Újabb nyugdíjemelés jöhet az idén – mondta a miniszterelnök Nagygécen, ahol meglátogatott egy helyi lakost csütörtökön. A találkozóról az Origó szombaton számolt be.

Orbán Viktor csütörtökön a Szabolcs megyei Csengeren átadta a város tanuszodáját, majd a hatlelkes Nagygécére utazott. A kormányfő egy Bözsi néniként emlegetett idős nővel beszélgetve jegyezte meg: novemberben újabb nyugdíjemelés jöhet, ha a gazdaság helyzete megengedi.

1970-ben az árvíz elmosta a falut, ahol akkor még majdnem nyolcszázan éltek. Az árvíz után azt javasolták az embereknek, hogy ne költözzenek vissza, így a kilencvenes évek végére már csak két ember maradt a faluban.

(MTI)

(Címlapi kép: MTI/Czeglédi Zsolt)

36 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
jööööööheeeeeeeeeeeet??? Ne szórakozz velem te shorty, hisz a törvény szerint jár! =))
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
lópicigáspár
Jövőre meg választás! Arról is tessék beszélni, hogy a TB-t mikortól kell fizetniük a nyugdíjasoknak?
Nessy
Ha a gazdaság helyzete "megengedi"??Törvény van rá, hogy ha év végén magasabb sz infláció, mint év elején számolták, akkor a meghitelezett pénzt megkapják a nyugdíjasok!
Azért, ha esetleg tízenkétezer forintos "prémiumot" kapnának, az a havi átlag nyugdíj 10 %-a! Nah, ennyit kapjanak a minisztériumokban is! Nem 6-12 havi bérnek megfelelőt!!
Jöhet a hozsanna és a kézcsók!
RonaGyuri
jööööööheeeeeeeeeeeet??? Ne szórakozz velem te shorty, hisz a törvény szerint jár! =))
1magyar
Nem megyek szavazni mert senkitől nem hallottam még, hogy a nyugdíjkorhatárt 60 évben állapítják meg.
nyanya001
Visszaél a sok szerencsétlen kisnyugdíjas bizalmával ez a senkiházi
csak remélni merem hogy nem fognak bedőlni a mézesmadzagnak.
desiro
Szerencsétlen öreg asszonyt etet ez a köcsög?
lampa laz
Ezekre az "értelmiségi" nyugdíjasokra mindig számíthat ez a ge.-ci. Ezt nem megbántásnak szántam, csak náluk más nem látható, hallható az m1,m2, tv2, izaura...stb csatornán és a recsegő ropogó Kossuth és Petőfi nevét lejárató adókon kívül. Az ország ezen részein vakon hisznek és bíznak ebbe a szemét fideszbe. A pógármesterek helyben gondoskodnak is arról, h nehogy elfelejtsék kinek köszönhetik ezt a fene nagy jólétet. Viszont nemcsak vidéken hanem a szép nagyvárosokban is dív ez a pógármesteri szokás, mert mindnek van a raktárában kukába dobandó "élelmiszer gyűjteménye" amivel kedveskedni tudnak szegény nyugdíjasoknak. Szegények meg azt hiszik, ha 1x jóllaknak az örökké tart.
Dr plágium
Na arra amit lecsaltak az emelésnél keresztet vethetünk...
advocat
Ha jár a nyugdíjemelés, akkor azt miért is a miniszterelnök jelenti be? Ja! Jön a választás. A sok vén marha meg beveszi. (Figyelem! Én is ez osztály tagja vagyok. Csak én még azt sem hiszem el amit egy politikus, sőt miniszterlnök kérdez.) És mikor kapjuk meg a 13. havi nyugdíjat? Volt 7 évük.
justhpeter
Honnan tudta a címet ez a senkiházi ? Nem aljas dolog kampánycélra használni öreg nyuggereket ?
papa.49
Megy a ,,jópofizás,, ezerrel, de a nagy többség nem veszi be a hazugovics féle mákonyt!!!
quadrocopter
A Nagy Geci Nagygécén járt! "...ha a gazdaság helyzete megengedi."! Mészárosnak rendszeresen megengedi!
Hellcat
Meg kell venni a nyuggereket kilóra megint...csak nehogy úgy járjanak mint a mentősök tegnap.
Nessy
@advocat: Aztat a Rétváry megaszonda, hogy az elmúlt évek alatt olyan magasan az infláció felett volt az emelés, hogy már rég visszakaptuk!
Remélem, meglátogatják a mamájukat anyák napján, és neki is elmesélik ezt! Én nem ajánlanám a fiamnak egy ilyen szöveg komoly előadását.
szaboria1
@justhpeter: Hatan laknak már csak ott. Ott a Bözsi néni még beveszi a dumáját.
bakegya
Hollád,Tikos,Vörs...látogatta volna meg!-Ott még ezren is laknak!-az ott vegetáló rétinégereknek ígért volna néhány csókot-HA MÁR A FARKAS FLÓRI NEM ZÁRKÓZTATTA FEL ŐKET!!!
RonaGyuri
@Mirabilis: miért szerinted mennyi lesz, szerintem méh a bevallott sem! =))
evacica
Engem biztos nem vesz meg! Pláne ilyen olcsón! Kéne a szavazatom Viktor? Azt soha nem kapod meg se tőlem se egy tisztességes normális állampolgártól, nem adjuk a voksunkat további lopásokhoz!!!
RonaGyuri
@Mirabilis: szerintem ebben is hazudik, hiszen amit emleget az nem is a kötelező korrekció, hanem a prémium, ami nem emelés!!!
RonaGyuri
@Mirabilis: de igen a korrekció az független a gazdasági teljesítménytől, a prémium, ami nem emelés függ tőle
human
És levegőt is vehetünk minden nap amennyit csak szeretnénk. Ilyen nem vót Gyucsány idején.
kukac50
Köszönik a nyugdíjemelést azok a kisnyugdíjasok és rokkantak akiknek 7 év alatt kettő ezer forintot emelt a nyugdíjukon! Nem szavaznak Orbánra sem a Fideszes tagokra!
desiro
@RonaGyuri: A varnyúk ezt is megeszik!!!
Béla333
Jöhet, ha marad!
De mivel a lopkodás turbó fokozatba kapcsol, így ez is olyan mint a bőgős sorsa a vicc szerint:

"Bazseválás után a prímás osztja körben a bandának a gázsit, és a bőgős valahogy mindig kimarad. A végén méltatlankodva kérdi: hát nekem nem jár? Mire a prímás: Há' járni jár, csak nem jut..."

Járni jár, csak éppen nem jut...
vladimir putin
@RonaGyuri: Akkor jar, ha adja. Az ove a nyugdijad. Kitartott szar vagy, ezt jegyezd meg.
juttka
@Mirabilis: Akkor már januárban többet kellett volna kapnunk!
Desischado
@evacica: A szivemből szóltál! Akár én is mondhattam volna. De ez a bözsi néni, elkeserítő, hogy az ilyen agyhalottak is szavazhatnak!
namihami
A nagy igéretcunamiba igazán beleférhetett volna, hogy beigérje a maminak, hogy újra tizenötéves szűzlány lesz az év végére.
Hiszen a Vargamisi által összehordott költségvetés is cirka ugyanerre az alapra épül. Akkor meg igazán belefért volna ez is.
sokanvagyunk
Ezt az utóbbi idők legnagyobb lakossági fórumán jelentette be - a Bözsi meg a Röfi a tanú rá.
evacica
Na mi van kezdődik a voks vásárlás?Az enyémet biztos nem kapod meg, az ördögre is előbb szavazok mint erre a korrupt tolvaj hazug bandára! Sajnos van egy csomó feledékeny nyugdíjas akik elfelejtették, hogy Orbán mennyit ártott nekik és a hazának!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.