Lánczi András, – aki a Corvinus új rektora és egyben a Századvég vezetője – adott interjút a HVG-nek. 

A beszélgetés során szóba került a Fidesz és a korrupció sajátos viszonya is. Lánczi erről így vall:

az államosítást ebben az országban nem lopásnak hívták 1948 után, a privatizálást sem szabad rablásnak nevezni 1988 után. Most is van egy szisztéma, amit kritizálhatnak, hogy korrupció, de én azt állítom, hogy ez egy politikai elképzelés végrehajtása. Lehet, hogy van, akinek ez nem tetszik.

Orbán Viktor tehetségesen kormányoz

Arra a kérdésre, hogy érez-e a kormányfővel lelki rokonságot, Lánczi kifejtette:

Szerintem Orbán Viktor tehetséges kormányzást valósít meg. Esetében pontosan arról van szó, amit én is vallok és írok a publikációimban: a vezetés kreativitás. Higgyék el, ebből egyszer, száz év múlva, nagyon érdekes szakdolgozatok születnek majd.

A rektor büszke arra, hogy a Századvég sorra nyeri a sokmilliós megbízásokat, és örömmel vállalja, hogy a kutatócég a magyar miniszterelnököt támogatja.

A Századvég-tanulmányok és az MNB-alapítványok eltitkolt pénzügyei kapcsán Lánczinak a korábbi szocialista kormányok jutottak eszébe:

A Miniszterelnökségtől kiperelték a Századvég tanulmányait, mellesleg az Orbán-kormány által hozott adatkezelési törvény alapján. De ettől fogva magam is mindent látni szeretnék, hogy korábban miért és mennyit fizettek a 2010 előtti kormányok.

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

szmeagol
NER - Nemzeti Együttlopás Rendszere
Vajon miért nem hiteles ez a "péló"?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
pbalage
hogy is kell helyesen kimondani?
K - O - R - V - I - N - U- SZ?
RonaGyuri
pont olyan?
A klasszikus blődli szerint: Pistikének is van két füle, de ettől még nem lesz szatyor! =))
namihami
Ezt hívják náluk közös nevezőnek.
Én inkább egyhangon zenélésnek nevezném. Ugyanarra a zsebre csörög a pénz.
eugen4402
Ez a különbség Lánczy és Lancelot között, csak árnyalatnyi értelmezési differencia, szóra sem érdemes...
Toby
A lopás iskolázott megnevezése az eltulajdonítás, ami lopást jelent ! Ez a lényege a pórázon tartott "re(a)ktor" böfikéjének !
szmeagol
NER - Nemzeti Együttlopás Rendszere
Vajon miért nem hiteles ez a "péló"?
joopapa
És ez a fazon rektor! Te jó ég! És miért és milyen jogon akarja látni a szocik költését 2010 előtt ott is volt mutyi rendesen! De az nem menti fel ezeknek a fityeszes fiuknak a költését, például a századvégre költött lóvékat! Ja és száz év múlva olyan dolgozatokat, tanulmányokat írnak majd az orbán kurmányról, hogy a valaha volt legkorruptabb kormány! És van szerintem ebben az interjúban egy bujtatott fenyegetés hogy ne igen feszegessék a privatizációt mert abból baja lesz sokaknak! Ha valamikor a közeljövőben valamelyik a privatizációban nem érintett párt nyerné a választást és kivizsgálnák a privatizációnak nevezett szabad rablást, lehet börtönökké kéne átalakítani a stadionokat
egyvandor
Állandóan tanulunk.
A haza nem lehet ellenzékben én és az engem támogató haverjaim nem lehetnek ellenzékben.
Az egészségügyi ellátást szildáris alapokra kell helyezni, az amikor közösen álljuk a VIP-esek és hozzátratozóik gyógykezelését a többiektől minimum megkérdezik hány éve van még nyugdíjig.
A megvédjük a nyugdíjakat a lenyúljuk a nyugdíjatokat.
A nemzeti együtt működés az NemezthyEgyüttlopás
Az adózást kikerülő zsebre célzott taho nem közpénz.
Az elsikkasztott javak haveri kézre játszáskor elvesztik a közpénz jellegét.
Az árfolyam változás az nyereséges gazdálkodás.
A kvázi stagnáló euróhoz képest romló forint esetében nincs infláció.
A negatív növekedés is növekedés. (Ugye mennyivel jobb ha mateknyelven is beszélünk?)
A protekcionizmuson és családi kapcsolatokon alapuló osztogató osztogatás, nem bűncselekmény, hanem gazdaságpolitika.
Ember nincs a talpán aki a szavak értemével játszadozó firnyákos élősködők eddigi aljasságait egy hozzászólás keretében össze tudna foglalni.
egyvandor
@joopapa:
A szocik osztogatással igyekeztek hatalomban maradni,
A Gorbán fémjelezte nertársak, meg fosztogatással.
Az első verzió sem kínált túl sok perspektívát, ezt szép lassan fel is ismerték és több területen visszakozásra is kényszerültek, de a társadalommal szemben sokkal tisztességesebb volt.
Gorbánék meg egy szerencsés pillanatban a válság lecsengését követően és az eu-s pénzek beindulása után jutottak vissza a hatalomba. Kizárólagos hatalmukat csak az érdekeltségi rendszer (hűbéresi viszonyok) fenntartására pazarolja. Ez a koncentrált lenyúlt pénztömeg magaköré vonzza az ilyen emberileg nulla alakokat, akik hatalmas pénzekért bármilyen hasba akasztó dumát belenyomnak az emberek fejébe.
human
Kopaszok az NVI-nél? A fidesz politikai programja. Ügy tisztázva. Nincs itt semmi látnivaló.
human
@gibgab: Jó írások szoktak ott lenni. "korrupció-filozófus" Nevetnék rajta, ha lenne hozzá kedvem.
Desischado
És ez egyetemen rektor?! Istenem, mire neveli ez a fiatal diákokat?! A lopásra?! És orbán tehetségesen kormányoz? Igen, a lopásban, hazudozásban vértehetség, az biztos! ennek sem ártana egy gerinc, meg egy kis lelkiismeret!
evacica
Nem kell ezen csodálkozni. világos,hogy azért került oda ahol van,mert messzemenően támogatja az orbáni lenyúlásokat, hisz ő is részese ennek!
human
Emberek! Nem hiszek a fülemnek. Az egyik MNB alapítvány vezetőt most hallom az echo tv-n a mélymagyarban. A gazdasági egyetemek és jogi egyetemek oktatási anyagának megváltoztatásáról beszél. Tudjátok mit jelent ez? Ez azt jelenti, hogy tananyag lesz a fideszes korrupció és a jogba is valahogy át fogják ültetni, hogy ne lehessen büntetni érte.
eugen4402
Egy apró eltérés, melyről nem beszélt az Egyetem Fura Ura: azok a velejéig romlott államosítók köztulajdonba vették a gyárakat, nagybirtokokat stb. és nem a SAJÁT NEVÜKRE íratták azokat. Igaz, az államosítók IS hülyék voltak a rentábilis működtetéshez, náluk hülyébbeket már nehéz volt találni, de Orbánnak sikerült, és efelett érzett örömében rögtön nekik adta örökbe...
világlátó
@joopapa: @egyvandor: Egyetértek veletek. Én is bosszankodom azért, mert még mindig mondhatják, mondják is hogy ...de a szocik is mutyiztak éppen eleget.Bosszant mert tényleg volt korábban is minden. Mégis tisztázni kellene végre 2010 előtt ki és mennyit, hogyan és mire.
Két okból. Az egyik hogy valamennyien lássuk, és ítéletet mondhassunk, hogy bíróság elé állíthassuk.
A másik ok az, hogy visszaverhessük a megalapozatlan vádat, az elfogadhatatlan " felmentést " a saját disznóságaikról.
Az is igaz, ha a korábbi időből kiemelünk egy nagy ügyet, ott mindig két piszkos kezet találunk az egyik a szoci, a másik a fidesz keze. Így aztán bármit vetünk a szemükre van mivel visszavágni. Mivel ők az erősek, marad a meghunyászkodás.
Fradigege
Én is sajátosan értelmezném a visítását, amikor éppen megujjazom. Megmagyarázza a lopást. Egyértelmű, hogy ez is egy more.
human
@világlátó: Gyakorlatilag az emút nyócévet pont úgy használj a fidesz az ellenzék ellen, mint a komcsizást. Azt mondja mocskos kommunisták, közben ők is azok voltak. Azt mondja mocskos tolvaj szocik, közben ők is loptak. De a híveknek ezt már nem gondolják át.
justhpeter
Milyen lehet a rektori konferencia, ha ez is rektor ?
Ágnes40
@Ágnes40: a technika ördöge :(
Remélem, most jó a link.

www.youtube.com/watch?v=eBwyG3TtoQw

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.