A Telegraph szerint az EU is vizsgálódik a felcsúti kisvasút körül, mert felmerült a gyanú, hogy a magyar kormány nem megfelelően használta fel azt a 2 millió eurós forrást, amit a kisvasút építésére kaptak.

A 444.hu cikke szerint az uniós eljárás Jávor Benedek bejelentésére indul. A Párbeszéd Magyarországért párt társelnöke szerint ugyanis abszurd, hogy Orbán vasútvonalat épített ki két fontos gyerekkori faluja között.

Hol a több ezer utas?

A kormány hatalmas számokat ígért, a kisvasút remélt turisztikai vonzeréjere alapozva azt jövendölték, hogy napi 2500-7000 utas vált majd jegyet. Ehhez képest az első hónapban

átlagosan napi 30 ember vett jegyet.

A kisvasút kiépítésének költségeit 80 százalékban uniós forrásokból fedezték.

62 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
Természetesen mi fizetjük majd
1. az EU bírságot
2. a veszteséges kisvasút fenntartását
Mert Orbán vonatozni akar és pont.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Szókrakész
"mert felmerült a gyanú, hogy a magyar kormány nem megfelelően használta fel azt a 2 millió eurós forrást, amit a kisvasút építésére kaptak."

A pénzt azt helyesen használták fel.
Fidesz szemszögből is. Biztos sokan meggazdagodtak ezen is.
DE!
A vasút megépült.

A beígért számokkal van a gond.
Azt vizsgálják.
Ki adott ki ilyen tanulmányt?
Melyik kisujjából cumizta ezeket a számokat?
A fidesz mennyit adott hozzá?
Orbán a fidesztől kapott számokat négyzetre vagy köbre emelte?
A titkos svájci számla mennyivel hízott?
DR Eric CARTMEN
Az lesz a vége, hogy az új kisvasútügyi kormánybiztos Mártiriusz kötelezővé teszi minden 5 - és 105 év közöttinek, hogy havi egyszer utaznia kell a mesevonaton.osztjónapot !
nyanya001
@DR Eric CARTMEN: De csakis a fideszes szavazótábor részére !
eszegfu
@Szókrakész: Igazad van: "a vasut megépült"... csak az EU-s forrás kisvasutra való felhasználásának egyik feltétele volt, hogy "hatástanulmányokat" kellett a tervekhez csatolni... pl. hány év mulva, napi, heti, stb. utassal mennyi bevételt érnek el, ill. milyen gyorsan "hoz majd hasznot", mert hát ez lenne a fejlesztések "sorsa"...
human
Természetesen mi fizetjük majd
1. az EU bírságot
2. a veszteséges kisvasút fenntartását
Mert Orbán vonatozni akar és pont.
eugen4402
A legendárium szerint még általános iskolás korukban fogadtak barátjával, M. Lőrinccel, hogy egyszer járni fog még itt egy kisvasút...
- Mennyi legyen a tét?
- Hát legyen 3 millió euró.
- Mi az az euró?
- Majd meglátod...
Teltek, múltak az évek, a kisvasút megépült, a bulin valaki nyert néhány milliócskát, de mindenki jól járt, mint a mesében, és boldogan éltek, míg meg nem haltak. :-)
nusika
...ez a 30 utas, lehet, hogy itt kávézik reggelente, a természetben, jó levegőn. Amúgy, hova tudna utazni minden nap 1-2 ezer utas?
magyarbakancs
Az átkos rendszerben nem volt ekkora pénzpazarlás és személyi kultusz.
Se Rákosi,se Kádár nem építettet milliárdos beruházásokat az ö falujába,kefetelésére ,szórakozására.
Amit Orbán csinál az a klasszikus diktatúra nem is olyan finomított változata.
Bringás
Na akkor aki a Fideszt támogatja, a hét végén irány jegyet venni és vonatozni! Minden nap úgy ötvenezren megtesszük azt a pár kilométert és az EU sem vakoghat!
Szókrakész
@eugen4402: ű

"Teltek, múltak az évek, a kisvasút megépült, a bulin valaki nyert néhány milliócskát, de mindenki jól járt, mint a mesében, és boldogan éltek, míg meg nem haltak. :-)"

A mesének nem így van vége.
Hanem.
Boldogan éltek és egyre gazdagabbak lettek, de olyannyira, hogy sajátlábuk nőtt.
hetöndöe
@Bringás: A fitymaszosok nem arról híresek,hogy saját zsebből bármit is betesznek a közösbe,inkább kivenni szeretnek onnét.Bár én kb. 150 kilométerre lakom onnan,ezt a szédítő fitymaszos hülyegyerek hadat még azért megnézném.Amúgy se láttam még 50 ezer birkát egy tömegben.:-) Sihuhu,sihuhu...beeeeee!:-)
eugen4402
@Szókrakész: Kösz! Így jobb. Ám mivel minden felismerés újabb kérdéseket vet fel, most segíts, mert én nem tudom, hogy a százlábú után mi következik..?
Bringás
@hetöndöe: Vannak jó ötleteid! Tényleg, miért saját zsebből fizessük ki az EU-s büntit? Csökkentsük le a felére a közmunkás bért, és ebből finanszírozzuk a kisvasutat! Így mindenki a magáénak érezheti!
Szókrakész
@eugen4402: Mesésen?
Az ezeregy.

Csak annyi ne nőjön ki, mert akkor nekünk végünk!
hetöndöe
@Bringás: Saját zsebből a te fajtád még soha nem áldozott a közösbe,válaszod magáért beszél.
Bringás
@hetöndöe: Remélem is, hogy érthető a válaszom!
Senkit nem hagyunk az út szélén!
eugen4402
@Szókrakész: Félek, hogy már késő... A lábak száma növekszik négyzetes arányban, már tervezik az Ezermilliárd Láb nevű bankjegyet, mert "infláció pedig nincsen." (Kár, hogy a mai Könyves Kálmánunknak a Kincses Kalendárium volt a meghatározó olvasmánya...)
Szókrakész
@eugen4402: Régebben az urbanizáció, manapság az orbanizáció a legkárosabb az emberre, környezetre.
Fradigege
Le kell rajtuk verni. Mikor a csütörtöki kormány infón lézerjancsi behazudta ezt a számot, lehetett tudni, hogy akkor most hazudik. Bele volt kalkulálva a bűnti. De visszacsinálni nem fogják. Kifizettetik velünk.
eugen4402
@Szókrakész: Látom, bombaformában vagy. Az emberiség meg magára vessen, ha megengedte, sőt feljogosította a "veszélyforrást"...
silber13
@Bringás: Te tényleg lököttvagy,,Ám mégis...Mintha igazad lenne... Menj csak szépen minde nap jegyet veni, Aztán csihuhuzzál egész sötétedésig, addig is nyugi lesz itt.:-)))
Szókrakész
@eugen4402: A baj, hogy ez is olyan veszélyforrás, mint a radioaktív sugárzás.
Nem érzed, csak mikor már késő. Mikor már rákosan "felzabálja", szétroncsolja a testet.
Igaz, sokan voltak(csak nem elegen) olyan értelmesek, hogy eleve tudták, a tűzzel nem játszunk, medvét nem simogatunk, kígyót nem melengetünk a keblünkön, Orbánra nem szavazunk.
eugen4402
@Szókrakész: Gratulálok, remek a hasonlat, pedig most szívesebben vitáznék Veled...de mi nem tanulunk, mi büszke szurkolók vagyunk, csak nehogy kikapjon a válogatott, mert akkor az Isten irgalmazzon a ...
cs.n.
Ez az áruló Jávor! Bezzeg mikor Smittpaliék spicliskedtek az uniónál, azok voltak aztán a szép idők - töröl ki egy könnycseppet a szeme sarkából Bringás, majd folytatja a kommentelést.
Szókrakész
@eugen4402: Ha nyerünk, akkor jutalomból, ha bukunk, akkor a pedig a foci felfuttatásáért építenek új stadionokat.
Bringás
@silber13: Ha nem mennék velneszezni a hét végén, akkor leugranék vonatozni egy kicsit!
Yoda69
Enyhe kifejezes hogy nem megefeleloen. Szerintem siman elsikaltak.
teuton
@Bringás: Szamtant nem tanultal??? Elmennel a hetvegen 1x vonatozni? NAPONTA 2500x kellene vonatozgass, hogy meglegyen a beigert utasszam! De semmi gond, tulajdonkeppen nem is kell vonatozgass, csak vegyel naponta 2500 jegyet! A trollnoksagert nem fizetnek ennyit?
Bringás
@teuton: Gondoltam is rá, hogy mégse azt a Lexust veszem meg kommentekért kapott fejpénzből, hanem kihúzom a csávából az áldott életű Miniszterelnök Urat és kisvasút jegybe fektetek!
silber13
@Bringás: Ugorj bátran pubika! nótorius hazudozó vagy mint a gazdád és pont olyan szélhámos is. Ne a kisvvasútnba feltess be, hanem a vrobogő (!) vonat elé feküdj.:-)))
Bringás
@silber13: Mikor vagyok én veled ennyire durva? :-(
silber13
@Bringás: Te a lényedből fakadóan, vagy a feltűnési viszketegséged és a mindenkinek, mindenáron való megfelelési kényszerednek köszönhetően vagy alpári itt sokakkal szeeben.,
Bringás
@silber13: Én nem személyeskedek! Azt, hogy egyeseszmékről miket vélekedek, vélemény és nem alpáriság!
silber13
@Bringás: Akkor keresed stépen elő, miket írtál mésodmagammal nekem És ne hazudd le, hogy a zt az ominzus jelzőt nem te írtad.Az nem vlolt alpári? Mellesleg most is hazudsz, igat,a véredben van!
Bringás
@silber13: Orbán Viktor támogatói nincsenek rászorulva a hazugságra! Mi nem az öszödi böszme kottájából játszunk!
silber13
@Bringás: Nem hát, hiszen a kottát sem ismeritek, mert akkor lenne valami elfogadható rend a megszólalásotokban, de így csak egy elborult agyú improvizációtömeg, amit fel tudtok mutatni. az istenített, szánalomra méltó főnökötökkel egyetemben.:-)))
justhpeter
Figyelem ! Orbán InterCity indul Felcsút állomásról Alcsútdoboz állomásra. Jegyváltás a kalaúznál. Euróban.
sziha
@justhpeter: mire a sipbol felrikkan a "Fel choo - choo -t"
Desischado
Na fidesz nyaloncok nyomás, pattanjatok fel a vonatra, és lendítsétek fel a létszámot!
Ami meg a büntetést illeti, fizessen a fidesz csürhe, orbánnal az élen, ne a nép!
teuton
@Bringás: Na akkor mond melyik hetvege is lesz az? Es ha nem lesz meg az 50000, akkor a hianyzo jegyeket te veszed meg? Ott leszek, fenykepezek, csak mondd, mikor? Ja, hogy ez megint egy hazugsag volt töled, amihez mar hozzaszoktunk, mert ti ugye sosem hazudtok...
teuton
@Bringás: Nekem jobb ötletem van! Vagjunk le belöled 5 centit, lentröl, fentröl vagy közepröl (ha van ott egyaltalan ennyi!) es varrjuk hozza azokhoz, akik alalcsonyabbak 160 centinel. Igy egyenlöbbeknek erezhetik magukat veled...
eszegfu
@teuton: 21:30 Kissé morbid @Bringás: "feldarabolása"...csak jelzem: én 156 cm vagyok...:))))
namihami
@eszegfu: Miért, eddig hiányzott rólad az, amit a @Bringás középső részéről le akarna teuton vágni?
Egyébiránt, bármekkorát vágna le róla, attól magasabb nemigen lehetne senki. Az nem a magasságát növelné, legfeljebb a test ""szélességét"". Gondolom legalábbis...
eszegfu
@namihami: Én csak @teuton: variációjára gondoltam -- nem a középső részére -- mely szerint esetleg ezzel a "toldással" egyenlőbbnek érezhetjük magunkat Bringással... de persze én is csak hülyeségnek vettem, nem komolynak! Egy "falatot" sem igénylek sem Bringásból, sem másból!:))))
Bringás
@teuton: Nem vagy te véletlenül toleránsan demokrata liberális?
Eriksson
@Bringás: Pont ilyesmin agyaltam, hogy Máriusz helyében mit javasolnék a forgalomnövekedés érdekében.
Minden fidesz szimpatizáns legalább negyedévente járja meg az utat kisvasúton -tól -ig, ha megtette a távot, pecsétet kapna a pártkönyvébe. Pecsétek számától függően jogosult lenne különböző falurendezvényekre. Akinek először telne be a pontgyűjtője, megkaphatná Felcsút Díszpolgára címet, később akár polgármester is lehetne.
teuton
@Bringás: a meglatasod most elöször jo! Igem nem csak demokrata es liberalis vagyok, hanem tolerans is - veled ellentetben... De mi ez a nagy szellemi es stilusbeli palfordulas nalad???
Bringás
@teuton: Nem kell itt senkivel konfrontálódnom, én csak leírom a valóságot Orbán Viktorról! A többség rá szavaz!
teuton
@Bringás: ??? Milyen többseg szavazott ra? A magyarok többsege, a magyar lakossag többsege, a magyar valasztok többsege, a MO-on lakok többsege??? Volt abban nehany 100ezer külföldi szavazat is... A MO-on lako magyarok csak kb 25%-a szavazott ra, a külföldön dolgozo (nem a szavazas miatt külföldikent magyarositott es milliardokkal kitömött kettös allampolgar!), MO-rol elköltözött magyaroknak pedig kevesebb mint 15%-a...
Bringás
@teuton: Aki nem ment el szavazni, az is rá szavazott!
koszpeko
@Bringás: Kapjál 1 hónapig fél közmunkásbért.
Mutass példát.
Hajrá!
hetöndöe
@lópicigáspár: Kb az utazóközönség is hasonló összetételű Felcsúton.:-)
Bringás
@koszpeko: Aki a megérdemelt több százezres nyugdíjat kapja, nem ácsingózik a lusta, tanulatlan alakok minimálbérére!
Csizmás Kond
" hogy napi 2500-7000 utas vált majd jegyet."
ez szerintem nem igaz...még egy nagyvárosban is sok.
silber13
@Bringás: Netán maagadnak gondoltad a több százezres nyugdíjat?:-))) Na ne röhögtess! .De azért tartod a mancsodat a silány bérkommenteidért.
silber13
@Bringás: Látod, milyen bumburnyák vagy? Mást sem tudsz, csak csinovnyikként másolni! Volt ( esetleg még van is) itt egy Lexus hívő, amúgy a kémiához abszolut tehetségtelen, de olyan igazi " Wer bin Ich" stílusú kommentező, pont olyan, mint te , Na ő volt oda a Lexusért,. Te valószíkűleg más kocsit nem ismersz, hát ezt választottad, majmoltad.
silber13
@Bringás: Valóban nem Gyurcsány Ferenc kottájából játszotok, a ti kakofóniátokhoz egész partitúrát készítettetek.
koszpeko
@Bringás: Te javasoltad a fél közmunkásbért.
Mutasd meg,hogy élsz meg belőle.
Aztán ha ettél,ittál rezsit fizettél belőle 1 hónapig után lehet játszani a hőst.
"öcsi"
Bringás
@koszpeko: Öcsi! Nem kötelező nekünk a lumpeneket foglalkoztatni. Keressenek munkát, ha a félbér nem elég!
Akinek annyi szorgalma, esze, tehetsége van, az annyit is ér!
koszpeko
@Bringás: "öcsi"
Te érsz annyit mint a h.sz.-id.
Te deformált hígagyú narancs szökevény.
Aki nyugdíj előtt van de még nincsenek meg az évei azt hova veszik fel?
Te szerencsétlen bér troll.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.