A biztos szavazó pártválasztók 47 százaléka jelenleg a kormánypártokra szavazna, ami jobb eredmény, mint amit a Fidesz-KDNP a 2014-es választásokon elért – közölte a Századvég Alapítvány a szeptember végi közvélemény-kutatásának eredményét csütörtökön az MTI-vel.

A szeptember 27. és 30. között felvett, reprezentatív telefonos kutatás eredménye szerint a teljes népességen belül a Fidesz-KDNP július óta két százalékponttal tudta növelni támogatottságát, így jelenleg 33 százalékon áll. A Jobbik stagnál, 12 százalékon van, az MSZP támogatottsága 9 százalék. A felnőtt korú lakosság 4-4 százaléka támogatja az LMP-t és a DK-t, az Együttre 2 százalék, más pártokra szintén 2 százalék adná szavazatát.

Szeptember végére csökkent a bizonytalanok aránya (37 százalékról 34 százalékra), ami összefüggésben áll azzal, hogy népszavazás időszakában társadalmi szinten is nő a politikai aktivitás – írták a közleményben.

Az ezer ember megkérdezésével készült vizsgálat szerint a kormánypártok a biztos szavazó pártválasztók körében is növelni tudták bázisukat, júliushoz képest 45 százalékról 47 százalékra. A 2014-es választások listás eredményeivel összehasonlítva az látható, hogy a Fidesz-KDNP erősödni tudott az azóta eltelt időszakban (2014-ben a listás szavazatok 44 százalékát szerezte meg), és rekordszinten van a támogatottsága.

Ebben a közegben a Jobbikot 21, az MSZP-t 15 százalék támogatja. Hat-hat százalék szavazna az LMP-re, illetve a DK-ra. Az Együtt a biztos szavazó pártválasztók között is két százalékon áll, három százalék pedig más pártra adná a voksát, ha most vasárnap tartanák a parlamenti választásokat.

51 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Hellcat
Nagyon népszerűek bizony...tele van a fidesszel a sajtó! Elbukott népszavazás...rogán urizálása...a fidesz korrupció miatt leáll a pénz Brüsszelből! Mindenhol róluk van szó szinte hihetetlen!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Aki Én
Ja. Csak megint elhallgatják a szeretett vezető elől a tényeket, hagyják, hogy félrevezesse magát, aztán egy előrehozott választásba kergetik, amiben remélhetőleg ismét hatalmasat borulnak.
De nem hiszem, ők pontosan tudják, hogy ez az eredmény egy qrva nagy BUKTA!!!
Hiszen nem véletlen volt a világraszóló mozgósítás.
Hellcat
Nagyon népszerűek bizony...tele van a fidesszel a sajtó! Elbukott népszavazás...rogán urizálása...a fidesz korrupció miatt leáll a pénz Brüsszelből! Mindenhol róluk van szó szinte hihetetlen!
Apatszerek
Közmondás:, hazudni tudni kell, nemcsak szeretni! A századvég jellemzője szeret hazudni, de nem tud. a századvégnek csak papíron vannak kutatói, a valóságban egymás véleményeit összegezve kutatásnak elevenítik meg, és hozzák a FIDESZ tudtára a kedvező megállapításait, amit a FIDESZ örömmel konstatál.
bencemacska
Nem is olyan könnyű ezer vezetékes telefonnal rendelkező válaszadót találni!!!
Lehet, hogy a Kubatov - listáról válogatnak?-:)))))
verőce21
Megkérdezték az embereket, hogy melyik kormány volt a legkorruptabb?
80% mondja: a fidesz!
Hát akkor melyik pártot választanák, most?
80% mondja: A fideszt!

Ilyenek a zemberek!

@bencemacska: (15:06) Akkor minek nyomtatják a telefonkönyveket vajon? Ha alig van vezetékes telefonos magánszám? Úgy hallottam, ezután majd a 2-i szavazóíveken található el nem ment szavazók közül válogatnak a kérdezőbiztosok a jövőben. :)
human
Ez a 47 százalék valószínűleg a maximum amit égés nélkül publikálni mertek. Az biztos, hogy a fidesz támogatottsága a legnagyobb a biztos pártválasztók körében, aminek az alja kb 35% lehet.
bencemacska
@verőce21: Nekem 2008-as az utolsó telefonkönyvem. Lehet, hogy van újabb is csak nem mentünk el érte?!
Én elhiszem, hogy a nem szavazók közül is válogathatnak. Addig legyek szegény, amíg nekik nem áll rendelkezésre a nem szavazók listája!!!
Névre szóló agitáló leveleket kaptunk. de SMS-eket nem! Olyan nézeteltérésem volt a papzsákkal, hogy örökre megjelöltek E betűvel!!!
colibri
Ez a kutatási eredmény pont olyan lehet, mint a népszavazási résztvétel megmondása. Ez a díszes társaság egyedül jutott arra az eredményre, hogy meglesz az 50% + Orbánnak csillognak ettől a szemei, meg jól is hangzik, csak éppen nem igaz.
simmering73
Ez egy kis vigasz a századvégtől a nyüszítő birkáknak. Gyógyírnak kevés, hazugságnak orbitális.
Bringás
Na libsik! Lehet jönni a süllyedő hajótokról! :-)
Bringás
@Horizont: Én nem mondom meg örömlány, hogy mi vagy. Tudják a sofőrök! :-))))))))))))))))))
Bringás
@Horizont: A koros örömlányokra is van kifejezésünk, amit nem idéznék. Ha viszont tanácsot kapok ki kinek a hátsója körül tevékenykedjen, szolgálhatok én is ötlettel! Csak rajtad múlik és megosztom én is a nagyérdeművel!
Kaptál egérutat tőlem, mert nem vagyok vaddisznó! A helyedben élnék vele és nincs sértődés!
Bringás
@Horizont: Valami érthetetlen erkölcsi értelemben vett lovagiasság nem engedi, hogy szidjalak!
Itt vannak a fiúk és a szüfrazsettek, majd velük. Nem akarlak sem sértegetni sem bántani, bár neked nincsenek ilyen előítéleteid!
Leírom a véleményem, nem feltétlenül kell olvassad! Ha támadsz, nem lesz védelem és a nyelvem csípős! Azt hiszem, eleget tettem a magam által emelt udvariassági szabályoknak!
A döntés a tied és gondold át. Valaki normális, emberi beszélgetésre kér! Tagadd meg bátran! A te döntésed!
Warlord
@Bringás: Tisztelt bringás! Ma jelentkezett nálam valaki, aki nem a pénzért adott rólad információt, hanem hozzárakott a felkínált összeghez 20.000 ft--ot hogy tegyem közzé. Így tehát már 70.000 ft megy a gyermekkórháznak. Amit természetesen aznap dokumentálok, amikor letépem a szádat, egy nappal az előtt, mielőtt nyilvánosságra hozom az adataidat.
Hogy felismerd kiről van szó: ott volt, amikor a hűtőmágnest fel akartad rögzíteni a gipszkartonra.
Továbbá igazolja arccal és címmel, mint én, a következőket:

Soha nem voltál páncélos tiszt. Nincs értelme szarakodni. A címemet tudod. Bármikor jöhetsz. Ha ember vagy, és úgy érzed hogy nincs igazad, rakd ki te is a címedet mint én. Nem a lavegőbe beszélek. Vagy a címed, vagy gyere. Mert te nem tudod hogy én ki vagyok. Ha nem teszed, megteszem én, igazolva a bűnlajstromodat komcsi geci

Te mit gusztustalankodsz itt, hazug tetü? Sorolom: gyáva vagy, mert mert nem mersz eljönni, pedig tudod a címem. Hazug vagy, mert azt mondtad a páncélosoknál tiszt voltál. Soha nem voltál. Ellenben munkásőr és III/III-as igen. Kölcsönkapott pénzt nem adtál vissza. Nőt öngyilkosságba kergettél. Beteg embereken röhögsz. Legközelebb az elérhetőségeidet is felrakom. Te ocsmány, önálló gondolatoktól mentes féreg. Takarodj vissza a csuti zsírdisznó valagába.
Perwool
A Fidesz bariknak nincs kétsége, történjen bármi, lopják ki a protkót a szájukból, akkor is Orbánra szavaznak.
Fradigege
Már megint? A századvégnél 600%-os támogatás a cél. Vagy a csillagos ég. Egyre népszerűbb náluk a zsidesz.
patyuka
Summa summarum - a nevezett közvélemény-kutató megkérdőjelezhetetlen pártatlanságának ismeretében -: fölöttébb tanúságos és tanulságos lenne megvizsgálni/-tudni, hogy a feltett kérdésekben mennyire köszön(t) vissza a népszavazás - már a felmérés időszakában is közismert - tematikája, illetve - egy kvázi Kubatov-listás összevetésben - a megkérdezettek közül hányan is vettek részt a minapi referendumon...
Profonn
Hááát, pontosan ennyire népszerű, még soha.
JAJMÁR
Ez a szàzadvég is "titkolja" a valósâgot ? :))) ( költői kétdés)
moareka
Szép kis házacska a Századvég szorgos elemzőinek a munkahelye...meg van még a plafon?
verőce21
@bencemacska: (16:44) Jókat mosolyogtam az őszinte beírásodon! :)
De kapott mindenki olyan leveleket, nemcsak az "E" betűsek. Az újabb telefonkönyved pedig ott porosodik a postán. Megér egy sétát a jó levegőn, hogy átvedd. :)
bencemacska
@verőce21: Valószínű félreérthető voltam:
Mi csak azokat a leveleket kaptuk - névre szólóan - , amit mindenki.
Nem kaptunk SMS-eket és telefon üzeneteket, sőt személyesen sem jöttek agitálni, mint 2010-ben!
Ezt jelenti az E betű !
nevemnick
Annyira, de annyira népsz@rú a fidess... mint a kvótaszavazás eredménye.Sz@rban van, de győzelmi jelképként boldogan keni magára.
Csak a fidess!

:D
silber13
@Bringás: "Valami érthetetlen erkölcsi értelemben vett lovagiasság nem engedi, hogy szidjalak!" Jééé!! A görény illatról beszél! Nahát!:-))))))))))))
silber13
@Bringás: Totális fogalomzavar nálad! A süllyedő hajóról NEM JÖNNEK, hanem MENEKÜLNEK!. De ezt neked hiába mondjuk, mert eredendően buta vagy, mint a tök!
Az állítólagos katönaéveidben semmit nem tanultál?:-))))
silber13
@Bringás: 18:35-re: Ez durva, primitív szöveg volt, jellemző rád, meg a pártodra!!
eugen4402
Pedig, ha dönt a zsűri, a vezetőbíró Orbán karját emelné fel az eddigi menetek után... Ennyi megrendítő erejű ütés után talpon maradni csak Sugar Ray Robinson és Cassius Clay volt képes. A két profi bunyós a hihetetlen szívósságának és állóképességének köszönhette, Orbán az erkölcsi, emberiességi gátlások teljes figyelmen kívül hagyásával vívta ki a világbajnoki címet...
silber13
@Bringás:De hiszen az vagy!:-))) Te kis Guderian! Láttál már egyáltalán tankot?:-))) Persze te még a da Vinci féle harckocsinál tartasz!:-)))
silber13
Hoth lófing volt Guderianhoz, vagy éppen Rommelhez képest! Neki elég lett volna Leonardo harckocsija! Csekély a tudásod Szunyi Pesta!
világlátó
Talán már unalmas, megint Széchenyi István jut eszembe, aki annak idején úgy fogalmazozz, ha pedig a nép nem zavarja el romlott kormányát, vagy maga is lealjasult ahhoz, vagy mélységes tudatlanságban él és megérdemli a kormányát.Nem szószerint idéztem, pedig ez az ítélet megérdemelné hogy ott legyen a parlamentben, Széchenyi képe alatt.
A haza minden előtt... idézte Áder .Melyik haza? Az orbáni haza, vagy a Magyar Köztársaság teljes lakosságát magába foglaló ország? A fidesz népszerűsége nem egyenlő a NEM szavazatokat leadók számával.A 98, ...% NEM szavazat nem egyenlő a magyar lakosság véleményével.A népszavazás pedig egyáltalán nem arról állított ki bizonyítványt a végeredményről, amit most " elsöprő győzelemnek " nevezett Orbán.
Senki nem akar Európában az új népvándorlás nyomán erőszakot, általános anarchiát, a migránsok által eddig " bemutatott " szemetet, rendetlenséget, követelőzést és agresszív magatartást. Magyarországon sem. Ezt minden politikai érdekcsoport kinyilvánította. Ugyanakkor senki nem gondolhatja komolyan, hogy a migráns terrorista. Hogy beszivároghatott az Iszlám Állam hadseregéből néhány száz, vagy több, azt el kell hinnünk, de erre hivatott szervezetek lassan de biztosan eredményeket mutatnak majd, ahogy ezt eddig is tették.
Amit országunkban művelt a kormány 2015 év elejétől napjainkig, - nem a kerítésre utalok, mert valóban nem volt jobb technikai megoldás - a politikai propaganda szintjén, beleértve a vad és szemtelen sértegetéseket az Eu. Bizottság és az Eu. Tanács irányában az viszont messze kimerítette a józan világ tűrőképességét.
Ebben egyre jobban elhatalmasodott egy orbáni vágy álom, mely szerint majd megmutatjuk mi magyarok és én Orbán Viktor, hogy mit kell tenni.A szégyenteljes propaganda, amiről most már egyre többen látják a célját és sajnos a következményeit, visszahull a fejünkre, nem csak Orbán fejére. Miután a feje fölé tartja a 3,5 millió NEM szavazatot, azt a teljes magyarsággal azonosítja. De ez is hamis, mint minden.
Ördögvadász
Na mi a gond?
Talán habos tortán neveltek? Vagy elvették a lovat alólad? Ha ennyire tátott szájú vagy..
De gyere adok egy másik lovat, hamár nem tudsz saját lábon járni!
magyarbakancs
felszokott hívni engem is a századvég mindig a Fideszre szavazok ha kérdeznek.
gondolom mások is így tesznek.
világlátó
A Századvég értékelése mit sem ér már. Miután Orbán tenyeréből eszik, miután a kedves vezető gondolatait is kitalálja, sőt megfogalmazásában segédkezik, a kormánypropaganda tagadhatatlan hatalmának a fedezete mellett azt állít és ír és mond amit csak a miniszterelnök olvasni, hallani, látni óhajt.Lehetséges hogy ebben kedvére felhasznál tényeket, számokat, statisztikai adatokat, de mára elfogyott a hitelessége, bármit is állít. Hogy a fidesz népszerüsége? Hát hogyne volna népszerű amikor az államapparátus és intézményei néhány kivételtől eltekintve / oktatás, egészségügy stb /munkaadója.A munkavállaló pedig ha a munkaadója népszerűségét kell kimutatnia, felteszi a kezét.
Hogyne volna népszerű a fidesz és a kormány , élén a miniszterelnökkel, aki országjáró körútján igéretekkel teli tarisznyával előrevetítette a következő évek mega beruházásait.
Mint ha a következő néhány évben ránk szakadna valami újabb néhány ezer milliárd valahonnan.Az olcsó népszerűség semmi, de az európai közösség tagjainak igazi és őszinte barátsága, az valami. A visegrádi négyek magatartása jól példázza ezt. A lengyelekért kár. A többiekkel történelmi távlatos ellentmondásos a helyzet. Nem is szólva Fico szlovákiájáról.
Nem lesz egy könnyű menet új és erős kapcsolatokat építeni korabeli barátainkkal, főleg akkor, ha nem csak Orbán Viktor hangját, de megtévesztett népünk hangját is hallják Európa szerte.Ezért nem szabad abban a hitében hagyni, hogy a magyarok döntöttek, mert a magyarok nem döntöttek. A propaganda áldozatai egy x-et tettek a NEM karikába.Ennyi és nem több. Hogy ez elegendő FELHATALMAZÁS ? Neki elég. Hogy Európának és Európa népeinek elég - e azt ma még nem tudjuk. Az idegengyűlölő propagandát felülírja a józan megoldások alkalmazása, amiből mi már kiírtuk magunkat. Európa gazdasági és politikai vezetése, a világszervezetek minden bizonnyal dolgoznak a helyzet javításán. Az USA és Oroszország viszonya és világhatalmi kűzdelme a kulcs.Ezért elég a hisztériából itthon.
verőce21
Ha most lenne választás...
Fidesz 140
Jobbik 25
Baloldal összesen 34 képviselő

De a balosok nyerték az október 2-i népszavazást. :)
el kéne azért már gondolkodniuk, mi a fenét csinálnak rosszul ellenzékben, de hála isten nem fognak.
Bringás
@verőce21: Sokat követelsz tőlük! Mivel gondolkodnának! Ez a 34 mandátum az összes 17%-a. A Jobbikkal meglenne a négyötöd!
Lóg a kezük bele a bilibe, amikor győzelemről álmodoznak, bár ahogy írtad, a népszavazást megnyerték! :-))))))))))))))

Öregem! Ezek idióta bikficek, akiket csak a saját pecsenyéjük érdekel!
verőce21
@világlátó: (10:58) "Hogyne volna népszerű a fidesz és a kormány..."
az lenne a jövő, hogy ne ilyen lövészárkok öröklődjenek, mint amik ma vannak, hanem aránylag konszcenzusra hajló ellenzék lehetne minden választásnál!
Mostani ellenzék pont ilyen, ezért vigyáz rá a Fidesz.
verőce21
@Bringás: (12:02) A mai ellenzék saját magára veszélyes nem a fideszre.
Egy sem akar dolgozni...egykori megmondóemberek. Ahogy hátrébb csúszik a listán, ahol 5%-kal már nem jutna biztos hely az országos listáról, azonnal új baloldali pártot alapítanak ahol ők vannak az első helyeken. Majd ha van mérhető támogatásuk amit az előzőekről akasztanak le akkor újra tárgyalják a helyeket.
A végén már 17% balos szavazóra 50 párt fog jutni.

Csupa "tisztán látó" lipsi. :)
Bringás
@verőce21: Ne hagyjuk ki, hogy csak ők a demokratikusok!
Úgy mint 1917-ben a bolsevikok! Csak egy maroknyian voltak, de többségnek hívták magukat!
herczeg0210
Azért népszerűek mert a trafikmutyi, a földárverés, a bukott népszavazás, a helikopterezés, a 0,9 százalékos nyugdíj emelés, meg a többi eszement fakivágás elvesztette szavazatcsökkentő jellegét!
világlátó
@verőce21: Az ellenzék úgy általában a világban, mindent elkövet, hogy újra kormányt alakíthasson.Elvesztett valamit a kormányzás alatt, nem volt képes az ő ellenzéke folyamatos támadását kivédeni, választók kisebb, nagyobb tömegének a támogatását elveszítve alulmaradt. Az őt váltó kormány, akár egyedüli párt , akár több , vele hasonló nézeteket valló kisebb párttal koalícióban, rendszerint hibát vét, mert nem kellő súllyal képviseli a választópolgárok érdekeit, vagy fordulatokat hajt végre , elhagyva meghirdetett programját, vagy kihasználva az ellenlábasai súlyos hibáit úgy dönt, hogy tartós kormányzásra rendezkedik be és minden módszert és eszközt be is vet ennek érdekében, hibákat követ el, lásd Magyarország 2010 -óta. Az ellenlábasok hibái lehetnek bár kisebb jelentőségüek, mint az uralkodó kormány bűnös mulasztásai, a médiák teljes uralmával, a közélet minden területén lerombolja az ellenzék maradék erényeit, paktumokkal korrumpálja, igazságszolgáltatás hatóságaival erkölcsileg ellehetetleníti, ráuszítja a csahosait, erőszaktól sem riad vissza, miközben folyamatosan mocskolja, hazaárulással, súlyos köztörvényes bűnökkel rágalmazza.
Így is lehet.
Egy érett, tanult, normális társadalomban ez nem elképzelhető, bár a világpolitikát figyelve, durvul a helyzet mindenütt. Mégis a sokat emlegetett fékek és ellensúlyok hiánya, az erőből hozott ezernyi törvény és rendelet, szabály aláássa a társadalom egyensúlyát, kettészakítja azt , ami egy idő után már nem a jobboldal és a baloldal, hanem a kormányzó párt és jól tartott szavazóbázisa vele szemben pedig a többi, közöttük a polarizálódott korábbi ellenzéki pártok. A többi a lényeg. Az uralkodó párt és kormánya pedig minden módon fentartani akarja uralmát, ezért a tudatformálás legalja módszereit is előveszi, ilyen a félelem, a gyűlölet, a minden erővel fenntartható " biztonság " a megvédjük a magyar embereket erőnek erejével súlykolása. Egyik kézzel a jutalmazás, másik kézzel a büntetés, a kirekesztés,a besározás.
verőce21
@világlátó: (13:32) Általánosságokat írsz, én pedig általánosságokban egyetértek veled.

2010-ben soha sem látott egység váltotta le a kormányzó balos kormányt. És (meglepő)még ma is tart a lendület, ha ma új választásokat írna ki a Fidesz, a Baloldal nem tudna összeállni egy életre ki lehetne őket ütni.
Viszont miért lenne ez a Fidesznek az érdeke? Ilyen kényelmes, együttműködő ellenzék, sőt inkább be fog segíteni, nehogy kiessen az mszp a parlamentből.
Ma inkább azt láthatjuk az ellenzék "egymást" kezdte harapdálni, egymás szavazóbázisára "mozdultak" rá! Jönnek még a kutyások is meg lesz egy-két új párt is 2018-ban a baloldalon...és még Thürmer...lehet nosztalgiázni...

Ami megmaradt a társadalomban, függetlenül a fidesz értékelésétől és a szavazóbázistól, hogy amazokat vissza ne. Erre pont ugyanazok az arcok vágynak vissza a hatalomba, pont azok, változás nélkül. :)
világlátó
@verőce21: Sajnos egyet kell értenem Veled és mindazokkal, akik így látják.
Ugyanakkor reménykedem abban, hogy a többséget alkotó, ma még igen heterogén tömb kitermeli a maga új vezető garnitúráját és új helyzetet teremt.
kukac50
Egy elbukott Népszavazás után csak egy elmebeteg mondhat ilyent!
JAJMÁR
A biztos pàrtvàlasztók 53 százaléka nem a fideszt-kdnp-t választanà! Már ha tényként fogadjuk el ezt a szàzadvéges izét
JAJMÁR
Arról pedig nem szól a fàma, hogy a szavazàsra jogosultak osszességének hæny szàzaléka a biztos pàrtvàlasztó. A bizonytalakon múlik minden.
bakegya
@verőce21: a harmatos őrangyalkái lehettek ti sokan ennek a felcsutkai bevándorló,lopós,erőszakos,here familiának-úgy nincs közük ezeknek ,veletek együtt a JOBBOLDALI POLITIZÁLÁS KULTÚRÁJÁHOZ,MINT TYÚKNAK AZ ABC-HEZ.
Szókrakész
@Hellcat: "Nagyon népszerűek bizony...tele van a fidesszel a sajtó! "

Nem csak a sajtó.
A tasakom is!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.