Nyílt levelet intézett a Facebook kelet-közép európai vezetőjéhez a Civil Összefogás Fórum, azaz a Békemenet fedőszerve. Annyira abszurd, hogy nem emelnénk ki belőle semmit, egyben olvassák el a dörgedelmeket:

Egy olyan ügyben fordulunk a Facebook regionális vezetőjéhez, amely nagy felzúdulást keltett az Egyesült Államokban, és szerte a világon. Sajtóértesülések szerint felmerül a gyanúja annak, hogy a Facebook munkatársai rutinszerűen hátrébb sorolták a konzervatív irányultságú véleményeket és cikkeket, miközben a baloldali tartalmaknak nagyobb teret adtak. Ez azt jelentené, hogy nem egy egyszerű algoritmus, hanem hírszerkesztők dönthettek arról, hogy a Facebookon milyen tartalmak kerüljenek kiemelt helyre. Az állításokat egy kiszivárgott belső dokumentum is igazolja.

A közösségi média, így mindenekelőtt a Facebook ma már mindennapjaink része, a kapcsolattartás és a tájékozódás egy kiemelt eszköze. A CÖF tagjai, fiatalok és idősek egyaránt, szintén napi rendszerességgel használnak internetes eszközöket, így élvezik a közösségi média nyújtotta előnyöket is. Ugyanakkor az Amerikában kirobbant botrány joggal váltott ki aggodalmat, és joggal vet fel súlyos kérdéseket. Szeretnénk biztosak lenni afelől, hogy a Facebook minden véleménynek egyenlő hozzáférést és lehetőséget biztosít, legyen az akár jobb-, vagy baloldali.

Előfordulhatott-e, hogy politikai nézetek alapján tettek különbséget a Facebookon megjelent cikkek, vélemények és kommentek között?

- Előfordulhatott-e, hogy a baloldali világnézetet tükröző tartalmak elsőbbséget élveztek a hírfolyamban a jobboldaliakhoz képest?

- Mi a garanciája annak, hogy egyetlen Facebook munkatárs se manipulálhassa az ajánlott cikkeket, véleményeket politikai meggyőződés alapján?

- Indítottak-e belső vizsgálatot az amerikai sajtóban megjelent értesülések nyomán?

Mivel az ügy az egyik legfontosabb alapértéket, a véleményszabadságot érinti, ezért minden lehetséges visszaélés és manipuláció gyanúját a lehető leghamarabb tisztázni kell. A Civil Összefogás Fórum ezért párbeszédet kezdeményez ebben a kérdésben.

Várjuk megtisztelő válaszukat,

Üdvözlettel

Csizmadia László

53 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
Mark Zuckerberg most lefosta az inát félelmében :DDD
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
dr. prédikátor
Na ez a geci csizmadia se lesz már hülyébb!!!
nyanya001
Mark Zuckerberg most lefosta az inát félelmében :DDD
nezelodo
Csizi elvtárs, ne a saját gazdaállatából induljon ki, amikor a világháló eme szeletét szeretné helyretenni! Nem is tudná, ha akarná sem megtagadni a megbízóit, és önmagát, füstöl a szöveg szellemiségéből a hetvenes évek hamvába holt pártbrossúrája. Ne verje magát, ez a módszer akkor sem vált be, és egyszer vége lesz az átmentett, jobboldalinak hazudott törekvéseiknek.
karma1
Nafene,... bayerzsoti valoszinu megnyomott egy rossz gombot a FB oldalan, oszt nem tudhatott elkuldeni valamit, ebbol leszurte a tanulsagokat: o bizony itten most erossen le vagyon korlatozva, mint jobbos-cof-os birka (is)...
Ugyhogy akko' most mindenkinek nekimegy, ...

Ahogy mondod, @Nyanyam, Zukerberg valoszinu lefosta a bokajat, de asszem, inkabb a boduletes rohogestol, amit azota se tud abbahagyni... (Nem csodalom...)

ez a csizmadia meg ugy hulye, ahogy van...
lampa laz
a cöf, az alapból hülye fideszre is szégyen...ezzel aztán túl tett mindenen, az egész világ ezen a barmon meg az írásán fog most röhögni.
silber13
Ez a szellemi toprongy tényleg Döblingbe való izé!Ott bezárni egy párnázott szobába és eldobni a kulcsot. Hátboorzongató, hogy ilyen hülyékkel van körülvéve a magyarok józanabb rétege!
bencemacska
No tessék, ilyen az alkalmatlanság címen elbocsátott titkosszolgálati szakember.
(Elnézést kérek, de néha k betűt ütök az r helyett!!!)
papa.49
Akkor most a fészbuk összeomlik, mert a fő,fő cöffögő megszólalt nem hinném, ha egyáltalán el merte küldeni a levelet lefordítják mivel gondolom ,,ékes fütyisz nyelven,, írta a fütyi, és utána DŐLNI FOGNAK A RÖHÖGÉSTŐL NAPOKIG)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
Yoda69
Hihetetlen mire nincs idejuk egyeseknek.
sziha
@nyanya001: Jobban is teszi! Ha nem valaszolnak neki, eletuk vegeig hallgathatja a cofogest. Ez szerintem neki sem hianyzik...
sziha
Edes Istenem... Ha a hulyeseget forgoenergiava lehetne alakitani, Paks be is zarhatna... Igen nagy valoszinuseggel az amerikai feszbuk a magyar jobboldal sajtokozlemenyeit fogja cenzurazni... Jaaaa, hogy itt is a hatterhatalmak... (en, hulye...) Probaltam a drotkecskest meginterjuvolni bizonyos dolgokban, de az o max 3 szavas valaszaitol erdemiekben nem lettem okosabb. Bar lenne egy olyan agyhalott, amelyik ervekkel ala tudna tamasztani, hogy miert is jo nekunk ez a kormany...
F_Viktor
Nem értem a Zemberek pénzén kistafírungozott CÖF-ös legénykék FB-os problémáját (talán megint csak az idióta, tudatlan birkákhoz szólnak?)!

Hozzászólásokat, cikkeket, a felhasználó által beállított sorrend alapján tolja a FB a user orra alá!

Reklámok esetében "szól bele" a FB, hogy mit, és mennyit kapjon a user, de ez érthető, mert egy ingyenes alkalmazásról beszélünk, amit a hirdetők tartanak el.
simmering73
Az nem volna baj, ha ezeken az agyatlan barmokon röhögne a világ. A baj az, hogy ilyen szellemi toprongyokkal azonosítják a többi magyart szerte a világban.
F_Viktor
@F_Viktor: Lemaradt:
Csizmadiának ilyen vehemensen abba kellene beleállnia, hogy megadja azokat a régen kikért adatokat, hogy mennyibe került az utolsó CÖF-ös dzsimburijuk, s miből finanszírozták azt.
sziha
@F_Viktor: A baj az annyi, hogy ez a "puposallathatafeherfolt" (teveng*ci) nem ismeri a feszbuk mukodeset. Meg azt sem akarja belatni, hogy a legtobben kicsit sem kivancsia a cofogesre, igy nem is like-oljak az oldalt. Kovetkezeskepp csak annak a parszaz egybitesnek fog megjelenni a tartalom, akik rakattintottak a tetszik gombra. Igy cenzuraz a nep.
Clavigo
Csizmadia...Te még munkásőrnek is hülye voltál...És ez az agyi rokkant diszponál százmilliók felett..
Clavigo
"Face.regionális vezetője"...Szerintem küldd rá a Rolls-Royce-os Szatyor-kommandót...ne szarozzáll...
felnőttem kissé
A parlamentből kitiltogatott sajtósok nem zavarják ? Pedig a mi pénzünkből fizetik a képviselőket , sőt a házelnököt is . Kéretik cserélni vagy rendreutasíttani. .A népet szolgálná a sajtós is de igy vicc a sakktáblányi terület vagy önöknek kedvező ? nekünk bizony nem az .Született civilek is élnek ebben az országban. Elsőként itthon, aztán facebbokkoljon. Petőfitől a Feltámadott a tengert ajánlom olvasatra.( szép napot )
Szókrakész
@sziha: "Bar lenne egy olyan agyhalott, amelyik ervekkel ala tudna tamasztani, hogy miert is jo nekunk ez a kormany..."

Maga a kérésed paradoxon halmaz.

hu.wikipedia.org/wiki/Hat%C3%A1rozatlans%C3%A1gi_rel%C3%A1ci%C3%B3

Most vagy agyhalott, vagy elmagyarázni, vagy érvek, vagy jó kormány!!!
Egyszerre nem üzemel.
szaboria1
A CÖFikék nagyon le vannak maradva szólás szabadság van.
sziha
@Szókrakész: amilyen paradoxon halmaz a regnalo kormany es a rajuk szavazo egybitesek.
joopapa
Azt szeretné elérni ez a szervilis gyökér hogy csak a kurmányt éltető hírek jelenjenek meg a fácsén? Miért a fityesz nem baloldali párt? Mindent államosítani akar, igaz hogy olyan elba..ott baloldali párt, inkább lopós!
cs.n.
Kicsit utánanéztem ennek az amerikai "botránynak". Egy korábbi fészbuk-alkalmazott (persze nem nevezték meg) közölte a Gizmodo portállal, hogy a Facebook-nál dolgozók gyakran kihagyták a konzervatív politikai híreket a fő hírfolyamból. Zuckerberg szerint nincs arra bizonyíték, hogy igaz az állítás, majd az amerikai konzervatív média vezetőivel megbeszélést kezdeményezett, hogy tisztázzák a dolgokat. Ennyi az amcsi sztori.
A magyar sztori meg annyi, hogy a CÖF-nek ez kurvára fáj, az meg kurvára nem, hogy az ungárise közmédiában idézett hírportálok, szakértők 99%-ban Orbán Viktor segglyukából bújtak elő.
Fradigege
Akkor az M1 és a Tel-Aviv2(TV2) pedig azonnal kezdjen el úgy táncolni, ahogy én röfögök nekik! Az összes hír rólam szóljon, ezért percenként 6 millió forintot akarok zsebre vágni. Nettóban! Tehát fizessen nekem a kaszinói bevételéből Endi dzs. vajna.
De mit foglalkoznak a facebook-kal. Garancsi, mészáros, tiborczpistika vagy a habony-művek dolgaiba engednek engem beleszólni? Nem. Azonnali eljárást akarok ezek ellen! Lámpavasat a csizmásnak!
Toby
Ja és még az ufók ellen is van kifogásunk, kiszivárogtatott információk szerint, mindenféle engedély nélkül röpködnek, sűrűn használnak vörös fényeket, amelyek egyértelmű jelei, hogy kommunisták, esetleg bolsevikok, vagy ballibsik, libisbolsik és Brüsszel! Az is belső infó, hogy migránsokat utaztatnak az ufók, így kerülik ki szuper határzárunkat, a "Drót 1.0 Projektet"!
Kérdésünk: igaz-e vagy nem-e ?

Üdvözlettel: csizmadia László volt állambiztonsági tartótiszt, átlagnál gyengébb személyi minősítéssel, szolgálati kötelem-szegéssel és javasolt áthelyezessel, majd nyugállományba helyezéssel!
Nil
Ezzel a levéllel nem k a magyarokat hanem ezen belül a civil szervezeteket is nagyon lehúzta - de talán az FB vezetői rájönnek hogy ennek az embernek üldözési mániája van és eszerint kezelik a levelet
vadnarancs
Szervezzetek békamenetet, húzzatok el mind! Remélem Az Atlanti-óceán alján ti sem sokáig bírjátok levegő nélkül...
papa.49
CÖF,CÖF,CÖF a birkáknak))))))))))))))))))))
APX
Milyenek - agyilag - azok a civil szervezetek, amelyeket nem pénzeli Soros?

Hát ennyire primitívek.
CÖF - mindenki aki hozzátok tartozik, azok mind alapból, romlott, primitív, agymosott SENKIK

Ha valakinek Európa, Amerika az ellenség, de Oroszország, meg Azerbajdzsán a barát, és stadiont épít a háza mellé, mint Ceaușescu, azt te minek neveznéd?
Következetlen, gondolkodásra képtelen, beteg faszok vagytok, CÖF- ösök.

Ti nem jobb oldaliak vagytok (a baloldallal szemben), hanem SIMÁN HÜLYÉK!!!
GeoCravker
a CÖF honlapján mintha nyoma sem lenne...
vonotok
Csizmadiája László, CŐF ! !
Ön és az ön mögé felsorakozó csőcselék, csak szégyent hoztak, hoznak hazánkra.
Lám milyen igaz a közmondás : fejétől büdösödik a hal.
koszpeko
Lehet,hogy a faces kommenteknél több a baloldali h.sz?
Lehet,hogy így nem igazolják a hamisított közvélemény kutatásokat?
jolibaba
Helyes, legalább a fidesz, a cöf és egyéb hozzájuk hasonlóak szövegét nem láthatom. Éljen!!! Ez az igazi öngól.
Toby
@Clavigo: Nem munkásőr volt ez az idióta, hanem III/III-as, de ott is valamilyen Folyosófelügyeleti Alosztály Ablaknyitogató Csoportjában!
Clavigo
Akkor kegyes Urunk ezért tartja ilyen nagy becsben ezt az idiótát..:) :) Az obsitos Társadalmi Kapcsolat " szintén zenész " volt. Székesfehérváron :) :)
hetöndöe
Ezeknek teljesen elborult a "zagya",mint a hibbant felcsúti főnöküknek.:-)
Mézike
Monnyuk nagy marhaságot hordott össze. Gondolom ez abból fakad hogy magubkból kiindulva feltételezik hogy a fészbúúúúk meghamisítja, illetve az emberek orra alá tolja azokat a híreket (itt a nemkívánatos orbán levelekre , kérdésekre gondolok ) amikre nem kiváncsiak.
Az én hírfolyamomban az van amit kérek. Igaz fidesz egy szál se... de ez legyen az én bajom.
Toby
Remélem, most mindneki belátja, hogy milyen hatalmas veszélyei vannak a klónozásnak és a génmanipilációnak!
Bizalommal várjuk az ufók érkezését, legalább találkozunk értelmes lényekkel is és a közpénz is megmarad!
XDW
Gogolom tagolva, hangosan, mutogatva mondták, mert akkor a magyart mindenki megérti - vagy mégsem?
Hüje, birka, elméjükben beteg, fidesznyik, narcsnyik CÖF-ösök!
Húzzatok a halál f@szára!!!
Akartok harcolni, tésztaarcú, száz métert lefutni sem tudó pénzért megvehető, bukott idealista perverz csótányok?
Megkapjátok, mint üveggolyót!
jolibaba
Na ebbe Orbán nem fog belemenni, mert mi lenne a vele kapcsolatos hírekkel?
Mézike
@jolibaba: Angyalom! Azokat megszűrik ám rendesen, de azt még nem tudták elérni hogy a baloldal is jelen legyen. Ezért vakerálnak...
kkalman
Idióta faszkalap. Még a FB működésével sincs tisztában, és okoskodik. Csak találkozzak a Gyurcsánnyal, majd jól leteremtem, hogy bezárta a Lipótot. Most az összes idióta a zárt osztályról itt rontja a levegőt és a közhangulatot.
Desischado
@Fradigege: Hálás köszönetem a komidért, már eddig is majd behaltam ezen a csizmáson, de te vittél mindent! Ájultra nevetem most is magam, miközben írok! És igazad van, én is követelem, hogy az jelenjen meg, amit mi jónak tartunk, és ezért több milliós fizut is akarok! Na!
Ha a hülyeség fájna, ez a röfögő agyalágyult egyhuzamban ordítana, hogy elhallatszana egészen Japánig!

@Toby: Tesókám, neked is hálás köszönetem, nem bírok kijózanodni a nevetésből!
kamazuka
Most valamit kellene alkotnom,de nekem a politikus,mind hazudós zsivány.Pártállás?Jótállástól függetlenűl.
jolibaba
@silber13: Minek oda párna? Csak nem akarjuk elkényeztetni, hiszen éppen most olvastuk, hogy a futás hasznos.Párna nélküli futás még hasznosabb.
silber13
@jolibaba: A döblingi szobájának falára gondoltam...
evacica
Hiába a hülyeség határtalan! Ez látszik ezen a szerencsétlen Czizmadián is, no de Orbán az ilyen embereket kedveli!
namihami
Hogy hülye? Hát mi másra számíthattunk, mi mást várhattunk tőle? Szolgálni ekkora ésszel is lehet, sőt, egy kicsivel több már sok lenne.
A Gazdája ezt a kategóriát kedveli, mert ha értelmesebb lenne, akkor már neki lennének komplexusai. És elsősorban most nem a magasságára gondolok.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.