Újabb „ingatlanfejlesztésbe” fogtak a déli határszakasz mentén szolgáló rendőrök. Csakúgy, mint néhány hónappal ezelőtt, most is saját zsebből, de leginkább kreativitásból próbálták megoldani, hogy elviselhetőbbé tegyék a mindennapos, sokszor több mint tizenöt órás szolgálatot – írja a Blikk.

Március végén derült ki, hogy a nyilatkozatoknak, amik a határon fellelhető normális körülményeket hangoztatták köze sincs a valósághoz és a rendőrök maguk eszkábáltak kunyhókat, hogy ne ázzanak el.

Májusban a rendőrség büszkén bejelentette, hogy a magyar–szerb közös határszakaszon 47 esőbeállót készítettek az illegális migrációs hullám ellen küzdő zsaruk és katonák számára. Mostanra kiderült, hogy ez édeskevés és újra felbukkantak a rendőrök és a katonák által eszkábált kalyibák, ahogy egyre esősebbre fordult az időjárás. A fotókból az is kiderült, hogy egyre komolyabb építményeket húznak fel a szolgálatot teljesítők.

Újra állnak a határon a rendőrkalyibák, elképesztő építményeket húztak fel

Az üggyel kapcsolatban a Blikk megkereste a rendőrséget, hogy készül­nek-e bármiféle egyéb, a szolgálatot megkönnyítő fejlesztésre a határon. Nemes egyszerűséggel annyit válaszoltak: „Igen!”

61 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Jozefina
Tetves mészáros miért nem épít szép komfortos faházakat a "hazát védő" honfitársainak??? Utána rühelke hasznosíthatná idegenforgalmi célokra!!!??
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
3dwhite
Mi lesz télen? Egyébként egy jó sátor is megteszi, én vállalnám. :)
Levendula
Szegény rendőrök! Még a "migráncsoknak" is vannak sátraik.
Sőt márkás ruháik, telekommunikációs eszközeik is vannak.
magyarbakancs
Azok kik megvédik, a határt valami normális katonai sátort nem érdemelnének?
Római légióban is különben bántak a katonákkal, mint mi most a 21. század elején.
Jozefina
Tetves mészáros miért nem épít szép komfortos faházakat a "hazát védő" honfitársainak??? Utána rühelke hasznosíthatná idegenforgalmi célokra!!!??
emerencia
OFF
Miért tűnt el a Hírkeresőből a Propeller? Vagy csak én nem találom? ON

A cikkhez: rengeteg munkahely van Magyarországon, ahol veszélyben van a dolgozók egészsége. Rendőreink, ugyanúgy mint számtalan dolgozó a köz és versenyszférában egyaránt, jobbat érdemelnének. Az embertelenség az orbáni rezsim egyik jellemzője. Miért hagyjuk, hogy így legyen?
eszegfu
A most "kapott" 20 osztrák rendőr is ehhez hasonlókat fog barkácsolni?!
dr. prédikátor
Ez már az ország szégyene amit müvelnek a rendőrökkel!!!Miért nem lehet normális kétszemélyes sátrat /katonait/ kiosztani???
moareka
@Jozefina: Rühelke most el van foglalva, na nem a babájával, hanem azzal, hogy anyukája nyomdokaiba lépkedjen, aki a gyes alatt vette meg Tokaj hegyalját...mert ami fontos az fontos...nehogy kiszaladjon apuka idejéből...
eszegfu
@dr. prédikátor: Talán nincs rá pénz...
dr. prédikátor
@eszegfu: Ez nem pénz hanem hozzáállás kérdése!Katonai sátorlap pedig van bőven a honvédségnél!!!
eszegfu
@dr. prédikátor: Persze én is hasonlókat gondolok erről... sőt az is eszembe jutott, hogy az uj egyenruha lehet fontos, mert legalább "hordható" lesz a szövet minősége miatt, de hogy egy nyomorult sátorra nem tellik?! Ráadásul ezek a katonák, rendőrök nem 1 kiránduláson vannak, hogy ha megáznak majd este hazaérnek és átöltöznek, hanem akár 24 órán át vannak kint a területen! Ez is szégyen!:(
radikalisdemokratak
EZ AZ ORSZÁG VÉGLEG ELVESZETT!
.
népét, akik lakják szélnek kell ereszteni - bár sokan vannak akiket egyszerűen ki kellene metszeni az ország, s a világ testéből -
.
földjét sóval hinteni, hogy sokáig mementóként üres pusztaság maradjon a nálunk szerencsésebb népek számára, hogy láthassák kiféléket, miféléket nem engedhetnek a hatalom közelébe!
azt hiszem azok a népek okosabbak nálunk, s tanulnak ennek a félázsiai hordának a jellembéli, mentális hibáiból.
.
hogy teljes legyen a kép, még javaslom elolvasni e cikket, különös tekintettel a magát, s egyben birka-bunkóságát fotóval is nyíltan vállaló,
.
BOLSEVIK-FASISZTA-FÉLFEUDÁLIS-JOBBÁGYSÁG=FIDESZ-FIDESZÁLLATOK-BANDATAG
.
KAZÁR ISTVÁN
.
MÉRHETETLEN PRIMITÍV HÍVŐSÉGÉRE, AMI MAGYARÁZAT, MIÉRT KELL ELPUSZTÍTANI EZT AZ ORSZÁGOT!
human
@radikalisdemokratak: Hát egy játékgépest nem fogok sajnálni. Egy rejtettkamerás felvételen egy játékgépforgamazótól rákérdeztek a bemutatóteremben, hogy lehet kitrükközni a gépből a napi bevételt és már mondta is hogyan. Persze az Orbán-kormány stílusos ezt betiltotta biztonsági kockázatra hivatkozva majd átadta a teljes casino ipart a haverjának és már az online szerencsejáték is a csókosokat hizlalja. Szóval a félkarú business nem vész el csak átalakul nemzeti színekben.
papa.49
A fosőr, meg a karatematyi nem érzi úgy hogy nagyon gáz ez???
Szerintem ez nagyon gáz!!!
silber13
Most mit kell morogni? Lehet, annno Makovecz is így kezdte és lám, az egykori kalyibászból meccsoda építész lett!:-),
eszegfu
@human: Kiegészitelek: a játékgépek után havi 250 eFt/db játékadót kellett fizetni, ha müködött, ha nem. A férfi erről az adóról beszélt. A beledobált pénzzel lehetett "trükközni" (a játékgép számlálója ellenére), pedig gépenként, negyedévenként jelenteni kellett a szerencsejáték felügyeletnek a számláló nyitó, záró állását és a forgalmat.
eugen4402
Mit mondjak? Igazán dizájnos...
Azok a fahasábok sokat emelnek az összhatás értékén. :-)
eszegfu
@eugen4402: Igen... meg mintha szig.szalaggal (!) rögzitették volna a "tetőszerkezetet"... de fellelt anyagból csak ilyent lehet épiteni...
wagabund
na, az a húsz osztrák rendőr tanulhat egy kis kreatívitást...ilyen beállójuk otthon úgy sincs...
Tódor
Magyarország jobban teljesít, és üzenjük Brüsszelnek...

Való világ bazdmeg!
eugen4402
@eszegfu: A kiképzés része lehet: túlélő gyakorlat... (Amikor ezer évvel ezelőtt először láttam motoros sárkányrepülőt, elakadt a lélegzetem, amikor felszállás előtt a pilóta szig.szalaggal hozta repképes állapotba a gépét, de ő is túlélte...)
eszegfu
@eugen4402: Igazad lehet... Apukámnak is volt szig.szalag, majd epokitt, drót és spárga "korszaka"... teljesen mindegy volt mi hibásodott meg, romlott el, egy időben mindent szig.szalaggal, ill. a "korszak" szerinti anyaggal oldott meg. Nem hazudok, hidd el: pl. a spárga korszakban a bicikli gumi külsőt kötötte hozzá az aluminium kerékhez (nem tudom mi a neve... amibe a küllők egyik végét csavarják), még masnit is kötött rá... de dróttal "varrta" fel a gombjait... És mindig a 2. vh-ra hivatkozott, hogy én ott elpusztultam volna, mert nem találom fel ugy magam mint ő... mindez a "tulélő" gyakorlatról jutott eszembe.
Bocs., hogy igy elkanyarodtam!:))
emerencia
@eszegfu: Nahát, mintha az én apukámat írtad volna le, csak kimaradt a czapponlakk. (Nem tudom így kell-e írni, amúgy nitrolakk.)
nemfideszes
Minél szarabb körülmények között kell szolgálatot teljesíteniük, annál nagyobb lesz az ellenszenv a rendőrök és a katonák részéről a menekültek iránt. A megnövekedett feszültség pedig előbb, utóbb konfliktust szül... a fidesz nagy örömére... azaz ez is csak a habony féle politika egy újabb eleme...
1magyar
Miért kell szegényeknek 15 órát dolgozni???
Nincs szakszervezetük?
10 óra bőven elég egy embernek ilyen száraz,sík vidéken ahol még egy fa sincs ami alá mehetnek a borzalmas hőség elől!
Na ezért van a sok rokkant, idegbeteg ember!
Kizsigerelik őket, kevés pénzért.
eszegfu
@emerencia: Tényleg elfelejtettem, nálunk csak simán "nitro" volt. Elragadtak az emlékek... amikor valamilyen gödröt ásott -- esetleg a szomszédnál "asszisztált" -- és már végképpen nem jutottak tovább az ásással, rögtön mondta: "etrazitot neki". Azért jó tudni, hogy nemcsak az én családomban fordultak ezek elő!:))
Perwool
Ez amerikai konyhás:kepkezelo.com/images/pmh4ark67yu4ycwcccn8.jpg
itt akár romantikázni is lehet, a kíváncsi szemek elöl minden takarva(őszig)kepkezelo.com/images/90kdnknfgzster1073fk.jpg

Nem is tudom, hogy sírni, vagy röhögni kellene...
radikalisdemokratak
@human: most nagyon pozitívan próbálok hozzáállni a megjegyzésedhez, s hozzád!
.
ha, és amennyiben neked az én kommentemből annyi jött le, hogy én sajnálnám bármennyire is azt a fideszállat barmot, ezt a kazár istván nevűt, akkor sajna azt a következtetést kell levonnom, hogy szinte semmi különbség közted, s az említett gyökér között!
amennyiben magadat a normális, felnőtt, demokratikus elkötelezettségű emberek közé sorolod, akkor ne értsd félre még véletlenül sem,
sőt, továbbmegyek!
nem értheted félre semmilyen körülmények között bejegyzésemet!
.
REMÉLEM MEGÉRTETTED, AMIT ÍRTAM MOST NEKED!
human
@radikalisdemokratak: Ja. Felületes voltam és igazából csak a linkedre reagáltam. Sajnos nem tudom, hogy tudnék kellő képen radikálisan elnézést kérni, húgyhogy csak ennyi. Bocs :)
silber13
@eszegfu: A drót gombvarrásnál nálunk ,mint műszaki cérna szerepelt!:-)) Jó ilyen régi dolgokat olvasni, neekünk nagyszerű ragasztó volt a csiríz, meg a film Aacetonban feloldva. Istenkém, de rég is volt...
Veleda
Egy- magára valamit is adó- hajléktalannak különb bungija van .Ha esik az eső, tapossák a sarat, vizes ruhában 15 órát vannak szolgálatban. Azt már meg sem merem említeni, hogy a biológiai szükségleteiket ( budi használat) hol végzik el, és lehetőségük sincs a kézmosásra. Esetleg ha fognak föl esővizet, akkor van! Hol vannak azok a fabarakkok, amiket beígértek? Mondhatom szép kis életpálya modell a határon szolgálni és védeni :((
nevemnick
Ezért keresik a közmunkásokat szerződéses kotonának. Általában szegény sorsú (ki ezért-ki azért) akiknek sajnos nem lenne annyira megrázó az országhatáron fennálló helyzet. Csak annyiban változna, hogy valamivel több pénzt kapnának. (Igaz, a családosoknak sem lenne mindegy...)
papa.49
@silber13: Azzal repcsi modelleket ragasztottunk, akkor még nem volt technorapid, a csirizzel meg a papírt a szárnyakra, Istenem de régen volt, több mint 50 éve...
papa.49
@nemfideszes: Az okosabbak nem a menekültekre haragszanak hanem azokra akik ilyen körülmények közzé kényszerítik őket, a saját fejeseikre!!!
lampa laz
A többi V3 országból idevezényelt rendőr is ezt a pazar ellátást élvezi?
hemami
@papa.49: A kettő nem zárja ki egymást. Mindkettőre haragszom.
vadnarancs
Miért nem építünk nekik sátrakat? Mert abból mit tudnánk ellopni? A sátorvasat?
eszegfu
@silber13: 16:50 @papa.49: Ahogy olvasom irásaitokat...bizony nem vagyunk már fiatalok... de ezen nem kesergünk, hanem jóérzéssel emlékezünk!:) Pár percre elfelejtettük még a politikát is.
silber13
@papa.49: Így igaz! Elszántan készítettük az "Úttörő I és Úttörő II' repcsi modellekett és titokban a dróton vezetett körrepülő modellekről álmodoztunk lévén az RC modellek arrafelé ismeretlenek voltak.Tényleg régen volt...
papa.49
@silber13: Nekem volt olyan a madzagos repcsiből, 1 ccm motorral, és saját gyártásban készült, abban 11-15 ig terjedő időben nem tudom hány de sok repülő,meg hajó modellt építettem, aztán jött a rádiós kor először 2+1, aztán szuper csöves készülék, utána meg a tranyósok...
eszegfu
@silber13: @papa.49: Háááááááááát, ezekben a témákban én már nem tudlak Benneteket követni!:)
papa.49
@eszegfu: Tudod sokszor elgondolkoztam már rajta akkoriban nekünk volt időnk modellezni, volt időnk tánciskolába járni, volt időnk színházba menni diákjeggyel, vagy éppen kirándulni, a maiak meg ülnek a szobába, és azt hiszik, hogy majd bejön a világ hozzájuk a számítógép által, pedig a legfontosabb kimarad az életükből az hogy emberek között legyenek...
solidedge
A képen a rendőröknek épített egyszobás, komfort nélküli szolgálati lakás látható.
eszegfu
@solidedge: Ez igen! Ritka jó meghatározás, meg kell hagyni!
eszegfu
@papa.49: Igazad van! Én még "nehezményezem" azt is, hogy a tömegközlekedési eszközökön is u.ugy bujják a telefont, meg az általam már fel sem ismert szerkezeteket, fülükbe dugják a hangszórót, nem néznek fel, ill. a másik emberre, nehogy véletlenül köszönni, netán-tán beszélgetni kelljen...
wagabund
@solidedge: 11.13...

...amit az odavezényelt osztrák rendőrök irigykedve fognak szemlélni...fél napja esik az eső, el lehet képzelni, mi van ott...

...érdekelne a jelentés szövege, amit hazaküldenek...lesz mit mesélni otthon.
nemjoezigy
@eszegfu: "Persze én is hasonlókat gondolok erről... sőt az is eszembe jutott, hogy az uj egyenruha lehet fontos, mert legalább "hordható" lesz a szövet minősége miatt, de hogy egy nyomorult sátorra nem tellik?! Ráadásul ezek a katonák, rendőrök nem 1 kiránduláson vannak, hogy ha megáznak majd este hazaérnek és átöltöznek, hanem akár 24 órán át vannak kint a területen! Ez is szégyen!:("
- Ők 3/1 hetes váltásban vannak ott. Tehát ezt úgy kell elképzelni, hogy ezeket az ázott ruhákat meg kell szárítani, ebben a párás időben, még ha van is váltás ruhájuk!
eszegfu
@nemjoezigy: Ezt a 3/1 hetes váltást ugy kell értenem, hogy 3 hétig éjjel-nappal kint vannak terepen és 1 hétig otthon?! Marhára nem tudom még elvileg sem...
eszegfu
@wagabund: 11:37 Nálunk a kiskertekben a viz ugy feláztatta a földet, hogy "iszapfolyamként" csuszik tovább, pedig csak 10 percig esett naponta...ha ők egy kicsivel is több esőt kapnak... nem kell hozzá nagy fantázia, hogy elképzeljem...
wagabund
@eszegfu: ezt csak a magyar határőrizet alaposságát ellenőrző osztrák rendőrök miatt írtam..hadd lássák, hogy ott a végeken nem fenékig tejfel...

nemárt ha ez az alkalmatlan brüsszeli vezetők fülébe jut
eszegfu
@nemjoezigy: Ha ez igy van, akkor nem akarom elhinni, hogy képtelenek valamilyen katonai sátrakat "előkeriteni"!? Most tul azon, hogy szinte szarrá áznak, még a következő szolgálatra sem tudnak száraz ruhába bujni... akár meg is betegedhetnek...Hát nem gondolom, hogy erre "szerződtek"!:(
nemjoezigy
Vannak szállásaik, de nem tudom elképzelni, hogy ott megfelelőek a feltételek a következő 12 óra járőrözés indításához.
Nil
Ezért kell a kötelezően besorozott közmunkás katona
namihami
Tiszta Makovetz-stílus, sőőőőttttt...
Ő talán még fénykorában se tudott volna ehhez felnőni. Néhány kertvégi budi felcsúti-villa, Pasa-park ehhez képest
papa.49
Ne feledjétek annak idején a Magyar Néphadseregnek hatalmas hadtáp háttere volt, jártam pár olyan raktárban ahol a cumókat őrizték, volt sátor dögivel, csak ' 90 UTÁN ELADTÁK az egészet vállalkozóknak, akik aztán kiárusították a felszereléseket, a gyakorló ruhát a surcit, a csajkát, az evőeszköz készletet, ( hű az király volt valóban), a kulacsot, a molinót, és persze a sátrakat is...
Akkor mikor én katonáskodtam elképzelhetetlen lett volna, hogy nincs semmi védelem az őrségen állóknak...
kukac50
Kormányunk jó teljesítését mutatja!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.