Az Európai Bizottság 2013-ban versenykorlátozónak minősítette azt a magyar útépítéseknél alkalmazott gyakorlatot, hogy a közbeszerzési kiírás szerint csak az a cég nyerhetett autópálya-építést, amely az aszfaltkeverést az építkezés helyétől maximum 50 kilométerre tudta végezni – írja közleményében a Demokratikus Koalíció.

Úgy folytatják: Lázár János a témában eddig rendszerint csak pár milliárdos felfüggesztésről beszélt és az előző kormányokra mutogatott. Brüsszel hivatalos válaszban cáfolta mindkét állítást.

Corina Cretu, az Európai Bizottság regionális politikáért felelős uniós biztosa arról tájékoztatta a DK-t, hogy a felfüggesztett kifizetések pontos összege 573 millió EUR, azaz mintegy 190 milliárd forint. A kifogásolt útépítések listáját végignézve ráadásul kiderül, hogy a Bizottság csak 2010 utáni útépítések kapcsán döntött a kifizetések felfüggesztéséről. Lázár János és az Orbán-kormány tehát hazudott a magyaroknak; egy ízig-vérig fideszes korrupciógyanús ügyről van szó.

A Demokratikus Koalíció szerint szégyen, hogy a fideszes üzletemberek helyzetbe hozása miatt 190 milliárd forint EU-s támogatástól esnek el a magyarok. Ez az összeg a negyede a teljes magyar egészségügy egyéves költségének. A DK szerint az Orbán-rendszer bukása után a most törvény felett álló fideszeseknek el kell majd számolniuk a zsebre tett EU-s pénzekkel és a miattuk felfüggesztett 190 milliárd forinttal. – zárul az ellenzéki párt közleménye.

49 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Perwool
@szép új világ: Az elmúlt 26 év politikusai benne vannak az ország kirablásában!!
"Magyarországról a nyolcvanas évek óta 242 milliárd dollárnyi magántőkét menekítettek ki a világ különböző adóparadicsomaiba. Ezzel hazánk a világon a 12. legtöbb pénzt vesztett állam, megelőzve nálunk sokkal nagyobb és korruptabb hírben álló országokat, például Ukrajnát, Törökországot és Kazahsztánt – állítja egy nemzetközi jelentés. A kutatást vezető közgazdász, John Christensen a Heteknek elmondta: szinte példátlan, hogy egy ország a teljes államadósságának két és félszeresét külföldre engedje úgy, hogy abból semmiféle bevétele nem származik. A megdöbbentő adatok arra utalnak, hogy az elmúlt 30 év sorozatos külföldi hitelfelvételei és megszorításai jórészt értelmetlenül történtek."
www.hetek.hu/hatter/201207/magyarorszag_elrablasa?utm_source=mandiner&utm_medium=link&utm_campaign=mandiner_201607
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
szép új világ
Ez csak a jéghegy csúcsa. Amit ezek elloptak, abból a teljes államadósságot ki lehetett volna már fizetni.
Perwool
A feketeleves még eztán jön. Az EU "rendőrsége", az OLAF nem viccel. A jövőben szinte nullára csökken a támogatás az EU-ból. Hiába a keret, szabálytalanságot bőven találnak."Egy olyan országot nem finanszíroz az EU,amelyik kormánya nyíltan az EU ellen uszít."Ez alapján nem tarthatják vissza, mert nincs rá mechanizmus.
Arra viszont bőven, hogy ne adjanak pénzt egy olyan országnak, ahol a tényleges verseny kiiktatásával haveri cégeket tömnek ki, nem is túlságosan leplezett módon.
Perwool
@szép új világ: Az elmúlt 26 év politikusai benne vannak az ország kirablásában!!
"Magyarországról a nyolcvanas évek óta 242 milliárd dollárnyi magántőkét menekítettek ki a világ különböző adóparadicsomaiba. Ezzel hazánk a világon a 12. legtöbb pénzt vesztett állam, megelőzve nálunk sokkal nagyobb és korruptabb hírben álló országokat, például Ukrajnát, Törökországot és Kazahsztánt – állítja egy nemzetközi jelentés. A kutatást vezető közgazdász, John Christensen a Heteknek elmondta: szinte példátlan, hogy egy ország a teljes államadósságának két és félszeresét külföldre engedje úgy, hogy abból semmiféle bevétele nem származik. A megdöbbentő adatok arra utalnak, hogy az elmúlt 30 év sorozatos külföldi hitelfelvételei és megszorításai jórészt értelmetlenül történtek."
www.hetek.hu/hatter/201207/magyarorszag_elrablasa?utm_source=mandiner&utm_medium=link&utm_campaign=mandiner_201607
Kovács Gizella
Na ezért nincs más, másról nem beszél a kormány,
mint : migráns, migráns, migráns... miközben szétlopták az országot !
Béla333
@Perwool: 16.30-ra
Lehet folytatni is:
"Ebből a szempontból új megvilágításba kerülhet a magyar adósságválság: valóban nem lett volna szükség IMF-re és uniós mentőövre – de Bokros-, Gyurcsány- és Orbán-csomagra sem –, ha a politikai elit az elmúlt 20-25 évben hatékonyan fellép az országkárosító jelenséggel szemben, nem pedig lepaktál vele és teljes mellszélességgel kiszolgálja azt. "
www.hirarena.com/a-teljes-allamadossag-ket-es-felszereset-tuntettek-el_626

Ez még hozzátartozik!
Clavigo
Elképzeltem a ""pályázati kiírást ""...:) :) A fitymaszos Voldemort-ráta szerint 50-90 %-ot kell visszacsorgatni egy átlagos EU-s pályázat elnyeréséért .. :) :) :) :) Elég "" kövér falat " lett volna a Parazitáknak...
Béla333
És még egy, csakhogy teljességében lássuk a helyzetet! Régebben is felülszámlázták az autópálya kilométereket:

nol.hu/belfold/20110905-gyurcsany_leintette_kokat
"Gyurcsány Ferenc: az akkori miniszterelnök arra utasította az akkori gazdasági és közlekedésügyi minisztert, hogy ne erőltesse tovább az autópálya-építések alkufolyamatai kapcsán az átláthatóságot – derül ki a budapesti amerikai nagykövetség 2006. novemberi táviratából.

A Wikileaksáltal nyilvánosságra hozott, titkos jelzettel ellátott nagyköveti levél szerint ezt Kóka mondta el bizalmas jelleggel April Foleynak, az akkori budapesti amerikai nagykövetnek. Kóka szerint Gyurcsánynak, illetve közvetve neki az MSZP tagságából érkező intenzív nyomás miatt kellett visszavonulót fújni az autópályaügyekben. Dacára annak, hogy Kóka szerint az autópálya-szerződések átláthatóságának az erősítésével addigra sikerült negyven százalékkal lejjebb tornásznia a kivitelezési árakat."

Amiért most hőbörögnek "ezen" az oldalon, az az, hogy míg korábban a pártpénztárnokok egyeztettek és a hátunk mögött mutyizva szétosztotta az MSZP/SZDSZ/Gyurcsány a Fidesszel a lopott pénzt, most a Fidesz mohó lett a 2/3 birtokában (és ez szerintem így is maradt) és nem volt hajlandó osztozkodni!
Na ezt már nem lehet tűrni, ezért kezdtek tüzet okádani a "demokratikus" ellenzéki lopkodók!
Perwool
@Béla333: Az elmúlt 25 évben ha csak fele annyira tudtak volna élni a hatalmukkal, a külső segítséggel, mint Kádár, akinek Moszkvából dirigáltak akkor már leköröztük volna Ausztriát! És nem azt mondaná ma kuszaszem, hogy 30 év múlva utolérjük.A szabadságunkkal, az Eu-s pénzekkel nem tudtak élni politikusaink! Vagyis ők jól élnek belőle! Amire költöttek, az meg minden szarul sikerült.
Eriksson
@Béla333: Bizony, bizony. És hol volt akkor még a főtolvaj fidesz.
Béla333
A "Perwool" által is beidézett 242 milliárd Dollár a 2010-es államadósságunk két és félszerese!
Azért ezt érdemes egy percig végiggondolni!
Aztán el lehet dönteni, hogy az ebben részt vevő pártok, politikusoknak hol találjunk helyet?!
human
@szép új világ: Számítások szerint a rendszerváltás óta az államadósság többszörösét lobták ki az országból. És ez alatt nem a multik által kivitt nyereséget értik, hanem amit konkrétan offshore cégekbe trükköztek ki.
justhpeter
@Béla333: Mondjuk Sopronkőhida, Sátoraljaújhely, Szeged, Vác jó lesz ?
Béla333
@Eriksson: '7.48-ra
Végignéztem, java részt tudtam, de minél több embernek rá kellene szánni 1 órát, hogy megnézze!
Mocskos politikusok egyszerűen eladták, kiárusították az országot!
Mocskos szemét hazaárulók mind, akik ebben résztvettek!
Béla333
@justhpeter: 18.31-re
Ha gyorsabb, jobb megoldást nem találunk, akkor rendben.
De lássunk tisztán: ők úszkálnak a medencés luxus lakásukban, miközben az ország fele meg éhezik!
Akkor már mindenki láthatja, hogy a jelenlegi (bűnből eredő) helyzetüket még akár az egész ország nyomora árán is fent akarják tartani!
Hazaáruló szemét banda!
Eriksson
@Béla333: És még mennyi-mennyi ilyen bizonyíték található az interneten az ország szétrablásáról, sőt az országvagyon hollétéről is. Ez is egy ilyen kisfilm:
youtu.be/PnzcpX9odsU
Papuska1
Ez a nagy "rablósdi" nem a FIDESZ-szel kezdődött! Hiába volt hatalmon az MDF, a privatizációt az akkori SZDSZ intézte és a következő időszakban már hatalmi pozícióban Horn mellől! Az 1998-2002-es időszak után. megint volt egy nagy hulláma ennek. 2010-től próbálnak valamit visszaszerezni, bár jön az SZDSZ közeli körökből a bírálat, hogy "államosítás" van! Ha az 50km-es határt nem vezették volna be, egyetlen magyar cég sem nyerhetett volna, legfeljebb alvállalkozó lett volna! Most is az Uniós támogatás 80%-a a nyugati tulajdonban lévő vállatokat segíti és onnan java része visszavándorol az Unióba! Meg kellett próbálni megállítani a Gyurcsányi időszak országkirablását! 2010-ig mindent akadálytalanul lehetett kivinni az országból. Azóta is visznek, de nem akadálytalanul. Persze ezt néha "meg tudja fogni" a nyugat, de meg kell próbálni! Hiába bukunk, illetve nem bukás a 200 milliárd, ha úgysem hozzánk, hanem egy nyugati céghez kerültek volna, és az úgy tett volna, mint az Újpesti hidat építők, akik megléptek a pénzzel és egy magyar alvállalkozót sem fizettek ki! Mi és mihez képest veszteség? Ezt is végig kell gondolni!
Béla333
@Papuska1: Nincs olyan, hogy az egyik jobban sáros, mint a másik!
Mindazok, akik részt vettek az elmúlt évtizedekben az ország kifosztásában, azoknak oldaltól függetlenül börtönben a helyük.
És még örülhetnek, hogy hazaárulásért nem kapnak a néptől súlyosabb büntit!
Béla333
Éppen most hazudnak az ATV-ben, mintha ez az autópálya felülszámlázást a Fideszt találta volna fel!
Pedig az MSZ/Gyurcsány idejében is dokumentumokkal bizonyítottan így ment a lopás a politikusaink által.
JAJMÁR
@Béla333: Akkor most elfogadod? Így már oké?
Béla333
@JAJMÁR: Dehogy fogadom el! Sem most a Fidesztől, sem korábban a többitől!
A lopás az lopás, oldaltól, időponttól, ideológiától és elkövetőtől függetlenül!
JAJMÁR
@Béla333: Csak úgy tűnt, hogy a múlttal mentegeted a jelenlegi bűnösöket! Akkor talán a jelennel kellene foglalkozni végre! A múlt emlegetése nem old meg semmit.
Béla333
@JAJMÁR: 21.08-ra
Ahogy írtam: nincs olyan, hogy a korábbi kormányok lopásait felejtsük el azért, mert a mostaniak esetleg többet lopnak.
Ez nem a múlt emlegetése, hanem a múltban elkövetett bűncselekmények emlegetése esetleg!
Ugyanis - ahogy írtam - az akkori autópálya felülszámlázás ugyanúgy elítélendő, mint a mostani!
Vagy szerinted nem?
JAJMÁR
@Béla333: Ahhoz, hogy a múlt bűneit ténylegesen feltárhasd először a jelent kell megoldani. Ha mindig visszanyúlsz - és mások is - kisiklik a kezeidből a jelen és a jövő is. Nem történik más, mint a folyamatos siránkozás és háborgás!
kamazuka
,,DK szerint az Orbán-rendszer bukása után a most törvény felett álló fideszeseknek el kell majd számolniuk a zsebre tett EU-s pénzekkel"

Na ez így ebben a formában nem igaz!

A tisztelt magát demokratikusnak nevező társulás elfelejti közölni a nyílvánossággal ama tényt,mely anno Lakitelken köttetett.
Vad fordításban így hangzik.Más nyelvből.
A soron következő kormány, nem számoltatja el elődjét,bármi is történik!
sentinel216
Mennyi ideje is kérjük vissza a főcigány Farkastól az elsíbolt milliárdokat? Na, kb ilyen elszámoltatásra számíthatunk.
Borsodi
Ez nem probléma mert a fidesznek mindent lehet ,le kellet volna titkosítani.
Desischado
Rosszul vagyok, mennyi pénz ment el magán kézbe! De ilyen pofátlan lopásokra sem mozdul a magyar! Birka nép vagyunk tényleg, tisztelet a kivételeknek!
Béla333
@JAJMÁR: 21.50-re:
" Ahhoz, hogy a múlt bűneit ténylegesen feltárhasd először a jelent kell megoldani."

Ahhoz meg hogy megoldhassuk a jelen problémáját, ahhoz felejtsük el a múlt bűneit.
Mondhatom jól kitaláltátok, de ez nem megy!
Igazán észrevehettétek volna már 6 éve, nem vevők erre a sz@r maszatolásra az emberek.
Aki Én
Tény, hogy ezek annyit lopnak, hogy az már felfoghatatlan. Az is tény, hogy korábban sem volt jobb a helyzet, annyi talán, hogy azok közben néha kormányoztak is egy kicsit, néha előfordult, hogy amihez nyúltak az nem lett rögtön szar. Már amit a fidesz ellenzékben nem gáncsolt, mert látták, hogy jó lenne. De már ellenzéknek sem voltak közérdekűek.
Amit nem értek az az, hogy a bánatban van még az országban olyan ember, aki nem látja mit tesznek ezek?
human
Ha a magyar államot az EU pénzbírsággal bünteti, annak összegét adó formájában az kormány behajthatja a magyarokon. Ezt Orbán alaptörvényének 4. módosítása tartalmazza.
Béla333
@Aki Én: Az a 242 MILLIÁRD DOLLÁR, amit 2010-ig offshore cégeken keresztül szivattyúztak ki az országból és ami a 2010-es államadósságunk két és félszerese azt mutatja, hogy az ország kifosztása az elmúlt évtizedekben, kormányoktól függetlenül folyamatosan zajlott! (Meg még amit azóta loptak el a Fideszesek...)
E miatt egy politikus sem állt ki és kért volna elnézést tőlünk, akiktől ezt a temérdek pénzt ellopták, illetve beszedték adó formájában hogy azt büntetlenül az országból kivigyék!
Hogyan lehetne e mellett szó nélkül elmenni?
kukac50
A Fidesz ilyen teljesítményre képes! Majd az adófizetők helyt állnak!
namihami
@Perwool: Tudod ezt már egy klasszikus, név szerint Rejtő Jenő (élete alakulásáról a mostani vezetőink és nyilas testvéreik tudnának többet mesélni) megírta:
--Ne beszéljen nekem 100 dollárról, mert annyi pénz csak a számtanpéldában van. Mondjon csak 10 dollárt.
Na, ugyanez a baj az általad leírt összegekkel is. A Fidesz-szavazónak a fenti összegek csak számtanpéldák vagy még az sem.
Ezért tartunk itt, ahol vagyunk.
szaboria1
A Duna aszfalt meg a Mészáros mutyi cégek olyan aszfaltot csináltak Bácsalmás és Jánoshalma között 1,5 év, hogy most már javítgatják mert porlad el az egész. Pedig ez az útszakasz nem főútvonal hanem mellékútvonal. Nem nagy forgalmú. Pedig akkora táblával hirdették kifogja csinálni, most már eltüntették a táblájukat. A másikat mellékutat amit a Közgép csinált még 5 év annak semmi baja sincs.
Béla333
@namihami: 14.41-re
Akkor gondolj(unk) úgy erre a pénzre, mint ami két és félszerese az államadósságnak!
Összeg nélkül!
Bár lehet, hogy ez is túl komplikált egyeseknek!
Papuska1
Ha ez mind igaz volna, amit leírtok, hogyan lehet, hogy megállt (az egyébként Gyurcsány idején megduplázódott) államadósság növekedése, és a kamatokat is gond nélkül tudjuk fizetni? Hogyan lehet, hogy a gazdaság szépen növekszik? És az hogy van, hogy Gyurcsány idejében 2800 ezer ember dolgozott, most majdnem négy és félmillió. Hogyan lehet, hogy most kétszer annyian fizetnek adót, mint Gyurcsány idejében? Hogyan lehet, hogy megállt az egykor 15%-os éves infláció? Hogyan lehet, hogy évek óta nem nőnek, inkább időnként csökkennek a közüzemi díjjak? Hogy lehet, hogy az ígéretek ellenére Gyurcsányék 17 szer emelték a gáz árát, a mostani kormány háromszor csökkentette? Feltennék még néhány kérdést, de inkább a lényeget mondom, ha ez a kormány ilyen mutatók mellett annyit lop, mint ahogy ti állítjátok, akkor ezek gazdasági zsenik, és meg is érdemlik!
Béla333
@Papuska1: 15.35
Lopják a te pénzedet, de ne a közöst!
A dicsőség listádad pontról pontra lehetne cáfolni, de minek? Szemmel láthatóan hozzád az észérvek nem jutnak el, csak a fényes tekintetű és a gazdasági zsenijeik igéi!
Igyad a szavaikat!
És ne lopj, bármennyire is nagy a csábítás, mert te is ott ülhetsz a gazdáid melletti cellában!
kisrigó
@human: Micsoda aljas hozzáállás és előrelátás! Mi ellopjuk, ha lebukunk és jön a bünti, majd jól megemeljük az adókat, kevesebbet költünk oktatásra egészségügyre stb., mert a gonosz Eu...Lesz, aki elhiszi!
szaboria1
@Papuska1: Amiről te nem tudsz nagyobb már az adósságunk mint a Gyurcsány idején amikor is beütött a gazdasági válság. Olyan hiteleket vette fel ami nem az IFM adott és minket nem is tájékoztatnak. A kincstárjegyekkel beszedett pénz az is adósság mert 5 év múlva nagyobb kamattal kell vissza fizetni mint az IFM hitel lenne.Most igaz nem IFM a hitel de rosszabb. Csak egy példa: 2010 ben 78426,9 ezer EURO 2015-ben 80365,6 ezer EURO-s a tartozásunk.
Honnan veszed a 4 500000 dolgoznak nálunk? Számolj már után. Látom a fideszes maszlagot be is veszed.
human
@kisrigó: Pontosan. A pálinkafőzést is adómentessé tették úgy, hogy előre tudták el fogja meszelni az EU. Most ugye az internet áfáját akarják 18%-ra levinni (ami egyébként jelentéktelen összeg), úgy hogy tudják, hogy EU szabály ellenes. De így legalább mindig lehet mutogatni, hogy ők akarták, de az EU nem engedte.
Perwool
@Papuska1: A munkanélküliség tudod miért csökken papíron? Elmondom.
Pár hónap munkanélküliség után kikerülsz a nyilvántartásból, ha találtál munkát, ha nem. Attól kezdve nem vagy munkanélküli, csak nem dolgozol.Emberek tömegei kaptak munkát. Közmunkát. 50 ezer forintért. Szóval az eddigi szociális segélyt, csak el kell érte menni otthonról. Produktív munkával általában nem jár, az adófizetők állják a számlát, de jól néz ki, hogy ennyi embernek munkát adtak. Próbáltad már ezt a "munkát"?A kormány szerint a közmunka rendes meló, de az átlagbéreket mindig úgy közlik, hogy a "köz foglalkoztatottak nélkül"? Tudod miért, mert lerontaná a statisztikát! Orbán a munkahelyteremtés eredményei közé sorolja azokat, akik külföldön dolgoznak bejelentve.Ezzel azért elég hülyén néz ki..Rövidesen majd a külföldön dolgozók fizetését is beleszámolják a hazai átlagbérbe és akkor aztán tapsolhatsz fejen állva, hogy mekkorát javult a nép helyzete, Orbánéknak hála.
"kétszer annyian fizetnek adót, mint Gyurcsány idejében?" Segítek, mert Orbán Istened megadóztatta a minimálbért,ÁFA, jöv.adóemelés, tranzakciós illeték, adójóváírás eltörlése De, ha minden "jobban teljesít", akkor miért nem ide jönnek, miért a magyarok mennek külföldre?Amik a tények 28 országból a 26.-ak vagyunk gazdasági teljesítményben "emútnyóc+6" év ennyire futottra, életminőségben 28-ból 27.-ek...csak Bulgária van mögöttünk. Gyurcsány elbaszott kormányzása a gazdasági válság 6%-os GDP visszaesésével is évi átlag 2.4%-os növekedést produkált..nem sírom vissza a szocikat..de Viktorék évi 2.2%-ot hoztak az unortodox gazdaságpolitikával...válság nélkül...8 ezer milliárdnyi Unios forrás mellett..
De mondok ettől szebbet.Nigéria GDP-je a világelitbe tartozik...mégis a nép 95%-a nyomorog.
Orbánék csak mélyítették a szakadékot a társadalmi osztályok között...G Fodor bevallotta, hogy a polgári Magyarország csak PR-fogás volt...a valóság a zsellértársdalom létrehozása.
JAJMÁR
@Béla333: (Miért írsz nekem tsz.1.sz.-ben?)
Észrevehetted volna már 6 éve, hogy a fidesz folyamatosan visszamutogat, és ennek okán minden gazemberségre felmentést kap. Mert hiszen régen is... meg azok is... Amíg a visszamutogatás nyomán te visszanézel és még sokan mások is - és a múlttal foglalkozol, addig a jelenben ők veszélytelenül bármit megtehetnek.

Nem elfelejteni kell a múlt bűneit, hanem elkezdeni helyrerakni. A jelennel kell kezdeni. Majd ha sikerül egy általánosan elfogadott - nevezheted igazodási pontnak, vagy morálnak, értékrendnek, bárminek, és jogállamnak nevezném - szabályrendszert bevezetni, ahhoz kell igazítani a múltat is. Amíg ilyen nincs, nincsenek múltbeli bűnök, hiszen jelenbeliek sincsenek.
Béla333
@JAJMÁR: 22.27-re
Szerintem az emberek zöme képes úgy megítélni az elmúlt kormányok által elkövetett bűnöket, hogy ezzel egyidejűleg a jelen kormány bűneit is észrevegye. Nem vagy-vagy, hanem és!
Az igazodási pont, morál, értékrend kialakításában meg nem szívesen veszem, hogy olyanok akarnak részt venni, akiknek ezt az erkölcsi lezüllést köszönhetjük.
Mindig felbosszantom magam, amikor az ATV-ben Magyar Bálint Polip szakértő elmagyarázza, hogy micsoda maffia országban élünk, ami igaz.
De hiteltelen Magyar igazsága akkor, amikor a könyveiben egy fejezetet sem szentel például a Strabag „Vögel" (madarak) és „Blumen" (virágok) elnevezésű történetnek, pedig e nélkül a többi szava, könyve hiteltelen! Egy kis emlékeztető:
valasz.hu/itthon/az-ugyeszseg-bekerte-a-strabag-dossziet-20160

Ha ezt nem érted meg, akkor azt sem érted meg, miért ilyen magas a Fidesz támogatottsága még most is a sok korrupciós eset ellenére!
JAJMÁR
@Béla333: Basszuskulcs, te nem érted! Kire vársz, a szűz hercegre fehér lovon, akinek van hatalma, pénze, és "karizmája", hogy egyszeriben megváltoztassa a magyar társadalom szerkezetét, a nép azonnal reményteli és bizakodó legyen, no meg egyszeriben mind jó és becsületes? Mert majd az az egy azt mondja, hogy "mi" így akarjuk? A rossz és harácsoló, meg tolvaj politikus mind eltűnik hirtelen? (Az egyéb üzleti és kisebb nagyobb korrupciókról nem is szólva! Hiszen erre épül az állam jelenleg.)
Butaság! Álmodozás, nincs semmi realitása!
Ez a mai állapot egy folyamat eredménye. Vagy minden összedől és vagy sikerül a vérből, porból és piszokból kimászni, vagy nem. (Innen nézve nem. Majd leszünk valami elnyomottak társadalma)
vagy
először kimossuk a legmocskosabb szennyest és mindig kimossuk a következő legmocskosabb szennyest. Igen, a többiekkel együtt. Mert ők is mi vagyunk. Csak így van esély, hogy fehéredjen, tisztuljon a közélet, hogy lassan, de biztosan elinduljon egy folyamat... de csak innen indulhat el, a jelenből! A múltat nem lehet megváltoztatni.
Béla333
@JAJMÁR: 15.11-re
Miért nem hallok (csak az LMP-től) olyan elképzelésről, hogy pl. a közbeszerzéseken, ahol adóforintokat költünk el, csak olyan vállalkozások indulhassanak, amelyiknek nincs offshore háttere, vagy amelyik alvállalkozójának sincs offshore háttere? Miért nincs olyan program, hogy ezeknél a közbeszerzéseknél minden nyilvános lesz, fel lesz téve a netre?
Már ez a pár dolog is bizalmat tudna építeni?!
Ha nincsenek ilyen bizalomépítő tervek (csak az LMP-nél), akkor félek hogy kevés lesz az "Orbán takarodj"!
Persze egyetértünk, hogy az első lépés, hogy a Fidesz rezsimet el kell távolítani, de már ehhez szükséges olyan lépések sorozata, mint ez is, amiről írtam.
És még vagy száz hasonlóra!
Nem herceg kell fehér lovon, de az a minimum, hogy ha valaki már kormányon volt és ezt nem tette meg a közélet tisztasága érdekében, akkor azt miért nem tette meg? És az a minimum, hogy a programjában most szerepeltesse!
Lepényleső
Csak? Na és a többi ágazat? Neked meg útilaput adnak egy elszólás miatt?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.