A munkája miatt megtámadták és bántalmazták az M1 egyik műsorvezetőjét – hangzott el az M1 aktuális csatornán kedden délelőtt.

Tájékoztatásuk szerint Borsa Miklóst Balatonfüreden támadták meg. Először azt kérdezték tőle, ő mondja-e a híreket, majd rárontottak és ütötték, közben azt ordították neki: "most hazudj!".

"Most hazudj!" – állítólag megverték az M1 műsorvezetőjét

A műsorvezető – mint mondták – a történtekhez képest jól van, de nincs olyan állapotban, hogy műsort tudjon vezetni, otthonában gyógyul.

"Megdöbbenéssel fogadtuk a hírt, hogy a munkánk miatt fizikai bántalmazás érhet bennünket, de természetesen az M1 valamennyi munkatársa a történtek ellenére is tovább végzi feladatát" – hangsúlyozták az M1 aktuális csatornán.

A Magyar Elektronikus Újságírók Szövetsége (MEÚSZ) tiltakozik az ellen, hogy a közszolgálati média munkatársát, Borsa Miklóst fizikai bántalmazás érte munkája miatt.

A MEÚSZ az MTI-hez eljuttatott közleményében kiemelte: a szólásszabadság lehetőséget ad arra, hogy akár az újságíró munkáját is kritika érje, de semmi sem magyarázza az erőszakot.

Nincs rendőrségi ügy

Egyelőre nem vizsgálja a nyomozó hatóság az M1 műsorvezetőjének, Borsa Miklósnak a megtámadását, mivel sem feljelentés, sem bejelentés nem érkezett hozzájuk – tudta meg a hvg.hu rendőrségi forrásokból.

60 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
Szomorú, hogy ilyenek történnek, de szakad a cérna. Nem kellet nagy jós tehetség, hogy lássuk, ilyenek következnek. A béketűrő embernél is elgurul a gyógyszer, ha sokáig piszkálják. Itt intézményes megosztás és uszítás megy, nem csoda, hogy idáig jutunk.
Ugyanakkor az is tény, hogy nem lehet millióknak a pofájába hazudni, most már a nap 24 órájában.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Aki Én
Szomorú, hogy ilyenek történnek, de szakad a cérna. Nem kellet nagy jós tehetség, hogy lássuk, ilyenek következnek. A béketűrő embernél is elgurul a gyógyszer, ha sokáig piszkálják. Itt intézményes megosztás és uszítás megy, nem csoda, hogy idáig jutunk.
Ugyanakkor az is tény, hogy nem lehet millióknak a pofájába hazudni, most már a nap 24 órájában.
kukac50
A verés elkerülése érdekében próbáljanak meg igazat mondani, vagy beolvasni a hírekben.
mindenes46
Csak simán igazat kellene mondani,vagy a hírszerkesztő ne felsőbb utasításra gyártsa a híreket! Tudom,hogy mindenkinek kell a munkahely de én biztosan nem tudtam volna olyan helyen dolgozni ahol kötelező a hazudozás!
Sajnos most már nem aktuális kedvenc szlogenem,hogy én nem élek 100 évig de van még100 másik munkahely!!!
Senara
Verekedés közbe azt mondták neki ... "most hazudj " ne már , semmi anyázás ? Valaki bemosott neki párat , ha igaz , talán nagyképűsködött .
Manhattan
Most annyira fel kellene háborodnom... De, valahogy nem megy...
solidedge
Minden verés elitélendő. A verőlegény tudhatná, hogy Borsa Miklós akkor is hazudni fog ha agyonverik, mivel elkötelezte magát a Fidesz értékek mellett.
Fradigege
Vicces. Így járnak a talpnyalók. Vállalta mindehhez az arcát, nevét. Cenzúrázott, semmit mondó, leszelektált híreket nyomnak le az emberek torkán. A felcsúti zsírmore kisajátítja a közszolgálati tévét saját magának?! Én lámpavasra húznám ezért. A legsötétebb komcsi időkben volt ilyen. Pribék véglény. Egyáltalán nem tudok együtt érezni. Velem sem éreztek együtt amikor kivágtak. Aki így lefekszik a hatalomnak az jellemtelen szar alak. Ezek nem tartoznak a Magyar Nemzethez. Főleg a felcsúti nem magyar. Összekötözve bevágnám őket a B középbe.
coni
Egyre több lesz az atrocitás mivel a hatalom kétfelé osztotta a társadalmat: hazaárulókra és nemzetiekre. Most a nemzetieket tovább osztja a Fidesz meg a Jobbik. Az életkörülmények romlásával egyre nagyobb lesz a szakadék ember és ember között ami megint agressziót szül.
Ahogy ezt előre megmondták azok a "hazaárulók" akik valóban aggódnak az országért.
Mariner1
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
eszegfu
Szövegét "csak" felolvassa, annak tartalmát egyetlen hirolvasó sem kérdőjelezi meg, mert nem ez a feladata, csupán a munkáját végzi. Az viszont, hogy melyik csatornánál alkalmazott, az bőven a ő döntése, azaz nyilván egyetért annak "szellemiségével" és igy érhetik őt agressziók.
soljanka
@Manhattan: Épp azon gondolkodtam, hogy mit érzek. Erre elolvastalak. :)
Hellcat
A gerincét biztos nem tudták eltörni...
Január
A verést ki szokták érdemelni. Nem megoldás semmire sem a verés. Csak a valóság teljesen más, mint amit íróasztal mellett kitalálnak, és kommunikálják a nagyérdemű felé. Még lehet, hogy aki mindezt elmondja úgy is érzi - az az Ő valósága - , mert Ők azért másképpen élik meg a mindennapokat. Csak elfelejtkeznek róla, hogy az az élet amit ők élnek nem mondható el mindenkiről, s van aztán a "cérnaszakadás", ami aztán a tettlegességben is megnyilvánulhat.
Yoda69
Nem kotelezo a hazug fideSS-TVnel dolgozni.
Senara
Origó hírportál szerint rendőrség nem tudd a verésről , . Lehet újsághír alapján elindítják a vizsgálatot ismeretlen tettes ellen ?
adrenalink
"állítólag". Most akkor megverték vagy nem verték meg? Túlságosan nem tudom sajnálni, nem kötelező ott dolgozni, tudta mit vállal! Viszont a verés nem megoldás semmire, különben sem őt kellett volna megverni...:-)
Anna Mária
Vajon az ilyen esetért kit terhel a politikai felelősség?
Lesz tán szerencsénk valamelyik nyikhaj szóvivőt meghallgatni, hogy a fideszkdnp elítéli az erőszakot, és semmi, de semmi köze nincs ahhoz, ami idáig vezetett?
silber13
@Mariner1: 13:08-ra: Ezt komolyan mondod? Nem vagy te komplett! Kálmán Olga jószerivek csak kérdez, de a kérdéseitől a jobboldali senkik jobban félnek, mint ördög a szenteltvíztől.
pbalage
A csávó most jött rá, hogy pofáról megismerik az utcán?
Ezentúl álszakállban mondja majd be a hazugságokat?
1magyar
A kisember bosszúja, az illetékesek helyett a szószólót bünteti.
Vizual
Sajnos ez fog eszkalálódni. Innen már nincs megállás.
Anna Mária
@Mariner1: Fogd vissza magad, ha egy mód van rá, jó?
pbalage
@1magyar: Miért? Még a királyok is ki szokták nyírni a futárt, ha rossz hírt hozott, aztán kitűzték a fejét a várfalra egy boton, így rögtön látta az ostromlós ürge, mi a helyzet, fénysebességgel terjedt az infó.
szandokan
@Mariner1: Kálmán Olga az egyik legtenyérbemászóbb alakja a a televíziózásnak.
szandokan
@Aki Én: Ennyi erővel az összes eddigi politikust meg lehetne verni, mivel a hazugságból élnek, vagy azt mondják, amit előírnak nekik. Nem ez a megoldás mindenesetre.
Csizmás Kond
...közületek ahogy látom egyik sem volt a vasárnapi menetelésen...
levarosbukta
Ez még nem tudja hogy először mindig a hírvivőt kalapálják el?
Nemezis
Most komolyan . Ezt csak olyan tehette, aki rendszeresen nézi ezt a borzalmat. Tehát brancsbeli, és ez már neki is sok. Én ugyan fel nem ismertem volna. A Kálmán Olgát azt igen, de őt biztos nem bántottam volna, sőt... :)
keresztapa
Dolgozni tisztességgel lehet, de hazudni azt nem, hazugságra tisztességes bemondót nem lehet kényszeríteni, Aki meg hazugságot közöl az ne csodálkozzon ha kikap mint a hazudós gyerek, akit rajtakaptak a hazugságon. Olyan nehéz igazat mondani, hogy a hazugságot már nem is érzékeli, mert az egész közlésük hazugság. Hazug bemondót az utcán is utolérnek. Érdekes a reagálás nem a hazugságot ítélik el, hanem a verést, hát ha valaki visszaeső hazudozó, azt tettleg kell ismeretbővítésre kényszeríteni. A búvár sajtó hazudozói is megérdemlik az igazmondásra való szoktatást, ha másként nem megy hát így, de csak a fejét hogy ne sántuljon. Ő meg a az illetékessel tegye azt amit ő elszenvedett.
silber13
@szandokan: Oszt mire fel? Tán mert úri kedved úgy diktálja,Nagységos Uram?:-)) Mi történt? Sirkánságod esmég elvétette az ugrást és tábortűzbe ugrott?
silber13
@1magyar: 14:37-re: Akkor csak álmélkodom, hogy nagyon sok esetben az üzléetek pénztárosai megússzák.
nezelodo
Na ezzel talán sikerül egy hangyányit növelni a nézettséget, mert látni akarja a publikum, használt-e a feddés.
Senara
Nincs rendőrségi ügy az M1 műsorvezetőjének megtámadásából
2015. április 14., kedd, 15:15 Utolsó frissítés: 1 órája hvg . Nem tett feljelentést !
keresztapa
feljelentést nem is tehet, mert tudja, hogy hazudott! Azért még van benne egy fikarcnyi tudat, hogy kiérdemelte azt amit kapott, a rendőrség meg nem alapozhat hazug ember vallomására.
m.macskosz
@szandokan: Nocsak, nocsak, nocsak! Perverzióid vannak? Az ATV-t nézed?
Kálmán Olga időnként engem is iidegesít, mert időnként emlékeztet rád.
K.O. jól felkészült, értelmes, okos és intelligens, de természetesen nem párt semleges.
No, nem ezek okán hasonlít rád, hanem amiatt, hogy időnként azt hiszi, hogy nála van a bölcsek köve, ezért lehet egy kissé irritáló is akár.
Nem lehet, ő sem, te sem, de nyugodtan próbálkozzatok!
Na, de én is vérszemet kapnék, ha egy rétváribencével kellene interjút készítenem.
Yeromos
Szerintem azt is csak hazudta, hogy megverték, az igazság az, hogy átesett egy vak komondoron.
bohóc
"A harag haragot szül, a bölcsesség türelmet"
dömdödöm
Te vagy a hírbemondó az M1 -en ? Na most hazudj !
- Nem !
Akkor elnézést kérünk . :-))))))
agnes200
Szólásszabadság! Mikre nem tudnak hivatkozni!

(((Amúgy tényleg elítélendő ha bármiért is megvernek valakit.)))
wagabund
aszongya a cím: ...állítólag megverték... ez jóóó...

én eddig úgy tudtam, hogy valakit vagy elvernek, vagy nem... de állítólag?
engem még állítólag sosem vertek meg, csak egyszer, de azt tényleg.
nezelodo
"Senara
Nincs rendőrségi ügy az M1 műsorvezetőjének megtámadásából
2015. április 14., kedd, 15:15 Utolsó frissítés: 1 órája hvg . Nem tett feljelentést !"

Na ugye, annyira elkötelezett, hogy tenni akar a csatorna nézettségének növeléséért. Na nem a felkészültségével, hanem a botrány híresztelésével. A balhé egyébként is vonzza legtöbb csatornának a nézőit. Még sokra viheti az úr!
Knapp75
@szandokan: Abból látszik, hogy Kálmán Olga jól végzi a munkáját, hogy szarul érzed magad, mikor a szerelmeidet faggatja.
Tudod, ő azt kérdezi meg, amire a normális emberek kíváncsiak és amely kérdések logikusan felmerülnek.
Bár K.O. elfogultsága időnként meglátszik, de arra emlékeztetnélek, hogy "baloldali" vendégeinek sem hagyja, hogy mellébeszéljenek.
Ő valóban újságíró, nem olyan médiamunkásnak álcázott pártkatona, mint ez a megvert szerencsétlen.
Knapp75
Az ugye biztos, hogy ez nem csak egy terelő sztori azután, hogy Lázár Zoltán megütött egy nőt?
szandokan
@Knapp75: Az én szerelmem nem politikus, és még soha nem találkozott ezzel a nőcivel. Nem egy kategória vele szerencsére.
nezelodo
szandokan, nem tudom, miért piszkálnak az Olga miatt? Te csak elismerted, hogy kiváló újságíró, aki ha meghív valakit a műsorba, annak össze kell kapnia magát, mert különben leszedi róla a keresztvizet is, bár ezeken a fideszes vezetőkön sem nagyon találhat a kemény komcsi múltjuk miatt.
Orbán mondja gyakran, biztos jól csinálok (Én a miniszterelnök, szerényen, mint az ibolya) valamit, ha ennyien utálnak. Ez valószínűleg igaz az ATV műsorvezetőjére is, ha már a Viktor mondja. Az ő szavát csak nem vonod kétségbe?
Knapp75
@szandokan: Ugyan, ne mentegetőzz! Aki ennyi baromságot elnéz a kedvenceinek, az igen komoly érzelmi töltettel rendelkezik.
Persze nálad időnként már látszanak a tünetek, észrevetted, hogy rossz lóra tettél, csak valamiért úgy érzed, hogy az elmúlt 25 éved leköpése lenne, ha ezt felvállalnád.
Így inkább élsz "rossz házasságban" a szerelmeiddel. ;)
Desischado
Az erőszak nem megoldás. De látszik, hogy az embereknek fogytán a türelmük!
Cicamama55
@szandokan:tegnap 15.10 Na ez az ami nem igaz! Azért mert az igazsággal, illetve a közvéleménnyel szembe állít embereket? Nem kötelező elmenni a stúdióba és beszélgetni vele, de aki vállalja, az a nézők előtt meg is védheti igazát! Tenyérbe mászó képük a zárt falak mögött törvényeket hozó, hazug, csaló embereknek van, akik nem merik felvállalni szavaikat, tetteiket! A stílusa nem tetszik nekem sem sűrűn, de merem állítani, hogy a "verést érdemlők" sorában igencsak hosszú sor kígyózhatna előtte!
aremy
@szandokan: nem megoldás de azért tényleg agyon lehet őket verni pláne ha címeresek.
Hellcat
@mate03: Pont azért írtam, hogy nem tudnták eltörni mert nincs :)
bretagne
Szomorú, hogy ilyen dolgok történnek. Szegény Borsa, tudom, nem tehet róla, neki csak szájába adják a szöveget. Ő csak felolvassa. A rendszer a hibás, hogy létrehozta ezt TV-együttest, és nem az igazságot mondják. Az élet nem fekete-fehér Színes, van benne jó és kevésbé jó. Jól hangzik, hogy 24 órában csak szépet mondanak. Így akarnak megfelelni.
szandokan
@aremy: Te ilyen rasszista vagy? Jobbik rules...
szandokan
@nezelodo: Mondjuk ez igaz, akiről ennyit beszélnek, az valamit valóban letett az asztalra, ami lehet jó, de lehet rossz is.
szandokan
@Knapp75: Némi igazság van a szavaidban, el kell ismernem. Viszont én a dolgok összességét nézem, és ott az arány még a Fidesz felé húz.
petrol
@bretagne: Ezek a "szép mondások" ócska,bóvli üveggyöngyökként koppannak!!
mariaberta
@bretagne: Voltak a Hír TV-nél akik otthagyták a csatornát, mert nem tetszett az új rendszer.
Ezt más csatornánál, -még ha az az új M1 is- megteheti az aki nem tudja megemészteni az új stílust, de Borsa nem kifogásolta az új hangot, tehát maradt.
Természetesen a veréssel nem értek egyet, de csodálkozni nem tudok.
bretagne
@mariaberta: Csodálkozni és sem tudok, de hová fajulnak majd a dolgok. Az emberek egyre ingerültebbek. Borsához különösebben nem tudok hozzászólni, nyilván örül, hogy őt nem rúgták ki.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.