"
A legszegényebbeknek nem segített, mert az nem segítség, hogy nem 5 millióval tartozik, hanem csak 2 millióval. Mert hiába dolgozik mindkét szülő/felnőtt, attól még nem keres annyit, hogy megélhessen.
Hol van lehetőség igénybe venni az emlegetett: " a bankoknak és a devizahiteleseknek tárgyalniuk kell, a kormánynak mediátor, közvetítő szerepe lehet,..." segítséget?
Szerintem sehol!
A kormány legszegényebbeknek tett ajánlataival nem tudnak az érintettek élni.
Adókedvezmény? Mire a minimálbérre?
Háztartási gépek cseréje? Nyílászárók cseréje? Kedvezményes tűzifa vásárlás? Miből? Az élelemre nem elég a bejövő fizetés.
Néha kellene rádiót hallgatni, akár a Kossuthot. Éppen ma hallottam, hogy az irodából nem látszik a szegény valóság! El sem tudják képzelni, hogy fideszes vezetésű nagyvárosban és vonzáskörzetében milyen XlX. századi körülmények között élnek (többgyermekes) családok. Dolgoznának, és dolgoznak, ha tudnak, de a kevés fizetés mellett még a körülmények is sújtják őket. Csak egy: bankautomata 20-on km-re van a lakhelytől, és az esetleges munkahelytől. (kevés fizetés, megadóztatva, mert az adó az mindenkitől elveendő, + útiköltség, amiért a fizetéséhez jut)
Köszönjük miniszterelnökúr, hogy a környék legalacsonyabb béréért csalja ide a multikat, ezzel meghatározva a hazai munkaadók bérszint ajánlását.
Lényeg a fideszkdnp bagázsnak, hogy a gazdag még gazdagabb legyen.
Erről szól a jobboldali ideológia, erre szavaztak ~ 2 millióan.
"A jobboldal azon politikai eszmék, ideológiák csoportja, melyek fő jellemzője a társadalom hierarchikus felépítésének elfogadása, az emberek közötti társadalmi és anyagi egyenlőtlenség adottságként kezelése és helyeslése."
Az ilyenre miért szavaz a dolgozó, az alkalmazott?
Csak egy válasz a sok közül: mert nem volt jobbnak tűnő, mert az...
nemjoezigy
Bocs de hosszúra sikeredett, és ami lemaradt:
Csak egy válasz a sok közül: mert nem volt jobbnak tűnő, mert az elődeik, akik állítólagos NÉP barátok ugyanezt csinálták, csak kisebben.
És a többi...
evacica
Na Orbán és a szerénység, nevetnem kell életében nem ismert ilyen fogalmat!
mariaberta
Na ja, mert a szerénységet róla mintázták.
nemkati
Az már volt, hogy akkor lesz nekünk jó, mikor már alulról szagolja?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.