Magyarországon is bevezetik az úgynevezett non-doktori rendszert. Egyelőre kisérletképpen a háziorvosi rendszert szüntette meg a kormányzat egyes régiókban. A háziorvosi rendszer szükségtelensége Észak Magyarország és az Észak-Alföld régiókban már bizonyítást nyer. Látható jele, hogy a lakosság ezen régiók egyes körzeteiben 10 éve háziorvos nélkül is élnek és nem is tiltakoznak.

Forrás: faktor.hu
Feltöltő: lusta
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

46 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lusta
Minek is ide orvos. Ha valakinek semmije sincs, annyit is ér, minek él. Ez a sorosbérenc föld-trafik tolvaj ártunk és qurmányunk filozófiája.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
lusta
Minek is ide orvos. Ha valakinek semmije sincs, annyit is ér, minek él. Ez a sorosbérenc föld-trafik tolvaj ártunk és qurmányunk filozófiája.
elnyomott
És mi van, ha tiltakoznak? Egyáltalán, meghallgatja őket valaki?
lenn
Ez mit jelent?
Hogy még több magyar hal meg a Képzetlen félrediagnosztizálás miatt.

orbán viktor ÖLI A MAGYAROKAT - módszeresen, kirekesztően, minősítve, tömegsírba temetve.
quadrocopter
Még a pékeknek és az autószerelőknek kellene ez a képzés!
simmering73
Szép új világ. Üdvözöllek Magyarország a sötét középkorban.
lusta
Nagy-Britannia és Magyarország között azért van némi apró különbség.
Perwool
@lenn: "Ez mit jelent?"
​A​z egészségügy lassan aktív eutanáziának tekinthető.
wagabund
Rossz a cím, a cikk meg gyengécske...

A rendelőkben igenis nagyon felkészült, nagy gyakorlatú diplomás nővérek, esetleg asszisztensek, nagy rutinú ápolók fognak beteget ellátni...amire(akire)nem futja a tudásukból, azt a beteget továbbküldi a megfelelő okmányokkal a város kórházba, vagy ilyesmi helyre...
bakegya
A MÉSZÁROS NYUGODTAN VEGYE MEG A PRAXISOM-ELADÓ+2 DIPLOMA nem OKJ-
Cicamama55
Kár volt annak az idős férfinek megműteni magát,. mert most már beindították a gyógyítsd magad programot! Vissza a múltba, minden területen! Leépítésben világ elsők vagyunk az biztos! Cél, a béka segge alatti végtelen!
Perwool
Nincs olló. Nincs orvos. Nincs ápoló. Nincs felelős.
Egyébként olybá tűnik, hogy itt "lélegeztetőgépen" kívül jut mindenre...naponta 200 millió az MTVA-ra..NAPONTA...260 milliárd kastélyra, festményre..cirka 300 milliárd stadionra..50 milliárd Tóninak propagandára...csak utóbbi tétel rendezné az EÜ-s béreket egy ciklusra..de tisztában vagyok vele, hogy ez az ország nem működhetne, festmény vétel nélkül Tóni minisztériuma nélkül, újabb stadionok nélkül, olimpia nélkül, felcsúti kisvasút nélkül, üveghíd nélkül...viszont ápolok, orvosok nélkül vígan elvagyunk..
Apropó, hova tűnt Rogán???
Jó tanácsok Magyarországon, ha beteg
Gazdagoknak: Forduljon magánorvosához, gyógyszerészéhez!
Szegényeknek: Forduljon föl!
Peller Anikó
Nem baj ha kevés a nővér vagy az ápoló mert a szén és uránbányákból felszabadult bányászok unatkoznak és őket is be lehet fogni a háziorvosi gyógyító eutanázia munkakörökbe. Örökbe. Törökbe.
szép új világ
Régóta napirenden van, hogy kezdjenek valamit az egészségüggyel! Hát megtörtént - FIDESZ módra.
Ludmilla
ne nővéreket tegyenek oda,ha már a kéményseprés a katasztrófavédelem feladata lesz,jók lesznek a kéményseprők is...igaz,te emberi szenny?
Qqberci
Prolinak, parasztnak a felcser is megteszi...
Dögöljenek bele a rothadt narancsba...
Eladott Ország
24.hu/fn/gazdasag/2017/02/08/a-nyugdijasoknak-is-fizetni-kellene-egeszsegugyi-alapdijat/
A tavalyhoz képest újabb három hellyel hátrébb került Magyarország az Európai Egészségügyi Fogyasztói Index rangsorában, amely arra volt elég, hogy hazánkat még a sereghajtó Görögország is leelőzze. Eközben a csehek elérték a nyugat-európai országok szintjét. A 35 ország egészségügyi ellátását összevető lista elején Hollandia és Svájc stabilan őrzi vezető helyét, mi a 30. helyre csúsztunk vissza. Ezek után az egészségügyi alapdíjat a nyugdíjasok is fizetnék, nemcsak az alkalmazottak. Meddig lehet még a lakosságot nyomorítani szarházi fideszesek? Most már ideje eltakarodnotok a közéletből.
gazdag dezső
Minek is ide orvos ?? A meghalt betegnek nem kell majd nyugdíj ! Mészáros Lőrincnek adják oda a háziorvosok bérét ,meg még stadionok is kellenének!! No meg sok-sok börtön,és oda becsukni a népnyúzó csaló politikusokat,de dolgozzanak kőbányákban csákánnyal nem ám gépekkel .Úgy ahogy a "nyomorultak ,,című filmben !!
Eladott Ország
"Aki viszont majd évek múltán tudni szeretné, a legvidámabb barakkból hogy lett Európa
pöcegödre, az vegye elő többek között Lázár nyilatkozatát is. Amelyben elismeri, hogy ide jött a legtöbb pénz, és ez lett belőle. Felfoghatatlan pénzmennyiség mellett rohadó infrastruktúra,
szociális­ és egészségügyi ellátás, kivéreztetett oktatás, példátlan dolgozói szegénység, megannyi tönkretett tisztességes vállalkozás, külföldre menekült százezrek, és a táskás szemű, milliárdos mangalicaszerelők. Hogy ezzel még gátlástalanul verték is a mellüket, külön tragédia. Utóirat: Lázár szerint a 4­-es metró ügye a csalás tankönyvi példája. Egyetértek. Kár, hogy a Fidesz­ kormány mocskos ügyleteinek összefoglalására viszont több polcnyi tankönyv is kevés." Maradtál volna inkább táskahordozó.
hetöndöe
Oszt ha elfogytak az ápolók is,jöhetnek a vajákos embörök.Qrbanisztán egyre jobban teljesít.
Grafix69
Na végre valami , fejlődés , meg jobban teljesít , már vártam valami reformot és végre megvan . Rájöttek nem kell orvos ( amúgy sincs ) minek az ,me ha valaki beteg akkor akár a portás is megoperálja hát még a betegek egymást , Komolyan a tököm eldurran ,nem kell orvos mert elég az ápoló is . Az iskolákban meg tanár nem kell majd , mert elég lesz a kisiskolás tanító is. A gyárakba ( már ha még van ) nem kell melós sem csak középvezető , végtére is minek az . Szerintem ezek helyett baszott sok államtitkár , meg felügyelő bizottsági tag meg egy halom minisztert irányító miniszter irányító kell és persze üveg hidak ja meg sportcsarnokok focisták nélkül és nézők nélkül jó sok adminisztrátorral . Nem normálisak .
Peller Anikó
@Grafix69: Nem normálisak?? Dehogynem. Teljesen épelméjű és abszolút normálisan gazemberek. Az igaz ugyan, hogy ez a normális elme nincs túlzottan kibútorozva, végülis beszélni tudnak, pár szót például nem válaszolok, vagy tolmácsot, tolmácsot!

A nem normálisak mi vagyunk, töketlen barmok, birkák, akikkel bármilyen szemétséget meg lehet csinálni és egy csapat elmebeteg még tapsikol is nekik.

Nekünk csak cigány kell, Magyarország megérdemli a sorsát.
verőce21
Miért furcsa ez? Árultak már benzinkutakon is gyógyszert!
"A koleszterint megnézzem?" :)
Scop
Minden általánosítás hibával jár. Az ú.n. diplomás ápolóval, vagy MENTŐTISZT-tel azért (sajnos) - szerintem- a h.o.-k 50 % kiváltható lenne. Utóbbiak alkalmazásával pedig jó néhány beteg nem halna meg, csak (jóval) később.
Peller Anikó
Felcser. Felcsúton vannak ilyen emberszabásúak csak az egy kicsit szaros. Mé, nem az?
hetöndöe
@Peller Anikó: A felcsúti kandisznót meg műtse meg egy kőműves a Pacho Arénában,a fűtött gyepen,focista asszisztenciával.:-)
Kookas
már alig várom hogy a házi orvosok sztrájkoljanak mert az ápolók miatt nem lesz munkájuk.
Scop
A mentőtiszt egy jolly-joker. Ha kell orvos, ha kell eü. közép káder, mentőszakápoló, vagy szolgálatvezető, mentésirányító, mentésvezető, ha kell a sürgősségin rezidensi sorban dolgozik.
kokopelli
@Peller Anikó: ..a hentesMESTEK meg műtéteket vállalahatnak,ha a "Mészáros-féle tanfo-
lyamot" elvégzik Felcsúton, az erre épült milliárdos Szállodában, műtőkkel és hentesüzlettel
felszerelve! (fideszesek elutasítva)
Nessy
A kórházaink már úgyis az ispotály szintjére süllyednek. Fogat húzni a borbély fog. Az viszont tény, hogy már annyira beszűkítették a háziorvos kompetenciáját, hogy nem lenne ördögtő való! Beutalót, receptet ők is tudnak nyomtatni, aláírni. Azt viszont azért remélem még várnak vele párévet, mert nekem nagyon klassz háziorvosom van.
papa.49
Ezt be kell vezetni a VIP. ellátásban is !!!
kokopelli
@Cicamama55: Javas-szonyok jövőjét látomr,eceptírási joggal!A szüleimtől hallottam az
"Álmos-könyv"-ről,de esténként már fáradt voltam olvasni!Kézrátevés receptre...?
sokanvagyunk
Volt ugye egy fogalompár, orvos és beteg. Most következik az ápoló és ápolt, de lesz egy olyan is, amikor úgy hívnak be a váróból: kérem az 52-es sorszámú emberi erőforrást a rendelőbe - javításra. :)
magyarbakancs
A szájba baszott mocskos Qurva anyátokat FIDESZ.
csipetke
"Háziorvos nélkül élnek,és nem is tiltakoznak"-írja a cikk.Bakker!Hol a bánatban tiltakoznának?Ha tiltakoznak,attól terem majd a bokorban doki?Meg lehet nézni,hogy az agyatlan kormány mire költi a pénzt most is,sportra nem 50 milliárd megy,hanem 125 milliárd.Ha már orbán elmebeteg módon a sportra sz@rná el szinte az összes pénzt,az idióta fidesztagok ráhagyják.Úgy költi a közpénzt,mintha a sajátja lenne.Ennek a kormánynak annyi szociális érzékenysége van,mint egy marék molylepkének.Hogy szépen lassan elfogynak az orvosok,ápolók,nem érdekli őket,lényeg,hogy a csámpáslábú focisták 10 milliókat keressenek.Ez a kormány Európa szégyene.
papa.49
Csókoltatom a kitalálóját, mikor sokszor még a szakorvos se képes felismerni egy,egy ritkáb betegséget, akkor a sokkal kevesebb tudással rendeélkező ápoló vajon hogyan teszi meg ezt ???
Itt volt a héten a hír pár hónapos kislány agyhártya gyúlladását több orvos se ismerte fel a baba meghalt !!!
Ezt a rendszert ELŐSZÖR A FÜTYISZ VIP. ISTÁLLÓIBAN KELL BEVEZETNI, HOGY A SAJÁT BŐRÜKÖN ÉREZZÉK AZ CSELEKEDETEIK KÖVETKEZMÉNYÉT !!!
magyarbakancs
Követeljük ,hogy minden utca sarkon legyen Stadion és vele szembe Soros plakát.
Követeljük ,hogy minden utcasarkon koronázási emlékmű épüljön Orbán tiszteletére.
Valahol Európában www.youtube.com/watch?v=JXeqf2_eVn4
kokopelli
@magyarbakancs: (09:40)
Az "A" betű az elején az egy kicsit erős volt! (;-))))))
vacsi
És ki a fene fog ezekhez az ápolókhoz menni, ha pl. beteg a gyereke?! Ennyi erővel a falu javasasszonyához is mehet!A kérdés ezek után az, hogy mi a fenének fizetjük a társadalombiztosítást?!
csipetke
@Eladott Ország: Ezt a linket a 17:34-en láttad már?
Eladott Ország
@csipetke: Ceauşescu, érában is dőzsöltek a kiváltságosok, a vezér saját népét szó szerint éheztette... azután eljött a vég.
Sajnos a csúti cigány sem érzi a vesztét, sőt még mindig rátesz egy lapáttal. Remélem hamarosan vége lesz ennek a szarházinak is...( a mesében még csak jól elverték)
Lepényleső
...aztán a takarítónők,aztán egymást kezelik a bennfekvők? Na ugye,ez az egészséges
ország jövője,- aki beteg,mehet a temetőbe? A befizetett járulék pedig jó lesz stadionban
fűre,családi költségvetésre?
kokopelli
@Lepényleső: már jön a... "H"-drive in... ! A portás bácsi az ablakban keresztűl elintéz
mindent,vagy ad egy " A kis barkácsdoki" füzetecskét!?!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.