Néhány nappal azután, hogy Medgyessy Péter volt miniszterelnök átvette a Magyar-Kínai Barátságért Kitüntető Díjat Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminisztertől, a volt kormányfő ismét hallat magáról:  a kormánypárti Magyar Idők kérdésére elmondta, hogy szerinte nem nőtt Magyarországon a korrupció.

Azt semmiképp nem merném állítani, hogy a korrupció szintje ma, az Orbán-kormány időszakában magasabb lenne, mint korábban, illetve hogy maga a jelenség tapinthatóbb lenne, mint az előző kormányok idejében.

A volt kormányfő azt is hozzátette, hogy

nehéz erre válaszolni, de most kétségtelenül és érezhetően a társadalmi érzékenységnek és a nemzetközi érdeklődésnek a homlokterébe került a magyarországi korrupció.

55 hozzászólásarrow_drop_down_circle

zöldszem
Azokkal spanolsz akiket régen szidtál!! Oda nyalsz ahova az érdek diktál... Ez a mai divat kívül minden, belül semmi!! És még hozzá full hülyének lenni!! ;)
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
zöldszem
Azokkal spanolsz akiket régen szidtál!! Oda nyalsz ahova az érdek diktál... Ez a mai divat kívül minden, belül semmi!! És még hozzá full hülyének lenni!! ;)
karma1
Haver, megvettek kilora, mi? Es amig mondtad ezt a megallapitast, diszkreten felrenezve egy ujjal kinyitottad a zsebed szajat, ugye? Majdcsak tesz bele valaki valamit...
Aki Én
A két idézett mondat szöges ellentéte egymásnak.
Viszont ez a mondat nagyon ül ma is, sőt.
,,néhány politikusának olyan erősek a személyes ambíciói, hogy azok kielégítése érdekében semmilyen árat nem talál túl soknak.”
human
Petike összehasonlíthatta volna, hogy hány mszp-s ellen indult eljárás mszp kormány alatt és hány fideszes ellen fidesz kormány alatt. Aztán merje újra kijelenteni, hogy a fidesz sem korruptabb az mszp-nél.
eugen4402
...És amikor Medgyessy (mint Potrien őrmester) feszes vigyázzállásban az újabb Becsületrendet várja, a Köztársasági elnök megkérdezi tőle:
- Ugyan, kedves Potrien, miről szólt Önöknél az elmúlt öt év...?
Szókrakész
Tehát az mszp-szdsz alatt ugyanennyit és ugyanígy loptak.

AZAZ LOPTAK.
wagabund
amikor valaki kitölti a nyugdíj-kérő lapját, ott találkozik olyan kérdéssel is, hogy állami kitüntetései? sorolja..
nos pár forintocskával még nagyobb lesz a min.eln. nyugdíja..és bizony az a kis pénzecske is sokat számít ezekben az ínséges időkben...

én is hagynám hogy kitüntessenek...olyant mondanék érte, amit súgnának..bármit.
silber13
Tegnap idéztem egy régi római igazságot:
" Persaepe accidit ut utilitas cum honestate certet." azaz " Gyakran megesik, hogy az érdek a becsülettel vetélkedik! " Hát Péterke, ez rád pontosan illő ám!
Yoda69
Sosem csiptem a D209-es elvtarsat, na de ezekutan. Vegulis mit varjunk egy volt besugotol, csak oda megy vissza nyalni ahol a legtobb ex-elvtarsa is van.
verum
@silber13: - ez szerintem minden emberre illik.
A különbözőség abban rejlik, hogy kinél melyik a győztes...
Hellcat
404: A keresett gerinc nem található. Ezt is tönkretették a qrbánék, most kap egy kitüntetést és már be is nyal a meleg szarig???
dr. prédikátor
Hát medgyessy péter!Röviden: szar ember vagy!!!
adrenalink
Anno az útelágazás mint szóval meggyűlt a baja. Mára megtanulta, hogy egy útelágazásnál mely irányba célszerű tovább haladni...
KERKA
Kis keresztem
Hogy szereztem?
Feleljétek ezt, ha kérdik:
Elkopott a lába térdig.

Medgyessy Péter: szégyeld magad!
Mint pénzügyi szakembernek pontosan tudnia kell, hogy ez a kormány most miben -hogyan -mennyire teljesít. Ha ezt elismeri, akkor viszont a saját múltját tagadja meg. Hát ehhez is pofa kell.
bakegya
Jaj,hogy sajnálom ennek is amnéziája van?-mondjuk sohasem csakkk az osztalékér dolgozott!!!
Aki Én
Félreértés ne essék! Amit mondott annyit jelent, hogy már korábban is kib@szottul loptak és ez mára sem csökkent.
Persze ne mondjuk már mentségként, hogy korábban is loptak. Arról nem beszélve, hogy ez a fő oka annak, hogy elzavartuk őket, tehát nem maradt büntetlenül. Most ezeken a sor.
Dr. Felipe
Nem nőtt a korrupció, mondta D-209 es elvtárs a magyar (fasiszta) időknek.

Hát valahogy én nem emlékszem hogy Gyurcsány stadiont építtetett volna Pápára meg kisvasutat. Meg 1 millás zakók sem kerültek elő a kukákból. Meg valahogy akkor a pasa-parkok sem nőttek mint a gomba.
D-209 es elvtárs is valami zsíros állásra pályázik mint szili kartársnő.
Szókrakész
@Dr. Felipe: Akkor kicsit már irányban és építészeti stílusban gondolkodj.
Völgyhíd, M6-s alagút, kormányzati negyed kísérlet...
adrenalink
@Szókrakész: 16:00-ra 40 cm-es kilátó Bodrogkeresztúron
Dr. Felipe
@Szókrakész: Hát azt nem magának építtette a kertje végében. Aztán a királyi lovardát még meg sem említettem meg a várba költözést. Oda sem a nép fog költözni hanem a g..i a mi pénzünkből.
Toby
A gumigerincű D-209-es !

Érdekes, hogy a cocik idején az André Goodfriendek nem molesztálták a qrmányt korrupcióval ! Persze, az Szdsz is a korrupt képviselőibe bukott bele, azonban ekkora mértékű, mint ma, még nem volt Szutyokisztánban !
amaramaistanna
Talán jobb lett volna ha hallgat .A kitüntetés elfogadásáról már ne is beszéljünk.
Emlékeztetőül:index.hu/belfold/cav707p/
coni
Soha nem volt önkritikája, különben nem vállalta volna a szánlmas báb szerepét 2000-ben. Valószínűleg akkor is, most is csak a zsebét nézte. Csak most túl feltünően nézi...
egyvandor
Medgyessy egy kis vállveregetésért szembeköpte saját magát, sértődöttségből ismét oldalba szúrta egykori kollégáit. Elképesztő hogy lehet valaki ennyire gerinctelen. Mindannyian tudjuk hogy a magyar politika sohasem volt tiszta, korrupció mentes, erről az emberek is tehetnek. De orbán öt éve taroló maffiáját összehasonlítani akár az első fidesz-kisgazda tolvajbandával is, már végtelen ostobaságra vagy aljasságra vall.
Az egykor mszmp-s haverok, ügynökök az idő tengely végén csak ismét egymásra találnak.
nemkati
Gyurcsánynak jó szeme volt ehhez az emberhez 10 évvel ezelőtt.
Január
@egyvandor: A többpárt rendszerbe eleve be van kódolva a korrupció. Mindenki tisztában van vele, hogy korrupció van, volt ,lesz.
Medgyessy jobban tette volna, ha csak a kitüntetést veszi át... jobban állt volna neki, ha hallgat.
Szókrakész
@Dr. Felipe: Akkor hajrá!
Feljelentés.

Birom, hogy milyen érzékenyek tudtok lenni, mikor a pártotokat szidják, de a másikat simán fellógatnátok.
Egyszer már csak rájöttök, hogy itt tandemben lopnak a pártok.
zöldszem
@Szókrakész: Az elődök és a mostaniak, egy maffia, egy akol!
egyvandor
Ami nem lep meg Medgyessyt mindig hazugsággal vádolta a fidesz most meg egyből elhiszik azt a hálálkodását amire akár egy kitüntetésért is képes. Jöjjön akár olyanoktól akik annó leügynöközték, le hazaárulózták, porrá alázták.
Az sem lep meg, hogy a politikusok nagy többsége ilyen jellemtelen alak. Többségük listán, vagy teljesen ismeretlenül jut be a képviseleti rendszerbe, a felelősségre vonhatóság kockázata nélkül azt csinál amit pártja elvár tőle. Ha akad egy aki ennek véget akar vetni akkor mindent megtesznek annak ellehetetlenítésére.
papa.49
Soha nem tartottam nagyra, de most még saját magát is nagyon alulmúlta a pacák, FELEJTVE, volt az a pénz, kitüntetés amiért megvehető volt a kufár lelke)))))))))))
egyvandor
zöldszem 18:24 kvázi ezt mondja Medgyessy is. Vannak egy páran akik a rendszer ellenében megteszik a maguk kis lépéseit. Ez velük szemben igazságtalan.
papa.49
@Rózsika Hatházi: Ember???Szerintem messze van attól, hogy annak lehessen nevezni))))))))))
Gyuri Géderről
Hol élt ez az ember idáig? Hová dugta a fejét?
Pálinkafőző Rézüst
No efttásak, már nem D 209-es a pali??? Nemrég még habzott a szájszerű képződményetek...Ezek szerint valami nagyon fontosat nem mondott el rólatok ez a köpönyeghuszár...
Pálinkafőző Rézüst
finkelnstein zseniális húzása volt, hogy a fidesszel megvetette a petykót. Sokan be fogják cumizni.
Desischado
Sohasem bírtam ezt az alakot. Most bebizonyította, hogy jogosan vetem meg. Jellemtelen, gerinctelen szánalmas here.
Rózsika Hatházi
@papa.49: tegnap 19:30 Papa kedves! A homo idézőjelben van. Azért, az már valamit jelent, nem? :)))
papa.49
@Rózsika Hatházi: De bizony jelent azt jelenti a pacák az ember mértéket SE ÜTI MEG))))))
magyarbakancs
Látom miniszterelnök úr gerinc műtéten volt.
Sikeres lett a műtét kioperálták a gerincét.
Azóta mélyebbre tud hajolni, hogy elérjen egy bizonyos testrészt.
Talán szájsebészetre is el kellene menni e, hogy hosszabb legyen a nyelve, ami elérjen ahhoz a bizonyos testtájhoz.
Rózsika Hatházi
@magyarbakancs: Menjen állatorvoshoz és kérjen kaméleon nyelvet. Azt, a kaméleon a testhossza kétszeresére ki tudja ölteni. Így, még nagyon hajolnia sem kellene. :)))
világlátó
Sajnálatos, hogy Medgyesi úr ilyen megnyilatkozással eljátszotta sokunk megbecsülését. Ezt a kijelentést másként is megfogalmazhatta volna. Eddig úgy gondoltam, ő egy talpig úri ember, aki felül tud emelkedni az őt ért személyes sérelemnek, főleg miután nem alázták meg,
Bár nem voltam jelen, amikor tájékoztatták, adja át a miniszterelnöki funkciót, biztosan nem volt ez egyszerű, mégis, emelt fejjel távozhatott, azzal a tudattal, hogy az első száz napi tevékenysége becsületére vált örök időkre.
Azt sem szabad elfelejteni az őt leváltó mszp. csúfosabb vereséget szenvedett, amit saját magának is köszönhetett. Sőt még azt sem lehet elfelejteni, hogy Medgyesi úr igen szép jutalékkal szállt ki a Gresham palota értékesítéséből.Bizonyára több közbenjárása volt még más ügyekben is, kihasználva a PARIBAS kapcsolatait. A közbenjárás természetesen elfogadható eljárás a kapitalizmus magas köreiben, ami ugye nem korrupció. Szóval elfogadom a kínaiakkal való jó kapcsolatért a kitüntetést és nem nyilatkozom, vagy ha nyilatkozom, nem engedem eluralkodni a bemószerolást és a behízelgést egyugyanazon időben. De hát emberek, gyarló emberek vagyunk. Kár hogy egy rendes ember megint elveszett.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.