Tarjányi Péter biztonságpolitikai szakértő a keddi terrortámadások kapcsán szólalt meg a Facebookon. Szerinte véget kell vetni a széttagoltságnak,  központi, európai szervezetekre van szükség.

„Nem az a kérdés, hogy lesz-e terrortámadás Európában, hanem az a kérdés, hogy hol és mikor következik ez be” – ezt mondtam tavaly év végén, és most év elején is…

Együtt érzek a Brüsszelben elhunyt és megsérült emberekkel és családtagjaikkal, és nem örülök annak, hogy igazam lett…

Számtalan kérdés vetődik fel egy ilyen esemény kapcsán. Kezdve azzal, hogy miként fordulhatott ez a támadás elő és miért volt ismét sikeres. Olvasom a reagálásokat a médiában otthonról, és itt az USA-ban, ahol most egyfajta „biztonságpolitikai konzílium” ült össze a reggeli mellett. Mindenki egyetértett velem abban, hogy nehéz helyzetben vagyunk mi Európaiak. Nem a belga hatóságokat kell hibáztatni, hanem fel kell végre fogni, hogy 28 országként, 28 terrorelhárítási és titkosszolgálati háttérrel, 28 finanszírozási lehetőséggel tulajdonképpen 28 módon küzdünk egy olyan ellenség ellen, aki kihasználja a széttagoltságunkat, és célpont oldalról nem tesz különbséget belga, brit, francia, német, vagy magyar között. Mindaddig, amíg Európa 28 módon közelít a saját nemzetbiztonsági problémáihoz, nem lehetnek sikeres válaszlépéseink a globális veszélyekre. Régóta mondom, hogy európai megoldásokra van szükség! Európai határőrségre a menekült-migráns helyzetkezelés kapcsán, a NATO mellett európai hadseregre az ukrán válság miatti orosz fenyegetés okán, és európai terror-elhárítási ügynökségre az Iszlám Állam terrorszervezet és a dzsihád minden elmebeteg formája ellen. Nem tanulunk az áldozataink sorsából, nincs központi akarat, nincs a különböző EU-s országokban belpolitikai összefogás… Játszmák vannak, ahol a politikai érdekek mentén nem a probléma megoldásán, hanem a problémákból fakadó politikai lehetőségek kihasználásán van a fókusz. Nézzük meg Németországban is, miként feszülnek egymásnak a politikai erők, vagy akár Magyarországon, ahol például a terrorizmus elleni hatékonyabb fellépés kapcsán előterjesztett BTK. módosításokat a kormányzó párt egyszerűen lesöpörte az asztalról, mert nem a saját „holdudvarából” jött az ötlet, és emiatt félő volt, hogy az esetleges pozitív kommunikációs hozadék nem náluk realizálódik…

Meg kell értenünk Európa védelme csak egy módon lehetséges: központi, európai akaraton és szervezeteken keresztül. Borzasztó, hogy az ellenségeink egy nemzetnek látnak bennünket, és mi mégsem tudunk egységesen fellépni ellenük. Részvétem a brüsszeli áldozatok családjainak!

107 hozzászólásarrow_drop_down_circle

bundi
hát igen...az összefogásban van a jövő kulcsa...nem pedig a majd én jól megmutatom, hogy az én alattvalóim a legfaszábbak féle orbáni hozzáállásban...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
bundi
hát igen...az összefogásban van a jövő kulcsa...nem pedig a majd én jól megmutatom, hogy az én alattvalóim a legfaszábbak féle orbáni hozzáállásban...
Nil
A jövő abban van hogy egyik ország nem akarja elvenni a másik természeti kincseit.
A jövő abban van hogy elfogadjuk egymás vallását,
A jövő abban van hogy megérteni akarjuk egymást nem elítélni, megítélni.
A jövő abban van hogy rájövünk,mindenki fontos a világon - a segédmunkás és a többdiplomás -nem tudnak egymás nélkül létezni.
A jövő a békében van és nem a háborúban.
...
Csizmás Kond
@Nil: ...a jövő majd csak a háború után lesz...
nezelodo
@Nil: "A jövő a békében van és nem a háborúban" Tökéletesen igazad van, de ma hazánkban is, és másutt is magánháborúk folynak kormányzati ellenzéki, másként vélekedők, mutyizók, hatalommániások felekezetek, gazdasági érdekcsoportok stb. között. Akarnokok teszik tönkre még azt a kevés együttműködést is ami eddig volt, szabad préda lett Európa. Persze ennek a gyökerei messzire vezetnek, de pl a franciák a hatvanas évektől szívják Algériai jelenlétük következményeit. Olyan ez mint az a falu ahol a jólelkű tanácselnök beengedett egyszer, úgy negyven éve egy "kissé hangosabb családot", és mára csak azok lakják a települést. Ne legyen igazam, de ezt rendesen elszabta Európa.
karma1
Ugyhogy tarjanyi peter most kenytelen otthon, a negy fal kozott ujjongani, es matol felveszi az Obudai Csodajuliska josno nevet, aki minden joslatat igy kezdte, a kuncsaftja legnagyobb oromere: "Naaaaagy szerencse fogja erni!!!"
bundi
@Csizmás Kond: ahan cicus...háborúzz egyedül...ott nincsenek győztesek...csak akik kevesebbet vesztettek...hülyegyerek miért nem lehet a múlt hibáiból tanulni...
bundi
@nezelodo: száz éve még európa is elég nagyhangú volt...rendesen irtotta saját nemzeteit...azóta tanult talán a hibákból...
JAJMÁR
A terrortámadásokat megjósolni manapság, amikor az IÁ -t ekkora erőkkel támadják és sikerrel, meg elfogják a legfőbb emberét, nem "jóslás", hanem reális következtetés.
A cím elferdíti a lényeget már megint.

Igaza van Tarjányi Péternek, tényleg összehangolt határvédelem kellene - és jaj, nehogy ez Ausztriánál kezdődjön, hiszen lehet mivelünk összefogni?-

Kezdettől nem értem, ezen a technikai fejlettségi szinten miért nem készül digitális fénykép és ujjlenyomat, minden bevándorlóról a megadott adataival, amit minden országban ellenőriznek és megismételnek. (Arcfelismerő program és szkenneles ujjlenyomat)
A rendszer pedig a gyanús embereknél jelezne, de megtalálható és követhető lenne mind. Esetleg arcfelismerő kamerákat tehetnének pályaudvarokra, egyes utakra, ahogy a repterekre is.
Ja, igen, és persze nemzetközileg összekötve működne. Követhetőek lennének a bevándorlók. Igen, tudom, emberi jogok... de hát a reptereken is van...
JAJMÁR
Az meg más kérdés, hogy nálunk nem a megoldás, hanem a tragédia "hozadéka" a lényeg. Mibe kapaszkodhatnának a "bukottak", ha nem lenne migráncsozás?
1magyar
Hibbant uniós vezetők Putyint ellenségként kezelik,pedig vele szövetségben egy erős, ütős Európa lehetne!
Nem hiányoznak a más kultúrájú, primitív népek ide. Az oroszok sokkal jobb uniós állampolgárok lehetnének.
JAJMÁR
@1magyar: 10:41 Iszonyú butaságot írtál! Úgy is mondhatnám, primitív!
1magyar
@JAJMÁR: Az a a primitív ahogy ti gondolkodtok. Meg is látszik a következménye.Remélem most tapsolsz örömödben?
JAJMÁR
@1magyar: Halmozod a butaságot.
Pihenj egy kicsit.
Cicamama55
Én úgy érzem, az oroszok nélkül nem fog a kialakult helyzet megoldódni. Valami kompromisszum fog az Unió és Putyin között létrejönni.
Turok
@JAJMÁR: Hiba nevezed 1magyar hozzászólását primitívnek, attól még igaza van. Putyin valóban nem rettenne vissza attól, hogy keményen odacsapjon a terroristáknak, de az unió ellenségként tekint rá. Orbán nem véletlen lázadt fel a kvóta rendszer ellen, mert ma még csak ezer embert akarnak betelepíteni, holnap még ezret, stb. Nem érdekes, hogy Nagy Britannia is népszavazást kezdeményezett arról, hogy maradjanak e az unióban, vagy sem? Tény, nem fognak kilépni, de amikor már több ország is erről tárgyal, akkor már baj van. Nagy Britannia kilépése egyébként nagy gond lenne az uniónak is.
Turok
@Cicamama55: Pontosan. Előbb-utóbb ráébred az unió, hogy akár komoly bajuk is lehet. Mindenki menti majd az irháját valahogyan:-)
papa.49
@Cicamama55: Köszönöm én már nem kérek a nyekernyikov kompromisszumából, mi már ,,élveztük,, 45 évig, az oroszoknál, olyan hogy egyenlő jogok soha nem is voltak, nincsenek, és soha nem lesz, az orosz mindig a feltétlen, és ellenzék nélküli hatalommal tud csak kiegyezni, a Putyint nem véletlenül hívják ott Oroszországban ,,cáratyuskának,, !!!
Ha az Unió összeáll az oroszokkal, vélhetően egész Európa ,,bepirosodik,, valahogy nem rajongok ezért a lehetőségért!!!
Turok
@1magyar: Olvastam már olyan kommenteket, hogy a Brüsszeli terrortámadás jól jött Orbánnak, mert így kiélheti magát. Nem normálisak az emberek.
Csizmás Kond
@bundi: Hölyegyerek...anyukád...
én háboruzok vagy te ?...én pártolom a terrort vagy te ?...én húzok másfelé vagy te ?
JAJMÁR
@Turok: Mit ért el vele Putyin, hogy keményen odacsapott? (Egyébként ő Aszadot védte, nem minket, de álmodozz)
Szerinted Putyin hogy tekint Európára?
Mielőtt Putyin "alá" szeretnél feküdni, nézz szét, milyen az élet ott.
Egyébként akinek ez örömet okoz, ajánlom költözzön oda.
Orbanisztánról veled nem nyitok vitát, fölösleges. Csak annyit: Orbán olyasmi ellen lázadt fel, ami létre se jött. Egyébként is mindig minden ellen lázad, de csak nem képzeled, hogy érted?
Nil
@Csizmás Kond: a kőbunkó nem jövő-nekem
varrólány
Mekkora szakértő már ez is! Ezt szinte tudni lehetett a bejövők viselkedéséből , és még ha nem is a most bemászkálók a bűnösök de felerősödnek hogy egyre több lesz a fajtájukból.
És ilyeneket akarnak kvótázni , hát ez olyan ha beledöglünk is befogadjuk őket mint ahogy Merkel is minden áron kitart és a népre rátolja ezeket a here féléket.
Csizmás Kond
@Nil: A jövő azok számlájára írható akik ma ne törődnek a jelennel...azok a kőbunkók.
eugen4402
@karma1: Egy csöppet hadd vitatkozzak a 10:02-es beírásoddal, ugyanis Tarjányi nem otthon a négy fal között "lát a jövőbe", mert jelenleg is Amerikában van egy szakmai konferencián. (Nem Nógrádit, nem Tálast, vagy a másik százezer biztonságpolitikai szakértőt hívták, hanem Őt.) Megjegyzem, tényleg hülye címet adtak a cikknek, mert különösebb rizikó nélkül mindenki előtt világos volt, hogy nem Párizs volt az utolsó helyszín, sajnos. És mivel Európát olyan "bölcs" népek lakják, akik hülyébbek az öngyilkos merénylőknél, ezért nem lesz itt közös terrorelhárítás, tehát biztosak lehetünk abban, hogy Brüsszel sem az utolsó tragédia helyszíne marad, mert sopánkodással nem lehet kivédeni a csőbombák robbantását. Európa jelenleg intenzíven sopánkodik, a miniszterek tanácskoznak,"...egymásra néz a sok vitéz". :-(
Turok
@JAJMÁR: Egész Európa ki van téve immáron a terrorveszélynek, Orbánnak kötelessége, hogy lépjen ez ügyben. Lassan az lesz mindenhol, mint Izraelben, hogy még egy bevásárlóközpontba sem léphetsz be anélkül, hogy ne vizsgálnák át még a valagadat is.
papa.49
@eugen4402: Ezért szoktam én a jelenlegi Uniót a valamikori ,,Népszövetségre,, hasonlítani, ők is tanácskoztak bőszen, közben Hitler meg felkészítette a hadseregét, az eredményt meg mindenki ismeri!!!
eugen4402
@papa.49: Tényleg találó párhuzam...Szar, aljas gyilkosok kényük-kedvük szerint sétafikálnak szerte a kontinensen, akiknek viszont sürgősen dönteniük kellene, azok meg eljátsszák a három majmot, befogják szemüket, fülüket, szájukat. Illetve azt nem, mert egyre nagyobb baromságokat hordanak össze, hogy bizonygassák: "mi mindent megtettünk..."
JAJMÁR
@Turok: 11:50 Orbánnak az eu-val kellene együttműködnie, ez lenne a "kötelessége". Igen, a terrorizmus fenyegeti a világot. Nem most kezdődött, de most ért el hozzánk.
Volt idő, amikor azt képzeltem, hogy le kell ülni Putyinnal is tárgyalni az összes nagyhatalomnak..
Amint az orosz bombák a lázadókra és a kórházakra, civil lakosságra is hullottak, és nem igazán gyöngült az IÁ, már nem gondolom így. Ennek hatására csak a migránsok szaporodtak.

A terrorizmus ellen nem lehet hadsereggel harcolni. Más taktikát kíván. Igen, bizonyos fokú "átvilágítás" vár mindenkire, de nem te meg én vagyunk a célkeresztben. Ellentétben egy önkényrendszerrel. Ez azért nem mindegy, ugye?
teuton
@varrólány: Megjosolom en is, hogy valamelyik eszamazottad bünözö lesz valamikor, ezert teged most meg kellene ölni ezt megelözni?
christike
Jósokat keres a ...TV csatorna ! Jelentkezzen T...jányi!
karma1
@eugen4402: Talan megcsusztal egy picit: en azt irtam, hogy otthon, a negy fal kozott ujjong magaban , ...:o)))) A joslas az meg csak ugy jon most minden hirtelen elokerult titkosszolgalati lotuszfaktusznak... Egyik okosabb, mint a masik...:o)
1magyar
@Nil: Igazad van, nekem se kellenek a migránsok.
Turok
@JAJMÁR: "Amint az orosz bombák a lázadókra és a kórházakra, civil lakosságra is hullottak" Igen, ebben igazad van, de gondolj akkor vissza az Enola Gay - re. Japánban később több ezer kémiai töltésű bombát találtak, amit szerettek volna eljuttatni Amerikába, azaz ha nem lépik meg ezt a máig vitatott kérdést, több millió amerikai halhatott volna meg. Valahol most is ez a helyzet, kiirtani a terroristákat, csak ma már nem úgy működik a civilek megítélése, mint akkoriban. A kérdés, mi éri meg jobban: Véget vetni a terrorizmusnak ártatlan civilekkel együtt, vagy hagyni veszni Európát? Mert kétség nem férhet ahhoz, hogy efelé haladunk.
varrólány
@teuton: Nem tudsz elszakadni a személyeskedéstől és még értelmezési gondjaid is vannak . Meg azoknak is akik lelkesen tetszikelik a semmit mondó írásod !
Várom mikor jön a helyesírási kekeckedés!
eugen4402
@karma1: Bocsi, elsőre figyelmetlenül olvastam, és valami egész mást értettem... Újabban mindent kétszer kell elolvasnom, mert már olyan vén vagyok, hogy a hamu helyett is azt mondom: Damu. :-)))
simmering73
Ezek a látnokok úgy szaporodnak kicsiny hazánkban, mint a gomba eső után.
papa.49
@nyanya001: Hiába a szemei előtt az elsikkasztható milliárdok lebegnek, mást nem is lát!!!
papa.49
@JAJMÁR: Néha szinte kínos pontossággal csupán az Asszaddal szembeálló erőket bombázták, az IÁ. ra egy se hullott!!!
bundi
@Csizmás Kond: bocsika...ez mi is volt?
Csizmás Kond
@bundi: " .hülyegyerek miért nem lehet a múlt hibáiból tanulni"...erre volt a válasz csak elütöttem egy betűt
Cicamama55
@papa.49: Egy társadalom fenntartásához, ország irányításához, nemcsak a pártélet tartozik! Ez a legnagyobb hiba itt Magyarországon is, hogy mindent pártok akarnak megoldani, s természetesen ahány párt, annyi megközelítés. Én a gazdasági területen való engedményekre gondolok elsősorban.
Cicamama55
@Dr.Doktorovics trinitron dr.: Nem! Ő szakember! Az ATV-ben is volt vele 1-2 hete riport, s már ott sem zárta ki a terror támadás lehetőségét. Sajnos ez egyáltalán nem vicces.
libellle
@Cicamama55: 11:22 Miután már Syriát szétbombázta a maradék zivileket legyilkolta, hát ...Miecike lehet, hogy nem igy lessz.
Mézike
@bundi: Tudod vannak szép számmal akik nem tanulnak a múlt hibáiból, vagy más következtetést vonnak le mint mi.
libellle
@Turok: Azt hiszem a legnagyobb gondot az angoloknak okozna a kilépésük. Mégpedig hatalmas visszaesést. A finanz-welt elköltözne definitiv máshová igy "csigolyatörést" szenvedne Anglia. Természetesen ezt már Cameron is tudja.
libellle
@varrólány: 11:35 ès orbánkád megvédett? kitudta védeni, hogy abdeslam terrorista ne járkáljon ki és be Magyarországra. Csupán a szerencsének könyvelhetö, hogy nem robbantotta fel a pályaudvart, vagy bármit ott.
Csizmás Kond
@Cicamama55: " természetesen ahány párt, annyi megközelítés."
szerintem épp fordított, ahány párt annyi irány. Mindenik a lényegtől indul de más irányba.
Ha a lényeget néznék végül közös nevezőre kéne jussanak, de nemhogy nem jutnak hanem egyre inkább távolodnak.
Mézike
@Csizmás Kond: @Cicamama55: És vajon mi ennek az oka?
papa.49
@Cicamama55: A fütyisz ugyebár arról híres hogy megtárgyalja az ellenzéki felvetéseket, vagy kész javaslatokat???
Kézcsókom NEM UGYANABBAN AZ ORSZÁGBAN ÉLÜNK!!!
Cicamama55
@Mézike: Leginkább a 2/3 után kezdtem ezt érezni, amikor a Fidesz minden más párt véleményét, beadványát lesöpörte az asztalról anélkül, hogy meghallgatták, elolvasták volna...Ez megy a mai napig. Csak az, csak úgy jó, ahogy ők kigondolják...Nálam itt ért véget a demokrácia Magyarországon. Vannak a Parlamentben minden pártnak olyan képzett, értelmes szakemberei, akik ha összedolgoznának, ha nem is mindenki, de a választók valós többsége támogatná! Addig, míg a Kupakos mondja meg a tutit, nem várhatunk csodákat!
Mézike
@Cicamama55: na várjuk meg cirmos véleményét is...
Cicamama55
@papa.49: Engem Putyinnal kapcsolatban szólított meg, azzal kapcsolatban válaszoltam Önnek!
varrólány
@libellle: 18:06 Orbánkám annyira az enyém amennyire másoknak, vagy inkább nekik jobban. Mert időt fáradtságot nem kímélve állandóan a nyomában járnak ha nem találják az a baj ha látják az a baj, No ők az igazi" rajongók!"
Mikor itt táboroztak a menekültek akkor a többség csakis békés szegény embereknek tartotta és vehemensen kizárták hogy ugyan már ezek közt nincs terrorista az csak képzelődés . Több országon átmentek senki nem szűrte ki , és Brüsszelben magas fokú készültség volt mégis tudtak robbantani. Ez alig kivédhető .
cs.n.
Vagyis nem jósolta meg, legalábbis túlzás ezt annak nevezni. Mintha azt mondaná, hogy valamikor, valahol el fog gázolni valakit egy vonat.
papa.49
@Cicamama55: Valóban ön írta, hogy az Unió, és Putyin között valami egyesség jöhetne létre...
Ezzel csak az a baj hogy a Putyinnak NEM SZOKÁSA BETARTANI A MEGÁLLAPODÁSOKAT, mert nagy hatalomnak tartja magát, ami igaz is, csak éppen nem az a személy akinek a szavára adni lehetne!!!Az is sokat elmond a nevezettről hogy régebben KGB. ezredes volt, hogy kinyíratta a Londonban élő kiugrott volt kollégáját, hogy mondvacsinált indokokkal bebörtönözte az egyik leggazdagabb polgárát, majd anulálta a vállalkozását magának, én ezek miatt írtam hogy NEM A BECSÜLET LOVAGJA A PUTYIN!!!Ezért nem tartom helyesnek az Unió egyezkedését az oroszokkal!!!
Cicamama55
@papa.49: Nekem sincs róla jó véleményem, de meg kell hagyni, nagy stratéga...
verőce21
Nem volt nehéz megjósolni. Mint ahogy azt sem, a tömeges (milliós) bevándorlást sajnos csak megelőzni lehet egyszerűen. Ha elindultak, megállítani már kegyetlen, véres dolog.
karma1
@Cicamama55: Sajnos, orban is egy nagy stratega: abban megegyeznek a Nagy Medvevel, hogy mindketten a nepuk farkaval verik a csalant, nem a sajatjukkal. Mindossze ennyi a strategiajuk...:o((((
világlátó
Tarjányi Péter nyilatkozatát magyarázni nem kell. El kell olvasni, meg kell érteni- ennyi az egész. Minden más szöveg felesleges.
JAJMÁR
Világlátónak igaza van. El kell olvasni az egész cikket, majd azon érdemes vitatkozni, mert ez a "jóslás" dolog nem fedi a tartalmát.
Ezt csak a cikkíró találta ki, de Tarjányi nem jósol, hanem következtet, és ez a következmény kiszámítható volt.
Tarjányinak igaza van, ahogy ebben is:

"Meg kell értenünk Európa védelme csak egy módon lehetséges: központi, európai akaraton és szervezeteken keresztül. Borzasztó, hogy az ellenségeink egy nemzetnek látnak bennünket, és mi mégsem tudunk egységesen fellépni ellenük."
Ellenségen jelenleg a terroristákat kell érteni és nem a bevándorlókat. (Csak a gyengébbek kedvéért jegyzem :) )
JAJMÁR
@Turok: Nem értettél meg. Na, akkor újra: a terrorizmus nem egy lokalizált helyen van, amit majd valaki "lebombáz" és kész. Eddig az oroszokon kívül a syriai térséget bombázta az usa, a török, a német, az angol, a francia... egyszerűbb lenne felsorolni, hogy ki nem! Ép ház nem maradt szerintem. Csak a terrorszervezetek. De szét is szétszóródtak már a világban.
Érdemes lenne megvizsgálni miért. milyen okok hozzák ezeket létre és főleg, hogy kik tartják életben.
(Pl. pont azok, akik harcolnak ellenük?) De még hosszú ideig együtt kell élnünk terrorfenyegetéssel, az a nem mindegy, hogy mekkorával.
Cicamama55
@karma1: Nagy ott a különbség, de még mekkora! Míg Orbán a sakktábláján-ami töredéke Putyinénak- csak pár gyaloggal tud lépni, s mondjuk egy bástyával, addig a "Nagymedvének" minden báb rendelkezésére áll, hogy tervét véghez vigye...Amit hasonlónak vélek bennük, hogy a sakktábla mezői kívülállók számára láthatatlanok, mindketten saját szabályokkal mozgatják a figurákat.
Csizmás Kond
@Mézike: Szerintem az hogy csak a maguk javát nézik.
bundi
@Csizmás Kond: " ...a jövő majd csak a háború után lesz..." én meg erről beszéltem...miért kell háborúsdit játszani?...
bundi
@Csizmás Kond: egyébként a menekültek a terroristák, a véreskezű diktátor és famíliája és az őket támogató orosz és észak koreai haderő elől menekül...te meg háborút akarsz ellenük indítani, miközben az oroszokat magasztalod...jól vagy?...
thediplomat.com/2016/03/is-north-korea-fighting-for-assad-in-syria/
emerencia
@papa.49: Azért adtam cicamamának lájkot mert szerintem sem érdemes az orosz medvével direktben szembe szállni de behódolni neki sem. Mindkettő rossz választás, utóbbi esetben az fog történni amit leírtál. Ezt én sem kívánom vissza. A körültekintő, ésszerű, korrekt együttműködés még talán lehetséges a békés megoldás érdekében.
magyarbakancs
szakértői vélemény nélkül is meg mondom lesz még terror támadás Európában.
libellle
@varrólány: tegnap. 19:37 Nos akkor azok akiket a röszkei "lágerból" a pályaudvarra buszoztatott viktor ( szándékosan) politikai tulélésehez szükség volt errre., azok nem robbantgattak. Most figyelj !!! mindeggyik aki robantott most bárhol már a harmadik generácioban él Franciaországban vagy Belgiumban. A harmadik terrorista akit most robbantott és keresnek az is már odaszületett. Söt már az apja is. Brüsselben jár egyetemre, de rájött, hogy neki elment az esze és csatlakozik az IS -hez. Miután ott egy tisztességes agymosáson ment keresztül elindult ö is mint MENEKÜLT!!! és láss csodát Magyarországon nem regisztrálta senki, csupán átbuszoztatta az Osztrák határig mint a tobbi 400-ezret. Ott lett regisztrálva. Ellenben még nem tett semmi olyat amiert keresni kelett volna igy regisztrálták és engedték tovább. A Magyar kormány nem foglalkozott olyan felesleges hülyeségekkel mint regisztrácio. Az erdménye az egésznek, hogy nem azok robbantgattak és még fognak ilyet tenni akik menekültek hanem azok akik már itt a nyugati világban születtek.
verőce21
@libellle: (10:35) Az nem segít a helyzeten, hogy beszivárogtatunk hozzájuk újabb pár millió agysebészt.
Csizmás Kond
@bundi: jaj te bunda...nem én játszok háborúsdit hanem előbb utóbb belekényszerítenek azok akik azt akarnak játszani...
a másodikra...szerintem neked megártott a bőjt...
human
Az túlzás, hogy megjósolt. Csak ért hozzá. Ennyi.
verőce21
Az nem vicc, hogy közben évtizedek óta látják az integrációra képtelen néger, arab hordákat, a törököket, és ez sem volt elég intő jel. @libellle:
verőce21
@JAJMÁR: (21:52) Tényleg ennyire nincs szavazóbázisotok, hogy "nyakunkra" kívánjátok hozni ezt a sok muszlimot?
bundi
@Csizmás Kond: oké...nézzük más szemszögből...vezéred az elmúlt 5-6 évben kb 3-500 000 magyart tolt rá az eu-s országokra...kb harmad negyedannyit egyedül mint az iszlám állam a asszad rezsim az oroszok és az afrikai diktátorok együtt...ha a te logikád visszük végig, akkor szerinted jogos lenne, ha az unió a magyarok ellen is fellépne és háborút indítana ellenük?
Jozefina
"Nem a belga hatóságokat kell hibáztatni, hanem fel kell végre fogni, hogy 28 országként, 28 terrorelhárítási és titkosszolgálati háttérrel, 28 finanszírozási lehetőséggel tulajdonképpen 28 módon küzdünk egy olyan ellenség ellen, aki kihasználja a széttagoltságunkat, és célpont oldalról nem tesz különbséget belga, brit, francia, német, vagy magyar között. Mindaddig, amíg Európa 28 módon közelít a saját nemzetbiztonsági problémáihoz, nem lehetnek sikeres válaszlépéseink a globális veszélyekre. Régóta mondom, hogy európai megoldásokra van szükség! Európai határőrségre a menekült-migráns helyzetkezelés kapcsán, a NATO mellett európai hadseregre az ukrán válság miatti orosz fenyegetés okán, és európai terror-elhárítási ügynökségre az Iszlám Állam terrorszervezet és a dzsihád minden elmebeteg formája ellen. Nem tanulunk az áldozataink sorsából, nincs központi akarat, nincs a különböző EU-s országokban belpolitikai összefogás… Játszmák vannak, ahol a politikai érdekek mentén nem a probléma megoldásán, hanem a problémákból fakadó politikai lehetőségek kihasználásán van a fókusz. Nézzük meg Németországban is, miként feszülnek egymásnak a politikai erők, vagy akár Magyarországon, ahol például a terrorizmus elleni hatékonyabb fellépés kapcsán előterjesztett BTK. módosításokat a kormányzó párt egyszerűen lesöpörte az asztalról, mert nem a saját „holdudvarából” jött az ötlet, és emiatt félő volt, hogy az esetleges pozitív kommunikációs hozadék nem náluk realizálódik…
Meg kell értenünk Európa védelme csak egy módon lehetséges: központi, európai akaraton és szervezeteken keresztül. Borzasztó, hogy az ellenségeink egy nemzetnek látnak bennünket, és mi mégsem tudunk egységesen fellépni ellenük."
Minden sora igaz. Teljesen egyetértek vele. Sajnos, amig orbán félék a nemzeti nacionalizmost szitják és brüsszel ellen uszítanak, ennek nem sok sansza van. De szerintem érik az idő, hogy orbánt keményen meg fogja regulázni az EU. A baj, hogy késésben vannak!!!
bundi
@Csizmás Kond: ja és úgy, hogy magyarország azért nem néz úgy ki mint kobani, vagy aleppo...
egyébként miért kell összemosni a terroristákat a menekültekkel...?
libellle
@verőce21: Nállunk 170 vagy 190 nemzetiség él. Mi mindig is egy bevándorló ország voltunk. Vagyis az egész nyugat. 56-ban a Magyarokat fogadtuk be majd a cseheket , lengyeleket vagyis az egész ruszki terror alatti országok polgárait. Azután jöttek a többiek. Mi igazán keresztények vagyunk és nem félünk azoktöl akiknek szines a börük vagy a szemük szépen ferdén áll. Mindenki jöhet´amenyiben itt békében tisztességesen szeretne élni.
Neked is szép húsvétot mennyél locsolni vagy locsoltasd meg magad. Hasi.
verőce21
@libellle: (13:05) Nyugat a liberális létből nem képes felocsúdni, a németeket pedig még mindig a holocaust nyomasztja.
Merkel is elárasztja országát, civilizálatlan-műveletlen, erőszakos, jövőjét a szaporodás után járó szociális juttatásokkal megoldani akaró hitvány csőcselék-söpredékkel. Ezek dicséretes dolgok, ha csak saját károtokra lennétek hülyék, csak azt kapnátok amit megérdemeltek.
libellle
@verőce21: Sose agodj te a mi katasztrofális gazdasági helyzetünk miatt. Holocaust volt az amiert olyan az alkotmányunk amilyen vagyis keresztény. De aggodj a magyar gazdaság miatt mert van ok rá. Nem is tudom miert akar mindenki ide jönni mármint Magyarországról Itt a környékemben annyi Magyar szót hallok. Hmmm
verőce21
@libellle: (13:37) A magyaroktól (lengyelektől, stb.) nem is kell félned, mert dolgos nép és keresztény.
De mi szükség van a fekákra, akik nyilvánvalóan élősködés és rombolás céljából jönnek Európába?
varrólány
@libellle: 10.35 Na látod ez még rosszabb , régóta itt vannak és mégsem tudnak beilleszkedni. Nem változnak viszik tovább a hagyományt . Akik most jönnek meg a legjobb ellátású országba akarnak menni nyilván nem véletlen , és nem a munka vagy a tanulás miatt.
verőce21
A tömegyilkos IS szervezetnek itt van a központja az EU-ban (szerintem). A Közel-Keleten vagy Észak-Afrikában az utánpótlást képzik, akik például Svédországba járnak szanatóriumba regenerálódni. Ez az utánpótlás érkezik aztán vissza az EU-ba és csendben beilleszkedik egy gettóba. Az elkövetett mészárlásokból és azok európai helyszíneiből tiszta a kép, mely szerint a régi gyarmatosító országok, saját maguk által betelepített muszlimjai aktivizálódnak, illetve azok leszármazottai. Gigantikus mennyiség.
libellle
@varrólány: Minden nemzet viszi magával a saját hagyományát. Minden nemzetben vannak gyilkosok és rablok. Ténylegesen egy nemzet sem tud egy máskiba integrálódni.
JAJMÁR
@verőce21: Nem a Tibi bácsi kívánságműsora zajlik, "kisfiam".
Bár kétségkívül vannak politikai haszonélvezői a helyzetnek, és az éppen a szélsőjobb, no meg a radikalizálódó hatalmak.
Az én kívánságaim között sem a háborúk sem a bevándorlás nem szerepel. Mégis ez van.
Talán nézz körül a saját köreidben is, hátha dobnak neked egy pöttyös labdát. (Vagy nálad van...?)
Csizmás Kond
@bundi: a más szög gondolom mindenkinek más...nem az én vezérem tolt ki senkit hanem a banális baloldali bükfejpoltika eredménye ért be rajtuk.
...olyan szakképzetségű embereket gyártottak akik csak külföldre voltak jók szolgálni.
Orbán, vagyis az én vezérem politikai, oktatási, erkölcsi és minden produktima csak évek mulva fog érződni.
Az hogy a kivándorolt magyarok ellen nem indítanak háborút a nyugati országok az csak azért lehet mert egyik sem robbantani ment ki sőt az utódai sem agyament öngyilkosjelöltek.
...és azért kell összemosni mert mostanig minden terrorista valamilyen menekült familliából származik...muszlim menekültekből...és nem azért gyilkoltak mert azt itt tanulták volna el.
Csizmás Kond
@libellle: " A harmadik terrorista akit most robbantott és keresnek az is már odaszületett. Söt már az apja is. Brüsselben jár egyetemre, de rájött, hogy neki elment az esze és csatlakozik az IS -hez. Miután ott egy tisztességes agymosáson ment keresztül elindult ö is mint MENEKÜLT!!! és láss csodát Magyarországon nem regisztrálta senki,"
...hát ez rettentően érdekes ...gondolom nem olvastad után miután leírtad...:))
libellle
@Csizmás Kond: Mi az amit nem értettél, mert hogy elirok valamit az bizony elöfordul Ellenben szivesen korigálom
verőce21
@JAJMÁR: (14:17) Szép kitérő válasz a szavazókra feltett kérdésemre! :)
Hiába tagadod, hogy nem szerepel a bevándorlás a kívánságaid között, ha folyton mellette beszélsz. :)
(Ma este mosd meg a lábát a muszlimodnak, kövesd a pápát!) :)
libellle
@verőce21: 13:46 Mert mi valóban keresztények vagyunk.???
JAJMÁR
@verőce21: (15:51) Nem vagyok adventista, azok mossák meg egymás lábát.
(Azért én hagyom, de csak a kiválasztottnak és neki nem csak azt... :) )
A népvándorlást elfogadom, mert küzdeni ellene értelmetlen, ennyi erővel azt is lehetne kiabálni, hogy "állítsátok meg a Földet", pont annyi haszna lenne.

A népek azóta keverednek, amióta vannak.
Nekünk pl. háromszáz olyan török jövevényszavunk van, ami már a honfoglalás előtt is megvolt, ami utal arra, hogy éltünk együtt a törökök őseivel is, nemcsak a hódoltság idején. A népek keveredését nem lehet megállítani és nem is kell. Lassítani kellene, de ahhoz meg béke kellene. Amíg háborúk vannak a Közel-Keleten, addig az onnan jövők menekültek, nekik védelem jár, akármekkorát is hazudik némelyik politikus.
A mindig is volt folyamat elsődlegesen a háborúk miatt gyorsult fel ennyire, és ez már tényleg ijesztő!
Főleg az, ahogy az aljanép azonnal rátelepszik - embercsempészek, terroristák, és itt a helyük: politikusok -. Nagyon negatívan a szélsőjobb meg a populista hatalom. Őket érdekli ez elsősorban szavazóbázis szintjén, tőlük kérdezd, megéri-e tovább élezni az ellentétet a bevándorlók és helyi lakosok között, a népszerűségért cserébe?
Mert ennek súlyos ára lesz szerintem, ha így megy tovább.
satan
@verőce21: Bolond vallások okozzák a háborúkat, nem érdekes. De mi okozza a nemi erőszakot az a barbárság. Miért nem a valódi ellenséget pusztítják.
verőce21
@JAJMÁR: Szándékosan kevered a menekülteket és a népvándorlást.
A népvándorlást igenis meg lehet állítani. Ritka kivétellel mindig is küzdöttek ellene tűzzel-vassal. Mint ahogy most is meg kell állítani, nem beengedni válogatás nélkül minden betolakodót, mert végtelen az utánpótlásuk.
A valódi menekültek előtt mindig is nyitva álltak a határátkelők. De ezek közül egy sem a kapunál jelentkezik, papírokkal, hanem a zöld határokat veszik célba. Ebből is látszik, hogy nem menekültek. Barbár népvándorlókra pedig nincs szüksége Európának!
verőce21
@libellle: Mi keresztények vagyunk, ezért nem helyes politika keverni az őslakókat más kultúrájúakkal, mert a háborúk mindig a vallási törésvonalak mentén alakulnak ki.
Fölösleges és buta dolog előidézni a bajt.
Csizmás Kond
@JAJMÁR: " A népek azóta keverednek, amióta vannak. "
Ez így van, sőt ezt nem is lehet megállítani, viszont csak akkor helyes ha az természetes békés nyugodt úton történik és nem erőszakkal félelemmel vagy kényszerrel.
Csizmás Kond
@libellle: Ha az a bizonyos harmadik is európába született akkor neki nem kellett menekültként átjusson a határon mert belga állampolgár volt...szóval ?
dr. prédikátor
Én is megjósolom ,hogy amíg az IÁ-t nem semmisítik meg véglegesen, és ameróka titokban nem támogatja őket, addig mindíg lesz terrorcselekmény!!!Ezek pedig a nyugati világ azon táján lesznek ahol nagy az iszlám közösség!!!Franciaország, Hollandia, Belgium, Németország!!!
JAJMÁR
@Csizmás Kond: Egyetértek, bár valami oka mindig volt annak, hogy az emberek útra keltek és más hazát kerestek maguknak. (pl. ahogy mi is).
De ami ma van, az a földi pokol, és ezt az ember hozta létre.
JAJMÁR
@verőce21:23:45 Ellenkezőleg, én éppen szétválasztom őket.
Bizonyos politikusoknál szokás migránsoknak nevezni az összes bevándorlót, Addig azonban, amíg hadműveleti tér többek hazája, ahonnan jönnek, ezt kimondottan cinikusnak tartom.

A terrorizmus más téma, és naiv dolog leszűkíteni az IÁ-ra. Talán még az iszlámra is. Nem fog elmúlni a terrorizmus attól, hogy az IÁ szétesik.
Ha a történelmet vesszük alapul, a terror végigvonul sajnos és mindig elnyomás áll mögötte. A másik emberen, népen, rétegen való uralkodás, azt félelemben tartva, ijesztgetve. De pl. terrorszervezet volt Ferenc Ferdinánd megölése mögött is. (Fekete kéz - szerb), de pl. az IRA, -Ír- aztán a Közel-Kelet - nem véletlenül - ontotta a szervezeteket. (Ma is létező Hezbollah, Hamasz, Al-Kaida, stb.) lehetetlen politikai helyzetbe került ez a térség, elnyomás mindenfelé.

Van táptalaja sajnos, és az emberek körében is. Főleg a hitehagyott, reményvesztett és magukat értéktelennek érző emberek állnak be közéjük.
(Egy tényleg iszlám hívő, nem lesz terrorista, ahogy egy tényleg keresztény befogadja a menekültet.)
A világ pedig - köszönhetően a naci. populistáknak - nem a demokrácia felé alakul, még az eddig békés térségekben se.
verőce21
@JAJMÁR: (10:04) Hihetetlen tömény demagógia minden megnyilvánulásod.
Ember nem lehet, aki kibírja a környezetedben.
Téged kiállítva egy hangszóróval, egyedül elriasztanád a bevándorlókat. :)
Szókrakész
@JAJMÁR: "A terrorizmus más téma, és naiv dolog leszűkíteni az IÁ-ra. Talán még az iszlámra is. Nem fog elmúlni a terrorizmus attól, hogy az IÁ szétesik."

Nem is.
Mert akkor a háttérhatalmak létrehoznak egy másikat, máshol.
Testre szabva, a mindenkori céljaiknak megfelelő ideológiával, stratégiával, pénzzel, paripával, fegyverrel.
Ahogy anno az általad említett Fekete Kéz, vagy a sok újabb(Vörös Brigádok, Bader-Meinhof, "alkaloida", bin Laden, ...

A tenorizmus elleni harc egy Never Endig Story.
A végtelenségig lehet nyújtani.
Már az esszénusok is tenoristák voltak a mai értelemben. Vagy az Assassinek.
És a töri során kismillió.
JAJMÁR
@verőce21: Én vagyok demagóg???
Demagógia= hazug ígérgetés, népámítás!

Csak felhívom a figyelmet, hogy a "megvédelek, ha a kutyám leszel" a legnagyobb átverés.
@Szókrakész: 12:30 Kivételesen egyetértek.

Boldog húsvétot fiúk, és jó "locsolkodást".
libellle
@Csizmás Kond: Aha, értem. De kellett mint menekült átjönnie Magyarországon. Miután el ment az IS -kiképzésre igy nem valódi papierokkal jött vissza nyugatra. Ugyanis csupán azert jött vissza hogy több embert meggyilkoljon.
verőce21
@JAJMÁR: (13:11) Boldog Húsvétot neked is!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.