A Budapesti Értéktőzsde honlapján jelent meg a közlemény, hogy az OPIMUS GROUP Nyilvánosan Működő Részvénytársaság egyszemélyes tulajdonában lévő OPIMUS PRESS Zrt. megszerezte a Népszabadságot is kiadó Mediaworks Hungary Zrt. részvényeinek 100%-át.

A részvények átruházásához a Gazdasági Versenyhivatal 2016. október 25-én hozzájárult, az OPIMUS PRESS Zrt. a jóváhagyás időpontjától gyakorolhatja részvényesi jogait.

Az OPIMUS honlapján található közlemény szerint a cég a Népszabadság felfüggesztését követően tett ajánlatot a Mediaworksre, mivel úgy ítélte meg, hogy a befektetés értéke tovább növelhető.

Azt is írják, hogy a cég

az újonnan megszerzett portfólió üzemeltetésének vizsgálata során elsőként és kiemelten foglalkozik a Népszabadság napilap újraindításának lehetőségével, és e tárgyban a döntést mielőbb meghozza.

63 hozzászólásarrow_drop_down_circle

bencemacska
Ezután Gázszerelők Lapja lesz a Népszabadságból???
És a qurmány ebbe nem avatkozhat bele?!?!? Mondta a "sohasem hazudó".
Megvárták vele az ünnepet, azt hitte megússza a füttyöt???
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
bencemacska
Ezután Gázszerelők Lapja lesz a Népszabadságból???
És a qurmány ebbe nem avatkozhat bele?!?!? Mondta a "sohasem hazudó".
Megvárták vele az ünnepet, azt hitte megússza a füttyöt???
moareka
Na akkor tényleg igaz volt, a meccs előtti egy szavas ítélet a nemzetmegmentő szájából...
papa.49
Na akkor ki a hazug aki fütyiszes MIND!!!
glorianna
@bencemacska: ühüm.. és a mangalicaszerelőké :S
eszegfu
Ja, mindezt a "saját erőből" szerzett pénzből?! Tudod, Téged is, meg a gazdádat is elérhetne már egy jó kis bélcsavarodás!
justhpeter
Ezzel radikálisan elismerték azt, hogy a szüneteltetés politikai okból történt. Vagyis Orbán és Mészáros szavahihetősége elérte az abszolút nullát.
Mennyi lesz a példányszám ?
Hány magánszemély előfizetője lesz ?
Az állami megrendelésen kívül lesz-e bevétele ?
sziha
Igy maris ertelmett kapott a "gazdasagi okokbol" cimu kifejezes.
Hellcat
Még le is tagadták, hogy nekik aztán nicns közük ehhez...
kuka
Azért nem semmi, hogy a nemzet gázszerelője megvesz egy gazdaságilag tönkrement újságot!
cs.n.
Napra pontosan 3 hónappal ezelőtti cikk:
24.hu/media/2016/07/25/bekebelezheti-a-nepszabadsag-es-a-vilaggazdasag-tulajdonosat-az-opimus/
Megtörtént, amit akkor csak pletykának deklaráltak. Nem zörög a haraszt, ugye. De erről Lőrinc úr természetesen mit sem tudott, ő csak belecsöppent ebbe az egészbe naivan, azóta is csak kapkodja el a fejét a felé hajigált milliárdoktól.
Grafix69
Hofi Gézát idézném. Megkérdezték Lőrincz barátot , hogy megeszi-e a Népszabadságot. A válasz : Ezt nem tudom megerősíteni. Az 5 éves Pistikét megkérdik , beszartál ? Be . Na az tudja.
Cicamama55
a XXI. század Magyarországának az "aranyembere!" :( Gáz-, víz, villanyszerelő, földműves, sertés tenyésztő, szállodalánc, laptulajdonos, ásványvíz forgalmazó, yacht résztulajdonos, kastélyok gazdája...Tévéje nincsen?! Majd az is lesz!
sziha
@kuka: pont erre gondoltam fentebb...
Gazszerelo akarok lenni...
Zeta
@Cicamama55: Na, pont ezek miatt nem lehet ilyen okos. Olyan ,hogy mindenhez Is értek nincs, csak ha Orbán a Lexikon.
lampa laz
Nyilas Misi meg majd felolvassa ennek a hülye bunkónak a híreket...
quadrocopter
Az úgy volt, hogy ment a tv, közben molesztáltam a pc-met is. Mindez ma, RTL. Arra kaptam fel a fejem, hogy valaki, homoszexuális hangszínnel mond valamit a riporternek, miután a bemondó száját elhagyta a Mészáros Lőrinc név. Még soha nem hallottam Mészáros Saját Lábon Álló Lőrikét csacsogni, de arra nem számítottam., hogy ennyire erős homoerotikus hangja van ennek a keménycsávónak. Orbán, Orbán, te kis huncut másságos...
nemkati
@quadrocopter: Mindenesetre egy súlycsoportban vannak. :)
Szókrakész
Pedig én azt hittem, hogy a lámpavasakon lesz valami sorminta.
De ahogy elnézem, itt csak fidesz minta lesz!!!
grincss
@Hellcat: Miért, hisz Rogán is letagadta a helikopterezést!
Egykutya mind!
grincss
@sziha: Értesz hozzá?
Nem?
Nem baj, tiéd a jövő!
egyvandor
@kuka: "a nemzet gázszerelője megvesz egy gazdaságilag tönkrement újságot!"
Olyan tehetséges., hogy a hat éve még rendre veszteséges vállalkozásából mára már e legfelső körökbe tudta küzdeni magát.
Nagy Mária
Egy ilyen primitív ember 100 év alatt sem találta volna ki, hogyan lehet szállodaláncot üzemeltetni, vasutat felújítani, mire jó neki egy olyan médiahálózat, mely nemcsak a Népszabadságról, hanem az összes megyei lap felvásárlásáról szól. Ezt nem kell magyarázni, mindenki tudja ki a "tanácsadó". De könyörgöm, legalább ne hagyták volna nyilatkozni, mert a butaságnak nincs mélysége.
sziha
@grincss: az a baj, hogy nem tudok nyalni...
korell
Oh, ki hitte volna? Ezt ebben az országban senki nem is "sejtette", hogy mit miért ès ki.
Még a világ is meglepődött.
Szókrakész
Bár az iskolai könyvek, tervezésénél, nyomtatásánál tudna ilyen gyorsan, hatékonyan lépni a "szabad" piac?!?!?!?!
Szókrakész
De ugye ez a Mészáros nem az a Mészáros?!?!?!
nezelodo
El tudom képzelni, hogy a közgazdaságtanban már járatos polihisztor, magasan képzett szakember, most beül az ELTE Esztétika-Kommunikáció szakára pótolni azt az egyetlen hiányzó tudományágat, amit még kemény tanulással eddig nem szerzett meg, úgy ahogy a Népszabadságot megszerezte.
prime777
Kiderült ami eddig is kézenfekvő volt.
Hajj de sok ész kellett ehhez.
Nagy Mária
@gibgab: Á, dehogy! Merő kitaláció. :)
Nagy Mária
@nezelodo: Reménytelen eset, de a diplomát meg tudja venni. Mert "akinek van pénze, azt vesz rajta, amit akar, vagy szállodát, vagy újságot vagy TV-t, vagy amit akar".
human
A főszerkesztő egyenlőre megvárja a tárgyalást az új tulajdonossal. Ott mindkét oldal elmondja, hogy mi a terve, elvárása. Ez után tud majd dönteni a Népszabadság főszerkesztősége.
Nekem van egy olyan érzésem, hogy ha megmarad a népszabadság, akkor az lesz vele, mint az Origóval. Új emberekkel kormánylappá válik természetesen ugyanabban a szennylap minőségben, mint az Origo, 888 vagy Lokál.
Nessy
Mi lesz a lap neve? Lesz pofájuk megtartani a címet?
Esetleg : Polihisztor Hiradó? Felcsúti Harsona? Strómanok Lapja?
nemkati
@human: @Nessy: Ez a mostani gárda biztosan nem fog dolgozni az új Népszabadságnak, már ha lesz képe az új tulajnak megtartani a nevet. Ha meg másik neve lesz, annak meg nyilván nem lesz semmi köze a Népszabadsághoz.
human
@nemkati: 98% az esélye, hogy nem lesz megegyezés. Ez is csak egy kamu tárgyalás lesz, ahol esetleg megpróbálják beetetni őket, időt húznak. A nevet pedig nem fogja átadni a szerkesztőségnek a tulaj. Inkább valami szennylapot csinál belőle. Természetesen a szerkesztőség nem fog ilyenben részt venni.
Ami pedig egyértelművé teszi, hogy politikai akció volt a Népszabadság megszüntetése az az, hogy az archívumot is elérhetetlenné tették. Lehet bármit mondani, de a Népszabadság az egy brand. Egy valódi tulajdonosnak ez pénzt jelent. Az archívum bezárása csupán ennek a brandnek az elértéktelenedését hozza magával. Miért akarna ilyet egy gazdasági szempontokat szem előtt tartó tulajdonos? Persze, hogy csak el akarták hallgattatni őket.
Nagy Mária
@human: A titok egy kicsit a háttérben van. A Népszabadság felvásárlása jól eltereli a figyelmet a megyei lapok felvásárlásáról, ugyanis a 2018-s kampányt ezekből akarják irányítani. Sajnos ez konkrét, mert a családom egy tagját is érinti.
human
@Nagy Mária: Nem kizárva ezt a lehetőséget is. De a többi lapot is egyik napról a másikra bezárták? Tudtommal a Népszabi volt eddig ilyen kivételes helyzetben.
szaboria1
Az ötös lottóm lett volna ha tippeltem volna mivel már augusztusban pedzegették a Népszabadság megvételét a Mészárosnak.
Cicamama55
@Zeta: Nem is ész kell ehhez, hanem pénz, vagyon! Ha szükségünk van szakemberre, nem az ilyen körökben kell keresnünk az biztos! Csak úgy elfilóztam azon, mekkora lehet ennek az uraságnak a kiszállási díja?
eugen4402
Vonjuk le a tanulságot, tisztelt hölgyeim és uraim!
Manapság a Fidesznél "hazudni becsület és dicsőség dolga!"
Hazugságot bevallani? Na az hazaárulás..!!!
Ludmilla
@bencemacska: kukalülü gazdasági tanácsadó
papa.49
@sziha: Vagyunk itt egy páran akik ebben a cipőben élünk...
human
@szaboria1: A Geci botrány kirobbanásakor Csintalan említette egy műsorban, hogy megvenné a Népszabadságot. Röhögtem rajta. Most meg ott tartunk, hogy talán jobb lett volna ha megveszi.
Nessy
Úri ember nem fogad. Ergo ez köztudott lett, amikor Lőrinc barát sejtelmes vigyorral nyilatkozott.
namihami
Megvette-megvette.
Ha egyszer rájött, hogy kell, pont ez kell, neki. Ez és csattogós lepkéje még nem volt. Hát hálistennek, már van. Olvasó meg vagy lesz vagy nem. De amíg a pénzes hirdetés jön a haveroktól, addig úgyis csak a macera van velük. Az állami hivatalok pedig ráéreznek, hogy ez hiányzott nekik eddig.
eszegfu
Ugy elméláztam Mészáros "vásárlásain". Szinte kizárólag veszteséges, eladósodott és felszámolás alatt lévő cégeket vett/vesz meg. Épeszü ember ilyet nem csinál: kifizeti a cég addigi adósságait és közben tudja, hogy nem képes nyereséget termelni, tehát tovább kell belelapátolni a cégbe a pénzt... és itt nem 1-ről, hanem többről van szó! Erős a gyanum, hogy itt a "feketepénzek" tisztára mosása zajlik!
solidedge
Biztos vagyok benne, hogy a Fidesz megkereste a Mediaworks tulajdonosát és olyat igért neki, hogy az azonnal leállította a Népszabadságot. Az indoklás, hogy a piac döntött nagy smafu. A Fidesz így einstandolta a lapot. Természetesen a lapot a részben közpénzből rendelt reklámok fogják eltartani, mert a példányszám még alacsonyabb lesz. A lényeg, hogy a 2018-as választásokra eltűnjön minden kritikus hang, hogy a gátlástalan hazugságok, a fényes nappal történő rablások ne kerüljönek nyílvánosságra.
Nessy
@solidedge: Ankétot tartott pártunk és kormányunk a Mediaworks tulajdonosainak. A'nkét pofont ígért nekik, NAV ellenőrzéssel kombinálva, hogy rögtön tudták, merre hány óra!
kiscsillag66
@Nessy: Nem a sejtelmes vigyorral van a bajom, hanem ez egy nagyon primitív ember. Egy ép mondatot nem tud kinyögni.
Yoda69
Remelem ezekutan a bringas-feleknek is egyertelmu mire ment ki a jatek.
human
@namihami: Az hagyján, hogy Orbán nem kapott kisvasutat gyerekkorában, de vajon ennek a Mészárosnak milyen silány gyerekkora lehetett, hogy most kastélya, újságja, ásványvíz üzeme, sertéstelepe és egy rakat egyéb cége lett mostanra.
bencemacska
@solidedge: ma,9:22
Egy kicsit korábbra kell visszamennünk! Az egészet Szalay Annamáriához kell visszavezetni:

" 2014. május. 30. 11:27 MTI Vállalkozás
NMHH: egyesülhet az Axel Springer és a Ringier Magyarországon
Bár a végső döntést a GVH-nak kell kimondania, az NMHH megadta az előzetes engedélyét a Ringier AG és az Axel Springer médiavállalatok magyarországi fúziójához."

" 2014. július. 23. 13:20 MTI Vállalkozás
Újabb sajtópiaci összeolvadásra mondott áment a GVH
Az Axel Springer és a Népszabadságot kiadó Ringier akadálytalanul fuzionálhat. Az Axel Springer és a Ringier első ízben 2011-ben kívánt összeolvadni - harmadik fél bevonása nélkül - ám akkor a médiatanács nem adta meg a szakhatósági hozzájárulást ehhez. Most egy felvásárló közbeiktatással valósulhat meg az egyesülés."
A közbeiktatott céget úgy hívják: Mediaworks. Vagyis a Ringiernek el kellett adnia a Népszabadságot!
Szvsz. a Mediaworks feladata az volt, hogy szerezzen meg minél több vidéki /helyi/ lapot és lehetetlenítse el a Népszabadságot. Utána jó pénzért felvásárolják tőle.
Nézd meg a Mediaworks tulajdonosának ill. cégeinek tevékenységi körét: pénzügyi tranzakciók!
Két év alatt végrehajtotta a feladatot, biztos jól keresett rajta.
namihami
@human: Ja kérem, a nehéz gyermekkort nem könnyű utólag helyre billenteni. Rengeteg aprósággal és csecse-becsével lehet csak az évek alatt felgyülemlett hiányérzetet kompenzálni.
Nézz végig a teljes Fidesz-vezérkaron és hitveseiken, mindegyik iskolapéldája a fenti lelki torzulás orvosi tankönyvbe illő példájának.
human
@namihami: A híd alja meg tele van csupa egészséges gyerekkorral büszkélkedő hajléktalannal.
lampa laz
@eszegfu: tökéletesen látod az igazságot.
Nagy Mária
@human: bencemacska megírta helyettem a választ. Olvassátok el nagyon alaposan, mert ebből látszik, hogy éveken át tudatosan készültek a Népszabadság ellehetetlenítésére, de számukra a megyei lapok és online felületek megszerzése fontosabb volt.
Zeta
Egy ember, aki nem tudja, hogy milye volt, van, lesz. Ráadásul a kérdést sem igazán érti, hogy vesz lapot.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.