Ismeretlen eredetű robbanás történt szombat késő este a budapesti Teréz körút és a Király utca kereszteződésében lévő egyik földszinti üzlethelyiségben.

A szakértők a helyszínen a robbanás nyomait keresik, a maradványokból meg lehet majd állapítani, hogy egy ember által készített szerkezet robbant vagy baleset történt – mondta Gyarmati István az M1-nek nyilatkozva.

Elmondta, hogy az egész esettel kapcsolatban egyelőre csak „spekulálni tud”. Hozzátette ugyanakkor, hogy

furcsa, hogy pont rendőrök sérültek meg, ahogy az is, hogy csak megsebesültek. Ez egy nagyon bonyolult dolog. (…) Több spekulációt is el tudnék mondani, hogyha még eredeti foglalkozásomat űzném, és a sajtónak dolgoznék

– nyilatkozta az M1-nek Gyarmati István biztonságpolitikai szakértő.

57 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Na mi van, most aztan tenyleg elokerult valaki, aki VALOBAN erti a dolgat? Viszont o meg mar nem dolgozik a magyar allamnak...
Nana', hogy nem , mert talan ot nem lehetett volna ravenni egy ilyen "veletlen" robbantasra...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
karma1
Na mi van, most aztan tenyleg elokerult valaki, aki VALOBAN erti a dolgat? Viszont o meg mar nem dolgozik a magyar allamnak...
Nana', hogy nem , mert talan ot nem lehetett volna ravenni egy ilyen "veletlen" robbantasra...
anka
@karma1: - én ezt már mondtam előbb is...
Kovács Gizella
@karma1: Majd véletlenül jól elüti egy osztrák nyugdíjas ...
Nessy
Ezek szerint, ha egy rendőr autó ütközik egy személykocsival, és megsérül a rendőr, akkor ez egy "furcsa baleset"?
human
Sok minden fog múlni most a kormány kommunikáción és hogy a rendőrség milyen információkat fog visszatartani.
Csizmás Kond
Hát igen " Több spekulációt is el tudnék mondani, hogyha még eredeti foglalkozásomat űzném, és a sajtónak dolgoznék" így születnek a mai magyar valóságok.
sokanvagyunk
Én is furcsállom - olyan hogy gyalogos járőr, létezik még?
Cicamama55
Rejtély, hogy kinek és mi volt a szándéka ezzel az akcióval. Ez bizony több ismeretlenes egyenlet, melynél a valódi eredményt lehet hogy soha nem fogjuk megtudni. Ha bárki ezt konkrétan az emberek megfélemlítésére szánta, azt kívánom, ez legyen a legnagyobb öröme az egész életében! :(
Manhattan
@sokanvagyunk: Valahol írták, hogy gyanús csomaghoz küldték a 2 rendőrt. Egy srácot és egy csajt. Egy ismerősöm Bécsből jött hazafelé tegnap délután. Meséli, hogy több rendőrségi konvoj előzte meg szirénázva BP. irányában. Már délután tudhattak valamit...
Kovács Gizella
Soha senki nem fogja megtudni ki volt a két " sérült " mert 100 évre lesz titkosítva
karma1
@Nessy: Velem megtortent, belem szallt oldalrol egy rendorauto, nem en voltam a hibas, de elegge erthetetlen volt az eset, mivel parhuzamosan haladtunk, es a fiatal rendor nem figyelt a savvaltaskor... Nem volt benne semmi furcsa, csak kettonk kozul valaki nem tudott vezetni...Igaz, ennek mar 30 eve, akkor megkerdezte a rendorseg tolem, hogy akarom-e, hogy megbuntessek a rendort. Mondtam, hogy nem, hiszen a biztositojuk mindent rendezett.
karma1
@Nessy: Koszi, kozben "leesett a tantusz"... Nana', hogyha egy RENDOR teszi oda a robbanoszert, akkor termeszetes, hogy o serul meg eloszor. Valoszinu, nem ingyer csinaltak, es a serules is benne lehetett a pakliban, legalabbis nem egy sulyos serules, csak amolyan konnyebb...
F_Viktor
Tegyük kronológiai az eseményeket, hogy tisztán lássunk:
1) Csütörtökön a honvédelmi miniszter, Simicskó arról beszélt, hogy "Magyarországon is bármikor bekövetkezhet terrortámadás annak ellenére, hogy a kormány mindent megtesz ennek elkerülése érdekében – ezért is bír sorsdöntő jelentőséggel az október 2-i népszavazás."

2) Pénteken erre reagál a DK-s Varjú, és felszólítja a kormányt, hogy "ne szimuláljon terrortámadást és végképp ne hajtson végre semmiféle merényletet annak érdekében, hogy a szavazók részt vegyenek a népszavazáson. A DK nem akar bombariadókat, hamis vagy még inkább valós, kormány által megrendelt terrorcselekményeket”.

3) Szombat este:
"A lap (444.hu) szerint további érdekes részlet, miszerint olvasóinak beszámolója szerint a környéket már a robbanás előtt lezárták..."

A cikk címe:
"Biztonságpolitikai szakértő: furcsa, hogy pont rendőrök sérültek"

Feláldozhatóak?
Perwool
"Király utca kereszteződésében lévő egyik földszinti üzlethelyiségben."

Bent belül, az üzlet helységben!! Gondolom zárva volt este 10-kor. Vagy éjjel-nappali?Akkor hol volt az eladó?
kisrigó
@Perwool: Nincs helyismeretem, de azt olvastam, hogy használaton kívüli a helyiség, olykor kétes elemek tanyáznak ott. Szóval alkalmasnak tűnik egy kis bulira! Aztán majd jó nagy felhajtást lehet rendezni. Ma hallottam, hogy 100, azaz száz(!) rendőr tart oda. (most!) Megint túl tolják a biciklit!!
Perwool
@kisrigó: "Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság korábbi közleménye szerint az ismeretlen eredetű robbanás a Teréz körút és a Király utca kereszteződésében lévő egyik földszinti üzlethelyiségben következett be."
Én sem ismerem a környéket! De, ha már tájékoztatnak akkor miért nem lehet két szóval többet mondani, "használaton kívüli" vagy "üresen álló"... mindenesetre, nekem megrendezettnek tűnik...
F_Viktor
@Perwool: Írod:
"Akkor hol volt az eladó?"

Én is hasonlókat olvastam az épületről, mint @kisrigó: Lakatlan, hajléktalanok által használt épületről van szó, pár méterre a bulinegyedtől, ahol már történt régebben gázrobbanás.
Fradigege
Jééé...az élet megy tovább. Majd az lesz, hogy úgy sem tudjuk meg semminek a hátterét. Lapozzunk! Hajrá Fradi!
Perwool
@F_Viktor: Több mint 10 óra telt el, és még nem tudják, hogy baleset vagy szándékos...
Most bejelentették vagy csak arra járőröztek a rendőrök? Ha bejelentették, hogy gyanús dolgot véltek felfedezni(bombának látszó csomag), akkor 2 járőrt kell küldeni???Ha amúgy is züllött környék akkor nem egy szakajtó TEK-est kellett volna...
Nekem "kocka"...
karma1
@sokanvagyunk: Csak erre az esetre hoztak vissza a gyalogos jaror munkakoret...:o)))
F_Viktor
@Perwool: Írod:
"Ha bejelentették, hogy gyanús dolgot véltek felfedezni(bombának látszó csomag), akkor 2 járőrt kell küldeni???"

Természetesen "gyanús csomagot" nem járőrök vizsgálják át (ők csak a helyszínt zárják le, illetve biztosítják), hanem tűzszerészek végzik ezt el.
Többünknek nem kerek ez a történet.
A biciklis lepippanthat
Mer ebaszták a közlés időzítését, de erre holnap már ki emlékszik!? A sok egybítes biztosan nem.
Perwool
@F_Viktor: Ilyen hülye "terroristákat" egy üresen álló boltba helyezik el az a szart, mikor ott a buli negyed?!
kepkezelo.com/images/gskgtb0wtqwgd8ojv9u0.jpg
Yoda69
Az egesz varos be van kamerazva. Hol van a video felvetel? Vagy talan hirtelen titkositottak 50 evre?
Edmond Dantes
Érdekes,pont a népszavazás előtt egy héttel,amikor a terroristákkal riogatják a népet.Ezek a migráncsok Orbánnak dolgoznak?
Nessy
na, most világosítsa meg valaki gyarló elmémet! A robbanás egy használaton kívűli üzlethelyiségben történt. Bent!!! Egy szemtanú egy zacskós férfit látott, majd ketten szakadtak el. na most, ez a férfi hol volt a zacskóval, bement vele a helyiségbe? Ha viszont kint dobta el, nem robbanhatott bent. Ennek az egésznek a címe lehetne: terror cselekmény, vagy amit akartok!
Zeta
Hát, ez nem jött össze! Se így ,se úgy!
Hogy sikerült megsérülni?
nezelodo
Másodika után már nem lesz érdekes. 1998-ban is a választási győzelmük után is abbamarad az addigi robbantás sorozat, mintha elvágták volna... Valahogy összevakarnak majd egy migrát, akire rá lehet kenni, addig viszont marad nekik a késes rabló Terézvárosból, a Kalányos (Migra) Rómeó.
vonotok
Nem érdekes, 1.5 év alatt egyetlen magyar kamionost sem támadtak meg, csak 10 nappal a népszavazás előtt.
Milyen furcsa összefüggés, kamionos verés, bombatámadás. Hitlernek a Reistag porárégetése is megérte, hogy a hatalom a kezében összpontosuljon
Ja, még van itt egy kis plakátragosztó verés, a a média bekebelezése, a demokrácia eltiprása. Furcsa összefüggések.
levarosbukta
Már vártam hogy legyen valami balhé. A kamionosverés nem vert nagy port gondolták majd robbantgatnak kicsit. Aljas egy banda!
wagabund
..."furcsa, hogy pont rendőrök sérültek meg, ahogy az is, hogy csak megsebesültek"...

hát nem tudom...érdekes álláspont...ebből a sunyi gondolatmenetből több mindenre következtethet az összeesküvés-elméletet kedvelők tábora..

ha belegondolok, hogy már egy hét sincs a szavazásig...gondolatébresztő.(vagy véletlen)
wagabund
@Perwool: jó fej vagy...bár ez eddig is tiszta sor volt...
papa.49
@Perwool: Az egy bezárt üzlet portálja volt ami kidőlt a robbanástól, nem valószínű, hogy bent robbant volna az eszköz...
Egyébként ettől sokkal érdekesebb az időpontok kuszasága, hogy ki mikor merre kóricált, sőt volt aki állítja még a robbanás előtt elkezdték felállítani a kordonokat!!!
MIÉRT IS???
Ha igaz hogy lezárt terület volt akkor mit keresett ott a ,,gyalogos járőr pár,,???
Ha tudtak a bombáról miért nem a tűzszerészek jöttek ki???
Nagyon sok a kérdés, és ahogy telik az idő, csak egyre nagyobb lesz a káosz!!!
Perwool
@papa.49: Én már ezelőtt is írtam, nekem az egész ügy: kocka!
papa.49
@Perwool: Nekem is bűzlik valami benne, valahogy úgy érzem kissé ,,túl van játszva!!! A rendőröknek jobbulást kívánok, az igazságot ők tudnák legpontosabban elmondani!!!
human
@papa.49: A hírek szerint kint robbant.
Desischado
@F_Viktor: Istenem, akkor mégis csak helytálló a gyanúm! Nagyon kapóra jött ezeknek ez a "merénylet" vagy robbantás, épp most?! Ezek semmitől sem riadnak vissza?! Ez ha igaz, akkor jelzésértékű, hogy ez a parazita banda mindenre képes a hatalomért!
karma1
@levarosbukta: Erdekes modon ez egy nevtelen magyar kamionos volt... Es az o kamionjat koveto kamionos igyekezett mindent huen dokumentalni a dashboard kameraval... Inkabb, mint hogy belehajtson a lathatoan valoban szemtelen menekultek koze...
Hiaba, kellett a videos anyag, na...
Yoda69
Remelem ezekutan mindenkinek vilagos: a fideSS mindenre kepes a hatalom megorzeseert. 2006-ban is a fideSS volt aki kritizalta Gyurcsanyt hogy miert nem lovetett a tomegbe.
Mi lesz itt 2018-ban, amikor valos tetje is lesz a valasztasoknak?
Kovács Gizella
A képet nézve, az ajtó berobbant, az épület lábazata leomlott,
a két sérült rendőr ( akiknek jobbulást kívánok ) éppen ott fekszik, ahol feltételezésem szerint
robbant szögesbomba.
Ha ott fekszenek, márpedig a képen ezt látni, akkor darabokra kellett volna szakadni
mindketőnek, akkora volt a detonáció.
index.hu/belfold/2016/09/24/fust_es_rengeteg_rendor_a_kiraly_utcanal/
Szóval valami nagyon nem gömbölyű.
wagabund
@Yoda69: kemények a szavaid, de sajnos nem lehetetlen...másfél év, és megtudjuk.
papa.49
@human: A képekből ítélve az ajtó előtt robbant, miután a járőr kb. 2 lépésre eltávolodott az ajtótól, magyarul elbaszták az időzítést, túl korán volt a detonáció!!!
Pálinkafőző Rézüst
Vajh miért a fidesz kormányok, és pinyósanya belügyérsége alatt voltak mindig robbantások, és fegyveres maffia leszámolások??? Költői kérdés volt...
kemeati
@wagabund: Sajnos mivel minden párt külön indul így más fél év múlva sem lesz esély buktatásra
bakegya
KREATÍV DUPLA NULLÁK.FURCSA nekem ez a BIZTONSÁG POLITIZÁLÓ.Mostantól kezdhetünk félni-az az érzésem ebben a robbantás körüli találgatásban is minden szinten el van valami baxva...kriminális...a helyett,hogy más irányt vennének az oknyomozásban.
wagabund
@kemeati: ez sajnos tény(nek látszik) ...a borzasztó, hogy a fidesz ezt tudja...és ennek a tudásnak birtokában kér röhögve újabb és újabb kávét hátradőlve a kényelmes (kormány)fotelben.

nálad a pont.
bakegya
@kemeati: mert ARANYOZOTT KEZEK IRÁNYÍTJÁK GYÉMÁNT SZILÁRDAN ezt a már teljességgel lenullázott országot- orbán focializmust szolgálunk és védünk, harmadjára is!!!D
kemeati
@bakegya: Sajnos így van a pártok meg külön listát állítanak még az Együtt is.Legröhelyesebb a szavaazás lebonyolítása.Mindenütt lesz fideszes még sok helyen egyetlen ellenzéki sem.Sok helyen fideszes választó bizottsági tag is csak nehogy belekerüljön néhány plusz nem szavazat is
kukac50
Fidesz taktika! Még két rendőrt is képesek voltak feláldozni!
bra048
Nagyon meg volt ez szervezve. A mai napig úgy tudtuk, hogy férfi volt az elkövető, ami nem
magyarázta állítólagos sajátos járását. Most 3 nap után meg kiderül, női elkövető volt, aki nagyon bízhatott magában, hogy egyszerűen és körülményesség nélkül eltűnhet. Azt nem kell magyarázni, hogyha három napig egy fiatal férfit kerestek égre- földre, ezalatt a ténylegesen nő elkövető árkon-bokron túl járhat.Egyszerűen átlépett a sérülteken minden érzelem nélkül, aminek több jelentése is lehet. Az egyik a győzelmet jelképezi. Tovább nem is írom, mert annyira elszomorít.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.