Létrehozna egy kisebb, határellenőrzés nélküli zónát több EU-tagállam a jelenlegi schengeni területen belül, amelyből az első lapértesülések szerint Magyarországot is kihagynák.

Az Európai Bizottság csütörtökön jelentette be, hivatalos javaslatot kapott arra vonatkozóan, hogy jöjjön létre egy mini schengeni övezet a már létező schengeni zónán belül. A bizottság szóvivőjének tájékoztatóján egy egy újságíró kérdezett rá arra, igaz-e, hogy Hollandia szeretne egy ilyen övezetet.

Hollandia javaslatáról Thomas de Maiziere német belügyminiszter beszélt egy néhány órával korábbi berlini sajtóértekezletén. Azt mondta, holland kollégája beszámolt neki arról, hogy a holland kormány tagjai megvitattak egy ilyen ötletet, majd ismertették ezt szövetségeseikkel is.

Maiziere erre azt mondta Ronald Plasterknek, hogy nem lelkesedik az ötletért.

A politikai célunknak annak kell lennie, hogy a schengeni övezet mint egész működjön jól. Minden más csak mellékes morfondírozás

- mondta.

A De Telegraaf című holland lap értesülése szerint mini-Schengenbe Ausztria, Németország és a Benelux-államok tartoznának bele és ezeknek az országoknak a határain kívül tranzitzónákat hoznának létre a menekültek számára. Magyarország mellett a többi kelet-európai EU-tag is kimaradna.

89 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lampa laz
A hollandok neki futhatnának ennek mégegyszer, mert a terroristák a mini schengeni zónán belül voltak állampolgárok ott születtek meg, éltek, szocializálódtak és nem a kelet-európában.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
verőce21
Ismét egy méretes gumicsont ballibbantaknak!
verum
Most akkor nem nagyobb az esély, hogy terroristák tódulnak be...?
Egyébként a schengeni övezet nem csak az eu-tagok számára kellene hogy érvényes legyen?
Mert most bárki mehet, ha ezredmagával tódul...
egyvandor
A schengeni határ ellenőrzés a verőcetanyasi forgalmat nem érinti.
csigabiguli
Eddig is csak kihasználtak, lenéztek minket.
nyanya001
@csigabiguli: Ezt magadtól írtad, vagy súgott valaki ?
lampa laz
A hollandok neki futhatnának ennek mégegyszer, mert a terroristák a mini schengeni zónán belül voltak állampolgárok ott születtek meg, éltek, szocializálódtak és nem a kelet-európában.
nemkati
@nyanya001: Az súgta neki, aki azért rimánkodik, hogy "tiszteletet a magyaroknak". A magyarok eddig is megkapták. Amikor nem, annak a pocakos szájnyalogató volt az oka.
Eriksson
Ez aztán az érdekes ötlet. vajon hogy lesz kivitelezve? Ezentúl Beneluxék nem engedik át a határon a saját terroristáikat, hogy Párizsban robbantgassanak? Vagy Svédországban, Dániában? Vagy a többi uniós országban? így akarják megvédeni Európát maguktól?
csigabiguli
@nyanya001: Új vagyok itt, de ha így állsz hozzá legyen ! Persze hogy tolják a pénzt az országba, még így is megéri nekik, mint a Távol Keletről szállítani és ott dolgoztatni. Olcsó munkaerő, közel van. A volt munkahelyemen a termelés 80-százaléka a Németeknek ment, ahol most vagyok, szinte teljesen lefoglalja a Suzuki a cég kapacitását.
wagabund
helyes...nem jöhetne mindeféle elmebeteg...aki korrekt, az mehet amúgyis...
nyanya001
@csigabiguli: Az a több mint 500 ezer munkavállaló aki itt hagyta a családját
tőlük kérdezd meg miért is mentek el.
A pénzt meg az Unió tolja és nem a Suzuki !
csigabiguli
@nyanya001: Csak azért írtam Suzukit, mert biztos állásom van, főleg hogy fefuttaják a termelést, a cég is duplájára emeli a létszámot, lehet hogy csak 100-at keresek de ahol élek ennyi is elég a havi megélhetéshez. 'Öreg' vagyok már ahhoz hogy nagy álmaim legyenek, ez egy ilyen világ.
nyanya001
@csigabiguli: Értelek !
De Te a jelenlegi Schengeni határokról írtál ha az megszűnne
nagyon sokan bajba kerülnének akik nem találnak itthon munkát.
Újra útlevél, egyes országokba vízum... szerintem nem lenne jó.
csigabiguli
@nyanya001: Jajj 50 dolcsi ! A többi a zokniba, a szendvicsbe, Et cetera, et cetera, valszeg te is átélted.. A Fiatalok meg hagy nyűgöskedjenek. :-)
csigabiguli
@nyanya001: Bocs, lehet félreértettelek.. Szóval nem tudnának odakint munkát vállalni... Legalábbis könnyen nem.
varirmag
A "mini-Schengenbe Ausztria, Németország és a Benelux-államok tartoznának bele és ezeknek az országoknak a határain kívül tranzitzónákat hoznának létre a menekültek számára. Magyarország mellett a többi kelet-európai EU-tag is kimaradna"

Nekünk és a többieknek maradnának a tranzitzónák a merkelvendégekkel ???
Meg a nagypalifarka nem kéne ???
Ezek teljesen hülyék ???
csigabiguli
@nyanya001: Unión belül Uniót . Kétlem hogy ezt bárki elfogadná, akinek be kellett jutniuk azok már ott vannak.. A nevetséges az, és most csúnyát fogok írni, mert ez egy hozzászólás volt az Ori.on :
" Miközben az életerős muzulmán, migráns férfiak, a lányainkat d.gják itt, mi a hazájukban harcolunk értük...
JAJMÁR
Ez is egy megoldás. Ha már a kvótarendszer nem megfelelő, valamit tenniük kell, a probléma itt van a nyakukon.

Az más kérdés, hogy már kezdem úgy látni, hogy ez a nagy-nagy szíriai meg iraki bombázás se a megoldást segíti. A menekültek megállítását, biztos, hogy nem.
nyanya001
@csigabiguli: Hülye ötlet, kétségtelenül.
Mi is mondjak... a mi lányainkról, szerencsére kevesen vannak
akik férjhez mentek pl arab férfihez, aztán vérig voltak sértve, amikor elcserélték őket
két kecskére.
Azt sem tartom ésszerűnek, hogy magyar zsoldosok mennek Irakba. ( ha jól tudom odamentek)
csigabiguli
@nyanya001: A Mi lányainkkal Európa lányaira gondoltam.. Mindig mi szívjuk meg, miért nem lehet a harmadik világégés valahol máshol... :-(
agnes200
Hát ez tényleg vicces. Ha mi zárjuk le a határt, azt kritizálják, ha ők zárják le a határt, és mini Schengennek hívják, akkor meg oké?
troppauerhumer
Csaxólok jóembörök..nagy tévedésben van itt mindenki,ez már egy jó ideje érik Orbanisztánnak,az,hogy a menekültek ügyében Orbán elcseszte,csak sietteti.
"Európában :"aminek része az európai külső határvédelem, a közös regisztrációs és elosztási rendszer, amit az unió kötelessége finanszírozni, emellett meg kell állapodni a nemzetközi védelemben nem részesülők kitoloncolásáról. Uniós hírszerzési ügynökségre azért van szükség, mert a párizsi merényletek kapcsán kiderült, a tagállamoknak voltak információi, ám azokat nem osztották meg egymással."
Valóban valami ilyesmi a civilizált megoldás, és nem Orbán nemzetállami mélykeresztény paranoiája.
„Európa nem várhat tovább” Emmanuel­ Macron francia és Sigmar Gabriel német gazdasági miniszter cikke a Guardianben.
A tárcavezetők lényegében egy kétsebességű közösséget képzelnek el, amelyben a „magországok" tovább mélyítik az integrációt, miközben az eurózónán kívül ragadt, sokszor Brüsszellel „szuverenitásháborút" vívó „többiek" a második ligában játszhatnak tovább.
Az ok az: a jelenlegi intézményrendszer és működés a versenyképességet veszélyezteti.
Úgy néz ki, eddig tartott a legerősebb gazdaságok türelme. Az pedig nyilvánvaló, hogy a francia–német pároshoz örömmel csatlakoznak a Benelux államok, de aligha habozna Ausztria, Olaszország, Finnország vagy éppen Svédország.
Ugyanakkor ez nem jelentené az Európai Unió végét, viszont alapvetően változtatná meg a közösséget. Magyarország például a második ligában ragadna. Ennek van objektív oka is (nincs eurónk), de Orbán Viktor politikája is elégséges lenne a kimaradáshoz.
Vagyis esélyünk sem lesz soha a büdös életben a felzárkózásra.
Egyszóval, a kétsebességes Európa
Az egész arra megy ki, hogy kihullasszák a férgeset, a koloncokat például minket is.
Én mindig így láttam az EU jövőjét. Ez benne volt (van) a pakliban, hogy előbb utóbb meglépik. Persze ebben a látókörben segített, sokat, hogy voltam olyan "birodalomban" az Óperencián túl, ami ragyogóan működik.
Aki Én
@verőce21: Amire a mi eszünk is ráharapott egy kommenttel. Oly jó, hogy vagy nekünk vészcsengő...
csigabiguli
@troppauerhumer: Jól kihánytad !!! Jólesett !!! Most már nyugodtan aludhatsz !!!
gulyasgyula
Már nem tudnak mit kitalálni kinjúkban és ezek irányítják az UNIÓT.?? ..Mert nyilván saját polgáraikat nem kérdezték meg ..Akár hogy hamisítják a közvélemény kutatást
nem hiszem sok adófizető örűl a migrásoknak ...
F_Viktor
@csigabiguli: Írod:
"Eddig is csak kihasználtak, lenéztek minket."

majd később:
"A volt munkahelyemen a termelés 80-százaléka a Németeknek ment, ahol most vagyok, szinte teljesen lefoglalja a Suzuki a cég kapacitását."

Te is azokat kritizálod, akik kenyeret tesznek a család asztalára?
Körbe vagyunk véve olyan EU-s és leendő EU-s (Szerbia) országokkal ahol nagyobb a kultúrája az autóiparnak, mint Magyarországon. A Mercedesnek is csak 200 km-t kell délebbre települni, ha már nem éri meg neki Magyarországon maradnia. Audinak, Suzukinak még közelebb várják tárt karokkal.
Mit gondolsz mi lesz azzal a közel 25 ezer magyar KKV-val akik jelenleg az ő beszállítói? Mennek a levesbe...
csigabiguli
Na én megyek az OR.GORA egyre kevesebb cikket tiltanak le náluk. Hali
F_Viktor
@troppauerhumer: Írod:
"...ez már egy jó ideje érik..."

Jól összefoglaltad!
Mivel az EU-ból "kirúgni" egyik tagállamot sem lehet, de a szavazati jog- és a kohéziós - felzárkóztatási - uniós támogatás megvonható, ezzel kikényszeríthetik, hogy Magyarország önként lépjen ki az EU-ból.

Szerintem a belső zóna bővülni fog, ez üzenet a lengyeleknek, cseheknek és a szlovákoknak. Nem kétséges, hogy az EU-t, vagy Orbánt fogják választani.

Abban a bizonyos "második zónában" marad Magyarország, Horvátország, Románi és Bulgária. Ahogyan fogalmaztál, a férgese.
S ez Európa, az EU érdeke, nem hülyék, hogy egy bomlasztó, antinyugati ideológiát mantrázó orbáni (később jobbikos) Magyarországot melengessenek a keblükön.
kkalman
Ez csak a kezdet. Magyarország jobban teljesít! Elsők között rúgják ki az Unióból.
csigabiguli
@F_Viktor: Ugye nem vagy olyan buta, hogy ezek a cégek, éves szerződéseket kötnek, sőt többéves szerződéseket ! A Suzuki 3-havonta lejön hogy... !!! Mert joga a megkötött szerződések alapján egyik legnagyobb beszálítójaként ellenőrizni a céget. Bármit, a könyveléstől, kezdve, munkavédelmi előirásoktól, a melósokat, a fröccsöntő gépeket, bármit megtehetnek. Ahogy írtam a Suzukinál abszolút felfuttatták a termelést... nálunk meg vissza kell mondani a megrendeléseket mert nincs annyi gép és ember a szombat, vasárnapi túlórákkal együtt sem.
Én itthon maradtam CNC-esztergályoként is... Itthon jó 44-vagyok odakint már messze van
F_Viktor
@csigabiguli: Majd olvasd el újra azt a többéves szerződést, hogy a megnövekedett költségeket kinek kell állnia, a beszállítónak, vagy a megrendelőnek?
De azt se felejtsd el, hogy minden drágulni fog, mert játszik a nyersanyagok, alapanyagok bekerülési költségei is, a szállítmányozásról nem is beszélve.
Fradigege
Támogatom. Az Audi-gyár és a Merci-gyár is a seggemen kívül találja magát. És? A jugó és török csatornapucolók nehezebben tudják Németországban elvégezi sikeres vállalkozásukat. Esetleg csökken a magyar piacon a hatásuk. És, habár a 9 cukorgyárat nem, de 3-at újra üzembe helyezhetünk. Mindenki annyit ér, ami. Érdekes, hogy csak a volt gyarmattartóknál vannak ezek a problémák.
troppauerhumer
@Fradigege: Nem úgy műxik az,a németek a török bevándorló munkásokkal végrehajtottak egy "gazdasági csodát",...most a menekültekkel -persze válogatva-akarják megismételni,ismerve az előrelátásukat,alaposságukat és nem uccsósorban Merkel elkötelezettségét-többek között ezért sem fogja tudni a bajor minielnök megbuktatni-meg tudják tenni,kell az a német gazdaságnak,a német nyugdíjaknak,nem hülyék mint Orbán nemzetmegvezető és söpredéke.
1magyar
@troppauerhumer: Merkelnek mindegy,hogy a nép félelemben fog élni, olcsó munkaerő kell neki.
De a focimeccset lefújták, őnagysága nem mert elmenni.
Mo jobban jár ha nem lesz gyarmat.
verőce21
A holland beszélgetők szerint, ebből Franciaországot is kizárnák.

Kár erre a cikkre szót vesztegetni.
dr. prédikátor
Na kérem az igazság fájdalmas!!! Ennyire" szeretnek" bennünket a zunióban!!!Viktor szopkin és bandája miatt!!!
Szókrakész
Kerítést építeni csúnya náci dolog.
Mini-Schengen szép, jó, hasznos...
Ez aztán a logika!
sokanvagyunk
Európa közepén - kis szigetként - Svájc mindenféle schengeni bizbaz nélkül, köszöni, jól megvan.
Freewolf
Semmi baj! Akkor majd géppuskákkal védjük meg a határainkat. Megtehetjük, ha az EU cserben hagy!
Eriksson
Benelux az ugye három. Németo, meg Ausztria kettő, az összesen öt. És a többi mind Magyarország sorsára jutna??
Nem kell kiemelni csak a magyarokat, kidobnák itt mind a további 23-at!!
Szókrakész
@Eriksson: De kell a magyarellenes gyűlölet szítása.
F_Viktor
@Szókrakész: @Freewolf: Talán nem kellett volna oda, k@kkant@ni, arra az asztalra ahonnan eszünk. Több, mint 5 évet türelmesen várt az EU, hogy észre térjetek, panaszra nincs okotok, eddig is szépen megdézsmáltátok az EU-s állampolgárok adóit!
Szókrakész
@F_Viktor: Ezt a hülye lózungot.
EU-s állampolgárok adóit.

Az EU meg megdézsmálta a magyar állami vagyont, tokkal, vonóval.
Itthagyva a minimálbért, adósrabszolgaságot, totális nyugattól függést.
izo
@Horizont: A h@lye holland valami erős anyagot szívott:"ezeknek az országoknak a határain kívül tranzitzónákat hoznának létre a menekültek számára.".A saját országába csináljon tranzitónát ne a máséban idióta!
F_Viktor
@Eriksson: Írod:
"Nem kell kiemelni csak a magyarokat, kidobnák itt mind a további 23-at!!"

Az EU-ból nem dobhatnak ki senkit, onnan csak kilépni lehet.
Ez figyelmeztetés a lengyeleknek, cseheknek, szlovákoknak, a kilépés kikényszerítése Magyarországnak, Horvátországnak, Romániának és Bulgáriának szól.
Szlovénia, Ciprus, Málta, Észtország, Litvánia, Finnország, Lettország, Olaszország maradni fog.
glorianna
@sokanvagyunk: A schengeni megállapodásban Svájc is részt vesz. Sem ellenőrzés, sem semmilyen megállító macera nincs a határon.
sokanvagyunk
@glorianna: Köszönöm... le vagyok maradva, nem kicsit!
DND
meg ilyen hulyeseget, most komolyan
hogy lehet valakit kidobni onnan, amiben nincs is benne
ha meg ez az 5 orszag schengenen beluli hatarokat akar, miert is ne
magyarorszag kulso hatar, van is kerites, azt enged be, akinek megfelelo iratai vannak
F_Viktor
@Szókrakész: Lózungot ti nyomatjátok, nácik!
Szerinted ki fizette be azt a 7 000 milliárdnyi EU-s forintot amit Magyarország 2013-ig elköltött?
Szerinted ki fizeti be azt a 20,56 milliárd eurót (6 385 milliárd forint!) amit a 2014-2020 költségvetési időszakra ítéltek meg Magyarország számára?

Írod:
"Az EU meg megdézsmálta a magyar állami vagyont..."

Jöhetnek a példáid, mert így csak lózung!

Írod:
"Itthagyva a minimálbért, adósrabszolgaságot, totális nyugattól függést."

Oszt a minimálbérhez mi köze van at EU-nak? A kohéziós támogatás célja éppen a gazdasági felzárkóztatás, ami magával hozza a bérek emelkedését, az életszínvonal javulását. Lásd Szlovénia, Szlovákia, Csehország, Lengyelország, Litvánia.
Tudom, felelős az EU, hogy eddig is hagyta a fityesz-maffiát, hogy folyamatosan, pofátlanul dézsmálja a közvagyont, de a legfőbb felelőssek éppen ti vagytok, nagy jobberek, hogy nem állítottátok meg őket!

Adósrbszolgaság:
Talán ha 2001 nyarán, az Orbán vezette akkori fityeszes parlamenti többség nem szavazza meg a "2001. évi XCIII. törvény a devizakorlátozások megszüntetéséről, valamint egyes kapcsolódó törvények módosításáról” című jogszabályt", akkor...
Tehát ebben is ti vagytok a legfőbb felelősek, hiába próbáljátok másra hárítani!
F_Viktor
@DND: Írod:
"...miert is ne magyarorszag kulso hatar..."

Mert Magyarország kormánya megbízhatatlan a számukra.
DND
@F_Viktor: ez igen erdekes, akkor franciaorszag is megbizhatatlan??
5 megbizhato orszag van a schengeni unioban?
huzzanak fel minden orszag kore keritest, engem ez nem zavarna, mivel van ervenyes utiokmanyom, es barmelyik orszagba belephetek
Eriksson
@F_Viktor: A cím sugallja az Eu-ból való kidobást okoska.
Talán ezeket az országokat be sem kellett volna szervezni, na de hát kellettek a piacbővítéshez és szemétlerakáshoz, a gyarmati sor kiterjesztéséhez. Most is a szemetet akarják lepasszolni, ami már tarthatatlan Európa felsőházának.
Na de mi lesz a franciákkal, angolokkal, spanyolokkal,? Meg a skandinávokkal?
DND
@Eriksson: a mini schengen az belso hatarellenorzesre van kitalalva, nem pedig arra hogy valaki ki legyen rugva az eu- bol
egyszeruen szigorubb schengeni ellenorzes ( hatarellenorzes, elo kell venni az utlevelet, atnezik esetleg az autot, poggyaszt )
Jozefina
Az EU-ból kellett volna már régen kirúgni és elzárni az EU pénzcsapjait. Tehetetlenek az EU vezetői és nemtom mitől félnek bíróság elé állítani Orbánt!!!
DND
@Jozefina: kedves, ez a cikk meg veletlenul sem ilyenrol szol...
Eriksson
@DND: Értem én, de ez a cím a Propellertől:
"Magyarországot is kidobnák a mini-Schengenből"
DND
@Eriksson: erre irtam hogy nem lehet kirugni valakit onnan, amiben nincs benne
mar csak azert sem, mert kulso schengeni hatarai vannak, es nem belso orszag
mit keresne a mini-schengenben???
ez az 5 orszag be fogja vezetni a hatarellenorzeseket, ezert ez a mini- schengen kifejezes
Eriksson
@DND: Köszi, hogy helyretettél, tényleg nem az unió határairól van szó.
Ettől függetlenül megjegyezném, hogy amikor OV úgy döntött, hogy itt a magyar határon van a schengeni határ és márpedig ide nem jöhet akárki, akkorát kapott az "orcájára", hogy azóta is forog.
DND
@Eriksson: igen, a kerites miatt kapott
pedig a schengeni szerzodes alapjan meg kell vedeni a kulso hatarokat
mivel szep szoval nem ment, kerites lett belole
nem szabalyellenes a kerites, rendorseg, honvedelem
Eriksson
@DND: Elhíresült kerítésünk nemcsak NATO kompatibilis, de azóta eléggé népszerűvé vált más államok határain is. Csak a fanyalgóknak csípi a szemét.
Szókrakész
@F_Viktor: Amikor nácizol, az már a vég.
Hülye vagy.
F_Viktor
@Szókrakész: Mivel rasszista, náci ideológiákat terjesztesz, így részemről jogos rád a náci jelző!
1magyar
@F_Viktor: Te meg adjál nekem 10 millió ft-ot! Ha nem te is rasszista vagy.
F_Viktor
@Eriksson: Írod:
"A cím sugallja az Eu-ból való kidobást okoska."

Okoska, az EU alaptörvényének melyik pontjában olvastad, hogy ki lehet "dobni" egy EZ tagországot?

"Talán ezeket az országokat be sem kellett volna szervezni..."

Okoska, milyen EU-s ügynökök végzik ezeket a "beszervezéseket"?
Mesélj, hogy működik, mert tudásom szerint az EU tagsághoz felvételi kérelem benyújtása szükséges, meg kell felelni a tagság feltételeinek ( ec.europa.eu/enlargement/policy/conditions-membership/index_en.htm ), valamint a koppenhágai kritériumokként feltételek közé tartozik a szabad piacgazdaság, stabil demokrácia és jogállamiság megléte, valamint hogy a tagállamok elfogadják az uniós jogszabályokat, ideértve az euró bevezetésének kötelezettségét.

Nem véletlenül mondják Európában, hogy a mai Magyarország már nem felelne meg az EU tagság kritériumának!

Írod:
"Most is a szemetet akarják lepasszolni, ami már tarthatatlan Európa felsőházának."

Milyen szemétről képzelődsz?

Írod:
"Na de mi lesz a franciákkal, angolokkal, spanyolokkal,? Meg a skandinávokkal?"

Ne aggódj helyettük, ők maradnak az EU-ban, az új schengeni belső határról még ne is tárgyalt az EB, ha születik is döntés, annak negatív hatásait majd csak az EU-ba integrálódni képtelen országokat fogja érinteni. Aki(k)re nincs szüksége Európának.
DND
@F_Viktor: magyarorszag hogy lehetne az "uj belso hatarban" mikozben parszaz km kulso hatara van
csak annyirol van szo, hogy az az 5 orszag is lezarja a hatarait, de egymas kozott szabad atjaras lesz
Eriksson
@F_Viktor: :))))))) Buta vagy és az is maradsz, ha nem tudsz rugalmasan gondolkodni.
F_Viktor
@DND: Nagy tétben ne fogadj arra, hogy nem fog bővülni az 5 ország létszáma.
De azon se csodálkozz, ha fél év múlva csak Magyarország lesz körbekerítve, csak a Magyarországról kimenő forgalmat fogják minden irányba szűrni.
Ezután pedig nagyon könnyen a kádári Magyarországon találod magad...
F_Viktor
@Eriksson: Nem szeretnék olyan okoska lenni, mint te, nagyon szégyellném magam, a szüleimet, a gyerekemet...
Eriksson
@F_Viktor: Őket is agit-prop tankönyvből okítod a helyes gondolkodásra?
F_Viktor
@Eriksson: Okoska, te vagy aki a cikkhez nem sokat tudtál hozzátenni, helyette a hazaáruló jobberek lózungjait írogattad ide, mint minden cikkhez.
Ez az igazi "agit-prop tankönyv"! Biztosan jó kommunistája volták Kádárnak is, most pedig a másik oldal seggét fényezed.
DND
@F_Viktor: soha nem kellett volna lebontani a keriteseket az eu-n belul
most nem kellene ujakat csinalni
soha nem volt bajom azzal hogy megnezik az utlevelemet
most ut vissza az europai "lazasag"
Eriksson
@F_Viktor: Az persze tény és való, amit innen-onnan összeollózol ahhoz, hogy másokat jól kioktass. Azt még nem mondták neked, hogy minden hír csak annyit ér, mint amennyit a megfogalmazója?
A hazaárulózás jelzőt meg nagyon gyorsan vond vissza ha jót akarsz, mert az rád és elvbarátaidra illenek.. Szerinted aki a hazája helyett az Eu szekerét tolja és nem is Magyarországon él, annak van joga leszólni a lokálpatriótákat?
Szókrakész
@F_Viktor: Akkor tisztázzuk.
Az állami vagyon megdézsmálás az a magyar tulajdon vizelet-székletért nyugatnak való eladása 1989 után. Minden párt közreműködésével egy kis júdás pénzért.

Az EU-s támogatások nagy részét pályázatokon a nyugati multik nyerik, tehát önmagukat támogatják meg.
Nekünk meg maradnak a játszóterek...

Az eladósítás már a komcsi rendszerben(azóta se mások) a Feketéék kezdték el 1978-ban a 12 milliárddal, amiből valójában max 2 milliárd jött be az országba.
Mind szabadvakoló volt,...így nem csoda, hogy oda nyaltak.

És sorolhatnám.
Előbb olvass, aztán írj!
Szókrakész
@Horizont: Köszönöm a tanácsod.
Nekem van saját edzőm.
Szókrakész
@F_Viktor: Mi a náci, rasszista te alulinformált?

Mondom, hogy nincs értelme veled bármiről is.
F_Viktor
@Eriksson: Én európainak tartom magam, Európába vágytam mindig is, ahogyan Magyarország egykori nagyjai is Árpád óta, mert tudták, hogy a magyarság érdekeit csakis az szolgálhatja. Amikor a jobberek mondták meg az útat, az a magyar embereknek halált, vért, könnyeket okozott, az ország fejlődését évtizedekre visszavetette, Európa kitaszított népe lettünk.
Ez most sincs másképpen, a bűnősök ti vagytok, Orbán, Vona szekértolói! Ezért vagytok hazaárulók.
Aki pedig a bűnöző kormány bűneit, szemérmetlen lopásait támogatja, védi őket, asz csakis hozzájuk hasonló bűnöző lehet!
F_Viktor
@Szókrakész: A privatizációról beszélsz?

Mióta "nyugati multi" Mészáros Lőrinc, Simicska Lajos, Garancsi István, Csányi Sándor, Gíró-Szász András, Sánta István, Tiborcz István...???

Mesélj erről a Fekete féle 12 milliárdról, mert így csak lózung...
Szókrakész
@F_Viktor: "Mondom, hogy nincs értelme veled bármiről is"

Te ennek melyik részét nem érted?
F_Viktor
@Szókrakész: Várom pl. a Feketére vonatkozó választ, mert így messze áll, hogy hitelesnek tartsam.
dömdödöm
Elől vasfüggöny hátúl krítés . Xarabbul járunk mint régebben :-(
Yoda69
Megerdemelnenk, de szerintem nem lesz mini shengen
Freewolf
@F_Viktor: Több, mint öt éve várjuk, hogy hátha Európa vezető észhez térnek, de nem teszik. Hazaáruló, idegen zsoldban álló liberális majmok!
silber13
@Freewolf: Aztán kik is azok farkaska?:-)))) Minden európai vezető hazaáruló, meg liberális majom? Aggódom érted, hiszen oly messze még a hétvégi pihenésed, sok neked ez a feszített ütemű, lihegve izzadó kiképzés, a mindenáron való megfelelés kényszere!:-)))
Freewolf
@silber13: Az Osztrák kancellár, Junker, Merkel mutti és az összes széplelkű senkiházi, akik könnyes szemmel engedik be a vadakat!
silber13
@Freewolf: Egyre jobb! Már senkiháziak is!:-)))))))) De nem látom a már megszokott liberálfasisztázásodat! Laza vagy farkaska!
Freewolf
@silber13: Jobb napjaimon hagyom, hogy beleképzeljétek a szóképeket a mondatomba! :-)
F_Viktor
@Freewolf: Írod:
"Több, mint öt éve várjuk, hogy hátha Európa vezető észhez térnek, de nem teszik."

5 éve? 204. májusa óta vagyunk EU-tagok.
Avagy arra gondolsz, hogy 5 éve az EU vezető politikusai nem vesznek részt Orbán Európát bomlasztó tevékenységeiben?

Írod:
"Hazaáruló, idegen zsoldban álló liberális majmok!"

Ezeket a liberális majmokat saját országaikban a szavazók választották meg, méghozzá csalás mentesen, nem kellett nekik hozzá átírniuk a választási törvényeiket.

Nem kicsit nevetséges, hogy éppen te, a diktatórikus Orbanisztánból, egy ízig-vérig demokrácia- és EU ellenes pici pont akarod megmondani a többi 740 millió európai polgárnak, hogy mi a jó nekik, kikre szavazzanak! :-)))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.