Gyurcsány Ferenc szerint ha a demokrácia nem teremt jobb életet, nem lehet bizalmat teremteni iránta.

A Demokratikus Koalíció (DK) elnöke kedden, országjáró turnéjának hajdúszoboszlói állomásán arról beszélt, hogy a demokratikus oldalnak meg kell értenie: "ha a demokratikus rend nem teremt jobb, élhetőbb világot, mint a kádárizmus puha diktatúrája volt, akkor elfordulnak tőlünk" a szélsőjobb felé.

Az ellenzéki politikus tényként említette, hogy a magyarok túlnyomó többsége Kádár alatt jobban élt, mint most. "1956 és 1989 között a magyarok átlagjövedelme háromszorosára emelkedett, míg az elmúlt huszonöt évben lényegében nem változott semmit, milliónyian élnek rosszabbul, mint korábban" – fogalmazott.

Hogyan lehet a kiábrándultságot újra reménnyel felváltani? – tette fel a kérdést, megjegyezve, hogy a korábbi megoldások erre nem adnak választ. Új lehetőségként ajánlotta hallgatósága figyelmébe a DK elképzeléseit, amelyeket Az elfeledett hatmillió ember programja címmel gyűjtöttek össze.

Ennek egyik legfontosabb célkitűzése, hogy öt éven belül a minimálbér legalább legyen egyenlő a minimális megélhetési költséggel. "Merjünk ütemesen minimálbért növelni" – mondta Gyurcsány Ferenc, aki egyidejűleg cáfolta, hogy ingyen akar vizet és villanyt adni az embereknek. Ugyanakkor megismételte: minden embernek állampolgári jogon hozzá kell jutnia az emberi élet fenntartásához elengedhetetlenül szükséges víz- és árammennyiséghez.

A demokratikus oldal, benne a DK csak akkor tudja megnyerni a választók bizalmát és tud majd kormányozni, ha bebizonyítja az embereknek, hogy "lehet alattunk jobban élni" – mondta a DK elnöke.

Gyurcsány Ferenc a jövőre nézve fontosnak nevezte, hogy megtanuljon együtt élni a jobboldali politikai közösség és az európai baloldal. Kérdésre válaszolva ugyanakkor élesen bírálta a nagyobbik kormánypártot: "a Fidesz egész kormányzásának a lényege a lopás és a korrupció" – jelentette ki. Hozzátette: nem elég megbuktatni a miniszterelnököt, helyre kell állítani az igazságszolgáltatást, a független ügyészséget is.

"Ennek még nincsenek meg a feltételei, de meg fogjuk teremteni" – mondta a DK elnöke.

204 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Toby
Bizony, van igazsága Gyurcsánynak.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
justhpeter
Azt is élveztem volna, ha arról is hablatyolt volna, hogy mennyi ebben az ő része ! Mert e nélkül teljességgel hiteltelen.
Toby
Bizony, van igazsága Gyurcsánynak.
1magyar
Ami a legfontosabb, létbiztonság volt. Nem volt ilyen sok tetű gazdag és sok ellehetetlenített,idegbeteg,bizonytalan munkanélküli.
JAJMÁR
Igen, igaz, de nem a demokrácia az oka és nem is a liberalizmus, de könnyű előkapni ezeket bűnbakként..
Az a vezető, aki a demokráciában nem tisztességes, mitől lenne az, egy diktatúrában?
Anna Mária
Ezt mind egyedül gondolta ki Gyurcsány? :)))
TASzSz
Kádár alatt igen, de halála után NEM! Soha!
zöldszem
Milyen jólétet teremtettek volna, ha akkor annyi pénz "dől" az országba, mint most az Unióból???A mostaniakat csak a saját, rokonaik és haverjaik jóléte érdekli! "Éhínség nem azért van a Földön, mert képtelenek lennénk jóllakatni a szegényeket, hanem azért mert képtelenek jóllakni a gazdagok, Ők azok, akiknek soha semmi nem elég"
Csak egy vessző?!
fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xat1/v/t1.0-9/11168471_1058995364114821_4880742791443422467_n.jpg?oh=b8c2a3639d4dba1d57e9d2b8c3713530&oe=55D63BB8&__gda__=1440939696_160a12e22d2ae217949728ca79ea8716
mariaberta
@Anna Mária: Nem! Rajta kívül még igen sokan, és ez akkor is igaz , ha Neked nem tetszik.
1magyar
@zöldszem: Igazad van, a gazdagoknak soha, semmi nem elég.Nem látnak túl a bankszámláikon, pedig őket éppen úgy érinti a bolygó összeomlása, egy esetleges betegség elterjedése stb. Akkor hiába a pénz, nem menekülhetnek.
Anna Mária
@mariaberta: Honnan veszed, hogy nekem nem tetszik?
Anna Mária
@Mirabilis: Egészen eredeti, meglepő, a jövő szempontjából nagyon fontos gondolat! :)))
amaramaistanna
Ennek a Fletónak a hatalomvágytól elment a maradék csöpp esze is.Azt is elfelejti,hogy micsoda vérengzés volt ,mennyi embert kivégeztetett Kádár. Fletóból egy populista szörny vált .
Anna Mária
@Mirabilis: A kistrabanthoz meg a kiskerthez meg a jó kis halálbüntetéshez hozzátartozott Kádár vérengzése 1956 után, ez mintha kimaradna a nosztalgiázásból.
Anna Mária
@amaramaistanna: Gyurcsány is megpróbál a "néphez szólni", megnosztalgiáztatja egy kicsit a nyugdíjasait. Oh, be szép is volt! :)))
papa.49
Az igaz hogy nem utazgathattunk a világban kedvünk szerint, de még annak is volt munkája aki csak 2 elemit végzett el, a tudásának megfelelő munka... Aki viszont akart, és tudott dolgozni az tudott haladni is, mennyi új ház épült abban az időben, az OTP. adott hitelt, pénzt az építkezésre, 2.5.-3 % kamatra, ami nem nőtt az egekbe... Biztos lehettél abban hogy a következő havi törlesztődet is kitudod fizetni, mert biztos volt a munkahelyed, nem úgy mint most...
amaramaistanna
@Anna Mária: Ma ez nagyon veszélyes. Gyurcsány ezzel a maradék hitelességét is elveszítette a gondolkodó emberek szemében.
m.macskosz
@Anna Mária: Az 56-os halálesetek politikai bűncselekmények voltak.
Az orbáni diktatúrában nem puskával végeznek az emberekkel.
Csak kiszúrják a szemüket 22.800 forinttal, ha nem tetszik, légy öngyilkos...
...és ők nem a rendszer ellenségei, csupán szegények, elesettek, rokkantak...
Anna Mária
@Mirabilis: Teljesen hiába nosztalgiázik bárki is azon a bizonyos óriási áron szerzett létbiztonságon. Nem vezet sehova.
Anna Mária
@amaramaistanna: Ez így van. Próbálkozik a populizmussal orbáni mintára.
Anna Mária
@Mirabilis: Viccesnek szánt duma volt, de ha az ember nem elégedett meg a kistrabant-kiskert-kockaház-kussolás kombóval, akkor nagyon nem volt vidám az a barakk.
Anna Mária
@m.macskosz: A kivégzéseket talán ne nevezzük már haláleseteknek.
Anna Mária
@Mirabilis: Tény, nincs létbiztonság. Sikerült a magyar népnek egy olyan kormányt a hatalomba rakni, amelyiknek teljesen mindegy, mi van az emberekkel, éhenhalnak-e, vagy elvergődnek-e egy darabig. De ezen nem segít, ha a "Kádár alatti" világ elmúlásán siránkozik bárki is. Az meg pláne nem, ha még a Gyurcsány is rákezd. Mit akar vajon? Beígéri a 3,60-as kenyeret és akkor minden jó lesz?
Manhattan
Nincs mese akinek tetszik, akinek nem az mondjon jobbat. Gyurcsány még mindig a kihívó és ellenfele ennek a maffiának! A többi lekvármuslica, meg nyavigátor! Karakter kell, és kemény f@sz! (bocs a jelzőkért)
Fradigege
Az emberekre jobban odafigyeltek. Párttagnak vagy szakszervezetisnek kellett lenni, hogy vigye valamire az ember. Jaj volt annak, aki nem jelent meg felvonulni május elsején. Évekig kellett kocsira várni. De, aki jól feküdt az nyereménybetétkönyv által kocsihoz jutott. Telefont sem kapott senki. A sör és a kaja jobb ízű volt. Jobb volt a foci. Tisztább volt a levegő. Nem voltak lakóparkok. Kisebb volt a forgalom. És a tavasz, nyár, ősz, tél meg volt. A kiváltságosok akkor is megvoltak. Egyik rendszer sem jó.
JAJMÁR
Gyurcsány nem visszahozni akarja a kádári rendszert, a szembeállítással az emberek kiábrándultságát magyarázza, - és ezt szerintem is kezelni kell, hiszen nem a demokrácia az oka annak, hogy most sokan rosszabbul élnek, mint a kádári rendszerben. Mégis sokan a jobbikban látják a jövőt, azt pedig tudjuk, hova vezet.
Szerintem jól beszélt, mert az egyetlen kiút talán, ha olyan programot és célokat tud a demokratikus ellenzék felmutatni, ami meggyőzi az embereket, hogy a demokrácia lehet jó!
Nagyon nem könnyű már, pedig, ha ez a kormány bukik - és ez idő kérdése - készen kell állni a kormányzásra, vagy jön a jobbik.
Manhattan
Emlékeztek hogy a Gyurcsányt hogy átkozzák, a 20 éves cége után évi 80 milliós osztalékért? Na a felcsútiparaszt rablóvállakozó polgármester: 1,8 milliárd osztalékot kapott. Erősítsetek már meg, ez így van? Hány éves vállalkozó?
Anna Mária
@Mirabilis: Picit vegyél vissza. Volt szerencsém megtudni, hogy mit jelent a legvidámabb barakk és azt is tudom, miért nevezték az országot annak. Azokban az időkben jártam a környező szocialista országokban is, a Szovjetunióban, Mongóliában stb. Szóval ne fáradj, nem kell magyaráznod. Nem volt a barakk sem vidám, sem legvidámabb. Egy ócska barakk volt, amiben mélyen hallgatott az opportunista, buta nép, amelyik nagy nehezen megkapta a kistrabantját meg az otp-kölcsönét és cserébe elfelejtette a szabadságért vívott harcát és a kivégzetteket, beleszeretett Kádárba, Nagy Imre gyilkosába.
Anna Mária
@Manhattan: Vigasztaljon, hogy a nagy lóvét nem Mészáros kapja, ő csak Orbán strómanja. :)))
kajla
@Anna Mária: badarság, senki nem reméli a 3.61-as kenyeret, de azt igen hogy tisztességes munkát és bért kapjuk amiből meg is lehet élni
m.macskosz
@Fradigege: Ne ess túlzásokba! Komoly beosztásban dolgoztak emberek anélkül, hogy beléptek volna a pártba. Nem volt kötelező KISZ-tagnak lenni sem, érdekes, hogy azok, akik most "komcsiznak", annak idején ott nyaltak segget, ahol gebinesek lehettek. Május elsején kétszer vonultam fel talán össze-vissza életem során. Viszont szakszervezeti tagság okán szinte fillérekért voltam az NDK-ban. A kiváltságok, a kiváltságosok akkor is megvoltak, az tény. De micsoda különbség! Nézd meg Kádár János "villáját" és hasonlítsd össze egy huszonezredik fideszes senki palotájával! És, bizony, akár tetszik, akár nem, akkor az emberek 99 %-a megélt a jövedelméből.
Jankó123
@Anna Mária: ma, 21:36

Bocsánat, de szerintem ma pedig:
Egy ócska barakk van, amiben mélyen hallgat az opportunista, buta nép, amelyik nagy nehezen megkapta a kis rizsacsökkenését meg a forintosított deviza-kölcsönét és cserébe elfelejtette a szabadságért vívott harcát és a kivéreztetteket, beleszeretett Orbánba, a Nagy demokrácia gyilkosába.
kajla
@amaramaistanna: ön mit tett volna a helyében?
m.macskosz
@Anna Mária: "Picit vegyél vissza."

TE VEGYÉL VISSZA, ne picit!
kajla
@Anna Mária: nem egészen így van, Kádár igenis a lehető legjobbat hozta ki az országnak és az embereknek az akkori lehetőségekből.
Anna Mária
@Mirabilis: Nem mondtam olyat, hogy nem láttam a különbséget, nyilván láttam, teljesen fölösleges olyasmit állítanod velem kapcsolatban, ami nem igaz. Láttam sok olyasmit, amit te el sem tudnál képzelni. Magyarország igenis, egy ócska barakk volt, az opportunizmus országa, a kényelmes nemgondolkodásé. Ez az oka annak, ami most folyik az országban. 25 év alatt sem történt sok változás a fejekben.
Anna Mária
@Jankó123: Igen, pontosan ez történik. A fejekben él tovább a hazug Kádár-rendszer.
Anna Mária
@Mirabilis: De mondd már, mi értelme ennek a nosztalgiázásnak? Magyarország szempontjából ma mit számít, hogy Romániában hogy éltek az emberek Ceaușescu idején? Semmit nem számít, semmit nem segít.
Anna Mária
@m.macskosz: Nyugodj szépen meg, ne ordítozz. :)
Anna Mária
@Mirabilis: Azt speciel nem láttam, amikor neked vágták a disznót. Elég ciki, hogy hagytad, kietted őket a vagyonukból.
Igen, Magyarország a legócskább barakk volt, a legopportunistább, legkicsinyesebb alakokkal megtömve. Egyik "szocialista" ország sem élt olyan megalkuvó szellemi posványban, mint Magyarország.
Jankó123
@Anna Mária: ma, 21:55
De mégis, lassan egyre többen gondolkodnak el azon, hogy ugyan nem volt jó az sem, ez valahogy még is kezd még annál is rosszabbá válni.
Anna Mária
@Mirabilis: Nem szükséges emlékeztetned. Hülyeséged beszélt a Gyurcsány, megpróbál rájátszani a kádári idők iránti nosztalgiákra, megcsillantja, hogy majd ő létbiztonságot tud teremteni. Ugyan már... Egészen világosan bebizonyította, hogy a gazdasághoz semmit sem ért.
Anna Mária
@Jankó123: Persze, a helyzet sokkal rosszabb, mint bármikor. Talán a Horthy-éra óriási nyomorához lehet hasonlítani a mostani időket. De nem segít semmit a nosztalgiázás, és csak újabb zsákutcába vezet, ha egy Gyurcsány csillogtatja az esetleges létbiztonság üveggyöngyeit.
Jankó123
@Anna Mária: A Gyurcsány legalább üveggyöngyöt kínál, és nem hazudja el naponta, milyen jó nekem most, csak Én vagyok vak, mert nem veszem észre!
Anna Mária
@Mirabilis: Igazán ne fáradj, nem szükséges linkeket keresgélned. Bocs, de mit számít most már, hogy nem volt Romániában fogamzásgátló meg mindenféle gyógyszer (én ilyesmit csempésztem nagy mennyiségben) akkor? Semmit. Most Románia sokkal jobban áll gazdaságilag és szellemileg is (remek új román filmek vannak például), mint Magyarország. És ennek az is az oka, hogy a magyarok beleragadtak a nemgondokodásba, a kádári kicsinyességbe, a megalkuvásba. Elpazaroltak 25 évet, még a kapitalizmus működését sem tanulták meg, országként nem tudják megtalálni a helyüket az új világban, ami minden volt szocialista országnak sikerült.
Anna Mária
@Mirabilis: Ezt valaki mással beszéld meg. Engem nem igazán érdekel, hogy oldottátok meg a dolgaitokat annak idején! :)))
Anna Mária
@Jankó123: Ez igaz. Gyurcsány nem hazudik bele az emberek arcába legalább.
orogordog
@Anna Mária: Ferike az nem olyan hazudós, á dehogy.
Anna Mária
@orogordog: Azt tényleg soha nem csinálta, mint Orbán. Nem nyomott ilyen jobban teljesít-lózungokat.
orogordog
@Anna Mária: "Nem kell félni nem fog fájni" program nálad is törlődőt.
Anna Mária
@orogordog: Nem emlékszem ilyesmire, biztos nem voltam éppen Magyarországon. De ne aggódj, nem vagyok a Gyurcsány híve, kiráz a hideg tőle is.
orogordog
@Anna Mária: Én nem hiszek már egyiknek sem, de kár, hogy nincs igazi "életképes" párt.
Anna Mária
@orogordog: Majd lesz. Azt persze ne kérdezd, mikor! :)
soljanka
Ez így van.
Persze Orbán Viktor apja és a hozzá hasonló párttitkárok azért picit jobban éltek, mint az átlag.
Desischado
@m.macskosz: Egyetértek. egetszántó volt a különbség, és én inkább választanám azt, mint ezt a világot! Én sem, és a családomból senki sem volt -kisz tag, még sem zargatot minket senki. Mehettünk üdülni, lehetett tervezni, nem kellett a minden napok miatt aggódni. teljesen más volt a légkör. Ma meg mi van? Létbizonytalanság, mélyszegénység, reménytelenség! Gyurcsánynak igaza van, ki kell építeni egy olyan programot, ami segíthet, és még mindig ő az, aki szembemegy a fidesz bandával, és tőle félnek! Nem véletlenül! Nem rajongok érte, de legalább tőle fél a maffia banda, ez is valami!
szaboria1
@Desischado: Így igaz nem voltam párt tag de mégis a kitartásommal előbbre tudtam jutni. Szakmunkásból tovább tanulás révén közép vezető lettem senkinek sem kellett behódolnom.
Levendula
Akkor biztos szegénységben, most pedig bizonytalan szegénységben.
Akkor nem lehetett jobban lecsúszni, most az ördög tudja...
picike
ezen kár itt vitázni ki mikor él jobban nincsen ennek már semmi jelentősége
az én számomra nem az a boldogság ha te jól élsz
felőlem minden ugy van ahogy van
ugy lesz ahogy csinálják

és hogy csinálják
ahogy nekik jó és nem nekünk
a szegényeknek soha semmi jó nincsen
nem is lesz
mert szegény lesz mindig
picike
Nagyon sok köze van a jó életnek ahoz hogy ki hová született azt pedig nem mi szabályozzuk hanem a mindenható és ami ránk méretett viselni kell na de csüggedj én gazdag se szeretnék lenni annak se jó lenni a közép az jó csak az ma nincsen már nincsen közép lecsuszott
picike
Mindenki volt fiatal és lesz öreg !
dr. prédikátor
@Anna Mária: Kislány!!! te kinek a szócsöve vagy???A viktor szopkiné vagy az náci vonyító vonáé???Azt írod hogy bejártad a szocialista országokat, említed a Szovjetúniót, Mongóliát és a környező szoc, országokat!!!Szóval akkor neked ilyen rosszul ment???Milyen beosztásban dolgoztál???Titkárnő voltál???No meg a Kádári vérengzések!!!Tudod te hogy a "hös" forradalmárok hány ártatlan embert gyilkoltak meg???Hány ember véren szárad a lelkükön???Csak halkan súgom meg hogy a "hős forradalmárok"60-70 %a köztörvényes bűnöző, gyilkos , prosti volt!!!???Hablatyolsz itt össze vissza minden hülyeséget! Igenis a KÁDÁR rendszerben az emberek J O B B A N éltek! Nem volt létbizonytalanság, mindenkinek volt munkája, biztos megélhetése.Ja és nem voltak mészáros lőrincek , habonyok,vida ildikók,mutyizók, 3000 hektáros jóbarátok!!!Az a rendszer NEM KERGETTE öngyilkosságba az embereket, volt tisztességes kórházi ellátás!!!Kíváncsi lennék hogy te hogy és milyen körülmények között éltél abban az "átkos" rendszerben./ha egyáltalán éltél akkor/.
picike
Igenis a KÁDÁR rendszerben az emberek J O B B A N éltek! Nem volt létbizonytalanság, mindenkinek volt munkája, biztos megélhetése.Ja és nem voltak mészáros lőrincek , habonyok,vida ildikók,mutyizók, 3000 hektáros jóbarátok!!!Az a rendszer NEM KERGETTE öngyilkosságba az embereket, volt tisztességes kórházi ellátás!!!Kíváncsi lennék hogy te hogy és milyen körülmények között éltél abban az "átkos" rendszerben./ha egyáltalán éltél akkor/.
picike
az előző idézet dr prédikátortól igazság sok - mindenki elégedett volt
Anna Mária
@dr. prédikátor: Kisfiú!
Az 1956-os forradalom után kivégzetteket ne merészeld gyalázni.
Ez a minimum, ami még tőled is elvárható.
Személyeskedéssel meg ne is próbálkozz.
pistapapa
Nem csípem a gazembert,de ebben igaza van.
magyarbakancs
@Anna Mária: Hány ember véren szárad a lelkükön???Csak halkan súgom meg hogy a "hős forradalmárok"60-70 %a köztörvényes bűnöző, gyilkos , prosti volt!!!???Hablatyolsz itt össze vissza minden hülyeséget! Igenis a KÁDÁR rendszerben az emberek J O B B A N éltek! Nem volt létbizonytalanság, mindenkinek volt munkája, biztos megélhetése.Ja és nem voltak mészáros lőrincek , habonyok,vida ildikók,mutyizók, 3000 hektáros jóbarátok!!!

:Egy nagy igazság van amit írt @dr. prédikátor.
magyarbakancs
A Kádár rendszer gazdasági fejlődéséért mit adnának a mai politikusok.
Ja és ne jő jón senki avval ,hogy el adósította az országot .

Mert az ott fel épített gyárakat üzemeket a köpönyeg forgató Magyar értelmiség adta el a rendszerváltás idején.
Ki termelődőt a mai új gazdagok
Anna Mária
@magyarbakancs: Az 1956 után kivégzetteket gyalázni rémesen undorító, szégyenletes dolog.
magyarbakancs
@Anna Mária: "56 után kivégzetteket gyalázni rémesen undorító, "
Ebben igazad van
Szeretném azokat a figyelmedben ajánlani kik itthon maradtak kalandvágyból fel építeni az országot.
Sorban állni banánért,húsért 60 években.
Ezeket az embereket semmizte ki a rendszerváltás utáni Magyar értelmiség.
Ami minden korszakban megtalálja a rá illő egyen ruhát,köpenyt,zubbonyt.
azén nagyapámat November 2.-án lőtték hátba.
A történet ment dolgozni estére egy hóerőműbe.
Meg állította a forradalmári vitéz úr Kérdés "Hova mész tata?"Megyek fűteni,hogy te lássál tüntetni".
El engedték a nagy apámat és hátba lőttek .
Majd a Szombathelyi sebészeten meg operálták.
Az illetőtöket halálra majd élet életfogytiglanra ítélték.
A bátor vitéz urak közben az ítéletet meg nem várva le léptek nyugatra.
Ott is haltak meg az egyik vitéz úr Kanadába a másik Ausztráliába.
Anna Mária
@magyarbakancs: Köszi, hogy elmesélted a személyes történetedet.
szandokan
@papa.49: Nem lehetett úgy haladni abban a rendszerben, mint most. Az én fejem felett ott volt a párttitkár elvtárs, és még lehetne sorolni a negatívumokat. Mára csak azok nem tudtak fejlődni, akik valóban csak két elemiig jutottak. A mostani rendszert nem nekik találták ki. Nem kell többé Kádári rendszer, nagyon elég volt, és erősen rányomta a bélyegét a mai Magyarországra.
szandokan
@Anna Mária: Azt nézem, hogy most elég sok mindenben közös nevezőn vagyunk:-)
verőce21
Hadd jöjjön a "megtisztulás"!
Szakértői kormányt!
verőce21
@szandokan: (09:22) Én is csak lesek, csupa olyat ír ami nekem túlnyomóan tetszik. :)
legacy
"Gyurcsány: Kádár alatt jobban éltek a magyarok, mint most"

- Hát ezzel azért vitatkoznék.

De az tény, hogy akkoriban volt család, voltak barátok, volt összetartozás, volt mindenkinek munka, volt bizalom, volt szeretet.
A kérdés: Odaadnám ezekért az igazi értékekért, a pénzen megvehető sok xaromat, és a szabadságnak félrefordított szabadosságot?
A válasz: IGEN, ODAADNÁM!!!
szandokan
@verőce21: Akadnak még meglepetések.
Anna Mária
@legacy: Még szerencse, hogy ilyen választási lehetőség nem létezik.
verőce21
@szandokan: (09:45) Én eddig azt hittem, ez a ...nő csak arról tud dönteni, hogy legyen-e gyereke, vagy ne legyen gyereke. :)
Feraj49
@Fradigege: tegnap.21.28-ra.Én végig éltem a Kádárizmust. /nevezzük így /Kérlek ne hazudozzál. Nem kellett párt vagy szakszervezetisnek lenni ahhoz,hogy vigye valaki valamire.Jó tanulónak,szorgalmasnak,piálást mellőzve kellett dolgozni,mert volt hol.Senkit nem lőttek agyon mert nem volt ott május 1.-án a felvonuláson./viszont jó buli volt munkaidőn kívül összejönni ,beszélgetni,megismerni egymás családját. Kérdezem mi köze volt az autónyeremény betétkönyvnek,hogy párttag volt-e valaki vagy sem ? Semmi,mert azt sorsolták,ugyanúgy közjegyző előtt mint ma is. Írod "Egyik rendszer sem jó".Rendszer nélkül KÁOSZ lenne,és mindenki azt csinálna amit csak akar.
@Anna Mária: ennyire "rosszul ment neked" Kádár alatt,hogy be tudtad járni a fél világot,fejenként 50 dollár költőpénzzel ? Mi meg dolgoztunk a gyárakban,tsz-ekben,még Ausztriába sem jutottunk ki,pedig itt van a szomszédban.
verőce21
Oszd meg Fletó, ezzel az illiberális, antidemokratikus, nacionalista, fasiszta bagázzsal, hogy mit hogyan kellene! :)
Feraj49
Nekem "csak" egy bajon van ezzel a kijelentéssel Fecó ! Ott voltál,megkaptad a néptől a hatalmat,megvalósíthattál volna még Kádárénál is jobb világot az országnak,de nem tetted.
Freewolf
Nem hittem, hogy ezt fogom mondani, de Gyurcsánynak igaza van! Annyit azért hozzá tennék, hogy talán a szabadság jogok sem bővültek lényegesen a kádári érában tapasztaltaktól!
legacy
@Anna Mária: ???

Lehet, hogy félreértelek, de ha nem: Te ezt komolyan gondolod?
Hulljon darabokra minden, csak legyen elég pénzen megvehető xarunk?

Tudod, amikor kimész az erdőbe kirándulni, pár elnyűtt ruhadarabban, eszed az otthonról hozott szendvicsedet, iszod a tiszta vizet, érzed, ahogy körülölel, átölel a természet, Isten keze munkája; érzed, ahogy menet közben dolgozik az izmod, pihegsz az erőfeszítéstől, miközben egy emelkedőre caplatsz fel; a csend, és csenden megtörő szél zúgása, a madarak csivitelése, a veled tartó szeretteid, a barátaid duruzsolása, pusmogása...
Aztán hazamész kellemesen fáradtan, örömmel a szívedben, ahol elvileg meg van mindened, és lassan, fokozatosan lehervad a mosoly az arcodról, és eltűnik az öröm a szívedből.
Ave, civilizáció!
Ave sok pénzen megvehető xar!
amaramaistanna
@Freewolf: Gratulálok! A populista,gondolkodásra képtelen egyedek küldtek neked egy like-ot,továbbítottam. Mi lenne,ha végre az eszeteket gondolkodásra használnátok?!
Anna Mária
@legacy: Nincs szerencsére olyan választási lehetőség, hogy egy ország feladja a szabadságát, és akkor mindenki járhat lyukas gatyában az erdőbe,
vagy pedig "szabadságban" él és kötelezően megvesz fölösleges xarokat.
Az egyén dönt: bármikor mehet kirándulni a barátaival - amit én erősen támogatok, és magasról lexarom a sok cuccot, egyszerűen nem veszem meg.
amaramaistanna
@Anna Mária: Annak köszönhette az ország hogy majdnem államcsőd lett, annak a most dícsért Kádár-korszaknak isszuk a levét,s amelyre a Fidesz még rádobott sok-sok lapáttal.
nemjoezigy
Csak a cikkre reagálok, a kommenteket később olvasom el, hogy ne befolyásoljanak.
Először is a címről: Gyurcsány nem azt mondta, hogy jobban éltek a magyarok, mint most, hanem, hogy „a magyarok túlnyomó többsége Kádár alatt jobban élt, mint most.”
Ez nagy különbség, mert a gazdag réteg, ma sokkal jobban él, mint az akkori gazdagok.
A DK általam is ismert elképzeléseit jónak tartom, pl alap juttatásként a víz ingyenességét (2m3/fő), alap villany fogyasztás ingyenességét (x m3/fő-ig), alap megélhetési juttatás, minimálbér emelés ,…
Hogy ennek honnan lenne az ellentételezése? (a gazdagok és a fidesznyikek kérdése)
A gazdagok, a pazarlók luxus megadóztatásából, amit ez a luxus kormány soha az életben nem tesz-tenne meg. Inkább a szegényektől von el még pénzeket és adja a gazdagoknak!
Amit nagyon hiányolok az összes mszmp-mszp utódpárttól, az a nép ellen elkövetett -az ideológia nevében, az ideológia mögé bújva- gazdasági, szociális, ideológiai bűnök beismerése.
Ha ezt megtennék, talán tiszta lappal indulhatnának.
Persze ez így még nem elég, mert biztosíték is kell a jövőre tekintettel, hogy az általuk elkövetett, meg az olyan bűnök amiket ez a fideszkdnp maffia elkövetett nem fordulhasson elő többet. Persze más nép-ország ellenes intézkedéseket se tudjanak megtenni.
KERKA
Ami a Kádár rendszer javára írható az a létbiztonság érzése. MIndenkinek volt munkahelye, legalábbis a munkakönyve szerint igen. Az már más kérdés, hogy a 10 fős szocialsta brigádban 8 dolgozott 1 táppénzen volt(mert éppen építkezett) egy meg nézte az egészet.
Az iroda házban legalább 20 irodista "könyvelte" azt, amit 60 ember csinált. Ennek ellenére mégis ez tetszett az embereknek, mert megkapták a fizetést, nem volt létszám leépítés.
Az anyagi és létbiztonság a legfontosabb az embereknek. És ezt még megfejeli az a sok szociális juttatás, amit amit az állam magára vállalt, és ez később csúnyán visszaütött.
Jó volt még a kedvező banki hitelezés, mert az a szerződés, amit kötöttek a bankokkal, az fix volt, nem változott, alacsony kamatozással, nem vitte csődbe a családokat.
Lassan, de biztosan hozzá lehetett jutni bármilyen műszaki cikkhez, tartós fogyasztási cikkhez.
Ma nincs tartós fogyasztási cikk, (5 év után dobhatod el) és van földbedöngöló banki hitel.
A viszonylagos jólét fogalma is teljesen megváltozott. Akkor megfelelt a kis hétvégi hobbikert, szőlőhegyi telek, esetleg akinek jól ment, annak egy Balatoni telek.
Megfelelt a trabant, zsiguli, ma már ezt mindenki kiröhögné és nem ülne bele, de nosztalgiából mégis az egekbe emelik.
A lehető legjobb viszont az oktatás-tanulás terén volt. Ezt nagyon kiemelem. Az ingyenes oktatást az vette igénybe, aki akarta, vagy megfelelt a felvételi követelményeknek.
Játszva lehetett diplomákat szerezni, "csupán" tanulni kellett.
MIután olyan szerencsés helyzetben éltem, hogy végigjártam a szocialista országokat, a saját személyes tapasztalataim alapján állítom, hogy nálunk volt a legélhetőbb helyzet.
Annyi élelmiszer volt az üzletekben, hogy degeszre lehetett vásárolni, még ugyanebben az időszakban pl. Bulgáriai tengerparton nyaralva, heti kétszer volt kenyér vásárlási lehetőség.
Freewolf
@amaramaistanna: Azért, mert valamelyik politikai nézetet preferálom, a tényeket nem fogom eltagadni!
Anna Mária
@amaramaistanna: Azt figyelmen kívül szokták hagyni a nosztalgiázók, hogy a Kádár-rendszernek gyakorlatilag nem volt gazdaságpolitikája, a gazdaság nem működött hatékonyan, a teljes foglalkoztatás sem létezett, óriási volt a gyárkapun belüli munkanélküliség és óriási adóssághalmaz gyűlt föl.
Nemcsak a fidesz, hanem az összes politikai formáció sok-sok lapáttal tett rá a rendszerváltozás idején láthatóvá vált hatalmas bajokra. A rablásban persze a fideszesek járnak az élen.
36
Gyurcsány és elitje viszont a Kádár utáni időben élt/él sokkal jobban, mint Kádár alatt. Micsoda szólamok?! Medgyesiben, még volt valami emberi, de leváltották az elvtársai. Azután 8 évig, "nem lesz gáz ár emelés, nem lesz áram ár emelés". Végül is. "Csak" 200% és 100%-os emelések realizálodtak. 13. havi nyugdíj eltörölve, stb.
36
@Anna Mária: Ezek mind arra apellálnak, hogy gyorsan felejtenek az emberek. Sokan felejtenek is. Egy ösztönös és elkeseredett, fáradt választás lesz a 2018-as. De hogy a valódi demokrácia nem fog győzni, az biztos. Látva a veszprémi eredményt, ahol egy kiskorúakat megrontó véglény győzött és a tapolcait, ahol a Jobbikhoz rohantak az emberek.
amaramaistanna
Vendégkommentár Gyurcsányról a Facebook-ról: " Tibor Rikárdó Pásztor: Hol van ez attól,amikor egy régi MSZP - Kongresszuson azt mondta (GY.F.) ,hogy az MSZP-nek választania kell Nagy Imre és Kádár János között.És hogy őt akkor válasszuk elnöknek,ha Nagy Imrét választjuk,nem Kádárt." Ebből is látszik,hogy milyen aljasul játszik az emberekkel Fletó a hatalom érdekében. Már lassan az alávaló gazember is dícsérő jelző lehet számára...
Fradigege
@Feraj49: Fater épületvillamossági tervező volt, a Buvátiban. Ők tervezték Budapest lakótelepeinek egy részét. Nem volt párt tag egy ideig. Nem is mentünk semmire. Unszolták, hogy lépjen be. Belépet. Csőstül jttek a maszek melók. Egyből sikerült a lakás. Hagyjuk már ezt. A trabira így is sokat kellett várni. Telefonunk pedig valamikor '90 után lett. A volt párt emberek osztozkodtak a gengszterváltáskor a húsos fazéknál. A nagy mszmp-ek a gengszterváltáskor mondták: sszetartás van. Tartsunk ssze. Fater nem volt tagja a krémnek. Asszonypajtást pedig a 80-as években megfigyelték a KISZ-ben. Nem hazudozok.
Fradigege
@m.macskosz: A Kádár villája Gyurcsányéval van szemben a Szemlőhegyen, a Szemlőhegy utcában. Gyurcsányék egy elkobzott zsidó család villájában élnek. Apró Antal szerzeménye.

wikimapia.org/#lang=hu&lat=47.522925&lon=19.033417&z=18&m=b&show=/8005069/hu/Kádár-villa
Vizual
@Freewolf: A tényeket nem fogadod el?. Rákérdezhetek ? Igaz minek.
Vizual
A lényeg az, hogy az egyszerű polgár, én is, azt nézi melyik rendszer a jobb. A Kádár rendszer, biztonságot hozott, anyagi és mentális biztonságot. Nem volt ennyi bizonytalanság. DE tudjátok a rendszerváltáskor a börtönökben maradt az a pár ember aki hazát árult a Kádár éra alatt. Kémkedett és stb. Ma szabadon lófrálnak itthon az Eu.ban . És bár kevés magántulajdon volt, de azt nem vették el, a gazdákat nem zárták el a háztájitól, a TSZ felszántotta a földjét, adott részt is a termésből. Nem sorolom.
Vizual
@amaramaistanna: Ja. Ez érdekes volt. DE nincs időm Orbán pálfordulásait végigolvasni. Ne is írd le.
Vizual
@Fradigege: nem hazudsz, csak összetéveszted az NDK -l az országot. Belbiztonság Napoleon óta van, jelenleg is és nem fogják megszüntetni. De tudod Malinovszkij elment mint városparancsnok a Partizán szövetségben. Aztán csak azt kérdezte, ha ennyi partizán volt maguknál mi miért jöttünk, minek. Na ezek a hősies mesék meg már odvasak. Hol voltak akik abban a rendszerben ellenálltak ? Nyaraltak, pihentek, hétfőn meg krákogtak és józanodtak. Kádár megmondta állítólag. Itt nem lesz több politikai per. És kik változtatták meg az országot? Hát igen. Úgy, hogy gondold meg miket beszélsz mert aztán hazugnak bélyegeznek. És nem volt kötelező belépni a pártba. A hadseregben a gazdaságban is szakemberek dolgoztak még akkor is ha a múlt rendszerben, a Horthy rendszerben tanultak. Vagy gondolj az agronomusokra. pld. Vagy a szakszervezti tagokra. Gondolkodjál !
Freewolf
@Vizual:
"...a tényeket nem fogom eltagadni! " Csak autentikusan! :-)
dr. prédikátor
@Anna Mária: Csak ennyire futotta kislány!!!Amit kérdeztem arra nem válaszoltál csak fenyegetőztél,de akkor sem ijedtem meg amikor a "hős" forradalmáraid nyolcan jöttek értünk állig felfegyverkezve!!!És ők voltak az elsők akik elpucoltak az országból!!!De az irásodból az jön le hogy te akkor is tudtál helyezkedni és élvezted az "átkos" minden előnyét!!!Úgy hogy nekem te ne papollj hogy akkor milyen rossz volt!!!De azt hiszem a többségtől itt is megkaptad a választ!!!Még jó hogy "kisfiunak" szólítottál,mert legalább egy 30 assal vagyok tőled idősebb és tapasztaltabb!!!Pá kislány!!!
troppauerhumer
Egyrészt nem követném el azt a hibát, hogy egyenlőség-jelet tegyek a néhai Kádár János és a mai Orbán Viktor közé,nem is lehet egy lapon említeni a puritán,ember és az ország megmaradása érdekében tevékenyen dolgozó Kádárt,a tolvaj,korrupt maffiózó Orbánnal.
Kádár nem csak a vén komcsiknak hiányzik,hanem hiányzik mind azoknak akik 25 éve csak tengődnek nem tudnak megélni,a családjuknak nem tudják biztosítani azt amit,szeretnének.Minket a szüleink tudtak taníttatni,volt biztos munka helyük. Volt gyermek korunk olyan szakmát választottunk és tanultunk amelyiket magunk választottunk. A tanulás lehetőségét és a boldog gyermekkort még a mi korosztályunk is tudtuk biztosítani gyermekeinknek aztán 1990-ben mind ez megszűnt. Ma 2015 ben boldog ember az aki nem a felső tízezerhez tartozik,van munkahelye,nem közmunkás bérből tengődik családjával együtt ha egyáltalán van erre is lehetősége.Gyermekeink akik szakmát tanultak,mérnöki-orvosi-vagy bármely diplomáért tanultak ma külföldre mennek ha meg akarnak élni.Nem a Kádár rendszert sírják vissza a ma idős korosztálya, csupán párhuzamot tudunk húzni és meg tudjuk itélni Kádár és Orbán rendszer közti különbséget.Ismeretlen fogalom volt a gyermek éhezés,a munka nélküliség, családok ki lakoltatása télvíz idején.A sort lehetne még sorolni.Abban igazság van ,hogy a társadalomnak még fel kell nőni a 21.századhoz.El kell zavarni ezt a velejéig korrupt hazug tolvaj kormányt,és olyan demokráciában élni,amilyenről a rendszerváltás előtt álmodoztunk!
Akkor volt munka,az idős,beteg embert nem hagyták magára,a fiatal tanulhatott.Mit ér a mostani szabadságnak nevezett valami,mert itt csak vegetálni lehet,ha nem megalkuvó!
Bizony létbiztonságba éltünk!Kádár tisztelte becsülte a munkásembert,nem pedig a fejére csinált!!! Ellentétben a mostani senkiházi söpredékkel.
troppauerhumer
Tulajdonképpen mi is volt Kádár bűne?
A rendszerváltás óta a jobboldali közbeszédben ő a megtestesült ördög. De mégis mi volt a bűne pontosan?
Kérdésnél nagyon fontos a hajszálpontos megfogalmazás mert különben a kérdés hitelét veszti...
A hétköznapi, bérből és fizetésből élők szemében Kádár János sohasem volt az ördög.
Ördög legfeljebb azok szemében volt akik a Horthy-világban a fentiek munkájából jól éltek és nem volt gondjuk semmire.
Kádár Jánosnak az az egy bűne volt hogy meghalt és magára hagyta Magyarországot.
Persze senki sem halhatatlan...ő sem volt az de az emléke ma is él.
Nagyon szerettük és a rendszerváltás óta megközelítőleg sem volt olyan vezetőnk mint ő.
Én úgy látom, hogy egyedülálló módon volt képes hosszú távon a magyar társadalom legszélesebb rétegei számára biztosítani egyfajta stabilitást. Rajta kívül kevesen (leginkább senki sem) tudták ezt véghez vinni.
Akkor létezett még egy viszonylag széles középosztály, ma ennek a rétegnek a nagy része lecsúszott. Ha azt mondom, hogy ma létezik a tömeges gyermekéhezés, akkor te még a válladat sem fogod megvonni, mert annyira alapvető tény. Ez Nyugat-Európában elképzelhetetlen, ahogyan Kádár alatt is az volt.
Szembe kellene nézni a tényekkel! Meg kinek-kinek önmagával. Könnyű Kádárra mutogatni az adósságért, de ezt egyrészt tovább növelte MINDEGYIK demokratikusan felhatalmazott kormány, vagy a vagyont adta el. Ezek után felmerül a kérdés, vajon miért csak és kizárólag a Kádár nevét emlegetjük az államadósság mellett? Nyilván azért, mert akkor szembe kellene nézni, hogy mi magunk sem tudunk jobb megoldást. Mert valójában nincs is, és Kádárnak sem volt választása, ugyanis éhen halt volna a nép, mint Ceausescu Romániájában. Másrészt meg az eladósodást okolni a gazdasági bajokért iszonyatos tájékozatlanságra utal.
Ha valamire mondhatjuk, hogy "ezért tart itt az ország", az sokkal inkább az itteni válaszokban is megbúvó, leegyszerűsítő, mindent fekete-fehérben látó, gyűlölködő, a másikat hibáztató...
troppauerhumer
Ez a eladósodás a rendszerváltás egyik legnagyobb önámító hazugsága, ideje lenne szembenézni vele. A kádári jóléti állam hasonlított a legjobban a nyugat-európai társaihoz, nem véletlen, hogy ekkoriban voltunk társadalmilag is a legközelebb.
Az államadósság 1990-ben 66,3% volt, jelenleg 76,9 %..Csökkenni azért tudott, mert a 90-es évek során tetemes méretű állami vagyont (amit ugye Kádár alatt szereztünk) privatizáltunk el.Én nem látok semmi különbséget, maximum abban, hogy ennek a haszna manapság csak egy nagyon szűk csoportnál csapódik le, míg Kádár alatt a társadalom egésze részesült belőle.

És az 56 utáni rendszer társadalmi legitimitását jól mutatja, az 1957 május elsején felvonult tömeg:
mandarchiv.hu/video/1866/Kadar_beszede_1957_majus_elsejen
perfekt
Azok az emberek,akik azt mondják,hogy nagyon jó volt akkor--azoknak néhány gondolat:
1.Kiknek ,és mihez képest,volt jobb.?
2.tele volt az ország besúgókkal.A szomszédod is az volt.
3.hogy boldoguljál párttagnak,munkásőrnek,ajánlott lenned.
4.Marosán hoz, egy pártaktíván, Dunaújvárosban egy hozzászóló kérdést intézett, Marosán elvtárs,mi kommunisták értjük,azt hogy 40 fillérre emelték a zsömle árát,de azt nem ,hogy miért lettek a zsömlék kisebbek?Válasz:Elvtársak, nem a zsömle lett kisebb,hanem a pofájuk lett nagyobb.!
5.Miután a változás kilátásai,oly csekélyek voltak az emberek azt választották,ami kellett a boldoguláshoz, megalkudtak sorsukkal,hiszen család és gyermek volt.A párt pedig gondoskodott az alattvalóiról.A pártnak mintegy 800 000 tagja volt --szorozzuk meg néggyel, akik a cukros zacskóban voltak.Azoknak a gyermekei kik a kommunista-szocialista érában "szocializálódtak" na ők mind, a jelenlegi politikai pártok tagjai,,és nagyon jól megélnek az emberek,félrevezetéséből--és ha valaki azt gondolná,hogy nekik és az ők liblingjeinek , gyermekeiknek baja van az téved !A módszerek ugyanazok, mint bármelyik diktatórikus jellegű társadalmakban,és a vezetőik is azok akiknek volt kitől tanulniuk! Az objektív tények között megemlítendő igazság amit @troppauerhumer: 13:04 es kommentjének utolsó soraiban olvasható..."Akkor volt...
amaramaistanna
FONTOS! Néhány kádárista vegye már elő a történelemkönyvet!Utánna pedig próbálja megmozgatni az agysejtjeit!
m.macskosz
@Anna Mária: tegnap, 21:59
Kénytelen voltam felemelni a hangomat, mert magadtól úgy látszik nem jössz rá, hogy tenyérbemászó a stílusod. Nem csak velem szemben, --azt már egy-két fazontól már megszoktam itt--, de szinte mindenkivel lekezelően bánsz. Nem kéne!
troppauerhumer
@amaramaistanna
Besírok a röhögéstől :"FONTOS!..bla..bla..."...élni ,tanulni,dolgozni,gyermekeket emberré nevelni kellett volna a Kádár korában és a rendszerváltás puccsa után/óta a mai népnyomorító Orbán diktatúráig ..és különbség nyilvánvaló ...
Senkit nem nyomorított meg a rendszer.
A néphatalom ellen lázadókat kivéve.
Kádár alatt felvirágzott az ország. Az írásod alapján te már a burzsoá rendszer agymosott csemetéje lehetsz.
Minden fehérgalléros bűnöző és évekig külföldön bujkáló, visszajött az országba, mert itt mindent lehet. Melóst nyúzni, kirúgni ok nélkül, fizetés nélkül. Vajon melyik országba van ez mind megengedve? Ki hozta ezeket a törvényeket? Higgyétek el én többet tudok mint sokan mások, akik itt írják a hülyeségeiket. Igen vettünk kocsit, mint sokan mások, megdolgoztunk érte. Mások is vettek abban az időben. Nem voltunk gazdagok.
Ki adta el az országot? Olyan kifosztott az országunk, mint háború után, éppen csak a romok hiányoznak. Egy olyan országban ahol gazdag mezőgazdaság volt
most a cukrot Dániából és más országokból importáljuk.. Addig mi exportáltuk, ha tudod ez mit jelent. Az állattartás, kertészet fejlett volt. Nézd meg most a falvakat, az udvarok üresek, az istállók konganak. Kénytelen a fiatalság bérmunkásként dolgozni, vagy külföldre menni a élni akar.
Ezt is belemagyarázod Kádár bűneibe? Ez Antal..és Viktor csapatának a bűne.Kádár Jánosnak voltak bűnei és voltak erényei, de ,mindenképpen vitathatatlan, hogy 32 évig Magyarország érdemi vezetője volt és rendkívüli világpolitikai viszonyok között "lavírozott" úgy, hogy elismerést vívott ki magának és az országnak még az "ellenséges" nyugati országok politikusai körében is. A magánéletében pedig példamutatóan puritán volt, amelyet a jelenlegi vezető politikusaink egyikéről sem lehet elmondani. Szégyen-gyalázat, hogy egyáltalán felmerülhetett ez a sír-megváltási cirkusz, amely egyben hűen tükrözi az egész magyar múltba néző "keresztény-konzervatív" hazug rendszert.Százezreket költenek és...
troppauerhumer
@amaramaistanna: ...és csalárd trükkökhöz is folyamodnak egy-egy szélsőséges jobboldali "írócska" hamvainak az eltemetésére, miközben Kádárnak még a létezését is szeretnék eltagadni.
89- ben 95% állami tulajdonban volt minden! Volt gyáraink feldogozóink állattenyésztésünk mezőgazdaságunk piacunk! Hol van? Volt munka az embereknek, gyerekek hasában étel,volt ruhánk! Persze volt adósságunk is! De kitermelhető volt! Ma van nyomor! Alamizsnáért munka! Meddig?
Antall és Matolcsy a privatizációért felelőse gondoskodott arról, hogy az a vagyon másé legyen!
A szektások büszkék lehetnek Orbánra! Verjétek boldogan a tapsot a nyomorra.
A "kis embernek" az Ő uralma alatt volt a legjobb dolga!! Nem voltak ezek a mai rohadék milliárdos népnyúzók! Volt állása mindenkinek. A rendőr elvitte a dologtalan ingyenélőket... 3-5%-os kamatra kaptuk a kölcsönt, ami stabil volt, nem emelkedett! Egy rendesen dolgozó kétkezi melós jövedelménél az akkori "agyasoknak" sem volt 2-3 szorosnál nagyobb bevételük! Tökéletes volt a közbiztonság.
Azt gondolom, hogy aki ezt nem látja az eszénél csak a butasága nagyobb. Aki a Kádár korban élt, az gazdagította ezt az országot és nem elvett.Főleg nem a gyerekeink és unokáink jövőjét, ha tudná, hogy ez mit jelent, szégyellje magát.
A mai" eredmény" több százezer éhező gyerek. Na, ez a Kádár alatt ilyen nem volt.Az 1945 és 89 közötti rendszert nem lehet összehasonlítani a többivel. Az néphatalom volt, előtte, meg utána kizsákmányoló rezsim.
Ebben az Orbán fasiszta rendszerben csak a kivételezett Fideszhordának lesz jobb. A
többieknek nem rögtön, hanem sohasem lesz jó.Kapitalizmus van. Ezt mindenki tudja.
Akkor lesz itt újra normális világ, ha Kádár Jánosnak szobrot állítanak, Orbán meg a Fideszhorda felelősei ámokfutásuk után cellába lesz zárva a slepjeikkel együtt.
troppauerhumer
@perfekt: 56 ellenforradalmi rémségei -Kádár megmentette az országot a Horthy fasizmusba való erőszakos visszatéréstől,u.is Mindszenty rádióbeszédével nyilvánvaló lett,hogy az ellenforradalommá vált a szocializmust jobbító szándék helyett a visszaszivárgó Horthy és nyilas gyilkosok,bűnözők vették át a fegyveres hatalmat,el akarván törölni a parasztság,munkások minden addigi kivívott jogát,a földeket vissza a grófok,bárókhoz,a gyárakat a kapitalista urakhoz.Kádár megakadályozott egy még véresebb fehérlovas Horthy ellenforradalmat—
után Kádár 10 év alatt normalizálta az országot, megteremtette a jólétet, a rendszerváltóink 23 év alatt csak lezüllesztettek mindent, leszoktatták az embereket a munkáról. Koldusok, hajléktalanok és 4 millió mélyszegénységben élő ember országa lettünk. Orbán most készül kivezetni bennünket Európából. Vajon mi a célja, a Balkán, vagy Ázsia.
Kádár az biztosan népszerűbb volt mint a "rendszerváltás utániak"!
Nem volt olyan beszäri mint mostanában a vezetőink.
Nagy tömegeknek az élete sokkal kiegyensúlyozottabb és boldogabb volt-
És nem volt ennyi kizsákmányoló Fidesz közeli milliárdos.
Aki ismeri a történelmet, tudja:
Hunyadi Mátyás életében igen népszerűtlenné vált a korábbi hívei számára is. Utálta mind a nemesség, de a jobbágyság is! Mikor vált népszerűvé? MÁR NEM SOKKAL HALÁLA UTÁN, amikor olyan helyzet alakult ki az országban, hogy mindenki visszasírta az akkori viszonylagos jólétet, békét, létbiztonságot, ami egy csapásra megszűnt.
Sokan szidtuk a kádári rendszert még az átkosban, aztán rájöttünk: a "Rendszerváltás" az évszázad átverése volt! Nem a szorgalom és a tehetség hozta meg a gyümölcsét, hanem a gátlástalanság, és a múltból átöröklött személyes kapcsolatok.
Ha a Kádár-rendszert ma sokan visszasírják, az nemcsak a pártfőtitkár érdeme: Az utána következő EGYRE HITVÁNYABB POLITIKAI "ELIT" hibáinak, bűneinek. A történelem gyakran ismétli önmagát...
Azok, akik annyira büszkék magyar identitásukra, (pláne a "hősi múltra"!) igazán...
troppauerhumer
@perfekt: ...elgondolkodhatnának:
Milyen nemzet az, ahol ilyen moslék a politikai kultúra!
Milyen nemzet az, amelyik csak ilyen elizélt macskajancsikat képes magából vezetőknek kitermelni!
dr. prédikátor
@troppauerhumer: GRATULÁLOK!!! Így igaz ahogy leírtad!!!De érdekes, most hallgat a sok okoska!!!Hallgat a sok fütyi-sz béren seggnyaló birka!!!
troppauerhumer
@amaramaistanna: És hukk...hukk...ez a csuklás már a nevetéstől van :"amaramaistanna..bla..bla..
Utánna pedig próbálja megmozgatni az agysejtjeit! "

Azé' a Kádár korban nemcsak ingyenes volt az oktatás,de eredményes is ,nem volt annyi funkcionális analfabéta mint manapság a nagyonmálymagyar FideSS und jobbikuSS bandában..
Az "Utánna" ugyanis magyar nyelvben:"utána"...

utána- igekötő
nem sokkal utána
utána fog nézni
annak utána
az utána következő vásárlók

Nem kéne osztani azt amiből az evolúció-oly bölcs előrelátással -semmit nem adott,butaságból mindent..brhüü...
."Csak nem járhatok gyalog. Én magyar nemes vagyok! Tán a tudománynak éljek? A tudósok mind szegények. Nem irok, nem olvasok. Én mélymagyar nemes vagyok!
„Hé, paraszt! melyik út megyen itt Budára?
Másik szánva mondja: „Szép öcsém, be nagy kár,
Hogy apád paraszt volt s te is az maradtál.”
Toby
@troppauerhumer: Lájkhalmaz ! Mert te megérdemled !
varrólány
@Feraj49: 09: 54 Akkor még nem tudta ezt amikor lehetősége lett volna , most világosodott meg. De a vezetésre vágyók szinte mindig csak használják az embereket a céljukhoz, a saját hatalommániájukhoz kellenek.
Aztán persze az ígéretekből nem lesz semmi , már ezt is megszokhattuk.
Ilyen szinte mind , csak van amelyik kórosabb , de mind a nagy szavakkal manipulál.
JAJMÁR
Miről vitatkoztok? Nem kell bebizonyítani, hogy jobb volt-e a kádári rendszerben, mint most. Az a lényeg, hogy ma, 25 évvel a rendszerváltozás után nagyon sokan úgy érzik, hogy jobb volt és visszavágyják azt a rendszert.
Kinek jó ez? Ez itt a kérdés. Nekünk, az átlagpolgárnak jó?

Az a rendszer ugyanis soha SOHA SOHA SOHA többet nem jöhet vissza! Ezt, a jelenlegit viszont kockára tehetjük és elveszíthetjük, ha ezt a "bogarat" az emberek lenyelik,.Kádár nincs, meghalt. Mások vannak. Ezt a rendszert kellene megjavítani.
Hát elnézést, de a Gyurcsány erről beszél! - és nem érdekel a Gyurcsány jellemzése, az majd csak akkor, ha odaérünk, ha majd választani kell - engem csak az érdekel most, amit mond. Emberek ébredjetek már fel!
verum
A rendszerváltásban szinte csak az a jó, amit az Eu adott. A szabad, útlevél nélküli utazás és a támogatások, amiket kapunk.
Hogy nem tudunk megfelelően élni a piaci viszonyokkal, az a mindenkori vezetőink bűne.
Sajnos a kádár-korszak legnagyobb bűne, hogy az emberek megszokták, hogy megmondják, mi legyen velünk, hogy az állam gondoskodik az egyénről. Ez nagyon nagy tévedés. A szabadság arról szól, hogy önellátó vagy és hogy magadnak kell gondoskodnod magadról. Persze, ehhez tisztességes körülmények és szigorú, betartott jogszabályok kellenek. Pont a korrupicó és a csalás ellen.
Most dúl a szabad rablás és a visszaélés a hatalommal.
És a jónép türelmesen várja, hogy majd valahogy megoldódnak a dolgok.
Mert a szabadság nem lett kivívva, azt kaptuk.
És nem tudtunk vele élni. Nem tudta megtanulni a többség.
Talán a saját káron. De ehhez bele kell zuhanni a legmélyebb szakadékba, hogy ténylegesen akarjunk hathatósan kijönni belőle. Addig csak várunk...
JAJMÁR
Hagyjuk a múltat, már csak amiatt is, mert az idő megszépíti, de nem élhetünk a múltban, a jelenben kell.

Vitatkozzunk arról, hogy milyen legyen a jövőnk, kezdve a jelennel.
.- akarja valaki, hogy vasfüggöny hulljon a határokra? (Még ha finomabb változatban is, de bizonyára szűrve lennének nem csak a be-, de a kiutazók is.) Ki szeretné, hogy egyetlen párt uraljon mindent, -akár katonai és rendvédelmi eszközökkel- és szép nyugodtan élni e nemzeti politika hűsítő lombja alatt? Ki lenne büszke rá, ha a gyerekei az Ő zenéjükre és dicsőítésekre masíroznának szép magyar ruhában? Emelje fel a kezét, akinek tetszik a híradó, ahol dicshimnuszok hallhatók az ország fejlődéséről, erősödéséről, a haladásról, az "életüket és vérüket" értünk adó politikusokról, és mindenki boldogságát mosolyogva hazudják nekünk?
Szeretnétek-e olyan nyugalmat, ahol tüntetések nem lesznek, és semmilyen önkéntes szerveződés se, majd csak amiket a "párt" megenged... stb.

erről beszéljünk, mi legyen hát? A sok-sok nosztalgiázó mintha ezekre áhítozna, vagy nem pont ezekre? Pedig a keretet ez adta múltban is, és adhatja a jövőben is, de kenyér ettől még nem lesz, és a politikusok sem tisztulnak meg, csak még jobban eltakarják magukat.
simmering73
Troppauerhumer után nem tudok semmit leírni. Amit akartam, megtette helyettem.
Vizual
@Freewolf: Fogalmazzál egyértelműen. De a tények tagadása... Szétlopják az országot.
szandokan
@m.macskosz: Most képzeld el, milyen volt az én csatám vele:-)
Anna Mária
@m.macskosz: Nézd, ha te kinevezted magad stílusrendőrnek, akkor rendőrködj csak, de erről engem nem muszáj értesítened. Nem kötelező egyébként olvasni olyan hozzászólásokat, amik nem tetszenek. Én sem szoktam elolvasni a tieidet.
perfekt
@Bercifiu: 16:45 re szia:Tudtommal B lista volt.De minden emberről volt,jelentésük.Mindegy tulajdonképpen milyen volt, s milyen van,szemét dolog Még a nyugati országban turnézó csapatok,küldöttségei,is 60 fősök voltak,abból a sporttal érdekeltek száma 25 főnél több nem volt.Mellette pedig, a csapatokban is volt min.egy jelentő.Szóval így:
perfekt
@troppauerhumer:16:14 re Az elsö 6/ fél sor, fatális történelem hamisítás,vagy rosszul tudása.Az egyike volt ,forradalmak között a legtisztábbaknak.Egy zsarnok népnyúzó rendszer,és egy idegen hatalom ellen fogtak fegyvert,nők gyerekek,diákok,munkások,és szó nem volt nyilasokról,csendőrökről!Forradalmak közül egyike ,volt,a legtisztábbak közül.Azt írtad Kádár 10-év alatt elhozta a jólétet.Idegen-és hazai fegyverek,segítségével-megöletett,forradalmárokat,és családok százait nyomoríttatott meg!Aztán lazított a szigoron-és elvitathatatlan jobblétet engedett amit csak nemes egyszerűséggel, országunkat,úgy nevezték,hogy,a legvidámabb barakk-a keleti végeken.Igaz,volt munka, sőt kmk,is -lehetett haladni-és jól élt a nemzet ,kérdés milyen áron-és kikhez viszonyítva
Anna Mária
@Feraj49: Engem sosem érdekelt, hogy "jól megy", vagy "rosszul megy", valahogy mindig megvoltunk. Sosem vágytam sem kockaházra, sem otp-kölcsönre, sem trabantra. Nem kell engem irigyelned: te is megtanulhattál volna egy nagyon érdekes, speciális szakmát, aminek a művelése sok utazással jár. És nem miattam dolgoztatok a gyárban, meg mittudomén hol, és nem miattam nem tudtatok átjárni Ausztriába.
Anna Mária
@JAJMÁR: Nem is igazán világos, mit akar a Gyurcsány ezzel a nosztalgiahullám-keltéssel. Volt már lehetősége rá éppen elég, megcsinálhatta volna a szociális piacgazdaságot, ahol az emberek anyagi biztonságban, emberhez méltóan tudnak élni, akárcsak nyugaton, ahol természetes, hogy tényleg - nem csak dumaszinten - nem hagynak senkit, de senkit az út szélén.
Nem csinálta, de helyette csinált sok bődületes, az országot hosszú időre visszavető marhaságot a csotrogány, tohonya csapatával.
Most akkor mit akar? Talán nem csak és kizárólag a hatalmat?
JAJMÁR
@Anna Mária: 20:19 Minden politikus a hatalmat akarja, csak az nem mindegy, ha megkapja, mihez kezd vele.

Nem úgy látom a Gyurcsány beszédét, mint itt sokan :)
Nem ő kelti a nosztalgiahullámot, hanem észreveszi és jelzi, hogy ez van. Olvasd csak el a hozzászólásokat itt is. Erre játszik a jobbik és a fides is.
Nekik jó, ha kiábrándulnak az emberek a demokráciából, és minden hibát erre - no meg a liberalizmusra - lehet fogni, és megnyirbálni ezt a kettőt.

Szerintem igaza van a Gyurcsánynak, ez a jobbik felé sodorja az embereket, és meg kell állítani ezt a folyamatot. Lehet őt személy szerint kedvelni és utálni, a múltért vádolni is, de most a DK- programon dolgozik. Lehet arról kellene inkább beszélni.
Jó lenne, ha mások is nekiállnának "dolgozni", és jó lenne, ha végre lenne egy új párt, aki meg tudná szólítani a bizonytalanokat, -csak az óhaj kevés- de ha ilyen nincs, akkor "azzal a csapattal kell játszani, amilyen van". A Gyurcsány van, demokrata, és programot hirdet.
Mindenkit lehet kritizálni, nincs hibátlan ember és hibátlan politikus, de talán a mai helyzetben a viszonyítás a fő szempont. Vagy nem haladunk.
.
mariaberta
@legacy: Vitatkozni lehet, de tény, nem voltak milliomosok, még inkább milliárdosok, de senkinek nem kellett sorba állni Blahán egy kis kajáért.
Feraj49
@Anna Mária: ma 20.12-re.Semmi irigység nincs bennem,és kötekedni sem akarok.Akik külföldre "mehettek" nem 50 dollár erejéig,az üzletkötők,a diplomaták,orvosok,esetleg régészek. A másik változat,hogy építő segítséget "nyújtottak" más szocialista országoknak.Ilyen volt az olajvezeték építése stb.Te melyik voltál ? Privibe megírhatnád. Köszi.
verőce21
Ritka az olyan kézikönyv, amely használati utasítást adna, megmagyarázná a mérsékelt jövedelmű embereknek, hogyan kell az állapotot méltósággal és idegösszeroppanás nélkül elviselni.
verőce21
@JAJMÁR: (20:46) Gyurcsány már eljátszotta többszörösen a nép bizalmát, esélytelen!
Egy új karizmatikus vezető pedig még nem tűnt fel az ellenzékben. (Lehet, még meg sem született.)
Anna Mária
@Mirabilis: Már korábban is utaltam rá, de nem vetted a lapot, hogy most, a jelenben irreleváns, hogy melyik szocialista országban milyenek voltak a viszonyok. Most az a fontos, hogy mi lesz, mi következik.
Nekem egyébként mindig is az volt a véleményem, hogy a "legvidámabb barakk" kifejezés rettentően megalázó, rühelltem, ahogy az emberek a saját országukról így beszélnek. Magyarország volt az összes szoc. ország közül a legopportunistább, a legkevésbé gondolkodó, mindenbe beletörődtek az emberek és imádták azt az undorító, tömeggyilkos Kádárt, közben figyelgették egymást és jelentgettek egymásról apró előnyökért.
De felőlem persze nevezheted azt a posványt vidámnak, vagy legvidámabbnak, tökmindegy, bármeddig is nosztalgiázhatsz a tutibiztos barakkon! :)))
troppauerhumer
@perfekt: Aki arra büszke, hogy gyerekek kezébe fegyvert adott és őket küldte maga helyett a harckocsik ellen, ráadásul ezért most hősként ünnepli önmagát, annak üzenem,

A FÖLD KEVÉS ILYEN GERINCTELEN ÉS ALJAS FÉRGET HORD A HÁTÁN MINT AKI ERRE BÜSZKE MIND A MAI NAPIG.

Ahol az emberek honfitársaikat gyilkolták esztelenül ott az ünneplésnek nincs helye! Ott mindenkinek egy szál gyertyával és méltósággal a saját halottaira kell emlékezni!
Cizellálhatnám is a dolgot, ellenben Nagy Imre Rákosi begyűjtési minisztere volt, ő irányította a padláslesöprésnek is nevezett kötelező beadási rendszert, Rákosi moszkvai harcostársa volt, aki azt hitte, hogy nem mernek majd hozzányúlni akkor sem, ha hagyta meglincselni a Köztársaság tér áldozatait. Tévedett. Emberileg meg csak annyit, hogy a Rádióból az ő szózata hallatszott, - CSAPATAINK HARCBAN ÁLLNAK, A KORMÁNY A HELYÉN VAN - amikor ő már régen a jugoszláv követségen üldögélt. Csapnivaló politikus volt, hibát hibára halmozott - szerintem az utolsó percig nem hitte, hogy az ítéletet végrehajtják.
A tény pedig az, hogy Nagy Imre a kommunisták moszkvai csoportjával érkezett haza, és együtt hozták létre Rákosi diktatúráját, melyben ő is derekas részt vállalt.
Lehet, hogy elképzelhető, hogy nem volt abban a helyzetben,, hogy megvédje a Köztársaság tér védőit, mint ahogy az is elképzelhető, hogy a Tuskólábú megvilágosodott és a keblére ölelte Mező Imrét, megcsókolta Asztalos Jánost és nem akasztotta fel a lábánál fogva Asztalos alezredest, hanem csendesen elbeszélgettek.
Elképzelni lehet, de a szívét mégiscsak a valóságban vágták ki, mint ahogy a holttesteket is a valóságban húzták körbe-körbe drótkötéllel a téren, miközben a Parlamentben Nagy Imre a titkárnője könyörgése ellenére sem fogadta a Köztársaság tériek telefonhívását.
Emellett volt egy-két olyan melléfogása is, mint például a Varsói Szerződésből való kilépés meghirdetése, melyhez egyébként joga sem volt.
Mit képzelt ez az ember Sztálin halála után három évvel?
Talán a...
troppauerhumer
@perfekt: ... a Szovjetunióban zajló folyamatok tévesztették meg, de hát ott meg éppen vad hatalmi harc folyt, úgyhogy túl sok jóra nem számíthatott.
Az is tény, hogy a rádióból harsogott a szózata, miközben az oroszok már vonultak befelé Budapestre.
Ő meg a II. Világháború legerősebb hadserege ellen küldte felelőtlenül a fiatalokat – még szerencse, hogy a katonáknak több eszük volt, mint neki.
Csapataink harcban állnak, a kormány a helyén van, mondta, de a csapatok hálistennek a laktanyákban maradtak, a kormány meg pucolt a jugoszláv nagykövetségre, élén Nagy Imrével, aki még akkor sem értette meg a helyzetet, mint ahogy az előző két hétben sem, soha.
Ha enged a katonák kérésének és helyreállíttatja a rendet Budapesten, akkor a rengeteg kárt és a rengeteg halottat megúszhattuk volna.
Mindenesetre a Rádió a Parlamentben volt, és amikor az oroszok bejöttek és leállították az adást, akkor ott egyetlen magyar politikus tartózkodott: Bibó István dolgozgatott az íróasztalánál.
Hogy nagy Imre menet közben lepaktált a Dudás féle csőcselékkel, az se sokat lendített november 4.-e utáni karrierjén, de a lényeg nem ez volt.
Ő tudta, hogy Jalta Magyarországot a szovjet érdekszférába utalta, ennek dacára valamiféle álomvilágban élt, de ennek az álomnak igen rossz lett a vége.
Nem ő az első hős politikusunk, aki több kárt okozott a magyarságnak, mint akik ellen harcolt, vannak több mint elegen.
troppauerhumer
@Anna Mária: Jobboldali forradalom pedig NINCS, NEM VOLT ÉS NEM IS LESZ, kár erőlködni. A fogalmat a baloldal, ha úgy tetszik a történelem progresszív erői definiálták, keressetek magatoknak mást. "Mondjuk "ha kidobnak az ajtón, visszajövünk az ablakon" technika. Vagy esetleg a "bárkit átverünk, hogy hatalomra kerülhessünk és megtarthassuk" szlogen.

Az pedig, amit a magyar uralkodó osztály (nagyon kevés kivétellel) mintegy 200 éve elkövet saját
népe ellen (a mai napig), az kimeríti a haladás és népellenes tevékenység fogalmát.
Nem lehet elmenni Földes György igazmondása mellett: Pozsgay tulajdonképpen ellopta a történész-albizottság összegzésének esszenciális megállapítását. Azt sajátjának beállítva karrierista áruló lett.
Nem véletlenül mondja magát hívőnek: a Teremtőre hivatkozva ad felmentést magának, különben már rég összeomlott volna.
Hej, de sokan választották ezt a menekülő utat! Most mind ott vannak a FideSSben.
Tépett szájú, hasított körmű sok kis senki, hátamögött még több úri bitanggal, megcsinálta az „Első Hazai Nemzeti Forradalmat”, melyet kis híján „Nemzeti Szocialista Forradalomnak” neveztek. A szociális elemet Mindszenty-Pehm József képviselte benne, a nemzetit pedig Löwenstein herceg."1957 dec. 15. Így kezdődött ...".

Utána számtalan köpönyeg kifordítás! A legjellemtelenebbek típusjegyeit viseli . Pozsgay a magyar politikai elit utolsó fél évszázadának állatorvosi lova. Van személyes ismeretem is. Orbánnal egymásra találtak. Az egyik előkészítette (belülről)a rendszerváltást, a másik azt hazudta ,hogy elzavarta a megszálló orosz haderőt. Köztársasági Elnök akart lenni, de a 4 igenes megakadályozta. Pártot akart, koldult Amerikában, de leégett, nem kapott támogatást. Oszt felült az új (reménybeli) Vezér színpadára. Professzor lett a Marxista-Leninista Egyetem oktatójából. Havi 3-4 óra kötelező előadás, és némi publikáció, magas fizetés. Hajrá magyar politika elit csak így tovább.
Kétségtelenül voltak jó pillanatai, és ügyesen lépett meg a...
troppauerhumer
@Anna Mária: ... a süllyedő hajóról. Orbánnal révbe ért, lesz róla utca elnevezve.
És ezzel mindent el is mondtunk róla. Ő az az ember, akit egy szervezet nem engedhet közel magához, mert tönkreteszi. A jobboldal nem is követte el azt a hibát. Sorsa a kollaborátorok sorsa, a 25 év kitermelt néhányat.
Akárhogy is volt, Imre bácsinak "is" bejött a rendszerváltás, nem úgy mint a milliós tömegeknek, sajnos. Úgymond jól "élt" annak előtte és jelenleg is, oszt.jónapot.
Az összes rendszerváltó emlékezés pofátlan humbug. A valódi célok ezek voltak:
Sok milliós nincstelen tömeg, hogy a milliárdosok válogathassanak a kendermagban
A népvagyon szétrablása, pár ezer milliárdoshoz sikkasztása
Az összes megszerzett emberi jogon járó szociális, oktatási, művelődési, munka és életesély a közösből rabolt vagyon függvényében érhető el (szabadság)
Egy külföldi elnyomó hatalom ehhez képest smafu, mert szomszéd szomszédnak a kirablója, profitszerzés, feltőkésítés és mindenekfölött "verseny" okán. Ezt fejelte meg a klérus és a szélsőjobb rasszizmusával, acsargó uszításaival, karaktergyilkosságaival és mindenekfölött vallás kényszerzubbonyával,ehhez választották az 56-os események átszabását, hogy kirekesztéssé, jogfosztássá, elnyomorodássá váljon minden más vélemény.
Anna Mária
@troppauerhumer: Bocs, nem világos, miért nekem írsz. Sosem állítottam, hogy lenne jobboldali forradalom, erőlködik a halál. :)))
perfekt
@troppauerhumer: Azt gondolom,kevesebb-több,lehetett volna.Amit leírtál,most ,az Kádár idején,pártszemináriumi kis ká-té volt.Bár én egyen sem vettem részt,mégis ismerem,de az igazságnak,árnyékai nincsenek--az egy és oszthatatlan.A nagy betűkkel írt,mondataidat össze csúsztattad,egy valótlansággal.Ki lehet olyan,elvetemült-ki gyermekét -szeretteit-halálba küldje?Mentek ők maguktól-és ezért tisztelet jár nekik.Kiragadtál egy példát a pártház--védelmében elesetteket kontrasztként.Igazad van- katonaként haltak-mert parancsot teljesítettek.Nincs magyarázat rá-csak az ,hogy az erőszak, erőszakot szül.Mindent elmondtál-csak éppen azt nem-hogy Pesten golyószórókkal lőttek le tüntető embereket ,megtették ezt,Mmóváron,Miskolcon Starjánban ,s még néhány helyen.Ez a te olvasatodban mit jelent-hová teszed--morálisan?Ezek a katonák fegyvertelen embereket gyilkoltak halomra.Ezt is nagybetűkkel kellett volna írnod-és jelzőznöd is.Tudod mit mondott a S tarjáni-parancsnok,a vérengzésre?" favágás közben hullik a forgács is."Az is tévedés,hogy a katonák a laktanyában maradtak,,szabad választás volt, elsunnyoghat haza, vagy harcol.És hogy litániád végén jelezzem,hogy milyen jóravaló emberekkel volt-tele ez az ország--egy-a harcokban-elfogott 16 éves gyereket,a vérbíróság csak akkor ítélte el mikor-nagykorú lett--de akkor halálra!Én történelmi levelekből, könyvekből,stb. ismerem mit leírtam,és ,igaz a mondás gyáva népnek nincs hazája.Abban igazad van,hogy nem érett társadalmunk-még a 21 sz-ban sem--mert gyertyákat sem együtt gyújtanak.
legacy
@Anna Mária: Vitatkozom, tehát vagyok.

1. Hogy a te mikrokörnyezetben viszonylagos békét tudsz teremteni, az egy dolog.
De társadalomban élünk, ahol az együtt-, kölcsön-, vissza-, pillangóhatás mindenkire vonatkozik. Ha a szűkebb és tágabb környezetedben sokaknak sokáig rossz, az a te életedre is hatással van.

2. Én nem azt mondtam, hogy manapság nem lehet kirándulni, hanem a fő célom a szembeállítás volt:
Otthon meg van mindened, finomakat eszel-iszol.
Az erdőben szinte nincs semmid, és mégis ott érzed jól magad.
Vagyis az igazi értéket (ami nemesíti a lelket), és a sötét modernkor értékítélet torzulását próbáltam a magam ügyefogyott (kőbunkó férfiállat) módján szembeállítani.
troppauerhumer
@perfekt: Már nem is sajnállak,mert nem érdemled meg ,kiröhöglek mert mindenféle szirt-szart amit a jobbikuSSoktól összeszedtél mint a tetvet ,bevettél és sajátodként terjesztesz brhühüüüü...még urban legengs-nek is gyatra ..brhüüüü..
Na igen a katonák lőttek ,aha vissza ,ahogy a lányok felelősök azért ha megerőszakolják őket...
S ami azonnal megütötte a szemem:"Tudod mit mondott a S tarjáni-parancsnok,a vérengzésre?" favágás közben hullik a forgács is.""
Becsinálok a röhögéstől ,ugye a tanáraid tartod hülyének ,nem a nemzőid részeg éjszakája az oka az értelmi képességed alsó hangos szintjének...
A valóság az ,hogy amikor Nagy Imrének jelentették, a Köztársaság téren ölik a kommunistákat, ennyit mondott a parlament lépcsőjén - Czinege Lajosnak: " Czinege elvtárs! Tudhatná, ahol gyalulnak, ott forgács is van! Arra azért kíváncsi lennék, némelyek esetében, hol voltak valójában, amikor dúltak a harcok? Ismertem olyat, aki befalaztatta magát, annyira félt, majd Ő lett a legnagyobb ellenálló! Hm, hm.! Később bőszen követelte a kártérítést, persze igazolták hamisan a részvételét! Sőt! Valaki állig felfegyverkezve jelent meg a helyi hatóságnál, üvöltő dervis módjára követelte, adják át a pártirodát! Amikor rászóltak az ismerősei, mit hőbörögsz itt? Te, úgy nyakon váglak, hogy sírva szaladsz anyádig, kirohant és meg sem állt hazáig!
A kezdetben ,56-ban sehol, senki nem követelte a munkahelyének, lakásának visszaadását a volt tulajdonosoknak. A 2,5 millió mezőgazdaságból élő sem a volt földbirtokosok cselédjévé akart visszavedleni. A tulajdonviszonyokban senki sem követelt változást, az a szó, hogy kapitalizmus el sem hangzott.
Aztán jöttek a volt Horthy pribékek és nyilasok ,valamint a börtönből kiszabadult bűnözők a vért akarók ,a Héjjas különítmény ,a Francia Kis Mihályfélék a Tuskólábúfélék megvan?,a rendszerváltás után hazajött csürhe, akik mosolyogva pózoltak a felakasztott kis)katona mellett,a volt birtokosok,a szolgabírók akik mindent vissza akartak kaparintani...
troppauerhumer
@Anna Mária: Talán ha tovább is olvasnál és látnál a szellemi tyúkszemedtől...
Anna Mária
@legacy: Ne vitatkozz velem, mert teljesen egyetértek veled.
A társadalomban óriási bajok vannak.
De, hogy maradjunk az eredeti témánál: nem gondolom, hogy a Kádár-rendszer bármilyen szempontból jó volt, és jót tett bárkinek.
troppauerhumer
@perfekt: Aki békét,fegyvernyugvást akart ,tárgyalni akart ,orvul lelőtték.
Barna cipőért akasztottak ,nőt is vertek agyon, civilt is. Elég volt, ha valaki rákiáltott, hogy kommunista. Apám mellett egy járókelőt vertek agyon fejszékkel, mert azt mondta, nem kéne agyonverni egy rendőrt.
A saját szemével látta... mint ahogy arra ébredt, hogy az ablaka alatt akasztott ember volt - civil. Miskolcon.
A te státusz -oddal valami baj lehet,feltételezem a szándékos hazugságot részedről Szerinted a rádiónál kivégzett kiskatonák és a Köztársaság téri lemészárolt ávós bakák is az elnyomó rendszer áldozatai.? Igaz is miért éppen abban a rendszerbe születtek, miért éppen akkor voltak katonakötelesek? Sunyiságból? Ily egyszerű ez?
Az ország persze nem fogott fegyvert, Ezer emberből kettő, az már jó arány. Másrészt nem volt felesleges inkurenciában annyi fegyver.
Én azon nevetek, hogy te nem érted hogy én mit írok ,ez az jelenti hogy más értelmi szinthez tartozunk és ez engem boldogsággal tölt el.Mert még véletlen sem akarok a teféle agymosottakhoz ,még nyomokban sem hasonlítani .
Anna Mária
@troppauerhumer: Ne haragudj, de ha nagyobb terjedelmű irományt akarok olvasni, akkor nem éppen a tieidet választom.
troppauerhumer
@Anna Mária: Elnézést ,hogy feltételeztem az értelmi képesség nyomait benned,én tévedtem.
perfekt
@troppauerhumer: Megdobnak kővel dobd vissza kenyérrel!,Na te kis senkiházi,te az élet egyetlen területén sem lehetnél még a kis cipőm fűzője, sem,a kommunista apáddal egyetemben aki "végignézett",egy gyilkosságot,mert gyáva volt! Téged ő nevelt--és már egészen jól is ugatod a történelmet., és ismeretleneket-mered, csak ocsmány dumáddal sértegetni.Te pedig az ő végterméke vagy.Fixa ideád a Horthy, és nyilas uralom.(soha ne lehessen nyilas uralom többé) És tudod gesztenye, ezzel már kezeltek ,néhány embert.A te ápolóid ,szabadságon vannak.Annak örülsz ,hogy nem vagy egy szellemi színvonalon velem?--ez igaz hiszen tudod hogy van hová fejlődnöd, de sokat kell még liften utaznod,és felfelé--és,hogy boldog vagy?megértem.Boldogok a lelki szegények, mert övék a mennyeknek országa!
kukac50
Igaza van, aki dolgozott normálisan megtudott élni. Lakást építeni gyerekeket nevelni,is nyugodtabban lehetett..
JAJMÁR
@verőce21: 22:12 A bizalom és a karizma szavunkat bedobhatjuk a többi, elcsépelt és eredeti jelentését már rég elvesztett szavunk közé.
Mit jelent ma a bizalom? Ki tudja jobban ámítani a demagóg szövegével, és a maga hasznára kijátszani a tömeget? Kb. ezt jelenti a karizma is.

Nem a Gyurcsányban kell hinni, hanem abban, hogy képesek vagyunk helyreállítani az igazságszolgáltatást, -akár Gyurcsánnyal is- a demokratikus rendet, és maga a nép ki tudja követelni a jogait, és elutasítani a rossz törvényeket,
Isten óvjon minket a mai értelemben "karizmatikus"vezetőktől. Bőven elég, ha az esküvel megerősített dolgukat teszik, és a törvényt betartják.a legmagasabb helyen is, ha mégsem, akkor a "karizmával" ellátott embert is elviszi a rendőrség,
troppauerhumer
@perfekt: Becsinálok a röhögéstől ,nálatok,mégvéletlenülsem gyűlölködőknél a tisztelet jele,hogy félrebeszéltek?...vagy ez az a nívó,amire képesek vagytok?
Mint Mórickának mindenről a nő nemiszerv jut eszébe ,neked buta a kommunisták ,ebből azt látszik,neked az a bajod a kommunistákkal ,hogy egy ,vagy több komcsi dugta a nődet ,...tőlük vannak a gyerekek akik most apának szólítanak...
De van benne öröm is ,ők a normálisok az egész családodban.
Megpróbáltam felhívni a figyelmedet arra, hogy egy írás jelentése több/más is lehet, mint az egymás mögé írt szavak jelentése (most, diszlexia által fenyegetett kultúránkban nem is árt ezt gyakran hangsúlyozni).
Ezen felül hirtelen nem is jutott más az eszembe a beírásodról, mint egy daltöredék: "arrogance and ignorance go hand in hand".Olyan gusztustalan vagy mint egy telefosott búvárnadrág, tanyasi házipornó is erotikusabb mint a "munkásságod"
perfekt
@troppauerhumer: Óh szerencsétlenségeknek embere ki vagy te?.Leülhetsz fiam elégtelen.Emberszabású vagy,de csak hasonlítsz rájuk-hiszen még mindég ott szocializálódol a csordában--(bocsi állatok)-a sértéseid pedig,természetes közegben szerzettek,hiszen azt gondolom egy munkásőr gyakorlaton fogantattál,s kérdés,hány apától van ennyi kevéske semmi eszed-veszed:)
verőce21
"Magyarország igenis, egy ócska barakk volt, az opportunizmus országa, a kényelmes nemgondolkodásé. Ez az oka annak, ami most folyik az országban. 25 év alatt sem történt sok változás a fejekben." - ez az egyetlen értelmes gondolata ennek az összes hozzászólásnak.
verőce21
@JAJMÁR: (11:08) A "karizmatikus" vezető fellépését lehet tagadni, de enélkül még egyetlen vezető sem létezett a világtörténelemben. (Akinek apró tévedéseit is szívesen elnézi mindig a nép.)
troppauerhumer
@perfekt:bocsi,tom,tom döglött oroszlánba nem illik belerúgni, az intelligenciád és az egod egymás ellenségei. És amikor ütköznek, akkor az ego kerekedik felül...látom nem is a szemeddel van a baj ,hanem a mögötte lévő űr sötétjével...
Menj orvoshoz :perfekt a szemészeten.
Doki: - Abba kellene hagyni a maszturbálást.
perfekt: - Miért, megvakulok?
Doki: - Nem. Zavarja a többi beteget.
perfekt
@troppauerhumer: Nincsen bajom ,rendben az Egom -és az intelligenciám is, persze nem olyan szinten, mint a te semmid.Az a typusú fickó vagy, akinek mindennap kétszer örülnek.Reggel mikor elindulsz kukázni--a családod--este mikor hazatérsz életed művébe a putriba--akkor a kutyád.A nemiségemről:,kérdezd meg a családod felnőtt nőtagjait,meg fogsz lepődni:-) És mivel "hunyorizálsz " akkor én is.Tahócska_ tudod hogyan fogyhatsz 300 kilót egyetlen nap alatt ?
Reggel szól az élettársad: kelj fel már te marha!
Délben: annyit zabálsz mint egy disznó!
Este: gyere ide mókuskám !
öt perc,múlva: Mi volt ez te Tetű?
Miután outsider mivoltod-és a beilleszkedési valamint kisebbségi érzéseddel,(nem embercsoport) messze eltérsz-a normálistól,és az adott témától is, az amit firkász saját,magad olvasgasd-hiszen egy,szinten vagy azzal , nem is szint az már hanem alagsor.
troppauerhumer
@perfekt: Aha,tiszta sor ,te vagy az az ecceri ember-a valódi neved Tasziló akit a meleg szarig ...ööö...az egójáig sért,ha a társaság előtt leégetnek a ribanc az asszonya miatt mert nem te vagy a férfi az ágyban a háznál,...na majd otthon kapsz a pofádra te ribanc...
...aztán otthon megmutatod az asszonynak ,drágám akkor jövök ki a szekrényből amikor én akarok,te csak szedd a pénzt a kuncsaftjaidtól...
perfekt
@troppauerhumer: Tök magad alatt vagy koma, és attól lejjebb, már nem is lehetsz. bey-bey.bár ki tudja?
troppauerhumer
@perfekt: Aha ,azért vettem lottót...brhühüüü... tudtam,megmutattad az asszonynak...brhühüüü...
troppauerhumer
Kádárt a maga korában, a kor sajátosságait figyelembe véve (!!!) illene vizsgálni.
Minden más alapokon nyugvó elemzés úgy szar ahogy van! De erre úgy tűnik, hogy azok akik nem élték meg azt a korszakot, képtelenek. No meg azok sem, akiknek az érdekük azt kívánja. ( Meg azok sem, akik úgy hiszik, hogy választani kell Kádár János és Nagy Imre között…..)
Hogy miért?
Mert nem akadt elég tisztességes értelmiségi, aki annak dacára hogy nem lett sikk a kor pozitívumait bemutatni, mégis megtegye.
Le kell szögezni, hogy Kádár korában a többség volt a rendszer kedvezményezettje a kor lehetőségei szerinti mértékben. Ma fordítva. A kisebbség nyomorgatja a többséget
Kádár regnálását jellemzi, hogy elindult valahonnan – iszonyatos mélységből ( Rákosi gyilkos ámokfutása…) az ország és eljutott oda, hogy vértelenül válthattunk rendszert. Azt hogy ez szarul sikerült remélem nem rója fel senki Kádár bűneként!
( Nem igaz a gengszterváltás szlogen sem, mert a ”gengszterek” az új demokráciánk termékei! A piti tolvajokból nőtték ki magukat…)
A mai rendszer eljutott – visszajutott - oda, hogy ”Aki nincs velünk az ellenünk van” Oda ahonnan Kádár elindult… ( és ne legyen kétsége senkinek, hogy Orbán is leszedetné a körmét riválisainak, mint ahogy Rákosi megtette…)
No és természetesen hazugság , hogy Kádár korában volt ingyen kenyér! Munkahelyek voltak! Dolgozni lehetett! Sőt kellett! Tanulhatott a csóró gyereke is és mindenki hozzáfért a kultúrához! ( Hogy is van ez a NEM NÉPI DEMOKRÁCIÁNKBAN?)
No és nem gyötört a stressz senkit, hogy kivárja a 2 évet a Zsigulira, hogy házat építsen,vagy lakáshoz jusson, mert tudhatta, hogy lesz hol dolgoznia és valóban nem hagyják az árok szélén, ha rokkantá válik… Emlékezzünk csak! A legfőbb érték az ember. (Igen a keményen dolgozó kisember is!
brutus
Feri, TEVEDSZ !! Meg RAKOSI alatt (is) jobban eltek...!!
Mézike
@troppauerhumer: Nagyon jól összeszedted. Nincs mit hozzátenni. :-)
A legjobban az tetszett hogy szent tehénünket leradíroztad... :-)))
JAJMÁR
@verőce21: 13:15 Hülyeség!
Erős jogállam kell, tisztességes és felelősségteljes vezetők. Pl. Svájc - szövetségi tanács kormányoz.
Kicsit mintha előrébb járnának nálunk...
és nem akarják megváltani a világot, csak teszik a dolgukat, és mégis meghatározóvá váltak.-

Jobb helyeken nem bocsátja meg a nép az állami vezetők tévedéseit se, nemhogy a bűncselekményeket. Sőt, még a magánéleti problémák is a bukásukat okozhatják. Jobb helyeken, mondom...
ahol az igazságszolgáltatás is teszi a dolgát.
Anna Mária
@JAJMÁR: Persze, igazad van, mindenféle demokratikus kezdeményezést támogatni kell. De nem gondolom, hogy Gyurcsány egy pici pártnál többet össze tud kalapálni. Sajna volt már eleget ahhoz kormányon, hogy nagyon sokak számára bebizonyosodhatott, nem jó politikus. Nem tudott rendet tenni a saját soraiban és nem tudta, mikor kell lelépnie a színről. Ezek nem megbocsátható dolgok.
verőce21
@JAJMÁR: Tudom én, fájlalod, hogy Orbán nem mond le önként és dalolva, de kb. úgy és akkor fog lemondani, mint annak idején Kádár. (pl. a Nagy Imre gyilkosság után)

Nagy dolgok, csak erős központi hatalomban születtek mindig!
troppauerhumer
@Anna Mária: Lószart mama!..a klasszikussal szólva,mijafaszomdajcstompisan tudsz te erről.Nos, ezt nagyon nem veszi be az én szervezetem.
Az őszödi beszédről,ez volt az a beszéd, ami miatt egy csomó rossz dolog történt az országgal.
Mindenekelőtt Orbán.Orbán a FideSS valamennyi anyagi forrását arra fordította, hogy találjon valamit, amit az MSZP ellen lehet fordítani. Jó anyagot talált - egyik délután, amikor a Parlament előkertjében sétált (sic!)
Gyurcsány arról beszélt, hogy az eddigi hazudozásokat, látszatkormányzást, lopásokat, saját érdekek hajszolását be kell fejezni. Arra szólította fel szűk körben társait, hogy térjenek az igazság és a becsület útjára, a haza (a “kurva ország”) üdvét tartsák szem előtt, a demokratikus normákat kövessék.
Ezek a rohadt görények csak nem nyugodtak. Annyira féltek Gyurcsánytól, hogy már semmitől sem riadtak vissza.Hát csak röhögni tudok.2006 - ban nagyon mocskos dolgok történtek az akkori ellenzék a FideSS tudtával,felbujtásával.
Erre bizonyíték a semmisségi törvényük amely mintegy "judáspénz" a vandáloknak, illetve a rendőrség egyetemes elítélése, mert hiszem hogy a rendőrök a törvény szerint jártak el erre bizonyíték a videók!Aztán meg azt is láttuk és hallottuk, hogy Orbán valamivel korábban beült a futballhuligánok közé. Az is tény, hogy Orbán ragaszkodott ahhoz a helyszínhez, amitől sokan óva intették, ahol feltüzelte a híveit. Ő maga pedig beszállt a páncélautójába és elfelejtette tájékoztatni (rendőrségi kérés ellenére) a rajongóit, hogy rendőri attak folyik a Deák tér irányában a tomboló csürhe ellen, akik mindenképpen rá akarták húzni a rendőröket a tömegre (hangfelvételekből tudjuk). A rendőrök többszöri felszólítás után kezdtek el oszlatni, miután sokan nem tettek eleget a felhívásnak.A 2006. őszi eseményeknek volt egy célja, Orbán szeretett volna miniszterelnök lenni. 50 év telt el, el lehetett volna adni a nagyvilágnak a hatalomszerzését forradalomnak átkeresztelve.
És ez annyira megragadt a zakkant agyában, hogy...
Anna Mária
@troppauerhumer: Nekem ne írj, sosem érdekeltek a zavaros fejtegetéseid. És ez már így is marad.
troppauerhumer
...@Anna Mária: ..., hogy jobb híján a 2010-es választást nevezte ki forradalomnak
Azóta a nap is másképp süt, tudniillik a napot is és a csillagokat is lehazudják az égről az idejáró idétlenekkel együtt.A 2006. őszi eseményeknek volt egy célja, Orbán szeretett volna miniszterelnök lenni. 50 év telt el, el lehetett volna adni a nagyvilágnak a hatalomszerzését forradalomnak átkeresztelve.
És bebizonyította híveinek, hogy a legnagyszerűbb (és mostmár mondhatja immáron) legkegyesebb pártvezér.
Hogy éppen Gyurcsányon csattant az ostor, az csupán a véletlenek szerencsés Orbán általi megerőszakolásán múlott.
Anna Mária
@troppauerhumer: Nyugi már, grafománka.
troppauerhumer
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
Anna Mária
@troppauerhumer: Tévedsz, én nem személyesítek meg senkit, még a számodra sem. Hagyj békén, mint mondtam, érdektelenek a szövegeid.
JAJMÁR
@Anna Mária: 20:29 Értem, és nem is vitatom. Egy vezető személyéről gondolkodtok itt sokan,de én meg éppen azt gondolom, hogy lejárt ennek az ideje. Programokban kellene gondolkodni, és majd a programhoz kiválasztódnak a megfelelő személyek is. Jobb, ha több, mint egy..

Nem tudom, hogy a Gyurcsány mire lehet még képes, de úgy látom, hogy a Dk. kb. ott van, ahol az Mszp. A többiek pedig még ott se. Nem is ezt tartom most a legfontosabbnak, hanem azt, hogy megtaláljuk a kiutat ebből a helyzetből. A DK készít egy programot, remélem követik mások is, mi pedig majd kielemezzük őket.. Reális, megvalósítható célok kellenek, amelyek kiütik a jobbik demagóg szövegét...
Nagy baj, hogy nem látszik, mi történne egy kormánybukás után. Ha látszana, jóval nagyobb lenne a baloldal támogatottsága.

A Nagy Sándorok ideje lejárt, a világ már sokkal bonyolultabb :)))
@verőce21:
Anna Mária
@JAJMÁR: Igaz, persze, programokban kellene gondolkodni, ez teljesen világos. De Gyurcsány bármilyen programmal is előállhat, nincs hitele. A csapata pedig ötlettelen, unalmas alakokból áll. A mostani húzása, a nosztalgiázók megszólítása pedig kicsinyes, olcsó dolog volt. Választás előtt talán még belefér az ilyesmi, de most? Taszító az ilyesmi.
Azt hiszem, a "baloldalnak" azzal tenne igazán jót Gyurcsány, ha eltűnne a politikából és hagyna másokat szóhoz jutni. Nem tudom, kik azok, akik szeretnének szóhoz jutni, de érzésem szerint léteznek valahol és nagyon nyomasztják őket ezek a még mozgó politikai hullák.
troppauerhumer
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
JAJMÁR
@Anna Mária: 21:44 Nem fog eltűnni :)
Azt azért nem gondolom, hogy a Gyurcsány miatt nem szólalnak meg mások, és a Dk-ban sem ő van egyedül. Na jó, majd meglátjuk, mit hoz a jövő :)
Anna Mária
@troppauerhumer: Te nagyon be lehetsz rúgva. Állandóan.
troppauerhumer
Ma 2015-t írunk.
És sehol egy magyar ipari gyár, aminek terméke eladható lenne a világpiacon.
a kádári gyárak termékei közül egy-kettő volt csak a nyugati világ termékeivel
versenyképes 25 év telt el.
Ha azt mondom 1945, adj hozzá 20 évet.
1965-re több minden épült újjá a romokból, és több új is épült, mint amit most ebben a 25 évben kizárólag magyar beruházással építettek.
Az akkori 20 év csak kizárólag a diktatúrának lett volna köszönhető?
ebben nem hiszek, hiszen jóvátételt is kellett fizetni, mint háborús vesztes.
Azt mondod, az egy párt rendszer maga a tőke?
nyilván, hiszen az össznépi társadalmi tulajdont fölváltotta a magántulajdon.
csak éppen ez a magyar magántulajdon képtelen előállítani ferrarikat, vagy husqvarna láncfűrészeket, vagy számítógép vezérelte légkondicionált traktorokat, a sort lehet folytatni adidas sport cipőkkel és ruházattal, vagy akár krumplihámozót.
ez utóbbit azért említem, mert épp vennem kellett és rajta: made in china.

Előretörnek a nyilasok és Horthy alakja?
Ja igen, mert elbaszta a politika ezt a 25 évet.
bedobta gumicsontnak a szerencsétlen beszervezett III/III-as besúgókat, az mszmp felső vezetőinek felelősségre vonása meg elmaradt.
hát majd jövőre kezdődni fog egy boszorkányüldözés, ahol nagyon sok ártatlan huszadrangú is meg lesz hurcolva, mint ahogyan volt ez rákosi alatt.
no meg persze a kádári évek alatt is sok macerának voltak kitéve azok, akik berzenkedtek a proletárdiktatúra ellen.
most majd üldözni fogják a balliberális gondolatokat, és mindenkivel le fognak számolni, akik nem fogják be szájukat.@Anna Mária: @Anna Mária: @Anna Mária: @Anna Mária: @JAJMÁR: @JAJMÁR: @JAJMÁR: @troppauerhumer:
troppauerhumer
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
JAJMÁR
@troppauerhumer: 05:29 Nagyon beragadtál a múltba. Persze, sok minden következik a múlt rendszerből, sok hiba!
Pl. a korrupció ... tudod, voltak gyárak, iparágak, mindenki dolgozott a közösben... az pedig mindenkié. Hopp, egy zsák cement, egy kis tégla, pár csavar, ki hol dolgozott, vagy a barát, de minden ami kellett egyszer csak lett.
Házak épültek fel így kalákában.
(Rövid ideg -2 hónap- dolgoztam egy építőipari cégnél, hát már kellemetlen volt, de mindig rám akartak tukmálni valamit :-D )
Ezt az örökséget cipeljük magunkkal még mindig. Meg a hálapénzt.
A korrupció megöl minket.

Soha még ennyire lent nem voltunk az elmúlt 25 évben, mint most. Abban igazad van, hogy a háború után gyorsult a fejlődés - minden háború után gyorsul - és minden nagyon mélypont után. Ezért hidd el, nem olyan reménytelen a helyzet.
Új kormány esetén, - a kerekasztal szükséges - egy új megállapodással, új és jó törvényekkel, ha jó helyen avatkoznak be az ország gazdaságába, gyorsulni fog a fejlődés. Ehhez még a jobbikot is el kell takarítani.
Nem vagyok én abban biztos, hogy nekünk ipari országgá kellene válni. A mezőgazdaság sokkal ígéretesebb, és a turizmus.)
@Anna Mária: Nagyon érdekes személyiség, és nem ostoba :)
verőce21
Churchill azt mondotta Ribbentropnak: "Mondja meg a Führernek, hogy csak az az igazán nagy ember, aki önmagát győzi le". Ribbentrop röhögött. Később felakasztották.

Ezékiel azt mondotta a zsidóknak, "Mint a rókák a romok között, olyanokká lettek a prófétáid ó Izráel..." A zsidók röhögtek, Izráel elpusztult.
Később láttam a zsidó prófétákat, kommunista élügynökök álruháiban, amint róka módra előmásztak a magyar romhalmaz törmelékeiből és üvöltő békekonferenciákon szavalták...békesség. Nem békességet, hanem új pusztulást és romokat akartak. Mindenkinek a pusztulását, aki nem az ő szőrük és bőrük, és csak azokat tűrték, akikben a gyűlölet engesztelhetetlen lángja lobogott.
verőce21
@JAJMÁR: (21:32) Úgy játszol ezzel az "Új program" gondolatával, mint kutya a bolháival!
troppauerhumer
@verőce21: Márcsak egy kis zsidózás hiányzott,ugyi most már jobban is érzed magad,hogy eljutottál a mondanivalód lényegére?
Félelmetes ez a sötétség ami a fejedben van.. Mondjuk, ha az IQ-tok nagyobb lenne mint egy gombáé akkor nem nyomnátok ezt a fasiszta baromságot.Ne zsidózz,zsidónak lenni nem szégyen vagy dicsőség. Mint ahogy kereszténynek,mohamedánnak, szőkének, barnának, kék vagy zöldszeműnek sem az.
Mert az előítéleteket a mindig a tudatlanság okozza. Az a tudatlanság, amely tévhiteket szül, félelmet generál, gyűlöletet fokoz.
Egyébként ha nem tudnád a zsidók előbb voltak a Kárpát medencében mint mi,sőt Árpád a kazárok királya is volt olyan 10 évig,akik zsidók voltak,a két nép együtt élt,a véreik keveredtek ,lehet benned is van.
Ha neked nem esett le - hogy a zsidózó faszfejek, mint te, tulajdonképpen a saját anyjukról nyilatkoznak többek között lekicsinylően, kirekesztően, stb. Ha még mindig nem érted, akkor dúdolgass. Azt úgyis jobban elnézik, amikor a menetelni mentek valahová a gárdával, ezren, mint a megvetett cigányok, mert így nem féltek.
A várható troll támadások miatt előre leszögezem, nem vagyok zsidó; sem én nem tartom magam annak, sem a zsidók. A fene egye meg, ezek szerint nincs sok közöm Árpád apánkhoz…
verőce21
@troppauerhumer: (13:07) Ha nem vagy Ciceró, akkor ki vagy?
JAJMÁR
@verőce21: 10:21 Új program kell, még mielőtt összedől, ami van
- mondtam - 'de Verőce, csak röhögött...'

(Bocs, nem tudtam kihagyni :-) )
verőce21
@JAJMÁR: (13:54) És mit jósolsz neki? - be is kell fejezni!

Ezek a nyilas és kommunista nagyságok, és a velük lebzselő, nyomukban pofázó cápa-útitársak nemcsak erkölcstelenek, hanem ízléstelenek is. Egyfajta ember soha nem tanulja meg, hogy vannak időszakok, amikor nem illik sok pénzt keresni. Akkor sem illik, ha különösebb kompromisszumok nélkül mód nyílik erre. Ez a titok. De ezt csak kevesen tudják.
JAJMÁR
@verőce21: 14:08 A befejezésre a Te idézeteidből kell asszociálni.

A hiénától nem várhatod, hogy ne legyen hiéna. A cápától se, hogy ne legyen cápa. Ezek csontig rágnak mindent,
Ritka, de szinte teljesen egyetértek veled itt, a 201-es hozzászólás környékén :)..
verőce21
@JAJMÁR: (14:22) Én még azt is könnyebben el tudnám képzelni sokukról - ahelyett, hogy megváltoznának -, hogy Conchita Wurst ez a nyurga, szálkás, drag artist osztrák énekes, a Kärntnerstrassen egy széken ül, vastag darócból szabott esőkabátban, szakállt és szemüveget visel, miközben egy rózsát szagolgat. Ő a menyasszony... :)
JAJMÁR
@verőce21: 14:29 Érdekes fantáziád van. Hú, az a nászéjszaka, - picit durvább a kép, mint a darócos ruha, meg a szegfű - minden pénzt megér, biztos :)
Nincs nekünk olyan szerencsénk, hogy elvinné őket a Conchita Wurst. Ezek neki se kellenének.
troppauerhumer
@verőce21: Igazából jó röhögni az erőlködéseden,tartsd meg ezt jó szokásod .
én már ingyen hülyéket nem tanítok,namegasztán megválogatom kiket.
Kezded elveszíteni az önuralmad ,már értelmetlen a szavak egyvelege, amiket egymás mellé teszel. Biztos minden rendben van ? Van egy olyan érzésem, hogy bizonyítási vágy gyötör, azt nem tudom hogy kinek, de ilyen elkeseredetten masírozni egy ostoba teória mellett komoly lelki problémákat bizonyít.
Hadd emlékeztesselek arra, hogy az I.világháború után a kommunisták védték az országot a trianoni gyalázat ellen, és nem a kommunisták, hanem a hazánkkal hadiállapotban lévő Franciaország fegyverezte és öltöztette fel azt a martalóc rablóbandát, amely nem az országot védte, hanem legyilkolt több, mint százezer magyar fegyvertelen munkást parasztot, majd egy puccsal átvették a hatalmat és ránk kényszerítették Horthy Miklóst, akiről akit leginkább Ady Endre költőnk szavaival lehet jellemezni a legjobban: „Úrnak,Magyarnak egyként rongyot”.A tefélék épp olyanok, mint Horthy Miklós volt. Az egyetlen különbség az, hogy ti nem küldtek halálba egy millió magyart úgy, ahogyan azt nagy példakép tette a II. világháború idején. ( bár nem vagyok abban biztos, hogy ezt nem tennétek meg szívesen)
Még csak annyit szeretnék még írni, hogy nemcsak a kommunistákból jutott a legalja,Nagy Imre NKVD spicli,Pozsgay ,Orbán Viktor egyetemi KISZ-titkár,Orbán Győző párttitkár apuci,Sipos Erzsike néni pártbizottsági anyuci,Pintér Sándor ésígytovább a FideSS... Pontosabban nem a kommunistákból jutott a legalja, hanem belőletek. Végtelenül sajnálom szegény országunkat, hogy politikai elitünk a hozzád hasonló köpönyegforgató,értelemhiányos ,hataloméhes és képmutató, bukásra ítélt emberekből áll.
Mézike
@Anna Mária: Csak neked zavaros @troppauerhumer: fejtegetése, mert kőagyaddal nem érted...
Mézike
@troppauerhumer: Le a kalappal, hogy bírod szuflával? :-)
verőce21
@troppauerhumer: (17:01) Igazából a fájdalomtól én sajnos nem tudtam "jókat röhögni az erőlködéseden", amit a kommunisták és tömeggyilkosok védelmében kifejtettél. Nagyon beragadtál a múltba, és nagyon zavaros magyarázattal! Azt hiszem te szorulnál komoly tanításra.

Mert az olyan Szamuely és a vele egy véleményen lévő terrorkülönítményektől óvja meg a magyar népet a védelmezője, "A vér lesz az, mely az igazi kommünvilághoz elvezet minket. Ki fogjuk irtani, ha kell az egész burzsoáziát!" - mondta. Akikről azt írod: az I.világháború után a kommunisták védték az országot.
Nem is tudom, hova tegyelek Ciceró?
Az ápolód meddig adott kimenőt?
troppauerhumer
@verőce21: Az a fájdalom a húgyhólyagod feszülése a nyakadon .
Persze,ahogy a lányok a hibásak ha megerőszakolják őket,mertugye a magyar urak 1000 éven át nem feszítették keresztre,húzták karóba,etették meg Dózsa húsát a jobbágyaikkal,nem volt deres,csendőrsortűz,nem volt első éjszaka joga.
Ésugye mindez a sérelem nem ivódott be az elnyomottak vérei,génjeibe,aminek ki kell törnie.
Ami a kommunistákat,a Tanácsköztársaságot ,Trianont illeti, azzal sok mindent nem tudunk kezdeni, merthogy a süketnek hiába énekel akár Bocelli is, márpedig a jobboldal e tekintetben süket, mint a nagyágyú.. Hiába meséljük el neki, hogy amíg a Tanácsköztársaság dicső katonái a vérüket ontották az elfoglalt magyar területek visszaszerzéséért addig a Horthy banda Szegeden pezsgőzve mulatott és az áruló székely hadosztállyal együtt kiadták a Tiszai offenzíva tervét az antantnak és így hátbatámadták a Tanácsköztársaságot , hogy a vezérkar árulói kiadták a románoknak a tiszai offenzíva terveit, hogy a dicső Székely Hadosztály volt az, amelyik megnyitotta a román csapatok előtt a frontot, hogy Horthy a románok nyomában Stromfeldtől rekvirált lovon lovagolt be Budapestre, - nem érdekli őket.. Az sem, hogy a kétségkívül megalázó szerződést Horthy megbízásából írták alá, - miért nem tagadták meg az aláírást? - az sem, hogy a külföldi államférfiak közül egyedül Lenin ítélte el azt, az sem, hogy a II.. világháború előtt a Szovjetunió ígéretet tett a korrekcióra, ha kimaradunk a háborúból, - semmi nem érdekli őket, csak az édes-bús bosszú gondolata tölti ki bánatos fejüket..akiket Horthy tiszti különítményesei a bevonulása után halomra gyilkoltak és kínoztak? Vagy azokra a magyar emberekre akiket Horthy kormánya a németek legnagyobb meglepetésére maga gyűjtött össze, és küldött a haláltáborokba? Hja, azokra nem gondolni, hisz azok zsidók, mélymagyar meg utálja a zsidókat, a Don kanyarban elesettekre? Azt is szeretett Horthy intézte el,kinyalta ki Hitler seggét,engedte ellenállás nélkül a nácikat?
verőce21
@troppauerhumer: (19:11) Éntőlem védheted a tömeggyilkos kommunistákat és Lenin-fiúkat Ciceró, de vedd figyelembe, hogy Fletó is ugyanennek a sorozatnak a folytatása.

1. leckének: Legalább olvasd el Szamuely életrajzát, a csendes pihenőben.
hu.wikipedia.org/wiki/Szamuely_Tibor_%28n%C3%A9pbiztos%29
troppauerhumer
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
verőce21
@troppauerhumer: (21:25) Ezt már írtad másnak, olvastam, ott is nagy agymenésednek tartottam.
Szerintem te egy komplett őrült vagy Ciceró. Olyan Rejtői figura, akinek "költészete kevés megértésre talált" ott is a környezetében. :)
troppauerhumer
@verőce21: Igen ,nagy az isten ,akarom mondani a nemzetthynácik állatkertje,te egy üdítő fajta vagy benne,az idomítás csodája...
verőce21
@troppauerhumer: (08:18) Nocsak, mármeg csodálsz? A lelki attitűdöd micsoda gyökeres megváltozáson esett át? Akinek "költészete kevés megértésre talált".
Maradj csak meg a zavaros kommunistavédő okfejtéseidnél Ciceró. Természetesen Árpádot is keverd bele, meg a Tanácsköztársaságot védő dicső katonákat és a Lenin-fiúkat.

De a gyógyszereidet ne felejtsd el bevenni naponta, tudod, két sárgát, egy kéket és egy fél rózsaszínt. (Bár nálad már az sem nagy baj, ha összekevered őket.)
troppauerhumer
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
verőce21
@troppauerhumer: (11:18) Te tényleg komplett őrült vagy Ciceró!
Elfelejtetted bevenni a gyógyszereidet is, pedig figyelmeztettelek rá!
troppauerhumer
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
verőce21
@troppauerhumer: Sosem voltam fenn a "fércbukon".
Egyébként is miről beszélsz te ügyefogyott?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.