A PestiSrácok.hu portál csütörtökön megjelent cikke szerint Gyurcsány Ferenc volt kormányfő érdekeltségébe tartozó Altus Befektetési és Vagyonkezelő Zrt. "több szálon is összeért" az egykori Energol Rt.-vel. A portál az Energolt "a magyar olajmaffia legsikeresebb és legveszedelmesebb szervezett bűnözői csoportosulásaként", a több gyilkossági ügyben megvádolt Portik Tamás cégeként írta le.

A cikk szerint az Energol Rt.-t 1994-ben alapította három, "már a 70-es, 80-as évek óta bűnözésből élő keményfiú", egy, "kiváló titkosszolgálati kapcsolatokkal rendelkező férfi és fia, valamint egy aktív állományú nemzetbiztonsági tiszt, Kerekes István, aki a cég első vezérigazgatója lett. Az elnök-vezérigazgatói feladatokat Keszthelyi Péter, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Borsod-Abaúj-Zemplén megyei igazgatója látta el, aki később, a Gyurcsány-kormány alatt a tervezett kormányzati negyed projekt bíráló bizottságának szakmai titkára volt.

Az írás idézte Mile Lajos volt LMP-s országgyűlési képviselőt, Portik-Laborc országgyűlési ténymegállapító albizottság volt vezetőjét, aki egyik interjújában súlyos megállapításokat tett az olajvállalkozást megalapító, működésében közreműködő személyekről, és azt is hangsúlyozta: "az Energollal olyan együttműködési forma alakult ki, ami az egész országra nézve veszélyes volt".

A portál szerint az Energol Rt. egyik fő kőolaj-beszállítója az 1990-es évek közepén-végén az ETL Rt. volt, amely kapcsolatban állt azzal a Fortus Rt.-vel – egyes adatok szerint megközelítőleg közel egymilliárd forint értékben két és fél millió liter olajat adtak el a miskolci cégnek –, amelyet az Altus Rt. a Magyar Villamos Művekkel hozott létre 1995 szeptemberében, és amelynek egyik felügyelőbizottsági tagja a megalakulástól 1997. április 21-ig a Demokratikus Koalíció jelenlegi elnöke volt. A cikk szerint "a volt miniszterelnök napokkal az Energol-ügy kirobbanása előtt szállt ki".

Az írás szerint az olajügy egyik vádlottja 1997-ben azt vallotta a rendőrségen, hogy az energolos ügyben az ETL mellett szintén érintett Monon Kft. legalizálta saját olajszállítmányait a Fortus Rt. papírjaival. A vádlott kifejtette, hogy a Monon Kft. tulajdonosa Fortus-iratokat szerzett, és hamis számlát nyitott, így "a Monon betette maga alá a Fortust, hogy árumozgásokat tudjon igazolni".

A PestiSrácok visszaidézte a Népszabadság 2003 decemberében közölt cikkét, miszerint az Energol-ügy nyomozása közben a rendőrség "felfigyelt a Fortus Rt.-re, de miután közvetlen kapcsolatot nem találtak", a további vizsgálatokat a vám- és pénzügyőrség nyomozói folytatták. A PestiSrácok ugyanakkor visszaidézte a Magyar Nemzet 2014 szeptemberi cikkét is, amely szerint "az energolos nyomozás során végrehajtott egyik házkutatás alkalmával Gyurcsány Ferenchez köthető offshore iratokat találtak a rendőrök (...) ezek az offshore iratok a Fortus tulajdonosaként felbukkanó Dryden Enterprises Limited nevű ciprusi offshore cég alapító okirata volt, amit az olajmaffiát irányító Energol Rt. egy másik vezetőjénél (...) tartott – 1997. augusztusi – házkutatásnál került elő". A Pesti Srácok szerint ehhez az offshore céghez azon a vonalon is köthető a Fortus, hogy a cég volt igazgatósági tagjának testvére a ciprusi cég kézbesítési megbízottjaként van feltüntetve, "aki ráadásul felügyelőbizottsági tag is volt a Fortus Rt. által tulajdonolt E. Oil Kft-ben, mely szintén köthető volt a Dryden Enterprises Limitedhez".

A portál cikke szerint a Gyurcsány Ferenc kormányában szociális és munkaügyi miniszteri posztot betöltő Szűcs Erika révén 1996 és 1998 között az ETL Rt. felügyelőbizottsági tagja volt, a volt minisztert azonban nem vonták felelősségre az ETL Rt.-nél lelepleződött adócsalások és okirat hamisítások miatt, "végül csak a kisebb szereplőknek kellett felelniük".

46 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Manhattan
Ütik-vágják ahol érik! Én Gyurcsányt bármikor, bármilyen témában szívesen hallgatom, mert hiteles, őszinte, minden szava azt bizonyítja hogy számára nem a karrier, hanem az ország, az emberek sorsa fontos. Ő soha nem volt, nem lesz megélhetési politikus, mint a jelenleg hatalmaskodók, mert nem rest dolgozni, munkahelyeket teremteni, vállalkozást irányítani. Ha őt hagynák békében, okos, hozzáértő emberekkel együtt dolgozni, bíznék egy élhetőbb ország megteremtésében.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Aki Én
Tehát Pintérék kollégája volt a Gyurcsány?
papa.49
@Aki Én: Ez is egy próbálkozás hogy rákenjék a xart de csak ők maradnak a végén a xarban!!!Egyébként meg honnan az értesülés mikor az ,,olajügyek,, 80 évre titkosítva vannak???
len in black
Egy fidesz-közeli újság összefüggésbe hozta magát a fidesszel.
Bravó!!!
Az évszázad leleplezése!
Tarthatom a Pulitzer-díjat helyettetek, amíg kicserélitek a fekete öltönyhöz nem való barna zoknitokat feketére?
bretagne
Én nem hiszem el, honnan szivárgott ki ez a 80 évre titkosított dolog?
Anna Mária
@bretagne: Sehonnan. A gyurcsányozásért jól fizetnek manapság.
coni
Csak óvatosan a gyurcsányozással a Quaestornál sem jött be, mert a nagy igyekezetükbe hogy befeketítsék kiment a fejükből hogy a Quaestor 2010/11-ben a KEHI és a PSZÁF látókörébe került, de tettek nem követték...
Aki Én
Újra képbe került Gyurcsány, rögtön találtak is valamit róla. Ha bűnös, ítéljék el és pont. Ha vélt sérelem éri őket, akkor azonnal támadnak, akár rágalmaznak. Rettentő primitív, szánalmas, átlátszó megoldások. És most mit akarnak mondani? Hogy elfelejtették elítélni és ezért a b@lfaszoskodásért elnézést kérnek a néptől? Kellene a kilenctized a következő választásnál, hogy lépni tudjanak? Az az egy szerencséjük van, hogy tényleg egy idióta népség vagyunk, akik eltűrik ezt a hazug és qrva drága színjátékot.
zöldszem
Bexarás! Pintér már akkor Gyurcsány kottájából játszott? Ezen már csak röhögni lehet, pedig inkább siralmas. Mióta Simicska nem nyel, kiköpte a ge..it, teljesen elment az eszük!!!
dr. prédikátor
Ezek a geci fütyi-szesek a Bajnait kihagyták a buliból!!! Biztos hogy a Gyurcsány meg a sintér sanya társak voltak??? DDD:)De azt hiszem hogy erre megint rá fognak b...szni a gecik!!!
Hellcat
Hú gyerekek ennek annyira de annyir aerőlködés szaga van, hogy az valami borzalom. Ilyen szintű koholt rágalmazó baromságot nagy verejtékes munka lehetett összehozni.
adrenalink
@bretagne: Merészen kell rágalmazni, valami mindig megmarad belőle! Az (i)gazság úgyis csak 80 év múlva derülhet ki...
kakaósbögre
asszem srácok-ha pestiek ha nem- ebből komoly per és komoly büntetés lesz.mint ahogy szokott.
Senara
Nevetséges! Mi történt még az elmúlt 53 évben , amit még nem hoztak összefüggésbe vele . Tiszai nagy árvíz , Berhidai földrengés polgárok kimarad ?
Toby
A magyar új arisztokráciának egy részét az olajbalhéből származó piszkos pénz emelte fel !
Pintér is az időben szalad meg pénzügyileg ! ( néhai Nográdi László terhelő vallomása a Pntérnek ( "Sanyi bácsi" ) átadott diplomatatáskás milliókról ! )

Megmutatná valaki, hogy a cikk mely része tartalmaz egyértelmű terhelő kapcsolat Gyurcsány és az olajmaffia között ?

Kinlódik a maffia-csürhe, 15-20 éves "ki emléxik már arra" típusú "terhelő adatokkal" próbálkozik !
Ami egyértelmű az éppen az, hogy még mindig fosnak Gy.GF.-től " nem kicsit - nagyon ! "
bretagne
@adrenalink: A Fidesztől megtanulhattuk volna! Mennyi mindent titkosítottak már! Kár, hogy nem érjük már meg, mire felszabadítják.
Kamcsatka
Lassan, nagyon lassan visszahullik a sz@r a fideszgengszterek fejére, azzal a különbséggel, hogy az még hígabb és büdösebb lesz, mint amit maguk kavartak.
adrenalink
@bretagne: Vígasztaljon, hogy az utódaik majd szembesülnek a tényekkel. Bár, ha az ősök mentalitása beléjük ivódott, túl nagy hatással nem lesz rájuk, ha nem éppen pozitív a kicsengése...
Anna Mária
@bretagne: Persze ha csinálnánk gyorsan egy szép új magyar köztársaságot, akkor fel lehetne oldani az összes titkosítást is! :)
justhpeter
Gyurcsány manipulált az olajbizniszben, Pinocset(Sintér) meg a háttérben drukkolt neki. Ócska áltörténet gumicsontnak.
Pálinkafőző Rézüst
Ez a Gyúrcsány lemondott már? vagy mi van már itt??
wagabund
lári -fári...akárki megláthassa, nagy mágus ez a Gyurcsány...olajmaffia, kaszinómaffia, telekmaffia, iszapömlésmaffia, szemkilövetősmaffia, öszödimaffia...
sokoldalú ember, azt meg kell hagyni...

sok politikus összerezzen, ha meghallja ezt a nevet...
-főnök! hagyjuk má a francba fletót, mindig bebukjuk..
- csak mondjátok tovább...addig van jó életetek, amíg a nép ezt beszopja...
justhpeter
Gyurcsány manipulált az olajbizniszben, Pinocset(Sintér) meg a háttérben drukkolt neki. Ócska áltörténet gumicsontnak.
Manhattan
Ütik-vágják ahol érik! Én Gyurcsányt bármikor, bármilyen témában szívesen hallgatom, mert hiteles, őszinte, minden szava azt bizonyítja hogy számára nem a karrier, hanem az ország, az emberek sorsa fontos. Ő soha nem volt, nem lesz megélhetési politikus, mint a jelenleg hatalmaskodók, mert nem rest dolgozni, munkahelyeket teremteni, vállalkozást irányítani. Ha őt hagynák békében, okos, hozzáértő emberekkel együtt dolgozni, bíznék egy élhetőbb ország megteremtésében.
bence
Már megint Gyurcsányoztok ? Bőszme állatok ! Gyurcsánynak a cipője talpáig nem értek fel !
F_Viktor
A fityesz oldalról hányszor kiáltottak már farkast Gyurcsányra?
Már a narancsos trollok sem ijednek meg...
Desischado
Megvallom, végignevettem a komikat, és mikor megláttam a címet. Már megint Gyurcsány a bűnös! mi van még, amit még nem fogtak rá? A pintér sanya bá-val fogott össze, vagy mi van? Ha jövőhéten esni fog az eső, vagy meleg lesz, az is Gyurcsány miatt van? Ennyire tele van a gatya? Nagyon félelmetes lehet, ha a maffia banda ennyire fél tőle! (még mindig nevet)
bretagne
@Anna Mária:" Lesz még magyar Köztársaság!" - én hiszek Bródynak!
adrenalink
@bretagne: Valamilyen mocskos tényeknek csak kell lenni a titkosított anyagban, amit mi már nem ismerhetünk meg, kivéve, ha megfejtik az örök élet titkát...:-)
mate03
@Aki Én: !Gondolod ha a legkisebb vád megállna, Gyurcsány Ferenc ellen, nem vezették volna már régen vezetőszáron?Hiába erőlködnek,nem tudnak fogást találni rajta! Most majd a pesti srácok című szennylap, kap a nyakába egy sajtópert,amit a sértett simán megfog nyerni!
bretagne
@adrenalink: Felfedezzük, így jól kitolunk veleük!
Anna Mária
@bretagne: Mi igyekeztünk, a tizedik unokánk éppen három napos! :)
bretagne
@Anna Mária: Gratulálok, szívből!!! Aztán jól neveljétek! (Tudod, hogy értem!)
evacica
Még mindig nem unják!n Ebbe a nyomorult országban ami rossz az terméseztessen Gyurcsányhoz köthető, s ami jó és szép az a szeretet vezér érdeme.Komolyan mondom ebben az országba mindenkinek elment a józan esze? Még mindég nem látják, hogy Orbán és pártja hogyan manipulálja az országot és teszi tönkre? Jó lenne ha már végre meg jönne az eberek esze és elzavarnák a nagy manipulátort a fenébe.
mariaberta
Van még valami ebben az országban, amiért nem Gyurcsány a felelős?
Orbán megszületését nem neki köszönhetjük? Ja előbb meg kell néznem, melyik született előbb, bár az is lehet, hogy Orbán, de Gyurcsány már születése előtt ,mindenható volt. Tehát mindenképpen ő az oka.!
JAJMÁR
@Anna Mária: Gratulálok, szép család :)
kukac50
Ez lehetetlen! Pintér Sándor nem hagyta volna Akkor már Gyurcsány rég nem élne,mivel,hogy él nem került kapcsolatba olaj üzlettel,mert akik Pintérnek aggattak azok vagy börtönbe ,vagy a temetőbe vannak.
mariaberta
Az volna meglepő, ha végre nem kennének rá mindenféle ocsmányságot. Talán Orbán méltóságos úrral kellene már foglalkozniuk, hiszen annyi disznóságot még senki nem csinált, mint ő, kezdve a székház eladással, a tokaji -"nem mi nyerjük a legtöbbet, stb.
Ideje lenne a saját házuk tájáról értekezni.
hetöndöe
Pesti srácok gittegylete,legalább olyan hiteles,mint a kuruttyinfó.:-)))
mariaberta
@evacica: Eljutunk odáig, Gyurcsány szobrot fog kapni, "ember, aki a világ ura, de elsősorban a magyar politika császára." mert hiszen mindent ő csinált, amit meg nem ő. az nincs!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.