Rekordnézettséget ért el kedd este az M4 Sport, hiszen az Ausztria-Magyarország Európa-bajnoki labdarúgó-mérkőzést 1 millió 734 ezren nézték, ami 48,3 százalékos közönségarányt jelent, a tévénézők csaknem felét – közölte a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) sajtóosztálya szerdán az MTI-vel.

Ezzel piacvezető lett az MTVA sportcsatornája a műsor adásideje alatt. A televíziós piac fragmentálódása és a kereskedelmi csatornák megjelenése óta először fordult elő, hogy a tévénézők fele a közmédia csatornáját választotta – olvasható a közleményben.

Hozzáfűzték: kedd este csaknem 3 millió embert ért el az M4 Sporton az osztrák-magyar meccs közvetítése. Ez a szám természetesen nem tartalmazza a kivetítőkön megjelent tartalmakat és az esetleges streamet sem – tették hozzá. Ezekkel együtt becslésük szerint "megközelítőleg 4,5 millió embert ért el" kedden az M4 Sport.

Az MTVA közölte továbbá, hogy az este 9 órakor kezdődött Portugália-Izland Eb-mérkőzés nézettsége 1 millió 39 ezer volt, a közönségaránya pedig 27,7 százalékos, ezzel a műsor adásideje alatt ugyancsak a legnézettebb volt a közszolgálati sportcsatorna.

Hangsúlyozták: a fő műsoridőt tekintve kedden a teljes lakosság körében az M4 Sport 35 százalékos, rekord közönségarányt ért el.

Az MTVA közleményében kitért arra is, hogy a közmédia online portfoliója csaknem 300 ezer valódi felhasználót vonzott, ebből a Médiaklikk 149 ezret, az m4sport.hu 113 ezret, de a Híradó.hu 73 ezer felhasználója is "kiemelkedő eredményt jelent" a portfolió összesített látogatószámában.

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

leszúrt rittberger
"Ezzel piacvezető lett az MTVA sportcsatornája a műsor adásideje alatt."

Kár, hogy a "piac" az nem egy estére szól, az év másik 364 napján meg ugye tényező sem vagytok, nemhogy akármi.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
most mit vagytok úgy oda; ártunk és qurmányunk szinte minden sikere így készül! =))
Mézike
Gondolom máshol nem közvetítették...
Hellcat
Ez de undorító...erre verni a nyálatokat szánalmas...Arról nem beszélve, hogy az M4 online streamelése viszont nem működött...
papa.49
Vazze megszámoltátok a nézőket???
Nézték sokan biztosan, pl. én nem néztem, sőt nem is fogok magyar meccset nézni addig amíg valódi jó játékot nem mutatnak, mert a nagy örömködésben ne feledjük a bírónak is hozzánk lejtett a pálya...
leszúrt rittberger
"Ezzel piacvezető lett az MTVA sportcsatornája a műsor adásideje alatt."

Kár, hogy a "piac" az nem egy estére szól, az év másik 364 napján meg ugye tényező sem vagytok, nemhogy akármi.
varrólány
Akit érdekel az EB azt nem érdekli hol közvetítik, legyen bármi a Tv neve. Most persze mivel magyarok is játszottak nyilván többen nézték , de biztos hogy a döntőn is kimagasló lesz a nézettség.
Főleg a férfiak a foci rajongók , a nők meg addig elmennek pletykálni amíg tart a meccs. Vagy jönnek a napi bosszankodásukra!:-)
vadnarancs
Ha a National Geographic közvetítette volna, akkor annak lett volna ekkora nézettsége... No comment...
Rózsika Hatházi
Ugyanezt kistatisztikázhatják még 18-án és 22-én is. De 22-én kisebb lesz a mellény, mert a portugálok sztem úgy elverik a csapatot, hogy a fal adja a másikat. Na, akkor a vezírnek nem csak a hasa lesz csüngő, hanem az orra is. Valószínű, hogy a tegnapi 2:0 után már európa, sőt világbajnoknak vizionálta a nemzethy 11-est.
csetere
@Rózsika Hatházi: Míg meccset néz az ország és örül az évtizedek után végre megnyert meccsnek, addig O.V veje megveszi a pesti palotákat.
justhpeter
A most toronymagasa piacvezető mondjuk augusztus 7-én meg csak makogni tud majd, aztán a közpénzből megvásárolt közvetítési jogok miatt az olimpia idején megint piacvezető lesz, az olimpia után ismét évekre visszatér a pártállami nihil, a gagyi, primitív híradók tömege, a sok degenerált kormánypárti reklám.
Kutyuska
@justhpeter: Annyit hozzáteszek, hogy az anyjukat nézzék hülyének. Persze, hogy rengetegen nézik, mivel másik csatorna tudomásom szerint nem közvetíti a meccseket.
Perwool
Miután kinyaltátok egymás se...ét,, a nyálatokat letöröltétek a málé szájatokról, az örömünnep után, jó lenne, ha tudatosulna az üres fejetekbe, hogy nem az osztrákok nyertek...
kepkezelo.com/images/x8n9uoe2xb2huxcx38ye.jpg

Bravó!!!
solidedge
Én megemelem a kalapom az MTVA erőfeszítései előtt. Nekik kell meggyőzni a népet, hogy a sz@rnak parfüm illata van.
eugen4402
Én először a gáztűzhely sütőjének az ajtaján akartam megnézni, de ott nem közvetítették a meccset, kénytelen voltam bekapcsolni az M4-et. Jól meg is lettem számolva...
namihami
Beszélje meg a Gazda a z UEFA-val, hogy mindennap EB legyen és minden alkalommal a magyarok játszanak, persze nyertes meccset. A változatosság kedvéért lehet VB is, persze ahhoz már a FIFA kéne, de egy ilyen szintű politikai fenoménnek ez már csak nem lehet gond?
Na, ilyen egyszerűen el lehetne intézni a nézettség 1%-ról való feljebb tornáztatását.
@Bringás: Tényleg remek csatorna. Különösen a riporterek és az élő közvetítések. Simán veri az összes kabaréprogramot, bármelyik adón próbálkoznak, az MTV1 legyűrni őket.
nevemnick
Agyament, (12:15) az MTVA nem csatorna
(MTVA - Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap)
Ezt nem mondták el neked a szemináriumban?
Rózsika Hatházi
@Bringás: Neked! Vannak igényesebb nézők is. Tudod, akiknél nem a focinál kezdődik és végződik a kultúra.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.