A polgári Magyarország 25 éve megálmodott berendezését nevezte a következő három év tétjének és feladatának Orbán Viktor a Veritas Történetkutató Intézet és az Országgyűlés Hivatala által szervezett szerdai emlékkonferencián, a Parlamentben. A polgári Magyarország berendezése – úgy, ahogy azt 25 éve "közösen megálmodtuk" – nem kisebb feladat, bár más természetű, mint a rendszerváltás vagy a 2010-es alkotmányos forradalom győzelemre vitele volt – fogalmazott a kormányfő a tanácskozáson, amelyet az 1990-ben szabadon megválasztott Országgyűlés megalakulásának 25. évfordulója alkalmából rendeztek.

Orbán Viktor szerint azonban ma van elegendő felhatalmazásuk, erejük ahhoz, hogy valóra váltsák a polgári Magyarország programját, amihez húsz év vívódás, egy győztes alkotmányos forradalom, öt év elszánt küzdelem, romeltakarítás és alapozás kellett. "Ez a munka is ránk maradt" – jegyezte meg. Orbán a rendszerváltás körüli időszakról is megemlékezett, ám utána rátért a 2000-es évek eseményeire.

Orbán ismét Gyurcsány őszödi beszédét ostorozta

Az egyértelmű töréspont azonban 2006 ősze volt, amikor nyilvánosságra került Gyurcsány Ferenc akkori miniszterelnök őszödi beszéde. A 2008-as gazdasági mellett ez a bizalmi válság volt a másik ok, amiért az első szabadon választott Országgyűlés megalakulásával kezdődő korszaknak 2010-ben le kellett zárulnia – mondta a miniszterelnök.

Szavai szerint 2010-ben a magyar népnek két évtizedes "ütemkéséssel" ugyan, de "úgy tetszett, mégiscsak csinál egy forradalmat", amellyel a választók elegendő erőt adtak ahhoz, hogy "megcselekedjük mindazt, amit a haza megkövetelt". Ki gondolta volna 1994-ben, hogy "a mi politikai közösségünk" hozza létre a kétharmados parlamenti többséget, viszi sikerre az elmaradt forradalmat? – kérdezte, majd hangsúlyozta: 2014-ben a második kétharmados felhatalmazással a magyarok pontot tettek sok több évtizedes vita végére is.

A kormányfő összegzése szerint az elmúlt öt évben bebizonyosodott, hogy összefogással "reménytelennek tűnő dolgokra is képesek lehetünk". Példaként említette a gazdaság beindítását, a családok, önkormányzatok kiszabadítását az "adósrabszolgaságból", a nemzetközi cégek, bankok megadóztatást és az IMF "hazaküldését". Európa legkorszerűbb alaptörvénye pedig biztosította a legnehezebb, legnagyobb szerkezeti, gazdasági átalakítások véghezvitelét is – tette hozzá, szembeállítva ezzel az 1949-es alkotmányt, amely – emelte ki – nem kötelezte a kormányokat a nemzeti érdekek szolgálatára.

"Védjük a családokat, munkát adunk segély helyett, kiállunk a magyar érdekek mellett Brüsszelben, és visszaszereztük a nemzeti szuverenitásunkat is. Harcunkat megharcoltuk, jó mulatság, férfi munka volt. Hölgyeknek köszönjük a segítséget" – fejezte be Orbán Viktor.

56 hozzászólásarrow_drop_down_circle

verum
Bizony igazat adok, valaki itt írta korábban egy másik cikknél, ha az őszödi beszéd idején a pártja megfogadja Gyurcsány tanácsát, hogy változtassanak, hogy ne hazudjanak tovább, hogy másként csinálják, ma egy tisztességes és lehetőségekkel teli országban élnénk.
De aki nem gondolkozik, aki érzelmi alapon politizál és dönt és akinek anyagi, hatalmi érdeke úgy kívánja az bármikor felcseréli a tisztességes lehetőséget bármilyen diktátorral.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
tarhonya
felakadt a lemez ,vagy csak tényleg ennyi telik tőle ? szánalmas kis csuti törpe !
verum
Bizony igazat adok, valaki itt írta korábban egy másik cikknél, ha az őszödi beszéd idején a pártja megfogadja Gyurcsány tanácsát, hogy változtassanak, hogy ne hazudjanak tovább, hogy másként csinálják, ma egy tisztességes és lehetőségekkel teli országban élnénk.
De aki nem gondolkozik, aki érzelmi alapon politizál és dönt és akinek anyagi, hatalmi érdeke úgy kívánja az bármikor felcseréli a tisztességes lehetőséget bármilyen diktátorral.
Rumcájsz
Az elmútnyócév.. :)

Mániás depresszió a betegsége, nincs kétségem felőle.
nyanya001
saját magadat mikor fogod ostorozni , mert naponta hazudsz
cinikus sz@rházi vagy, aki más szemében a szálkát, a sajátjában
a gerendát nem látja !
eszegfu
@Rumcájsz: Kiegészitésül... a zsebredugott kéz testbeszéde jelenti a depressziót, csalódottságot, az önbizalom hiányát, továbbá hogy nem akar résztvenni a beszélgetésben, tehát csak negativ dolgokat.
eszegfu
@nyanya001: Hosszu életüek leszünk, ha kivárjuk a saját "ostorozását".
eugen4402
... És nem akadt egyetlen jó szándékú ember az egész teremben, aki az ötödik percben csendben odament volna hozzá, és a fülébe súgta volna, hogy "Ne, főnök. Ezen már túl vagyunk!"
eszegfu
@eugen4402: Esetleg akadt volna jószándéku ember, de az nem volt elég bátor!
Rumcájsz
@verum: Hazánk remek példája a politikai köpönyegforgatásnak!

Értelmesebb embereknek pedig a gyomra forog a sok megélhetési droidtól!
eugen4402
@eszegfu: Az meglehet, látod. Pedig még a sokkolókat sem viselik a házfelügyelők. Majd akkor milyen fegyelmezettek lesznek, ha már egy közbeszólót levillantanak a kápók...
eszegfu
@eugen4402: Viccen kivül! Tényleg az a benyomásom, hogy O.V-nek "Gyurcsány-betegsége" van. Mindenhol őt látja. Az is lehet, hogy -- és most hiába van fényévre a hatalomtól -- még mindig az egyetlen ember, akitől tart. De, hogy "ébren tartja" őt Gyurcsány, az biztos!
Hellcat
Nem múlhat el a nap egy kis emútnyócév nélkül igaz elvtársak?
eszegfu
@Hellcat: Nem-nem, mert 1x csak azt vesszük észre, hogy nem kel fel a nap!
eugen4402
@eszegfu: Esküdni mernék, hogy jól látod, tudat alatt minden más elveszti jelentőségét, egyesegyedül Gy. F. eltörlése dominál. Emlékszel arra az elszólására, amikor azt mondta, hogy ha lehetőséged van az ellenség elpusztítására, akkor ne gondolkozz, hanem tedd meg.(?)
Január
Muszáj Orbánnak Gyurcsánnyal foglalkoznia, mert csak vele szemben tudja meghatározni magát. Neki Gyurcsány az ellenfél, pedig már szinte Orbán eszébe sem kellene jutnia, hiszen olyan régen volt miniszterelnök. Gyurcsány nélkül nem tudná ünnepelni /ünnepeltetni magát. Ilyenformán még köszönet is járna Gyurcsánynak.
Knapp75
A "polgár" és a "forradalom" fogalmakat már elkoptatta évekkel ezelőtt, ezekből nehéz lesz meríteni.
Valahogy a gyurcsányozás is kezd kínos lenni, mivel több, mint 6 (!!) éve nem miniszterelnök már GYF...

Az öszödi beszéd legalább nem az orbánozásról szólt.
Orbán kb. annyit tanult abból a beszédből, hogy sosem szabad őszintének lenni, még "zárt körben" sem.
eszegfu
@eugen4402: Igen! Még az is megfordult a fejemben -- magamból kiindulva -- hogy az ember általában ellenfélnek a vele egyenrangut tekinti, akivel érdemes "megvivni", mert méltó rá, hasonlóak az észbeli képességeik is. Ellenségnek valójában azt tartom, akivel nem tudok értelmes csatát vivni, vagy azért mert tul buta, vagy pedig pontosan tudom, az eszével nem tudok szembeszállni, mert én nem tudok annyit, tehát bármikor legyőz, bármikor kitur a helyemről (és most nem feltétlenül csak a miniszterelnökre gondolok, lehet egy munkahelyi kolléga is) és ezért akit mindenáron meg kell semmisiteni (természetesen én most képletesen gondolom!). Persze csak tippelek, mert ezt egyedül csak O.V. tudná elárulni.
eszegfu
@Knapp75: Nagyon igaznak érzem, amit irtál!
bencemacska
@eugen4402: ma, 13:52

Egy kocsit durvábban hangzott az!

"Megtanultam, hogy amikor esélyed van megölni riválisodat, akkor nem gondolkozol, hanem megteszed" - mondta nagykövetek előtt Orbán Viktor 2007. június 26-án. A WikiLeaks jóvoltából frissen kiszivárgott egykori sürgönyben arról is tájékoztatták Washingtont, hogy a szocialisták meneszteni akarják Gyurcsány Ferencet és csak arra várnak, hogy a miniszterelnök elkövessen valamilyen hibát.
eugen4402
@eszegfu: Hát ezt a pasit alaposan kianalizáltuk :-) Talán még annyit fűznék hozzá, hogy Orbán alapvetően konok, és talán gyermekkori benyomások miatt "kényszeresen karakán". Ő mindig megmutatja, hogy ki a number1 a háznál.
eugen4402
@bencemacska: Köszönöm a javítást, már csak a lényege jutott eszembe, de így az igazi, ahogy idézted.
bencemacska
@eugen4402: Azért kerestem vissza, mert nagyon bennem maradt a "megölni" szó!.
De úgy reménykedtem, hogy rosszul emlékszem!!!-:)))
soljanka
Abszolút érthető szegény G.Viktor állapota: úgy felmosták vele a padlót abban a vitában, mint egy négy elemis hülyével. Ezt a fiaskót másképp nem tudta volna feledtetni a birkáival, minthogy mindig felszínen tartja a gyurcsányi ördögképet.
És a hívek annyira korlátoltak, hogy nem veszik észre: ők bizony egyszerűen Orbán Viktor démonával állnak harcban.
Toby
Ez az orbánci múltba révedés jól mutatja, hogy a fidesznyek alkonyul !
"Csak a szépre emlékezem..."
És ne b****a meg a négyütemű nagymami ! Még mindig ott tartunk, hogy megvalósításra vár a "polgári Magyarország" ?
Hát mi a bánatos lószerszámért a mutyik meg az üres stadionok voltak a legfontosabbak ?
És a zemberekkel mi a halál fa**a van ?
Magyarázkodik és kapaszkodót keres a törpe ördög !
Ismét sikerült jó nagy marhának nézni a nyájat !
Dr. Felipe
Az utolsó nyilvános tv vitán mikor Gyurcsány lealázta g vicctor kommunista spicli elvtársat, azóta sajnos megállt a fejlődésbe. Ezért tart még mindig Gyurcsánynál.
eszegfu
@Toby: Nemcsak annak nézi, hanem valóban azoknak is tart minket! Meg hát milyen álmai váltak valóra?! A rémálmai!! Egy átlagos, normális ember is tudja: a stadionba nem lehet
"beleharapni", igy hiába szaporodnak gomba módra, ettől senkinek sem lesz tele a hasa, csak a töke! Bocs., de ez most nem ment másképp!
eszegfu
@Dr. Felipe: Igen! Hosszában megállt, agyilag is leblokkolt, de keresztben annál látványosabb a "fejlődés"!
Aki Én
Harc, harc, és megint csak harc. Ez qrva beteg...
eszegfu
@Aki Én: Talán adni kellene neki fakardot, fapuskát és minden fellelhető harci eszközt fából...
vonotok
A mi drága " Vezírünk " annyira fél Gyurcsánytól, hogy 9 év elteltével is Öszödel riogatja híveit.Pedig csak egyszer kéne végig gondolni annak a beszédnek a mondani valóját, és rájöhetne, hogy a rendszerváltás óta a legőszintébb beszéd volt. Ha nem ragadnának ki belőle mondatokat amit kedvük szerint forgatnak.
mariaberta
Orbán most apró részleteiben megrághatja Gyurcsány őszödi beszédét, ott van mellette Szili Katalin.
A zsák. meg a foltja!!!
kakaósbögre
ahogy nézem volt szoftverfrissítés.bár azt hiszem valaki elnézett valamit és egy 2010-es verziót töltött fel.
wagabund
@verum: 12.46. .minden szavad annyira igaz, hogy nincs is mit hozzáfűzni...
verum
@wagabund: - nem az én megfogalmazásom volt, itt olvastam valahol, de én is nagyon egyetértek vele.
A pártja nem állt ki mellette, mert az MSZP ugyanolyan korrupt, mint a többi párt.
Sajnos az emberek sem értették meg sokan, hogy miről is van szó.
Pedig sokat veszítettünk és nem tudom, hogy megérem-e valaha, hogy lesz még jobb is...
nyanya001
Arról is tehetett volna néhány szót ez a hibbant , hogy a csőcseléket feltüzelte,
akiket a főváros érintett területein ez megrémítette, a károkozásról már nem is beszélek !
justhpeter
Szerencsétlen megint elővette a "polgár" jelszót. Az sem zavarta, hogy egyetlen polgár nincs közöttük. Ócska, megélhetési tolvajokkal körülvéve még maffiát is nehezen tudna építeni, de polgárságot biztosan nem. Miféle polgárság lesz az, ahol a hívószó az egyéni érdek, a meghatározó cselekvés a lopkodás, a köz tájékoztatása pedig közönséges hazudozás.
Az meg már a teljes leépülés, hogy kilenc évvel a csőcselék rohangálása után még mindig gyurcsányozik. A teljes bevallása annak, hogy azt meghaladó jelentőségű akcióik azóta sem voltak. Ezért kell gyurcsányozni. Akkor lesz a fidesz hívekből polgár, amikor az ismeretlen katona kapcát cserél. Folytatódjon a programjuk, azaz gyurcsányozzanak tovább és ezzel jelezzék a fidesz-polgárság szintjét.
mariaberta
@verum: Csak azzal nem számolt, hogy ő is bukni fog, persze megérdemelten. Szili ezért nyalja most Orbán "popsiját" /nem akartam valagát írni, bár az jobban megfelelne a valóságnak/.
bakurasz
@verum: Úgy emlékszem én írtam hasonlót, elég régen már. Mindenesetre nagyon örülök, hogy vannak mások is, akik ugyanígy gondolják! :)
Desischado
"Orbán Viktor szerint azonban ma van elegendő felhatalmazásuk, erejük ahhoz, hogy valóra váltsák a polgári Magyarország programját"

Ez már komolyan durva, ilyen ordasakat hazudni! Nem sül le a bőr arról az azbeszt vastagságú képéről?! Mikor védtek ezek bárkit is?! Munkahely teremtés segély helyett?! Igen, közmunka/rabszolga munka éhbérért! És még mindig Gyurcsány a mumus? Ez már annyira elmeroggyant, hogy mentehetetlen! Szerintem még álmában is Gyurcsánytól fél a nyomorult férge!
egyember
Azért megdöbbentő, hogy Viktátor -éppen ő- azt a Gyurcsányt és azt az öszödi beszédet ostorozza, amely az utóbbi évtizedek legbecsületesebb megnyilvánulása volt a magukat politikusnak nevező emberszabásúak részéről. Nem jut eszébe (tényleg nem tudja, nem hiszi), hogy ez a legnagyobb ostobaság annak a részéről, akinél az őszinte szó csak kommunikációs zavar?
Vizual
Már olyan Orbán mint az elakadt lemez. Egy ponton elölről kezdi. Szellemi leépülés ez kérem. Kipukkadt a kisgömböc. Vége. Leírjuk aztán mehet. És betesszük a MAP-ba.
mate03
@verum: Köszönöm!Remek írás! Gratulálok.
Vizual
Látjátok ! Igy lesz valami jó ha mindig rosszat mondanak róla, előbb utobb kiderül, hogy mégis jó. Ezt a folyamatot segítette az áruló MSZP-s, Gyurcsány nagy ellensége. Igy lesz Gyurcsánynak igaza és igy lesz ujból meghatározó személyiség. Az MSZP meg a sok elbaltázott Mesterházy és Tobiás után el fog bukni. Ezek középszerek voltak és felejthetőek. Most igazolódik, jól tette a DK, hogy kivált az MSZP-l. Igy meg tudott szabadulni a simlis bagázstól.
mate03
@Desischado: Csodálkozol!Gyurcsány a nyílt vitán,feltörölte vele a színpadot! Úgy égett mint a szurok! Soha nem tudja ,megbocsájtani hogy megalázták!
Vizual
Az meg, hogy nem hívták meg az ellenzéket nem szolgál mást, mint azt, hogy Orbán magának vindikálja a rendszerváltást. Mert mindenki hülye.
tökölődő
egész egyszerűen nem tudom végigolvasni ennek a tetűnek a kinyilatkozásait. Tele van minden mondata ferdítéssel, hazudozással öntömjénezéssel, közben meg nyomorba dönti azt az országot, amin élősködik huszonöt éve. Milyen polgárosodott országról álmodott ez az elmeháborodott geci huszonöt éve? Ahol el lehet gond nélkül lopni a közjavakat, át lehet játszani ilyen mészároslőrinc , meg tiborc féle rablóknak, vagy ahol egy ilyen kisstílü faszjancsik mint ő, meg dajcsjijafaszomtompik, meg köteleskövérlacik, meg szijjártóbohócpéterek,meg lázárannyitisérszarok és még sorolhatnám napestig osszák az észt felülről és ezeknél elvetemültebb , szarabb politikacsinálókat még észak-Koreában sem lehet találni, Undorító förmedvény az egész rablóbanda. Fujjjj ! Köpni-hányni kellene.
kukac50
Orbánnak már elmúlt öt évezni kellene! Nem Gyurcsánnyal foglalkozni.
Annyira fél Gyurcsánytól,hogy már állandóan róla beszél.
Bercifiu
@Desischado: Lehet, hogy szerelmes belé? Bár a cigóknál ez nem szokás.
panellproli
Ez a sátáni vigyor rá fog fagyni a pofájára, lehet hogy még hamarabb is mint hisszük!
szaboria1
Graz újból fel készül a fogadására csak vastagabb gumi falakkal.
flatron4687
...a 2010-es alkotmányos forradalom győzelemre vitele...(Orbán). Nevezzük inkább ellenforradalomnak, amely a normális állam működéséhez feltétlen szükséges fékeket és ellensúlyokat kíméletlenül megszüntette !
Pálinkafőző Rézüst
Teccik a jószág...ez az abszolút kilátástalanság, és cselekvőképtelenség megnyilvánulása... Ez jóval több, mint Őszöd...Ez a pancser vége...
Desischado
@Bercifiu: Hát ki tudja? Bár szerintem inkább fél tőle, mint az ördög a tömjénfüsttől!
Desischado
@mate03: Igen, emlékszem rá! Ezt a sokkot nem tudja feldolgozni! (kárörvendően vihog)
bence
@nyanya001: Mit naponta ? Másodpercenként ! Ennél hazugabb embert nem hordott még föld a hátán !
bence
@eugen4402: Hát mer ennek ellentmondani valaki ? Még a végén úgy járna mint a felesége !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.