A magyar állam már 2014-ben megvásárolta azt a ferencvárosi területet, amelyet az olimpia egyik fő helyszínének néztek ki. A tervek szerint atlétikai stadion épülne itt.

A vételárat mindeddig homály fedte, mindössze annyit lehetett tudni, hogy a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) a telek helyett a Wing Ingatlanfejlesztő és Beruházó Zrt. egyik projektcégét, a telket birtokló Duna Passage Kft.-t vette meg – azt, ami eredetileg lakóparkot és irodaházakat akart volna itt építeni.

Az MNV korábban üzleti titokra hivatkozva nem volt hajlandó elárulni a vételárat, sőt, 2039-ig titkolta volna a pontos adatot.

Jancsó Andrea, az LMP IX. kerületi képviselője közérdekűadat-igényléssel fordult a vagyonkezelőhöz, amit a cég megtagadott, ezért a képviselő bírósághoz fordult.

A bíróság a vagyonkezelőt kötelezte a kért iratok kiadására, ezeket Jancsó januárban kézhez is kapta – tájékoztatott a Magyar Nemzet.

Az adásvételi szerződésből kiderült,

a magyar állam 16,55 milliárd forintért vásárolta meg a Duna Passage Kft.-t és az ahhoz tartozó ingatlant a Wing Zrt.-től.

Utóbbi cégnek korábban vezérigazgató-helyettese volt Fürjes Balázs, ő jelenleg a Budapest 2024 Nonprofit Zrt. igazgatósági tagjaként, a hazai olimpiai pályázat elnökeként tevékenykedik.

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Zeta
Az önök pénzéből , nem önökért , magunkért!
Megválasztottatok, ne hogy már beleszóljatok!
Folytatjúk, elvégre ránk bíztátok a lopnivalót!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
quadrocopter
Ugye, ezért kellenek az ideg - és elmebeteg titkosítások! Mocskos bűbözők!
Szókrakész
Ez nem súrolja a hűtlen kezelést és hivatallal való... és még vagy 10 bűntettet?

Ezt megszavazta a parlament?
Ha igen akkor mit csináltak az "ellenzékiek"
Miért nem verték nagy dobra?!?!?!

Ha meg nem írták alá, akkor hol voltak addig?
Akkor mit csináltak a költségvetési, aratási bizottságban?
Mit csinált a számvevő szék, pad, lóca, nyugágy?

Mire kapták a fizetésüket?!?!?!
Arra, hogy segédkezzenek a lenyúlásban és annak elhallgatásában?!?!?!
wagabund
..."Titkolni próbálták, hogy még elköltöttek 16,55 milliárdot az olimpiára"...

...ejnye kis pernahajderek...biztos, hogy az olimpiára? Kajmán szigetek? Honduras? Panama?
Hellcat
@Szókrakész: Ugyan már...naponta min 5 olyan hír jelenik meg amelyekért egyenként is min le kéne mondania valakineka kormánypártokból...de ezek még le is köpik azt nevetve aki rákérdez, hogy nem érzi e magát bűnösnek stb...ennél pofátlanabb kormánya még nem volt Mo nak...a szocik se voltak anygalok de a fidesz már messze túlszárnyalta őket is arrogáns közpénzellopásban.
CsipkeRózsa
Lehet, hogy Fürjes Balázs volt az eladó is, meg a vevő is? Akkor csinált magának egy jó üzletet.
human
@Hellcat: Az informatikában DOS támadásnak nevezik mikor egy szervert a hackerek folyamatosan támadnak. Olyan mennyiségű kérést kellene ilyenkor kiszolgálni a szervernek amire nem képes, Így a szerver túlterhelődik és átmenetileg elérhetetlenné válik.
Annyi korrupciós ügy keletkezik nap mint nap, hogy az ellenzék csak tehetetlenül kapkod és megy az események után. Az emberek pedig már hozzá szoktak.
Hellcat
@human: Az utolsó mondatod a legnagyobb baj msot idehaza...a "hozzászoktak"...többször írtam már hasonaltban, hogy a magyarok ingeküszöbe esténként a holdat karcolja. Ebben az országban nagyon hosszú időre már msot el van baszva minden...nem mondom, hogy előző kormányok nem tettek ezért, de a fidesz messze túlszárnyal mindenkit.
Zeta
Az önök pénzéből , nem önökért , magunkért!
Megválasztottatok, ne hogy már beleszóljatok!
Folytatjúk, elvégre ránk bíztátok a lopnivalót!
not me
Kik fizetnék az olimpiát?
A kis emberek az adóforintjaikból.
Persze nagy cégek is támogatják, de miből?
Hogy kevés pénzért dolgoztatnak kis embereket, miközben adót csalnak, vagyis megkárosítják az államot.
és kik nyernek az olimpiából?
orbán G. viktor, meg a vállalkozások, amik korrupt módon túlszámláznak.

Az olimpiához semmi közük a magyar kis embereknek, akik valójában fizetik ezt a szart!!!
not me
Persze orbán G. viktor végül magára mutogat, hogy "Ez az, megcsináltam!"

És még egy: orbán G. viktor ránk hozza a terroristákat ténylegesen, mert egy olimpián robbantás az az egész világon nagyot szól.
Edmond Dantes
Ennek a Wing Zrt-nek ki,vagy kik a tulajdonosai? Ez a Fürjes csak vezérigazgató,ő nyilván úgy kap vaskos jutalmat ,mint ahogy a hűséges kutya húsos csontot.Ki a gazdi?
Eladott Ország
"Mari néninek Röjtökmuzsaj-alsón semmi más nem hiányzik a virágzó egzisztenciájához, mint
egy budapesti olimpia. Tehát Szabó László szerint minden logikus érv a budapesti olimpia megrendezése mellett szól, csak éppen egyetlen logikus érvet nem sikerült a könnyekig megható halandzsába belecsempészni. Lehetőleg valami olyan érvet, ami a súlyos és aggasztó gazdasági ellenérveket cáfolva megnyugtató magyarázattal szolgálna arra, hogy ha a történelemben alig volt rá példa, hogy egy rendező ország jól jött volna ki a buliból, akkor miért pont Magyarország lesz az ellenpélda."
– A mostani pályázók közül miért lépett vissza az olasz? Biztos azért, mert az ő gazdaságuk nem dübörög úgy, mint a mienk, igaz? Az EU sereghajtója vagyunk! Nálunk csak talán Romániában és Bulgáriában élnek szarabbul. De amíg mi itt vitatkozunk, még az is lehet, hogy ők is lehagynak minket a vérbe!
– A szlovák munkásnak dupla annyi vagyona van, mint a magyarnak. És ők nem verik a
mellüket, nem akarnak olimpiát rendezni, csak mi… Szarul élünk. Ezt érzed te is. Mert a
politikusok lopnak. Ellopták a jövőnket. Az összes beruházást a saját cégeikkel csináltatnák
túlárazva! Azért akarnak mindenáron olimpiát, mert a betont utólag nem lehet megszámolni."
justhpeter
Ez az olimpiai történet egy irgalmatlan nagy lopás. Ez nem kérdés. A kérdés az, hogy hogyan lesznek ezek az összegek tulajdonolva és elszámolva, ha nem nyerünk ?
gulyasgyula
@not me: ..Teljesen igazad van de még sincs egy ellenzéki párt se egy hozzáértő aki egy tisztességes tüntetést szervezne az olimpia rendezés ellen amire a vidéki lakosok is el tudnának menni ..Hol vannak az Orbán ellenesek ?? Mutassuk meg hogy az ellenzéki pártok megélhetési politikussai nélkül is meg tudjuk állítani Orbánt ..Én már Öreg nyugdíjas vagyok de ott lennék ..
gulyasgyula
@not me: ...Nem ér annyit mint az internet adó ,,?? ..Arra össze lehetett szedni 10 ezer tüntetőt , havi párszáz forint lett volna ??..ITT a fiatalok , a gyerekek , az unokák jövője a tét ... Orbán , fidesz kritizálók hol vagytok ?? Felállni a fotelből ..
Desischado
Ezért kellenek a titkosítások. Lehet, hogy nem lesz olimpia. de remekül lehet a pénzekből lopni, és ez itt a lényeg! Mármint a bandának. Mi meg hülyék vagyunk, hogy hagyjuk őket a nyakunkon élősködni, ahelyett, hogy elzavarnánk őket végre a pokolba!
gulyasgyula
@Desischado: ..Demokratikusan nem tudod őket elzavarni de egy félnapos olimpia elleni tüntetést törvényesen senki nem akadájozhat ..Egy a Pest környéki , vidéki emberek is eltudnak menni , mert ez az egész ország érdeke ..Az olimpiát a Karakózsörcsögi Mari néni is fizeti az ÁFÁ-val aki még életében nem járt Pesten ..Ha ez össze jönne látnák az emberek hogy lehet tenni a kormány ellen ócska ellenzéki politikusok nélkül is ..
human
@Desischado: Szerintem sem számolna olimpiával, de egy jó alkalom milliárdokat lopni erre hivatkozva.
Aki Én
Basszus, megesküdtem volna, hogy Gyurcsánytól vették meg ilyen nyomott áron...
PJProby
Az mszp-s Szakácsnak meg elment az esze! A csütörtöki Questoros flashmobon tartott sajtótájékoztatóján azt híresztelte, hogy ez a százmilliárdos értékű 15 hektáros telek a Q-vagyon része, amit a károsultak feje felett kótyavetyéltek el 16,5 milliárdért.
gulyasgyula
@PJProby: ...Az MSZP már bele van hülyülve a hatalom vágyba és össze -- vissza beszélnek ..
nusika
@human: ...lopni lopnak így is, úgy is!...de mi lesz a létesítményekkel, ki fogja karbantartani, ennek nagy ára van. Akárki lesz kormányon, megint az emberek fizetnek az adójukból! Láthattuk, hogy a görögországi sportlétesítmények milyen állapotban vannak, ha nem gondoskodnak róluk!
PJProby
@gulyasgyula: Ezek politikai dögevők csak eszköznek tekintik a szerencsétlen Quaestor károsultakat! 2 éve folyamatosan uszítják őket, de a legnagyobb erőfeszítésük ellenére is csak néhány tucat politikai fanatikust tudnak az utcára vinni a 32 ezerből.
human
@nusika: Remélem nem épülnek meg ezek az épületek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.