Több mint 30 milliárd forintért építteti meg az Európai Makkabi Játékokhoz (EMG) szükséges sportlétesítményeket a kormány. Ugyanúgy a fejlesztési miniszter felel a beruházásért, mint a vizes vébénél is, ahol durván megnőtt a költségvetés.

Csütörtökön jelent meg a Magyar Közlönyben a kormányhatározat, hogy 30 milliárd forintot szánnak a 2019-ben Budapesten megrendezendő Európai Makkabi Játékok (EMG) sportlétesítményeire. 

A határozat szerint már idén 2 milliárdot különítenek el a célra, "ráadásul ebben nincs benne a tervpályázat lebonyolítására és a kiviteli tervek elkészítésére jóváhagyott további bő 1,6 milliárd. Jövőre már csak a kivitelezésre 12,8 milliárd áll majd rendelkezésre, 2018-ban pedig ennél is nagyobb, 15,3 milliárdos keretet kap a büdzsében" – olvasható a Magyar Nemzet cikkében.

Az Európai Makkabi Játékok az európai zsidóság sporteseménye, és mindig két évvel az Izraelben tartott Makkabi Világjétkok után tartják meg. 2015-ben Berlinben volt a sportesemény, 2019-ben pedig Budapesten lesz, a magyar főváros Bázelt előzte meg befutó helyszínként. 

A kormány részéről Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter fogja össze a projektet, ez pedig sokak szerint aggodalomra adhat okot, ugyanis Seszták felügyeli a vizes világbajnokságot is, melynek költségvetése már durván elszállt. 

A sportlétesítményeket az Aréna Pláza és az MTK-stadion között, részben egykori Taurus-gumigyár területére építhetik meg. A területet már megvette a kormány 500 millió forintért, jelenleg a bontási közbeszerzést írták ki – a nyertesnek 270 nap alatt kell 52 épület, vasúti pályaszakasz és egyéb építményt lebontania.

A Magyar Nemzet a 444 cikkére hivatkozva arról is ír, hogy mivel a közbeszerzési feltételek közt szerepel, hogy a nyertesnek rendelkeznie kell egy legalább nettó 800 milliós bontási referenciával, így csak egy cég, a Föld-Trans Kft. lehet, akik a Puskás Stadionnál is bontottak.

A Taurus-gumigyár területe mellett a Józsefvárosi pályaudvaron is területet kell vásárolni, ezután indulhat meg az építkezés.

A cikk szerint Seszták és minisztériuma fogja felügyelni a beruházás (Kerepesi úti Sportpark) pénzügyi részét, viszont a jelenlegi tervek szerint a létesítmények üzemeltetése hosszabb távon az MTK-ra fog majd hárulni. Sesztákék felügyelik a vizes világbajnokságot is, ahol már 100 milliárd forint fölött jár a költségvetés.

A volt Taurus-gyár helyén főként teremsportokra alkalmas helyszínek lesznek kialakítva, a Józsefvárosi pályaudvarhoz kerülhet a labdarúgó edzőpálya, az úszóversenyek viszont a vizes világbajnokságra felhúzott létesítményekben folyhatnak majd. 

(Címlapi kép: emg2019.com, az MTK stadion – mint egyik helyszín – látványterve)

59 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Pontosítsunk; egyelőre ennyit szándékoznak eltapsolni (szétosztani a haverok között)! =))
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
Pontosítsunk; egyelőre ennyit szándékoznak eltapsolni (szétosztani a haverok között)! =))
1magyar
Na ez is kiveri a biztosítékot, szuper pazarlás, a választóknál.
nyanya001
Ezért hal meg rengeteg magyar - mutatjuk a meghökkentő statisztikát.
Több mint 32 ezer haláleset, az összhalálozás 26 százaléka elkerülhető lett volna jobb egészségügyi ellátórendszerrel és hatékony népegészségüggyel 2014-ben Magyarországon. Bár a lakosság egészségi állapota javuló tendenciájú, de óriásiak a regionális és az iskolázottsággal összefüggő különbségek és több területen nő az uniós tagállamoktól való lemaradás - állapítja meg többek között az első magyar egészségügyi teljesítményértékelés.
A világ számos országában elterjedt gyakorlat az egészségügyi teljesítményértékelés, amely minőségi indikátorok segítségével ad korrekt képet, s ezzel alapot a döntéshozóknak a beavatkozásra. Magyarországon most készült el először az átfogó jelentés, az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) koordinálásával, minisztériumi teamek munkájával összeállított anyag 76 indikátort használ a 2013-15 közötti időszak elemzésére, s fogalmaz meg súlyos megállapításokat az ellátórendszerről, annak hozzáférhetőségéről, finanszírozásáról, a lakosság egészségi állapotáról és életkilátásairól.
www.napi.hu/magyar_gazdasag/ezert_hal_meg_rengeteg_magyar_mutatjuk_a_meghokkento_statisztikat.640791.html

Ez a horda mindenre költ, szórja az adózók pénzét határon túlra, stadion hátán stadion,
a népegészségügyet meg leszarja magas ívből !
magyarbakancs
Gondoljanak bele menyit fognak ezek lopni ha még 4 évig regnálnának.
Jön az újabb őrület az elektronikus recept amit csak személyesen személy igazolvánnyal válthatók ki.
Mi van a tartósan fekvő,mentális problémákkal küszködik ,mozgásukban korlátozott betegekkel?
Vagy a beteg ember is csaló,ellenség a kormánynak?
Ezért kel a sok stadion a meg maradt TB pénzeket el kel költeni valamire?
human
Szerintem ilyenkor még csak az "alkotmányos költésget" tudják publikálni. Hogy a valódi munka mennyibe kerül arról fogalmuk sincs.
lópicigáspár
Szerény környezetemben épp a minap adtak át egy építményt!!! 3 db normál méretű, tehát nem a nagy Rába-Steiger fér bele. Van rajta 3 kapu elöl és 1 kapu oldalt bádogból semmi extrával, tehát nem automata, hanem egyszerű kézi nyitású. És kitacepaózták a nagy mű költségvetését! 447 millió!!! Basszus!!! Ebből 400-at lazán elloptak, 17-et odaadtak z alvállalkozóknak, a maradék 30 meg bő számítások szerint is lazán betakarta az összes költséget!!! Rabló banda!!!
human
@magyarbakancs: Gondolom Orbán úgy van vele, hogy a kórházakban fekvők problémája idővel megoldódik magától, ha nem lesznek ellátva rendesen.
Zeta
Egyértelműen készülnek egy olimpiára! A jelenlegi MOB elnök szerint sem szabad kihafyni egy olimpiai rendezést!
Nem számit itt semmi , az oktatás, az egeszségügy, a munkahelyteremtés, nem az összeszerelő üzemekre gondolok!
Ennyi felépített stadion nem lehet önfenntartó, ezek igazán hosszú távon fogják nyelni az adófizetők pénzét.
Gimnáziumokat kellene bezárni, az ipar- kamara elnöke szerint. Egy emeltebb képzés úgy látszik , szerintük már káros! Sportos , buta emberek kellenek! Hajrá!
lusta
@1magyar: Hát nem. Az egybites 300 forintos budiforradalmár mint a vak ló megy előre.
lusta
@RonaGyuri: ˝Több mint 30 milliárd forintért építteti...˝A 100 milliárd több, több. Nem hazudik itt senki sem. Ők már jó előre megmondták, hogy több lesz.
dr. prédikátor
A kurva anyátokat geci fityfasz csürhe!!!Viktor szopkin! Te meg élj anyáddal nemi életet!!!
Eladott Ország
kolozsvaros.com/wp-content/uploads/2017/06/L3111927-1024x682.jpg
Emberek ezrei éheznek, valóban megéri?
Az elkövetkezendő 3 évben, tehát 2020-­ig bezárólag, a kormány legalább 268 milliárd forintot – melyből 250 000 000 000 forint közpénz – kíván stadionépítésre szánni. Ezt a pénzt az
emberek megkérdezése, felhatalmazása nélkül költi el a magyar kormány egy olyan vágyálomra, amely az emberek életét semmilyen mértékben sem javítja. Ez az összeg még csak nem is egy végső összeg, ugyanis azokat a stadionokat nem csak felépíteni, de fenntartani sem árt. Ez évi plusz 50­-60 milliárd. Olyan összegekkel dobálózik a magyar állam, melyből akár rendbe is lehetne tenni a magyar kórházak egy részét, de ehelyett soha meg nem térülő stadionépítésekbe ölik ezeket az irdatlan pénzösszegeket. Ezek a stadionok az orbáni rezsim generációnk számára talán örökre kitörölhetetlen mementói lesznek. Egy olyan lázálom be nem teljesülése, mely ha – akarjuk ha nem ­, emberéletekbe került. Egy olyan országvezetést, melynek a stadionok építése fontosabb a saját rászorulói ellátásánál, nyugodtan nevezhetünk hazaárulónak. Magyarország kormánya a saját népét árulja
el. És mindezt emelt fővel, büszkén teszi.
human
@nyanya001: Mondhatnánk, hogy ez öngól :) Csak az a kár, hogy nem a mi javunkra :(
bakegya
@RonaGyuri: be fogják bizonyítani...KIZÁRÓLAG ÉRTÜNK LOPNAK...rengeteget!!!-hogy mi jól szórakozhassunk a magyar focisták két ballábasságán!!!
justhpeter
@nyanya001: Szerencsétlen hülye hétfőn villog a remek focival, majd pár nap múlva Andorra begyűri az aranycsapatát.
nyanya001
@justhpeter: És hallgat mint sz@r a gazban !
VESZ-ÉSZ
Remélem erről is nemzeti konzultáció vagy népszavazás lesz.NEM támogatóm NEMMEL szavazom,de kezd márt nagyon elegem lenni az állandó provokációból.Ennek még rossz vége lesz, bárki megláthatja.
verőce21
Pedig mennyi lélegeztetőgépet lehetett volna...:)
justhpeter
@verőce21: Jártál mostanában kórházak felé ?
Eriksson
Kíváncsi leszek, hogy ebből mekkora mutyi fog kikerekedni... :)))
CsipkeRózsa
Természetesen, nem a Makkabi Játékok miatt épül az új sportkomplexum, ezzel csak megindokolta, hogy miért készül egy újabb kedvenc építménye, és egy nagyobb mértékű újabb rablási művelet.

A megjelent írásokból az is kiderülhet, hogy kikre száll majd a tulajdonlás, használat, fenntartás. A zsidók nem visznek magukkal egy téglányit sem belőle.
Viszont megint egy hosszan elnyúló alkalom lesz, hogy a szükséges zsidózást kiélhessék az arra vevő hívek.
L.: fent, Erika Nagy Facebook hozzászólását.

Gondolom, a Makkabi Játékok lebonyolítására bármelyik sportkomplexum megfelelhetett volna.
Edmond Dantes
Aztán jönnek még a protestáns meg a katolikus játékok.Bár ez utóbbit a plébánosok már régóta játsszák az U14-es fiúkkal,stadion sem kell hozzá.
quadrocopter
Az van a háttérben, hogy a Genyó, az okt. 2.-i bukta után csakazértis megmutatja, hogy olimpia nélkül is elveri a lét!
Nesztek, bugrisok, mertetek ellenvéleményt alkotni, akkor minden szarra menni fog a lé!
Eriksson
@CsipkeRózsa: A Zsidók helyében el se fogadnám ezt a gesztust az államtól, mert innentől kezdve nem lesz meg az erkölcsi alap a focistadionokat felhánytorgatni.
CsipkeRózsa
@Eriksson: nem miattuk épül, nem kérte őket Orbán, hogy fogadják el. Lehet mondani, hogy övé a stadion, magának építi.
Eriksson
@CsipkeRózsa: Mond az neked valamit, hogy "Európai Makkabi Játékok" ?
CsipkeRózsa
@Eriksson: Akinek semmit sem mond a kifejezés, az is megtudhatja a cikkekből.
Eriksson
@CsipkeRózsa: Akkor olvasd el légyszi.
CsipkeRózsa
@Eriksson: Ismerem a témát. Nem most hallok róla először.
eszegfu
@Eriksson: 13:38 Ezt u.ugy pályázni kellett, mint az olimpiát... vagyis az Európai Makkabi Játék megrendezésére M.o. "jelentkezett" és elnyerte Bázel elől. Nem is tudom, hogy ilyen esetben lehetséges ezt a "gesztust" visszautasitani? Hiszen ez egyfajta szerződésnek is tekinthető... gondolom én.
Eriksson
@CsipkeRózsa: Akkor miért adod a tudatlant?
Eriksson
@eszegfu: Szóval M.O. jelentkezett. Akkor meg volt a jó szándék, nem igaz? És Orbán nem magának építi a stadion, mint ahogy azt@CsipkeRózsa: láttatni szeretné.
CsipkeRózsa
@Eriksson: "Az október végén hangzott el, hogy a magyar kormány támogatja a játékok megrendezésére benyújtandó magyarországi pályázatot, a lehetőség elnyerése esetén pedig 2,1 milliárd forintot biztosít a szervezésre és a megrendezésre. (MTI)"

index.hu/sport/hirek/2015/11/15/budapest_2_milliardert_rendezi_a_2019-es_maccabi_europa_jatekokat/

2,1 milliárd Ft nem = 30 milliárd Ft-tal.
eszegfu
@Eriksson: A "jószándékra" csak Tőled idézve "Kíváncsi leszek, hogy ebből mekkora mutyi fog kikerekedni... ". Sajnálom, de már én sem hiszem, hogy van egyáltalán jószándéku intézkedése a kormánynak. A tapasztalatok szerint mindent "bevállalnak", ami valamilyen épitkezéssel, beruházással kapcsolatos, mert ezekből lehet igazán "lenyulni"! Mint ahogy az is tény, hogy O.V. a focit preferálja, ezért is épül annyi stadion -- az meg nézőpont kérdése, hogy O.V. magának épiti, vagy sem -- melyek a büdös életben még a fenntartásukat sem képesek "kitermelni", nemhogy a beruházás költségeit. Az is világos, hogy a sport, meg a kultura nem lehet nyereséges vállalkozás, de azért tudni kellene a mértéket mennyiségileg is! Az is eszembe jutott, hogy miért van az, hogy Német "rezsiszilárd", aki ugye a birkózó szövetség elnöke, pont birkózó komplexum épitésére "kapott" pénzt Csepelen?! Miért nincs sportolásra alkalmas létesitmény ott, ill. ennek épitésére pénz, ahol "ellenzéki" a polgármester? Nyilván bennem van a hiba...
verőce21
@justhpeter: (11:17) Jártam, többfelé is. Mindent rendben találtam.
Csak 40-45-öt végleg meg kellene szüntetni, hogy látványosan javuljon a betegellátás és csökkenjen a várólista. :)
Eriksson
@CsipkeRózsa: @eszegfu: Hagyjuk az egészet, mert nagyon nem akarjátok megérteni, hogy miről akartam volna szólni.
1magyar
Sportkormány. De nem erre lettek megválasztva.
nevemnick
Figyeljétek meg:

Soros György lesz a díszvendég, a CEU fehér ruhás lányai adják a díszsorfalat.
papa.49
A tervezett 30 milliárdból már előre 29 milliárdot el is költöttek a többit meg majd heti bontásban pótolják, mint a vizes játékokat!!!
Egyáltalán MINEK KELLETT PÁLYÁZNI ERRE AZ AKÁRMIRE???
Qqberci
Ebben fog körbe-körbe járni a hármas metró?...
Desischado
@magyarbakancs: Egy válasz van rá, igen! Taigetosz! Ezek felesleges teher, tehát pusztuljanak! Mint a nyugdíjasok vagy a szegények.
A centrum meg kell, mert akkor miből lopnának a fiúk? Vizes vb például!
Elég kielégítő a válasz?

@papa.49: Miért, miért... Hát azért, hogy tudjanak miből lopni!
Eladott Ország
@papa.49: Minek, minek ? Hogy lehessen jogalap a közpénz lopáshoz.
Eriksson
@Eladott Ország: Amiről te írsz, ahhoz nincs jogalap. De én mástól tartok.
Mivel a zsidók elfogadták a Magyar államtól a Makkabi Játékok megrendezését, azzal befogták saját szájukat. Innentől nemigen hánytorgathatják fel a stadionok építését, mivel nekik is épül egy egész sportkomplexum. Ergó: Egy szavuk se lehet.
CsipkeRózsa
@Eriksson: Nagyon jól tudod, hogy nem nekik épül a sportkomplexum, mégcsak nem is miattuk, az csak egy hivatkozási alap Orbánék részéről. A Makkabi Játékokat más, már meglévő stadionban is megrendezhették volna.
Senkinek a száját nem fogták be, amiért épül a továbbiakban stadion, mindenki megmondhatja a véleményét továbbra is.
evacica
Hogy szakadna rájuk az összes sportlétesítmény!
CsipkeRózsa
@Eriksson: Most olvastam:

"Másfél év alatt 2 milliárdot reklámozott az MVM kormányközeli cégeknél"

propeller.hu/itthon/3289136-masfel-ev-alatt-milliardot-reklamozott-mvm-kormanykozeli-cegeknel
Eriksson
@CsipkeRózsa: Mijjazistenre lehet ennyi pénzt elkölteni?
Egyébként nem unalmas, hogy mindig a pénzről van szó? Vagy ha mégsem, akkor is mindig oda lukadunk ki? Holott ez nem a mi pénzünk, nem a mi zsebünkből vette ki senki, mert pl. az én zsebemben egyetlen árva milliárd sincs.
Eladott Ország
@Eriksson: Makkabi Játékok megrendezésével megteremtették a jogalapot a közpénz lopáshoz. A budapesti Maccabi játékok egyetlen borítékolható eredménye az lesz, hogy egy illetékes majd kijelenti: „A magyar kormány nem antiszemita, de mindent meg kell tenni a jövőben is, hogy…” Értsd: adófizetői pénzeket adni.
kuruc.info/galeriaN/egyeb/maccabi.jpg
Eriksson
@Eladott Ország: Érdekes gondolataid vannak.
kukac50
Egy forinttal sem lehet több,hiszen a 3-as metróra sem ad annyit a kormány amennyibe kerül,
A fővárosiak nem érdemlik meg? A befizetett adójuk az kell?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.