A Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) pénteken megjelent kiadványában összességében pozitívan látja a magyar gazdaságpolitikai lépéseket.

Pozitívumként emeli ki az online pénztárgépeket, az adminisztratív korlátok csökkentését, az egyszerűsített szakképesítési jegyzéket, valamint az egyszerűbb bejelentéseket különböző engedélyezési eljárások esetén -írja közleményében a Nemzetgazdasági Minisztérium.

Negatívumként írnak a hazánkban az átlagos adóék nemzetközi viszonylatban magas arányáról, habár az egykulcsos személyi jövedelemadó egy százalékpontos csökkentése és a családi adókedvezmény kiterjesztése segítettek ezt csökkenteni. Javasolják az adóék további mérséklését az alacsony keresetűek esetében.

Az OECD számára

az egyik legaggasztóbb a munkaerőpiac helyzete, azaz az immár minden ágazatban tapasztalható munkaerőhiány.

Javaslatuk szerint az idősebb munkavállalók aktivitásának növelése lehet erre megoldás, többek között a nők negyven év munkaviszony utáni nyugdíjazási lehetőségének eltörlésével.

45 hozzászólásarrow_drop_down_circle

wagabund
üzenem annak a fasznak, aki ezt javasolta, hogy kérdezze meg a családja nőtagjait...milyen is ledolgozott negyven év után még keccsölni úgy, hogy nincs motiváció..

az a vadbarom még sosem volt hatvan éves...még akkor is hátborzongató a javaslat, ha egészséges egy hatvanas nő...és ha beteg?

anyukád jól van?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
1magyar
Elmennek a pichába!!! Most már tényleg kötelezzék a férfiakat szülésre, mosásra,főzésre,takarításra otthon,gyereknevelésre és bónuszként munkahelyre dolgozni 12 órában de csak 8 órát számoljanak el nekik!
Borsodi
Persze,hogy eltörlik,minél tovább dolgozzanak a nők is férfiak is,legalább nem kell majd elköltenünk a nyugdíjunkat,mert addigra felbukunk.Az öreg már úgysem kell esetleg szavazni.
human
Ez pedig erősíteni fogja a kivándorlási hullámot, ami erősíteni fogja a munkaerőhiányt, ami újabb nyugdíjazási szigorítással jár, ami erősíteni fogja a kivándorlást és így tovább, és így tovább amíg már csak az Orbán-Tiborcz család marad az országban és pár millió külföldi vendégmunkás.
wagabund
üzenem annak a fasznak, aki ezt javasolta, hogy kérdezze meg a családja nőtagjait...milyen is ledolgozott negyven év után még keccsölni úgy, hogy nincs motiváció..

az a vadbarom még sosem volt hatvan éves...még akkor is hátborzongató a javaslat, ha egészséges egy hatvanas nő...és ha beteg?

anyukád jól van?
Levendula
@wagabund: Aki ezt javasolta, annak vagy nincs felesége, anyja, vagy azok sem dolgoztak soha életükben!
1magyar
@Borsodi: Pedig az öregek fognak szavazni többen jövőre is. Egy szerencséje a fidesznek, hogy migránsellenes, különben sanszos, hogy valamelyik ismeretlen párt kiugrik.
lópicigáspár
Miről hablatyolnak! Az asszony (igaz nem tegnap volt) 38 évesen próbált állást találni. Mikor meghallották a korát, elzavarták a fenébe - köszönjük, túl koros - most meg a mamákat akarják dolgoztatni! Na menjenek a f...ba!!!
Borsodi
@Mirabilis: Legyen igazad!Én nem hiszem,hogy így lesz a kormányunk mindig meg lenget előttünk valami jót aztán meg elvan felejtve.Nekik az a lényeg,hogy ne keljen nyugdíjat fizetni.annak aki végig dolgozta az életét.
kemeati
@Mirabilis: És például mi lesz azokkal akik életük végére rokkantak lesznek?
Perwool
@human: Pár év múlva kékplakáton felirat a határon:
93 030 km² ingatlan, igénytelennek kiadó! Kiválóan alkalmas birkák rideg tartására. Az ingatlan egy elvadult birkanyájat és némi egzotikus lakosságot leszámítva lakatlan. Négyzetméterenként pár millió dollár jelzáloghitellel terhelve.
Érdeklődni a tulajdonosnál:
Orbán vajda, Felcsút. (Stadiontól balra.)
1magyar
@kemeati: Azok él-döglődnek. Visszahívják őket, hátha a kor előrehaladtával gyógyultak.
kukac50
Azt akarják megszavazni,hogy a munkahelyről egyből a temetőbe vezessen az út.
Nem elég 40 év munkaviszony mellett a háztartás vezetése a gyereknevelés ?
Aki ezt megszavazza annak törjön le a keze! aki tovább akar dolgozni vagy bír annak legyen lehetősége, de akik szalag mellett álltak 8 -10 -12 órát azoknak már menni is nehéz.
1magyar
A Föld lakói számát csökkenteni kellene nem növelni! Csökkenteni a termelést, a gazdagok pénzéhségét hogy kb. 4-5 milliárd ember normálisan tudjon élni!
Születésszabályozás - ez lenne az egyik fontos kérdés.
quadrocopter
Ügyes az OECD, ugyanis ha a nők nyugdíjba vonulási kedvezményét eltörölnél, a kajmán és a horda csomagolhatna!
Desischado
Megint egy újabb gyalázat. Akik dolgoztak egész életükben, családjuk van, gyerekeket neveltek, dobják fel a talpukat?! Ja, persze, mert így nem kell nyugdíjat fizetni! Hogy rohadna meg ez a sok ingyenélő parazita!
emerencia
@Desischado: A nők negyvenből nagyon sokan kiesnek. (Pl. Az anno nappalin iskolába járók és a rendszerváltás utáni zárt munkaerőpiaci munkanélküliek milliós tömege.)

A nők negyven arra lett kitalálva, hogy egy szerencsés réteg jólétével példálózva, hazug agitációs és propaganda munkával lehessen elfedni a többi idősb egészségesen és olykor ellátatlan betegként dolgozó munkavállaló, a még ötven éves kor felett is megemelt nyugdíjkorhatár miatt munkanélküli valamint a kevés öregségi nyugellátásból tengődő honfitárs szenvedéseit. :-((((((((((((((((
Klubtag
Egyébként nem tartom tisztességes ötletnek, de hát ez is férfiak fejéből pattanhatott ki. Nem elég, hogy a gyermeknevelésből és a háztartási munkából nemigen veszik ki a részüket (tisztelet a kivételnek), nem elég, hogy a munkahelyeken 15-20 %-kal kevesebb bért kapnak a nők ugyanazért a teljesítményért (tisztelet a kivételnek), nem elég, hogy bántalmazott férfiaknak (sajnálat az érintetteknek) nemigen kell menekült-házakat építeni szemben a sok bántalmazott nő elhelyetési igényével, még azt is megirígylik, hogy a természet bölcsessége (utódgondozás feladatinak beépített genetikai elősegítése) következtében a nők 5-7 évvel tovább élnek, mint a férfiak.
Egyébként az alkohol, a dohányzás, az egyéb egészségtelen életmódbeli szokás romboló hatásai bizonyítottan nagyobb hányadban rövidítik meg a férfiak életét.
justhpeter
Az biztos, ha ezt Orbán eltörli, már nem kell semmire várnia, mehet csomagolni.
Bástya Béla Elvtárs
Ja! Dögöljön meg mindenki mielőtt nyugger lesz?!
BALKÁN KOBRA
A munkaerőhiány - már ha tényleg van - az összetett probléma! Itt inkább munkanélküliség van... Ezért kell elengedni a hölgyeket 55 évesen, a férfiakat pedig 60 évesen nyugdíjba!
magyarbakancs
Valami íróasztali majom leírta ,hogy a nőknek nem kell korán nyugdíjba menni.
Aki szült és gyereket nevelt legalább 4 év kor kedvezményt adnák.
Equus
a fasz üsse ki a szemét az ötletgazdának is, ha egyáltalán az egészet nem a Nemzetromboló Nagyúr és bandája találta ki.
El kellene számolni azokkal a pénzekkel, amik befolytak a nyugdíjalapba, de a korai halál miatt nyeldes-beldes lett a sorsuk. Aztán jöhetne a szabadon választott nyugdíjkor, ami a befizetés nagyságától függően tartana vmeddig. Így csak egy kazal parazita él királyi módon, míg az őket eltartó többség nyomorog.
szép új világ
Úgy látom hülyeségért ott sem kell a szomszédba menni.
Eladott Ország
Az Európai Bizottság azt javasolja, hogy hosszú távon 70 évre emeljék a tagállamok a nyugdíjkorhatárt, hogy senki ne töltse élete több mint harmadát nyugdíjasként. Hazánkban ez a "veszély" nem nagyon fenyeget a szégyenletesen alacsony várható életkor miatt. Alapfeltétel a nyugdíjak relatív értékmegőrzésének a garantálása. Ennek legigazságosabb formáját a korábbi svájci nyugdíjemelési indexálás visszaállítása jelentheti. Ez figyelembe veszi a gazdasági növekedést – keresetnövekedést és az inflációt is. Ugyanakkor fenyegetik a nyugdíjakat azok a nyílt és burkolt törekvések, melyek azt szorgalmazzák, hogy az egészségügyből kivont pénzeket a nyugdíjasokkal fizettessék meg, ez pedig értelemszerűen további jelentős nyugdíj-értékvesztést eredményezne. Paradox módon a munkáltatók nyugdíjcélú befizetéseiből egészségbiztosításra és foglakoztatásra is költ a kormány. A nyugdíjak egyébként hozzáadott értékkel vagy anélkül is katasztrófálisan alacsonyak.
1magyar
Ez az oecd vagy mi a franc miféle élősködő hülye csoport? A gazdagok csicskái akik azzal törődnek,hogy a dolgozó embereket hogyan lehet még jobban kizsigerelni?
Annyi ilyen szarság van.
De Orbánék azt mondják nem törlik el.
1magyar
Aki bír egyébként is elmegy dolgozni utána is, aki meg már a belét húzza örül, hogy megpihenhet.
Klubtag
@Eladott Ország: Mármint, hogy több mint harmadát nyugdíjfolyósítás mellett...de, hogy mennyire nem tétlenül és haszontalanul, azt csak az tudja, aki normális családban él. Ki marad otthon a gyerekkel, ha az lázas beteg (anyukának, apukának muszáj dolgozni, mert kivágják, mint a macskát...), ki ad kölcsön hónap végén, mert bizony rendre nem jönnek ki a fizuból, főleg iskolakezdés idején, ki teremt lehetőséget a nyári 2,5 hónapos szünet nagyobb részében, hogy a szülők akkor is munkába tudjanak menni és a gyerekeknek legyen felügyeletük stb., stb., stb. Az ilyen abnormál javaslattevők jobb, ha meg sem szólalnak. Annyi fogalmuk sincs a mindennapi küzdelmes életről, mint hajdúnak a harangöntésről. A legtöbb családnak nem telik ám bebysitterre, vagy nörszre...viszont a törődés és szeretet minden forrását mozgósítani képesek, ellentétben az ötletgazdákkal, akiket csak szánni tudok.
levarosbukta
De akkor tessék már visszavezetni a munka világába azt a rengeteg volt katonatisztet is akik elmehettek 25 év munkaviszony után nyugdíjba. Erejük teljében lévő fiatal emberek sétafikálnak biztonsági őr címszó alatt a plázákban fel alá.
emerencia
@justhpeter: Viszont, ha Orbán kitalál a nők negyvennél egy méltányosabb rendszert a választásokig, akkor megint nyerő lesz ugyanis egye több ember szembesül azzal, hogy az orbáni nők negyven igazságtalan és diszkriminatív. (Nemcsak a férfiakkal szemben.) A nők negyvennel azok értenek egyet, akik beszedik a hazug politikusok mantráját miszerint a nők elmehetnek, ha meg van a 40 év szolgálati idejük. Arról sokan nem tudnak, hogy a szolgálati időt más szempontok szerint számolják ki a nők negyven és másként a meghosszabbított öregségi nyugdíjkorhatár esetében! Ez egy vegytiszta diszkrimináció. Ez az egyik fő ok, ami miatt az egyik ember (férfi/nő egyaránt) idősen is kínkeservesen kínlódva próbálja még hatvan felett is megtartani valahogy az EGYETLEN állását, míg a másik kolléganő még életerősen, fiatalosan már nyugdíjas és ha kedve tartja, akár még dolgozhat is a versenyszférában a nyugdíja mellett még egy fizetésért.
Eladott Ország
@Klubtag: Pártunknak nem célja a hosszú nyugdíjkor. Az új Alaptörvényből kivették az Alkotmányos jogok közül a Társadalombiztosítást, ami azt jelenti, hogy adó formájában fizetünk nyugdíjadót és egészségügyi adót. Ezért azonban cserébe NEM JÁR semmi, sem nyugdíj, sem ingyenes egészségügyi ellátás, a kormány biztosít valamit, amennyit éppen kedve tartja: És simán megvonhatja bármikor, sőt hozzányúlhat az eddigi nyugdíjakhoz is. Nincs alkotmányos garancia semmire, nincs jogorvoslatért kihez fordulni, mert törvénysértést nem követ el a kormány. Hiszen az Alkotmányból kivették ezt a jogot. Ergo a teljes kiszolgáltatottság állapotában teljesen védtelenek az állampolgárok. Jelenleg kb. 4,5 millió körüli érintett lehet, aki alól bármikor kiránthatja a szőnyeget a kormány.
Klubtag
@Eladott Ország: Bár a 4,5 milliót kicsit soknak tartom, de alapjában egyetértek. A rendszernek nem tetszőket, kényelmetlennek minősítetteket így is ki lehet iktatni - lassúbb, fájdalmasabb kimúlásra ítélve - látszólag törvényesen. A rombolás pedig feltartóztathatatlanul folyik tovább...egészségügy, oktatás, stb.
Eladott Ország
@Klubtag: www.sokkaljobb.hu/content/kivett%C3%A9k-az-alkotm%C3%A1nyb%C3%B3l-t%C3%A1rsadalombiztos%C3%ADt%C3%A1s-jog%C3%A1t-vide%C3%B3val
A 4,5 milliót főt, Dr. Mihályi Péterről közgazdász, az MTA doktora, a Veszprémi Egyetem Pénzügytan Tanszékének tanszékvezető egyetemi tanára, a Közép-Európai Egyetem vendégprofesszora nyilatkozta.
Klubtag
@Eladott Ország: köszönöm az infót, nem keresgélek, elhiszem és szomorkodom, de ugyanakkor értetlenkedem is. Ennyi embert, ha érdekelné az ország sorsa, de legalább a saját kétes jövője már hatékonyan változtathatna a jelenlegi felálláson 2018-ban, sőt már megtehette volna 2014-ben is. Tudom-tudom - nincs kire cserélni, de ezt nem vagyok képes megemészteni.
2014-ben a "kínálatból" megtaláltam a számomra legkisebb megalkuvással még elfogadható pártot 2018-ban sem lesz másként.
micfild
@lópicigáspár: nem dolgoztatni akarják őket csak nem akarnak nyugdijat fizetni,,,, -
fel fogják emelni 70 évre a nyugdijkorhatárt... aztán vagy megéred vagy nem
mivel munkát nemigen kapsz.. leginkább nem éred meg.
1magyar
@micfild: Na meg egyébként is sok mindent kivettek a 40 éves nyugdíjazásból, úgyhogy csak egy kis megbecsülése ez a nőknek.
Én sajnos nem fogom tudni igénybe venni, pld. szakközépiskola se számít bele.
micfild
@1magyar: én arra számitok- 48 évesen, hogy nem lesz nyugdijunk.
1magyar
Pintérnek hány év munkaviszonya volt a nyugdíj előtt - tudja valaki, vagy Tarlósnak?
1magyar
@micfild: Én 58 évesen is. Ha hagyjuk.
Eladott Ország
@1magyar: Pintér Sándor (Budapest, 1948. július 3.) magyar nyugállományú rendőr vezérezredes.
Tarlós István (Budapest, 1948. május 26. –) magyar mélyépítő mérnök,
1magyar
@Eladott Ország: Pld. Pintér a legnagyobb jóindulattal max. 30 évet dolgozott a nyugdíjig.
Gondolom Tarlós szintén, nekik ennyi idő is elég a nyugdíjhoz utána meg jó nagy fizetésért dolgoznak tovább.
Én is ezt akarom!!! 30 évem van nekem is, vagy 34.
Eladott Ország
@1magyar: Bizony kellene a nyugdíj kiegészítés a kisnyugdíjasoknak is. Harrach Péter KDNP főkereszténynek és a többieknek jár még a nyugdíj is a parlamenti fizetés mellé. Ezek nem maradnak az út szélén a garádban.
micfild
@1magyar: van egy ismerősöm- DK- képviselő...- a fészen követem őt... de követi és hozzászól a linkjeihez- posztjaihoz is egy gciFideSSes képviselő... akit személyesen ugyan nem ismerek.. de városom kicsinységéből adódóan tudom kicsoda.. és tudom miket követett el.
Az illető rohadtnarancs meg van arról győződve, hogy még két cikluson keresztül kormányozni fognak. Azt gondolom ez nem véletlen.. tényleg akar még orbán két ciklust... és tesznek is róla hogy ez sikerüljön. addigra teljesen kivéreztetik az országot totális nyomorba döntik a hétköznapi embereket.
A 79 éves apám azt mondja hogy rákosi kiskutyafüle volt ezekhez képest...
és azt hiszem, hagyni fogjuk... mert ilyenek vagyunk. szomorú

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.