A Mikulás egy budapesti családot látogatott meg, miután felhívták, hogy szeretnék, ha meglepné a gyerekeket. Az álszülők azt is elmondták neki, hogy hogyan viselkedtek a gyerekek idén. Ezután felvette a piros ruháját és elindult.

A Tényeknek később már azt mesélte: bementek, nevettek, énekeltek, boldogok voltak, még közös fotó is készült. Aztán amikor kifelé menet odaértek a lifthez, és épp megkapta volna a pénzét, a "szülők" visszahívták a lakásba, mondván, a konyhában még szívesen mutatnának valamit:

ez a valami pedig a NAV igazolványuk volt.

Mivel a Mikulás nem adott a műsor után számlát és vállalkozói igazolványa sem volt, az ellenőrök megbírságolták. A férfi azt mondta: egy évben csak egyszer tud ilyesmit vállalni, így nem gondolta volna, hogy baj lehet belőle.

85 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lampa laz
Az ilyen módszertől és embertől fordul ki a gyomrom.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
lampa laz
Az ilyen módszertől és embertől fordul ki a gyomrom.
petike
Így kell ezt, nehogy a Miku gazdagodjon.
lampa laz
@pbalage: én is ma olvastam, ezek szerint nem is volt bántó a gecizés, csak becézés...ezentúl nyugodtan becézgethetjük, geci, gecike, gecécske...
Szókrakész
Na majd ha a Jézuska újabb 170 milliós villát visz a Szijj Ártónak, remélem NAV-os ellenőr lesz a ...
Ha van jövedelemigazolás, ha nincs esete forogjon fenn.
Január
Amikor családi összefogással "kap" valaki villát, akkor azt nem vizsgálja a NAV, hogy az ajándék után fizetett e a megajándékozott adót?
Január
@lampa laz: Amikor a gyorshajtókat ellenőrzi a rendőrség akkor azt előre bejelentik.
Ilyen bejelentést vagy felhívást még nem láttam, ahol felhívják a "Mikulás bácsik" figyelmét az adófizetési kötelezettségre.
nyanya001
Hogy nőies legyek menjen a Tállai meg NAV is a a vasporos kurva picsába !
Tetves mocskok !
justhpeter
Itt a Tállai-féle polgárbarát adóhatóság. Erre - csórók vegzálása - fog épülni a hatósági erő az új NAV-ban. Gratulálok hozzá. Az is tetves mocsok, aki oda küldte őket.
kakaósbögre
mekkora büdös gecik ezek,a főnökükkel az élen.
alterego56
A Mikulás hozzájárult az adóellenőrzéshez? Már csak az új vagyonosodással kapcsolatos törvény miatt kérdezem.
zz
Ha jól emlékszem, pont ez a kúrmány hozott törvényt az alkalmi munkavállalás szabályairól. Ebben valami olyasmi áll, hogy az alkalmi munkavégzéshez nem kell vállalkozónak lenni, számlát adni és adózni sem kell. Nem rendszeres jövedelemszerző tevékenység!!!:)))) Már pedig Mikulás nem jön minden nap.
zöldszem
Mi a helyzet azoknál, akik többet spórolnak, mint amennyit keresnek?
Mi a helyzet, szobaszám-terület növekedéssel?
Mi a helyzet, a 10 éves kölyök több milliós lakásával?
Mi a helyzet a kaszinós "télapuval"???
Toby
Szarházi mocskos genszterek, primitív, aljas húzása ! Mert a mikulás b***ta szét az országot és szórja a pénzt qrmányzati hivatakokra, stadionokra, "szolgálati qrós utakra" fácánvadászatokra, nyomorgó tró-gánokra, andy vajnákra, girnyó-szeszekre, "saját lábon állásra" tiborcz.húzásokra...
Azt eddig is sejtettem, hogy ez a tállai egy szarházi, hízelgő, büdös gyökér, de hogy ennyire...
verum
Ilyen alapon az egyházaknak is adót kellene fizetni a templomi perselyezések után!
hetöndöe
Az ilyen ellenőröknek a száján keresztül kéne lenyúlni a bokájáig,majd egy laza mozdulattal kifordítani a bundájából.
gibgab
Mint tudjuk, ez egy család- és gyermekbarát kormány ...:(
enslaved
Hiába is trágárkodnak itt nagy többségben, meg mocskolódnak, ez akkor is adócsalás.
enslaved
@Mirabilis: Pontosan. Mindegy, minek van valaki beöltözve, ha adót csal.
Toby
@enslaved: A szomszéd erdejének letarolása, engedély nélkül meg falopás !
Jól van a tiborcz-gyerek ?
Mobillopás ügyében milliós DNS-vizsgálat, meg hűtlen kezelés !
Récsölke jól van ?
Hullámvasút "bringaút" dettó !
Szakminisztériumok és más főhatóságok által alkalmazott " tanácsadókra" elszórt milliók dettó !
Futsalos hawerocknak minisztériumi beosztás vastag közpénzért dettó !

És hánya ellen folyik büntető eljárás ezek közül a szatháziak közül ?
" Tovább is van, mondjam még ?"
kkalman
@enslaved: "Az alkalmi munkából származó jövedelmet a törvény „nettó” jövedelemnek nevezi, így senki nem számít arra, hogy ebből neki később még adót kell fizetni."
"Azoknak kell szja bevallást beadniuk akiknek az egyszerűsített foglalkoztatásból származó jövedelme az adóévben a 840 000 forintot"
Van még kérdés?
enslaved
@Toby: Mindez most engem nem érdekel, mert nem ez a cikk lényege. Attól, hogy más is adót csal, nem mentesíti fel azt, aki szintén adót csal.
karma1
Bocsanat, a Mikulas NEM KAPOTT PENZT, CSAK BUNTETEST! Nem lehetne ezt egy kicsit melyebben megvizsgalni? A kereskedelemben az a rend, hogy a vevo (megrendelo) ELOBB FIZET, es ha a kasszaban van a penz, CSAK AKKOR JAR A SZAMLA!!! Perelje be a "Mikulas" ezeket a genyakat! (Na, ebbol a buntibol vegyen ekszert horiarcu andy a timcsikejenek, merthogy o sincs bekotve a NAV-hoz... Mi van, muxik a kettos merce?)
karma1
@lópicigáspár: 22.27-re: Na vegre, legalabb egyszer lattam stilusosan, az alkalomhoz illoen feloltozve...:o)))) (Persze, kar, hogy photoshop, mert meg ennyit se dolgozik egy evben...:o((((
kkalman
@enslaved: Ez idáig rendben van, de itt most a Mikulásról van szó, hogy a NAV "éber elvtársai" őt csesztették mindenféle marhasággal. Elég lehangoló lenne, ha a házhoz hívott Mikulás a "produkció" után, a gyerekek előtt nekiállna számlát írni. Főleg a gyereknek, ha látja, hogy a Télapó is úgy működik, mint a sarki fűszeres. Télapóból még nem láttam milliomost, kivéve A. Vajnát, így nem hiszem, hogy az ország költségvetése, vagy bármi egyebe sérülne azzal, hogy a Mikulás nem ad számlát. Főleg, hogy ez után, ha nincs más adóköteles jövedelme, adóznia sem kell.
Annyi történt, hogy a túlbuzgó navosok megint olyan személyt vegzáltak, aki semmi olyant nem csinált, amihez nekik közük lett volna.
karma1
" Aztán amikor kifelé menet odaértek a lifthez, és épp megkapta volna a pénzét, a "szülők" visszahívták a lakásba, mondván, a konyhában még szívesen mutatnának valamit:
ez a valami pedig a NAV igazolványuk volt."

Ezen van a hangsuly: "és épp megkapta volna a pénzét,"

Persze, en sem vedem a Mikulast, ha eppen masfelmillio forintot volt kepes kerni a produkciojaert...:o)))
zz
@enslaved: De nem csalt. 1. meg sem kapta a pénzt. 2. Alkalmi munka végzése nem adóköteles az Orbán kormány törvénye szerint.
enslaved
@kkalman: Persze, egyetértek veled, hogy nem egy védtelen Mikulást kellene elővenni, ha az ország ellopott pénzét akarnák visszaszerezni...
human
Még csak csak el is fogadná az ember, hogy mindenről mindenkor számlát kell adni. Na de a mostani események után, hogy megszavazták a vagyonosodási vizsgálat stopot és a lex Tibirocz törvényt hát bicskanyitogatók ezek a módszerek. Erre a két adóellenőrre talán nagyobb szükség lett volna az áfacsalók felkutatásában. De miket is beszélek.
human
Egy ismerősöm mesélte, hogy egy kalauz azon kapott valakit, hogy rossz jegyet vásárolt. Bárki járhat így, hát nem akarta megbüntetni, de ki akarta fizettetni vele az aktuális vonatjegyet. Hiba volt. A szegény utas valójában ellenőr volt. A kalauzt kirúgták.
Ilyenkor eszembe jut, hogy nem egyszer jártunk idegen helyen és nem igazán tudtuk, hogy jó buszra szállunk-e, vagy hova is akarunk eljutni pontosan. A sofőrök csak annyit mondtak, hogy mennyetek csak, majd szólok ha odaértünk. Nem kértek jegyet és segítőkészek voltak. Valahol az emberség teljesen elveszik a hétköznapokból.
karma1
@zz: Ezt mondtam en is... Egyszoval: a NAV beosztottak mehetnek sorbaallni az Oscar-dijert, mert szineszkedesbol jeles, embersegbol illetve a sajat szabalyaik ismeretebol -5 a banyaszbeka popoja alatt...
karma1
@human: Azt a rohadt eletbe... ! Na, ehhez pofa kellett,... De nekik - ha masuk nincs is - de az van, jo vastag borrel rajta...
Mobil123
Vajon a kormány tagjainak vagyonosodását is ilyen lekesen fogják majd elvégezni?
Ott is lesz büntetés? Mert hogy nem tiszta úton lettek millióik az biztos.
nezelodo
Semmi zümmögés, az elsöprő kétharmad akarta ezt, ez csak színes masni az ország eddig ellopott és mostanság összekészített vagyonka csomagján, és amire kettőt pislantasz már nem is látsz, mert eltüntetik a szemfényvesztők.
Valaki említi, hogy adná ki magát, ha a Mikulás számlát írna, én folytatom, ha már az egyházak is képbe kerültek, mutasson valaki egy hiteles számlát az egyházközségi adóról, a misepénzről, a temetés tiszteletdíjáról, a keresztelő eljárási költségéről.
Nem házi tojás az a piacon a falusi nénitől, hogy számlaköteles legyen, mint ahogy arról sincs számla, hogy némi kövér bankókért láthatatlan lesz a használ ablak, és tégla, mégis beépítheti a delikvens hatósági ember elnéző mosolya kíséretében.
TASzSz
Elő kell lépteni a szülőket (NAV), kapjanak "HOSSZÚ NYELV" kitüntetést!
kamazuka
A helyszínen szétütöttem volna őket!
Épp csontjuk nem maradt volna!
Egy életre megtanúlták volna,hogy mikuláskor szemétgecinek lenni nem érdemes!
1magyar
A Mikulás helyében szóltam volna a gyerekeknek is, levéve a sapkát,szakállt, hogy a szüleitek hazudtak nektek, nincs is télapó.
Csizmás Kond
Szerintem is csaló, viszont a szülőket sem ártana büntetni ha pénzt adtak ugyanis ők rendelték a csalót ...ez olyan mint aki a kurvának fizet és megbüntetik.
Amúgy a Mikulást ma mindenki összekeveri az átkosban létrehozott télapóval és így a gyerekeket is egy téves mesével verik át.
1magyar
Az állam lemondhatna egy alkalmi adóról egyébként, hiszen ez tényleg egy van egy évben.
papa.49
@verum: Csodás amit mutattál)))))))))))
papa.49
@lópicigáspár: Hú ba..d meg ezt elmentem))))))))
human
Egyébként politikussal miért nem csinálnak ilyen rendkívül jól álcázott (még gyereket is felhasználtak) akciót? Ja, hogy akkor kiüresedne a parlament?
nyanya001
Kíváncsi lennék, hogy a kettős állampolgárságú román utcai szatyorból árusítókból
mennyit kaptak el !
nemkati
Én azt nem tudom, hogy az alkalmi munka adóköteles-e, de ha igen, akkor azt meg kell követelni, hogy még a Mikulás is betartsa a törvényeket. Viszont amikor Magyarországon a milliárdosok milliókat és milliárdokat csalnak törvényesített vagy törvénytelen módon de mindenképpen büntetlenül, akkor senki ne várja el a kisemberektől a törvényhozóknál és pereputtyuknál sem létező adómorált.

Azt meg csak nagyon tudom remélni, hogy ezeknek a NAV-os szülőknek a gyerekei azt is végignézték, ahogy a Mikulást megvádolják adócsalással, végülis így tanul a gyerek!
nemkati
@1magyar: "Az állam lemondhatna egy alkalmi adóról egyébként, hiszen ez tényleg egy van egy évben."

Így van. Például amikor egyszer egy évben Húsvétkor én nyuszinak öltözöm, akkor se csesztessenek a szolgáltatásomért holmi számlákkal. :DDD
mindenes46
@kamazuka: Ha tudnám hol laknak lepakolnák nekik egy nagy csomag meglepit ,de nem miki csomag lenne ,a k..va anyjukat !
Macskaszem
A nemzeti hörcsög pénztárgépeit basztassák a NAV-val, ott lehetne kaszálni.
1magyar
@nemkati: Igen,a nyuszi is a gyerekekért van. Ennyi járna a kölköknek,
dömdödöm
Nem hiszem hogy az alkalmi mikulás benne volt a Zöld dissziéban ,aki benne volt az érinthetetlen ? Szégyeljétek magatokat ! :-(
Dr.Doktorovics trinitron dr.
Szívesen beleszarnék a "navos" szülők csizmájába !!!
Lepényleső
Ja kérem az öltözet piros volt,nem narancssárga.
perfekt
Felakasztani-lelőni-kerékbe törni-máglyára velük.
Fradigege
Andy Vajnát nem akarják megcsiklandozni a Kaszinóival? Ez a gusztustalan az egészben. Rogán Tóni hivatalos bevételeiből nem telne Pasa-parki lakásra. Ez a mikulás sem lesz zsidesz szavazó.
Fradigege
@enslaved: Ujjazd meg Andy Vajnát! Őt nem fenyegeti a NAV.
pagoda
Pár hét és a Kormány átveszi a NAV-ot is. Akkor aztán kapnak Mikulások meg minden ki.
sleepwalker
A gyerekek befizették az adót a munkájuk után? Mert részt vettek egy ellenőrzésben, tehát dolgoztak. LOL
Na mikulás bácsi, HOHOHOHÓÓÓÓÓÓ, ki nem ad itt számlát?
Akkor most te kapod a virgácsot.
Amúgy meg undorító az ilyen eljárás. Keresség meg inkább a milliárdos csalásokat. Az már nem ilyen sikeres.
enslaved
@Gyuri Géderről: @Fradigege: Ennyi tellett tőletek? Ez nagyon kevés.
enslaved
@zöldszem: Mennyiért jössz házhoz? Számlaképes vagy? Mondjuk egy milla? De áfás számlát kérek!! :-)
zöldszem
@enslaved: Most olvastam valahol, azt írtad még él anyósod.-:) Mit kezdenél 2 boszival?
amúgy megvárom mennyi büntit kap a Mikulás.
Egy kis matek, fizetsz 1 millát, 200 ezer a bünti, akkor minek számla??-:))
zöldszem
@enslaved: "Mellik része az igaz? A 2 boszi???-:))
pictor
Kíváncsi leszek karácsonykor ellenőrzi-e a NAV Jézuskát, hogy honnét a sok ajándék a fa alatt?
kamazuka
Sajnos a híradásból az nem derűlt ki,hogy a jog miként vélekedik a magánterületen történő meghívásos tevékenység végzésének ama szabályról,hol egy szolgáltatást egy magánlakásban végeztetnek el,de egy a lépcsőházi folyosón,mint közterületen fizetnek ki.
Arról sem esett szó ,hogy a télapó a magánlakást mint helyszínt ha egyszer már elhagyta és azon kívűl fizették,majd visszament a magánlakásba az pedig már új esemény új időponttal.
Kérdéses,hogy az adóellenőrök előzetesen rögzítették e munkahelyükön ,hogy a télapóra utaznak,vagy úgy mint a rendőrök bárhol bármikor szolgálatba helyezkedhetnek.
Nem derűl ki a híradásból,hogy a magánlakás tulajdonosa egyben az adóhatóság dolgozója,és ha ebben a lakásban a NAV ellenőrzést folytat,azt a jog miként vélelmezi,hogy a beengedett idegen úgynevezett ráutaló magatartása mennyiben veszélyeztethette a kiskorú sérelmére elkövetett ,hozzátenném előre kitervelt szándékú erkölcsi sérülést,mert gondolom szóváltás azért volt és a boldog gyermek megkérdezhette.Apú Anyú miért bántjátok a mikulást?

Ha ilyen szarrágó szarháziakkal van tele az ország nem kell csodálkozni,hogy végűl gyermekeink drogba menekűlnek!
vadsanca
Ehhez pofa kell!!! Az út szélén koldulót is meg lehetne ezen alapon büntetni! Valószínű, hogy Ő napi szinten végzi ezt a tevékenységet. A NAV-osok most biztos elismerésben és valószínű béremelésben is részesülnek.
De álljunk meg egy pillanatra! Meg sem kapta a pénzét! "Aztán amikor kifelé menet odaértek a lifthez, és épp megkapta volna a pénzét, a "szülők" visszahívták a lakásba, mondván, a konyhában még szívesen mutatnának valamit:" Akkor mire fel akarnak büntetni?
vadsanca
Mivel, hogy nem a "szolgáltatás" helyszínén fizettek volna a "szülök", így ez vesztegetésnek, vagy fekete-kereskedelemnek is minősülhetne. Ebben az esetben a "szülők" is benne vannak a kakiban. Gondolom, nem a lift előterében volt megrendezve a Mikulás-ünnepség. De ha a lakásban már átvette volna az összeget, akkor is jogtalan lenne a lakáson kívüli visszahívás emiatt. "A pénztár elhagyása után reklamációt nem fogadunk el!" Szerintem ez ebben az esetben is érvényesíteni lehet.
nemjoezigy
@zz:
+
én is alkalmi munkából élek (sajnos), nekem nem kell számlát adnom, mert átvettem a (kevés) pénzt a munkám ellenében, hanem a munkáltatónak kell velem aláíratni, "Egyszerűsített munkaszerződést" 7 oldal, két példány marad náluk, egy példányt kapok én!
(ez naponként 21 db A4-es lap. KÖRNYEZETVÉDELEM)
Akkor most hogy állunk NAV? és @Csizmás Kond és a többi fideSSkdnp nyalonc?
enslaved
@nemjoezigy: Ne nyaloncozz, mert felesleges. Arról senki nem tehet, hogy te alkalmi munkából élsz, csak te magad. A másik meg, hogy a munkáltatónak alá kel írnod, vajon egy szülő milyen papírt fog aláíratni?
nemjoezigy
@enslaved: hígagyukám!
Leírtam az alkalmazott folyamatot, hogyan csinálja aki jól csinálja.
Itt nem az volt a lényeg, hogy én alkalmi munkából élek, hanem, hogy mennyire nem egyértelmű a navnak a döntése.
Érted?
Vagy leírjam még egyszer, esetleg lassabban?
mariaberta
A lényeg, Andi Vajna -ingyen és bérmentve biztosított kaszinója nincs bekötve a NAV-hoz. Kik kapnak részesedést a bevételből???
papa.49
@mariaberta: Rövid a lista, egyetlen név szerepel rajta, gondolom te is tudod ki az)))))))))
mariaberta
@papa.49: Tudom, de ez az ország szégyene!
enslaved
@nemjoezigy: Szerintem nem te leszel az, aki engem ki fog oktatni, okostojás...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.