Csalás, zsarolás és felbujtás miatt is keresi az FBI Ghaith Pharaont – közölte a Magyar Időkkel Eric Watnik, az Egyesült Államok budapesti nagykövetségének diplomatája.

Pharaon ügyében 1991. november 15-én nyújtották be a vádiratot, és Alan Kay amerikai bíró még aznap kiadta ellene az elfogatási parancsot, ami jelenleg is érvényes. Mivel Magyarország és az Amerikai Egyesült Államok között kiadatási egyezmény van érvényben, ha bárkinek információja van Pharaon tartózkodási helyéről, azt közölnie kellene a hatóságokkal – írta Eric Watnik.

Mint ismert: Ghaith Pharaont Orbán Viktor budai házának szomszédjában vett telket, több ingatlanüzletben is a miniszterelnök vejének partnereként jelent meg, illetve nemrég Mészáros Lőrinccel is találkozhatott.

Csütörtökön a Kormányinfón is előkerült az ügy. Lázár János azt mondta, az Ghaith Pharaon 2014. október 24-én nyújtott be vízumkérvényt a bejrúti magyar nagykövetségen. Magyarország hat EU-tagországot is megkérdezett arról, hogy érinti-e a vízum megadása az érdekeiket, egyúttal tájékoztatta az Egyesült Államokat, valamint Szaúd-Arábiát. Németország úgy nyilatkozott, hogy nem sérti a vízum megadása az érdekeit, az Egyesült Államok és Szaúd-Arábia pedig nem válaszolt. Így a magyar hatóságoknak nem volt olyan információjuk, amely megalapozta volna a vízum megtagadását.

Ezek után az illető ember – folytatta – járt Magyarországon, "a személyazonosságát illetően vannak zavaros körülmények, amelyeket nyilván az Alkotmányvédelmi Hivatal és a rendőrség folyamatosan tisztáz".

Idézte Orbán Viktor parlamenti felszólalását, amely szerint az érintett ember magyarországi tevékenysége nem sértette az ország nemzetbiztonsági érdekét.

Lázár János jelezte ugyanakkor: az Interpol fél éve erősítette meg, hogy körözik a férfit, így 2015-ös magyarországi útján nem tartóztatták le. "Ha most idejönne, akkor természetesen letartóztatnánk" – erősítette meg Kontrát Károly BM-államtitkár szavait.

60 hozzászólásarrow_drop_down_circle

magyarbakancs
Mi meg azt mondtuk nem körözik.
Hogy lehet az, hogy egy arab ember ki kezeli, a terroristák pénzét az EU-ba beléphet?
Milyen biztonság van itt az Eu-n belül?
20 -25 év alatt nem fogták meg ezt az illetőt?
Mit csinált az FBI -, az Interpol?
Töküket vakarták?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
karma1
Hat hogyne,... Ha pharaon ur, a bunozo most besetalna a Parlamentbe, akkor a tokos tek-esek immel-ammal talan letartoztatnak, viszont ennek feltetele, h a pasi bilincselje is meg magat, kulonben a tek nem lesz eredmenyes.
magyarbakancs
Mi meg azt mondtuk nem körözik.
Hogy lehet az, hogy egy arab ember ki kezeli, a terroristák pénzét az EU-ba beléphet?
Milyen biztonság van itt az Eu-n belül?
20 -25 év alatt nem fogták meg ezt az illetőt?
Mit csinált az FBI -, az Interpol?
Töküket vakarták?
human
Akkor egyre indokoltabb elővenni, hogy Orbán veje mit is üzletelt az illetővel.
nezelodo
Ez a körözött ember jó muszlim lehet, talán már Kaya Ybrahimnál is jobb igazhitű barát, ellentétben azzal a büntetlen magyar állampolgárral, aki a Cinege utcában megcsóválja a fejét a TEK-es gyülekezet láttán, ha egyáltalán bemehet oda. Szerintem ha oda akar menni a magyar választó és látni akarja dakota parádét, mert izlésficama van, kérjen Bejrútban vízumot, mint ez a vejkó és Lenci-barát arab.
eugen4402
@magyarbakancs: Attól félek, nem csak Európában, az egész világon ez van. A bankszámla egyenlege határozza meg a személyes szabadságjogok korlátait...
Gondolj a WTC tornyokra. Bármikor megismétlődhet, csak álom a biztonság. A Nagy Bábszínház szereplőit a szaúdi "bábművészek" mozgatják...
aremy
@magyarbakancs: ez olyan mint annó carlos a terrorista nálunk gyakorolt évekig majd kipihente magát kétmerénylet között.állami segédlettel.
Hellcat
Na és akkor mit üzletelgettek vele a százlábó tiborczék? nem akarom elhinni baszki...itt semminek nicns következménye.
Here Potter
@magyarbakancs: az Interpol nyilvántartásában már régóta szerepelt. Ők nem fognak el senkit, mert nincs nyomozati jogköre. Tehát olyan ,hogy Interpol nyomozó, nincs. Akták, fényképek nyilvántartása bűnözőkről. Ez a magyar hatóságok feladata-lenne.
Fradigege
Ezt nem migránsozza le a felcsúti more gyerek? Érdekelne az is, hogy vásárolt-e letelepedési kötvényt. Amerika simán megzsarolhatná a felcsúti zsírmorét. Mondjuk egy újabb kitiltási botránnyal. Az egész pereputtyot kitilthatnák.
vonotok
Te " kis g...i " remélem ezt nagyon be szívod.
Yoda69
@magyarbakancs: Nekem is ez jutott eszembe. 1991-ben adtak ki az elfogatasi parancsot. 25 ev eleg hosszu ido. Lehet hogy nem nagyon allt erdekukben elfogni.
De ez nem csokkenti orban felelosseget, aki vizumot adott neki, sot engedte befektetni a mosott penzt az orszagban. Mi tobb orban csaladjaval is uzletelt, egy terrorizmust penzelo bunozo. Ezekutan a minimum hogy orbannak le kellene mondania, es vizsgalni kellene bunreszesseget is.
Kutyuska
@Hellcat: Ha Te csinálnád, akkor lenne!
Kutyuska
@Here Potter: Két lehetőség van (én az elsőre tippelek): 1. Pontosan tudják a magyar hatóságok, hogy körözik a pasast, csak a gazdájuk megmondta nekik, hogy kussoljanak.
2. Orbán TEK-esei és az összes állambiztonsági hivatal, akinek dolga lett volna tisztázni, a szaúdi maffiózó terrorista kilétét annyira pancser, hogy azonnal el kellene zavarni mindet.
Orbánék azt szajkózzák évek óta, hogy egyedül Magyarország kormánya tudja megvédeni az állampolgárait, sőt egész Európát, ezzel szemben Orbán szomszédjában vásárol ingatlan egy minden hájjal megkent arab, akiről állítólag azt sem tudják, hogy kicsoda.
Ismét javaslom a fideszeseknek, hogy a szűk családjukat és a sok agyhalott fidesz hívőt etessék ezekkel a maszlagokkal, azok beveszik.
Eriksson
Vajon Gyurcsány, mint becsületes feljelentő, mennyi vérdíjat fog kapni a nyomravezetésért?
Here Potter
@Kutyuska: Így van. De most már rákényszerülnek, hogy lépjenek valamit, mert Algéria is szólt, hogy mi is körözzük. Nem lennék meglepve, ha hagynák az arabnak, hogy eltűnjön az országból.
Kutyuska
@Here Potter: Nem hiszem, hogy bármit lépnének. Már annyira biztosak abban, hogy bármit megtehetnek következmények nélkül, hogy maximum tovább hazudoznak.
Már várom, mikor adnak ki közleményt, hogy Soros és Gyurcsány a hibás azért is, hogy Orbán szomszédjában vásárolt ingatlan a pasas és azért is, hogy Orbán közös vacsorán vett részt vele. Meg különben is, mindenért Soros és Gyurcsány a hibás.
Yoda69
@Eriksson: Nem fog kapni, mert csak a kotelesseget teljesitette. Mint ahogy neked is jelentened kellene, la latnad valahol felbukkanni az orszagban.
"Magyarország és az Amerikai Egyesült Államok között kiadatási egyezmény van érvényben, ha bárkinek információja van Pharaon tartózkodási helyéről, azt közölnie kellene a hatóságokkal"
Eriksson
@Yoda69: Sajnos nem ismerem, mint ahogy senki sem az elmúlt 25 évben annyira, hogy biztos lehessen a dolgában. :))) Gyurcsány üdítő kivétel. Bár kérdés, hogy mitől lett neki mostanában ismerős és eddig miért nem? :)))
Yoda69
@Eriksson: Talan azert mert most lett orban telekszomszedja, es most derult ki hogy uzletelt orban vejevel.
quadrocopter
Mégis mit gondolnak Pintérék, mi a fenének adják ki a jenkik a körözöttek listáját? vagy ha cimbi szerepel benne, akkor nem is kell megnézni?
Eriksson
@Yoda69: Vagy csak eddig nem érdekelte, most viszont figyelmes lett dolgokra?
Cefi
...rossz szomszédság, török átok...
CsipkeRózsa
Kivel üzleteljen egy maffia kormány?, a megfelelő partnerrel.
Pálinkafőző Rézüst
És ezt a palit hívta a kis gecmarek "professzor úr"-nak...
Yoda69
@Eriksson: Miert Gyurcsanyon lovagolsz? Miert nem orbanon, aki kiarusitja a hazat idegeneknek, es terroristakat penzelo bunozokkel uzletel?
nezelodo
A Fletó kitüntetést kellene hogy kapjon a fidesztől, mert kiállt a kormány migráns ellenes politikája mellett, ellentétben a kormánnyal, aki ellenkezőjét teszi mint amit a kormánypropagandában sok millióért harsogva hirdetnek és hülyítik a zembereket. Ráadásul azok jelentenek biztonsági kockázatot haszonlesés miatt az országra, akiknek éppen elhárítani kellene a kockázatot.
Eriksson
@Yoda69: Gyurcsányon lovagolnék? Ki a vénisten tett feljelentést éppen most, mond meg nekem. Az elmúlt 25 évben állítólag körözés volt kiadva a szaúdi úriember ellen, eddig miért nem szúrt szemet volt főnökünknek? Talán mert addig az ő üzlettársa lehetett?
Vagy miért nem érdekelte eddig a kutyát sem, hogy él-e, hal-e, üzletel-e, terrorizál-e vagy éppen mit csinál?
Mobil123
@Pálinkafőző Rézüst: mert hozzá képest magasabb képzéssel bír az átb@szás dolgában.
nezelodo
Igaz, annak idején , amikor az ikertornyokat lerombolták, az idősebb Bush elnöknek éppen Oszama Bin Laden volt a "Simicskája", és ott sem firtatták...
Yoda69
@Eriksson: O legalabb megtette a kotelesseget, amit orban is megtehetett volna az elmult 25 evben.
Eriksson
@Yoda69: Te nem tudsz elvonatkoztatni kedvenced személyétől. Bújj a seggébe. :))
Yoda69
@Eriksson: Joember, te hoztad fol Gyurcsanyt nem en. Csak probalom elmagyarazni neked az osszefuggeseket, hogy megertsd, de ugy latszik remenytelen eset vagy.
Neha viszont kibujhatnal orban seggebol, hogy korulnezz a vilagban. :)
Eriksson
@Yoda69: Kis drágám, soha sehol nem láttad még, hogy én valamikor is pártoltam volna Orbánt, így semmiképpen nem vádolhatsz elfogultsággal. Te viszont sokkal inkább vagy elvtelen seggből kukkoló.
Lepényleső
Amiért körözik,az ebben a volán formájú manézsban nem kirívó produkció.
Zeta
Orbán mellett vesz magának házat ,telket,aki a TEk által védett személy, és ez a terror elhárítás! Elkellene gondolkodni, hogy alkalmasok e a feladatukra. Vagy tudtak mindenről ,és csak üzlet az egész,két seftes között?
kisrigó
Sajnos olyan világot élünk, hogy a pénz, az üzlet mindent überel, tisztára mos. Lesz-e még olyan értékrend ebben a mutyi világban, hogy a becsület is számít?!
simmering73
Vegyék elő a szomszédját. Majd fog dalolni.
quadrocopter
Gyorsan el is kezdték vizsgálgatni a jobbikos Gyöngyösi orosz kapcsokatait, de ezzel nincs ám elfelejtve a hibbant "professzor" ura!
papa.49
Mindjárt egyszerre el lehet fogni a két gonosztevőt!!!
nem tibi
Azért ha volna néhány nyanvas dollár nyv díj már rég meglenne .
Pár tetű dollárért a hernádit is átlökdösnék zágrábba . :-)
karma1
Konyorgom, mikor hasonlitjak mar ossze azt a rohadt ket listat: a nemetkozi terrorcselekmenyekert korozottek listajat a letelepedesi kotvenyt vasaroltakeval???
Mar meg is talalnak rajta az elso kocsogot, aki mindket listan szerepel, igy orbant paros labbal lehetne valagbarugni...
papa.49
@karma1: Olyat kérsz ami a szellemi képességeiket messze meghaladja, ill. az ,,ESZME, FELÜLÍRJA AZ ÉSZT,,!!!
magyarbakancs
@Here Potter: 20-25 év alatt senki nem tartoztatja le egy világban körözött egyén.
Vagy figyelmetlenség,vagy nem értenek a szakmájukhoz,vagy valaki fedezte hátulról.
Mert más magyarázatot nem tudok rá,hogy évekig szabadon kaszálhat a világban.
Here Potter
@magyarbakancs: Az biztos, hogy nem úgy bújkál, mint a többi terrorista. Nyíltan röhög a képébe mindenkinek.
magyarbakancs
@Here Potter: Ha akarnak valakit likvidálnak vagy elkapják ,vagy akut ólom mérgezésben kimül.
magyarbakancs
@Yoda69: Marha jól megy az ország szekere, hogy egy bűnöző pénze is kel.
Magyarország jobban teljesít!?
Miniszterelnök rokonával meg üzletel.
Magyar TEK csak civil egyesületeket tud megszállni, bilincsben a vezetőjét elvezetni?
Terrorista elfogása meg haladja a tudásukat?
Külügy minisztérium, Belügy minisztérium meg malmozott mikkor kiadták a C típusú Vízumút?
Ami 1 évig korlátlan beutazást biztosított ennek a (Professzornak)
kiscsillag66
Tehát már hosszú évek óta körözik a professzor urat. Ha az ellenzék nem olyan rámenős, még mindig tagadják ezek.
Eriksson
@papa.49: "Mindjárt egyszerre el lehet fogni a két gonosztevőt!!!" tegnap 21:21
Ne vegyük őket egy kalap alá. Az egyik baráti a másik ellenséges gonosztevő az FBI listáján.
papa.49
@Eriksson: De viszont gonosztevő mindkettő...
Eriksson
@papa.49: A bűn nagysága ttól függ, hogy honnan nézzük. :))
papa.49
@Eriksson: A külföldiről nem tudom miket tett, csak hallomásból, amiről értesültünk, de az itthoni gonosztevő nagyon rászolgált már arra hogy kicsit levegőzzön a kötél végén míg kirúgják alóla a stokit!!!
Eriksson
@papa.49: Nekem sincs fogalmam, de az, hogy a szaúdinak kisebb a vétke, az ziher.
Jozefina
Az FBI is tévedhet??? Lehet, hogy Pharaont szomszédját körözik??? Ok lenne rá bőven !!??
papa.49
A hazugovicsra megint RÁÉGETT egy ordas hazugsága, mert pontosan tudták kit engednek be az országba!!!
Várom az amcsik válaszlépését, a hazugovics ,,nem kívánatos személy,, lesz az Államokban, lassan de biztosan elfogy a levegője a tökfejnek!!!
Lepényleső
Meg ne essék,hogy majd a szomszéd szomszédját is felveszik a körözési listára.
dr. prédikátor
Ez nem hír!!!Az lenne a hir: Az FBI hivatalosan is körözi orbán viktort!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.