Óriási számokkal dobálóztak a botrányos körülmények között elindított, és a helyiek haragját is kivívó felcsúti kisvasúttal kapcsolatban.

Az óvatos becslések napi 2050 utast jövendöltek, de volt, aki 7000 fölötti utasszámmal kalkulált. 

Ehhez képest a számok lesújtóak. Az Indóház Online tesztje szerint

mindössze napi 30 utas

zötykölődhet a szerelvényen.

Szánalmasan kevés utas zötykölődik a felcsúti kisvasúton

Mint írják,

Az első vonat teljesen üresen érkezett meg az Arborétumhoz, ahol egy másik újságíró kollégával már négyre egészítettük ki az utazóközönséget az Akadémiáig. Mi menettértit utaztunk, a másik két utas viszont csak egy irányra vett jegyet, így a visszaúton már csak ketten maradtunk. És még két kalauz és két ember a mozdonyon.

A távlati elképzelések közt szerepel, hogy a kisvasútfejlesztés végpontja ne a település szélén található Korda Stúdió, hanem Diósd legyen.

108 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nemkati
Diósdtól már csak pár kilométer, és Budapestig járhatna a felcsúti vonatja. Innen meg már tényleg csak egy tyúklépés Moszkva.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
szánalmas, hogy vannak olyanok, akik ennyire ...
nemkati
Diósdtól már csak pár kilométer, és Budapestig járhatna a felcsúti vonatja. Innen meg már tényleg csak egy tyúklépés Moszkva.
Bringás
Mondjuk ez nagyságrendekkel kisebb hiba, mint hagyni megdögleni a pannon pumát! Ugye?
nemkati
Az meg egy dolog, hogy mennyibe került megépíteni, de fenntartani abból a napi 30 utasból nemigen fog menni. Majd az adónkból fenntartják azt, ami senkinek nem kell - kivéve azt az egy embert, aki hajtányolni akarja életében egyszer.
nyanya001
De legalább teljesült a degenerált gyermekkori álma
mert akkor biztos nem kapott kisvasutat, most megszerezte magának
közpénzből
hogy menne keresztül rajta a mozdony .
Bringás
@nemkati: Mert a pannon puma nem volt bűn?
leszúrt rittberger
"Én csak annak a statsiztikának hiszek, amit magam hamisítok" - úgyhogy majd a KSH megmondja ezt szépen, precízen. Különben is, mi ez az Indóház, valami Soros-alapítvány?
pbalage
@Bringás: olvastad a legújabb GDP adatokat? a legszarabb a hungary európában.
Bringás
@pbalage: Olvastam! Majd felkötik a gatyát a fiúk! Visszaesett az autógyártás!
Bringás
@Horizont: Mindent megmagyarázott Orbán és Varga!
nemkati
@pbalage: És hol van ettől a pannon puma! Érdekes, hogy ennek a bringásnak ez nem veri ki a biztosítékot. Ez nem simán kettős mérce, ez vakság, és mérhetetlen ostobaság.
pbalage
@Bringás: gondolom a saját lábon állás politikája végül majd győzedelmeskedik.
Cicamama55
Majd ha osztálykirándulásokat szerveznek Felcsútra, meg fog az telni. Nincs az kizárva, hogy a kerettanterv nem írja ezt elő majd. Én biztosan el fogok menni, mert maga a stadion nagyon tetszik. Meg hát nagyon felemelő maga a hely...:)
pbalage
@Cicamama55: de osztálykiránduláskor drágább a vonatjegy, mert olyankor osztálykirándulás szezon van... épp ma mondták.
nyanya001
A metró teljesen lerohadt, de a félkegyelműnek kisvasút kell !
nemkati
@Horizont: Nem tudom elhinni, hogy valaki saját meggyőződéséből írjon ekkora baromságokat. Ilyet épeszű ember csak nem kevés díjazásért képes elkövetni.
wagabund
nana...lassan a testtel...most hallottam a rádióból, hogy a nagy érdeklődésre való tekintettel a másik irányba Diósdig meghosszabbítanák a kisvasutat...

se nyelni, se köpni..
nyanya001
Kötelező foglalkozás lesz a kisvasúton utazni !
zöldszem
@Horizont: Csak! A szaros edényt azzal kellene kinyalatni, aki megkeverte a szart!
Toby
Na, majd amikor egysinű lesz és 500 Km/h-val repeszt, sehol nem áll meg, csak lassít, az lesz az élmény. Egyébként örüljönk, hogy az idióta elmeroggyant, nem a kisvödörnél és a homokozó lapátnál fagyott le, vagy a plussmaciknál !
silber13
@Horizont: És sötét! Ez a velocipéd rettenetesen sötét!
human
Gyere @Bringás: ! Énekeld a többi haveroddal
"Köszönjük néked, Rákosi elvtárs
Kiért a hálánk tiszta lángja ég
Reád ha nézünk büszke az arcunk
Virágot hintünk amerre mégy."
youtu.be/pjP_G7jkQnA
jancsipapa
Végh Antal megírta ezt az őrületet 1981-ben - Tsz -metró - címmel ...
nezelodo
Olyanok ezek a számzsonglőr dakoták, mint a dicsekvő horgászok a kocsmában. A egyik félméteres halat fogott, a másik kontráz, hogy ő egymétereset. A harmadik mindenkit félreállít az ivó közepéről, és rajzol a flaszterra egy kétméteres kört, mire a negyedik, az semmi. Visszaszól az előző, várj, az még csak a szeme volt!
silber13
@Mirabilis: Bizonyára egy patologikus ötletrohama szülte ezt a vicinálist!
wagabund
@nemkati: 16.08...

csak ne add a lovat alájuk...még megcsinálják.
nyanya001
@wagabund: Ha jó fiú leszel, akár a házadig is ... :P
ila51
Semmi keresnivalóm arra , a Bkk személyivel furikáz
simmering73
@nemkati: Csak egy alfahülye a pártirodáról.
papa.49
Akkor a végén kicsengethetjük az Uniónak a 600 millát is, mivel nincs meg a kihasználtság amit hazudtak a hazugovicsék!!!
mariaberta
Majd megtölti a család, elvégre az övék.
Clavigo
Vazzzze ...birkamenetes tahókat reggeltől estig utaztatnám,,a támogatási pénzünkből,,,,Pataki közben dalolna.,,.a Rolls-Royce-os Szatyor-kommandó vokálozna...A Gazdaállat tekerné a sorompót...
justhpeter
Mi az, hogy kevés utas zötykölődik a felcsuti kisvasúton ? Elég ha egy statisztikus zötykölődik, máris meg lesz a kívánt szám. Ez a majom Némely Szilárd pont alkalmas a feladatra.
egyvandor
Legalább a hívők és a nertársak igénybe vennék!
egyvandor
@nemkati: "... hajtányolni akarja életében egyszer ..." Én megengedném neki, hogy napi 12 órában havi 47 ezerért egykulcsos adóval (kafetéria nuku) nyugdíjas koráig (rokkantsági kizárt) hajtányolhassa.
silber13
@Bringás: Tényleg ilyen hülének tecc lenni, vagy a fejtágítók áldásos hatása érződik a kaparmányaid szövegén?
lampa laz
Nyugi, lőrinc barát már dolgozik az ügyön. Létrehozta az új cégét a nemzeti luxushotel láncot a mosókonyhából. A nemzeti turisztikai hivatal rühellel az élen, majd last minute utakat szervez a nemzeti felcsutra.
dr. prédikátor
Birkamenetesek, röfögő cöfösök!!! tessenek mán fellendíteni a félkegyelmű viktor szopkin kisvasútján a forgalmat!!!Menjetek és utazzatok a játékvasúton minden nap !!!Hadd teljen a kedve a geci vezíreteknek!!!
Január
@nemkati: Amikor megszüntették a Nyírvidéki Kisvasutat akkor az volt a kifogás, hogy kevés az utas. Nem rentábilis a működtetése. Holott csinálhattak volna belőle vasúti műemléket, amit időközönként, vagy helyenként lehet volna működtetni, és ennek lett is volna alapja. Hiszen 1905-től 2009-ig üzemelt ez 104 év.
Pl. Anno nagyon népszerű volt nyáron Nyíregyháza és Sóstó közötti járat különösen a nyitott vagonok. Ezt, mint idegenforgalmi látványosságot meghagyhatták volna.
E helyett a mozdonyokat, vagonokat felújítva Felcsútra vitték a helyiek nagy bánatára.. Gondosan elhallgatva a felújítás célját.
Itt legalább élhetett volna műemlékként, nosztalgia vonatként, turista látványosságként.
nemkati
@Január: Ésszerűséget keresni 0rbán és kormánya tetteiben hiábavaló. Hasznot (a maguk számára), nagyzolást, luxust, hátsó szándékot annál inkább érdemes.
nezelodo
@egyvandor: Én a NER társaknak előírnám hogy évente hányszor kell utazniuk rajta, a hatvanöt év alatti rájuk szavazó nyugdíjasoknak járó utazási pöcsételős papírt pedig csak Orbán homokozójában lehetne leutazni a játékvasútján.
Pöpec
A többi kétezer utas a VIP-vagonban volt :-)
nyanya001
@Horizont: Tudod még mi a nagy hiba ?
Az, hogy Orrbán megszületett !
papa.49
@nyanya001: Igen ezt már én is felvetettem miért nem úgy tettek vele mint a fölös kölyökmacskákkal volt szokás faluhelyen)))))))))))))))))))))))
A Tündik bündije
Miért, mégis mire számítottak? A lillafüredi kisvasúton, ami egy évtizedek óta működő, bejáratott kirándulóhely, nos, sokszor itt nincs meg a napi 2 ezer utas még nyári szezonban sem. Azt hitték, a jónép majd mutyifalvára megy stadiont nézni?
A Tündik bündije
@Pöpec: Épp a múltkor írtam valahol, hogy talán évente, ha meglesz a hétezer utas, az a 365 nappal számolva naponta átlagosan tizenkilenc. De úgy látom, még így is túlbecsültem.
egyvandor
Látta már valaki a csákberényi konkurenciát? Metrókocsi @ 47.344346, 18.326876 :DDD
Persze lehet hogy tévedek és nem konkurencia hanem koncepció.
egyvandor
@lampa laz: Maga Ráchel nagyasszony fogja felkonferálni a disznótorost. Remélem a telefonját mindig a zsebében tartva, nehogy utána szabadidőm terhére sejtminták leadására kelljen járni valamilyen hatóságilag ellenőrzött laboratóriumba.
egyvandor
@Január: " ... Nyírvidéki Kisvasutat ..." Ez is ékes bizonyítéka annak hogy kósakupakukólala csak a paprikajancsi bohóc szerepét tölti be a ner-ben.
egyvandor
@Pöpec: "A többi kétezer utas a VIP-vagonban" (a pór nép meg csak nyammog.) :DDDDD
Hát ez qva Jó!!!
egyvandor
@nyanya001: "Az, hogy Orrbán megszületett" Ha nem lenne ennyire tragikus a helyzet ezt nem upvote-olnám
papa.49
@egyvandor: Van erre egy vurgális kifejezés is ,,miért nem építették be az anyja 3.14. ájába a szecskavágót,,))))))))))))))
wagabund
@nyanya001: jó, rendben...intézem, hogy nálad is legyen megálló..
Designer
Pedig, ha Sopronkőhidáig közlekedne...
Pöpec
@A Tündik bündije: Elvesztette utasszállító jellegét :-)
Pöpec
@egyvandor: Habonyt akarom látni a VIP-ben, szipogva!
wagabund
a kommenteket olvasván, szörnyű sejtés éledt fel bennem... ajaj...

nagy összegben fogadnék, hogy az év végi iskolatúrákba be kell illeszteni a kisvasút meglátogatását is..a busz arra kanyarodik, akármelyik városi-falusi iskolából indul...nincs apelláta... ráadásul dogát kell írni a (kis)vasút örömeiről, melyet a klik ellenőriz...

hiányozni nem lehet, még betegen is el kell menni...alsó hangon is 130ezer látogató...

meglesz a kellő létszám, az unijó fizethet.

na? ez az ötlet ingyé ment a szervezők felé...
egyvandor
@egyvandor: A Csákberényben "parkoló" metrókocsi hosszirányban pont Felcsút felé mutat pár fokkal eltér a Parlament, illetev a Főváros középpontja felé mutató iránytól. Úgyhogy lehet, hogy koncepció.
Más. De idevág. Járt már valaki Sztálin szülő városában? Márvány emlékművet építettek a vályogkunyhó köré befedve azt. 84'-ben leszakadt trolibusz vezetékek, elhagyott lakóházak, üzletek mutatták micsoda nagyszerű vezetővel ajándékozták meg a Szovjetuniót.
(Remélem ettől nem fogan meg ötlet a Zorbáncsalád emlékmű építési vágyain felkapaszkodni akarók számára)
silber13
@Bringás: Vinnyogd már el, hol téma itt ebben a cikkben a pannon puma? Keversz itt össze-vissza, ontod a hülyeségeidet!
egyvandor
@wagabund: Ne reménykedj! A nertársak erőssége, hogy professzionális ötletadó nagyipart alapított, ahonnan az alkalmazottak még csak anyagi okokból sem vágynak elhagyni a zországot.
Az ingyé ötlet (azonkívül hogy nincs benne tervszerűség) meg rosszabb deal mint közpénzből finanszírozott szisztematikusan egymásra épülő (békafőzési effektussal manipuláló) NemzethyEgyüttlopásRendszere.
Szókrakész
A képet nézve, ez egy jó munkahely, szuper munka.
Én is ilyet szeretnék magamnak.
silber13
@Bringás: Neked most fixa ideád a pannon puma kifejezés és annak elmebeteg félremagyarázása. Egyáltalán van valami fogalmad arról, hogy itt és ebben a cikkben miről is van szó? Kötve hiszem! Csak fújod a hibbant szövegedet! Na persze, ha megfizetik...:-)))
Designer
Osztálykirándulás Felcsútra... az lesz 3200 településről. S akkor majd utas is lesz!
kukac50
Utazgasson rajta Orbán és a tolvaj bandája saját pénzen!
mariaberta
@Bringás: ki az a pannon puma? Ha van ilyen,,, nem kellene elküldeni oda ahova való?
Borsodi
Akkor meg kell szüntetni,a bontásból is sok pénzt lehet lenyúlni.Eger Szalajka Putnok között a kis vonatot azért szüntették meg mert kevesen utaztak rajta 60km távolság,még a sineket is fel szették.
pbalage
@mariaberta: a pannon pumát asszem egyszer még a Kóka találta ki amikor a magyar gazdaságról beszélt egyszer. Nemrég a Vityával utazgatott például Szaúd-Arábiába diplomata útlevéllel, amit Szíjjártótól kapott.
simmering73
@pbalage: Már akkor is jót nevettem rata. Mintha a puma őshonos állat lenne. De ha azt mondanánk, hogy szürkemarha. Az már telitalálat. Mindjárt itt van a biciglis.
Bringás
@Horizont: Nem a kormány mellett vagyok és nem ellene! Az értelem mellett vagyok!
Bringás
@silber13: Tudod én nem zsigerből írok, hanem gondolkodom. Nem próbálnád ki? Új élmény lesz!
Bringás
@silber13: Ha valaki a hülyeséggel operál, az nem én vagyok. Tudod, nem vagyok demagóg!
pbalage
@Bringás: biztos hogy valami nagyon jó cél érdekében lopnak, de én ezekben a jó célokban sajnos nem vagyok annyira tájékozott.
KisGenyo
@kukac50: Az a pénz is a mienk volt nemrég... XD
süsüasárkány
A vezető végleg költözzön Felcsútra.
Közlekedjen a kisvasúttal.
Rögtön több lesz az utazók száma ugyanis a TEK állománya is ott utazna.
Végül is Moszkváig is meg lehetne hosszabbítani a vonalat.
Akkor már nemzetközi lenne.
Ferihegyre sem lenne szükség.
silber13
@Bringás:A gatya felkötés helyett önn9n magukat kötnék fel az eredmények miatt! Ja és lehet, visszaesett az autógyártás, de majd beindul,- dicső hájas vezírünkre való tekintettel - a hajtány gyártás.
Bringás
@silber13: Hát, mondjuk az autógyártás visszaesése miatt nem lehet Orbánt hibáztatni, de látom, neked ez nem okoz problémát!
silber13
@Bringás: Nem is hibáztattam az autógyártás visszaesése miatt a csúti hippopotamust,A hajtány gyártás beindulása meg kifejezetten el fogja nyerni a tetszését!
Bringás
@silber13: A szoci érában és Rákosi alatt bontottak el rengeteg kisvasutat. Ez a Fidesz legalább épít!
Aki Én
Naná. Hiszen ez valaminek a jelképe, amit egyre kevesebben tolerálnak.
Bringás
@Aki Én: Honnan veszed, hogy egyre kevesebben tolerálnak? A Fidesz népszerűsége töretlen, a Jobbik a második! Ha ma lenne választás, ketten együtt lehet 4/5-öt kapnának!
Épp a bal és a liberális oldal van a béka feneke alatt. Az Együtt pl. mérhetetlen! Ez a csoportosulás egy romkocsmát sem tudna megtölteni, csak a pesti utcára járkálnak lázadozni mind a huszan!
Aki Én
@Bringás: Olvasgatom amiket itt leírsz, de képtelen vagyok eldönteni, hogy sírjak vagy nevessek? Sírnom kellene, mert elkeserít, hogy ilyen emberekkel élek egy országban, akik áttételesen tehetnek a szarról. Másrészt nevetnék, mert ez már mókás is lehetne, de nem az, tehát marad a sírás. Felháborít, hogy az ilyen felfogású emberek tönkretesznek egy országot az ostobaságukkal, a megvezethetőségükkel és a megvehetőségükkel, egy nemzetet, egy társadalmat, a gyerekeim jövőjét. Ez cseppet sem szórakoztató, és cseppet sem megnyugtató, sőt. Olyan szinten van a korrupció, hogy az példátlan. Csak a mai hírekből, amiket még az MNB is megerősít, ömlik a szar a propagandával ellentétben.
És akkor jössz te, és közlöd, hogy a fidesz épít. Mi a bánatos faszt épít a fidesz? Kisvasutat, amin 5 ember zötyög? Szerinted tényleg erre van most szüksége ennek az országnak?
Te tényleg nem látod mi folyik itt? És te aki pártolod, te is tehetsz róla!!!
Aki Én
@Bringás: 14:12 Nincs kedven reagálni a butaságaidra. Aki valóban képtelen értelmezni ezt a káros ténykedést ami ma itt megy, azzal reménytelen a párbeszéd. Nagyon komolyan gondolom, hogy aki nem képes ma látni mi megy ebben az országban, aki nem látja, hogy őt magát is megvezetik naponta, az szerintem értelmi fogyatékos. Komolyan gondolom.
És ennek annyira nincs köze az Együtthez, mint a másik mérhetetlen tömörülésnek, a KDNPnek a kereszténységhez.
Bringás
@Aki Én: Fel is vállalom, hogy pártolom őket! Matolcsy húzása zseniális volt, hogy az MNB pénzét értékálló műkincsekbe és ingatlanokba fektette.
Tudod azért tartunk itt, mert Gyurcsány és Kóka hazavágták az MSZP renoméját a hazudozásaikkal, meg a túlköltekezéseikkel. Ezt soha nem bocsájtják meg nekik!
Na és Simon Gábor számláján rejtegetett milliók nem hiányoznak sehonnan?
Igen épít a Fidesz! Stadionokat, vasutat és az én kerületemben is rengeteg új dolgot épített a Fidesz! Na ezért választjuk újra meg őket!
Bringás
@Aki Én: A kijelentéseiddel kapcsolatban egy probléma van! Mi vagyunk többen! :-)
Fradigege
A Gazsi gyülijéből tartanám fenn ezt a szrt. Akkor fogok nagyot röhögni, ha a zsírmore befenyíti Felcsútot, hogy pattanjanak a kisvasútra, mert ha nem irgumburgum.
Bringás
@süsüasárkány: Örökre! A normalitás nem hal ki!
süsüasárkány
@Bringás: szerintem menj el egy gumishoz, leengedett a "gumid".
Bringás
@süsüasárkány: Mert mire lennének többen a liberálisok és szocik? Lecsengett süsinger, vége a dalnak! Kiismertük őket!
RonaGyuri
MOst olvastam, hogy már 1120 jegyet adtak el,
A helyzet az, hogy az ortodox mesékben 3 nap egy esztendő, az unortodoxban 24nap nem éri el a fél napot! =))
süsüasárkány
@Bringás: ez nem igaz!
Ezt te bizonyította a legjobban.
süsüasárkány
@Bringás: te valóban deffektes vagy. Jobb ha tudod, az ilyen típusú "gondolkodókat"
a miniszterelnök úr viseli a legnehezebben!
Idődet inkább arra fordítsd, hogy elolvasod Orbán Viktor írásait, beszédeit.
Ezzel a nyelvcsapás számmal csak hátra felé haladsz.
Bringás
@süsüasárkány: Én is tudnék tanácsokat megfogalmazni a számodra!
süsüasárkány
@Bringás: olvassál és tanuljál.
Ilyen színvonalú "pártolókra" nincs szükség.
Akkor jelentkezz, ha egy kicsit okosodtál.
Addig csak ártani tudsz!
Bringás
@süsüasárkány: Meg tudod önállóan törölni az orrod és már magas lóról beszélsz? Na ez a lelki szegénység!
Macskaszem
Süsü vagy baszki, nem véletlen a névválasztásod. A megvezethető barom mintapéldánya, orbán büszke lehet rád. Persze lehet, hogy komoly jövedelmed származik abból, hogy itt trollkodsz.
Macskaszem
Bocsánatot kérek kedves süsüasárkány, vajóban a Bringás nevű gyökérnek akartam írni. Jól elcsesztem, kimegyek, megkövezem magam.
süsüasárkány
@Macskaszem: így értem, semmi gond.Bringsnak küldök zsebkendőmet, mert taknyos.
süsüasárkány
@Bringás: változtatássál nevet!
TAKNYOS!=lelki toprongy.
Most ki is írtalak.
Rossz provokátor!
vadnarancs
Tele van az a vonat, csak széknek öltöztek az utasok!!!
Bringás
Tetszik, mikor primitívék hörögnek!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.